Dreamweaver ένας εφιάλτης; Μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το δημοφιλές εργαλείο

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Το Dreamweaver είναι μια εφαρμογή σχεδιασμού ιστοσελίδων που δημιουργήθηκε αρχικά το 1997 από την Allaire Systems.

Το λογισμικό σχεδιάστηκε αρχικά για να προσφέρει ένα πιο ρευστό και ευαίσθητο περιβάλλον ανάπτυξης για κωδικοποιητές και σχεδιαστές ιστοσελίδων που εργάζονται εντός των ορίων του ιδιόκτητου λειτουργικού συστήματος Mac της Apple.

Το 1998 η Allaire Systems αγοράστηκε από τη Macromedia, η οποία συνέχισε να αναπτύσσει το Dreamweaver σε μια πλήρη εργαλειοθήκη σχεδίασης και ανάπτυξης ιστοσελίδων για Mac και Windows.

Υπό τη διαχείριση της Macromedia, το Dreamweaver θα γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς, αν και μερικές φορές αμφιλεγόμενες, πλατφόρμες σχεδιασμού ιστοσελίδων στην αγορά, ελκυστικές τόσο για τους αρχάριους όσο και για τον έμπειρο προγραμματιστή ιστότοπου.

Το 2005 εξαγοράστηκε η Macromedia από την Adobe Systems, όπου το Dreamweaver γρήγορα έγινε το επίκεντρο για περαιτέρω ανάπτυξη από την εταιρεία.

Από το 2005 η Adobe κυκλοφόρησε διάφορες επαναλήψεις του λογισμικού, υποστηριζόμενη από μια σειρά ενημερώσεων που προορίζονται να βελτιώσουν την εφαρμογή και να την ευθυγραμμίσουν με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των κωδικοποιητών και των σχεδιαστών ιστοσελίδων τον 21ο αιώνα.

Οι τελευταίες εκδόσεις του Dreamweaver είναι πολύ πιο λιτές από τους προκατόχους τους, παρέχοντας καθαρότερο κώδικα και πιο φιλικές προς τον χρήστη ιστοσελίδες.

Η Adobe έχει επίσης επεκτείνει το Dreamweaver για να συμπεριλάβει στοιχεία απόκρισης σχεδιασμού που επιτρέπουν στους κωδικοποιητές και τους σχεδιαστές ιστοσελίδων να δημιουργούν διαδικτυακό περιεχόμενο συμβατό με πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών προγραμμάτων περιήγησης, tablet και smartphone.

Το Adobe Dreamweaver με μια ματιά

Το Dreamweaver είναι μια εφαρμογή σχεδιασμού ιστοσελίδων WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get).

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν προεπισκόπηση του περιεχομένου ιστού τους καθώς προχωρούν, εξετάζοντας τις σελίδες τους και παρατηρώντας τον τρόπο εμφάνισης των ιστότοπών τους και ανταποκρίνονται στους χρήστες σε μια επιλογή προγραμμάτων περιήγησης και πλατφόρμων για κινητά.

Το Dreamweaver διαθέτει μια διπλή διεπαφή, η οποία προσφέρει στον δημιουργό δύο μεθόδους δημιουργίας του περιεχομένου του στον ιστό. Μπορούν να επιλέξουν να γράψουν αρχικό κώδικα HTML ή, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης, να δημιουργήσουν ολόκληρες σελίδες χρησιμοποιώντας τη μεγάλη συλλογή ειδικά κατασκευασμένων προτύπων του Dreamweaver.

