Tech Hoarding: Εκπληκτικά στατιστικά και σοβαρές συνέπειες

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα. Τεχνική αποθήκευση


Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δεν είναι πλέον καινοτομίες: ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, το Facebook, το Twitter και το YouTube έχουν δείξει πραγματική δύναμη παραμονής.

Καθώς αυτά τα δίκτυα έχουν εξελιχθεί για να παραμείνουν σχετικά, έτσι έχουν τα γούστα και οι τάσεις των χρηστών τους.

Θα διαγράψατε παλιό διαδικτυακό περιεχόμενο?

Ακόμη, σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου καταγράφονται όλα, η μακροζωία μπορεί να είναι ευθύνη. Πόσοι από εμάς περιμένουμε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις ή φωτογραφίες, γνωρίζοντας ότι είναι μια κακή αντανάκλαση του παρόντος εαυτού μας?

Η απλούστερη λύση θα μπορούσε να είναι η διαγραφή παλαιού και μη κολακευτικού περιεχομένου και ορισμένοι ειδικοί το συνιστούν.

Αλλά είστε πραγματικά πρόθυμοι να χωρίσετε τρόπους με αυτόν τον θησαυρό των λέξεων και των εικόνων; Θα αφαιρέσατε δυνητικά ενοχλητικό περιεχόμενο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά διατηρείτε ένα αντίγραφο στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας?

Ρωτήσαμε 947 άτομα για τους τρόπους που αυτοί θησαυρός ή απαλείφω ψηφιακό περιεχόμενο, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δικές τους συσκευές. Τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν τι τους ανησυχεί περισσότερο για την ψηφιακή τους ιστορία, τα μέτρα που λαμβάνουν για να αποφύγουν την αμηχανία και τα συναισθήματα πίσω από τις αποφάσεις τους.

Πώς συγκρίνεται η προσέγγισή σας στην ψηφιακή συσσώρευση με αυτήν του μέσου χρήστη; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε.

Συνήθειες συσσώρευσης

Η ψηφιακή μας αποθήκευση

Ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων μας ανέφεραν ότι δεν διαγράφουν ποτέ ψηφιακό περιεχόμενο – είτε στους δημόσιους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε στις δικές τους συσκευές. Πράγματι, 4 στους 5 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν αφαιρούν ποτέ παλιές αναρτήσεις, βίντεο ή φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τη δυσκολία εκκαθάρισης παλαιού περιεχομένου: για παράδειγμα στο Twitter και στο Facebook, μπορεί να είναι δύσκολο να διαγράψετε αναρτήσεις σε μεγάλες παρτίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε εξωτερικές εφαρμογές. Ωστόσο, δεδομένης μιας πρόσφατης σειράς σκανδάλων διασημοτήτων που σχετίζονται με προσβλητικό περιεχόμενο κοινωνικών μέσων, κάποιος μπορεί να αναμένει περισσότερους χρήστες να επεξεργάζονται τακτικά.

Επιπλέον, η πλειονότητα των χρηστών παραδέχτηκε ότι δεν είχαν απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων που δεν χρησιμοποιούν πλέον. Από όσους χρησιμοποίησαν στο παρελθόν το Myspace, για παράδειγμα, περισσότερα από τα δύο τρίτα δεν είχαν κλείσει επίσημα τα προφίλ τους. Παρόλο που είναι δυνατή η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Myspace, ακόμη και αν έχετε χάσει τα διαπιστευτήριά σας, η διαδικασία πολλαπλών βημάτων ενδέχεται να προκαλέσει υπερβολική επίπτωση.

Εκείνοι που διέγραψαν παλιές εικόνες και βίντεο συνήθως εκκαθάρισαν περιεχόμενο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν το καταργήσουν από τις συσκευές τους. Αλλά οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν διαγράφουν ποτέ φωτογραφίες ή βίντεο από τις συσκευές τους.

Ίσως οι προσιτές επιλογές αποθήκευσης στο cloud καθιστούν δυνατή αυτή τη συσσώρευση: με terabyte μνήμης διαθέσιμη με χαμηλό κόστος, δεν χρειάζεται να είσαι κολλητικός για το χώρο στο smartphone σου.

Αναμνήσεις, απάθεια και άλλα κίνητρα συσσώρευσης

Γιατί συσσωρεύουμε;

Γιατί οι άνθρωποι προσκολλώνται στο παλιό περιεχόμενο; Όταν ρωτήθηκε γιατί αποθηκεύουν ψηφιακό υλικό στις δικές τους συσκευές, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν απρόθυμοι να διαγράψουν τις αναμνήσεις. Αυτό το εύρημα υπογραμμίζει μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ψηφιακής μας εποχής: συνδέουμε όλο και περισσότερο τη μνήμη με ψηφιακά αντικείμενα, αντί για τις αναμνήσεις μας.

