Κάντε τη δική σας παγκόσμια περιοδεία με το Διαδίκτυο

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Πώς να σχεδιάσετε και να εκτελέσετε την παγκόσμια περιοδεία της μπάντας σας - Δεν απαιτείται συμφωνία εγγραφής

Πολλοί μουσικοί ονειρεύονται να κάνουν παγκόσμια περιοδεία. Αλλά αναβάλλεται από το τεράστιο κόστος και τους περίπλοκους νόμους για τις θεωρήσεις. Μερικοί υποθέτουν ότι αυτά τα πράγματα δεν επιτρέπουν την παγκόσμια περιοδεία – τουλάχιστον χωρίς την υποστήριξη και τις βαθιές τσέπες μιας μεγάλης ετικέτας. Αυτό δεν είναι αληθινό.

Οι δισκογραφικές εταιρείες δεν είναι τόσο σημαντικές τώρα

Από την ίδρυση του Napster το 1999, η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει. Δεν έχουν γίνει ευπρόσδεκτες όλες αυτές οι αλλαγές από τις ετικέτες, αλλά ήταν μια ώθηση για καλλιτέχνες που εργάζονται ανεξάρτητα. Οι μουσικοί που είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι να παίζουν παραστάσεις γνωρίζουν ήδη ότι μπορούν να οργανώσουν τα πράγματα μόνοι τους. Η κυρίαρχη μουσική βιομηχανία πλησιάζει στην ίδια πραγματικότητα.

Ο Πρίγκιπας ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που απέρριψε τη μεγάλη συμμετοχή της μουσικής στη μουσική, έχοντας εμπλακεί σε συμβόλαιο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 1993, δημιούργησε τη δική του ετικέτα, NPG Records, για να ανακτήσει τον δημιουργικό έλεγχο. Η NPG Records ήταν ουσιαστικά μια ανεξάρτητη ετικέτα, αν και πολύ καλά χρηματοδοτούμενη. Αλλά ήταν ίσως το πιο υψηλό προφίλ ενός μουσικού που πήρε τα πράγματα πίσω στα βασικά και θέτοντας τον καλλιτεχνικό έλεγχο πάνω από την οικονομική ανταμοιβή.

Ο Πρίγκιπας επέστρεψε τελικά σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, αλλά εξακολουθεί να πιστώνεται ότι εμπνέει καλλιτέχνες για να ρωτήσουν τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας. Ακόμα και πριν από αυτό, υπήρχε πάντα μια υγιής υπόγεια μουσική σκηνή καλλιτεχνών που δεν ζήτησαν ποτέ μεγάλη υποστήριξη ετικετών. Το Fugazi είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα μιας μπάντας που το έχει απορρίψει ενεργά.

Η ιστορία μου: Τυπωμένο κύκλωμα

Τυπωμένο κύκλωμα - Φέιγ βολάν Factory NYCΠριν από πάνω από 10 χρόνια, πήγα σε μια περιοδεία σε όλο τον κόσμο με τη μπάντα μου, Printed Circuit. Είναι ουσιαστικά ένα σόλο έργο και ήταν μετρίως επιτυχές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Έχω κυκλοφορήσει δίσκους σε ετικέτες όπως το Tigerbeat6 και το Darla, αλλά το Printed Circuit δεν έχει υπογραφεί ποτέ σε μια ετικέτα.

Το Printed Circuit δεν είναι το είδος της μπάντας που οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι συμβατά με μια παγκόσμια περιοδεία. Ωστόσο, η παγκόσμια περιοδεία το έκανε. Η συμμετοχή μου στην περιοδεία ήταν ο Andrew Raine. Και ολοκληρώσαμε την περιοδεία, παίζοντας παραστάσεις σε 8 χώρες σε διάστημα 3 μηνών.

