Κοινόχρηστη φιλοξενία σε σύγκριση: Ελέγξαμε τα μεγάλα ονόματα με κοινόχρηστους διακομιστές. Δείτε τι βρήκαμε.

Contents

Συγκρίνετε την Κοινή φιλοξενία

Τα περισσότερα άτομα που δημιουργούν ιστότοπους ξεκινούν με κάποια μορφή κοινής φιλοξενίας. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και θα σας δώσει μερικές προτάσεις για τους καλύτερους κοινόχρηστους παρόχους φιλοξενίας.


Η κοινή φιλοξενία είναι η πιο οικονομικά διαθέσιμη φιλοξενία. Οι διακομιστές Linux έχουν νόημα, εκτός εάν έχετε έναν συγκεκριμένο σκοπό που απαιτεί διακομιστή Windows. Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν θετικές κριτικές χρηστών, ανταγωνιστικές τιμές, πακέτα πλούσια σε χαρακτηριστικά και εξαιρετική υποστήριξη πελατών.

Θα αναφέρουμε μια λεπτομερή αναφορά για κάθε κεντρικό υπολογιστή αργότερα σε αυτό το άρθρο, αλλά αν βιάζεστε, οι 5 καλύτεροι οικοδεσπότες για κοινόχρηστη φιλοξενία είναι:

 1. SiteGround
  – Ανταγωνιστική τιμολόγηση και καλές δυνατότητες για εισαγωγική κοινή φιλοξενία
 2. Μπλε Χοστ
 3. Φιλοξενία Α2
 4. Φιλοξενία InMotion
 5. HostPapa

Πώς επιλέξαμε τους καλύτερους οικοδεσπότες για Κοινή φιλοξενία?

Ειδικευόμαστε στην αναθεώρηση εταιρειών φιλοξενίας, οπότε ξεκινήσαμε αναζητώντας πάνω από 1.500 προγράμματα φιλοξενίας και στη συνέχεια επιλέξαμε αυτά που προσφέρουν κοινόχρηστη φιλοξενία. Στη συνέχεια, επιλέξαμε σύντομα τους οικοδεσπότες Ιστού που προσφέρουν εξαιρετική απόδοση, πολλές δυνατότητες για τα χρήματα και εξυπηρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Τέλος, καθαρίσαμε τη μαζική βάση δεδομένων μας με πάνω από 1 εκατομμύριο λέξεις γνήσιων κριτικών πελατών, για να προσδιορίσουμε τους 10 κορυφαίους κεντρικούς υπολογιστές για κοινή φιλοξενία.

Τι είναι η Κοινή φιλοξενία?

Σχεδόν όλες οι εταιρείες φιλοξενίας προσέφεραν κοινόχρηστη φιλοξενία και είναι το πιο κοινό είδος που χρησιμοποιείται. Έτσι είναι ίσως το πιο δύσκολο είδος φιλοξενίας που μπορείτε να επιλέξετε. Αλλά με τη βοήθειά μας, θα πρέπει να είναι πολύ πιο εύκολο να λάβετε τη φιλοξενία που χρειάζεστε.

Συγκρίνετε την Κοινή φιλοξενία

Γιατί να επιλέξετε Κοινή φιλοξενία

Η κοινόχρηστη φιλοξενία παρέχει έναν οικονομικά αποδοτικό, αλλά ακόμα πλήρως εξοπλισμένο τρόπο, για τη δημιουργία ενός επαγγελματικού ιστότοπου. Με αποθήκευση των ιστότοπων και του σχετικού περιεχομένου πολλαπλών ιστότοπων σε ένα φυσικό μηχάνημα, Οι κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας μπορούν να μειώσουν το κόστος, ενώ παράλληλα παρέχουν ποιοτική εξυπηρέτηση στους πελάτες τους.

Το μέρος για να ξεκινήσετε

Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι ουσιαστικά μια υπηρεσία αρχικού επιπέδου, που προσφέρει τους πόρους που θα απαιτήσει ένας προσωπικός ιστότοπος ή μια εκκίνηση.

Αν ψάχνετε για σας πρώτο πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων, σχεδόν σίγουρα θα αγοράσετε ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Φιλοξενίες για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας

Η επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας που ταιριάζει στις ανάγκες σας μπορεί να είναι δύσκολη αν έχετε προϋπολογισμό ή μόλις ξεκινήσετε στο διαδίκτυο.

Οι αποκλειστικές ή εικονικές επιλογές ιδιωτικού διακομιστή (VPS) προσφέρουν άφθονη ισχύ και απόλυτο έλεγχο στο δικό σας (εικονικό) μηχάνημα, αλλά αυτά τα προνόμια έρχονται σε προνομιακή τιμή – συχνά εκατό φορές την τιμή.

Πόσο φθηνή είναι η κοινή φιλοξενία

Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος ενώ δημιουργείτε έναν επαγγελματικό ιστότοπο με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές ιστού, Η κοινή φιλοξενία μπορεί να είναι ο τρόπος να πάτε.

