Η καλύτερη φιλοξενία SQLite: Ποιος είναι σωστός για τον ιστότοπό σας; [Ενημερώθηκε: 2020]

Contents

Συγκρίνετε τη φιλοξενία SQLite

Το σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων SQLite υποστηρίζεται από πολλούς παρόχους φιλοξενίας. Επικοινωνήστε απευθείας με τους κεντρικούς υπολογιστές για να επαληθεύσετε την υποστήριξη: συνήθως δεν τη διαφημίζουν στον ιστότοπό τους.


Αναζητήστε λειτουργίες που υποδεικνύουν ποιοτική φιλοξενία: γρήγορες ταχύτητες διακομιστή, υψηλό χρόνο λειτουργίας, ισχυρή ασφάλεια και ποιοτική υποστήριξη. Πολλοί οικοδεσπότες προσφέρουν το SQLiteManager, ένα δημοφιλές βοηθητικό πρόγραμμα για τη διαχείριση βάσεων δεδομένων SQLite.

Θα εξετάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φιλοξενία SQLite, αλλά αν θέλετε απλώς να μάθετε τους καλύτερους οικοδεσπότες, εδώ είναι:

 1. SiteGround
  – Γρήγοροι διακομιστές, υποστήριξη από ειδικούς, προηγμένη ασφάλεια
 2. Φιλοξενία Α2
 3. HostGator
 4. GreenGeeks
 5. LiquidWeb

Πώς επιλέξαμε τους καλύτερους οικοδεσπότες για το SQLite?

Από μια λίστα εκατοντάδων κεντρικών υπολογιστών που υποστηρίζουν το SQLite, επιλέξαμε αυτούς με ανώτερη ταχύτητα, ασφάλεια και τεχνική υποστήριξη.

Ελέγξαμε την παροχή εργαλείων SQLite. Στη συνέχεια, αναφέραμε χιλιάδες κριτικές χρηστών από τη βάση δεδομένων φιλοξενίας μας.

Συγκρίνετε τη φιλοξενία SQLite

Φιλοξενία SQLite

Τι θα μάθετε

Εάν έχετε ήδη ελέγξει το κομμάτι σύγκρισης φιλοξενίας MySQL, θα εξοικειωθείτε με το τι πρόκειται να έρθει. Σε αυτήν τη σελίδα, θα μάθετε γιατί αξίζει να χρησιμοποιήσετε το SQLite, πώς είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε και πού είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε.

Επιπλέον, θα σας προσφερθεί μια λίστα με υγιείς εναλλακτικές λύσεις, καθώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Εισαγωγή στο SQLite

Όταν ένας ιστότοπος πρέπει να αποθηκεύει μεγάλα κομμάτια δεδομένων που μπορούν να ταξινομηθούν σε πίνακα ή γράφημα, οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται σε βάσεις δεδομένων. Είναι μια απλή ιδέα, τόσο παλιά όσο και ο προγραμματισμός. Τα προγράμματα διασύνδεσης και διαχείρισης SQL σας επιτρέπουν δημιουργώ, πρόσβαση και διαχειρίζονται αυτά τα δεδομένα.

Τι είναι το SQLite και πώς χρησιμοποιούνται οι βάσεις δεδομένων?

Οι βάσεις δεδομένων έχουν πολλές χρήσεις, από την οργάνωση λογαριασμών χρηστών έως την παρακολούθηση των δεδομένων πωλήσεων και πολλοί ιστότοποι περιέχουν αυτούς. Ωστόσο, το MySQL και τα σχετικά προγράμματα μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, δυσκολία στην εγκατάσταση και πολύ περίπλοκο για ένα έργο εκκίνησης.

Το SQL είναι το Γλώσσα δομημένων ερωτημάτων, μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με ένα σχεσιακό σύστημα βάσεων δεδομένων. Δεν είναι η μόνη γλώσσα που το κάνει, αλλά είναι (μακράν) η πιο δημοφιλής.

Το SQL βοηθά στη διαχείριση δεδομένων

Στιγμιότυπο οθόνης MySQL

Αποτελείται από μια γλώσσα ορισμού δεδομένων που καθορίζει τη συνολική δομή των δεδομένων που θα αποθηκευτούν, και μια γλώσσα χειρισμού δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσθήκη, επεξεργασία ή ανάκτηση δεδομένων.

Το SQL υλοποιείται από διάφορα δημοφιλή συστήματα βάσεων δεδομένων, όπως MySQL, MariaDB και PostgreSQL. Δεν καθορίζει έναν τρόπο δημιουργίας βάσης δεδομένων μόνο πώς να αλληλεπιδράσετε με αυτό. Οι προγραμματιστές κάθε συστήματος βάσης δεδομένων επιλέγουν πώς να εφαρμόσουν το πρότυπο SQL.

