Εργαλεία διαχείρισης διακομιστή: Καλύτεροι κεντρικοί υπολογιστές και επιλογές

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Βρείτε φιλοξενία με αυτές τις δυνατότητες στη Διαχείριση διακομιστή

 • Πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής
 • Αρχείο
 • βίντεο
 • Ανώνυμο FTP
 • Εργασίες Cron
 • Πρόσβαση SSH
 • FTPS

Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας, ειδικά κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας, δεν θέλουν να κάνετε τη διαχείριση διακομιστή μόνοι σας, και μπορεί ακόμη και να δυσκολευτείτε να το κάνετε. Άλλοι πάροχοι ανοίγουν τα πάντα και περιμένουν από εσάς να διαχειριστείτε τον διακομιστή σας μόνοι σας. Κάθε τρόπος εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο είδος πελάτη φιλοξενίας ιστοσελίδων και οι προσωπικές σας προτιμήσεις – μαζί με το είδος του έργου στο οποίο εργάζεστε – θα καθορίσουν σε ποια κατεύθυνση χρειάζεστε τον πάροχο φιλοξενίας. Εάν χρειάζεστε σοβαρές δυνατότητες διαχείρισης διακομιστή πέραν αυτών που παρέχονται σε έναν τυπικό πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων, αναζητήστε μερικά από αυτά τα εργαλεία και τις δυνατότητες διαχείρισης διακομιστή.

Πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής

Σε έναν διακομιστή ιστού, υπάρχει ένα αρχείο καταγραφής από κάθε αίτημα που χειρίζεται ο διακομιστής ιστού, και τα αποτελέσματά τους (σφάλμα, ΟΚ, αποκλεισμένο κ.λπ.). Η δυνατότητα προβολής αυτών των αρχείων καταγραφής και η διαμόρφωση των πληροφοριών που καταγράφονται αποτελούν σημαντικό μέρος της διαχείρισης ενός διακομιστή ιστού.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Κάθε ιστότοπος πρέπει να έχει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας τόσο της βάσης κώδικα όσο και της βάσης δεδομένων. Μια ιδανική κατάσταση είναι να μπορείτε να διαμορφώσετε πόσο συχνά δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας, πόσα αποθηκεύονται και πόσο καιρό διατηρούνται. Η αυτόματη επαναφορά από το αντίγραφο ασφαλείας είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική.

Πρόσβαση DBO

Το DBO σημαίνει τον κάτοχο της βάσης δεδομένων. Αυτός είναι ένας χρήστης που έχει πλήρη δικαιώματα σε μια βάση δεδομένων για την εκτέλεση οποιωνδήποτε ενεργειών στη βάση δεδομένων. Εάν έχετε πρόσβαση dbo, έχετε τον πλήρη έλεγχο της βάσης δεδομένων και μπορείτε να εκτελέσετε τις λειτουργίες που θέλετε απευθείας σε αυτήν.

Αρχείο

Η φιλοξενία αρχείων αναφέρεται απλώς στη δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων στον λογαριασμό φιλοξενίας σας. Πιο συγκεκριμένα, είναι η δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων που δεν σχετίζονται άμεσα με τον ιστότοπό σας. Πολλοί κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας απαγορεύουν συγκεκριμένα τη χρήση της υπηρεσίας τους για φιλοξενία αρχείων που δεν σχετίζεται με ιστότοπους.

Διαχείριση αρχείων

Ο παραδοσιακός τρόπος διαχείρισης αρχείων σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή είναι μέσω πρόσβασης FTP, χρησιμοποιώντας έναν τοπικό πελάτη FTP. Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων διαθέτουν επίσης εργαλεία διαχείρισης αρχείων με βάση το πρόγραμμα περιήγησης, τα οποία μιμούνται εργαλεία επιφάνειας εργασίας όπως το Finder και η Εξερεύνηση των Windows.

paFileDB

Πρόκειται για μια συλλογή λήψεων αρχείων που βασίζεται σε PHP, η οποία αναπτύχθηκε αρχικά από την PHPArena και έχει διακοπεί.

Κατάλογοι με προστασία κωδικού πρόσβασης

Εάν χρησιμοποιείτε τον διακομιστή φιλοξενίας σας για ιδιωτική φιλοξενία αρχείων, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να προστατεύετε με κωδικό πρόσβασης τους καταλόγους σας. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της πρόσβασης σε σελίδες HTML σε έναν κανονικό στατικό ιστότοπο.