Στιγμιότυπο οθόνης πλαισίου κοινόχρηστων σχεδίων φιλοξενίας SiteGround μέσω WhoIsHostingThis.comΣτιγμιότυπο οθόνης πλαισίου κοινόχρηστων σχεδίων φιλοξενίας SiteGround

Κοινοί πόροι

Η κοινή φιλοξενία παίρνει τους ισχυρούς πόρους ενός σύγχρονου διακομιστή Ιστού και τα δέματα μεταξύ πολλών πελατών.

Η αναλογία διαμερισμάτων

Φανταστείτε μια πολυκατοικία με δέκα διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει υπηρεσίες ηλεκτρικού ρεύματος, καλωδίου και νερού, αλλά όλα αυτά τροφοδοτούνται από αυτές τις υπηρεσίες από παραποτάμους που διαχωρίζονται από τις κύριες γραμμές που συνδέονται με το ίδιο το κτίριο. Και καθένα από αυτά είναι περιορισμένο. Δεν μπορείτε να μετατρέψετε το διαμέρισμά σας σε σάουνα για το χειμώνα.

Έχετε τον έλεγχο, το νερό, το καλώδιο και την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά όλα αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή του ενοικίου σας.

Ο παροχέας σας είναι σαν τον επιθεωρητή σας

Επιπλέον, όταν εμφανιστεί ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ένα κύριο διάλειμμα, καλείτε τον υπεύθυνο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του κτιρίου και των περιβαλλόντων του, και βεβαιωθείτε ότι το όλο πράγμα δεν καταρρέει γύρω από τα κεφάλια των ενοικιαστών.

Πώς λειτουργεί ο οικοδεσπότης σαν το διαμέρισμα

Η ίδια αρχή ισχύει για έναν κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας.

Όλοι οι διακομιστές μοιράζονται ένα συγκεκριμένο ποσό αποθηκευτικού χώρου, ισχύ επεξεργασίας και εύρος ζώνης Διαδικτύου αφιερωμένο στην υγεία και τη λειτουργία του ιστότοπού σας.

Ο Διαχειριστής διακομιστή

Το διαμέρισμα έχει έναν σούπερ ή επιθεωρητή.

Αντ ‘αυτού, ο κοινόχρηστος διακομιστής φιλοξενίας έχει έναν διαχειριστή διακομιστή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για να βεβαιωθεί ότι το υλικό του διακομιστή είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Βεβαιώνουν επίσης ότι το λειτουργικό του σύστημα (OS) και το σχετικό λογισμικό (συμπεριλαμβανομένου τυχόν λογισμικού που προσφέρεται ως μέρος του πακέτου φιλοξενίας σας) είναι ενημερωμένα.

Ο δικός σας έλεγχος

Παρόλο που η διαχείριση του διακομιστή εξαρτάται από έναν επαγγελματία διαχειριστή, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον ιστότοπό σας, όπως θα μπορούσατε να κάνετε αλλαγές στο διαμέρισμά σας.

Μέσω ενός πίνακα ελέγχου, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στα προγράμματα φιλοξενίας σας. Αλλά η δύναμή σας είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι όταν νοικιάζετε ένα διαμέρισμα. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μπορείτε να προσθέσετε ένα όνομα τομέα στο σχέδιό σας.

Κοινόχρηστες δυνατότητες φιλοξενίας

Βασικές δυνατότητες φιλοξενίαςΛειτουργία
Πίνακας ΕλέγχουΔιαχείριση ιστότοπου
Επαγγελματικά διαχειριζόμενη διοίκησηΟ διαχειριστής αναλαμβάνει τις βασικές εργασίες διαχείρισης διακομιστή
Βάση δεδομένων (συνήθως MySQL)Χειρίζεται αποθήκευση δεδομένων
Άλλες γλώσσες προγραμματισμού όπως PHP, Perl ή PythonΜπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία δυναμικών ιστότοπων

Λειτουργικά συστήματα

Με πολλά κοινά προγράμματα φιλοξενίας, θα έχετε μια επιλογή λειτουργικών συστημάτων, συνήθως Windows ή Linux. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές θα εκτελούνται αποκλειστικά σε ένα σύστημα.

Το Linux Is King στο Διαδίκτυο

Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο λειτουργεί ιστορικά σε λειτουργικά συστήματα τύπου Unix, συνήθως μπορείτε να υποθέσετε ότι οι κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας υποστηρίζουν Linux σε κάποια χωρητικότητα. Η στοίβα LAMP (Linux / Apache / MySQL / PHP, Python, Perl) είναι πολύ δημοφιλής στον Ιστό.

