Οδηγός Blogger για διαδικτυακή δυσφήμιση

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα σκληρό μέρος. Για παράδειγμα, ίσως μια μέρα σκέφτεστε τη δική σας επιχείρηση, κάνετε τη δουλειά σας και συνειδητοποιείτε ότι κάποιος έχει γράψει μια εντελώς ιστορική ιστορία για εσάς που βλάπτει τη φήμη σας.

Ή, ίσως οι ρόλοι αντιστρέφονται και γράφετε ένα άρθρο στο διαδίκτυο, αλλά κατηγορείτε ότι δυσφημίζει άλλο άτομο σε αυτό, με αποτέλεσμα μια πιθανή αγωγή. Βασικά, δεν είναι καλό παντού.

Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο παρέχει εξαιρετική πρόσβαση σε κοινό, οι περιπτώσεις δυσφήμισης έχουν γίνει λίγο πιο τρομακτικές. Σκέψου το. Ακόμα κι αν είστε εντελώς αθώο θύμα, οι άνθρωποι αποφασίζουν συχνά με βάση την πρώτη ιστορία που διαβάζουν.

Γι ‘αυτό το να ξέρεις τι να κάνεις ως θύμα ή κατηγορούμενος είναι επιτακτική ανάγκη να διορθώσεις το λάθος.

Η δυσφήμιση, η συκοφαντία και η δυσφήμιση συχνά συγχέονται. Ενώ όλοι κατοικούν στην ίδια κατηγορία του νόμου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ των τριών:

 • Δυσφήμηση: αυτός είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται όταν μιλάμε για συκοφαντία και δυσφήμιση. Καλύπτει περιπτώσεις όπου μια ψευδή δήλωση στο διαδίκτυο οδηγεί σε προβλήματα για ένα άτομο ή μια εταιρεία.

 • Συκοφαντία: αυτός είναι ένας τύπος δυσφήμισης που διαπράττεται μέσω της προφορικής λέξης. Για παράδειγμα, εάν κάνετε μια ψευδή αξίωση μέσω podcast, ηχητικού βιβλίου ή βίντεο, θα μπορούσε να θεωρηθεί συκοφαντία.

 • Λίββελος: είτε μέσω διαδικτυακής κριτικής, δημοσίευσης ιστολογίου, συντακτικού, σχολίου ή δημοσίευσης φόρουμ, το libel είναι ένας τύπος δυσφήμισης που εμφανίζεται όταν γράφεται μια ψευδή δήλωση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το γραπτό περιεχόμενο είναι σε όλο το Διαδίκτυο, αξίζει να κατανοήσουμε τα σκαμπανεβάσματα τόσο της συκοφαντίας όσο και της δυσφήμισης.

Τι είναι ακριβώς η δυσφήμιση?

Ο νόμος περί δυσφήμισης ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα στην οποία ζείτε, αλλά θα επικεντρωθούμε κυρίως στη δυσφήμιση στις ΗΠΑ.

Ακριβώς μιλώντας, η δυσφήμιση είναι κάτι περισσότερο από απλώς μια ψευδή δήλωση. Η δυσφήμιση προκύπτει όταν η δήλωση είναι ψευδής, μη προνομιακή και φτιαγμένη για να φαίνεται ότι είναι αλήθεια.

Επιπλέον, ο εκδότης πρέπει να δείξει κάποιο είδος «σφάλματος», επίσης γνωστό ως κακία ή αμέλεια. (Λάβετε υπόψη ότι σε ορισμένες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το πρότυπο είναι πολύ πιο χαλαρό, επομένως πρέπει να κατανοήσετε την τοπική νομοθεσία.)

Δεδομένου ότι τώρα ξέρουμε τι σημαίνει δυσφήμιση, μπορούμε τώρα να συνενώσουμε ποια στοιχεία ισχυρίζονται μια βιώσιμη δυσφήμιση.