Αυτή η προσέγγιση μεταφοράς και απόθεσης στο σχεδιασμό ιστοσελίδων έχει κάνει το Dreamweaver αγαπημένο στους λιγότερο έμπειρους σχεδιαστές ιστοσελίδων και προγραμματιστές, καθώς επιτρέπει στους δημιουργούς να εργάζονται σε ένα πλήρως οπτικό μέσο με το ίδιο το πρόγραμμα να μεταφράζει τις επιλογές του σχεδιαστή σε κώδικα HTML με δυνατότητα δράσης.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το ίδιο χαρακτηριστικό αποτέλεσε την πηγή διαμάχης μεταξύ επαγγελματιών σχεδιαστών ιστοσελίδων, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι η μέθοδος σχεδιασμού ιστοσελίδων με βάση το τραπέζι, drag-and-drop, οδηγεί σε υπερβολικά γεμάτο και δυνητικά φουσκωμένο κώδικα.

Ενώ αυτή η καταγγελία είχε κάποια αξία όσον αφορά τις πρώτες επαναλήψεις του Dreamweaver, οι πιο πρόσφατες εκδόσεις (CS3, CS4 και CC), όπως αναπτύχθηκαν και βελτιώθηκαν από την Adobe Systems, έχουν εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά

Από την ίδρυσή του, το Dreamweaver σχεδιάστηκε για να προσελκύσει τόσο τον αρχάριο δημιουργό ιστού όσο και τον έμπειρο κωδικοποιητή. Αυτό είναι ίσως πιο εμφανές στην προσέγγισή του για την εμφάνιση περιεχομένου Ιστού καθ ‘όλη τη διαδικασία δημιουργίας. Το Dreamweaver εμφανίζει μια εργασία σε εξέλιξη με τρεις τρόπους:

 • Straight Code View: εμφανίζει τον ακατέργαστο κώδικα HTML όπως γράφεται. Οι σχεδιαστές μπορούν να γράφουν και να επεξεργάζονται τον κώδικα με μη αυτόματο τρόπο ή να βασίζονται στο Dreamweaver για να μεταφράσουν τις επιλογές σχεδίασής τους σε κώδικα καθώς δημιουργούν το περιεχόμενο τους στον ιστό.
 • Σχεδίαση προβολής: παρέχει μια βασική προβολή δέντρου που δείχνει τη βασική δομή της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων των κύριων ενοτήτων, των διαιρέσεων και των βασικών στοιχείων. Αυτή η ενότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επισημάνετε και να επεξεργαστείτε συγκεκριμένες ενότητες της έκδοσης και του περιεχομένου της ιστοσελίδας.
 • Ζωντανή προβολή: εμφανίζει το περιεχόμενο ιστού όπως θα εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη, με επιλογές προεπισκόπησης του υλικού καθώς θα εμφανίζεται τόσο σε στατικές όσο και σε κινητές πλατφόρμες.

Ένα από τα οφέλη αυτής της προσέγγισης είναι ότι διευκολύνει την ανάπτυξη περιεχομένου ιστού από το μηδέν, ενώ επιτρέπει στον δημιουργό να βλέπει πώς εμφανίζονται οι επιλογές σχεδίασης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και σε κώδικα με δυνατότητα δράσης.

Αυτό δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στον έμπειρο σχεδιαστή ιστοσελίδων, ενώ επιτρέπει στους αρχάριους να εξοικειωθούν περισσότερο με τα πλεονεκτήματα της κωδικοποίησης σε ένα πιο εύκολο περιβάλλον.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Dreamweaver έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα μάθημα κωδικοποίησης ή σχεδιασμού ιστοσελίδων. δεν είναι. Αλλά διευκολύνει τους λιγότερο έμπειρους κατασκευαστές ιστοσελίδων να γίνουν καλύτεροι στο σκάφος.

Προδιαγραφές και επισήμανση σύνταξης

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εφαρμογές σχεδιασμού ιστοσελίδων και το λογισμικό επεξεργασίας κώδικα, το Dreamweaver επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργεί και να επεξεργάζεται περιεχόμενο τοπικά και, στη συνέχεια, να ανεβάζει τα τελικά αρχεία σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή ιστού χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα FTP, SFTP ή WebDAV..