Ορισμένοι πάροχοι φιλοξενίας δεν θα σας δώσουν επιλογή λειτουργικών συστημάτων, μόνο το ένα ή το άλλο. Τις περισσότερες φορές, εάν οι πάροχοι υποστηρίζουν μόνο ένα λειτουργικό σύστημα, θα είναι το Linux.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού το Linux έχει τόσο μεγάλη υποστήριξη από άλλους προγραμματιστές εφαρμογών ιστού όπως το WordPress. Αυτοί οι πάροχοι στοιχηματίζουν ότι δεν θα σας ενδιαφέρει ποιο είναι το υποκείμενο λειτουργικό σύστημα.

Τις περισσότερες φορές, έχουν δίκιο. Η επιλογή του λειτουργικού συστήματος είναι μόνο ένα σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη μεταξύ άλλων παραγόντων όπως η τιμή ή ο χρόνος λειτουργίας.

Πελάτης και τεχνική υποστήριξη

Μια επιλογή που συχνά παραβλέπεται, αλλά εξαιρετικά σημαντική, είναι η υποστήριξη πελατών και τεχνικής υποστήριξης. Εάν είστε νέοι στη δημιουργία ιστότοπων, θα χρειαστείτε πολλή υποστήριξη για να εξομαλύνετε τυχόν προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε.

Συνομιλία κειμένου

Θα πρέπει να είναι εύκολο να επικοινωνήσετε με τον παροχέα σας εάν χρειάζεστε βοήθεια. Πολλοί από αυτούς προσφέρουν διαδικτυακή συνομιλία. Αυτό σας επιτρέπει να λάβετε βοήθεια χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε σε αναμονή στο τηλέφωνο.

Για κοινά ερωτήματα, οι πάροχοι διαθέτουν επίσης τεκμηρίωση αυτοβοήθειας.

Αυτό παίρνει γενικά τρεις μορφές:

 1. Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) και οι απαντήσεις τους
 2. Γνωσιακές βάσεις όπου μπορείτε να αναζητήσετε μια βάση δεδομένων πληροφοριών
 3. Βίντεο που αντιμετωπίζουν κοινά ζητήματα.

Άλλοι λόγοι για την επιλογή Κοινόχρηστη φιλοξενία

Η κοινόχρηστη φιλοξενία θα είναι πιθανώς η καλύτερη και πιο προσιτή επιλογή για εσάς εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε εκτεταμένη, προσαρμοσμένη ανάπτυξη εφαρμογών. Επιπλέον, εάν δεν χρειάζεστε τους απαραίτητους πόρους για την υποστήριξη ενός δημοφιλούς ιστότοπου με υψηλή επισκεψιμότητα. (Αλλά αυτό μπορεί να είναι ένας λόγος για να επιλέξετε έναν κεντρικό υπολογιστή που θα σας επιτρέψει να κάνετε αναβάθμιση σε διακομιστές VPS, Cloud και Dedicated όταν έρθει η ώρα.)

Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να “δοκιμάσετε” έναν συγκεκριμένο κεντρικό υπολογιστή χωρίς να δεσμευτείτε για μακροπρόθεσμη σύμβαση ή ακριβή μίσθωση υλικού.

Είναι το Shared Hosting κατάλληλο για εσάς?

Θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας εάν είστε:

 • Άπειρος με τη φιλοξενία Ιστού
 • Δοκιμάζοντας έναν νέο πάροχο φιλοξενίας
 • Για να μειώσετε το κόστος
 • Σχεδιάζοντας έναν μικρό, προσωπικό ιστότοπο
 • Δεν απαιτείται εκτεταμένος προγραμματισμός ιστού.

Οι αρχάριοι δεν θα χρησιμοποιούν πολλούς πόρους

Κατά την πρώτη κυκλοφορία του ιστότοπου, πιθανότατα δεν θα προσελκύσετε μάζες επισκεψιμότητας χωρίς σημαντική καμπάνια μάρκετινγκ. Έτσι, ο ιστότοπός σας πιθανότατα θα απαιτήσει πολύ λίγα όσον αφορά το εύρος ζώνης.

Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζετε

Όταν ξεκινάτε έναν ιστότοπο για πρώτη φορά, είναι δύσκολο να προβλέψετε τον χώρο που θα χρειαστείτε ή το μέγεθος των εικόνων και του περιεχομένου που θα παράγετε.

Η κοινή φιλοξενία είναι η ιδανική λύση σε αυτά τα άγνωστα.

Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι μοιράζεστε

Ουσιαστικά μοιράζεστε έναν διακομιστή με δεκάδες (ή εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες) άλλους πελάτες, όλοι τους έχουν μικρούς ιστότοπους.

Δεδομένου ότι όλοι οι ιστότοποι είναι σχετικά ελαφροί και απαιτούν λίγους πόρους, ο διακομιστής δεν αισθάνεται ποτέ την πίεση να τους φιλοξενήσει όλοι μαζί.

