Πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Contents

Βρείτε φιλοξενία με αυτές τις δυνατότητες στους Πίνακες Ελέγχου

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Webmin
 • Πλέσκ
 • cPanel
 • vDeck
 • ΠελάτηςExec
 • WHMCS

Πίνακες ελέγχου και φιλοξενία

πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων

Τι θα μάθετε

Όταν εγγραφείτε για web hosting, ο λογαριασμός σας θα περιλαμβάνει πρόσβαση σε έναν πίνακα ελέγχου.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε σε ποιον πίνακα ελέγχου χρησιμοποιούνται, τι είδους επιλογές έχετε και πώς να επιλέξετε.

Για προγραμματιστές, αντιμετωπίζουμε επίσης σύνθετα ζητήματα, όπως διαχείριση πολλών διακομιστών και κλιμάκωση με δυνατότητα κλιμάκωσης.

Ας βουτήξουμε για να απαντήσετε στις ερωτήσεις σας.

τι είναι οι πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων

Τι είναι ένας πίνακας ελέγχου?

Ένας πίνακας ελέγχου φιλοξενίας ιστού είναι μια γραφική διεπαφή χρήστη (ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια διεπαφή που βασίζεται στον Ιστό), δηλαδή προσβάσιμο στο διαδίκτυο και παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση ενός ιστότοπου, ο λογαριασμός φιλοξενίας ιστού και μερικές φορές ο διακομιστής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου μέσω προγράμματος περιήγησης ιστού, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει κατά καιρούς.

Σχεδόν κάθε εταιρεία φιλοξενίας διαθέτει έναν πίνακα ελέγχου και ορισμένες σας προσφέρουν μια επιλογή από πίνακες ελέγχου. Είναι το πιο ορατό μέρος ενός προγράμματος φιλοξενίας ιστού και τα χαρακτηριστικά και η λειτουργικότητά του θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της εμπειρίας σας ως πελάτης φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε γραφικές διεπαφές χρήστη για πίνακες ελέγχου?

Σκεφτείτε τι περιμένετε να δείτε όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας. Θέλετε να πληκτρολογήσετε μεγάλες εντολές σε μια μαύρη οθόνη τερματικού με μονόχρωμη γράμματα?

Ή θα προτιμούσατε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας για να περιηγηθείτε σε μια γραφική διεπαφή, κάνοντας κλικ σε εικονίδια και μετακινώντας τα παράθυρα?

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν την οπτική. Είναι ο ίδιος τρόπος με τη φιλοξενία ιστοσελίδων και τη διαχείριση διακομιστή.

Χρήση Web Hosting Χωρίς Πίνακα Ελέγχου

Μπορείτε, θεωρητικά, να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό και τον διακομιστή φιλοξενίας ιστού σας χωρίς αποκλειστική διασύνδεση χρησιμοποιώντας κυρίως εργαλεία όπως SSH (ασφαλές κέλυφος – άμεση πρόσβαση γραμμής εντολών) ή FTP (Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων).

Στην πραγματικότητα, είναι σίγουρα καλό να έχετε μία (ή και και τις δύο) διαθέσιμες επιλογές και ίσως θελήσετε να μάθετε τα πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου να κάνετε τα πράγματα.

Αλλά τις περισσότερες φορές, η ζωή σας θα είναι ευκολότερη – και η δουλειά σας πρόκειται να ολοκληρωθεί γρηγορότερα – εάν χρησιμοποιείτε έναν πίνακα ελέγχου.

εργασίες στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων

Εργασίες πίνακα ελέγχου

Υπάρχουν πολλά εργασίες διαχείρισης ιστού και διακομιστή θα κάνετε από τη διεπαφή του Πίνακα Ελέγχου:

 • Διαχείριση λογαριασμού
 • Διαχείριση τομέα
 • Εγκατάσταση με ένα κλικ
 • Διαχείριση email
 • FTP
 • Διαχείρηση βάσης δεδομένων
 • Διαχείριση αρχείων
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
 • Υποστήριξη

Ορισμένες από αυτές τις εργασίες μπορεί να είναι εφάπαξ συμβάντα, όπως η εγκατάσταση του ιστότοπού σας και η μεταφορά όλων των αρχείων περιεχομένου σας.

Ορισμένα θα είναι τακτικά περιστατικά, όπως η ενημέρωση υπαρχόντων αρχείων ή η εξέταση των αναλυτικών στοιχείων του ιστότοπού σας. Γνωρίζοντας για ποιο λόγο θα χρησιμοποιήσετε τον Πίνακα Ελέγχου, θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς.

Θα είσαι ικανός να περιορίστε τις επιλογές σας με βάση τις δυνατότητες διαθέσιμος.

Διαχείριση λογαριασμού

Τυπικές εργασίες διαχείρισης λογαριασμού που θα αντιμετωπιστούν στον πίνακα ελέγχου σας περιλαμβάνουν την αλλαγή του προφίλ χρέωσης, την ανανέωση του προγράμματος, την ενημέρωση του κωδικού πρόσβασής σας και παρόμοια στοιχεία.

Το λογισμικό που εκτελεί τον πίνακα ελέγχου θα είναι χειρισμός των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας.