Τι είναι το SQLite?

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης του SQLite. Είναι πιο γρήγορο, πιο ευέλικτο και μπορεί να είναι πιο εύκολο να δουλέψετε. Εκτός από το να είσαι σχετικά απλό στην εγκατάσταση, πολλές εφαρμογές όπως το sudo apt-get για το Ubuntu και το NuGet για Windows μπορούν να χειριστούν τα πακέτα για εσάς. Είναι σαν ένα mini-MySQL χωρίς πονοκέφαλο.

Στιγμιότυπο οθόνης SQLite

Ελαφριά, σχεσιακή βάση δεδομένων

Το SQLite είναι ένα ελαφρύ σχεσιακό σύστημα βάσης δεδομένων που βασίζεται στο πρότυπο SQL. Χρησιμοποιείται κυρίως για τοπική και ενσωματωμένη αποθήκευση, καθώς και για πρώιμη ανάπτυξη και πρωτότυπο. Μια χούφτα δεν περιλαμβάνονται προηγμένες δυνατότητες, αλλιώς είναι ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα βάσεων δεδομένων.

Ανοιχτή πηγή

Το SQLite είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και ο κώδικας βρίσκεται στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα βάσεων δεδομένων στον κόσμο. Παρόλο που το λογισμικό είναι ανοιχτού κώδικα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσες φορές χρειάζεται με μία μόνο άδεια, είναι όχι ανοιχτή συνεισφορά.

Τι είναι ένα σύστημα σχεσιακής βάσης δεδομένων?

Ένα σχεσιακό σύστημα βάσεων δεδομένων είναι ένα πρόγραμμα αποθήκευσης δεδομένων που αποθηκεύει πληροφορίες σε μια σειρά αλληλένδετων πινάκων. Αυτά τα συστήματα είναι ευρέως δημοφιλή, αν και αντικαθίστανται από ιεραρχικές βάσεις δεδομένων και βάσεις δεδομένων δικτύου σε πολλές περιπτώσεις χρήσης.

Υπάρχουν άλλοι τύποι συστημάτων βάσης δεδομένων?

Ενώ υπάρχουν άλλες μη σχετικές μορφές βάσεων δεδομένων (όπως τα λεγόμενα συστήματα “NoSQL” όπως το MongoDB), τα συσχετιστικά συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων (RDBMS) έχουν γίνει τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα. Γενικά, το Τα πιο δημοφιλή συστήματα που χρησιμοποιούνται το 2018 είναι:

 • Μαντείο
 • MySQL
 • Διακομιστής MS SQL
 • PostgreSQL
 • SQLite
 • IBM DB2

Έχετε έναν τόνο βιώσιμων επιλογών για να διαλέξετε ως χρήστης. Το να έχετε ένα αξιόπιστο RDBMS είναι απόλυτο κλειδί, δεδομένου ότι θεωρούνται σημαντικά, εμπλέκονται συχνά ευαίσθητα δεδομένα.

Πώς διαφέρει το SQLite από άλλα προγράμματα RDBMS?

Τα περισσότερα συστήματα βάσης δεδομένων εκτελούνται σε διαμόρφωση πελάτη-διακομιστή. Το σύστημα βάσης δεδομένων και τα δεδομένα του είναι ξεχωριστά από το πρόγραμμα που το χρησιμοποιεί για αποθήκευση δεδομένων. ο ο πελάτης στέλνει ερωτήματα SQL στο διακομιστή RDBMS και το ο διακομιστής επιστρέφει τα δεδομένα (μετά την εκτέλεση οποιωνδήποτε εντολών για προσθήκη, επεξεργασία ή διαγραφή κάτι).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του SQLite?

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτό το μοντέλο διαχείρισης βάσης δεδομένων πελάτη-διακομιστή. Για παράδειγμα, πολλαπλές εφαρμογές μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν στην ίδια βάση δεδομένων.

Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Η εγκατάσταση μπορεί να είναι περίπλοκη. Ο συντονισμός της επικοινωνίας μεταξύ της εφαρμογής και του διακομιστή βάσης δεδομένων μπορεί να είναι δύσκολος. Το συνολικό αποτύπωμα μνήμης και αποθήκευσης του συστήματος βάσεων δεδομένων είναι αρκετά υψηλό.