Γιατί είναι τόσο φθηνό

Η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να αποφέρει τεράστια εξοικονόμηση πωλώντας τη φιλοξενία με αυτόν τον τρόπο και οι πελάτες απολαμβάνουν εύκολη, φτηνή φιλοξενία για τους μικρούς τους ιστότοπους.

Η κοινή φιλοξενία είναι για όσους ξεκινούν

Επιστρέφοντας στην αναλογία διαμερισμάτων, η κοινή φιλοξενία, όπως ένα διαμέρισμα, είναι ιδανική για άτομα που μόλις ξεκινούν. Η διαμονή σε ένα διαμέρισμα θα λειτουργήσει καλά για τους ανθρώπους για λίγο, όπως και η κοινή φιλοξενία.

Όμως, καθώς αποκτάτε περισσότερη εμπειρία με τη φιλοξενία ενός ιστότοπου, θα παρατηρήσετε πράγματα που θέλετε να αλλάξετε, αλλά όχι επειδή δεν έχετε τον έλεγχο του διακομιστή, παρόμοιο με το πώς δεν μπορείτε να κάνετε έργα DIY σε ένα διαμέρισμα. Όταν θέλετε μεγαλύτερη ευελιξία, θα πρέπει να προχωρήσετε σε ένα πιο προηγμένο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Πότε είναι ώρα να ανεβείτε

Εάν θέλετε να κάνετε πιο περίπλοκα πράγματα από την εκτέλεση προσωπικού ιστότοπου ή ιστολογίου, θα θέλετε έναν πιο προηγμένο διακομιστή.

Εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου ή μια εφαρμογή ιστού, ένας πιο προηγμένος διακομιστής θα σας δώσει πολύ περισσότερο έλεγχο από ό, τι μπορεί να προσφέρει ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας. Θα μπορείτε να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα, βάσεις δεδομένων, γλώσσες δέσμης ενεργειών και ούτω καθεξής.

Πέρα από τη στοίβα LAMP

Τα περισσότερα από τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας θα εκτελούνται σε μια τυπική στοίβα LAMP. Ίσως θέλετε έναν πιο ισχυρό διακομιστή εάν θέλετε να εκτελέσετε διαφορετικό λογισμικό.

Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να εκτελέσετε το FreeBSD για το λειτουργικό σύστημα, το Nginx ως διακομιστή ιστού ή το PostgreSQL για τη βάση δεδομένων. Εάν το κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας δεν τα προσφέρει, θα χρειαστείτε τον δικό σας διακομιστή (φυσικό ή εικονικό). Τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούν PHP και MySQL, καθώς οι περισσότεροι από τους δημοφιλείς μηχανές blog και CMS έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται μαζί τους.

Γιατί η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι φθηνή?

Η κοινή φιλοξενία δεν θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό σας. Τα περισσότερα πακέτα κοστίζουν λιγότερο από 100 $ ετησίως. Ωστόσο, δεδομένης της σχετικής τεχνολογίας, η κοινή χρήση φιλοξενίας δεν πρέπει να είναι ακριβότερη?

Ενταση ΗΧΟΥ

Το κλειδί εδώ είναι η ένταση. Οι εταιρείες φιλοξενίας τοποθετούν μαζικές τοποθεσίες πελατών στον ίδιο διακομιστή, οπότε όλοι συμβάλλουν στο κόστος του διακομιστή με λίγα χρήματα. Λίγοι ιστότοποι χρησιμοποιούν επίσης τα πλήρη ποσοστά τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο οικοδεσπότης μπορεί να καλύψει το κόστος και να αποκομίσει αξιοπρεπές κέρδος.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για μια καταπληκτική συμφωνία για κοινή φιλοξενία?
Το SiteGround – με βαθμολογία # 1 από τους αναγνώστες μας – παρέχει πλήρη χαρακτηριστικά κοινών σχεδίων και εξαιρετική υποστήριξη πελατών. Έχουμε κανονίσει να εξοικονομήσετε έως και 67% σε αυτά τα δημοφιλή σχέδια. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον αποκλειστικό σύνδεσμο έκπτωσης
και συνδεθείτε σήμερα.

Πώληση

Πολλοί κεντρικοί υπολογιστές υπερπωλούν πραγματικά τους διακομιστές τους, πράγμα που σημαίνει ότι πακετάρουν σε περισσότερους λογαριασμούς από ότι ο διακομιστής θα μπορούσε να χειριστεί εάν όλοι οι ιστότοποι χρησιμοποιούσαν όλους τους πόρους τους.

Η υπερπώληση ακούγεται σαν μια επικίνδυνη πρακτική, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν πολύ λίγη έρευνα. Σε έναν διακομιστή που έχει χίλιους ιστότοπους, είναι κοινό να χρησιμοποιούν μόνο τη μισή ντουζίνα περίπου τη συντριπτική πλειοψηφία των πόρων του διακομιστή.

Η πρακτική της υπερπώλησης μου δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να μιλήσω για κάτι που πιθανότατα έχετε δει: απεριόριστο χώρο στο δίσκο και εύρος ζώνης.