Δεν είναι ασυνήθιστο

Όσον αφορά τα συγκροτήματα, δεν κάναμε ιδιαίτερη ασυνήθιστη κράτηση για δικές μας εκπομπές ή περιηγήσεις. Μόλις προχωρήσαμε περισσότερο από τις περισσότερες μπάντες, γεωγραφικά, για έναν συνδυασμό λόγων. Είχαμε πολύ λίγο εξοπλισμό, οπότε ήταν εύκολο να ταξιδέψουμε και είχαμε ήδη κάνει πολλές περιοδείες με το αυτοκίνητο. Ίσως το πιο σημαντικό, και οι δύο είχαμε πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο, κάτι που έκανε τις πρακτικές πτυχές μιας παγκόσμιας περιοδείας πολύ πιο εύκολη.

Στις αρχές του 2005, είδαμε τα εσωτερικά περισσότερα από 20 αεροδρόμια και κάναμε τα ρούχα μας σε δεκάδες διαφορετικές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ήταν διασκεδαστικό να παίζεις τόσες πολλές παραστάσεις και μας έδωσε μια εξαιρετική δικαιολογία για να πάμε διακοπές. Μόλις μετρήσαμε τη χαλαρή αλλαγή, ήταν (λίγο πολύ) δωρεάν διακοπές. Και για πολλές μπάντες, αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ξεκινήσουμε περιοδεία.

Η παγκόσμια περιοδεία μας το 2005 αποτελούνταν από δύο ξεχωριστά ταξίδια. Το πρώτο ήταν στη Σκανδιναβία. Το δεύτερο ήταν πολύ μεγαλύτερο – συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, των Φίτζι και των ΗΠΑ. Ο Andrew και εγώ κλείσαμε την περιοδεία και πληρώσαμε από τα έσοδα. Δημοσιεύσαμε το συγκρότημα, διασκεδάσαμε και γυρίσαμε στο σπίτι χωρίς μεγάλες καταστροφές.

Μια παγκόσμια περιοδεία είναι δυνατή. Αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο περίπλοκα πράγματα που θα κάνετε ποτέ.

Βήμα 1: Συγκεντρώστε πόρους

Οι περισσότερες ετικέτες προσλαμβάνουν ανεξάρτητους πράκτορες κράτησης ή φέρνουν έναν διαφημιστή για να χειριστούν το μεγαλύτερο μέρος της κράτησης. Εάν είστε σχετικά οργανωμένοι και έχετε κάποια εμπειρία στη διοργάνωση εκπομπών, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Θα σας πάρει περισσότερο χρόνο από ένα επαγγελματικό πρακτορείο, οπότε αυτό πρέπει να σκεφτείτε πρώτα.

Ακολουθούν οι βασικοί πόροι που θα χρειαστείτε για την παγκόσμια περιοδεία σας:

Σκυρόδεμα

 • Χρήματα. Θα χρειαστείτε αρκετά προκαταβολικά χρήματα για τις βίζες ή τις άδειες εργασίας σας, τα έξοδα ταξιδιού και τα έκτακτά σας έξοδα. Τελικά, θα χρειαστείτε επίσης χρήματα για φαγητό, καθώς και πράγματα που ίσως δεν χρειάζεστε αυστηρά, όπως μπύρα και τουριστικά σκουπίδια.
 • Επαφές. Όσο περισσότερα άτομα γνωρίζετε, τόσο πιο εύκολη είναι η κράτηση μιας περιοδείας. Ο Andrew και εγώ ήμασταν τυχεροί που γνωρίζαμε πολλούς ανθρώπους, οπότε όταν συνδυάσαμε τις επαφές μας, θα μπορούσαμε να καλύψουμε μια πολύ μεγάλη περιοχή. Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο σήμερα με την κοινωνική δικτύωση. Χρησιμοποιήσαμε κυρίως email και MySpace.
 • Γλωσσικές δεξιότητες. Είναι έξυπνο να μάθετε κάποια βασικά. Δείχνει καλή θέληση και μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε.
 • χρόνος. Θα χρειαστεί να στείλετε πολλά email και θα κυνηγήσετε πολλούς ανθρώπους. Εάν χρειάζεστε βίζα, αφήστε ένα χρόνο να προγραμματίσετε – τουλάχιστον.
 • Αποσκευές. Αγοράστε μια καλή βαλίτσα και αγοράστε θήκες πτήσης για όλα τα εργαλεία σας. Δεν θέλετε να βλέπετε το πληκτρολόγιό σας στο Saran Wrap κατά την αποσκευή – ειδικά όχι μετά την πρώτη παράσταση. Ναι, μια θήκη πτήσης θα κάνει τα εργαλεία σας πιο εμφανή. Αλλά η άφιξη σε έναν χώρο χωρίς όργανα είναι χειρότερη.

