Συνάντηση ατόμων στο Διαδίκτυο: Πώς περιηγηθούμε στο Διαδίκτυο φιλίες και συνδέσεις

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα. Συνάντηση ατόμων στο Διαδίκτυο


Η συνάντηση με άλλους στο διαδίκτυο έχει στιγματιστεί από πολλούς. Σύμφωνα με την εμπειρία ορισμένων ανθρώπων, οι εικονικές συνδέσεις σηματοδοτούν διαπροσωπική ανικανότητα: έχοντας αποτύχει να κάνουμε φίλους, στραφούμε σε ψηφιακά εργαλεία.

Ωστόσο, υπό το φως της δημοφιλούς τεχνολογίας, αυτή η παραδοσιακή άποψη φαίνεται όλο και πιο παλιά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η διαδικτυακή γνωριμία δεν θεωρείται πλέον ευρέως ως έσχατη λύση για τους μοναχικούς.

Δεκάδες εφαρμογές στοχεύουν τώρα στην ανάπτυξη νέων φιλιών. Μεταξύ των επαγγελματιών, οι ψηφιακές πλατφόρμες αποτελούν ουσιαστικό μέσο για δικτύωση με πιθανούς πελάτες και συναδέλφους. Σε τόσους πολλούς τομείς, οι διαδικτυακές εισαγωγές προηγούνται ή αντικαθιστούν τις προσωπικές αλληλεπιδράσεις.

Ξεκινήσαμε να μελετήσουμε πώς τα άτομα συναντούν άλλους στο διαδίκτυο, ξεκινώντας φιλικές, ρομαντικές ή επαγγελματικές σχέσεις. Να το πράξουν, ερευνήσαμε περίπου 1.000 χρήστες του Διαδικτύου σχετικά με τις εμπειρίες τους με τη δημιουργία ψηφιακών συνδέσεων.

Πώς προσεγγίζουν τα άτομα τις διαδικτυακές γνωριμίες και τελικά αυτά τα ομόλογα μεταφράζονται σε προσωπικές συναντήσεις; Για να μάθετε πώς ξεκινούν και αναπτύσσονται οι σχέσεις στο διαδίκτυο, συνεχίστε να διαβάζετε.

Φιλικές φιλίες

Δημιουργία φίλων στο Διαδίκτυο

Το 2004, ο δημιουργός του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, το Facebook, ξεκίνησε με έναν απλό στόχο: τη σύνδεση ατόμων. Ο Mark Zuckerberg προσπαθούσε συγκεκριμένα να συνδέσει φοιτητές, αλλά τώρα, το Facebook έχει 2 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των χρηστών, είναι λογικό ότι η πλειοψηφία των baby boomers, Gen Xers και millennials κάνουν φίλους στο Facebook.

Ενώ οι τρεις παλαιότερες γενιές είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν φίλους στο Facebook, Οι Gen Zers είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να κάνουν φίλους μέσω του Instagram (61,3%) σε σύγκριση με το 51,3% στο Facebook. Ο Gen Zers ήταν επίσης πιο πιθανό από άλλες γενιές να κάνει φίλους στο Twitter στο 41,2%.

Οι Millennials είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήσουν σύνδεση στο διαδίκτυο με τον πραγματικό κόσμο, με το 60,5% να συναντά προσωπικά έναν διαδικτυακό φίλο. Πριν συναντηθείτε στην πραγματική ζωή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο διαδικτυακός φίλος σας είναι πραγματικά ποιος είναι, ακόμα κι αν η σχέση είναι πλατωνική. Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν προφυλάξεις για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Από αυτούς που κάνουν τη σύνδεση αυτοπροσώπως, το 57,2% είπε σε κάποιον για τα σχέδιά του να συναντηθεί, ενώ το 32,0% πήρε κάποιον μαζί του. Ακόμα και με τους γνωστούς κινδύνους, ωστόσο, το 20,3% των ερωτηθέντων δεν έλαβε προφυλάξεις ασφαλείας.

Ρομαντικές διαδικτυακές σχέσεις

Διαδικτυακά δεδομένα

Ενώ πάνω από τα μισά ζευγάρια της Αμερικής συναντιούνται ακόμα μέσω αμοιβαίων γνωριμιών ή αυτοπροσώπως, περίπου το 40% (PDF) βρίσκουν το ένα το άλλο άλλο στο διαδίκτυο. Και ενώ ορισμένες διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών χρησιμοποιούν λεπτομερή προφίλ χρήστη, οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών δεν απαιτούν καθόλου πολλές πληροφορίες. Στην πραγματικότητα, τα προφίλ Tinder, Hinge και Bumble συχνά περιλαμβάνουν μόνο μερικές φωτογραφίες και μικρά αποσπάσματα κειμένου – συχνά χρησιμοποιούνται χιουμοριστικά σε μια προσπάθεια να ενδιαφέρουν άλλους χρήστες.