Είναι η Κοινόχρηστη Φιλοξενία Απεριόριστη?

Η κοινή φιλοξενία συχνά διαφημίζεται ως “απεριόριστη”. Οι οικοδεσπότες θα ισχυριστούν ότι οι πελάτες λαμβάνουν απεριόριστο χώρο στο δίσκο και εύρος ζώνης. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που είναι απεριόριστες, όπως οι λογαριασμοί email και FTP,

Είναι αληθινά?

Η απάντηση είναι απλή: ναι! Επίσης: όχι!

Πώς λειτουργούν οι απεριόριστοι πόροι

Προφανώς δεν υπάρχει απεριόριστος πόρος. Οι πόροι είναι πάντα περιορισμένοι. Αυτή είναι η βάση ολόκληρου του οικονομικού τομέα.

Οι οικοδεσπότες χρησιμοποιούν μια μικρή ποιητική άδεια: γνωρίζουν ότι οι μικροί ιστότοποι δεν μπορούν να φορολογήσουν έναν διακομιστή τόσο πολύ κάνουν ορισμένες παραδοχές σχετικά με το μέγεθος της χωρητικότητας που χρειάζεται ο μέσος πελάτης.

Δεδομένου ότι οι εταιρείες φιλοξενίας είναι επαγγελματίες, συνήθως είναι σωστοί σε πόσους ιστότοπους μπορούν να φιλοξενήσουν, ενώ εξακολουθούν να προσφέρουν σε καθένα όσα χώρο στο δίσκο και εύρος ζώνης όσο θέλουν.

Οι περισσότεροι ιστότοποι είναι πραγματικά μικροί

Πολλά από τα άτομα που αγοράζουν κοινόχρηστη φιλοξενία δημιουργούν προσωπικά ιστολόγια, τοπικούς ιστότοπους ή εξειδικευμένους πόρους που θα έχουν σχετικά χαμηλή αναγνωσιμότητα.

Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν ιστότοπο να λαμβάνει μόνο μερικές εκατοντάδες επισκέπτες σε ένα μήνα. Επιπλέον, πολλοί ιστότοποι αγνοούνται με τον κάτοχο να φαντάζεται ότι θα τον επανεκκινήσει σύντομα. Οι ιστότοποι μπορούν να παραμείνουν σε αυτήν την κατάσταση για χρόνια. Και με τρία δολάρια το μήνα, είναι δύσκολο να τους κατηγορήσουμε.

Επομένως, δεν θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στους πόρους του διακομιστή. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να προκαλέσουν πρόβλημα, οπότε ο οικοδεσπότης δεν ενοχλεί να θέσει όριο στη δραστηριότητά του.

Τα σχέδια με υψηλή τιμή παρέχουν περισσότερους πόρους

Αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια για κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τα πλήρη προγράμματα σε VPS, Cloud και αποκλειστικούς διακομιστές.

Οι ιστότοποι ενδέχεται να μπορούν να μεταφέρουν μόνο ένα συγκεκριμένο εύρος ζώνης σε μια περίοδο ή ορισμένες δυνατότητες σε ένα CMS μπορεί να απενεργοποιηθούν εκτός εάν εγγραφείτε για ένα πιο ακριβό πρόγραμμα.

Κοινόχρηστα επίπεδα φιλοξενίας

Στα κοινά προγράμματα φιλοξενίας, οι πάροχοι έχουν συχνά επίπεδα τιμολόγησης που προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες σε διαφορετικούς πελάτες.

Οι πελάτες σε υψηλότερα επίπεδα ενδέχεται να έχουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης ή υψηλότερη προτεραιότητα στα τμήματα τεχνικής υποστήριξης.

Εάν ο ιστότοπός σας αρχίσει να παραπλανά άγρια ​​εκτός του καθορισμένου εύρους που ο οικοδεσπότης θεωρεί αποδεκτός, θα σας ζητηθεί να αναβαθμίσετε το πακέτο φιλοξενίας σας – πιθανότατα σε εικονικό ιδιωτικό διακομιστή (VPS).

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο ιστότοπός σας έχει τεράστια επισκεψιμότητα ή ένα σενάριο προκαλεί επιβράδυνση του διακομιστή.

Μπορείτε επίσης να προκαλέσετε προβλήματα σε άλλους, εάν οι επισκέπτες σας κατεβάζουν μάζες περιεχομένου. Το Frogpants, ένας ιστότοπος podcast, αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα επειδή οι επισκέπτες του έκαναν ροή και κατέβασαν μεγάλα αρχεία.

Έγγραφα ToS

Πολλοί οικοδεσπότες επαναπροσδιορίζουν τη λέξη “απεριόριστο” στο έγγραφο Όρων Παροχής Υπηρεσιών. Άλλοι παραλείπουν τις απεριόριστες αξιώσεις και θέτουν υψηλά, αλλά πεπερασμένα, όρια.

