Ένας οδηγός για αρχάριους για κρυπτογράφηση

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Οδηγός για αρχάριους για κρυπτογράφηση

Όλοι έχουμε τα μυστικά μας.

Από μικρές διακρίσεις και περίεργους φόβους, έως σοβαρές αμαρτίες και απόλυτο έγκλημα, κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη έχει κάτι που θα προτιμούσαν να κρατήσουν τους άλλους στο σκοτάδι.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, πιθανότατα εξακολουθείτε να εκτιμάτε το δικαίωμά σας στην ιδιωτική ζωή. Μετά από όλα, ακόμη και κάποιος χωρίς μυστικά θα αισθανόταν άβολα να παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο. (Και όταν οι άνθρωποι που παρακολουθούν είναι αυτοί που έχουν εξουσία και εξουσία πάνω σας, γίνεται ακόμη πιο άβολα.)

Όσον αφορά τις πληροφορίες που προτιμάτε να διατηρήσετε απόρρητες, πόσες από αυτές είναι προσβάσιμες ή ανιχνεύσιμες στον υπολογιστή σας?

Θα μπορούσε να είναι ένα μυστικό νομικό έγγραφο, ένα μυθιστόρημα που γράφετε και μάλλον κανείς δεν κοίταξε ακόμη ή κάποια ενοχλητική ψυχαγωγία που μάλλον δεν ήξερε η οικογένειά σας.

Το να διατηρείτε τα έγγραφά σας ασφαλή και προστατευμένα στον υπολογιστή σας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσπαθείτε να κρύψετε τίποτα. Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, είναι απλώς κοινή λογική.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ Wi-Fi, το ιστορικό περιήγησής σας, τα αρχεία μεταφοράς και τα διαπιστευτήρια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα στους υποκλοπείς. Ακόμα κι αν δεν έχετε απαντήσει ποτέ σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) ή έχετε προσφερθεί εθελοντικά για να βοηθήσετε έναν πρίγκιπα της Νιγηρίας να ανακτήσει τους χαμένους θησαυρούς του, το άνοιγμα ενός email μπορεί να επιτρέψει σε έναν χάκερ να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας, αφήνοντάς τον ευάλωτο σε επιθέσεις.

Και δεν είναι μόνο οι κλέφτες ταυτότητας που ακολουθούν τα δεδομένα σας. Η κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να λάβει άδεια για να εισέλθει στο φυσικό σας χώρο, αλλά όταν πρόκειται για τα ψηφιακά σας δεδομένα, όλα είναι έτοιμα για ανάληψη. Δεν χρειάζεται καν να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για να παρακολουθεί η NSA, καθώς ενδέχεται να έχουν ήδη προεγκαταστήσει λογισμικό παρακολούθησης στον υπολογιστή σας.

Γιατί λοιπόν να το κάνετε εύκολο σε όλους αυτούς τους χάκερ και τους κατασκόπους?

Αντί να αφήσετε τα αρχεία σας ευάλωτα για ανάγνωση από οποιονδήποτε, μπορείτε να τα κρυπτογραφήσετε για να τα διατηρήσετε ασφαλή.

Είναι πιο εύκολο από ό, τι ακούγεται. δεν χρειάζεται να είστε τεχνική ιδιοφυΐα ή χάκερ για να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διατηρήσετε όλα τα μυστικά σας ασφαλή.

A-beginners-guide-to-encryption

Ένας αρχάριος’s Οδηγός κρυπτογράφησης

Η ατυχής αλήθεια για την επικοινωνία μέσω Διαδικτύου σήμερα είναι ότι είναι’είναι πολύ εύκολο για τα αδιάκριτα μάτια να σας κατασκοπεύουν.

Είτε έχετε κάτι να κρύψετε είτε όχι, η εγκατάσταση λογισμικού κρυπτογράφησης στον υπολογιστή σας είναι ο μοναδικός πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν δικά σας.

Κρυπτογράφηση: Τα βασικά

Τι είναι αυτό?

Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος προστασίας των πληροφοριών. Μπορείτε να μετατρέψετε δεδομένα σε μορφή μόνο που μπορεί να διαβάσει κάποιος με ειδικό κλειδί.

Τι είναι ένα κλειδί κρυπτογράφησης?

