Η καλύτερη φιλοξενία XenForo: Ποιο είναι το καλύτερο για τον ιστότοπό σας; [Ενημερώθηκε: 2020]

Συγκρίνετε τη φιλοξενία XenForo

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αφοσιωμένη διαδικτυακή κοινότητα με φόρουμ XenForo. Αλλά αν θέλετε να αποφύγετε έναν αργό, αναξιόπιστο ιστότοπο, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τον οικοδεσπότη σας.


Το XenForo απαιτεί μια τυπική στοίβα LAMP, η οποία είναι η πιο κοινή ρύθμιση διακομιστή ιστού. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή μέσω του πίνακα ελέγχου. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές θα εγκαταστήσουν το λογισμικό για εσάς. Η εκτέλεση του XenForo σε κοινόχρηστο διακομιστή είναι εντάξει στην αρχή, αλλά εάν αναπτυχθεί το φόρουμ σας, ίσως θελήσετε να κάνετε αναβάθμιση σε VPS ή αποκλειστική.

Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα σε αυτήν την ανάρτηση σχετικά με τους προτεινόμενους οικοδεσπότες, αλλά δείτε μια από τις καλύτερες 5 φιλοξενίες του XenForo σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πελατών:

 1. SiteGround
  – Εύκολη εγκατάσταση, δωρεάν CDN και υποστήριξη 24/7
 2. Φιλοξενία Α2
 3. LiquidWeb
 4. Διακομιστής
 5. RoseHosting

Πώς επιλέξαμε τους καλύτερους οικοδεσπότες για το XenForo?

Επιλέξαμε κεντρικούς υπολογιστές με υψηλό χρόνο λειτουργίας και σταθερή υποστήριξη για να σας βοηθήσουμε γρήγορα αν έχετε προβλήματα. Αναζητήσαμε οικοδεσπότες που παρείχαν εύκολη εγκατάσταση XenForo και δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας. Στη συνέχεια, επιλέξαμε τους οικοδεσπότες με τις καλύτερες κριτικές πελατών.

Φιλοξενία XenForo

Ενώ πολλοί χρήστες είναι εξοικειωμένοι με φόρουμ από τον Ιστό, η ιδέα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Οι ηλικιωμένοι μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με τα τοπικά Bulletin Board Systems (BBSs) που ήταν δημοφιλή από τη δεκαετία του 1980 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ή το Usenet. Το XenForo είναι μια από τις πιο πρόσφατες ενσαρκώσεις συστημάτων που επιτρέπουν στους χρήστες να χτίζουν κοινότητες μία ανάρτηση κάθε φορά.

Τι είναι το XenForo?

Το XenForo είναι ένα πρόγραμμα φιλοξενίας φόρουμ βασισμένο σε PHP για κοινότητες που έχει σχεδιαστεί για ανάπτυξη σε απομακρυσμένο διακομιστή ιστού. Είναι παρόμοιο με άλλο λογισμικό φόρουμ που βασίζεται στον ιστό, όπως phpBB, vBulletin, YaBB και Simple Machines Forum. Το XenForo είναι ένα ιδιόκτητο προϊόν, όπου πολλά άλλα δημοφιλή προγράμματα λογισμικού φιλοξενίας φόρουμ είναι ανοιχτού κώδικα.

Γιατί XenForo?

Το XenForo ξεχωρίζει από τα άλλα προγράμματα για το ενσωματωμένο σύστημα ανταμοιβών. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν πόντους για να κάνουν καλές συνεισφορές, όπως χρήσιμες αναρτήσεις. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να λάβουν βραβεία για την επίτευξη συγκεκριμένου αριθμού αναρτήσεων. Αυτό προσθέτει ένα στοιχείο gamification στα φόρουμ ιστού. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι οι ανταμοιβές θα καλλιεργήσουν μια κοινότητα. Ένα φόρουμ δεν είναι καλό αν κανείς δεν το δημοσιεύσει και αν παραμείνει επαρκώς παρακινημένο, οι χρήστες του φόρουμ θα το εμποδίσουν να γίνει πόλη-φάντασμα.

Χαρακτηριστικά

Το XenForo προσφέρει μια σειρά χρήσιμων χαρακτηριστικών.

Τρόπαια

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το κύριο χαρακτηριστικό του XenForo είναι το σύστημα απονομής βραβείων. Τα βραβεία ονομάζονται “τρόπαια” και μπορούν να προσαρμοστούν μέσω του πίνακα ελέγχου του λογισμικού. Μπορούν να περιλαμβάνουν λήψη συγκεκριμένου αριθμού επισημάνσεων “μου αρέσει” σε μια ανάρτηση ή δημοσίευση συγκεκριμένου αριθμού μηνυμάτων.

Ειδοποιήσεις

Οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με συμβάντα, όπως κάποιος που απαντά στις αναρτήσεις τους

Πρόσθετα

Ενώ το XenForo είναι ένα ιδιόκτητο πρόγραμμα, υπάρχουν πολλά πρόσθετα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες για να προσαρμόσουν την εγκατάστασή τους.

Ροή πρόσφατης δραστηριότητας

Το XenForo έχει μια πρόσφατη ροή δραστηριότητας για χρήστες. Αυτό δείχνει πράγματα όπως νέες αναρτήσεις και απαντήσεις. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις ροές τους. Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τα δικά τους πρόσθετα.