Ουσιαστικά, αυτά τα πακέτα είναι όλα τα ίδια και θα σας ζητηθεί να κάνετε αναβάθμιση σε έναν άλλο τύπο φιλοξενίας εάν ο ιστότοπός σας ξεπεράσει το ανώτατο όριο εικονικών πόρων.

Φυσικά, αυτή η λύση χαμηλού κόστους έχει τους περιορισμούς της. Αλλά για πολλούς πελάτες, προσφέρει την τέλεια ισορροπία επαρκών πόρων και προσιτή τιμή.

Σε Έπαινο της Κοινόχρηστης Φιλοξενίας

Έτσι, η απεριόριστη φιλοξενία έχει τα προβλήματά της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινή φιλοξενία δεν αξίζει να αγοράσετε. Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι ιδανική εάν:

 1. Ξεκινώντας τον πρώτο σας ιστότοπο
 2. Εκτέλεση μιας μικρής επιχείρησης ή εκκίνησης
 3. Πειραματιστείτε με κωδικοποίηση και σχεδιασμό ιστοσελίδων
 4. Δημιουργία ιστότοπων για οικογένεια και φίλους
 5. Μελετώντας WordPress, Joomla και άλλες βασικές εφαρμογές
 6. Αξιοποιώντας στο έπακρο έναν περιορισμένο προϋπολογισμό για τη φιλοξενία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών φιλοξενίας υπερηφανεύονται για τα κοινόχρηστα πακέτα φιλοξενίας τους, καθώς είναι η κύρια οδός εισόδου για πελάτες που παραμένουν εδώ και χρόνια – ή ακόμα και δεκαετίες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κοινής φιλοξενίας

Κάθε είδος φιλοξενίας έχει καλές και κακές πτυχές σε αυτό. Έχω παρουσιάσει τα κύρια για την κοινή φιλοξενία.

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολη δημιουργία ιστότοπου
 • Ιδανικό για προγραμματιστές ιστού για πρώτη φορά
 • Τα σχέδια είναι πολύ φθηνά
 • Μπορείτε να “δοκιμάσετε” έναν κεντρικό υπολογιστή πριν μετακινηθείτε σε έναν αποκλειστικό διακομιστή.

Μειονεκτήματα

 • Περιορίζεστε στο λογισμικό και τις δυνατότητες του κεντρικού υπολογιστή
 • Δεν μπορείτε πραγματικά να φιλοξενήσετε τις δικές σας εφαρμογές ιστού σε έναν κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή
 • Ορισμένες δυνατότητες πλαισίων ή χρεώσεων ενδέχεται να είναι περιορισμένες, αναγκάζοντάς σας να εγγραφείτε για πιο ακριβά σχέδια.

Οι επιλογές μου: Οι κορυφαίοι τρεις κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας

Εξετάζοντας τα κοινά σχέδια φιλοξενίας, αρκετοί πάροχοι φουσκώνουν στην κορυφή.

SiteGround

Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου κοινής χρήσης του SiteGround μέσω του WhoIsHostingThis

Στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου κοινής χρήσης του SiteGround μέσω του WhoIsHostingThis

Το Siteground προσφέρει ανταγωνιστική τιμή και καλές δυνατότητες για ένα εισαγωγικό πρόγραμμα φιλοξενίας.

Όπως πολλοί άλλοι κοινόχρηστοι πάροχοι φιλοξενίας, η εταιρεία προσφέρει διάφορα επίπεδα.

Το χαμηλότερο επίπεδο ξεκινά από 3,95 $ το μήνα
.

Το εύρος ζώνης και ο αποθηκευτικός χώρος πρέπει να είναι επαρκείς για έναν ιστότοπο χαμηλής κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα, προσφέρουν στους πιο έμπειρους χρήστες μερικούς γενναιόδωρους όρους στα premium επίπεδα
.

Η τιμή είναι δύσκολο να νικήσει, στο εισαγωγικό επίπεδο. Για αυτόν τον λόγο, προτείνω το SiteGround.

Οι δυνατότητες στις υψηλότερες βαθμίδες περιλαμβάνουν αντίγραφα ασφαλείας, περισσότερο χώρο, περισσότερους επισκέπτες και premium πιστοποιητικά SSL.

Φιλοξενία Α2

Το Web Hosting Hub μοιράστηκε το στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου φιλοξενίας μέσω WhoIsHostingThis

Το Web Hosting Hub μοιράστηκε το στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου φιλοξενίας μέσω WhoIsHostingThis

Η κοινή φιλοξενία της A2 Hosting προσφέρει έναν ιστότοπο με έως και πέντε βάσεις δεδομένων, με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και απεριόριστη μεταφορά.

Παίρνετε επίσης δωρεάν SSL και οι ιστότοποι φιλοξενούνται σε μονάδες SSD.