Πώς ξεχωρίζει το SQLite

Το SQLite είναι διαφορετικό καθώς δεν είναι ξεχωριστή εφαρμογή. Αντί να εκτελείτε έναν διακομιστή βάσης δεδομένων που πρέπει να καλεί μια εφαρμογή ως πελάτης, Το SQLite είναι μια βιβλιοθήκη προγραμματισμού που μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια εφαρμογή. Στη συνέχεια, τα ερωτήματα βάσης δεδομένων εκτελούνται ως κλήσεις εσωτερικής λειτουργίας, αντί για αιτήματα διακομιστή, και η ίδια η αποθήκευση δεδομένων είναι ένα μόνο αρχείο που βρίσκεται σε κανονική αποθήκευση αρχείων.

Αυτή η προσέγγιση κάνει το SQLite γρήγορο και φορητό, με προφανή αντιστάθμιση δυνατοτήτων και ισχύος. Για αυτούς τους λόγους, χρησιμοποιείται συχνά για εφαρμογές όπως ενσωματωμένος χώρος αποθήκευσης και γρήγορο πρωτότυπο.

Χαρακτηριστικά SQLite

Χαρακτηριστικά SQLite

Το SQLite είναι ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά, ελαφρύ και φορητό RDBMS. Ενώ υπάρχουν κάποια πράγματα που λείπουν από αυτό το πλαίσιο SQL μικρής κλίμακας, αυτό έρχεται με μερικά ωραία χαρακτηριστικά άλλες βάσεις δεδομένων δεν υποστηρίζουν.

 • Συμβατό με ACID
 • Αποθήκευση δεδομένων ενός αρχείου
 • Υποστήριξη για μεγάλα δεδομένα
 • Μικρή βάση κώδικα
 • Υποστηρίζεται πλήρως στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα
 • Πλήρως αυτόνομη
 • Δημόσιος τομέας

ΟΞΥ

Οι συναλλαγές στο SQLite είναι ατομικές, συνεπείς, απομονωμένες και ανθεκτικές. Αυτό βοηθά στην εγγύηση της εγκυρότητας συναλλαγών βάσης δεδομένων. Ακόμα κι αν η συναλλαγή διακόπτεται από σφάλμα, ή υπάρχει αποτυχία συστήματος, το σύστημα θα κάνει καλά για να επιμείνει.

Δεδομένα αποθήκευσης ενός αρχείου

Τα δεδομένα αποθήκευσης ενός αρχείου σημαίνει ότι το σύστημα αποθηκεύει ένα αρχείο στο οποίο έχουν πρόσβαση πολλοί χρήστες. Αυτό βοηθάει εξάλειψη της αναπαραγωγής δεδομένων και επίσης αυξάνει την αποδοτικότητα των εργαζομένων. Η αναπαραγωγή δεδομένων μπορεί να προκαλέσει κουραστικές εργασίες για τον καθαρισμό μιας βάσης δεδομένων, την οποία φοβόμαστε όλοι μας.

Υποστηρίζει μεγάλα δεδομένα

Προσπαθείτε να αποθηκεύσετε τεράστιες ποσότητες πληροφοριών; Το SQLite σας καλύπτει υποστήριξη για βάσεις δεδομένων μεγέθους έως terabyte. Πολλοί ιστότοποι και επιχειρήσεις έχουν εκτεταμένα δεδομένα, είτε είναι πόροι είτε απλά βασικά.

Η δυνατότητα αποθήκευσης άφθονων δεδομένων είναι ανοδική, εξαλείφοντας την ανησυχία και το επιπλέον κόστος.

Μικρή βάση κώδικα

Η διαθέσιμη βιβλιοθήκη είναι μικρότερη από 500 KiB. Η μικρή βάση κώδικα το κάνει ευκολότερο να μάθει και για χρήση από τους αρχάριους.

Υποστηρίζεται πλήρως στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα

Ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, το SQLite πιθανότατα θα λειτουργήσει. Το σύστημα υποστηρίζεται πλήρως σε Windows, Linux, Mac OSX, Android και iOS. Αυτό είναι ένα τεράστιο ανοδικό, εξαλείφοντας έναν τεράστιο αριθμό ζητημάτων συμβατότητας.

Πλήρως αυτοεξυπηρετούμενο

Το SQLite είναι ένα αυτόνομο σύστημα και δεν έχει εξαρτήσεις ούτε εξωτερική βάση δεδομένων. Αυτό το κάνει εύκολο στη λήψη και απλή χρήση το σύστημα σε σχεδόν οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, ο πηγαίος κώδικας περιέχεται σε έναν μόνο πηγαίο κώδικα.

Δημόσιος τομέας

Το SQLite είναι δημόσιος τομέας Δεν απαιτείται αδειοδότηση premium, η SQLite το εξηγεί οι ίδιοι.