Εάν αυτό το λογισμικό δεν είναι ασφαλές και ενημερωμένο, θα μπορούσε να είναι πρόβλημα. Δεν θέλετε να είστε στο άγκιστρο για πράγματα που δεν αγοράσατε!

Διαχείριση τομέα

Όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το όνομα τομέα σχετικά με τα ακόλουθα θα γίνουν στον πίνακα ελέγχου:

 • Ανανέωση τομέα
 • Επεξεργασία DNS
 • Εγγραφές MX
 • Προώθηση τομέα
 • Διαχείριση υποτομέων
 • Εγγραφή νέων τομέων
 • Διευθύνσεις IP

Σε γενικές γραμμές, η διαχείριση τομέα, αν και σπάνια γίνεται, μπορεί να είναι ένα από τα πιο περίπλοκα (αλλά σημαντικά) πράγματα που κάνετε.

Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο θέλετε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς ο πίνακας ελέγχου σας έχει ρυθμίσει τα πράγματα.

Εγκατάσταση με ένα κλικ

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια δημοφιλή εφαρμογή ιστού ή σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) όπως WordPress, Joomla, Drupal ή ZenCart, το ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος φόρτωσης αυτών στο διακομιστή φιλοξενίας σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης με ένα κλικ »όπως SimpleScripts ή Fantastico.

Οι Εγκαταστάτες με ένα κλικ είναι ακριβώς όπως ακούγονται: αναζητάτε το προϊόν που θέλετε και κάντε κλικ στο “εγκατάσταση”. Ο εγκαταστάτης θα φροντίσει τα υπόλοιπα.

Για παράδειγμα, εάν είστε χρήστης του WordPress, δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του πυρήνα του WordPress με μη αυτόματο τρόπο, μόνο για να το ανεβάσετε μέσω FTP στον διακομιστή του ιστότοπού σας.

Εάν η εταιρεία φιλοξενίας σας παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, θα είναι διαθέσιμες από τον πίνακα ελέγχου.

Διαχείριση email

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε τον πίνακα ελέγχου για να:

 • Δημιουργία λογαριασμών αλληλογραφίας
 • Ρυθμίστε τους προωθητές email
 • Ρύθμιση φίλτρων ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Διαχείριση λογαριασμών email
 • Διαγραφή λογαριασμών email

Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται μικρό, εξαλείφει μακροπρόθεσμα μεγάλες διοικητικές εργασίες.

FTP

Το File Transfer Protocol (FTP) είναι μια διαδικασία πρόσβασης σε αρχεία και φακέλους στο διακομιστή.

Είναι επίσης πώς μετακινείτε αρχεία.

Δημιουργήσατε ένα αρχείο HTML για τον ιστότοπό σας στον προσωπικό σας υπολογιστή; Λοιπόν, για να μεταφέρετε αυτό το αρχείο στο διακομιστή σας και στο διαδίκτυο, θα χρειαστεί χρησιμοποιήστε το FTP για να μεταφέρετε το αρχείο στον πάροχο φιλοξενίας ιστού σας.

Η δημιουργία λογαριασμών FTP και η πρόσβαση απαιτεί γενικά πρόσβαση σε έναν πίνακα ελέγχου.

Διαχείρηση βάσης δεδομένων

Θα χρειαστείτε μια βάση δεδομένων για τη διαχείριση των δεδομένων σας και για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων σας, θα χρειαστείτε έναν πίνακα ελέγχου.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι βάσεις δεδομένων MySQL που συνοδεύονται από πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι επαρκείς.

Ως εκ τούτου, πολλοί πίνακες ελέγχου παίζουν ωραία με το MySQL.

Ο πίνακας ελέγχου επίσης σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη βάση δεδομένων σας και να λαμβάνετε απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως:

 • Είναι η βάση δεδομένων μου online?
 • Πώς λειτουργεί?
 • Υπάρχουν προβλήματα με τα δεδομένα, τη βάση δεδομένων ή το διακομιστή βάσης δεδομένων που πρέπει να γνωρίζω?

Υποστήριξη ενοποίησης

Εάν χρησιμοποιείτε (ή θέλετε) διαφορετικό τύπο βάσης δεδομένων, είτε πρόκειται για βάση δεδομένων SQL ή NoSQL, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο πίνακας ελέγχου υποστηρίζει τέτοιες ενσωματώσεις.

Για παράδειγμα, ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές θα υποστηρίξουν, από προεπιλογή, το PostgreSQL, αλλά εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον SQL Server της Microsoft, οι επιλογές σας θα είναι πιο περιορισμένες (και, στις περισσότερες περιπτώσεις, πιο ακριβές).

Διαχείριση αρχείων

Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το FTP αντί για έναν διαχειριστή αρχείων που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης για τη διαχείριση των αρχείων στον διακομιστή σας.

Ωστόσο, εάν το FTP δεν είναι για εσάς, οι περισσότεροι πίνακες ελέγχου παρέχουν κάποιο τύπο διαχειριστής αρχείων με βάση το πρόγραμμα περιήγησης – λόγω της ευκολίας χρήσης τους ποικίλλει σημαντικά από σύστημα σε σύστημα.

Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού παρέχουν ένα εύχρηστο σύστημα μεταφοράς και απόθεσης, ενώ άλλοι φαίνεται να έχουν επιλογές που δεν έχουν ενημερωθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Επιπλέον, η χρήση FTP δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τον πίνακα ελέγχου. Θα χρειαστείτε τον πίνακα ελέγχου για να ρυθμίσετε τους χρήστες FTP.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε τους χρήστες και να τους δώσετε τα κατάλληλα επίπεδα δικαιωμάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών τους.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Οι περισσότεροι πίνακες ελέγχου περιλαμβάνουν κάποιο είδος ενσωματωμένου βοηθητικού προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων που εκτελείται τακτικά.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, θα έχετε πρόσβαση σε ένα σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τρίτων.

Ανεξάρτητα, ο πίνακας ελέγχου είναι το σημείο όπου θα πας να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας, καθώς και πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα αντίγραφα ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί. Ωρες ωρες, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας και άλλες δυνατότητες υποστήριξης κατ ‘απαίτηση παρέχονται σχεδόν πάντα μέσω του πίνακα ελέγχου.

Μερικές φορές, θα βρείτε επίσης τεκμηρίωση βάσης γνώσεων και συχνές ερωτήσεις σε σελίδες που βρίσκονται στον πίνακα ελέγχου.

Ωστόσο, ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές ενδέχεται να φιλοξενούν αυτά τα αρχεία αλλού. Σε αυτήν την περίπτωση, θα βρείτε συνδέσμους προς τα έγγραφα στον ίδιο τον πίνακα ελέγχου.

επιλογή πίνακα ελέγχου

Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεστε για τους πίνακες ελέγχου

Θα εξοικειωθείτε με τον πίνακα ελέγχου της εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Όταν αγοράζετε για πρώτη φορά ένα νέο πρόγραμμα φιλοξενίας, θα βλέπετε τον πίνακα ελέγχου πιο συχνά από τον νέο ιστότοπό σας.

Θα πρέπει να επιστρέφετε σε αυτό τακτικά – καθημερινά, εάν είστε επιμελής – ελέγξτε τα βασικά στατιστικά και τη χρήση του διακομιστή και βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Δεδομένου ότι θα το χρησιμοποιείτε συχνά, είναι σημαντικό να βρείτε μια επιλογή που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε εκτός από την προσφορά των λειτουργιών και λειτουργιών που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας.

Ο πίνακας ελέγχου και η εμπειρία σας στο Web Hosting

Ο πίνακας ελέγχου θα είναι η κύρια εμπειρία σας στον λογαριασμό σας στο web hosting.

Δεν μπορείτε να δείτε ταχύτητα και απόδοση για τον ιστότοπο και τον διακομιστή σας, αλλά μπορείτε να δείτε τον πίνακα ελέγχου.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να χρησιμοποιηθεί θα είναι ένας σημαντικός καθοριστικός παράγοντας για τη συνολική ικανοποίησή σας με το πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων σας.

Ο σωστός πίνακας ελέγχου για εσάς

Υπάρχουν ορισμένοι προχωρημένοι χρήστες εκεί έξω που θέλουν ένα συγκεκριμένο εργαλείο και μπορούν να το αποκτήσουν μόνο από έναν συγκεκριμένο πίνακα ελέγχου.

Αλλά για τους περισσότερους από εμάς, οποιοσδήποτε από αυτούς θα κάνει τη δουλειά – οι περισσότεροι πίνακες ελέγχου κάνουν το ίδιο πράγμα.

Αυτό είναι καλό, ειδικά για όσους έχουν κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας που δεν έχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Το θέμα της προτίμησης

Ανεξάρτητα από το τι προσφέρει ο οικοδεσπότης σας, είναι πιθανό να πάρετε μια καλή επιλογή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας και θα κάνει ό, τι χρειάζεστε για να κάνετε.

Με αυτό είπε, δεν θα έχει νόημα για όλους σας.

Κάθε πίνακας ελέγχου έχει:

 • Διαφορετική διεπαφή
 • Διαφορετικός σχεδιασμός
 • Ένας διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης εργασιών.

Εάν έχετε έναν πίνακα ελέγχου που κάνει όλα όσα χρειάζεστε αλλά δεν ταιριάζει απόλυτα στις συνήθειες των χρηστών σας, δεν θα σας αρέσει να το χρησιμοποιείτε.

πώς να επιλέξετε τον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας

Πώς να επιλέξετε έναν Πίνακα Ελέγχου Φιλοξενίας Ιστού

Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν μόνο έναν πίνακα ελέγχου. Μερικοί προσφέρουν δύο ή τρία για να διαλέξετε. Συνήθως, τα προγράμματα που βασίζονται σε Linux έρχονται με ένα cPanel / WHM, ενώ τα προγράμματα φιλοξενίας των Windows έρχονται με το Plesk.

Ειλικρινά, η επιλογή του πίνακα ελέγχου σας μπορεί να έρθει στο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί ο διακομιστής ιστού σας.

