Cyberbullying: Γιατί έχει σημασία και πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Υπήρχε μια εποχή που ο εκφοβισμός περιοριζόταν κυρίως σε σχολικές αίθουσες και αίθουσες όπου, ιδανικά, θα μπορούσε να διαδοθεί αποτελεσματικά και να αποθαρρυνθεί από καθηγητές και άλλους ενήλικες που έχουν την εξουσία.

Αλλά με την άνοδο της εποχής της πληροφορίας, ο εκφοβισμός έχει μετακινηθεί από παιδικές χαρές στον κυβερνοχώρο, καθιστώντας ακόμη πιο ύπουλη και καταστροφική στη διαδικασία.

Σήμερα, τα παιδιά ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο με την τεχνολογία, και το Διαδίκτυο έχει γίνει ρουτίνα μέρος των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Αυτή η αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία σημαίνει ότι τα περισσότερα παιδιά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο κάποια στιγμή, είτε ως θύμα είτε ως πρωταθλητής του θύματος.

Τι είναι ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο?

Ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο ορίζεται ως κάθε μορφή εκφοβισμού που συμβαίνει μέσω της χρήσης τεχνολογίας και ηλεκτρονικής επικοινωνίας ή διευκολύνεται.

Οι Cyberbullies συνήθως παρενοχλούν ή βλάπτουν τα θύματά τους επανειλημμένα και με πολύ σκόπιμο τρόπο. Μπορεί να κυμαίνεται από δημοσίευση φήμων για έναν φίλο ή συμμαθητή σας στο διαδίκτυο έως τη δημοσίευση ενοχλητικών κειμένων, φωτογραφιών ή απειλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και η κοινωνική αλληλεπίδραση συνδέεται όλο και περισσότερο με τον κυβερνοχώρο, ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τα παιδιά και τους γονείς και τους κηδεμόνες τους..

Είναι καθήκον όλων μας να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον διαδικτυακό εκφοβισμό, να το καταπολεμήσουμε όταν συμβαίνει και να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο παραλήπτη.

 • Τι είναι ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο;: που προετοιμάστηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, αυτή είναι μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο και την επίδρασή της στα παιδιά κατά τα διαμορφωτικά χρόνια τους.
 • Τι είναι ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο; Ακριβώς; από το Κέντρο Έρευνας για τον Εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο έρχεται σε βάθος αυτή η ματιά στον διαδικτυακό εκφοβισμό και η επίδρασή του στα μικρά παιδιά και τους εφήβους, με συμπληρωματικό υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς..
 • 11 Γεγονότα για τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο: μια επισκόπηση των τρεχουσών στατιστικών για τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξετάζοντας τόσο τον επιπολασμό του όσο και τις επιπτώσεις του στα θύματα.

Μορφές εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο

Ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, ξεκινώντας από την παρενόχληση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κειμένου έως φλεγόμενων. Οι Cyberbullies συχνά απειλούν το θύμα, θα δημοσιεύουν ταπεινωτικές φήμες για αυτό, ή θα αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες με σκοπό να ντροπιάσουν ή να δυσφημίσουν σε ένα δημόσιο φόρουμ..

Σε ακραίες περιπτώσεις, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα δημιουργήσουν πλαστά διαδικτυακά προφίλ για να παρενοχλήσουν τα θύματά τους ανώνυμα. Τις περισσότερες φορές όχι, ο διαδικτυακός εκφοβισμός εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παίζει με το είδος νοοτροπίας συμμοριών που μπορεί να οδηγήσει σε μαζικό εκφοβισμό ενός συγκεκριμένου θύματος.

Τα παιδιά και οι έφηβοι που είναι θύματα του διαδικτυακού εκφοβισμού συνήθως γνωρίζουν τον εκφοβισμό στην πραγματική ζωή. Οι εκφοβιστές μπορεί να είναι συμμαθητές ή πρώην φίλοι.

Με την άνοδο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των smartphone, είναι ευκολότερο από ποτέ για τους κυβερνοχώρους να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους, επηρεάζοντας κάθε μέρος της ζωής των θυμάτων τους και προκαλώντας βαθιά συναισθηματικά προβλήματα.

 • Κοινές μορφές εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο: από το δίκτυο πρόληψης της βίας έρχεται αυτή η σύντομη ανασκόπηση των πιο κοινών μορφών εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο, των μοναδικών χαρακτηριστικών τους και των προειδοποιητικών σημείων που σχετίζονται με περιπτώσεις εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Πώς επηρεάζει τα θύματα ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο

Ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο είναι στην πραγματικότητα μια σοβαρή μορφή ψυχολογικής κακοποίησης και ως εκ τούτου μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ζημία στο θύμα.