Αυτό σημαίνει Δεν απαιτείται καθόλου άδεια για χρήση για οποιονδήποτε σκοπό. Σύμφωνα με τον ιστότοπό τους: «Όλοι είναι ελεύθεροι να αντιγράψουν, να τροποποιήσουν, να δημοσιεύσουν, να χρησιμοποιήσουν, να μεταγλωττίσουν, να πουλήσουν ή να διανείμουν τον αρχικό κώδικα SQLite, είτε σε μορφή πηγαίου κώδικα είτε ως μεταγλωττισμένο δυαδικό, για οποιονδήποτε σκοπό, εμπορικό ή μη εμπορικό, και με οποιοδήποτε τρόπο. “

Χαρακτηριστικά που δεν περιλαμβάνονται στο SQLite

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το SQLite δεν είναι μια πλήρως συμβατή εφαρμογή του προτύπου SQL και ότι δεν περιλαμβάνονται όλα τα χαρακτηριστικά.

Τα περισσότερα από αυτά είναι είτε περιττά για τον τυπικό χρήστη SQLite, πολύ περίπλοκο ή απλά δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη.

Δεν υποστηρίζονται ενέργειες SQL

Εδώ είναι μερικές εντολές που είναι δεν υποστηρίζεται από το SQLite:

 • ΔΕΞΙΑ ΕΞΩ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΩ ΕΓΓΡΑΦΗ
 • DROP COLUMN, ALTER COLUMN, ADD CONSTRAINT και οι περισσότερες άλλες εντολές ALTER TABLE
 • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ενεργοποίηση ΔΗΛΩΣΗΣ
 • Γράψτε για προβολή (είναι μόνο για ανάγνωση, αν και αυτό μπορεί να παραβιαστεί με κανόνες)
 • ΧΟΡΗΓΗΣΗ και ΑΝΑΚΟΙΝΩ, γιατί η άδεια δεν έχει νόημα (δεν υπάρχει πελάτης).

Κοινές χρήσεις SQLite

Κοινές χρήσεις του SQLite

Όντας ένα τόσο ευέλικτο αλλά εύκολο στη χρήση πρόγραμμα, το SQLite χρησιμοποιείται σε πολλές καταστάσεις. Ενώ οι προκάτοχοί του MySQL και PostgreSQL μπορεί να είναι πιο ισχυροί, το SQLite διατηρεί και είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για ορισμένους προγραμματιστές.

5 λόγοι Οι προγραμματιστές επιλέγουν συχνά SQLite:

Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους παράγοντες οι προγραμματιστές λαμβάνουν υπόψη όταν παίρνουν το άλμα με το SQLite:

 1. Αποθήκευση δεδομένων εφαρμογής, αντί να γράφετε σε πράγματα όπως XML, JSON και CSV
 2. Εσωτερική αποθήκευση συσκευών και συσκευών
 3. Αποθήκευση περιεχομένου για μικρούς ιστότοπους
 4. Ταχεία προτυποποίηση
 5. Ανάλυση δεδομένων με κέλυφος γραμμής εντολών SQLite3
 6. Αποθήκευση δεδομένων από διακομιστή

Αν και αυτά τα μειονεκτήματα μπορεί να φαίνονται δευτερεύοντα, σίγουρα εξαλείφουν έναν τόνο μικρών, ενοχλητικών ζητημάτων για τεχνολόγους και εμπειρογνώμονες βάσεων δεδομένων.

SQLite εναντίον MySQL / PostgreSQL

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι αν το SQLite είναι η σωστή επιλογή για εσάς, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον γρήγορο πίνακα που συγκρίνει τις βασικές δυνατότητες των τριών. Φυσικά υπάρχουν, περισσότερες διαφορές στη λειτουργία και την τεχνολογία από αυτά που αναφέρονται παρακάτω, αλλά αυτό θα σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά

SQLite

MySQL

PostgreSQL

Ευκολία στη χρήση

Εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση για αρχάριους. δεν απαιτείται διαμόρφωση

Ενδιάμεσος; απαιτούνται κάποιες προηγμένες γνώσεις προγραμματισμού

Προχωρημένος; πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από έμπειρους προγραμματιστές

Εκτέλεση

Πυγμάχος ελαφρού βάρους

Πρότυπο

Μπορεί να φορολογεί

Δημοτικότητα

Υψηλή και αυξανόμενη δημοτικότητα

Εξαιρετικά δημοφιλές

Κάπως; χρησιμοποιείται από πολλές μεγάλες εταιρείες, αλλά όχι τόσο δημοφιλής λόγω της πολυπλοκότητάς της