Προγράμματα Premium

Εάν επιλέξετε VPS ή αποκλειστική φιλοξενία, θα έχετε ακόμη περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να εγκαταστήσετε σχεδόν οποιαδήποτε επιλογή θέλετε (εντός λογικού, φυσικά).

Αφού περιορίσετε τις επιλογές φιλοξενίας σας σε λίγους μόνο με βάση άλλους παράγοντες, θα πρέπει να δείτε εάν έχουν διαφορετικούς πίνακες ελέγχου.

Εάν οι οικοδεσπότες σας προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών, δείτε αν μπορείτε να πάρετε μια επίδειξη.

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων διαθέτουν έναν “πίνακα ελέγχου sandbox” που μπορείτε να δοκιμάσετε.

cPanel εναντίον Plesk

Οι πιο δημοφιλείς πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων: cPanel εναντίον Plesk

Το cPanel είναι το πιο διαδεδομένο από τους διαθέσιμους πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων, με το Plesk να έρχεται δεύτερη.

Όπως μερικοί άνθρωποι ορκίζονται από τα iPhone τους, ενώ άλλοι θα χρησιμοποιούν μόνο τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android, τόσο οι χρήστες cPanel όσο και Plesk θα υποστηρίξουν ότι το σύστημά τους είναι ευκολότερο και καλύτερο και και τα δύο έχουν δίκιο.

cPanel

Το cPanel είναι ένας διαδικτυακός πίνακας ελέγχου Linux.

Υπάρχουν τρία επίπεδα που περιλαμβάνουν το πακέτο cPanel και κάθε επίπεδο χρησιμοποιείται από ένα διαφορετικό σύνολο προσωπικού:

 • Διαχειριστές
 • Μεταπωλητές
 • Κάτοχοι ιστότοπων τελικών χρηστών

Όπως είπαμε παραπάνω, Το cPanel βασίζεται στον Ιστό ώστε να είσαι αλληλεπίδραση με το προϊόν μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού.

Με το cPanel, όλες οι εφαρμογές και τα εργαλεία σας κατηγοριοποιούνται σε εύχρηστες ομάδες, όπως:

 • Αρχεία
 • Βάσεις δεδομένων
 • Λογισμικό

Μια ιδανική διεπαφή

Τα εικονίδια σε κάθε ομάδα μπορούν να μετακινηθούν γύρω από τη διεπαφή σας με τρόπο μεταφοράς και απόθεσης.

Αυτό είναι παρόμοιο με τη μετακίνηση φακέλων στην επιφάνεια εργασίας σας και επιτρέπει στους χρήστες να απλοποιήσουν την εμπειρία τους φορτώνοντας εκ των προτέρων τα εργαλεία που χρησιμοποιούν περισσότερο.

Υπάρχουν μερικοί περιορισμοί, όπως δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εικονιδίων από τη μία ομάδα στην άλλη.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για το σωστό κεντρικό υπολογιστή cPanel?
Το A2 Hosting κατέλαβε την πρώτη θέση στις δοκιμές ταχύτητας και απόδοσης. Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 50% στα σχέδιά τους χρησιμοποιώντας αυτόν τον ειδικό σύνδεσμο έκπτωσης
.

Εγκατάσταση του cPanel

Επιπλέον, εάν εγκαθιστάτε το cPanel σε VPS ή αποκλειστικό διακομιστή, σημειώστε ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να απεγκαταστήσετε το cPanel χωρίς να επαναδιαμορφώσετε πλήρως τις μονάδες δίσκου σας.

Δεδομένης αυτής της πολυπλοκότητας, θα πούμε ότι μόλις επιλέξετε το cPanel, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για εσάς να μεταβείτε σε άλλη επιλογή.

Ουσιαστικά, είναι δυνατή η απεγκατάσταση του cPanel, αλλά δεν είναι πιθανό να το κάνετε.

Πλέσκ

Το Plesk, από την άλλη πλευρά, έχει μια διεπαφή που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα Windows (συμβαίνει επίσης να εκτελείται σε διακομιστές των Windows, κάτι που δεν το cPanel).

Συνδυάζει την οθόνη που βασίζεται σε εικονίδια με περισσότερα παράθυρα που βασίζονται σε κείμενο, τα οποία μοιάζουν με τον Πίνακα Ελέγχου των Windows.

Πράγματα όπως πληροφορίες συστήματος και τομέα, στατιστικοί πόροι, εργαλεία διαχείρισης email και εφαρμογές παρουσιάζονται σε δύο στήλες, σε στυλ παραθύρου στην κύρια οθόνη.

Αυτό διευκολύνει την εύρεση οτιδήποτε χρειάζεστε χωρίς κύλιση.

Καθολική χρήση

Ενώ το cPanel χωρίζει το προϊόν του με βάση το προσωπικό που αναμένει να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το Plesk δεν κάνει τέτοιες καθορισμένες διακρίσεις.

Αυτό συμβαίνει ειδικά μεταξύ των χαρακτηριστικών πελάτη / τελικού χρήστη και διακομιστή / διαχείρισης.

Οι επεκτάσεις Plesk σας επιτρέπουν προσθέστε εύκολα χαρακτηριστικά και λειτουργίες στην προεπιλεγμένη εγκατάσταση, καθώς και ενσωμάτωση με εργαλεία τρίτων.

