Δείτε πώς μπορείτε να αγοράσετε έναν τομέα που έχει ήδη εγγραφεί το 2020.

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Πώς να αγοράσετε αυτόν τον τομέα που πάντα θέλετε (αλλά δεν είναι προς πώληση)

Η επιλογή του σωστού ονόματος τομέα για τον ιστότοπό σας είναι μια από τις πιο κρίσιμες πτυχές της δημιουργίας διαδικτύου. Το όνομα του τομέα σας πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικό για να τραβήξει την προσοχή, να προκαλέσει την επιχείρησή σας στο μυαλό όλων όσων το βλέπει και αρκετά αξιομνημόνευτο (και αξιολύπητο) για εύκολη ανάκληση.

Τι να κάνετε όταν ληφθεί το τέλειο όνομά σας?

Τι κάνετε όταν έχετε επιλέξει ένα όνομα και έχετε επιλέξει έναν πάροχο φιλοξενίας, αλλά το τέλειο όνομα τομέα σας έχει ήδη εγγραφεί από κάποιον άλλο; Σίγουρα, μπορεί να έχετε πρόσβαση σε άλλα επιθήματα τομέα όπως “.biz” ή “.net” ή ακόμα και “.tv”, αλλά αν έχετε την καρδιά και το μυαλό σας να αποκτήσετε το YourSite.com όταν κάποιος άλλος το έχει ήδη, θα πρέπει να εισέλθετε στον κόσμο των τομέων μετά την αγορά.

Οι εγγεγραμμένοι τομείς που δεν έχουν συσχετισμένο ιστότοπο έχουν αγοραστεί συχνά από κερδοσκόπους που κάνουν κέρδη από την αγορά ενός ονόματος που ελπίζουν ότι θα είναι ακαταμάχητοι για έναν μελλοντικό αγοραστή. Στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, κερδοσκοπικές αγορές προκάλεσαν παραβιάσεις όπως το URL (ομοιόμορφος εντοπιστής πόρων) και «typosquatting».

Αυτοί οι όροι αναφέρονται στην αγορά ενός ονόματος domain προκειμένου να ενισχυθεί η αγορά μιας εταιρείας ή ενός ατόμου στην αγορά ενός ιστότοπου με το όνομά του (ή το όνομα μιας από τις ιδιότητές τους), καθώς και την (ελαφρώς) λιγότερο επικίνδυνη πρακτική αγοράς τομείς με ορθογραφικά γράμματα που είναι πολύ κοντά ή σκόπιμα ορθογραφικά λάθη, γνωστών ονομάτων τομέα προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες, να εγκαταστήσουν κακόβουλα προγράμματα ή – και πάλι – να αναγκάσουν έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης να αγοράσει τον τομέα. Ευτυχώς, αυτά και άλλα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο έχουν γίνει στόχο σοβαρής δίωξης.

Μεσίτες τομέα και ιστότοποι δημοπρασιών

Σήμερα, τα ονόματα τομέα έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο εμπορευματοποίησης που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που αγοράζουν μια σειρά από ονόματα είναι πιο πιθανό να αναζητούν ένα μικρό κέρδος από κακόβουλο χάος. Οι μεσίτες τομέων και οι ιστότοποι δημοπρασιών είναι τόσο εύκολοι στην πρόσβαση και στη χρήση όσο το eBay και η χρήση ενός είναι, για τους περισσότερους, πολύ πιο ελκυστική από την προσπάθεια εντοπισμού του μεμονωμένου κατόχου ενός τομέα από μόνος του και να επιτύχει μια συμφωνία. Αυτοί οι ιστότοποι προσθέτουν κάποια απαραίτητη ασφάλεια και υπευθυνότητα στη διαδικασία, προστατεύοντας τόσο εσάς ως πελάτη όσο και του πωλητή τομέα από απάτη ή άλλη chicanery. Ενδέχεται επίσης να έχετε πρόσβαση σε τομείς μετά την αγορά μέσω του παρόχου φιλοξενίας, ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρουν.

Εάν το όνομα τομέα που έχετε επιλέξει είναι ουσιαστικό μέρος της επωνυμίας και της εταιρείας σας, τότε αξίζει τον χρόνο και την προσπάθεια διερεύνησης αυτών των υπηρεσιών για να το αποκτήσετε.