Αϋλος

 • Λεπτότητα. Μάθετε για τα τοπικά έθιμα εάν πηγαίνετε σε κάπου με μια πολύ διαφορετική κουλτούρα από τη δική σας. Είναι εύκολο να προσβάλλετε εάν δεν ξέρετε πώς υποτίθεται ότι συμπεριφέρεστε. Θα μπορούσατε να πετάξετε στο δρόμο πολύ απροσδόκητα, χωρίς να μείνετε εκεί το βράδυ.
 • ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Θα κοιμηθείτε σε κάποιους πραγματικά περίεργους ξενώνες. Τυχαία παιδιά στο δρόμο θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό σας. Πρέπει να είστε υπεύθυνοι και αρκετά νηφάλιοι για να αντιμετωπίσετε αυτές τις καταστάσεις.
 • Δημιουργικότητα. Το να μπορείς να σκέφτεσαι στα πόδια σου είναι πλεονέκτημα. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα αξίζει να κάνετε. Εγκατέλειψα το διαμέρισμά μου και μετέφερα τα πράγματά μου στο σπίτι του Andrew ενώ ήμασταν μακριά, κάτι που μου έσωσε το ενοίκιο τριών μηνών. Στείλαμε επίσης ορισμένα CD και μπλουζάκια σε διαφημιστές, οπότε δεν χρειαζόταν να μεταφέρουμε απολύτως όλα όσα σχεδιάσαμε να πουλήσουμε.

Περιορίστε το περιβάλλον σας

Όσο περισσότεροι άνθρωποι κάνουν περιοδείες, τόσο πιο ακριβό είναι. Έτσι περιορίστε ποιος φέρετε.

Είναι απίθανο οποιαδήποτε μπάντα DIY να πάρει ένα πλήρωμα του δρόμου, αλλά μερικά παίρνουν τον δικό τους μηχανικό ήχου σε περιοδεία. Ο φίλος μου Michael ‘Archie’ Archibald ακούστηκε για χιλιάδες συγκροτήματα στο Brudenell Social Club στο Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Archie ταξίδεψε επίσης στον κόσμο για να κάνει ήχο για συγκροτήματα όπως οι Hookworms. Πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2016. Όταν άκουσε ότι έγραφα αυτό το άρθρο, ήθελε να προσφέρει κάποιες συμβουλές.

Ο Archie συνέστησε να πάρετε έναν μηχανικό ήχου εάν έχετε έναν ήχο που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί. Ακόμα κι αν είναι ακριβό να πάρει ένα επιπλέον άτομο, μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο και σύγχυση κάθε μέρα. Τόνισε ότι ένας καλός μηχανικός κάνει το συγκρότημα να ακούγεται καλό, αλλά επίσης λειτουργεί ως ενδιάμεσος για να εξομαλύνει τυχόν εντάσεις. Αυτό περιλαμβάνει ταχύτερους ελέγχους ήχου.

Προειδοποίησε επίσης ότι τα συγκροτήματα δεν παίρνουν ποτέ έναν φίλο να κάνει ήχο δωρεάν, εκτός εάν κατανοούν πραγματικά τις ανάγκες της μπάντας καλύτερα από ό, τι θα ήθελε ο μηχανικός ήχου του εσωτερικού. Όποιος κάνει τον ήχο πρέπει να μπορεί να κάνει ό, τι θέλει η μπάντα γρήγορα και χωρίς να προκαλεί τριβή, οπότε κανείς δεν έχει κακή εμπειρία.

