Προγραμματισμός Modula-3: Βρήκαμε τους καλύτερους πόρους για το τι υπάρχει ακόμα

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Το Modula-3 είναι μια γλώσσα προγραμματισμού σχεδιασμένη να είναι διάδοχος της Modula-2. Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και εμπνεύστηκε από (και προσπάθησε να διορθώσει τα αντιληπτά προβλήματα με) Pascal και Algol.

Ο σχεδιασμός της Modula-3 επεδίωξε να συμπεριλάβει σύγχρονες γλωσσικές δυνατότητες «υψηλού επιπέδου» όπως multi-threading, εξαίρεση χειρισμού και αυτόματη συλλογή απορριμμάτων, διατηρώντας παράλληλα αρκετή ισχύ και ασφάλεια για να είναι χρήσιμη ως γλώσσα προγραμματισμού συστημάτων.

Το Modula-3 είχε μεγάλη επιρροή στους ακαδημαϊκούς της επιστήμης των υπολογιστών, αλλά ποτέ δεν πέτυχε εκτεταμένη πρακτική χρήση. Η πιο σημαντική συνεισφορά που έκανε η Modula-3 στον τομέα του προγραμματισμού υπολογιστών είναι η επιρροή που είχε στην ανάπτυξη άλλων γλωσσών: οι σχεδιαστές Java και Python δανείστηκαν ρητά το Modula-3.

Πόροι Modula-3 στο Διαδίκτυο

Υπάρχουν πολλές παλιές γλώσσες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σχετικά μεγάλη ποσότητα χρήσης. Το Modula-3 δεν είναι ένα από αυτά. Το ενδιαφέρον για το Modula-3 φαίνεται να έχει κορυφωθεί γύρω στις αρχές του 21ου αιώνα και οι περισσότεροι από τους διαδικτυακούς πόρους για τη γλώσσα έχουν εξαφανιστεί. Βρήκαμε τα καλύτερα από αυτά που εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Εκμάθηση Modula-3

Εάν πρέπει να μάθετε τη γλώσσα, αυτά τα σεμινάρια είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Τα περισσότερα από αυτά γράφτηκαν αρχικά κατά τη διάρκεια της ακμής της Modula-3 στη δεκαετία του 1990.

 • Ένα πρόγραμμα εκμάθησης Modula-3 παρέχει μια «περιήγηση κατά τη διάρκεια του ανέμου» της γλώσσας.
 • Το Modula-3 Tutorials and Reference είναι ένα ευρετήριο όλων των μαθημάτων και τεκμηρίωσης αναφοράς στο opencm3.net.
 • Η σύνταξη ενός λειτουργικού συστήματος με το Modula-3 είναι μια σε βάθος ανάλυση ενός έργου για να κάνει ακριβώς αυτό που λέει.
 • Ένα αρχειοθετημένο αντίγραφο ενός σεμιναρίου Modula-3 από το Πανεπιστήμιο Columbia διατίθεται από το Internet Archive.

Πρόσθετο Εκπαιδευτικό Υλικό

 • Αντικειμενοστρεφή αφαίρεση δεδομένων στη Modula-3 είναι ένα κείμενο μαθήματος πέντε κεφαλαίων για την υλοποίηση του αντικειμενοστρεφούς προτύπου προγραμματισμού της Modula-3.
 • Ορισμένες χρήσιμες διεπαφές Modula-3 είναι μια τεχνική αναφορά σχετικά με τις διεπαφές – ο προτεινόμενος τρόπος επικοινωνίας των μονάδων Modula-3 μεταξύ τους.
 • Το Trestle Tutorial καλύπτει τη χρήση του Trestle, μιας εργαλειοθήκης συστήματος παραθύρων (GUI) για το Modula-3.
 • Modula-3: Η εισαγωγή είναι μια λεπτομερής ματιά στη γλώσσα, με πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της, τα βασικά χαρακτηριστικά, το σχεδιασμό και τη σχέση με άλλες γλώσσες.
 • Η γλώσσα προγραμματισμού Modula-3 είναι άρθρο του 1994 από το περιοδικό Dr. Dobb’s Journal, παρέχοντας μια τεχνική επισκόπηση υψηλού επιπέδου της γλώσσας.
 • Αυτό το άρθρο της Modula-3, που εκτυπώθηκε αρχικά στο USENIX το 1992, παρέχει μια τεχνική επισκόπηση υψηλού επιπέδου της γλώσσας και εντοπίζει τη γενεαλογία της πίσω στο Algol.
 • Το A-Z των γλωσσών προγραμματισμού: Το Modula-3 είναι μια συνέντευξη του 2008 με τη Luca Cardelli, έναν από τους πρωτότυπους σχεδιαστές της Modula-3.

Υλικά αναφοράς Modula-3

 • Η αρχική σελίδα του Modula-3 είναι η επίσημη πηγή για όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το Modula-3 και περιλαμβάνει συνδέσμους προς έναν αριθμό χρήσιμων πόρων Modula-3.
 • Η παρουσίαση του Modula-3 είναι ένα κλασικό άρθρο σχετικά με τη γλώσσα από την έκδοση Linux Journal του Δεκεμβρίου 1994. Το άρθρο κάνει εξαιρετική δουλειά που εξηγεί πώς και πότε το Modula-3 μπορεί να είναι καλύτερο εργαλείο από το C ή C ++ για συγκεκριμένους τύπους αναπτυξιακών έργων.
 • Η αναφορά Modula-3 είναι το πρωτότυπο έγγραφο ορισμού στη γλώσσα.
 • Το άρθρο c2 wiki για το Modula-3 είναι μια ενδιαφέρουσα, αν χαοτική, ματιά σε ένα ευρύ φάσμα απόψεων και παρατηρήσεων σχετικά με τη γλώσσα.
 • Από το ML έως το C μέσω της Modula-3 είναι μια ενδιαφέρουσα εργασία του 1994 για τη θέση της Modula-3 στο πρόγραμμα σπουδών Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
 • Το Modula-3 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις είναι ένα μέρος για να βρείτε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις Modula-3 που μπορεί να κάνετε συχνά.
 • Νήματα: Ένα ενημερωτικό δελτίο Modula-3 ήταν ένα περιοδικό στο Modula-3 που δημοσιεύτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Αντίγραφα πρωτότυπων ζητημάτων είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Σκάψιμο περαιτέρω…