Επιπλέον, το 71% είπε ότι διατηρεί περιεχόμενο στις συσκευές τους για σκοπούς τήρησης αρχείων. Σε τελική ανάλυση, η ψηφιακή τεκμηρίωση μπορεί να εμφανιστεί σε μελλοντικές διαφορές – ίσως να μην γνωρίζετε απαραίτητα πότε αυτές οι “αποδείξεις” θα είναι χρήσιμες.

Όσον αφορά τη συσσώρευση περιεχομένου στα κοινωνικά μέσα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανέφεραν επίσης την επιθυμία τους να διατηρήσουν τις αναμνήσεις. Αλλά Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είχαν σκεφτεί να διαγράψουν παλιές αναρτήσεις ή φωτογραφίες. Ομοίως, Το 54% θεώρησε ότι τα δεδομένα στα κοινωνικά τους μέσα δεν ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητα και, επομένως, δεν απαιτούσε διαγραφή.

Ίσως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους να σκέφτονται συνεχώς το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων, δημιουργώντας πραγματικά αθώα ψηφιακά ίχνη. Ωστόσο, ενδέχεται να μην καταλαβαίνουμε πάντα πώς οι προηγούμενες δημοσιεύσεις μας μπορούν να ενοχλήσουν ή να προσβάλουν.

Εάν οι δημόσιες προσωπικότητες και οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να σκοντάψουν σε ένα snafus στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούμε να εμπιστευτούμε τα ένστικτά μας για τον τρόπο που θα γίνουν αντιληπτές οι δημοσιεύσεις μας?

Προβλήματα με το παρελθόν περιεχόμενο

Πώς μπορεί η ψηφιακή συσσώρευση να επηρεάσει τις ζωές μας

Πολλοί ερωτηθέντες εξέφρασαν ανησυχίες ότι το διαδικτυακό περιεχόμενό τους θα μπορούσε να κρατηθεί εναντίον τους – και το 10% δήλωσε ότι είχε συμβεί στο παρελθόν. Αυτή η ανησυχία ήταν σχετικά σταθερή μεταξύ επαγγελματικών, κυβερνητικών και ρομαντικών καταστάσεων.

Ακόμη Το 22% των ερωτηθέντων σε θέσεις πρόσληψης ανέφεραν ότι είχαν αποφασίσει να μην προσλάβουν κάποιον με βάση το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις κειμένου ήταν οι πιο κοινές μορφές προβληματικού περιεχομένου. Από την άλλη πλευρά, το να μην έχετε καθόλου διαδικτυακό προφίλ θα μπορούσε να αποτρέψει τους μελλοντικούς εργοδότες που ελπίζουν να επιβεβαιώσουν τα διαπιστευτήριά σας, οπότε μια γυαλιστερή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιθανώς η καλύτερη προσέγγιση.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, οι συγκρούσεις που περιλαμβάνουν περιεχόμενο κοινωνικών μέσων μπορεί να είναι πιο συχνές εκτός του επαγγελματικού τομέα. Οι ερωτηθέντες που χρησιμοποίησαν εναντίον τους το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν πιθανότερο να πουν ότι φίλοι ή κάποιοι άλλοι το έφεραν μαζί τους.

Φυσικά, υπάρχει ευρύ φάσμα τέτοιων συμπεριφορών, που κυμαίνονται από τα καλά πειράγματα μέχρι τον εκφοβισμό και ακόμη και τον εκβιασμό.

Προστασία και απόρρητο

Κορυφαίες μέθοδοι για την ασφαλή διατήρηση του διαδικτυακού περιεχομένου

Οι περισσότεροι άνθρωποι υιοθέτησαν μια προληπτική προσέγγιση για την προστασία τους στο διαδίκτυο, με το 77% να δηλώνει ότι ήταν προσεκτικοί σχετικά με αυτό που ανέβασαν σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Είναι ενδιαφέρον ότι οι Baby Boomers ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, παρά κάποια έρευνα που υποδηλώνει ότι οι νέοι Αμερικανοί είναι πιο προσεκτικοί για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Επιπροσθέτως, Το 70% των ατόμων δήλωσαν ότι επιτρέπουν μόνο στους φίλους και την οικογένεια να βλέπουν τους λογαριασμούς τους. Τα τελευταία χρόνια, το Facebook εισήγαγε μια σειρά από λεπτομερείς ελέγχους απορρήτου, επιτρέποντας στους χρήστες να περιορίσουν ποιοι μπορούν να δουν προηγούμενες και μελλοντικές αναρτήσεις. Το Twitter λειτουργεί σε πιο απλή βάση, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν τα tweet τους «δημόσια» ή «προστατευμένα» (ορατά μόνο σε οπαδούς).

Είκοσι έξι τοις εκατό δήλωσαν ότι αποκλείουν άτομα που προσπάθησαν να αποθηκεύσουν περιεχόμενο που είχαν ανεβάσει. Το Snapchat, για παράδειγμα, μπορεί να ειδοποιεί τους χρήστες όταν κάποιος έχει τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης για το περιεχόμενό του, επιτρέποντάς σας να αποφασίσετε αν θα τους αποκλείσετε να προχωρήσουν προς τα εμπρός.