Το Dreamweaver της Adobe υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία γλωσσών προγραμματισμού, με την επισήμανση σύνταξης διαθέσιμη για τις ακόλουθες γλώσσες ιστού:

 • HTML
 • JavaScript
 • CSS
 • ASP και ASP.NET
 • ΝΤΟ#
 • Visual Basic (VB)
 • Σελίδες Java και JavaServer
 • Επεκτάσιμη γλώσσα σήμανσης (XML)
 • Ασύρματη γλώσσα σήμανσης (WML).

Από τότε που η Adobe ανέλαβε τον έλεγχο και την ανάπτυξη του Dreamweaver, έχει διατεθεί για αγορά σε διάφορες γλώσσες, όπως: Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά Κυριλλικά, Ιαπωνικά και Κινέζικα (παραδοσιακές και απλοποιημένες διάλεκτοι).

Ξεκινώντας – Διαδικτυακά σεμινάρια

Η προσέγγιση WYSIWYG του Dreamweaver στον σχεδιασμό ιστοσελίδων δημιουργεί ένα πιο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον κωδικοποίησης.

Τούτου λεχθέντος, είναι μια εφαρμογή πλούσια σε χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι κάπως εκφοβιστική στην αρχή. Όπως κάθε λογισμικό ανάπτυξης ιστού, υπάρχει μια εγγενής καμπύλη μάθησης που μπορεί να είναι σχετικά απότομη για τους αρχάριους σχεδιαστές επιπέδου.

Οι πιο έμπειροι κατασκευαστές ιστοσελίδων μπορεί να διαπιστώσουν ότι το τριεπίπεδο περιβάλλον εργασίας του Dreamweaver κάνει την κωδικοποίηση πιο γρήγορη και ευκολότερη, αλλά ακόμη και θα επωφεληθούν από την αναφορά σε μερικά μαθήματα πριν ξεκινήσουν σε ένα σημαντικό έργο.

Είτε είστε προχωρημένος δημιουργός ιστού ή αρχάριος σχεδιαστής, τα ακόλουθα σεμινάρια θα πρέπει να παρέχουν μια σταθερή επισκόπηση της εφαρμογής και τι μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εκδόσεις του Dreamweaver.

 • Ξεκινώντας με το Dreamweaver CC: ένα εισαγωγικό μάθημα στο Dreamweaver για μαθητές με βασικές δεξιότητες υπολογιστών, αυτό το σεμινάριο είναι δομημένο ως μια σειρά από διαλέξεις βίντεο που καλύπτουν κάθε πτυχή της δημιουργίας διαδικτυακού περιεχομένου Ιστού.
 • Adobe Dreamweaver Tutorial: που φιλοξενείται από το Bring Your Own Laptop, αυτή η σειρά εκπαιδευτικών βίντεο στοχεύει στην έναρξη σχεδιαστών ιστοσελίδων. Η σειρά επικεντρώνεται αποκλειστικά στη χρήση του Dreamweaver CC στο σχεδιασμό και την εφαρμογή διαδικτυακού περιεχομένου.
 • Αρχάριοι Adobe Dreamweaver: Η τάξη για αρχάριους της Adobe στο Dreamweaver καλύπτει κάθε πτυχή του σχεδιασμού ιστοσελίδων και της δημιουργίας περιεχομένου. Η σειρά μαθημάτων βίντεο διάρκειας 9+ ωρών περιλαμβάνει μια βασική επισκόπηση του λογισμικού και οδηγεί τον μαθητή από την αρχική προετοιμασία στην τελική έκδοση. Μια προστιθέμενη ενότητα στο SEO δίνει στους δημιουργούς ιστού μια εικόνα για το πώς να βελτιστοποιήσουν το περιεχόμενό τους για καλύτερη απόδοση στο διαδίκτυο.
 • Dreamweaver – Εισαγωγή στην επεξεργασία ιστοσελίδων (PDF): αυτό το δωρεάν σεμινάριο προέρχεται από το California State University, Sacramento. Ο εύκολος στην κατανόηση οδηγός δίνει στους μαθητές μια βασική κατανόηση του λογισμικού, με έμφαση στη μορφοποίηση, το στυλ και την εργασία με περιεχόμενο πολυμέσων.
 • Θέματα WordPress και Dreamweaver – Συλλογή καλύτερων διαδικτυακών πόρων και οδηγών για τη χρήση του Dreamweaver για τη δημιουργία και επεξεργασία θεμάτων WordPress.