Αγορά ενός εγγεγραμμένου τομέα

Δείτε επίσης: Ο οδηγός μας για την αγορά των παραιτημένων τομέων

Σημείωση συντάκτη: Απάντηση Όλοι έκαναν μερικά επεισόδια podcast (εδώ σχετίζονται με το θέμα της παρακολούθησης και της αγοράς τομέων που έχουν ήδη εγγραφεί. Αξίζει να ακούσετε τις άκρες.

Μεταγραφή του παραπάνω γραφικού:

Πώς να αγοράσετε έναν τομέα που έχει ήδη εγγραφεί

Οι τομείς που έχουν εγγραφεί από έναν άλλο χρήστη αναφέρονται ως δευτερεύουσες αγορές ή τομείς δευτερεύουσας αγοράς. Διατίθενται για αγορά όταν λήξουν ή όταν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να το πουλήσει. Αυτοί οι τομείς συχνά έχουν εξαιρετική αξία εισερχόμενων συνδέσμων, επισκεψιμότητας και επωνυμίας. Μερικοί έχουν πουλήσει για εκατομμύρια. Πριν ξεκινήσετε στην αγορά, είναι καλύτερο να γνωρίζετε το τοπίο. Εδώ είναι τα βασικά.

Πως δουλεύει

Ορισμένοι τομείς μετά την αγορά τίθενται σε δημοπρασία μέσω ιστότοπων αγοράς όπως:

 • sedo.com
 • namejet.com
 • aftermarket.com
 • δημοπρασία.godaddy.com
 • domainnamesales.com

Σκεφτείτε το σαν το eBay για ονόματα τομέα.

Escrow.com προσφέρει ονόματα τομέα στο escrow – όπου διατηρούνται από τρίτο μέρος έως ότου ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Επί JustDropped.com, μπορείτε να ερευνήσετε ποια ονόματα τομέα έχουν λήξει τις τελευταίες 24 ώρες, 7 ημέρες, 30 ημέρες ή 60 ημέρες.

SnapNames.com θα εγγράψει τους τομείς που λήγουν εκ μέρους σας. Εάν δύο ή περισσότερα άτομα προσπαθούν να «τραβήξουν» το ίδιο όνομα που λήγει, θα τοποθετηθεί για δημοπρασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών.

Σύμφωνα με iGoldRush.com, υπάρχουν μερικές φορές περισσότερα από 20.000 τομείς λήγουν σε μια μέρα.

Γιατί λειτουργεί

Ένα καλό όνομα τομέα μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί – πολλά έχουν ήδη ληφθεί. Αξίζει να διερευνήσετε εάν ο τομέας που θέλετε πραγματικά είναι διαθέσιμος για δημοπρασία.

Ένα εξαιρετικό όνομα τομέα που είναι αξέχαστο και με δυνατότητα επωνυμίας σάς επιτρέπει να “τρυπήσετε πάνω από το βάρος σας”.

Μέτρηση τιμής τομέα

Οι τομείς είναι πολύτιμα ακίνητα στο Διαδίκτυο, επειδή σε αντίθεση με μια μηχανή αναζήτησης, δεν υπάρχει μεσάζων μεταξύ εσάς και του επισκέπτη.

Οι τάσεις των τιμών του τομέα δεν είναι αποσπασμένες από την υπόλοιπη οικονομία, είναι συγκρίσιμες με τις διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών.

Σύμφωνα με το Sedo.com, οι τιμές τείνουν να τρέχουν παράλληλα με τον δείκτη NASDAQ 100, τις τιμές μετοχών της Google ή τα συνολικά έσοδα από το διαδικτυακό μάρκετινγκ στις ΗΠΑ..

Η έρευνα της Sedo δείχνει ότι οι τομείς κέρδισαν γρήγορα την αξία μεταξύ 2006 και 2007 με τις τιμές να κορυφώνονται με αύξηση 76% YoY, πριν μειωθεί κατά 34% στα επόμενα πέντε τρίμηνα.

Έχουν ανακτήσει σταθερά τη δύναμή τους από τότε, με τις μέσες τιμές πωλήσεων να ανεβαίνουν στο υψηλό όλων των εποχών τον Μάιο του 2011 με συνολικό όγκο πωλήσεων 84,4 εκατομμύρια δολάρια.