Προσαρμογή

Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο εμφάνισης του XenForo με ένα εργαλείο επιλογής χρωμάτων. Αυτό διευκολύνει μια επιχείρηση να έχει ένα φόρουμ που να ταιριάζει με τον χρωματικό συνδυασμό μιας εταιρείας. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε HTML και CSS, καθώς και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ιδιοτήτων στυλ για πιο ακριβή προσαρμογή του θέματος ενός φόρουμ.

SEO

Το XenForo έχει επίσης ενσωματωμένη λειτουργικότητα SEO. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για εταιρείες που παρέχουν υποστήριξη μέσω ενός φόρουμ. Οι πελάτες μπορούν να βρουν επίσημες πληροφορίες αναζητώντας ένα πρόβλημα. Θα βρουν το πρόβλημά τους ως ένα από τα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης που θα επιλυθούν σε ένα νήμα φόρουμ.

Αδειοδότηση

Μια βασική άδεια περιλαμβάνει ένα έτος υποστήριξης εισιτηρίων. Η εταιρεία διαθέτει πολλές αναβαθμίσεις διαθέσιμες. Αυτά περιλαμβάνουν την κατάργηση της επωνυμίας XenForo, την εγκατάσταση σε διακομιστή, μια εφαρμογή συλλογής πολυμέσων, έναν διαχειριστή πόρων και βελτιωμένη αναζήτηση.

Φιλοξενία του XenForo

Το XenForo εκτελείται σε διακομιστές που έχουν εγκαταστήσει PHP και MySQL. Δηλαδή, η πλειονότητα των διακομιστών LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP). Αυτό της δίνει μια δυνητικά ευρεία βάση πελατών. Η εγκατάσταση συνίσταται στην εξαγωγή των αρχείων στον σωστό κατάλογο και στην πλοήγηση στη διαμόρφωση που βασίζεται στον ιστό. Όλες οι ρυθμίσεις για το XenForo πραγματοποιούνται μέσω του πίνακα ελέγχου.

Τι είναι το XenForo?

Με τη λειτουργία βραβείων, το XenForo φαίνεται πιο κατάλληλο για ιδιοκτήτες φόρουμ που θέλουν πραγματικά να δημιουργήσουν μια κοινότητα. Τα τρόπαια ανταμείβουν συχνές και χρήσιμες συνεισφορές. Αυτό καθιστά το λογισμικό χρήσιμο για εταιρείες που χρησιμοποιούν το φόρουμ τους για παροχή υποστήριξης, αυξάνοντας τις επίσημες λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών. Μπορεί επίσης να προσελκύσει φόρουμ τυχερών παιχνιδιών, καθώς οι χρήστες τείνουν να είναι τόσο ανταγωνιστικοί στα φόρουμ όσο και στα παιχνίδια.

Μειονεκτήματα

Το μειονέκτημα είναι ο ιδιόκτητος χαρακτήρας του XenForo. Η εταιρεία ανταγωνίζεται με μερικές πολύ δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα, όπως το phpBB. Το XenForo εφαρμόζεται επίσης στην PHP, η οποία είναι μια πολύ δημοφιλής γλώσσα ανοιχτού κώδικα. Πιο τεχνικά κατανοητοί χειριστές φόρουμ ίσως θελήσουν να εξετάσουν πρώτα μια μηχανή φόρουμ ανοιχτού κώδικα, καθώς είναι δυνατόν να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για επιπλέον λειτουργικότητα. Οι διαχειριστές που πιέζονται για χρόνο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να εκτιμήσουν ότι μια ιδιόκτητη λύση μπορεί να είναι ευκολότερη στην εγκατάσταση και να έχουν καλύτερες επιλογές υποστήριξης από ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα. Από την άλλη πλευρά, η υποστήριξη της κοινότητας για προγράμματα ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων των φόρουμ, μπορεί να είναι εκπληκτικά καλή επειδή συχνά συμμετέχουν οι προγραμματιστές.

Εναλλακτικές λύσεις για το XenForo

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για το XenForo. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το phpBB είναι ένας πολύ δημοφιλής μηχανισμός φόρουμ ανοιχτού κώδικα, καθώς και το MyBB. Μια άλλη δημοφιλής εμπορική επιλογή είναι το vBulletin. Εάν είστε άνετοι με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και δεν χρειάζεστε πολλά με τον τρόπο υποστήριξης, μπορείτε να εξετάσετε μια από τις δωρεάν επιλογές. Αυτά τα προγράμματα διαθέτουν επίσης τεράστια οικοσυστήματα προσθηκών για να διαλέξετε, τα οποία ενεργοποιούνται από τον κώδικα ανοιχτού κώδικα.

Συμπέρασμα

Το XenForo είναι μια σταθερή επιλογή για διαχειριστές φόρουμ που πρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα και να θέλουν να χτίσουν μια υπέροχη κοινότητα. Με τη μοναδική δυνατότητα ανταμοιβών, θα προσελκύσει όσους θέλουν τα φόρουμ τους να προσφέρουν υποστήριξη πελατών καθώς και να δημιουργήσουν συντροφικότητα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map