Εναλλακτικοί πίνακες ελέγχου

Εναλλακτικές λύσεις για το Plesk και το cPanel

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Plesk ή το cPanel εάν δεν θέλετε – υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές πίνακα ελέγχου.

Όλοι τους οργανώνουν εργαλεία με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και προσφορά ελαφρώς διαφορετικές προσεγγίσεις για την εκτέλεση των ίδιων εργασιών. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν τους δικούς τους προσαρμοσμένους πίνακες ελέγχου ή προσαρμοσμένες εκδόσεις των cPanel, Plesk και ούτω καθεξής!

Για παράδειγμα, το InterWorx παρέχει περιβάλλον με καρτέλες, περιορίζοντας το περιεχόμενο σε κάθε οθόνη.

Το vDeck διαθέτει μια πολύ παρόμοια εμφάνιση και αίσθηση όπως το cPanel, αλλά κατηγοριοποιεί αντικείμενα ανά σκοπό αντί να πληκτρολογείτε, επομένως η βάση δεδομένων σας, ο διαχειριστής αρχείων και ο δημιουργός ιστότοπου βρίσκονται στην κατηγορία «ιστότοπος».

Διαφορετικές διαδρομές προς το ίδιο αποτέλεσμα

Ορισμένοι χρήστες βρίσκουν την προσέγγιση του vDeck βολική, ενώ άλλοι το βρίσκουν λιγότερο διαισθητικό από τον οργανισμό του cPanel.

Τόσο το InterWorx όσο και το vDeck δημιουργούν αυτόματα μια κοινή κατηγορία στοιχείων, όπου αποθηκεύονται οι εφαρμογές και τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Τελικά, ανεξάρτητα από τον πίνακα ελέγχου που προσφέρει ο κεντρικός υπολογιστής σας, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να ολοκληρώσετε όλες τις ίδιες εργασίες.

Ωστόσο, μπορεί να είναι ευκολότερο να πλοηγηθείτε το ένα πάνω στο άλλο.

Εδώ είναι 9 επιλογές για το οποίο μπορεί να σας ενδιαφέρει:

 1. DirectAdmin
 2. H-Σφαίρα
 3. InterWorx
 4. ISPConfig
 5. Διαχειριστής ISP
 6. vDeck
 7. Virtualmin
 8. Webmin
 9. ΠΟΥ

DirectAdmin

Το DirectAdmin είναι μια εύχρηστη, εκτελεστική και εξαιρετικά σταθερή επιλογή πίνακα ελέγχου για χρήστες Linux.

Εκτός από την υποστήριξη του προϊόντος του με κορυφαία υποστήριξη, το DirectAdmin προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ποικιλία επιλογών αδειοδότησης για να ταιριάζει στις ανάγκες των ιστοσελίδων, μικρών και μεγάλων.

Το DirectAdmin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003 και έκτοτε το προϊόν ενημερώνεται συνεχώς. Η εταιρεία υπερηφανεύεται για την παρακολούθηση των τρεχουσών τεχνολογιών και εάν χρειάζεστε έναν πίνακα ελέγχου με μια πολύγλωσση διεπαφή, φροντίστε να δείτε το DirectAdmin.

Θα διαπιστώσετε ότι το DirectAdmin υποστηρίζει τα περισσότερα από τα δημοφιλή εργαλεία που σχετίζονται με τον ιστότοπο, όπως MySQL / MariaDB, Apache, NGINX, Litespeed, PHP και άλλα.

H-Σφαίρα

Το H-Sphere είναι ένας πίνακας ελέγχου πολλαπλών πλατφορμών γραμμένος σε Java που λειτουργεί με οποιονδήποτε διακομιστή / βάση δεδομένων τύπου SQL.

Είναι περισσότερο προχωρημένος επιλογή φιλοξενίας, με χαρακτηριστικά όπως:

 • Εξελικτική ομαδοποίηση
 • Πολύγλωσση υποστήριξη.
 • Λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Ένα σύστημα email
 • Εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων
 • και υποστήριξη SSL

Σημείωση: Σίγουρα δεν είναι η ευκολότερη στη χρήση επιλογή.

Με μεγάλη δύναμη έρχεται μια απότομη καμπύλη μάθησης και μια διεπαφή χρήστη που δεν είναι υποψήφια για καλύτερη στο διαδίκτυο. H-Σφαίρα συνοδεύεται από σταθερή τεκμηρίωση και έχει μια ισχυρή κοινότητα.

Αν και το ίδιο το προϊόν μπορεί να είναι δύσκολο, θα βρείτε εύκολο να λάβετε βοήθεια σε περίπτωση που το χρειάζεστε.

InterWorx

Το InterWorx είναι τεχνικά το όνομα ομπρέλας για δύο προϊόντα:

 • NodeWorx: χρησιμοποιείται από τους διακομιστές sysadmins για τη διαχείριση διακομιστών
 • SiteWorx: χρησιμοποιείται από έναν κάτοχο ιστότοπου για τη διαχείριση ιστότοπων

Προφανώς, εάν ψάχνετε για έναν πίνακα ελέγχου, θα σας ενδιαφέρει το SiteWorx.