Στο Facebook, ωστόσο, οποιοσδήποτε μπορεί να δει τις φωτογραφίες σας μπορεί επίσης να τις κατεβάσει και ίσως να μην γνωρίζετε πότε κάποιος έχει αποθηκεύσει μια εικόνα που έχετε δημοσιεύσει.

Οι Millennials και Gen Xers είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες από τους Baby Boomers να αποκλείσουν άτομα που είχαν προσπαθήσει να αποθηκεύσουν το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων, υποδηλώνοντας ότι οι ηλικιωμένοι χρήστες ενδέχεται να μην είναι συντονισμένοι σε αυτόν τον κίνδυνο.

Σύνεση εναντίον Παρανοίας: Βρίσκοντας ένα μέσο έδαφος

Τα ευρήματά μας δείχνουν ευρεία ανησυχία σχετικά με την ποσότητα του ψηφιακού περιεχομένου που είναι αποθηκευμένο στις συσκευές μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχοντας χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες για αρκετό καιρό, πολλοί από εμάς φοβούνται ότι παλιά σφάλματα κατά την κρίση μπορεί να επιστρέψουν για να μας στοιχειώσουν.

Ωστόσο, αυτό το έργο αποδεικνύει επίσης πόσο αγαπάμε το διαρκές δίσκο που παρέχουν οι συσκευές μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν θέλουμε να ηχογραφήσουμε ζεστές αναμνήσεις, ίσως χρειαστεί επίσης να υπολογίσουμε με κάποια λύπη.

Όπως καταδεικνύουν σαφώς οι ερωτηθέντες, είναι πιθανό να ακολουθήσετε μια προσεκτική και ισορροπημένη προσέγγιση στο ψηφιακό σας αποτύπωμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι καθαρισμού και επιμέλειας του περιεχομένου σας χωρίς να ορκίζονται εντελώς τα κοινωνικά μέσα.

Ελπίζουμε να ελέγξετε τις τακτικές που παρουσιάζονται σε αυτήν τη μελέτη και να εξετάσετε εάν θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Ακολουθήστε μια προσεκτική προσέγγιση για την παρουσία σας στο διαδίκτυο και μπορείτε να ανησυχείτε λιγότερο για προσβολή ή να κάνετε λάθος εντύπωση.

Στο WhoIsHostingThis.com, βοηθάμε κάθε είδους οργανισμούς να ακολουθήσουν μια προσεκτική και αποτελεσματική προσέγγιση για τη λειτουργία των ιστότοπών τους. Ακριβώς όπως το παλιό περιεχόμενο μπορεί να μολύνει την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κακή απόδοση του ιστότοπου μπορεί να χαλάσει την εντύπωση των χρηστών για την επιχείρησή σας.

Ρίξτε μια ματιά στις ειδικές κριτικές και τους οδηγούς μας και δείτε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να φτάσετε στην ταχύτητα.

Μεθοδολογία και περιορισμοί

Για αυτήν την έρευνα, χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Mechanical Turk της Amazon έρευνα 947 ατόμων σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας τους. Όλοι ήταν επιλέξιμοι να συμμετάσχουν στην έρευνα, αλλά όσοι απέτυχαν σε μια ερώτηση ελέγχου προσοχής που βρισκόταν περίπου στα μισά της έρευνας αποκλείστηκαν και είχαν αποκλείσει τις απαντήσεις τους μέχρι τότε..

Δημογραφικές πληροφορίες

Γένος

 • Άνδρες: 431
 • Γυναίκες: 511
 • Άλλο: 5

Γενιά

 • Greatest Generation (Γεννήθηκε πριν από το 1928): 1
 • Silent Generation (Γεννήθηκε το 1928 έως το 1945): 5
 • Baby Boomer (Γεννήθηκε το 1946 έως το 1964): 117
 • Generation X (Γεννήθηκε το 1965 έως το 1980): 254
 • Millennial (Γεννήθηκε το 1981 έως το 1997): 541
 • Generation Z (Γεννήθηκε μετά το 1998): 29

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

 • Κάτοχοι δημόσιων λογαριασμών: 294
 • Κάτοχοι ιδιωτικών λογαριασμών: 653

Περιορισμοί

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε σε αυτήν την έρευνα βασίζονται σε αυτοαναφερόμενα δεδομένα. Αυτό το είδος δεδομένων έχει εγγενείς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της υπερβολής και της επιλεκτικής μνήμης.

Μοιραστείτε τη δουλειά μας

Έχετε φίλους ή αγαπημένους που πρέπει πραγματικά να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καθαρίσουν τα κοινωνικά τους μέσα; Μη διστάσετε να μοιραστείτε αυτό το έργο με αυτούς ή άλλους αναγνώστες που μπορεί να ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματά μας. Παρακαλούμε συνδέστε ξανά σε αυτήν τη σελίδα όποτε μοιράζεστε το περιεχόμενό μας για να αποδώσετε δίκαια την ομάδα μας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map