Το’είναι μια συμβολοσειρά που αποτελείται από συγκεκριμένο αριθμό bit. Ένα κλειδί 128 bit αποτελείται από 128 bit. Όσο περισσότερα bits σε ένα κλειδί, τόσο πιο ασφαλές είναι.

Τι κάνει?

Εάν ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο που δεν το κάνει’να έχει το κλειδί πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ή συσκευή όπου αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα δεδομένα, βλέπουν μόνο αναμεμειγμένα γράμματα ή ‘ασυναρτησίες’.

Πώς λειτουργεί?

Για την κρυπτογράφηση δεδομένων, χρησιμοποιείται ένας αλγόριθμος. Δουλεύει κάπως έτσι:

 • Απλό κείμενο
 • Κλειδί
  • Αποκλεισμός κρυπτογράφησης Cipher
   • Ciphertext

Τι είναι?

Προσωπική ασφάλεια. Η κρυπτογράφηση σταματά τους εισβολείς να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτό σας προστατεύει από κλοπή ταυτότητας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε μη ασφαλή δίκτυα Wi-Fi.

Πώς να κρυπτογραφήσετε δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας

Πολλοί τύποι λογισμικού κρυπτογράφησης είναι δωρεάν και εύκολο στη λήψη. Ως προειδοποίηση, δεν συνιστάται η χρήση του TrueCrypt λόγω ορισμένων προβλημάτων ασφαλείας με αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το AxCrypt είναι μια απλή και βολική επιλογή για Windows.

 1. Επισκεφτείτε το www.axantum.com. Στη σελίδα “Λήψεις”, επιλέξτε το πρώτο αρχείο από τη λίστα.
 2. Αν εσύ’Μόνο μετά το AxCrypt, καταργήστε την επιλογή τυχόν πρόσθετου λογισμικού που προσπαθεί να εγκαταστήσει.
 3. Μόλις εγκατασταθεί, το πρόγραμμα θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να εγγραφείτε. Το’εξαρτάται από εσάς εάν εσείς’Θέλω να μπείτε στη λίστα αλληλογραφίας τους ή όχι.
 4. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να κρυπτογραφήσετε. Επιλέξτε AxCrypt από το μενού και επιλέξτε Encrypt για κρυπτογράφηση ενός ή όλων των αρχείων στο φάκελο.
 5. Επιλέξτε μια φράση πρόσβασης. Αυτό θα είναι το κλειδί κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Θυμηθείτε: όσο μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο, τόσο το καλύτερο.

  Σημείωση: Κατά το άνοιγμα του κρυπτογραφημένου αντικειμένου σας, το AxCrypt θα σας ζητήσει μια φράση πρόσβασης. Πληκτρολογήστε το και κάντε κλικ στο OK. Υφηγητής’τσεκάρετε ‘Θυμηθείτε αυτό για την αποκρυπτογράφηση’ καθώς θα θυμάται τη φράση πρόσβασης.

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, το AES Crypt είναι ένα προηγμένο, απλό και δωρεάν εργαλείο κρυπτογράφησης αρχείων.

 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο AES Crypt και κατεβάστε το πακέτο για Mac.
 2. Ανοίξτε το αρχείο zip, αποσυμπιέστε το και ανοίξτε το πρόγραμμα εγκατάστασης. Κάντε κλικ στο Συνέχεια και εγκαταστήστε το κανονικά.
 3. Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.
 4. Σύρετε και αποθέστε το έγγραφο που θέλετε να κρυπτογραφήσετε στην εφαρμογή AES Crypt στη γραμμή Dock.
 5. Εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για κρυπτογράφηση του αρχείου.

  Το αρχείο ή ο φάκελός σας είναι πλέον κρυπτογραφημένο.

  Για να αποκρυπτογραφήσετε το αρχείο, απλώς εισαγάγετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Πώς να κρυπτογραφήσετε δεδομένα που αποθηκεύονται στο Cloud

Το Cloudfogger είναι μια εύχρηστη μέθοδος για την κρυπτογράφηση αρχείων που είναι αποθηκευμένα στους φακέλους αποθήκευσης στο cloud, όπως το Dropbox ή το SkyDrive.