Βήμα 2: Αποφασίστε πού θέλετε να πάτε

Χρειάζεστε μια διαδρομή που μπορείτε να διαχειριστείτε λαμβάνοντας υπόψη τους πόρους σας, καθώς και τον εξοπλισμό που πρόκειται να μεταφέρετε. Το να κολλήσετε τις καρφίτσες στο χάρτη είναι μια αρκετά καλή αρχή, αλλά υπάρχουν τρόποι για να κάνετε τον σχεδιασμό διαδρομών απλούστερος:

 • Εστιάστε σε μέρη όπου γνωρίζετε τους προωθητές, ή να έχετε φίλους-φίλους που παίζουν σόου. Γνωρίζαμε ανθρώπους στο Τόκιο, το Μπρίσμπεϊν, το Σαν Φρανσίσκο και το Ώκλαντ. Στη συνέχεια, πλησιάσαμε τις επαφές τους σε γειτονικές πόλεις και ορισμένοι υποστηρικτές οργάνωσαν συναυλίες στη διαδρομή.
 • Προσπαθήστε να επιλέξετε υποστηρικτές που έχουν καλό ιστορικό. Το Printed Circuit έπαιξε μια συναυλία στο Μαϊάμι με το Stereo Total, το οποίο ήταν εκτός δρόμου, αλλά πλήρωσε αρκετά καλά για να χρηματοδοτήσει την παράκαμψη. Μας έδωσε επίσης κάποια προσοχή στον Τύπο, το οποίο μπορεί να έχει πολύτιμο εφέ για άλλες συναυλίες στην ίδια περιοχή.
 • Αποφύγετε μέρη όπου δεν γνωρίζετε καθόλου. Η παραμονή σε απομακρυσμένο μέρος χωρίς δίκτυο υποστήριξης για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα είναι δαπανηρή και πρακτική. Κανείς δεν θέλει να περάσει τις μέρες του σε ένα πλυντήριο. (Ή σε έναν ξενώνα για νέους χωρίς παράθυρα, όπου κοιμήσαμε όταν έπεσε η παράσταση της Αδελαΐδας.)
 • Να είστε ρεαλιστές για το πού θέλετε να πάτε. Τα εξωτικά μέρη είναι διασκεδαστικά, αλλά όταν μεταφέρετε εξοπλισμό, μπορεί να είναι άβολα. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε στα Φίτζι, αλλά δεν παίξαμε μια συναυλία εκεί. Θυμηθείτε πράγματα όπως το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να φέρετε φορητούς υπολογιστές και βαλίτσες μέσα και έξω από μικρά τουριστικά σκάφη και πάνω από βραχώδεις εξάρσεις.

Μείνετε ανοιχτόμυαλοι

Εάν δεν μπορείτε να λάβετε μια εκπομπή σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, ρωτήστε:

 • Αν θα λειτουργούσαν άλλες ημερομηνίες
 • Εάν υπάρχουν παραστάσεις μπορείτε να κάνετε piggyback
 • Εάν ο υπεύθυνος έχει άλλες επαφές στην πόλη του ή οπουδήποτε κοντά.

Όσο περισσότερες επαφές έχετε από προηγούμενες εκπομπές και φεστιβάλ, τόσο πιο εύκολο θα είναι αυτό.

Προγραμματισμός πληρωμής

Στην ιδανική περίπτωση, χρειάζεστε εγγυημένες χρεώσεις που κανονίζετε απευθείας με τους προωθητές.

Εγγύηση είναι το ελάχιστο ποσό που θα σας πληρώσει ένας διαφημιζόμενος και αυτό αποτελεί τον προϋπολογισμό του ταξιδιού που μπορείτε στη συνέχεια να ξοδέψετε για μεταφορά και άλλα είδη.

Μπορεί να είστε περιοδεία περιοδείας, αλλά θα μπορούσατε να αποσταλείτε με το ναύλο της καμπίνας σας εάν δεν οργανώσετε μια εγγύηση εκ των προτέρων. Σε μια από τις τελευταίες συναυλίες μας στη Νέα Υόρκη, μας δόθηκαν μόλις $ 20 και στάλθηκαν στο δρόμο μας.