Προχωρημένα σεμινάρια

Ενώ το λογισμικό Dreamweaver διευκολύνει τους αρχάριους να πειραματιστούν με την κατασκευή ιστοσελίδων, μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα όταν οι χρήστες μαθαίνουν περισσότερα για την εφαρμογή και ανακαλύπτουν βαθύτερα τις διαθέσιμες δυνατότητές της.

Μόλις κατακτηθούν τα βασικά, είναι διαθέσιμα προηγμένα σεμινάρια για να βοηθήσουν τους χρήστες να εκμεταλλευτούν πλήρως αυτό που έχει να προσφέρει το Dreamweaver.

 • Δημιουργία προσβάσιμων ιστοσελίδων με το Adobe Dreamweaver (PDF): αυτό το δωρεάν έγγραφο παρουσιάζει μια πιο εις βάθος εισαγωγή στο Dreamweaver, με έμφαση στη σημασία των προτύπων Ιστού και των αποδεκτών πρακτικών σχεδιασμού. Οι μαθητές αναμένεται να μάθουν τις βέλτιστες πρακτικές του σχεδιασμού ιστοσελίδων και τη σημασία της δομής και της λειτουργίας σε σχέση με την εμφάνιση.
 • Dreamweaver CS6 Tutorial (PDF): αυτό το έγγραφο με δυνατότητα λήψης παρέχει μια βασική εισαγωγή στο Dreamweaver και ακολουθεί μαθήματα που στοχεύουν στην έναρξη έως τους ενδιάμεσους δημιουργούς ιστοσελίδων. Δίνεται έμφαση στον οπτικό σχεδιασμό και τη σημασία της δημιουργίας ιστοσελίδων που ανταποκρίνονται.
 • Adobe Dreamweaver CC: πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων που δημιουργήθηκαν και φιλοξενούνται από συστήματα Adobe. Κάθε μάθημα έχει σχεδιαστεί για να βασίζεται σε ό, τι έμαθε ο μαθητής στο προηγούμενο βίντεο, με σκοπό να τα μεταφέρει από αρχάριους έως ενδιάμεσους και ειδικούς επίπεδο.

Βιβλία

Με τα χρόνια, έχει αφιερωθεί αρκετή βιβλιογραφία στο Dreamweaver και στις διάφορες επαναλήψεις της. Φυσικά, μερικά από τα διαθέσιμα βιβλία θα είναι πιο διδακτικά από άλλα.

Αλλά το καλύτερο από αυτά θα πρέπει να παρέχει μια σταθερή εισαγωγή στην εφαρμογή Dreamweaver, καθώς και να δώσει στον αναγνώστη κάποιες πολύτιμες πληροφορίες για την κωδικοποίηση και τον γενικό σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Υπάρχουν πολλές επαναλήψεις του Dreamweaver που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ενεργά, επομένως η ακόλουθη λίστα θα περιλαμβάνει βιβλία αφιερωμένα σε μια συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού.