Αυτό πρέπει να αποδειχθεί:

 1. Ο ενάγων πρέπει να αποδείξει ότι ο εναγόμενος έκανε κάποια δυσφημιστική δήλωση για τον ενάγοντα.
  1. Η δυσφημιστική δήλωση θεωρείται ως:
   1. Μια δήλωση που αφορά τον ενάγοντα.
   2. Μια δήλωση που βλάπτει τη φήμη αυτού του ενάγοντος.
 2. Στη συνέχεια, ο ενάγων πρέπει να αποδείξει ότι ο εναγόμενος έκανε μια μη προνομιακή δημοσίευση.
 3. Ο ενάγων πρέπει να αποδείξει ότι ο εναγόμενος ενήργησε αμέλεια ή κακία.

Οι νομοθέτες έχουν αποδείξει ότι δεν μπορείτε να κάνετε μήνυση για δυσφήμιση εάν η εν λόγω δήλωση θεωρείται προνομιακή.

Αν και αυτός ο ορισμός εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον δικαστή ή τον διαμεσολαβητή, το καλύτερο παράδειγμα είναι κάποιος που καταθέτει τη μαρτυρία για τη δίκη.

Οτιδήποτε λέτε στο περίπτερο θεωρείται προνομιακό (οπότε δεν μπορείτε να μηνύσετε κάποιον για ψέματα στο περίπτερο) επειδή δεν θέλουμε μάρτυρες να κρατούν πληροφορίες για το φόβο ότι θα υποστούν μήνυση..

Γνώμη έναντι γεγονότος

Είναι δυσφήμιση εάν δηλώνετε τη γνώμη σας στο διαδίκτυο; Καθόλου. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που υπάρχει μια πραγματική ενότητα Γνώμες στις εφημερίδες.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός ότι αυτό που είπατε είναι η γνώμη σας και στην πραγματικότητα απεικονίζεται ως γνώμη είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Εν ολίγοις, δεν μπορείτε απλώς να επισημάνετε μια δήλωση ως γνώμη μετά την μήνυση για δυσφήμιση.

Για παράδειγμα, αν λέγατε “Νομίζω ότι είστε ψεύτης”, τα δικαστήρια πιθανότατα το βλέπουν ως δήλωση γνώμης. Από την άλλη πλευρά, λέγοντας “Είστε ψεύτης”, θα σας έκανε να ακούτε σαν να προσπαθείτε να το μεταβιβάσετε ως γεγονός, καθιστώντας το άξιο αξίας.

Μία από τις καλύτερες άμυνες σε μια αξίωση δυσφήμισης είναι η αλήθεια. Αυτό σημαίνει ότι εάν πιστεύετε απολύτως ότι η δήλωση που κάνατε είναι αληθινή, μπορεί να σας βγάλει από το πρόβλημα.

Ωστόσο, η απόδειξη ότι λέτε την αλήθεια μπορεί να σας κοστίσει πολλά χρήματα και χρόνο στο δικαστήριο. Όλα εξαρτώνται από το ποιος κάνει τον ισχυρισμό ότι τους δυσφημίσατε.

Πώς καθορίζουν τα δικαστήρια το γεγονός από τη γνώμη?

Τα δικαστήρια λαμβάνουν τη δήλωση και προσπαθούν να καταλάβουν εάν ένας λογικός αναγνώστης ή ακροατής θα μπορούσε να δει αυτήν τη δήλωση και να καταλάβει ότι είναι μια δήλωση επαληθεύσιμου γεγονότος.

Ένα επαληθεύσιμο γεγονός είναι αυτό που μπορεί να αποδειχθεί αληθινό ή ψευδές. Επομένως, ορισμένες ασαφείς δηλώσεις ενδέχεται να μην είναι επαληθεύσιμες. Όπως “Οδήγησε πολύ γρήγορα”, μπορεί να θεωρηθεί μη επαληθεύσιμος, καθώς εξαρτάται από τον σκοπό με τον οποίο το άτομο οδήγησε το αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα, η οδήγηση πάνω από 100 μίλια / ώρα σε έναν αυτοκινητόδρομο είναι πάρα πολύ γρήγορη, αλλά η πλεύση σε μια πίστα NASCAR με αυτήν την ταχύτητα είναι εντελώς φυσιολογική.

Όπως μπορεί να έχετε υποθέσει στο παράδειγμα NASCAR, εξαρτάται συχνά από το πλαίσιο της δήλωσης. Θα υποθέσετε ότι ο συγγραφέας ή ομιλητής θα συνεχίσει να μιλάει για το πού οδηγούσε το άτομο, καθιστώντας το γεγονός επαληθεύσιμο.