Επειδή τα παιδιά και οι έφηβοι συχνά διστάζουν να μιλήσουν για το τι βιώνουν, μπορεί να είναι δύσκολο για αυτούς να επεξεργαστούν και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Ενώ όλα τα παιδιά διατρέχουν κίνδυνο, εκείνα που πάσχουν από προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο επιρρεπή σε σοβαρό κίνδυνο από τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο.

Η έρευνα μας λέει ότι τα θύματα του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο μπορούν να υποφέρουν από μια σειρά θεμάτων, όπως μειωμένη αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, φόβος, θυμός και απογοήτευση.

Πολύ συχνά τα θύματα θα αρχίσουν να απομονώνονται, απομακρύνοντας από τους φίλους, την οικογένεια και τις κύριες ομάδες υποστήριξης. Σε ακραίες περιπτώσεις, οι επιπτώσεις του διαδικτυακού εκφοβισμού μπορεί να είναι τόσο καταστροφικές που το θύμα μπορεί να καταφύγει σε αυτοκτονία.

 • Ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο και η επίδρασή του στη νεολαία μας: από την Αμερικανική Οστεοπαθητική Ένωση έρχεται αυτή η σύντομη επισκόπηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και η επίδρασή του στα παιδιά, με έμφαση τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία του θύματος.
 • Ποιες είναι οι επιπτώσεις του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο;: αυτός είναι ένας αρκετά λεπτομερής οδηγός για τις πιο συχνές επιπτώσεις του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο, την επίδρασή τους στα παιδιά και τους εφήβους και πώς να αναγνωρίσετε και να ανταποκριθείτε στη συμπεριφορά του εκφοβισμού.

Πώς να αποτρέψετε τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο

Υπάρχουν μέτρα που μπορούν να λάβουν τα παιδιά και οι γονείς για να αποτρέψουν τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο. Οι γονείς πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να μιλήσουν στα παιδιά τους σχετικά με τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο και να θεσπίσουν σταθερούς κανόνες για τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν ακριβώς τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν και ποιοι ιστότοποι δεν πρέπει να επισκέπτονται.

Οι γονείς πρέπει επίσης να παρακολουθούν στενά τις διαδικτυακές δραστηριότητες του παιδιού τους και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς γονικούς ελέγχους όταν χρειάζεται.

Επειδή ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο ξεκινά συχνά έξω από το σπίτι, οι γονείς θα πρέπει επίσης να ενημερώσουν το σχολείο του παιδιού τους για να δουν ποιες πολιτικές εφαρμόζονται για την καταπολέμηση του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Πάνω απ ‘όλα, οι γονείς πρέπει να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους αισθάνονται άνετα να τους μιλούν για προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν με εκφοβισμό οποιουδήποτε τύπου, ώστε να γνωρίζουν ότι έχουν μια ασφαλή και στοργική ομάδα υποστήριξης στο σπίτι..

 • Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο;: αυτό το σύντομο άρθρο περιγράφει το ρόλο ενός γονέα στην πρόληψη του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο, τόσο στο σπίτι όσο και στην κοινότητά τους.
 • Συμβουλές για να σταματήσετε τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο: από το Connect Safely (μια μη κερδοσκοπική ομάδα ασφάλειας στο Διαδίκτυο και οικοδεσπότης της γιορτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου των ΗΠΑ) έρχεται αυτό το ενημερωτικό άρθρο σχετικά με την πρόληψη του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο. Περιλαμβάνει συμβουλές τόσο για γονείς όσο και για παιδιά σχετικά με τον τρόπο απόκρισης σε περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού.
 • 18 Συμβουλές για να σταματήσετε τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο: αυτή η περιεκτική ματιά στον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνει συμβουλές για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς σχετικά με τον τρόπο αποφυγής, πρόληψης και ανταπόκρισης σε περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού.
 • Οι γονείς μπορούν να αποτρέψουν τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο: αυτό το δοκίμιο από το εθνικό PTA παρουσιάζει συμβουλές για το πώς οι γονείς μπορούν να αποτρέψουν τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο τόσο στο σπίτι όσο και σε συνδυασμό με το σχολείο του παιδιού τους.

Είναι το παιδί σας Cyberbully?

Ενώ είναι ζωτικής σημασίας για τους γονείς να μάθουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια του διαδικτυακού εκφοβισμού στα θύματα, είναι εξίσου σημαντικό να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα ίδια τα σημάδια του cyberbullies..

