Φιλοξενία Failover: Είναι σωστό για εσάς;

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


SerLXSmallΕίτε είστε νέοι στη φιλοξενία είτε θέλετε να κάνετε εναλλαγή, θα γνωρίζετε πλήρως ότι η διακοπή λειτουργίας είναι το νούμερο ένα πράγμα που θέλετε να αποφύγετε.

Η διακοπή λειτουργίας είναι μια σημαντική ανησυχία για τη φιλοξενία πελατών και είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι αλλάζουν πάροχους.

Οι οικοδεσπότες Ιστού χρησιμοποιούν το χρόνο λειτουργίας ως στρατηγική μάρκετινγκ, προσφέροντας σημαντικές εγγυήσεις και υποσχέσεις αποζημίωσης. (Ορισμένες εγγυήσεις είναι καλύτερες από άλλες.)

Ορισμένες υπηρεσίες φιλοξενίας πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. προσφέρουν φιλοξενία «περιττή» ή «ανακατεύθυνση». Η ιδέα είναι απλή: ετοιμάστε ένα αντίγραφο ασφαλείας εάν ο κύριος διακομιστής πέσει, εξαλείφοντας έτσι ένα αδύνατο σημείο σε οποιαδήποτε εγκατάσταση φιλοξενίας.

Όμως, ο όρος «περιττό» σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα στον κόσμο της φιλοξενίας. Ας δούμε τι σημαίνει «περιττό».

Περιττές Λύσεις: τα πλεονεκτήματα

Με τους περισσότερους τύπους φιλοξενίας, ο ιστότοπός σας βρίσκεται σε έναν διακομιστή.

Εάν συμβεί κάτι σε αυτόν τον υπολογιστή, ο ιστότοπός σας θα πέσει. Δεν επιστρέφει μέχρι να μετακινηθεί αλλού ή να επισκευαστεί ο υπολογιστής.

Η διακοπή μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφική απώλεια δεδομένων και παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας. Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι χαμένα έσοδα, απογοητευμένοι πελάτες και ταλαιπωρία για το προσωπικό.

Η περιττή φιλοξενία προσπαθεί να σας προστατεύσει με ένα αντίγραφο ασφαλείας που διαρκεί μέσα σε λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα. Αλλά δεν είναι όλα τα πλεονάζοντα πλεονεκτήματα.

Διαφορετικοί ορισμοί του πλεονασμού

Για παράδειγμα, θα επιλέξουμε τρεις οικοδεσπότες ιστού και θα εξετάσουμε τα πακέτα φιλοξενίας ανακατεύθυνσης. Σημείωση: αυτά τα πακέτα και οι τιμές ήταν σωστά κατά τη σύνταξη του άρθρου (Απρίλιος 2010).

 • Το Draknet προσφέρει μια λύση ανακατεύθυνσης που περιλαμβάνει τη δημιουργία αντιγράφου του ιστότοπου σε ξεχωριστό κέντρο δεδομένων. Εάν συμβεί κάτι στο κύριο κέντρο δεδομένων τους, ενημερώνει το DNS για να οδηγεί στον άλλο διακομιστή. Αυτό είναι ακριβό; 60 $ για έναν λογαριασμό ανακατεύθυνσης (τον οποίο πρέπει να ενημερώσετε μόνοι σας) ή 90 $ για έναν λογαριασμό που ενημερώνεται κάθε εβδομάδα.
 • Το περιττό πακέτο του Site5 είναι παρόμοιο με τη ρύθμιση cloud ή πλέγματος. Δεν υπάρχει αντίγραφο ασφαλείας. όλοι οι ιστότοποι φιλοξενούνται σε εικονικές μηχανές που μπορούν να μετακινηθούν σε διαφορετική φυσική μηχανή αμέσως. Αυτό είναι πιο προσιτό (από 25 $ ανά μήνα) και βοηθά στην προστασία από τις αυξήσεις της κυκλοφορίας.
 • Το Hosting Zoom αντικατοπτρίζει πιο στενά τη φιλοξενία πλέγματος. Αρκετοί διακομιστές μοιράζονται το φορτίο που δημιουργείται από τον ιστότοπο, ο καθένας λαμβάνει διαφορετικές λειτουργίες (email, web κ.λπ.). Κάθε μηχανή διαθέτει ένα αντίγραφο ασφαλείας της λειτουργικότητας του άλλου. Σε περίπτωση αποτυχίας, οποιοσδήποτε από αυτούς μπορεί να αναλάβει όλους τους ρόλους. Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή, ξεκινώντας από 8 $ ανά μήνα.

Κοιτάξτε τα προσεκτικά. Μόνο το Draknet προσφέρει υψηλό επίπεδο απόλυσης.

Ενώ τα άλλα δύο σχέδια προστατεύουν από την αποτυχία ενός μόνο υπολογιστή, ο ιστότοπος θα εξαφανιζόταν ακόμη εάν υπήρχε πρόβλημα σε επίπεδο κέντρου δεδομένων ή δικτύου.

Έχοντας ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου σε γεωγραφικά διαφορετική τοποθεσία, μόνο μια αποτυχία στο κέντρο δεδομένων και στην εφαρμογή ανακατεύθυνσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική διακοπή λειτουργίας στο Draknet.

Περιττό εναντίον πλέγματος ή cloud

Για πολλούς σκοπούς, η περιττή φιλοξενία είναι ακριβώς αυτό: περιττός.

Θυμηθείτε: Δεν είναι όλες οι περιττές φιλοξενίες. Δεν περιλαμβάνει όλα τα σχέδια το απαραίτητο αντίγραφο ασφαλείας εκτός ιστότοπου που παρέχεται από το Draknet.

Χωρίς αυτό το στοιχείο, η φιλοξενία cloud και η φιλοξενία πλέγματος παρέχουν πολλά από τα ίδια οφέλη σε ένα κλάσμα της τιμής:

 • Με τη φιλοξενία πλέγματος, ο ιστότοπός σας δεν υπάρχει σε έναν φυσικό διακομιστή. Υπάρχει σε μια εικονική μηχανή μέσα σε μια ομάδα φυσικών διακομιστών. Εάν ένας φυσικός διακομιστής αντιμετωπίζει σφάλμα, η απόδοση του πλέγματος δεν επηρεάζεται σοβαρά.
 • Με το cloud hosting, υπάρχουν εκατοντάδες φυσικοί διακομιστές στο cloud. Μια μόνο αποτυχία δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση.

Πρέπει να αγοράσω περιττή φιλοξενία?

Οι αποτυχίες υλικού συμβαίνουν, αλλά είναι σπάνιες. Οι περισσότερες διακοπές λειτουργίας οφείλονται σε προβλήματα δρομολόγησης ή άλλα κέντρα δεδομένων. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε περισσότερο χρόνο διακοπής λόγω των δικών σας λαθών παρά λόγω προβλήματος υλικού.

Εκτός αν ένα περιττό πρόγραμμα φιλοξενίας δεν προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπου σε διαφορετική φυσική τοποθεσία, δεν υπάρχει κανένα όφελος από την ύπαρξη περιττού λογαριασμού έναντι ενός δικτύου ή φιλοξενίας cloud. Αλλά θα πληρώσετε για το προνόμιο, οπότε θα πρέπει να πραγματοποιήσετε την τελική κλήση μόνοι σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map