Τα τέλη θα είναι πάντα μια πράξη εξισορρόπησης, αλλά οι πωλήσεις εμπορευμάτων είναι ο φίλος σας. Το Printed Circuit μπόρεσε να παίξει 5 συναυλίες στο Τόκιο, απλώς και μόνο επειδή γνωρίζαμε ότι μια συναυλία θα οδηγούσε σε εγγύηση. Οι άλλοι υποστηρικτές δεν προσέφεραν εγγυήσεις, αλλά άξιζαν να κάνουν πωλήσεις δίσκων. Επομένως, πρέπει να κάνετε μια κρίση για το πόσο μακριά θα ταξιδέψετε για τίποτα.

Τέλος, χρειάζεστε εγγυημένα ποσά για να καταστούν σαφή: με τη μορφή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συμβολαίου. Και θα πρέπει ιδανικά να μεταφέρετε ένα έντυπο αντίγραφο σε κάθε παράσταση.

Βήμα 3: Λήψη βίζας

Παράδειγμα θεώρησης εργασίας (ευγενική Wikipedia)Από όλα τα βήματα που περιλαμβάνονται στην περιοδεία, η λήψη θεωρήσεων είναι μακράν το πιο δύσκολο.

Σε έναν κόσμο μετά το 9/11, οι συνοριακοί έλεγχοι έχουν γίνει πιο αυστηροί. Όποιος μεταφέρει ασυνήθιστες αποσκευές θα επιλεγεί για προσοχή. Αυτό περιλαμβάνει περίεργες θήκες, θήκες πτήσης ή οποιοδήποτε κουτί που περιέχει καλώδια. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα μουσικά όργανα, εκτός, ίσως, ενός GameBoy. (Ναι, για λίγο, περιοδεύσαμε με ένα GameBoy και όχι πολλά άλλα.)

Παράδειγμα θεώρησης εργασίας (ευγενική Wikipedia)->

Ρεαλιστικά, εάν θέλετε να ακολουθήσετε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για βίζα, πρέπει να είστε ξεκάθαροι ότι πιθανώς παίζετε τα χρήματά σας. Η ουσία είναι η εξής: να είστε προετοιμασμένοι να ξοδέψετε τις αποταμιεύσεις σας και να προγραμματίσετε πολύ μπροστά.

Το σύστημα θεωρήσεων των ΗΠΑ είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι αυτή η διαδικασία.

Βίζα εργασίας των ΗΠΑ

Εάν σκοπεύετε να πάτε στις ΗΠΑ από σχεδόν οπουδήποτε (συμπεριλαμβανομένου του Καναδά), θα χρειαστείτε θεώρηση εργασίας από τις Υπηρεσίες ιθαγένειας και μετανάστευσης των ΗΠΑ. Αυτή είναι μια ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία.

Δεν είχαμε υποβάλει αίτηση για βίζα όταν έκανα περιοδεία, επειδή οι αρχές μετανάστευσης ήταν αναμφισβήτητα λιγότερο αυστηρές από ό, τι τώρα. Επειδή δεν είχα καμία εμπειρία, ζήτησα από τη φίλη μου Hilary Knott από το Cowtown. Το Cowtown είναι ένα συγκρότημα από την πατρίδα μου στο Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει προσκληθεί να περιοδεύσει στις ΗΠΑ.

Paranormal Romance από τον Cowtown

Η Χίλαρι μου είπε ότι η αρχική γραφειοκρατία χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες για την επεξεργασία, αλλά μπορεί να επιστραφεί επανειλημμένα για επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία. Από οικονομικής απόψεως, η Cowtown έπρεπε να πληρώσει τέλη αίτησης, λογαριασμούς δικηγόρων και ένα γρήγορο τέλος επεξεργασίας.

Τελευταία επιλογή: Fast Track

Το fast-track είναι προαιρετικό, αλλά αν τελειώσετε ο χρόνος, ίσως να μην έχετε την επιλογή να μην το πληρώσετε. Στη συνέχεια, ακόμη και αν το πληρώσετε, ίσως χρειαστεί να περιμένετε άλλους 6 μήνες.

