Αναγνώριση προσώπου: Ποιος σας παρακολουθεί και γιατί;

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Αναγνώριση προσώπου: Ποιος παρακολουθεί και γιατί;

Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου έχει διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία χρόνια. Ενώ το λογισμικό πρώιμης αναγνώρισης προσώπων χρειαζόταν ανθρώπινη συμβολή σε κάθε βήμα, είναι αρκετά προηγμένο σήμερα ώστε να μπορεί να συγκρίνει ένα μόνο πρόσωπο με εκατομμύρια πρόσωπα που έχουν καταγραφεί σε λίγα δευτερόλεπτα.

Χάρη στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου όπως το Face Unlock, η ιδιωτική ημερομηνία στο κινητό σας μπορεί να διατηρηθεί ασφαλής και προσβάσιμη μόνο σε εσάς. Οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες που τρέχουν μπορούν να συλληφθούν σε χρόνο ρεκόρ όποτε τα πρόσωπά τους εμφανίζονται στην κάμερα.

Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν. Για παράδειγμα, το Face Unlock δεν είναι τόσο ασφαλές όσο άλλες μέθοδοι κλειδώματος τηλεφώνου και το FBI αντιμετωπίζει προβλήματα με την αντιστοίχιση προσώπων σε εικόνες που δεν είναι καλά φωτισμένες ή δεν βλέπουν απευθείας ένα πρόσωπο.

Ακόμα, η ανάπτυξη λογισμικού αναγνώρισης προσώπου προχωρά σε άλματα. Οι εταιρείες έρχονται με όλο και περισσότερες χρήσεις για το λογισμικό, από ιστότοπους γνωριμιών που ταιριάζουν με τους χρήστες με βάση την εμφάνιση, μέχρι διαφημιστές που εμφανίζουν στοχευμένες διαφημίσεις βάσει του τρόπου με τον οποίο το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου καθορίζει την ηλικία και το φύλο σας.

Όμως, η ανάπτυξη τόσο γρήγορα όσο η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι ο φόβος και η υποψία για το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί το νέο λογισμικό. Με κυβερνητικές παραβιάσεις του απορρήτου σε όλες τις ειδήσεις σήμερα, είναι εύκολο να κατανοήσετε τις ανησυχίες.

Ποιος καταγράφει ακριβώς τις μετρήσεις και την ταυτότητά σας; Πού σας παρακολουθούν και πώς χρησιμοποιούν όλα αυτά τα δεδομένα; Μπορούμε πραγματικά να εμπιστευόμαστε εκείνους που έχουν την εξουσία να χρησιμοποιούν τα δεδομένα μας με υπευθυνότητα και να τα διατηρούμε ασφαλή από εκείνους που θα το κάνουν κατάχρηση; Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα πρόσωπά μας από αμετάβλητες κάμερες και σαρώσεις?

Εταιρείες όπως το CV Dazzle ανακαλύπτουν τρόπους να καταπολεμήσουν την αναγνώριση προσώπου με προσαρμοσμένα χτενίσματα και μακιγιάζ που προκαλούν προβλήματα στο λογισμικό. Αλλά μπορεί να μην υπάρχει εγγυημένος τρόπος να το ξεφύγετε εντελώς. Όσο το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου αναπτύσσεται και τελειοποιείται, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για το ποιος καταρτίζει τα δεδομένα σας και πώς τα χρησιμοποιούν.

Αναγνώριση προσώπου IG

Μεταγραφή: Αναγνώριση προσώπου

Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου: είτε ξεκλειδώνει το smartphone σας είτε εντοπίζει έναν πιθανό τρομοκράτη σε πλήθος, φαίνεται σαν μια έξυπνη λύση σε μια σειρά προβλημάτων.

Ωστόσο, σε μια εποχή σκανδάλων πολιτικής ελευθερίας, πόσο παρακολουθούμε πραγματικά?

Τι είναι η αναγνώριση προσώπου?

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιεί εικόνες ατόμων που έχουν ληφθεί από βιντεοκάμερες, ιστότοπους και προϋπάρχουσες φωτογραφίες.