Σε πολλές περιπτώσεις, αν και σίγουρα δεν είναι όλες, οι διαδικτυακοί εγκληματίες θα έχουν ιστορικό εκφοβισμού στην πραγματική ζωή. Σε άλλους, μπορεί απλώς να είναι τα θύματα της πίεσης από ομοτίμους, κάνοντας την κακή απόφαση να συμμετάσχει στον εκφοβισμό ενός φίλου ή συμμαθητή χωρίς να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες.

Μερικά από τα σημάδια ότι ένα παιδί μπορεί να ασχοληθεί με τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν παρατεταμένο χρόνο που αφιερώνεται στα κοινωνικά μέσα, γίνοντας μυστικοπαθής για τις διαδικτυακές δραστηριότητες, επιθετική συμπεριφορά τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην πραγματική ζωή, και να γίνουν κακό ή υπερβολικά επικριτικοί για άλλους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβουν οι γονείς ενός διαδικτυακού εκφοβισμού είναι ότι η συμπεριφορά του παιδιού τους δεν είναι απαραίτητα προβληματισμός σχετικά με τις γονικές τους δεξιότητες.

Τούτου λεχθέντος, είναι ευθύνη του γονέα να μπαίνει και να αντιμετωπίζει την κατάσταση γρήγορα και σταθερά. Οι γονείς πρέπει να μιλήσουν ειλικρινά στα παιδιά τους για τον εκφοβισμό και την επίδρασή του στο θύμα.

Πρέπει επίσης να θεσπίσουν αυστηρούς κανόνες για τη χρήση του Διαδικτύου και να τους επιβάλουν. Σε ακραίες περιπτώσεις, οι γονείς θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο να λάβουν εξωτερική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, είτε από έναν σχολικό σύμβουλο είτε από άλλο επαγγελματία ψυχικής υγειονομικής περίθαλψης.

 • Είναι το παιδί σας στον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο;: αυτό το ενημερωτικό άρθρο εξετάζει τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά ενός διαδικτυακού εκφοβισμού, πώς να τα αναγνωρίζει και τι πρέπει να κάνετε εάν το παιδί σας ασχολείται με διαδικτυακό εκφοβισμό.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν το παιδί μου είναι Cyberbully;: αυτό το σύντομο άρθρο παρέχει μερικές απλές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης ενός παιδιού που ασχολείται με τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο. Ο συγγραφέας παρέχει σημεία ομιλίας για να ξεκινήσει συζητήσεις γονέων και παιδιών σχετικά με τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο και τις επιπτώσεις του.
 • Πώς μπορώ να προσδιορίσω εάν το παιδί μου είναι Cyberbully;: αυτό το σύντομο κομμάτι συζητά τα ενδεικτικά σημάδια του διαδικτυακού εκφοβισμού και πώς να τα αναγνωρίσω στα παιδιά σας.

συμπέρασμα

Ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο είναι ένα σοβαρό ζήτημα και όπως κάθε μορφή εκφοβισμού μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στα θύματά του.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας ζωής και της ζωής των παιδιών μας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο και να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για να το αποτρέψουμε.

Οι γονείς, οι δάσκαλοι και τα παιδιά πρέπει να συνεργαστούν για να αποτρέψουν τον διαδικτυακό εκφοβισμό και να κάνουν το Διαδίκτυο ασφαλέστερο μέρος για όλους. Τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν και σε ποιον να πάνε σε περίπτωση που συναντήσουν έναν διαδικτυακό εκφοβισμό.

Και οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα σχολεία να ενημερώσουν τις τεχνολογικές πολιτικές τους για να αποτρέψουν τις περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού. Με τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συνεργάζονται, μπορούμε να μειώσουμε τις περιπτώσεις εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο και να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο ικανοποιητικό διαδικτυακό περιβάλλον για όλα τα παιδιά μας.

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και παιδιά που σχετίζονται με τα γραφήματα, εκπαίδευση και τεχνολογία:

 • Εκπαιδευτικοί ιστότοποι για παιδιά: δεκάδες διασκεδαστικοί και εκπαιδευτικοί ιστότοποι για παιδιά.
 • Οδηγός γονέα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο: πέντε διαφορετικά γραφήματα για τη διατήρηση της ασφάλειας των παιδιών σας ενώ είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
 • A + Math Student Guide and Resources: αυτός ο οδηγός παρέχει πολλούς πόρους για να βοηθήσει τα παιδιά σας να κατακτήσουν τα μαθηματικά!

Λύσεις υψηλής τεχνολογίας στον εκφοβισμό του Schoolyard

Όπου η τεχνολογία μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Ρίξτε μια ματιά στο Infographic, High Tech Solutions to Schoolyard Bullying.

Λύσεις υψηλής τεχνολογίας στον εκφοβισμό του Schoolyard
Λύσεις υψηλής τεχνολογίας στον εκφοβισμό του Schoolyard

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map