Δημόσια έναντι ιδιωτικών αριθμών

Αυτό είναι όπου γίνεται λίγο δύσκολο, γιατί οι δημόσιες προσωπικότητες συζητούν συνεχώς. Και κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι ένα σημαντικό μέρος των δημοσιεύσεων ιστολογίου και άλλων δημοσιεύσεων που εκτυπώνονται γι ‘αυτές είναι στην πραγματικότητα αναληθή.

Ωστόσο, η ιδέα ότι οποιοσδήποτε τύπος είναι καλός τύπος στην πραγματικότητα έχει κάποιο βάρος από την άποψη του νόμου.

Γιατί; Επειδή ένα πλήρες ψέμα για μια διασημότητα ή πολιτικό θα μπορούσε να ενισχύσει τη δημοτικότητά τους. Επίσης, ένα άρθρο ή ένα podcast που κάνει ψευδείς κατηγορίες για μια δημόσια προσωπικότητα μπορεί να μην βλάψει καθόλου αυτό το άτομο.

Συνολικά, ένα δημόσιο πρόσωπο πιθανότατα θα μπορούσε να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να βρει χιλιάδες πιθανές περιπτώσεις δυσφήμισης. Έτσι, για να προστατευθεί το νομικό σύστημα από όλες αυτές τις περιπτώσεις, η δημόσια προσωπικότητα πρέπει να αποδείξει πραγματική κακία.

Όπως συζητήσαμε λίγο νωρίτερα, ένας ιδιώτης πρέπει να αποδείξει μόνο αμέλεια. Δεδομένου ότι η αμέλεια συμβαίνει όταν ο εκδότης δεν καταφέρει να ολοκληρώσει ένα εύλογο ποσό φροντίδας, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να αποδειχθεί όσο κακία.

Η κακία, από την άλλη πλευρά, είναι όταν ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν ήταν πράγματι ψευδείς ή ότι ο κατηγορούμενος αγνόησε αν η δήλωση ήταν ψευδής ή όχι.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα τακτικά (μη δημόσια) στοιχεία μπορούν να αποδείξουν κακία ή αμέλεια, όπου η αμέλεια θα μπορούσε σχεδόν να θεωρηθεί λάθος από τον εκδότη.

Ωστόσο, μια δημόσια προσωπικότητα πρέπει να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι οι πληροφορίες ήταν ψευδείς ή πίστευαν ότι μπορεί να είναι ψευδείς και αποφάσισαν να δημοσιεύσουν ούτως ή άλλως.

Δυσκολία για δημόσια πρόσωπα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημόσιες προσωπικότητες το έχουν σκληρό. Ολόκληρο το σημείο της ρήτρας «πραγματικής κακίας» είναι να καταστήσει πιο δύσκολο για τις δημόσιες προσωπικότητες να προβάλλουν αξιώσεις δυσφήμισης, για τους οποίους σίγουρα συζητούνται συνεχώς στα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, συμβαίνει περιστασιακά. Ένα καλό παράδειγμα για το πώς μια δημόσια φιγούρα απέδειξε την πραγματική κακία ήταν όταν ο Χουλκ Χόγκαν μήνυσε με επιτυχία τον Γκάουκερ.

Blogging εναντίον Δημοσιογραφίας

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το blogging δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τη δημοσιογραφία. Αν και ορισμένοι μπορεί να βλέπουν το blogging ως λιγότερο αξιόπιστο, τα δικαστήρια δεν το βλέπουν έτσι.

Στην πραγματικότητα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ λέει ότι τα δικαιώματα των θεσμικών μέσων ενημέρωσης δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο από εκείνα των τακτικών ατόμων ή των μικρών οργανώσεων που κάνουν blogging στο διαδίκτυο. Επομένως, οι bloggers έχουν εξίσου δικαιώματα με το Wall Street Journal. αλλά μπορούν επίσης να μηνυθούν για τους ίδιους λόγους.