Κατά συνέπεια, πολλοί ερωτηθέντες ζήτησαν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με πιθανά ρομαντικά ενδιαφέροντα που συναντήθηκαν στο διαδίκτυο. Σχεδόν 4 στους 5 ερωτηθέντες παραδέχτηκαν να αναζητούν έναν αγώνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν συναντηθούν αυτοπροσώπως. Επιπλέον, το 56,9% τους είχε προσθέσει ακόμη και ως φίλο ή τους ακολούθησε πριν από την πρώτη ημερομηνία.

Ακόμα και όταν οι ημερομηνίες πέρασαν αυτόν τον έλεγχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ερωτηθέντες συχνά έκαναν προφυλάξεις πριν συναντηθούν αυτοπροσώπως. Σχεδόν το 80% των γυναικών είπε σε κάποιον για τα σχέδιά του πριν συναντηθεί αυτοπροσώπως. Παραδόξως, μόνο το 53,5% των ανδρών είπε το ίδιο. Οι γυναίκες ήταν επίσης πολύ πιο πιθανό να ενεργοποιήσουν την κοινή χρήση τοποθεσίας και να τους καλέσει κάποιος κατά τη διάρκεια της ημερομηνίας. Από την άλλη πλευρά, το 34,4% των ανδρών δεν έλαβε προφυλάξεις ασφαλείας – σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό από τις γυναίκες.

Διαρκής αγάπη

Συνάντηση «The One» στο Διαδίκτυο

Τις τελευταίες δεκαετίες, το ποσοστό των ζευγαριών που συναντιούνται στο Διαδίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά (PDF). Ταυτόχρονα, λιγότεροι συνεργάτες βρίσκουν ο ένας τον άλλον μέσω της οικογένειας και των αμοιβαίων φίλων, υποδηλώνοντας μια σημαντική αλλαγή στην κουλτούρα γνωριμιών. Επιπλέον, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι σχέσεις που δημιουργούνται στο διαδίκτυο είναι συχνά αρκετά σοβαρές: Περισσότεροι από 1 στους 5 ερωτηθέντες που γνώρισαν τους άλλους σημαντικούς διαδικτυακούς τους παντρεύτηκαν αργότερα.

Έχουν αντιστρέψει αυτές οι εξελίξεις το μακροχρόνιο στίγμα ενάντια στις διαδικτυακές γνωριμίες ή οι άνθρωποι εξακολουθούν να διστάζουν να παραδεχτούν ότι συναντιούνται με αυτόν τον τρόπο; Είναι ενδιαφέρον ότι τα μέλη της Generation Z και των millennials ήταν πολύ πιθανό να νιώθουν αμηχανία όταν συναντούν τους συνεργάτες τους στο διαδίκτυο – και ακόμη και να ψεύδονται για να το κάνουν.

Οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί είναι πιο ανοιχτοί στο να βρουν αγάπη στο διαδίκτυο – χρησιμοποιώντας πλατφόρμες σχεδιασμένες για τα δικά τους δημογραφικά στοιχεία. Ωστόσο, οι νεότεροι ερωτηθέντες είναι πιο σκεπτικοί για το αν οι σχέσεις που ξεκίνησαν στο Διαδίκτυο μπορούν να αντέξουν. Για παράδειγμα, σε σχέση με τα baby boomers και το Gen Xers, Ο Gen Zers είχε σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πιστεύει ότι τα ζευγάρια που συναντιούνται στο διαδίκτυο δεν θα διαρκέσουν όσο τα ζευγάρια που συναντήθηκαν αυτοπροσώπως.

Ας κάνουμε μια συμφωνία

Χρήση διαδικτυακών αγορών

Ο ψηφιακός κόσμος έχει ανοίξει τις πόρτες για κάθε τύπο σχέσης – πλατωνική, ρομαντική, ακόμη και επιχείρηση. Η αγορά αντικειμένων από πωλητές δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, χάρη σε πλατφόρμες όπως το Facebook Marketplace, Letgo και OfferUp. Αλλά όπως ακριβώς η συνάντηση με φίλους στο διαδίκτυο ή το να ταιριάζει με έναν ξένο, η προσωπική συνάντηση με έναν πωλητή στο διαδίκτυο μπορεί να είναι επικίνδυνη. Η αστυνομία προειδοποίησε τους χρήστες για τους κινδύνους και προσέφερε πολλές συμβουλές για να παραμείνει ασφαλής, οπότε ποιες συμβουλές οι άνθρωποι ακολουθούν?