Sedo.com συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων παγκόσμιων αγορών ονομάτων τομέα στον κόσμο, πωλώντας 3.500 τομείς ανά μήνα για συνολικά περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών.

Τον Ιούλιο του 2013, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές τομέα 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Sedo.com και στο Afternic.com εντός μίας εβδομάδας.

Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με παράγοντες όπως η χρήση λέξεων-κλειδιών, η κατάταξη της μηχανής αναζήτησης, η επισκεψιμότητα κ.λπ. Γενικά, όσο υψηλότερη είναι η τιμή προσφοράς, τόσο υψηλότερη είναι η εμπορική αξία αυτού του τομέα.

Σύμφωνα με το DomainNameSales.com, οι περισσότερες επαναπωλήσεις ονομάτων τομέα πραγματοποιούνται μεταξύ 5.000 και 80.000 $.

Η μέση τιμή μιας κοινής φράσης που τελειώνει σε .com κυμαίνεται μεταξύ 9.000 και 30.000 $.

Κάθε εβδομάδα, η βιομηχανία συλλογικών ονομάτων τομέα πωλεί με συνέπεια περίπου 5-10 εκατομμύρια δολάρια τομέων σε τιμές που οι αγοραστές είναι περισσότερο από πρόθυμοι να πληρώσουν.

Ολοκλήρωση παραγγελίας Namebio.com, που δείχνουν ιστορικές τιμές πώλησης, επιτρέποντάς σας να κρίνετε την αξία έναντι των τιμών πώλησης.

Παραδείγματα τομέων υψηλής αξίας περιλαμβάνουν: HomeLoans.com, CriminalLawyer.com, BusinessSoftware.com, TowerCraneRental.com και CommercialCoffeeMachines.com.

Μερικοί από τους πιο ακριβούς τομείς που πωλήθηκαν ποτέ ήταν:

 • Insure.com – 16 εκατομμύρια δολάρια το 2009
 • Sex.com – 13 εκατομμύρια δολάρια το 2010
 • Fund.com – 10 εκατομμύρια δολάρια το 2008
 • Business.com – 7,5 εκατομμύρια δολάρια το 1999
 • HolidaInn.com – 3 εκατομμύρια δολάρια το 1995

Δοκιμάστε έναν τομέα πριν το αγοράσετε

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένας τομέας στη μαύρη λίστα της Google.

Κάντε μια αναζήτηση ιστότοπου Google (ιστότοπος: yourdomain.com) και ελέγξτε Εργαλείο ποινών της Google για να επαληθεύσετε ότι ένας τομέας μετά την αγορά δεν έχει κυρώσεις εναντίον του.

Ελέγξτε το Αρχείο Διαδικτύου Wayback Machine (archive.org) για να υποδείξετε τη βιομηχανία του ιστότοπου και τον τύπο του περιεχομένου που δημοσιεύτηκε.

Πραγματοποιήστε μια αναζήτηση ερωτημάτων σχετικών με την επωνυμία για να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα που είχαν οι προηγούμενοι χρήστες, καθώς και τυχόν προηγούμενα παράπονα που θα μπορούσαν να βλάψουν τη μελλοντική επισκεψιμότητα.

Ελεγχος UpName.com για να δείτε πώς άλλαξε ο τομέας τα τελευταία χρόνια.

Πηγές

 • Κορυφαία 40 πιο ακριβά ονόματα τομέα που έχουν πωληθεί ποτέ – fedobe.com
 • IDNX: Ο Δείκτης Τιμών Όνομα Τομέα – sedo.com
 • Αγορά τομέων στο Aftermarket; Διαβάστε το πρώτο – websitemagazine.com
 • Γιατί ένα Premium Domain Name – domainnamesales.com
 • Η Sedo έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τομέων YTD – Αυτή την εβδομάδα η Sedo και Afternic προσθέτει άλλα 2,3 εκατομμύρια δολάρια σε εβδομαδιαίες πωλήσεις – robbiesblog.com
 • Εύρεση και αγορά ονομάτων domain που έχουν λήξει – igoldrush.com

Τελευταία ενημέρωση: 19 Δεκεμβρίου 2016

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map