Το συγκρότημα ενός άλλου φίλου, οι Hookworms, έχει υπογραφεί στο Sub Pop στις ΗΠΑ. Η μπάντα χρησιμοποίησε δικηγόρους για να υποβάλει αίτηση για βίζα σε αρκετό χρόνο για μια περιοδεία στις ΗΠΑ, αλλά η εφαρμογή καθυστέρησε ανεξήγητα και η περιοδεία ακυρώθηκε.

Πόσο ποτέ το κόβετε, είναι επικίνδυνο και δεν υπάρχουν επιστροφές χρημάτων.

Είστε αρκετά διάσημοι για τις ΗΠΑ?

Όσον αφορά τα αποδεικτικά στοιχεία, εάν η παγκόσμια περιοδεία σας πρόκειται να συμπεριλάβει τις ΗΠΑ, θα πρέπει να αποδείξετε ότι είστε διάσημοι στη χώρα σας.

Ξεχάστε τοπικές συναυλίες: χρειάζεστε συγκεκριμένα παραδείγματα εμφανίσεων σε μεγάλες συναυλίες ή φεστιβάλ. Μια λίστα με όλες τις μεγάλες ραδιοφωνικές σας εμφανίσεις θα βοηθήσει επίσης.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που οι υπηρεσίες υπηκοότητας και μετανάστευσης των ΗΠΑ θα καθορίσουν τη νομιμότητά σας για να εργαστείτε και να κερδίσετε χρήματα στη χώρα.

Ευρωπαϊκές θεωρήσεις διακοπών εργασίας

Η Ευρώπη έχει μυριάδες κανόνες και τεχνικές λεπτομέρειες. Υπάρχει θεώρηση Σένγκεν, για όλες τις χώρες της ζώνης Σένγκεν. Και υπάρχουν ξεχωριστές θεωρήσεις για οπουδήποτε αλλού, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η STA Travel έχει δημιουργήσει μια λίστα απαιτήσεων θεώρησης για διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Παρέχει μια καλύτερη περίληψη από ό, τι μπορώ εδώ.

Μεταφορικός εξοπλισμός

Εάν πρέπει να πάρετε μαζί σας εξοπλισμό, αντί να δανειστείτε όλο τον εξοπλισμό σας, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα δελτίο ATA.

Τα δελτία είναι ουσιαστικά διαβατήρια για εξοπλισμό, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε τα εργαλεία σας αφορολόγητα προς και από παραστάσεις. Χρειάζεστε ένα δελτίο για 85 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και των περισσότερων χωρών στην Ευρώπη. Ένα δελτίο λειτουργεί παντού και διαρκεί ένα χρόνο.

Όταν εισέρχεστε σε μια χώρα, το Carnet θα ελέγχεται και θα επικυρώνεται και το ίδιο ισχύει και όταν φεύγετε. Εάν ταξιδεύετε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Carnet είναι επιλεγμένο μόνο στην πρώτη και την τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεστε. Προς το παρόν, συμπεριλαμβάνεται το ΗΒ. Μετά το Brexit, μπορεί να μην είναι.

Είναι ρεαλιστικό

Πρόκειται για παγκόσμια περιοδεία. Αλλά δεν είστε οι Rolling Stones ή η Beyoncé. Θα φροντίζετε τα μετρητά και θα προσπαθείτε να αποφύγετε την κλοπή. Είναι επιβράβευση, αλλά πρέπει να είστε ρεαλιστικοί. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να περιπλανηθείτε στην παγκόσμια περιοδεία σας. Χωρίς έναν διευθυντή περιοδείας, θα πρέπει να είστε πειθαρχημένοι, οργανωμένοι και σχετικά νηφάλιοι.

Για παράδειγμα, όταν ήμασταν στην Ιαπωνία, δυσκολευτήκαμε να διαβάσουμε οδηγίες σε ορισμένες περιοχές, επειδή λίγα σημεία έχουν αγγλικές μεταφράσεις. Απλά πράγματα όπως αυτό μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις, χαμένα τρένα, ακόμη και χαμένες συναυλίες. Αφήστε λοιπόν λίγο χώρο αναπνοής.