Πως δουλεύει

 1. Μια ακίνητη εικόνα του προσώπου του ατόμου αναλύεται για αποστάσεις μεταξύ των ματιών, της μύτης, του στόματος και της γνάθου.
 2. Αυτές οι αποστάσεις μετατρέπονται σε ψηφιακό αλγόριθμο.
 3. Ο αλγόριθμος συγκρίνεται με μια βάση δεδομένων προσώπων που έχουν ήδη αναλυθεί μέχρι να γίνει αντιστοίχιση.

Ποιος σας παρακολουθεί σήμερα?

Η NSA:

55.000 – Ο αριθμός των «εικόνων ποιότητας αναγνώρισης προσώπου» που παρακολουθούνται καθημερινά από την NSA.

Έγγραφα που ελήφθησαν από τον Edward Snowden αποκαλύπτουν την έκταση των προσπαθειών της υπηρεσίας κατασκοπείας να παρακολουθεί άτομα τόσο εντός όσο και εκτός σύνδεσης.

Ημερομηνία σας:

5.000 $ – Τιμή μίας συνδρομής 6 μηνών premium online dating, με προσωπική ταιριάζει.

Εταιρείες όπως το Match.com και το Three Day Rule προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για τη σύζευξη μοναχικών καρδιών με βάση τις εικόνες των παλιών τους.

GCHQ:

1,8 εκατομμύρια – Ο αριθμός των λογαριασμών χρηστών Yahoo που η βρετανική υπηρεσία παρακολούθησης, GCHQ, συγκέντρωσε εικόνες από κάμερα παγκοσμίως, για μια περίοδο 6 μηνών.

Ο GCHQ παραδέχτηκε ότι «ένας εκπληκτικός αριθμός ατόμων χρησιμοποιούν συνομιλίες με κάμερα για να δείξουν οικεία μέρη του σώματός τους στο άλλο άτομο».

Διαφημιστές:

90% – Ποσοστό επιτυχίας του συστήματος OptimEyes στο να ξεχωρίζουν τα αρσενικά και τα θηλυκά

Τα ταμεία σούπερ μάρκετ διαθέτουν λογισμικό ανίχνευσης προσώπων που μπορεί να αναγνωρίσει το φύλο και την ηλικιακή ομάδα ενός ατόμου και να προβάλει προσαρμοσμένες διαφημίσεις.

CCTV:

10.000+ – Ο αριθμός των δημόσιων και ιδιωτικών καμερών που είναι προσβάσιμες από τις αρχές του Σικάγου

Το Λονδίνο είναι πιθανότατα η πιο παρατηρούμενη πόλη στον κόσμο, με περισσότερες από 91.000 κάμερες σε ολόκληρο το δήμο του Λονδίνου και το δίκτυο διέλευσης της πόλης.

Ποιος σας παρακολουθεί αύριο?

Facebook:

 • Οι προτάσεις προσθήκης ετικετών θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο ακριβείς:
  • 97,53% – Άνθρωποι
  • 97,25% – Το λογισμικό DeepFace του Facebook
  • Το ποσοστό επιτυχίας για τον προσδιορισμό δύο διαφορετικών φωτογραφιών είναι του ίδιου άγνωστου ατόμου
  • Το DeepFace βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν επίπεδα ταυτοποίησης κοντά στον άνθρωπο.

Μήλο:

 • Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ Νο. 8.600.120 Β2
  • “Έλεγχος προσωπικών υπολογιστικών συσκευών χρησιμοποιώντας ανίχνευση και αναγνώριση προσώπου.”
  • Το αν η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της Apple θα προορίζεται για βιομετρικό ξεκλείδωμα του iPhone σας ή περισσότερα δεν έχει ακόμη δει.

(Ενδεχομένως) Google:

 • Η Google έχει απαγορεύσει τις εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου για το Google Glass, δηλώνοντας:
  • “Δεν θα προσθέσουμε δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου στα προϊόντα μας χωρίς να έχουμε ισχυρή προστασία απορρήτου.”
 • Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμα να φορτώσουν εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου στο Google Glass χωρίς την άδεια της Google.

Το μέλλον της αναγνώρισης προσώπου

Η τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου θα βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας, αποτυπώνοντας το περίγραμμα των ματιών, της μύτης και του πηγουνιού.