 1. Κατευθύνομαι προς cloudfogger.com και κάντε κλικ ‘Λήψη Cloudfogger’.
 2. Ανοίξτε το ληφθέν αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης.
 3. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το πρόγραμμα.
 4. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό εισάγοντας το email σας και μια φράση πρόσβασης.
 5. Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε την κρυπτογράφηση. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ή στο φάκελο που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και επιλέξτε Cloudfogger, ακολουθούμενη από Αρχείο (ες) Fogg.
 6. Το αρχείο ή ο φάκελός σας είναι πλέον κρυπτογραφημένο. Κάντε κλικ Εντάξει για να επιβεβαιώσετε την προστασία.

Πώς να κρυπτογραφήσετε τα email σας

Το Virtru είναι μια δωρεάν υπηρεσία κρυπτογράφησης email που θα προστατεύει οποιεσδήποτε υπηρεσίες Gmail, Outlook ή Yahoo.

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως επέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome και Firefox, καθώς και ως εφαρμογή για κινητά.

Δείτε πώς μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας:

 1. Παω σε virtru.com και επιλέξτε ‘Αποκτήστε το Virtru’.
 2. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το Virtru ως επέκταση προγράμματος περιήγησης.
 3. Μόλις εγκατασταθεί, βεβαιωθείτε ότι η επέκταση επιτρέπεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
 4. Κάντε κλικ Εγκατάσταση τώρα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
 5. Κατά τη σύνταξη ενός ασφαλούς email, ενεργοποιήστε το Virtru χρησιμοποιώντας το επάνω δεξιό γωνιακό πλαίσιο.
 6. Μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε το Virtru σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύροντας το διακόπτη προς τα αριστερά. Εάν απενεργοποιηθεί, το πλαίσιο θα αλλάξει σε γκρι.

  Σημείωση: Όλοι οι παραλήπτες πρέπει να κάνουν είναι να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους για να διαβάσουν τυχόν κρυπτογραφημένα μηνύματα – δεν απαιτείται εγκατάσταση στο τέλος τους.

Μια άλλη μέθοδος κρυπτογράφησης email είναι το PGP (Pretty Good Privacy). Ωστόσο, αυτά απαιτούν λίγο περισσότερη τεχνική τεχνογνωσία. Μια καλή επιλογή για τα Windows είναι το Gpg4Win, ενώ το GPGMail συνιστάται για Mac.

Δεν το κάνεις’Για να ξεκινήσει η κρυπτογράφηση, πρέπει να είμαι οδηγός υπολογιστή, οπότε γιατί καθυστερεί; Εκτός από την ασφαλή περιήγηση, η κρυπτογράφηση σας δίνει την ηρεμία ότι τα δεδομένα και τα προσωπικά σας στοιχεία διατηρούνται ακριβώς όπως θα έπρεπε: ιδιωτικός.

Πηγές

 • Χρήση AES Crypt σε Mac – aescrypt.com
 • AES Crypt Alternatives – alternativeto.net
 • Το TrueCrypt δεν είναι ασφαλές – arstechnica.com
 • AxCrypt Alternatives – alternativeto.net
 • Κρυπτογράφηση – csee.umbc.edu
 • Τρόπος κρυπτογράφησης email – digitaltrends.com
 • Τι είναι η κρυπτογράφηση; – hhs.gov
 • Πώς να κάνετε Hack-Proof του ασύρματου δρομολογητή σας -netsecurity.about.com
 • Πώς να κρυπτογραφήσετε εύκολα email με Virtru δωρεάν: Gmail, Hotmail, Outlook, Yahoo – networkworld.com
 • AxCrypt 1.7.3156.0 – pcadvisor.co.uk
 • Πώς να κρυπτογραφήσετε (σχεδόν) οτιδήποτε – pcworld.com
 • Κρυπτογράφηση δεδομένων – princeton.edu
 • Τι είναι η κρυπτογράφηση; – safecomputing.umich.edu
 • Τι είναι το Pretty Good Privacy (PGP); – searchsecurity.techtarget.com
 • Η κρυπτογράφηση αποθήκευσης αποτρέπει την κλοπή ταυτότητας – searchstorage.techtarget.com
 • Εύκολο στη χρήση κρυπτογράφηση αρχείων με υποστήριξη Cloud – snapfiles.com
 • Τρόπος χρήσης του AxCrypt για κρυπτογράφηση και προστασία των αρχείων στον υπολογιστή σας – tiptopsecurity.com
 • Πώς λειτουργεί – virtru.com
 • Virtru – virtru.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map