Ένας τομέας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι οι συζητήσεις στον πίνακα μηνυμάτων. Τα δικαστήρια λαμβάνουν γενικά θέσεις σε πίνακες μηνυμάτων – και συχνά κοινωνικά μέσα – ως γνώμες. Ωστόσο, εάν πιστεύουν ότι το περιεχόμενο είναι αρκετό για να κάνει όλους τους άλλους να πιστεύουν ότι η δήλωση είναι αληθινή, θα μπορούσατε να μπείτε σε πρόβλημα για μια ανάρτηση.

Για άλλη μια φορά, αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο για μια δημόσια φιγούρα να παρακολουθεί, και ο μέσος άνθρωπος πιθανότατα δεν θα ξέρει ποτέ για μια ανάρτηση σχετικά με αυτά σε έναν πίνακα μηνυμάτων ή φόρουμ. Είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθείτε.

Είναι δυνατόν να ασφαλιστείτε κατά της δυσφήμισης?

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν τώρα πακέτα για την προστασία εταιρειών πολυμέσων που ενδέχεται να κινδυνεύουν να δυσφημίσουν ένα άτομο ή έναν οργανισμό. Τα περισσότερα από τα ασφαλιστικά προγράμματα καλύπτουν μόνο τη δυσφήμηση και μπορεί να είναι αρκετά ακριβό.

Για παράδειγμα, ένα ελάχιστο ετήσιο ασφάλιστρο μπορεί να φτάσει τα 2.500 $ περίπου. Αυτό περιλαμβάνει ένα ελάχιστο ποσό έκπτωσης περίπου 5.000 $ και ένα ανώτατο όριο 1 εκατομμυρίου $.

Επιπλέον, λαμβάνετε κριτικές και οδηγίες σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου σας, καθώς και με τα μέτρα που πρέπει να λάβετε εάν ληφθεί υπόθεση δυσφήμισης εναντίον σας.

Ενότητα 230

Μια συνήθης πρακτική στον κόσμο του blogging είναι να επαναλάβετε όσα είπε κάποιος στο διαδίκτυο ή να αναδημοσιεύσετε ένα απόσπασμα ή ολόκληρο άρθρο.

Αλλά τι θα συμβεί αν αυτή η αναδημοσιευμένη δήλωση δυσφημίζει άλλο άτομο ή οργανισμό?

Είστε εξίσου υπεύθυνοι για αυτές τις δηλώσεις επειδή αποφασίσατε να τις δημοσιεύσετε στο δικό σας ιστολόγιο ή ιστότοπο. Στην πραγματικότητα, αν σας αγωγηθεί, υπάρχει πιθανότητα να κάνετε μήνυση τόσο εσείς όσο και ο αρχικός συγγραφέας ή ομιλητής.

Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το αν ο εκδότης ήξερε ότι το περιεχόμενο που μοιράστηκαν ήταν ψευδές ή δυσφημιστικό.

Περιοχές προβλήματος

Βλέποντας πώς μιλάμε για το Διαδίκτυο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρούμε όλους τους μεσάζοντες (εκδότες) που θα μπορούσαν να έχουν αναδημοσιεύσει μια δυσφημιστική δήλωση.

Επιπλέον, ορισμένα δικαστήρια υποστήριξαν ότι οι διαμεσολαβητές δεν πρέπει να είναι υπεύθυνοι για όσα είπε το αρχικό άτομο. Συνολικά, εναπόκειται ακόμη στο δικαστήριο που χειρίζεται κάθε υπόθεση.

Επειδή είναι τόσο δύσκολο να κυνηγήσουν τους διαμεσολαβητές στο διαδίκτυο, το Κογκρέσο συνέταξε το άρθρο 230 του νόμου περί ευπρέπειας για τις επικοινωνίες, ο οποίος παρέχει κάποια ισχυρή προστασία σε όλους τους μεσάζοντες. Δεδομένου ότι το άρθρο 230 είναι ομοσπονδιακός νόμος, μπορεί τεχνικά να παρακάμψει οποιονδήποτε κρατικό νόμο που λέει κάτι το αντίθετο.

Όσον αφορά την εκτέλεση του δικού σας ιστολογίου και τη δημοσίευση περιεχομένου, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του περιεχομένου που διανέμεται.