SiteWorx έρχεται με όλες τις λειτουργίες που περιμένετε από έναν πίνακα ελέγχου, αλλά ο πίνακας ελέγχου διαθέτει επιπλέον εστίαση στη διαχείριση συμπλεγμάτων διακομιστή και την εξισορρόπηση φορτίου.

GUI και απαιτήσεις

Το InterWorx προσφέρει το web-based γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη που περιμένετε, αλλά σημειώστε ότι όλες οι λειτουργίες μπορούν να γίνουν και μέσω γραμμής εντολών ή API.

Εάν χρειάζεστε μια επιλογή πίνακα ελέγχου που είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά, το InterWorx είναι σίγουρα μια επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Οι απαιτήσεις συστήματος είναι ελάχιστες και ορισμένοι το έχουν χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση συμπλεγμάτων διακομιστών σε συσκευές Raspberry Pi.

ISPConfig

Το ISPConfig είναι ένα ανοιχτή πηγή Πίνακας ελέγχου που λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές Linux.

Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2005 και εξακολουθεί να αναπτύσσεται ενεργά.

Το ISPConfig είναι μια σταθερή, ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή που συνοδεύεται από πολλά έγγραφα και μια μεγάλη κοινότητα που είναι ικανή και πρόθυμη να βοηθήσει.

Εάν χρειάζεστε λειτουργικότητα σε επίπεδο επιχείρησης, το ISPConfig αποστέλλεται με ορισμένα.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

ISPConfig’s το σύνολο χαρακτηριστικών περιλαμβάνει:

 • Διαχείριση ενός ή πολλών διακομιστών, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης συμπλέγματος και των επιλογών κατοπτρισμού
 • Υποστήριξη για επιλογές Apache και NGINX
 • Διαχείριση email και ασφάλεια
 • DNS και διαχείριση τομέα
 • Λεπτομερή στοιχεία ελέγχου πρόσβασης
 • Αναλυτικά δεδομένα

Διαχειριστής ISP

Το ISPmanager είναι μια επιλογή που βασίζεται σε Linux που απευθύνεται σε χρήστες με εικονικό ιδιωτικό διακομιστή (VPS) φιλοξενίας ή αποκλειστικούς διακομιστές (αν και σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή κοινών ή μεταπωλητών).

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του ISPmanager: Lite (που προορίζεται για προσωπική χρήση) και Business (που προορίζεται για όσους παρέχουν κοινόχρηστες υπηρεσίες φιλοξενίας).

Πλήρης έκδοση και διαθέσιμες επεκτάσεις

Η πλήρης επιλογή ISPmanager μπορεί να είναι λίγο υπερβολική όσον αφορά τις δυνατότητες για τον καθημερινό χρήστη, και εάν είστε εσείς, σκεφτείτε το ISPmanager Lite.

Είναι μια απλούστερη επιλογή που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τον προσωπικό σας διακομιστή και τους ιστότοπους. Εάν πρέπει να προσθέσετε στη λειτουργικότητα που παρέχεται με το ISPmanager, μπορείτε να το κάνετε έως εγκατάσταση επεκτάσεων.

Η υποστήριξη του ISPmanager για λογισμικό τρίτων είναι ευρεία και περιλαμβάνει πράγματα όπως Apache, NGINX, MySQL, PostgreSQL, Sendmail, Exim και Postfix.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ανοιχτό API για να ενσωματώσετε και να αναπτύξετε αλλαγές στο web hosting σας.

vDeck

Το vDeck υπερηφανεύεται για τα εύχρηστα εργαλεία του και την εύχρηστη διεπαφή.

Το vDeck μοιάζει πολύ με το Plesk και το cPanel (συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης και της εμφάνισής του), αλλά συνοδεύεται από περισσότερα προχωρημένος ενσωματωμένα εργαλεία και δυνατότητες.

Πιο συγκεκριμένα, θα λάβετε τον ιστότοπο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον τομέα και τις δυνατότητες διαχείρισης λογαριασμού που περιμένετε από έναν πίνακα ελέγχου, αλλά θα λάβετε επίσης υπηρεσίες που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και το μάρκετινγκ.

Virtualmin

Το Virtualmin είναι ένας πίνακας ελέγχου ανοιχτού κώδικα σχεδιασμένος για χρήση τόσο σε φυσικούς διακομιστές όσο και σε διακομιστές cloud που εκτελούν Linux ή BSD.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Virtualmin.

Διαφορετικές εκδόσεις του Virtualmin

Πρώτον, υπάρχει ένας ανοιχτός κώδικας, μια έκδοση που διατηρείται από την κοινότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε δωρεάν.

Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια premium έκδοση του Virtualmin που είναι πιο γεμάτη από την έκδοση ανοιχτού κώδικα και έρχεται με πρόσθετη υποστήριξη.

Η πληρωμένη, premium έκδοση είναι ιδανική για όσους χρειάζονται έναν πιο ισχυρό πίνακα ελέγχου για τον ιστότοπο ή την εφαρμογή ιστού τους.