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές για να κάνετε την περιήγησή σας πιο επιτυχημένη και διασκεδαστική:

 • Δώστε στον εαυτό σας ελεύθερες μέρες για να χαλαρώσετε, να επικοινωνήσετε με το email σας και να διαχειριστείτε την περιήγηση. Διαφορετικά, είστε σίγουροι ότι θα αρρωστήσετε και θα αισθανθείτε απαίσια.
 • Ταιριάζει σε εμφανίσεις τύπου στο τοπικό ραδιόφωνο όποτε είναι βολικό.
 • Νοικιάστε ένα αξιόπιστο όχημα και έναν οδηγό στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε να μην μεθύσετε.
 • Συναντήσετε τους φίλους σας. Δεν υπάρχει καλύτερος ξεναγός από ένα τοπικό άτομο που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.
 • Να είσαι ασφαλής. Προγραμματίστε λογικές στάσεις ανάπαυσης, αντί για συνεχείς 18 ώρες οδήγησης.

Βήμα 4: Κρατήστε εισιτήρια

Τώρα ήρθε η ώρα να κλείσετε εισιτήρια για την παγκόσμια περιοδεία σας. Όπως κάθε ταξίδι, αυτό είναι μια άσκηση αποτελεσματικότητας έναντι κόστους. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε τις πιο άμεσες διαδρομές που μπορείτε να βρείτε, διατηρώντας παράλληλα τον προϋπολογισμό που καθορίζεται στο Βήμα 1.

Στην περίπτωσή μας, ήταν φθηνότερο να κλείσετε ένα εισιτήριο γύρου του κόσμου, το οποίο αγοράσαμε από έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο. Αυτό μας έδωσε πέντε στάσεις από μια σειρά επιλογών, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε με επιπλέον εισιτήρια τρένου και πτήσεις. Για το σκανδιναβικό σκέλος της περιοδείας, χρησιμοποιήσαμε σιδηροδρομικές κάρτες, οι οποίες είναι φθηνές και ευέλικτες υπό την προϋπόθεση ότι πληροίτε τις απαιτήσεις ηλικίας.

Η κράτηση εισιτηρίου για όλο τον κόσμο μπορεί να είναι οικονομική σε σύγκριση με την κράτηση μεμονωμένων πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Μπορεί επίσης να είναι περιοριστικό, διότι κάθε διαδρομή λειτουργεί από μια περιορισμένη επιλογή αεροπορικών εταιρειών, επομένως θα υπάρχει πάντα μια σύντομη λίστα πιθανών προορισμών. Είναι καλή ιδέα να λάβετε συμβουλές σχετικά με τους προορισμούς στους οποίους μπορείτε να ταξιδέψετε προτού κάνετε κράτηση για παραστάσεις.

Οι ναύλοι των τρένων ποικίλλουν επίσης πολύ μεταξύ των χωρών και ο χρόνος μπορεί να είναι κρίσιμος. Στη Σκανδιναβία, οι σιδηροδρομικές κάρτες είναι φθηνές και για αλλαγή τσέπης, αναβαθμίσαμε για επιπλέον χώρο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να κάνετε κράτηση εισιτηρίων σιδηροδρομικών εβδομάδων νωρίτερα για να αποφύγετε να πληρώσετε δέκα φορές περισσότερο.

Πηγές χρηματοδότησης

Μερικά συγκροτήματα είναι αρκετά τυχερά για να λάβουν χορηγία για την περιοδεία τους. Οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες, αλλά αξίζει να κάνετε έρευνα στη χώρα σας. Για παράδειγμα, διατίθενται κυβερνητικά χρήματα για Αυστραλούς μουσικούς που θέλουν να κάνουν περιοδεία. Μπορεί επίσης να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ειδικές επιχορηγήσεις εάν είστε ανάπηροι ή από συγκεκριμένη μειονοτική ομάδα.