Περίπου το 73% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συναντά άτομα σε δημόσιο χώρο για αγορά ή πώληση αντικειμένων, ενώ περίπου το 40% συναντώνται στο σπίτι του ξένου ή στο δικό τους. Παρόμοια με τις προφυλάξεις ασφαλείας που λαμβάνονται με διαδικτυακές ημερομηνίες, οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό από τους άνδρες να εφαρμόσουν κάποια μορφή προφύλαξης. Σε σύγκριση με μόλις το 46,9% των ανδρών, το 70,8% των γυναικών πήρε κάποιον μαζί τους για να κάνει την ανταλλαγή. Το 70% των γυναικών είπε επίσης σε κάποιον για τα σχέδιά του, ενώ το 53,4% των ανδρών έκανε το ίδιο.

Παρά τις προφυλάξεις που μπορεί να χρειαστεί να λάβουν οι άνθρωποι για να αποφύγουν να βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, η πλειοψηφία των ανθρώπων πίστευαν ότι η καλή συμφωνία αξίζει τον κίνδυνο να συναντηθεί κάποιος από μια διαδικτυακή αγορά. Και ακόμη και με 1 στα 4 άτομα να παραπλανούνται σχετικά με την ποιότητα ενός αντικειμένου, ένα εκπληκτικό 92,3% των ανθρώπων είπε ότι θα χρησιμοποιούσε ξανά μια διαδικτυακή αγορά.

Διαδικτυακές συνδέσεις

Όπως δείχνουν σαφώς τα αποτελέσματά μας, επιτυχημένες σχέσεις πολλών ειδών ξεκινούν στο διαδίκτυο. Και ενώ ορισμένοι ερωτηθέντες εξακολουθούσαν να εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τις συνδέσεις που έχουν δημιουργηθεί στο Διαδίκτυο, πολλοί άλλοι τις θεώρησαν αρκετά θετικά.

Ίσως η κατάλληλη προοπτική είναι μια ισορροπημένη άποψη, που να αντιπροσωπεύει τόσο τους κινδύνους όσο και τα οφέλη της συνάντησης άλλων στο Διαδίκτυο. Σίγουρα, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια όταν συναντάμε διαδικτυακούς γνωστούς προσωπικά, χρησιμοποιώντας πολλές από τις προφυλάξεις που περιγράφονται σε αυτό το έργο. Με τον ίδιο τρόπο, δεν χρειάζεται να αποφύγουμε εντελώς να συναντούμε άλλους στο Διαδίκτυο. Εάν είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε διαδικτυακές εισαγωγές, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι μπορούμε να αποκομίσουμε μεγάλα οφέλη – προσωπικά, ρομαντικά και οικονομικά.

Σχετικά με εμάς

Ειδικευόμαστε σε ένα άλλο σημαντικό είδος ψηφιακής εισαγωγής, βοηθώντας χιλιάδες ιδιοκτήτες ιστότοπων να βρουν τις καλύτερες πλατφόρμες φιλοξενίας ιστοσελίδων για να τροφοδοτήσουν τη δουλειά τους. Στο WhoIsHostingThis.com, παρέχουμε στους webmaster έναν τόνο χρήσιμου περιεχομένου, από οδηγούς και σεμινάρια έως αμερόληπτες κριτικές για τις κορυφαίες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων στον κόσμο. Για να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις φιλοξενίας και να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπού σας, εξερευνήστε τους πόρους μας σήμερα.

Μεθοδολογία και περιορισμοί

Για να συλλέξουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται παραπάνω, ερευνήσαμε 992 χρήστες διαδικτύου για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις αντιλήψεις τους σχετικά με τη συνάντηση ατόμων στο Διαδίκτυο. Από τους ερωτηθέντες, 251 ήταν baby boomers, που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964. 250 ήταν ο Gen Xers, γεννημένος μεταξύ 1965 και 1980. 253 ήταν χιλιετίες, γεννημένοι μεταξύ 1981 και 1997. και 238 ήταν Gen Zers, γεννημένοι μετά το 1997. 53,8% ήταν γυναίκες, 45,9% ήταν άνδρες και λιγότερο από 1% ταυτοποιήθηκε ως μη δυαδικό.

Δεδομένου ότι τα δεδομένα συλλέχθηκαν μέσω μιας έρευνας και βασίζονται στην αυτοαναφορά, ζητήματα όπως η τηλεσκόπιο και η υπερβολή ενδέχεται να έχουν επηρεάσει τις απαντήσεις. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκε μια ερώτηση ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι οι ερωτηθέντες δεν απαντούσαν τυχαία.

Δήλωση ορθής χρήσης

Σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι από εμάς συναντήσαμε τουλάχιστον ένα άτομο στο διαδίκτυο. Εάν θέλετε να μοιραστείτε τα ευρήματά μας με τον φίλο ή τον συνεργάτη σας – στο διαδίκτυο ή εκτός σύνδεσης – μη διστάσετε να το κάνετε. Τα γραφικά και το περιεχόμενο που βρίσκονται εδώ είναι διαθέσιμα για επαναχρησιμοποίηση. Απλά μην ξεχάσετε να συνδεθείτε ξανά σε αυτήν τη σελίδα για να δώσετε στους συγγραφείς τη σωστή πίστωση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map