Επεκτασιμότητα

Περιορισμένα (τα δεδομένα πρέπει να χωρούν σε μία μονάδα δίσκου)

Υψηλότερη επεκτασιμότητα

Μέτρια (ζητήματα απόδοσης)

Λειτουργικά συστήματα

Linux

Παράθυρα

Μακ

Android

iOS

Solaris

BSD

VxWorks

* Εύκολη μεταφορά σε άλλο λειτουργικό σύστημα

Linux

Παράθυρα
macOS / Mac OS X

Ubuntu

Solaris

Ντέμπιαν

κόκκινο καπέλο

ΣΟΥΣΑ

IBM AIX
FreeBSD
HP-UX

Linux

Παράθυρα

Mac OS X

FreeBSD

OpenBSD

NetBSD

AIX

HP-UX
IRIX

Solaris

Tru64 Unix

UnixWare

Αντικειμενοστραφής?

Κάπως

Οχι; συγγενικός

Κάπως

Διαχείριση χρηστών?

Οχι

Ναί

Ναί

Αυτόνομη (βασισμένη σε αρχεία)?

Ναί

Οχι

Οχι

Συγχρονισμός

1 συγγραφέας; απεριόριστοι αναγνώστες

Περιορισμένος; ζητήματα με ταυτόχρονη ανάγνωση-εγγραφή

Ναί

Ανοιχτή πηγή?

Ναί

Ναί

Ναί

Κατάλληλο για

Τοπικές εφαρμογές, δοκιμές, βιντεοπαιχνίδια

Όταν χρειάζεστε περισσότερη ισχύ από τη MySQL, την ανάπτυξη ιστότοπων, ιστότοπους ή εφαρμογές γρήγορης κλιμάκωσης

Όταν χρειάζεστε την πιο ισχυρή βάση δεδομένων SQL εκεί έξω, εφαρμογές υψηλής ισχύος, μεγάλα δεδομένα, λειτουργίες βαρύτητας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του SQLite

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του SQLite

Εξακολουθεί να έρχεται σε διένεξη σχετικά με το αν θα επιλέξετε SQLite ή μηχανή βάσης δεδομένων πελάτη-διακομιστή; Αυτή η λίστα πρέπει θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Πλεονεκτήματα SQLite

 • Λειτουργεί τέλεια στους περισσότερους ιστότοπους μικρού και μεσαίου μεγέθους
 • Ειλικρινής, ανώδυνη εγκατάσταση
 • Χωρίς διακομιστή, σε αντίθεση με τις διαδικασίες πελάτη-διακομιστή
 • Ταχύτερη και ελαφρύτερη από τους καταλόγους πελάτη-διακομιστή
 • Δεν απαιτείται διαχείριση ή διαμόρφωση
 • Ιδανικό για έργα ενός ατόμου

Μειονεκτήματα SQLite

 • Περιορισμένη επεκτασιμότητα
 • Δεν είναι κατάλληλο για ιστότοπους υψηλής κυκλοφορίας
 • Ένας συγγραφέας ανά αρχείο. περιορισμένη ταυτόχρονη υποστήριξη συγγραφέων
 • Λείπουν ορισμένες προηγμένες λειτουργίες
 • Δεν είναι ιδανικό για μεγάλο, γρήγορα αναπτυσσόμενο έργο

Οι καλύτεροι οικοδεσπότες του SQLite

Επιλογές φιλοξενίας για SQLite

Το SQLite δεν είναι μια εφαρμογή που φιλοξενείται, αλλά είναι ένα βιβλιοθήκη προγραμματισμού που περιλαμβάνεται ή συντάσσεται σε άλλη εφαρμογή.

Ωστόσο, η εύρεση του σωστού οικοδεσπότη είναι ακόμα σημαντική. Δεν υποστηρίζουν όλα αυτά το SQLite και ορισμένα (ειδικά κοινόχρηστη φιλοξενία) δεν σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε τα δικά σας αρχεία ή να παίξετε με τον διακομιστή καθόλου.

Αξιολογήστε τις συνολικές ανάγκες φιλοξενίας σας

Το SQLite είναι ένα πολύ δημοφιλές RDBMS, οπότε η απλή υποστήριξη δεν αρκεί για να ξεχωρίζει ένας κεντρικός υπολογιστής. Ψάξτε για αυτό ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του ιστοτόπου σας πρώτα απ ‘όλα. Φιλοξενίες ηλεκτρονικού εμπορίου για καταστήματα, φιλοξενία εικόνων για ιστότοπους με πολυμέσα και ούτω καθεξής.