Σύνδεση στο Webmin

Το Virtualmin είναι χτισμένο πάνω από (και εξακολουθεί να ενσωματώνεται καλά) στο Webmin, το οποίο συζητάμε αμέσως παρακάτω.

Το Virtualmin διαφοροποιείται από το Webmin καθιερώνοντας ως επιλογή για σοβαρούς διαχειριστές συστήματος που χρειάζονται πολλές δυνατότητες για τη διαχείριση της υποδομής τους.

Το Virtualmin ξεχωρίζει χαρακτηριστικά υποστήριξης που δεν βρίσκονται συνήθως στους πίνακες ελέγχου, όπως:

 • LDAP και έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων
 • Διαχείριση γραμμής εντολών
 • Προηγμένα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης

Άλλες ξεχωριστές δυνατότητες στο Virtualmin περιλαμβάνουν:

 • Ένα πλήρες API
 • Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις φιλικές προς το Sysadmin
 • Έλεγχος
 • Ισχυρή ασφάλεια

Webmin

Ακριβώς μιλώντας, το Webmin δεν μοιάζει με έναν πίνακα ελέγχου όταν πρόκειται για τις προσφερόμενες δυνατότητες – είναι στην πραγματικότητα ένα εργαλείο διαχείρισης συστήματος διακομιστή για τη διαχείριση διακομιστών.

Ωστόσο, πιστεύαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε το Webmin, ειδικά αν φτάσετε στο σημείο που βρίσκεστε διαχείριση πολλαπλών διακομιστών για τον ιστότοπό σας ή την εφαρμογή ιστού. Αν και το Webmin ήταν κάποτε διαθέσιμο μόνο σε συστήματα * nix, μπορεί τώρα να εγκατασταθεί στα Windows διακομιστές επίσης.

Αν και υπάρχει ένας μοναδικός προγραμματιστής λογισμικού που δημιούργησε και διαχειρίζεται το Webmin, το Webmin βασίζεται σε λειτουργικές μονάδες, γεγονός που καθιστά εύκολη την προσαρμογή του προϊόντος ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Επιπλέον, όποιος θέλει να δημιουργήσει μια ενότητα μπορεί να το κάνει.

ΠΟΥ

Το WHM, όπως το Webmin, είναι ένα πολυ-διακομιστής εργαλείο διαχείρισης που χρησιμοποιείται από διαχειριστές (και μερικές φορές μεταπωλητές) για τη διαχείριση λογαριασμών φιλοξενίας σε διακομιστή ιστού.

Πρέπει επίσης να το γνωρίζετε Το WHM είναι ένα αδελφό προϊόν της cPanel.

Ενώ το cPanel επικεντρώνεται στη λειτουργικότητα από την πλευρά του πελάτη (δηλαδή, εκείνα που απαιτούνται για τη διαχείριση του ιστότοπου), το WHM επικεντρώνεται περισσότερο στις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα του διακομιστή.

Εάν χρησιμοποιείτε WHM, πιθανότατα θα το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με το cPanel.

προσφορές φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για σοβαρή φιλοξενία Plesk?
Το Liquid Web παρέχει μια ποικιλία σχεδίων φιλοξενίας υψηλής απόδοσης. Σωστά, μπορείτε να λάβετε ειδικές τιμές για τα σχέδιά τους χρησιμοποιώντας τον ειδικό σύνδεσμο έκπτωσης
.

Περίληψη

Ανεξάρτητα από το αν έχετε επιλέξει κοινόχρηστο, μεταπωλητή, VPS ή ειδικό web hosting, οι πίνακες ελέγχου είναι σημαντικό μέρος της εμπειρίας διαχείρισης του ιστότοπού σας, οπότε φροντίστε να επιλέξετε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, τόσο από άποψη χαρακτηριστικών όσο και προτιμήσεων.

Πίνακες ελέγχου Συχνές Ερωτήσεις

 • Διατίθενται διαφορετικοί πίνακες ελέγχου για διαφορετικά λειτουργικά συστήματα?

  Ναί. Ο πιο δημοφιλής πίνακας ελέγχου, το cPanel, διατίθεται μόνο στα CentOS, RedHat και CloudLinux.

  Το Plesk, από την άλλη πλευρά, είναι διαθέσιμο σε Windows και σε πολλές εγκαταστάσεις Linux.

  Οι περισσότεροι πίνακες ελέγχου θα εκτελούνται σε Linux, καθώς τα περισσότερα σχέδια φιλοξενίας βασίζονται σε Linux.

  Εάν επιλέξετε διακομιστή Windows, οι επιλογές σας θα είναι πολύ πιο περιορισμένες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές επιλογές για να διαλέξετε.

 • Αν κολλήσω με τον ίδιο πίνακα ελέγχου, θα έχω πάντα τα ίδια προγράμματα διαθέσιμα για εγκατάσταση με ένα κλικ?

  Δεν είναι πάντα. Το πρόγραμμα εγκατάστασης με ένα κλικ που παρέχει ο κεντρικός υπολογιστής σας δεν βασίζεται στον πίνακα ελέγχου, αν και μπορεί να περιορίζεται από τον πίνακα ελέγχου.