Ακατέργαστα αρχεία

Τα Raw Files είναι αρχεία εικόνας όπως καταγράφονται από τον αισθητήρα της κάμερας και δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία σε μορφή αρχείου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως JPEG. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με μια ανεπτυγμένη ταινία. Επειδή είναι αρκετά μεγάλες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας από ιστότοπους, ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας (αυτές που απαγορεύουν τη φιλοξενία αρχείων που δεν σχετίζονται με ιστότοπους) θα απαγορεύσουν συγκεκριμένα την αποθήκευση ακατέργαστων αρχείων εικόνας.

Πρόσβαση Shell / Πρόσβαση SSH

Η πρόσβαση στο κέλυφος ή η πρόσβαση SSH (ασφαλές κέλυφος) είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες διαχείρισης διακομιστή. Ένα κέλυφος είναι η γραμμή εντολών ή το τερματικό. Έχοντας πρόσβαση στη γραμμή εντολών του διακομιστή σας σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε, να ρυθμίσετε και να διαχειριστείτε λογισμικό και αρχεία απευθείας στον διακομιστή σας.

SolusVM

Το SolusVM είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα εικονικής μηχανής, επιτρέπει στους πελάτες VPS να αναπτύξουν και να διαχειριστούν εικονικούς διακομιστές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή εικονικών μηχανών OpenVZ, Xen και KVM.

suPHP

Το suPHP είναι μια μονάδα Apache που επιτρέπει την εκτέλεση σεναρίων PHP με τα δικαιώματα του κατόχου του σεναρίου.

βίντεο

Η φιλοξενία βίντεο απαιτεί μεγάλη αποθήκευση και εύρος ζώνης. Εάν σκοπεύετε να μεταδώσετε βίντεο και να μην τα προσφέρετε μόνο για λήψη, αυτό θα απαιτήσει και συγκεκριμένα εργαλεία λογισμικού. Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων ειδικεύονται στη φιλοξενία βίντεο. Άλλοι, ειδικά οι κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας, το απαγορεύουν συγκεκριμένα.

Crontabs

Η εργασία cron είναι μια προγραμματισμένη διαδικασία που εκτελείται αυτόματα στο διακομιστή. Το crontab είναι ένα ειδικό αρχείο (cron table) που διαχειρίζεται τον προγραμματισμό των εργασιών cron. Ορισμένοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν άμεση πρόσβαση σε αρχεία crontab σε επίπεδο χρήστη ή διακομιστή. Άλλοι δεν παρέχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία, αλλά παρέχουν μια γραφική διεπαφή για τη δημιουργία εργασιών cron. Με την κοινόχρηστη φιλοξενία, θα έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε εργασίες cron σε επίπεδο χρήστη και δεν επιτρέπουν σε όλους τους παρόχους κοινής φιλοξενίας να το κάνετε αυτό.

Προσαρμοσμένες σελίδες σφαλμάτων

Μπορείτε να ρυθμίσετε σελίδες σφαλμάτων (404 κ.λπ.) σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress ή το Drupal. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε απλώς να δημοσιεύσετε μια σελίδα σφάλματος απευθείας – για παράδειγμα, εάν δεν χρησιμοποιείτε CMS ή δεν το έχετε ρυθμίσει ακόμη. Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε μια εταιρεία φιλοξενίας που επιτρέπει προσαρμοσμένες σελίδες σφαλμάτων.

Επεξεργαστής αρχείων ζώνης DNS

Εάν πρέπει να επεξεργαστείτε τις εγγραφές DNS για τον ιστότοπό σας – για παράδειγμα, για να συσχετίσετε την εγγραφή MX με μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτου μέρους, όπως το Google Apps – θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε έναν επεξεργαστή ζώνης DNS.

Ανώνυμο FTP

Το ανώνυμο FTP είναι ένας τρόπος να δοθεί στους χρήστες πρόσβαση σε αρχεία στο διακομιστή μέσω FTP χωρίς να απαιτείται από τους χρήστες να ταυτίζονται. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο παραβίασης της ασφάλειας και δεν επιτρέπεται ή αποθαρρύνεται από τους περισσότερους οικοδεσπότες Ιστού.

FTPS

Το FTPS είναι μια επέκταση του FTP (File Transfer Protocol) για την υποστήριξη κρυπτογράφησης ασφαλείας SSL.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για μια εξαιρετική επιλογή φιλοξενίας για διαχείριση διακομιστή?
Το Liquid Web παρέχει φιλοξενία υψηλής απόδοσης, 100% χρόνο λειτουργίας και εύκολη διαχείριση μέσω cPanel, Plesk, WHM ή της γραμμής εντολών. Εξοικονομήστε έως 50% στα σχέδιά τους χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map