Από εκεί, κάντε την έρευνά σας για να δείτε αν έχουν αυτό που χρειάζεστε. Μπορείτε να ρωτήσετε απευθείας εάν υπάρχει υποστήριξη SQLite ή να δοκιμάσετε να βρείτε μόνοι σας τεκμηρίωση.

Επιλέξτε έναν κεντρικό υπολογιστή για SQLite

Κολλημένος; Εδώ είναι μερικά φιλοξενεί προτάσεις για να ξεκινήσετε την έρευνά σας. Αυτοί οι ιστότοποι είναι ευέλικτοι και κατασκευασμένοι για να ταιριάζουν σε ένα μεγάλο κοινό, αλλά υπάρχουν πολλοί εξειδικευμένοι οικοδεσπότες εκεί έξω εάν δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού.

Α2

A2 Φιλοξενία για SQLite

Με τη φιλική προς τους προγραμματιστές στάση, το A2Hosting παίρνει ένα μεγάλο μπράβο. Τα σχέδιά της είναι φθηνά, προσφέρει απεριόριστους πόρους από κοινόχρηστους σε αποκλειστικούς διακομιστές και, το πιο σημαντικό, Το SQLite είναι προεγκατεστημένο σε όλους τους διακομιστές! Αν δεν είναι ενημερωμένο, θα σας βοηθήσει ακόμη και να ξεκινήσετε και να τρέξετε τη νεότερη έκδοση.

Τα εργαλεία Dev περιλαμβάνουν πρόσβαση SSH, υποστήριξη για λογισμικό όπως η PHP, και γλώσσες προγραμματισμού όπως η Python. Συνολικά, το A2Hosting είναι ένας μεγάλος αριθμός προγραμματιστών νέων και παλαιών.

SiteGround

SiteGround για SQLite

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό έρχεται το SiteGround, μια ισορροπημένη επιλογή με αξιοπρεπείς τιμές, πόρους και φιλικότητα για προγραμματιστές. Παρόλο που ενδέχεται να μην διαθέτει εκτεταμένο devkit του A2, το SiteGround είναι απλώς ένα γενικά εξαιρετική επιλογή.

Το SQLite φαίνεται να είναι λίγο πιο περίπλοκο στη ρύθμιση, αλλά υπάρχει πλήρης υποστήριξη. Αυτή η υπηρεσία έχει πολλές δυνατότητες προσανατολισμένες στους αρχάριους, οπότε όσοι εξακολουθούν να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους προγραμματισμού μπορεί να είναι πιο άνετοι εδώ – αλλά οι έμπειροι προγραμματιστές θα απολαύσουν εργαλεία όπως ιστότοπους σταδιοποίησης ή απεριόριστες βάσεις δεδομένων.

Συμπέρασμα SQLite

Τελική ενημέρωση: Το SQLite θα καλύψει τις ανάγκες σας?

Η πλειονότητα των ιστότοπων θα ενσωματωθεί καλά στο SQLite. Ενώ τα μεγάλα έργα και αυτά που αναπτύσσονται γρήγορα θα χρειαστούν την επεκτασιμότητα και την ισχύ που παρέχει ένα RDBMS όπως το MySQL, οι περισσότεροι ιστότοποι θα τα πάνε καλά στο συμπαγές, αποδοτικό SQLite.

Εκτός αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κοινόχρηστη φιλοξενία, η εύρεση ενός κεντρικού υπολογιστή που υποστηρίζει δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον, θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε ένα που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τις δικές σας εφαρμογές.

Άλλες δυνατότητες στο SQL

 • MySQL
 • PostgreSQL
 • Πρόσβαση MS
 • MSSQL
 • MariaDB

Συχνές ερωτήσεις SQLite

 • Τι είναι το SQLite?

  Το SQLite είναι μια βιβλιοθήκη προγραμματισμού που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία, την αναζήτηση και την ενημέρωση μιας αυτόνομης, χωρίς διακομιστή, ελαφριάς βάσης δεδομένων που δεν απαιτεί διαμόρφωση. Οι βάσεις δεδομένων SQLite είναι σχεσιακές και αποτελούν σχεδόν ολοκληρωμένη εφαρμογή της γλώσσας ερωτήματος βάσης δεδομένων SQL.

 • Τι είναι ένα σχεσιακό σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων (RDBMS)?

  Οι βάσεις δεδομένων SQLite είναι σχεσιακές και ο SQLite μπορεί να περιγραφεί ως σχεσιακό σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων (RDBMS). Οι σχετικές βάσεις δεδομένων αποθηκεύουν πληροφορίες σε πίνακες, όπου κάθε σειρά πίνακα περιέχει σχετικά δεδομένα. Το RDBMS είναι ένα σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων που έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία, την αναζήτηση και την επεξεργασία μιας σχεσιακής βάσης δεδομένων.