Εάν κάνετε ακαδημαϊκή έρευνα σχετικά με το Modula-3, θα πρέπει να δείτε το Modula-3: Σχολιασμένη βιβλιογραφία. Αυτή η σελίδα παρέχει αναφορές σε βιβλία, άρθρα και άρθρα που σχετίζονται με το Modula-3, πολλά από τα οποία είναι ακαδημαϊκά ή πολύ τεχνικά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους συνδέσμους είναι πλέον απρόσιτοι, αλλά αυτό θα σας δώσει ένα μέρος για να ξεκινήσετε όταν κάνετε αναζήτηση στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου σας.

Εργαλεία Modula-3

 • Το Critical Mass Modula-3 είναι ο πιο δημοφιλής μεταγλωττιστής Modula-3. Ο μεταγλωττιστής cm3 Modula-3 διατίθεται επίσης ως αποθετήριο GitHub.
 • Το Polytechnique Montréal Modula-3 (PM3) είναι ένας μεταγλωττιστής ανοιχτού κώδικα Modula-3, μαζί με ένα σύστημα ανάπτυξης και μια σειρά χρήσιμων βιβλιοθηκών.
 • Το SWIG μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση της Modula-3 σε βιβλιοθήκες γραμμένες σε Γ και Γ++.
 • Το Persistent Modula-3 είναι μια επέκταση του Modula-3, με υποστήριξη για ορθογώνια επιμονή και συναλλαγές.
 • Το SPIN είναι ένα πειραματικό λειτουργικό σύστημα που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας το Modula-3.

Βιβλία για το Modula-3

 • Το Modula-3 (1992), του Samuel P Harbison, είναι ένα πλήρες βιβλίο οδηγιών και εγχειρίδιο αναφοράς για τη γλώσσα Modula-3.
 • Systems Programming With Modula-3 (1991), από τον Greg Nelson, είναι μια εις βάθος εξερεύνηση της γλώσσας – απαιτείται ανάγνωση για όσους ενδιαφέρονται για το Modula-3 ή την ιστορία των γλωσσών προγραμματισμού.
 • Αλγόριθμοι στο Modula-3 (1993), του Robert Sedgewick, παρέχει παραδείγματα κώδικα στυλ μαγειρικής-βιβλίου για σημαντικούς αλγόριθμους γραμμένους στη Modula-3.
 • Προγραμματισμός στο Modula-3: Μια εισαγωγή στον προγραμματισμό με στυλ (2011), από τους Böszörmenyi και Weich, είναι μια ανατύπωση ενός κλασικού βιβλίου του 1996 για τη γλώσσα.

Πρέπει να μάθω το Modula-3?

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απάντηση είναι όχι.

Εάν θεωρείτε ότι χρειάζεται να κάνετε εντοπισμό σφαλμάτων ή να διατηρήσετε τον παλαιό κώδικα Modula-3, τότε προφανώς πρέπει να μάθετε τη γλώσσα. Όσοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ιστορία του προγραμματισμού υπολογιστών θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με το Modula-3, καθώς έπαιξε σημαντικό και σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της γλωσσικής θεωρίας και οδήγησε στη δημιουργία Java και άλλων παρόμοιων γλωσσών.

Για τον μέσο εργαζόμενο προγραμματιστή, ωστόσο, είναι δύσκολο να δούμε πώς η εκμάθηση Modula-3 θα προσφέρει ένα πρακτικό όφελος.

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και γραφήματα που σχετίζονται με την κωδικοποίηση και την ανάπτυξη:

 • Πόροι προγραμματιστών C ++: εάν προτιμάτε να ακολουθείτε μια πιο παραδοσιακή γλώσσα, αυτή η σελίδα σας παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε.
 • ML Πόρος και Εισαγωγή: αρχικά μια μετα-γλώσσα (μια γλώσσα για τη δημιουργία γλωσσών), βρήκε μια σημαντική θέση στον προγραμματισμό της εκπαίδευσης.
 • Java: Εισαγωγή, Πώς να μάθετε και Πόροι: θέλετε να δείτε πού οδήγησε η Modula-3; Δείτε αυτόν τον οδηγό.

Τι κώδικα πρέπει να μάθετε?

Μπερδεμένοι με ποια γλώσσα προγραμματισμού πρέπει να μάθετε να κωδικοποιείτε; Ρίξτε μια ματιά στο infographic μας, τι κώδικα πρέπει να μάθετε; Δεν συζητά μόνο διαφορετικές πτυχές των γλωσσών, αλλά απαντά σε σημαντικές ερωτήσεις όπως, “Πόσα χρήματα θα κάνω προγραμματισμό Java για τα προς το ζην;”

Τι κώδικα πρέπει να μάθετε;
Τι κώδικα πρέπει να μάθετε?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map