Για τα περισσότερα συγκροτήματα, η πώληση εμπορευμάτων θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συμπληρώσετε τα αποθέματα μετρητών σας. Συχνά, το Printed Circuit έκανε περισσότερα για τα εμπορεύματα από ό, τι έκανε η εγγύηση της παράστασης. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τις πωλήσεις εμπορευμάτων, τα CD είναι πιο εύκολα στη μεταφορά από το βινύλιο. Το μπλουζάκι και το βινύλιο πωλούνται καλά, αλλά μπορεί να τα δυσκολεύεστε να τα μεταφέρετε.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το crowdfunding για να συγκεντρώσετε χρήματα. Ξεχωριστά από την περιοδεία, χρησιμοποίησα το Pledgemusic για να χρηματοδοτήσω ένα από τα αρχεία μου. Και ο Tom Robinson βοήθησε να δημοσιοποιήσει την κυκλοφορία στο BBC Radio 6 Music. Οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα, γι ‘αυτό το θεωρήστε ως τρόπο αύξησης των χρημάτων σας.

Βήμα 5: Πηγαίνετε στην παγκόσμια περιοδεία σας

Μετά από όλο τον προγραμματισμό σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την παγκόσμια περιοδεία σας.

Η περιοδεία DIY είναι τρομακτική. Οι βίζες μπορούν να καταναλώσουν τον προϋπολογισμό σας, χωρίς εγγύηση επιτυχίας. Και υπάρχουν εβδομάδες διοίκησης για να οργανωθούν.

Αλλά αν είστε ρεαλιστές σχετικά με τη διάρκεια και την απόσταση και έχετε τις επαφές, είναι απολύτως δυνατό. Τα συγκροτήματα το κάνουν όλη την ώρα και πάντα το έκαναν, ακόμα και πριν το διαδίκτυο το έκανε πολύ πιο εύκολο. Και οι καλλιτέχνες σήμερα εξαρτώνται πολύ λιγότερο από τη μεγάλη υποστήριξη ετικετών. Σίγουρα, μια ετικέτα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίζει.

Για το Printed Circuit, η κράτηση μιας παγκόσμιας περιοδείας ήταν το αποκορύφωμα πολλών ετών εξάσκησης, παίζοντας πολλές καλές συναυλίες (και μερικές όχι τόσο καλές) και κάνοντας πολλές επαφές. Αρχικά παρακινούσαμε από τη φιλοδοξία μου να πάω στο Τόκιο και ξέραμε ότι είχαμε τις επαφές για να προωθήσουμε το σχέδιο ακόμη περισσότερο. Πολλοί από τους ανθρώπους στους οποίους βασιστήκαμε στη συνέχεια μας επισκέφτηκαν με δικές τους εκδρομές. Στην πραγματικότητα, ένας από τους ανθρώπους που μας φιλοξένησε στο Μπρίσμπεϊν μετακόμισε στο Λιντς και ήταν η παράνυμφος στο γάμο μου.

Σχεδόν σίγουρα δεν πρόκειται να κερδίσετε χρήματα όταν κάνετε κράτηση για τη δική σας παγκόσμια περιοδεία και δεν θα μπορείτε να κάνετε πάρτι κάθε βράδυ. Αλλά θα πρέπει να έχετε ακόμα μια έκρηξη και να απομακρύνετε με μια ισορροπία ισορροπίας. Μπορεί να ανοίξει τα μάτια σας σε άλλους πολιτισμούς και να αυξήσει την εμπιστοσύνη σας ως άτομο και μουσικός. Και πάλι, σκεφτείτε μια περιοδεία ως επιδοτούμενες διακοπές και δεν θα πάει πολύ λάθος. Σίγουρα δεν χρειάζεστε υποστήριξη δισκογραφικών για να κάνετε διακοπές μουσικής. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Η εικόνα κεφαλίδας είναι © 2017 WhoIsHostingthis.com. Το Printed Circuit at Knitting Factory Tap Bar είναι © 2005 Joshua Davis; χρησιμοποιείται με άδεια. Η εικόνα της βίζας εργασίας είναι ευγενική προσφορά της Wikipedia. είναι στο δημόσιο τομέα. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στον Archie με αγάπη (1975-2016).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map