 • Πώς διαφέρει το SQLite από το MySQL και άλλα RDBMS που χρησιμοποιούν SQL?

  Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ SQLite και άλλων RDBMS όπως MySQL, MSSQL και PostgreSQL είναι ότι το SQLite δεν αποθηκεύει τη βάση δεδομένων σε διακομιστή βάσης δεδομένων.

  Αντ ‘αυτού, το SQLite δημιουργεί ένα αρχείο βάσης δεδομένων που αποθηκεύεται τοπικά, ακριβώς δίπλα στα υπόλοιπα αρχεία της εφαρμογής. Αυτό καθιστά το SQLite κάπως πιο εύκολο για τον προγραμματιστή να αλληλεπιδράσει, καθώς η πρόσβαση στη βάση δεδομένων διαχειρίζεται με δικαιώματα αρχείου και η βάση δεδομένων αποθηκεύεται τοπικά (στον ίδιο διακομιστή ή υπολογιστή με τα αρχεία της εφαρμογής).

  Άλλες βάσεις δεδομένων SQL χρησιμοποιούν ένα μοντέλο διακομιστή-πελάτη όπου η βάση δεδομένων περιέχεται σε έναν διακομιστή βάσης δεδομένων και έχει πρόσβαση σε μία ή περισσότερες εφαρμογές που δεν βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή. Σκεφτείτε το SQLite ως μια ελαφριά εφαρμογή SQL για τοπική αποθήκευση αντί για ένα παραδοσιακό RDBMS.

 • Γιατί να χρησιμοποιήσω το SQLite?
  1. Το SQLite είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση. Δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε. Απλώς κατεβάζετε το SQLite, το τρέχετε και το χρησιμοποιείτε.
  2. Πραγματικά λειτουργεί αρκετά καλά, ακόμη και σε πολύ βαριά χρήση.
  3. Ο πηγαίος κώδικας ανήκει στον δημόσιο τομέα – που σημαίνει ότι οι ανησυχίες σας σχετικά με την παραβίαση του νόμου είναι εξαιρετικά ελάχιστες.
 • Υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση του SQLite?

  Δεδομένου ότι μια βάση δεδομένων SQLite είναι ένα αρχείο, μπορεί να αλλάξει μόνο από έναν χρήστη κάθε φορά. Παρόλο που το σύστημα είναι πολύ γρήγορο, εάν πρέπει να έχετε ταυτόχρονα χρήστες που επεξεργάζονται τη βάση δεδομένων χωρίς να περιμένουν αιτήματα στη σειρά, θα χρειαστείτε ένα διαφορετικό σύστημα.

  Επίσης, το SQLite έχει όριο μεγέθους και ως εκ τούτου ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για εφαρμογές μεγάλων δεδομένων.

  Τέλος, ο προγραμματιστής συνιστά τη χρήση του για ιστότοπους που βλέπουν λιγότερες από 100.000 προβολές σελίδας ανά ημέρα – παρόλο που ο ίδιος ο ιστότοπος SQLite χρησιμοποιεί SQLite, λειτουργεί εντάξει και βλέπει 500k + επισκέψεις ανά ημέρα.

 • Είναι το SQLite μια “lite” εφαρμογή του SQL?

  Το “lite” στο SQLite σημαίνει ότι είναι ένα ελαφρύ RDBMS (μικρό σε μέγεθος και απαιτεί ελάχιστους πόρους διακομιστή), δεν σημαίνει ότι είναι μια περιορισμένη ή “lite” εφαρμογή του SQL. Ενώ το SQLite δεν είναι πλήρης εφαρμογή του SQL και δεν διαθέτει μερικές προηγμένες δυνατότητες SQL, το ίδιο ισχύει για πολλές άλλες κορυφαίες υλοποιήσεις SQL, συμπεριλαμβανομένης της MySQL.

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω το SQLite με WordPress, Drupal και Joomla?

  Το Drupal μπορεί να χρησιμοποιήσει το SQLite απευθείας από το κουτί. Υπάρχει μια δωρεάν προσθήκη που επιτρέπει τη χρήση βάσεων δεδομένων SQLite με το WordPress. Ενώ έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον της κοινότητας για την προσθήκη υποστήριξης για το SQLite στο Joomla, αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί με το SQLite.

 • Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το SQLite?

