Αντιμετώπιση προβλημάτων DNS: Ξεκινήστε εδώ για να επιδιορθώσετε κοινά σφάλματα

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα. Χρειάζομαι μια αποκλειστική διεύθυνση IP;


Τα προβλήματα DNS μπορεί να είναι πονοκέφαλος, ακόμα κι αν έχετε εμπειρία με τη φιλοξενία ιστού.

Συχνά, είναι δύσκολο να πει κανείς πού βρίσκονται τα λάθη. Το DNS μπορεί να διαρκέσει λίγο χρόνο, ώστε οι ιστότοποι να φαίνονται να είναι πάνω ή κάτω ταυτόχρονα, ανάλογα με τη φυσική σας τοποθεσία.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα DNS; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να επιλύσετε τα πιο κοινά προβλήματα DNS – και μάθετε γιατί το DNS είναι τόσο δύσκολο.

Τι είναι το DNS?

Το DNS σημαίνει Σύστημα ονομάτων τομέα. Είναι βασικά ένας κατάλογος για το Διαδίκτυο που ταιριάζει με τα ονόματα τομέα με τη διεύθυνση IP.

Κάθε ιστότοπος έχει τη δική του διεύθυνση IP στον Ιστό και οι υπολογιστές μπορούν να συνδεθούν με άλλους υπολογιστές μέσω του Διαδικτύου και να αναζητήσουν ιστότοπους χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP τους.

Μπορείτε να επισκεφθείτε οποιονδήποτε ιστότοπο πληκτρολογώντας τη διεύθυνση IP του στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Ωστόσο, οι διευθύνσεις IP είναι δύσκολο να θυμούνται οι άνθρωποι, επομένως χρησιμοποιούμε ονόματα τομέα. Το DNS είναι το βιβλίο διευθύνσεων του Διαδικτύου: ταιριάζει με αυτές τις διευθύνσεις IP με τα αντίστοιχα ονόματα τομέα τους.

Κάθε φορά που πληκτρολογείτε ένα όνομα τομέα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, συνδέεται με τον διακομιστή DNS του παρόχου υπηρεσιών Internet (ISP) για να αναζητήσετε την εγγραφή DNS για να μάθετε σε ποια διεύθυνση IP χρειάζεται να συνδεθεί.

Ένας διακομιστής DNS είναι ένας διακομιστής που εκτελεί ειδικό λογισμικό DNS που αναζητά εγγραφές DNS και εκτελεί άλλες υπηρεσίες DNS. Υπάρχουν πολλοί διακομιστές DNS σε όλο τον κόσμο, αλλά το Διαδίκτυο λειτουργεί χρησιμοποιώντας 13 διακομιστές ρίζας που διατηρούνται από ανεξάρτητες υπηρεσίες όπως το IANA (Internet Assigned Numbers Authority), το ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), το US Army Research Lab, Verisign, και άλλοι.

Κατανόηση των προβλημάτων DNS

Οποιαδήποτε διακοπή λειτουργίας ιστότοπου είναι ένα σοβαρό ζήτημα και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων και σε φθορά της φήμης για την επιχείρηση ή τον ιστότοπό σας. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διορθώσετε τυχόν σφάλματα το συντομότερο δυνατό. Δυστυχώς, η φύση του DNS το καθιστά λίγο δύσκολο.

Εσείς, ο καταχωρητής σας και ο κεντρικός υπολογιστής σας πρέπει όλοι να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι οι διακομιστές DNS οδηγούν τους επισκέπτες στον σωστό διακομιστή, έτσι ώστε ο ιστότοπός σας να φορτώνεται σωστά όταν οι άνθρωποι πληκτρολογούν τον τομέα σας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής τους.

Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) εκτελούν τους δικούς τους διακομιστές DNS που λαμβάνουν τις πληροφορίες τους από τους 13 ριζικούς διακομιστές, επομένως υπάρχει πάντα καθυστέρηση όταν διατηρούνται όλοι σε συγχρονισμό.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο για εσάς αλλά εκτός σύνδεσης για τους επισκέπτες σας – και τα δύο ταυτόχρονα.

