Διαγραφή κλεμμένων φωτογραφιών από τον Ιστό σε λεπτά: Σας παρουσιάζουμε πώς.

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα. Πώς να αφαιρέσετε κλεμμένες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο


Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται να ζήσουν τη ζωή τους στο Διαδίκτυο μέσω κοινωνικών μέσων και ιστότοπων στο Διαδίκτυο, ο τοίχος μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής κάποιου διαβρώνεται με πρωτοποριακή ταχύτητα. Ο ίδιος ο ορισμός αυτού που θα μπορούσε λογικά να θεωρηθεί «ιδιωτικό» σε έναν κόσμο όπου κάθε γεύμα φωτογραφίζεται και δημοσιεύεται στο Instagram και κάθε σκέψη και συνομιλία δημοσιεύεται μέσω tweet ή post wall στιγμές μετά τη δημιουργία τους, βρίσκεται υπό έλεγχο και βρίσκεται σε συνεχή συζήτηση..

Ωστόσο, ορισμένα ταμπού διατηρούνται σταθερά και ένας από τους τελευταίους προπύργους της ιδιωτικής ζωής – το δικαίωμα να κρατήσει τις εικόνες των πιο οικείων στιγμών από το κοινό μάτι – δέχτηκε σοβαρή επίθεση με την άνοδο μιας ανησυχητικής νέας τάσης γνωστής ως “Revenge Porn. “

Τα θύματα βρίσκουν τις φωτογραφίες τους (οικεία και αλλιώς), μαζί με προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας και προφίλ κοινωνικών μέσων, έχουν δημοσιευτεί δημοσίως χωρίς τη συγκατάθεσή τους ή τις γνώσεις τους. Ο δράστης είναι συχνά ένας εξοργισμένος πρώην, αλλά ορισμένα θύματα έχουν παραβιάσει τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες τους κλέβουν οι ευκαιριακοί ταξιδιώτες.

Όποιος κι αν είναι ο τρόπος κλοπής ή το κίνητρο πίσω από αυτό, αυτοί που παραβιάζονται από το πορνό εκδίκησης υποφέρουν από βασανιστική προσωπική και επαγγελματική ταπείνωση, καθώς και πολλές προκλήσεις ψυχικής υγείας καθώς προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Μερικά θύματα έχασαν τη δουλειά τους και έλαβαν απειλές. Μια νεαρή γυναίκα πήρε ακόμη και τη ζωή της αφού παρενοχλήθηκε αδιάκοπα μετά από εκβιασμό και εξευτελισμό.

Και επειδή η αναδημοσίευση πληροφοριών και εικόνων που υποβλήθηκαν εθελοντικά (είτε σε ιστότοπο κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είτε σε άλλο άτομο που κάποτε ήταν αξιόπιστο από το θύμα) δεν είναι ακόμη έγκλημα (αν και η Καλιφόρνια προσπαθεί να το κάνει), πολλά θύματα βρίσκονται με περιορισμένη προσφυγή όταν αφορά την αφαίρεση των φωτογραφιών τους από ιστότοπους στο Διαδίκτυο.

Unringing the Bell: Τι μπορείτε να κάνετε

Η «περιορισμένη προσφυγή» δεν είναι, ευτυχώς, το ίδιο με το «χωρίς προσφυγή». Σε περίπτωση που το αδιανόητο συμβεί και ανακαλύψετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες που δημοσιεύονται δημοσίως στο Διαδίκτυο, έχετε αρκετούς δρόμους που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε το ζήτημα.

Γράψτε στον διαχειριστή του ιστότοπου και ζητήστε να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες σας. Μπορεί να φαίνεται σαν μια απίθανη λύση στο πρόβλημά σας, αλλά πολλοί ιστότοποι έχουν επίσημες πολιτικές που διασφαλίζουν στους κατόχους περιεχομένου ότι τα αιτήματά τους για κατάργηση μη εξουσιοδοτημένου περιεχομένου θα τηρηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσο το δυνατόν πληρέστερα. Μερικές φορές, ένα απλό “παρακαλώ και ευχαριστώ” θα κάνει το κόλπο. Αλλά θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί σε περίπτωση που οι εικόνες επανεμφανιστούν στον ίδιο ή σε άλλο ιστότοπο.

Στείλτε μια επιστολή παύσης και διακοπής στον δράστη. Εάν δεν λαμβάνετε απάντηση στο ευγενικό αίτημά σας, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το βαρύ νομικό υλικό. Χάρη στον Νόμο για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή (DMCA), έχετε το νόμιμο δικαίωμα να ζητήσετε την κατάργηση του περιεχομένου σας (όπως οι προσωπικές σας φωτογραφίες και πληροφορίες) από οποιονδήποτε ιστότοπο όπου έχει αναρτηθεί χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή σας και τον κάτοχο του ιστότοπου ή ο χειριστής έχει νομική υποχρέωση να αφαιρέσει το περιεχόμενό σας γρήγορα και πλήρως, εάν εκδώσετε μια τέτοια απαίτηση.

Δεδομένου ότι το αίτημα μπορεί να απορριφθεί λόγω ακόμη και μικρών σφαλμάτων και η διαδικασία μπορεί να είναι κάπως περίπλοκη για άτομα που δεν είναι νόμιμοι αετοί, πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται μια υπηρεσία κατάργησης DMCA για να διασφαλίσουν ότι όλα τα “i” τους είναι διακεκομμένα και τα “t’s” Διασχίζονται.

Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που φιλοξενεί τον προσβλητικό ιστότοπο. Οι εταιρείες φιλοξενίας μπορούν να ασκήσουν πρόσθετη πίεση απειλώντας να αναστείλουν ή ακόμη και να καταργήσουν εντελώς τον ιστότοπο.

Να είστε αδυσώπητοι στην επαγρύπνησή σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε λόγο να πιστεύετε ότι έχετε δυνητικά συμβιβασμούς φωτογραφίες που κυμαίνονται στα λιγότερο αλμυρά ρεύματα της ροής δεδομένων του Διαδικτύου, η προστασία της φήμης σας στην ψηφιακή εποχή απαιτεί προληπτική στάση. Οι Ειδοποιήσεις Google σάς επιτρέπουν να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όποτε το όνομά σας (ή άλλα στοιχεία αναγνώρισης, όπως ένα ψευδώνυμο, η διεύθυνσή σας ή ο αριθμός τηλεφώνου) εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Διάφορα εργαλεία είναι επίσης διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τον Ιστό για τις φωτογραφίες σας. Εάν οι εικόνες σας έχουν κλαπεί ή δημοσιευτεί χωρίς τη συγκατάθεσή σας στον Ιστό, η χρήση ενός πρόσθετου αναζήτησης φωτογραφιών όπως το TinEye ή η Αναζήτηση εικόνων Google είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε επιπλέον αντίγραφα σε άλλους ιστότοπους.

Απλώς θυμηθείτε ότι όλες οι φωτογραφίες που ανεβάζετε θα αποθηκεύονται (σε ​​μορφή μικρογραφίας) για οπουδήποτε από 72 ώρες (TinEye) έως, για πάντα (Google). Αυτές οι εικόνες φαινομενικά δεν είναι προσβάσιμες στο κοινό, αλλά χρησιμοποιούν καλή κρίση κατά τη μεταφόρτωση οποιουδήποτε περιεχομένου που ενδέχεται να μην είναι ήδη διαθέσιμο στον Ιστό.

Μελέτη περίπτωσης: Πώς καταργήθηκε η PoppyD κλεμμένες φωτογραφίες από ιστότοπο πορνό

Πώς η blogger μόδας Poppy χρησιμοποίησε το εργαλείο μας για να αφαιρέσει τις φωτογραφίες της.

Όπως κάθε λογικός blogger, η φήμη της Poppy of What I Wore Today χρησιμοποιεί το Google Alerts για να παρακολουθεί την παρουσία της στο διαδίκτυο.

Μια μέρα, είχε μια άσχημη έκπληξη: μερικές αθώες φωτογραφίες της είχαν αναρτηθεί σε έναν ιστότοπο για ενήλικες.

Η Poppy παραδέχεται σε μια αρχική αίσθηση «Wooooo, κάποιος πιστεύει ότι είμαι φυσικά όμορφος, busty, κοκαλιάρικο και λεπτό!» (ο τίτλος του ιστότοπου) – αλλά αυτό αντικαταστάθηκε γρήγορα με ανησυχία όταν ανακάλυψε ότι ο εν λόγω ιστότοπος κατατάσσεται για το Google serches για το όνομά της.

Οι φωτογραφίες δεν ήταν πορνογραφικές ή ακόμη και, με τα λόγια της Poppy «το λιγότερο σέξι» – αλλά μερικές από τις άλλες εικόνες στον ιστότοπο άφησαν ελάχιστα τη φαντασία.

Η Poppy έγραψε στον ιστότοπο ζητώντας τους να βγάλουν τις εικόνες και να τα ξεχάσουν αμέσως.

Λίγους μήνες αργότερα, η Poppy έλαβε ένα μήνυμα από κάποιον που είχε το όνομα της Google. Ο εν λόγω ιστότοπος πορνό κατατάσσεται πλέον στην # 4 στο Google για το όνομά της. Τα πράγματα ξαφνικά έγιναν πιο σοβαρά.

Εάν ζητήσετε από έναν ιστότοπο να αφαιρέσει εικόνες και σας αρνούνται ή σας αγνοήσουν, έχετε πολλές επιλογές ανάλογα με τις περιστάσεις:

  1. Εάν είστε κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων των εικόνων, μπορείτε να υποβάλετε μια ειδοποίηση DMCA. Αν και το DMCA είναι νόμος των ΗΠΑ, πολλές άλλες χώρες (συμπεριλαμβανομένων των μελών της ΕΕ) θα τιμήσουν μια ενέργεια DMCA.
  2. Μπορείτε να ζητήσετε τον ιστότοπο από τον οποίο είχαν κλαπεί οι εικόνες από την αρχή για να κάνετε κάτι. Για παράδειγμα, το Facebook και το Flickr έχουν και οι δύο πολιτικές απορρήτου σχετικά με το περιεχόμενο που φιλοξενείται στον ιστότοπό τους.

Εάν αποφασίσετε να υποβάλετε μια ειδοποίηση DMCA, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε ποιος φιλοξενεί τον ιστότοπο. Εδώ μπαίνουμε. Απλώς εισαγάγετε τον εν λόγω τομέα και θα σας δείξουμε προς τον κεντρικό υπολογιστή όπου θα μπορείτε να βρείτε τον κεντρικό υπολογιστή στον οποίο πρέπει να επικοινωνήσετε.

Στην περίπτωση της Poppy, ήταν απαραίτητη μια ειδοποίηση DMCA για την κατάργηση των κλεμμένων φωτογραφιών στις οποίες είχε τα πνευματικά δικαιώματα.

Προσφέρουμε τώρα ένα εργαλείο κατάργησης DMCA.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map