  Το SQLite χρησιμοποιείται για αποθήκευση χωριστής πλευράς από πολλές εφαρμογές ιστού. Χρησιμοποιείται επίσης για τοπική αποθήκευση από τον πελάτη. Για παράδειγμα, τα περισσότερα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ενεργοποιούν το SQLite ως μορφή τοπικής αποθήκευσης εφαρμογών ιστού, τα πλαίσια εφαρμογών ιστού όπως το Ruby on Rails και το Django λειτουργούν με το SQLite, οι εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Skype και Adobe χρησιμοποιούν SQLite και τα περισσότερα μεγάλα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών περιλαμβάνουν το SQLite.

 • Ποιες γλώσσες προγραμματισμού Ιστού παρέχουν δεσμεύσεις για το SQLite?

  Οι περισσότερες σημαντικές γλώσσες προγραμματισμού παρέχουν δεσμεύσεις για το SQLite. Για παράδειγμα, το SQLite μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις ακόλουθες γλώσσες προγραμματισμού: PHP, Python, Ruby, Java, JavaScript, Swift, C, C #, Haskell, Smalltalk, Perl και πολλά άλλα.

 • Πώς μπορώ να αποκτήσω το SQLite?

  Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε το SQLite για το περιβάλλον τοπικής ανάπτυξης ή να εκτελέσετε σε ιδιωτικό διακομιστή (VPS ή αποκλειστικό διακομιστή), μπορείτε να κατεβάσετε το SQLite από τον επίσημο ιστότοπο του έργου. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το SQLite σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή, ο κεντρικός υπολογιστής σας θα πρέπει να προσθέσει υποστήριξη για αυτό. Ελάτε σε επαφή με τον οικοδεσπότη σας για να συζητήσετε την πιθανότητα ή επιλέξτε έναν κεντρικό υπολογιστή που τον υποστηρίζει ήδη.

 • Προσφέρουν όλοι οι κεντρικοί υπολογιστές βάσεις δεδομένων SQLite?

  Οι περισσότεροι κεντρικοί υπολογιστές επιτρέπουν τη δημιουργία και χρήση βάσεων δεδομένων SQLite. Ωστόσο, δεν προσφέρουν όλοι οι κεντρικοί υπολογιστές SQLite και όσοι δεν προσφέρουν υποστήριξη για τη συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού ή πλαίσιο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

  Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον κεντρικό υπολογιστή σας (ή τους κεντρικούς υπολογιστές που σκέφτεστε) εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το SQLite και δεν είστε σίγουροι ότι είναι διαθέσιμος.

 • Πώς θα ξέρω εάν ένας κεντρικός υπολογιστής προσφέρει βάσεις δεδομένων SQL?

  Οι περισσότεροι οικοδεσπότες δεν διαφημίζουν το γεγονός ότι υποστηρίζουν βάσεις δεδομένων SQLite επειδή δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο άλλα συστήματα βάσεων δεδομένων όπως MySQL, PostgreSQL, MSSQL, MariaDB κ.ο.κ..

  Εάν θέλετε να μάθετε εάν ένας συγκεκριμένος κεντρικός υπολογιστής υποστηρίζει το SQLite, πρώτα βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζουν τη γλώσσα προγραμματισμού ή το πλαίσιο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο φόρουμ υποστήριξης και στη βάση γνώσεων για να δείτε αν έχουν δείξει ότι υποστηρίζουν το SQLite. Τέλος, θα θελήσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους τεχνικούς υποστήριξης πελατών των κεντρικών υπολογιστών για να επαληθεύσετε ότι προσφέρουν υποστήριξη SQLite πριν συνδεθείτε στη διακεκομμένη γραμμή.

 • Είναι SQLite δωρεάν?

  Ναί. Το SQLite είναι εντελώς δωρεάν. Ο πηγαίος κώδικας βρίσκεται στον δημόσιο τομέα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SQLite για οποιονδήποτε σκοπό, ακόμη και εμπορικό, χωρίς άδεια.

 • Χρειάζομαι άδεια SQLite?

  Γενικά, όχι, δεν χρειάζεστε άδεια. Ο κωδικός είναι δημόσιος τομέας και δωρεάν για οποιονδήποτε σκοπό. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ο ιστότοπος SQLite προσφέρει μάλλον ακριβές άδειες, ωστόσο. Αυτά προσφέρονται σε εταιρείες που πιστεύουν ότι χρειάζονται κάτι που ονομάζεται «εγγύηση τίτλου». Εάν δεν ανησυχείτε για τέτοια πράγματα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SQLite δωρεάν για οποιονδήποτε σκοπό.

  Σημείωση: δεν είναι νομική συμβουλή. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map