Γιατί είναι δύσκολο το DNS?

Λόγω όλων των εμπλεκόμενων κινούμενων μερών και συνδέσεων, μια ποικιλία από πράγματα μπορεί να πάει στραβά με το DNS σας:

 • Οι αργές ενημερώσεις προκαλούν προβλήματα που εξαφανίζονται, συχνά σας παραπλανούν καθώς προσπαθείτε να επιλύσετε το πρόβλημα.
 • Οι εσφαλμένες ρυθμίσεις DNS δημιουργούν καταστροφή αργής κίνησης που δεν θα είναι άμεσα εμφανής.
 • Υπάρχουν πολλά σημεία αποτυχίας και μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε πού έχουν πάει στραβά.

Αντιμετώπιση προβλημάτων κοινών σφαλμάτων

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν αντιμετωπίζετε σφάλματα DNS είναι να ελέγξετε για τα πιο συνηθισμένα ζητήματα:

 1. Ελέγξτε την εγγραφή του τομέα σας. Βεβαιωθείτε ότι η εγγραφή σας είναι ενημερωμένη και πληρωμένη και δεν έχει λήξει. Εάν είναι, θα πρέπει να το ανανεώσετε.
 2. Ελέγξτε τους διακομιστές ονομάτων σας. Βεβαιωθείτε ότι ο τομέας σας χρησιμοποιεί τους σωστούς διακομιστές ονομάτων. Εάν αλλάξατε πρόσφατα τον καταχωρητή τομέα ή την εταιρεία φιλοξενίας, αυτό είναι το πιο πιθανό ζήτημα. Ο τομέας σας θα πρέπει να οδηγεί στους σωστούς διακομιστές ονομάτων για το πού φιλοξενείται ο ιστότοπός σας. Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο του οικοδεσπότη Ιστού σας για να μάθετε ποιοι διακομιστές ονομάτων πρέπει να χρησιμοποιείτε.
 3. Περιμένετε να μεταδοθούν οι πρόσφατες αλλαγές. Δυστυχώς, λόγω της φύσης των διακομιστών DNS, μπορεί να χρειαστούν έως και 24-48 ώρες για τυχόν αλλαγές που κάνετε για να διαδώσετε σε ολόκληρο τον ιστό. Εάν μόλις διορθώσατε τους διακομιστές ονομάτων σας, δώστε λίγο χρόνο για να διαδώσετε.

Εργαλεία και πόροι

Λοιπόν, πώς προχωρούμε στη διάγνωση και την επιδιόρθωση λόξυγκας DNS εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα?

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εύχρηστα εργαλεία διαθέσιμα στον ιστό που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαγνώσετε τα προβλήματα DNS. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτά:

 • Το IntoDNS είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σαρώνει τις εγγραφές DNS σας και εντοπίζει τυχόν προβλήματα διαμόρφωσης και, στη συνέχεια, δημιουργεί μια λεπτομερή αναφορά, καθιστώντας εύκολη την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων DNS σας σε ένα φλας.
 • Τα Εργαλεία Δικτύου παρέχουν περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ίχνους στον ιστότοπο και πληροφοριών σχετικά με τον τομέα και τον κεντρικό υπολογιστή.
 • Το εργαλείο ελέγχου κρυφής μνήμης του OpenDNS ερωτά τον τομέα σας απευθείας και αναφέρει τα αποτελέσματα. Το καλύτερο από όλα, αυτό το εργαλείο ελέγχει τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας όλους τους διακομιστές OpenDNS (11 συνολικά).

Συνεχίστε με αναρτήσεις όπως αυτή, εγγραφώντας στη ροή RSS ή ακολουθώντας το @WhoIsHosting στο Twitter.

Περικοπή εικόνας από την Οθόνη διακομιστή από τον Jeh. Άδεια χρήσης με άδεια CC BY-SA 3.0.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map