Οι βάσεις δεδομένων είναι χρήσιμες για την εκτέλεση ιστολογίων, καθώς και για το πρόγραμμα του πίνακα ελέγχου cPanel.

Η χαμηλότερη βαθμίδα ξεκινά από 3,92 $
.

Όλες οι βαθμίδες έχουν το ίδιο βασικό σύνολο χαρακτηριστικών, αλλά η υψηλότερη βαθμίδα προσφέρει μια λειτουργία «turbo» που ισχυρίζεται ότι κάνει ιστότοπους έως και 20 τοις εκατό γρηγορότερα.

Κέντρο φιλοξενίας ιστοσελίδων

Το Web Hosting Hub μοιράστηκε το στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου φιλοξενίας μέσω WhoIsHostingThis

Το Web Hosting Hub μοιράστηκε το στιγμιότυπο οθόνης του πίνακα ελέγχου φιλοξενίας μέσω WhoIsHostingThis

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Τα σχέδια του Web Hosting Hub έχουν τις φθηνότερες τιμές ξεκινώντας από 2,99 $ το μήνα
με εκπτώσεις.

Οι πελάτες λαμβάνουν έως και δύο ιστότοπους στο χαμηλότερο επίπεδο και έως και 10 βάσεις δεδομένων, είτε MySQL και PostgreSQL Οι διακομιστές χρησιμοποιούν μονάδες SSD
για ταχύτερη φόρτωση σελίδας.

Τα υψηλότερα επίπεδα προσφέρουν απεριόριστους δεσμευμένους τομείς και υποτομείς.

Η παρουσία προεγκατεστημένων δημοφιλών επιλογών όπως το WordPress και το ηλεκτρονικό εμπόριο το καθιστούν επίσης μια καλή επιλογή για τους νεοεισερχόμενους.

Ένα ασυνήθιστο πλεονέκτημα είναι η πρόσβαση SSH, η οποία σας επιτρέπει να συνδεθείτε για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας από απόσταση.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Δεν είστε σίγουροι ποιος κοινόχρηστος πάροχος φιλοξενίας είναι κατάλληλος για εσάς?
Το Bluehost παρέχει φιλοξενία και εκπαιδευτικά προγράμματα για αρχάριους, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του WordPress. Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 65% σε αυτά τα προγράμματα. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Τελικές σκέψεις

Με έναν τρόπο, η κοινή χρήση φιλοξενίας είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε έναν οικοδεσπότη με καλή φήμη και να εγγραφείτε. Στην πραγματικότητα, αν με ρωτούσε ένας φίλος, απλώς θα έλεγα, “Λάβετε το φθηνότερο πρόγραμμα του SiteGround και δείτε πώς σας αρέσει”.

Εργαλείο σύγκρισης φιλοξενίας

Αλλά όπως έχω συζητήσει, διαφορετικοί οικοδεσπότες προσφέρουν διαφορετικές λειτουργίες. Επομένως, αν ψάχνετε για συγκεκριμένα πράγματα, απλώς χρησιμοποιήστε το εργαλείο στην αριστερή πλευρά αυτής της σελίδας. Σας επιτρέπει να περιορίσετε τους κεντρικούς υπολογιστές που παρέχουν τις δυνατότητες που θέλετε:

 • Χώρος στο δισκο
 • Λειτουργικό σύστημα
 • Τοποθεσία κέντρου δεδομένων
 • Σενάρια & Γλώσσες
 • Πίνακες ελέγχου
 • Εγκατάσταση εφαρμογών με ένα κλικ
 • Αλλα χαρακτηριστικά.

Χαρούμενα μονοπάτια!

Με το εργαλείο μας ή απλώς εμπιστεύοντας την κρίση μου, θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε το σωστό κοινόχρηστο οικοδεσπότη.

Άλλες δυνατότητες στους τύπους φιλοξενίας

 • Συντοπισμός
 • Διαχειριζόμενο WordPress
 • VPS
 • Διαχειρίζεται
 • Αφιερωμένος διακομιστής
 • Κατασκευαστές ιστοσελίδων
 • Σύννεφο
 • Μεταπωλητής

Συχνές ερωτήσεις για κοινή χρήση φιλοξενίας

 • Τι είναι η κοινή φιλοξενία?

  Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι ένας τύπος φιλοξενίας ιστότοπων όπου εκτελούνται πολλοί λογαριασμοί πελατών από έναν μόνο (φυσικό ή εικονικό) διακομιστή.

 • Πώς λειτουργεί η κοινή φιλοξενία; Δεν θα αναμιχθούν τα αρχεία και οι εφαρμογές μας?

  Τα αρχεία και οι εφαρμογές κάθε λογαριασμού βρίσκονται σε ξεχωριστό διαμέρισμα στον διακομιστή, με το δικό του δέντρο καταλόγου αρχείων. Οι χρήστες για κάθε λογαριασμό δεν έχουν πρόσβαση ούτε στο root ούτε στα αρχεία του άλλου. Οι πόροι υπολογιστών και ο διακομιστής ιστού κοινοποιούνται από όλους τους λογαριασμούς.