Η ανάλυση υφής δέρματος θα μετατρέψει τις μοναδικές γραμμές και κηλίδες στο δέρμα ενός ατόμου σε μαθηματικό χώρο – βελτιώνοντας την ταυτοποίηση κατά 20-25%.

Αντίμετρα

CV Dazzle

 • Αναπτύχθηκε από τον καλλιτέχνη Adam Harvey που εδρεύει στο Μπρούκλιν, το CV Dazzle είναι ένα έργο που χρησιμοποιεί μοντέρνα χτενίσματα και καλλυντικά για να ξεγελάσει τους αλγόριθμους αναγνώρισης προσώπου.

Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, το απόρρητό μας θα διακυβεύεται ακόμη περισσότερο. Αλλά κατευθυνόμαστε προς μια ασφαλέστερη κοινωνία ή μια δυστοπία της Ορβελίας?

Πηγές

 • Το Facebook δημιουργεί λογισμικό που ταιριάζει με τα πρόσωπα σχεδόν όσο και εσείς – technologyreview.com
 • με Συνεργασία αναγνώρισης προσώπου, οι χρήστες του Match.com μπορούν να βρουν ημερομηνίες βάσει του Exes – mashable.com
 • σχετικά με τον κανόνα των τριών ημερών – threedayrule.com
 • Ψάχνετε βοήθεια και συμβουλές; – match.com
 • DeepFace: Κλείσιμο του χάσματος στην απόδοση ανθρώπινου επιπέδου στην Επαλήθευση προσώπου – facebook.com
 • Αναγνώριση προσώπου – hrsid.com
 • Έλεγχος συσκευών προσωπικών υπολογιστών με χρήση ανίχνευσης και αναγνώρισης προσώπου – uspto.gov
 • Smartphone και αναγνώριση προσώπου: Focus Groups 2.0 – theguardian.com
 • Αναγνώριση προσώπου: Η τεχνολογία απομακρύνει την ταυτότητά σας; – το theguardian.com
 • Αναγνώριση προσώπου “Απαγορεύσεις Google” στο Google Glass, αλλά οι προγραμματιστές εξακολουθούν να υφίστανται – theguardian.com
 • Το Quividi υπερασπίζεται τους ανιχνευτές προσώπου Tesco μετά από αξιώσεις σχετικά με το απόρρητο των πελατών – theguardian.com
 • Το Σχέδιο της Tesco to Tailor Adverts μέσω των φόβων προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Stokes Recognition Stokes – theguardian.com
 • Το Match.Com χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να συνδυάσει χρήστες με άτομα που μοιάζουν με τα Exes τους – onthemedia.org
 • Το λογισμικό DeepFace του Facebook μπορεί να ταιριάξει με πρόσωπα με ακρίβεια 97,25% – banes.com
 • NSA Συλλέγοντας εκατομμύρια πρόσωπα από εικόνες Web – nytimes.com
 • Οπτικό νεύρο: Εκατομμύρια εικόνες της κάμερας Web Yahoo παρεμποδίζονται από το GCHQ – theguardian.com
 • Η αναγνώριση προσώπου αποτυγχάνει στη Βοστώνη – businessinsider.com
 • Αγκαλιάζοντας τον Big Brother: Πώς η αναγνώριση προσώπου θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του εγκλήματος – edition.cnn.com
 • CV Dazzle – cvdazzle.com
 • Πώς λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση προσώπου, βιομετρική τεχνολογία προσώπου – Ex-sight.com
 • Αναγνώριση προσώπου – findbiometrics.com
 • Μελέτη αναγνώρισης προσώπου: Συχνές ερωτήσεις – heinz.cmu.edu
 • Ο σύμβουλος eHarmony του Walter Mitty κοστίζει 5.000 $ – marketwatch.com
 • Έκθεση ACLU: Κάμερες παρακολούθησης βίντεο του Σικάγου: Μια διεισδυτική και κακώς ρυθμισμένη απειλή για το απόρρητό μας – sciencelycommons.law.northwestern.edu
 • Κάμερες παρακολούθησης που αναζητήθηκαν από πόλεις μετά τις βόμβες της Βοστώνης – bloomberg.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map