  Οι μεγάλες τρεις βιβλιοθήκες σεναρίων, Fantastico, Softaculous και SimpleScripts, μπορούν να εκτελεστούν σε πιο δημοφιλείς πίνακες ελέγχου, έτσι οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας θα χρησιμοποιήσουν ένα από αυτά.

  Ευτυχώς, ανεξάρτητα από τη βιβλιοθήκη σεναρίων που προσφέρει ο κεντρικός υπολογιστής σας, οι πιο συχνά εγκατεστημένες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες.

  Ωστόσο, εάν έχετε μια προτίμηση, αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμη πράγμα για έρευνα κατά την επιλογή του κεντρικού υπολογιστή σας.

 • Μπορώ να αλλάξω τον πίνακα ελέγχου μου?

  Αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα και τον οικοδεσπότη σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας συνοδεύονται από ένα ενιαίο, προεγκατεστημένο πρόγραμμα ελέγχου. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές προσφέρουν διαφορετικούς πίνακες ελέγχου με διαφορετικά σχέδια ή με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Με την εικονική ιδιωτική φιλοξενία (VPS), ενδέχεται να έχετε περισσότερες διαθέσιμες επιλογές.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν ο κεντρικός υπολογιστής σας παρέχει πρόσβαση root, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε τον δικό σας πίνακα ελέγχου, αν και αυτό δεν είναι εγγυημένο. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τη δική σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κεντρικό υπολογιστή πριν από την εκτέλεση.

  Με έναν αποκλειστικό διακομιστή, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση root, που σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε οποιονδήποτε πίνακα ελέγχου επιθυμείτε, υπό την προϋπόθεση ότι είναι διαθέσιμος για αυτόματη εγκατάσταση. Φυσικά, αν προτιμάτε να μην αναπαράγετε τη ρύθμιση ή να πληρώνετε για τον δικό σας πίνακα ελέγχου, μπορείτε απλώς να παραμείνετε σε αυτόν που παρέχει ο οικοδεσπότης σας.

 • Είναι το cPanel το ίδιο από έναν κεντρικό υπολογιστή στον άλλο?

  Γενικά, η εμπειρία σας στο cPanel θα πρέπει να είναι η ίδια ανεξάρτητα από τον κεντρικό υπολογιστή. Ο οικοδεσπότης σας έχει κάποιο έλεγχο στις δυνατότητες που περιλαμβάνονται και ενδέχεται να προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες για την εγκατάσταση εφαρμογών ιστού, αλλά η οργάνωση και τα εργαλεία θα είναι τα ίδια.

  Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους άλλους πίνακες ελέγχου, και για πολύ καλό λόγο. Ακριβώς όπως η Microsoft δεν με νοιάζει αν χρησιμοποιείτε Dell ή HP, η ομάδα πίσω από το cPanel δεν ενδιαφέρεται για το ποιος είναι ο κεντρικός υπολογιστής σας, αρκεί να συνεχίζετε να επιλέγετε κεντρικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν τον πίνακα ελέγχου τους.

  Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές θα προσαρμόσουν τον πίνακα ελέγχου τους, αλλά αυτό γίνεται συνήθως με τον ίδιο τρόπο που η Samsung και η HTC προσφέρουν μια προσαρμοσμένη εμπειρία Android. Ενώ η εμφάνιση μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική, η εμπειρία χρήστη θα είναι σχεδόν ίδια.

 • Ως οικοδεσπότης, ποια πλεονεκτήματα υπάρχουν σε έναν πίνακα ελέγχου σε σύγκριση με τον άλλο?

  Ενώ η διαφορά για τους πελάτες εξαρτάται κυρίως από τα καλλυντικά και την οργάνωση, για τον οικοδεσπότη, διαφορετικοί πίνακες ελέγχου προσφέρουν μια ποικιλία εργαλείων και χαρακτηριστικών.

  Το cPanel προσφέρει το προφανές πλεονέκτημα του να λέτε ότι παρέχετε τον πιο δημοφιλή πίνακα ελέγχου.

  Η Nodeworx, η διαχειριστική πλευρά της Interworx, προσφέρει προηγμένη διαχείριση αδειών, εργαλεία για τη διαχείριση συμπλέγματος, δυνατότητες καθιέρωσης επωνυμίας για μεταπωλητές και μια σειρά άλλων λειτουργιών για να διευκολύνει τη ζωή ενός κεντρικού υπολογιστή.

  Το Plesk παρέχει περισσότερες δυνατότητες στους πελάτες, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον φόρτο εργασίας του διαχειριστή. Διαμορφώνει επίσης τις βάσεις δεδομένων της γύρω από πελάτες σε αντίθεση με τομείς, διευκολύνοντας τη δημιουργία λογαριασμών μεταπωλητών.

  Υπάρχει επίσης το ζήτημα του κόστους, το οποίο θα μεταφερθεί στους λογαριασμούς φιλοξενίας σας. Ορισμένοι πίνακες ελέγχου, ιδιαίτερα ανοιχτές πηγές ή οικιακές λύσεις, μπορούν να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση, αλλά θα πρέπει να το σταθμίσετε έναντι της προσφοράς ενός πίνακα ελέγχου με τον οποίο οι πελάτες είναι εξοικειωμένοι και άνετοι.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map