 • Dreamweaver CC: The Missing Manual των McFarland και Grover: διαθέσιμο τόσο σε έντυπες όσο και σε ψηφιακές εκδόσεις, είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία για το Dreamweaver.
 • Dreamweaver CC: Visual QuickStart Guide από τους Negrino και Smith: αυτό το βιβλίο αφορά συγκεκριμένα την τελευταία έκδοση του Dreamweaver, όπως κυκλοφόρησε το 2015. Είναι ένα γενικό εγχειρίδιο εισαγωγής και εκπαιδευτικού για το λογισμικό, που απευθύνεται σε αρχάριους και ενδιάμεσους δημιουργούς ιστοσελίδων.
 • Dreamweaver CC for Dummies της Janine Warner: ενώ δεν είναι το πιο ολοκληρωμένο βιβλίο στην αγορά, είναι ίσως το πιο προσιτό για τον γενικό αναγνώστη.
 • Το Adobe Dreamweaver CC Classroom σε ένα βιβλίο του Jim Maivald: ένας αναλυτικός οδηγός για την εφαρμογή Dreamweaver, αυτή η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της δυνατότητας Creative Cloud από την Adobe για την παροχή ενημερώσεων και βελτιωμένων λειτουργιών για την τελευταία επανάληψη του λογισμικού. Ιδανικό για ενδιάμεσους και προχωρημένους σχεδιαστές ιστοσελίδων.
 • Το Murw’s Dreamweaver CC 2014 από τους Ruvalcaba και Boehm: το πλεονέκτημα αυτού του βιβλίου έγκειται στην έμφαση στην κατανόηση των μηχανισμών του σχεδιασμού ιστοσελίδων και στον τρόπο δημιουργίας περιεχομένου Ιστού που λειτουργεί καλά σε πολλές πλατφόρμες. Ιδανικό για πιο προηγμένους προγραμματιστές και προγραμματιστές ιστότοπων.

Περίληψη

Το Dreamweaver της Adobe έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές δημιουργίας ιστοσελίδων στην αγορά, λόγω σε μικρό βαθμό στην έκκλησή του τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους έμπειρους σχεδιαστές.

Ως εργαλείο κωδικοποίησης και πλατφόρμα σχεδιασμού ιστοσελίδων έχει πολλά να προσφέρει, ειδικά σε όσους είναι πρόθυμοι να επενδύσουν λίγο χρόνο και ενέργεια για να εξερευνήσουν πλήρως το λογισμικό και τις τελικές δυνατότητές του.

Οι πόροι που συγκεντρώνονται εδώ θα πρέπει να παρέχουν μια βασική εισαγωγή στο Dreamweaver για αρχάριους δημιουργούς ιστοσελίδων, καθώς και να παρέχουν καθοδήγηση σε πιο προηγμένους κωδικοποιητές και σχεδιαστές που επιθυμούν να εξερευνήσουν πληρέστερα την εφαρμογή, ενώ συνεχίζουν να αναπτύσσουν το ταλέντο τους στο web building.

Οι πόροι που συγκεντρώνονται εδώ πρέπει να παρέχουν μια βασική εισαγωγή στο Dreamweaver για αρχάριους δημιουργούς ιστοσελίδων, καθώς και να παρέχουν καθοδήγηση σε πιο προηγμένους κωδικοποιητές και σχεδιαστές που επιθυμούν να εξερευνήσουν πληρέστερα την εφαρμογή ενώ συνεχίζουν να αναπτύσσουν το ταλέντο τους στο web building.

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και γραφήματα που σχετίζονται με την κωδικοποίηση και την ανάπτυξη ιστότοπων:

 • Σύνθεση καλής HTML: Πρόκειται για μια σταθερή εισαγωγή στη σύνταξη καλά σχηματισμένου HTML και στη χρήση λογισμικού επικύρωσης HTML.
 • CSS3 – Εισαγωγή, οδηγοί και πόροι: αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε τη διάταξη της ιστοσελίδας.

HTML για αρχάριους – Ultimate Guide

Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε HTML, έχουμε δημιουργήσει ένα άρθρο διάρκειας βιβλίου, HTML για αρχάριους – Ultimate Guide.

Και είναι πραγματικά ο απόλυτος οδηγός. θα σε πάει από την αρχή μέχρι να κυριαρχήσεις.

HTML για αρχάριους - Ultimate Guide
HTML για αρχάριους – Ultimate Guide

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map