Όσον αφορά τα σχόλια, τις αναρτήσεις επισκεπτών, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται και οτιδήποτε έχει δημιουργηθεί και δημοσιευτεί από τρίτο μέρος, τα δικαστήρια έχουν δείξει σχεδόν ότι δεν είστε ο δημιουργός αυτού του περιεχομένου, επομένως δεν είστε υπεύθυνοι.

Από την άλλη πλευρά, κανένα δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί για περιπτώσεις όπου ένας μπλόγκερ βγαίνει ενεργά και αναζητά τέτοιο περιεχόμενο για κοινή χρήση.

Για παράδειγμα, εάν εντοπίσατε εσείς μια δυσφημιστική δήλωση, το ήξερα ότι είναι τέτοιο, τότε το δημοσιεύσατε, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι έχετε προστασία με την Ενότητα 230.

Πόροι σχετικά με τη διαδικτυακή δυσφήμιση

 • Οδηγός για το Libel Insurance: μάθετε για την πλήρη κάλυψη, μαζί με τους τύπους δυσφήμισης που καλύπτονται με τις περισσότερες ασφαλίσεις.

 • Hustler v Falwell: αυτή είναι η περίπτωση όπου ορίστηκε η πραγματική κακία.

 • Νομικά στοιχεία των υποθέσεων Libel και Slander: αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που χρειάζεστε για να ανοίξετε τη δική σας υπόθεση δυσφήμισης.

 • Vogel v Felice: εδώ είναι μια περίπτωση που ήταν καθοριστικής σημασίας για να προσδιοριστεί τι ήταν ένα επαληθεύσιμο γεγονός.

 • Ενότητα 230: όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την Ενότητα 230 του Communications Decency Act.

 • Προνόμια και άμυνα σε περιπτώσεις δυσφήμισης: μια σταθερή ματιά στις πιθανές άμυνες υπόθεσης δυσφήμισης.

 • Το κόστος της δυσφήμισης μέσω Διαδικτύου: ενδιαφέρεστε να δείτε πόσο ακριβό μπορεί να πάρει μια υπόθεση δυσφήμισης; Αυτό είναι το άρθρο που πρέπει να διαβάσετε.

 • Διεθνή πρότυπα: αυτός είναι ένας μεγάλος πόρος για δυσφήμιση σε χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Τώρα μπορείτε καλύτερα να προστατευτείτε

Ο κόσμος της δυσφήμισης είναι πολύπλοκος και έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκος με το Διαδίκτυο.

Ωστόσο, το να έχετε τις γνώσεις και τους πόρους για να προετοιμαστείτε για δυσφήμιση (είτε κατηγορείτε είτε για θύμα) είναι απαραίτητο για την επιβίωσή σας ως διαδικτυακός εκδότης.

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και infogragphics που σχετίζονται με τα πνευματικά δικαιώματα, την ασφάλεια και τη λειτουργία ενός ιστότοπου:

 • Τα μυστικά μιας ανάρτησης ιστολογίου Killer: αυτό το σύντομο βίντεο εξηγεί πώς να δημιουργείτε υπέροχες αναρτήσεις ιστολογίου.

 • 7 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τον ιστότοπό σας: το infographic μας σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της αξιοπιστίας σας στο διαδίκτυο.

 • Freelance Writer και Blogger Καριέρα Πληροφορίες και πόροι: μάθετε τα πάντα για να γίνετε επαγγελματίας συγγραφέας ή blogger.

Ο τελικός οδηγός για τα πνευματικά δικαιώματα

Οι Blogger πρέπει πραγματικά να κατανοήσουν τα πνευματικά δικαιώματα, επομένως δημιουργήσαμε έναν εξαιρετικό πόρο, τον απόλυτο οδηγό για τα πνευματικά δικαιώματα.

Και είναι πραγματικά ο απόλυτος οδηγός. θα πει περισσότερα από όσα πρέπει να γνωρίζετε. Μετά από αυτό, πιθανότατα θα χρειαστείτε έναν δικηγόρο.

Ο τελικός οδηγός για τα πνευματικά δικαιώματα
Ο τελικός οδηγός για τα πνευματικά δικαιώματα

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map