 • Η κοινή φιλοξενία σημαίνει ότι όλοι οι ιστότοποι θα έχουν την ίδια διεύθυνση IP?

  Συνήθως, ναι. Τα περισσότερα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας είναι, από προεπιλογή, “εικονικοί κεντρικοί υπολογιστές βάσει ονόματος”. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι λογαριασμοί μοιράζονται μια διεύθυνση IP και η δρομολόγηση γίνεται με βάση το όνομα τομέα. Αλλά είναι δυνατό να έχετε τη δική σας διεύθυνση IP με κοινόχρηστη φιλοξενία.

 • Η κοινή χρήση μιας διεύθυνσης IP επηρεάζει την ασφάλεια?

  Όχι άμεσα. Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστοποιητικό ασφαλείας SSL με εικονικό κεντρικό υπολογιστή βάσει ονόματος. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να λάβετε τη δική σας διεύθυνση IP.

 • Γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιστοποιητικό ασφαλείας SSL με κοινόχρηστη φιλοξενία IP?

  Όταν ένα πρόγραμμα περιήγησης συνδέεται με έναν διακομιστή μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS, ο χειρισμός χειριστηρίου ελέγχου και κρυπτογράφησης πραγματοποιείται πριν ο πελάτης στείλει την πλήρη κεφαλίδα αιτήματος στον διακομιστή.

  Σε αυτό το σημείο της διαδικασίας, δεν υπάρχει τρόπος να προσδιορίσετε ποιο όνομα τομέα πρέπει να είναι το πιστοποιητικό ασφαλείας.

 • Υπάρχουν άλλα πιθανά προβλήματα με την κοινή χρήση μιας διεύθυνσης IP με ιστοσελίδες από άλλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων?

  Πολλές εφαρμογές τείχους προστασίας και anti-spam χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP για τον εντοπισμό κακών παραγόντων. Εξαιτίας αυτού, είναι πιθανό να βρείτε τη διεύθυνση IP σας ως στόχο αποκλεισμού ή αντι-ανεπιθύμητου φιλτραρίσματος λόγω των ενεργειών άλλων.

 • Πόσες ιστοσελίδες μπορούν να φιλοξενηθούν σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας?

  Πολύ. Γενικά, εκατοντάδες αλλά μερικές φορές χιλιάδες. Είναι ουσιαστικά απεριόριστο από τεχνική άποψη.

  Κάθε εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων καθορίζει την πυκνότητα των κοινόχρηστων λογαριασμών τους με βάση την ικανότητα των μηχανημάτων τους και την εμπειρία τους με τα πραγματικά στατιστικά χρήσης.

 • Μπορώ να λάβω τη δική μου διεύθυνση IP σε κοινόχρηστη φιλοξενία?

  Ναί. Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων πωλούν σχέδια τα οποία περιγράφουν ως “Dedicated IP”.

  Με αυτά τα σχέδια, η δρομολόγηση γίνεται μέσω “εικονικών κεντρικών υπολογιστών που βασίζονται σε IP”, οι οποίοι επιτρέπουν τον χειρισμό πολλών διευθύνσεων IP από έναν μόνο διακομιστή ιστού. Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε τη δική σας διεύθυνση IP, αλλά εξακολουθείτε να μοιράζεστε όλους τους πόρους του υπολογιστή.

 • Ποιοι πόροι υπολογιστών κοινοποιούνται στην κοινή φιλοξενία?

  Ολα τους. Χώρος δίσκου, εύρος ζώνης, κύκλοι επεξεργασίας, προτεραιότητα διακομιστή ιστού, μνήμη.

 • Η κοινή χρήση πόρων διακομιστή σε ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας έχει αντίκτυπο στον ιστότοπό μου?

  Ναί. Ένας διακομιστής ιστού μπορεί να χειριστεί τόσα πολλά αιτήματα για περιεχόμενο ανά δευτερόλεπτο. Είναι δυνατό για έναν ιστότοπο να έχει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα που αρχίζει να καθυστερεί με την ολοκλήρωση αιτημάτων.

  Με την κοινή χρήση φιλοξενίας, ενδέχεται να υπάρχουν εκατοντάδες ιστότοποι, ο καθένας συμβάλλει στην ίδια φόρτωση στον διακομιστή ιστού. Εάν περισσότερα από μερικά από αυτά γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλή, μπορεί να υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα για όλα αυτά.

  Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί με την επεξεργασία και τη μνήμη. Πολλοί ιστότοποι βασίζονται σε ερμηνευμένες γλώσσες όπως η PHP και οι κλήσεις σε μια βάση δεδομένων. Αυτά απαιτούν μνήμη και χρόνο επεξεργασίας και αν υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά, όλα αυτά μπορούν να επηρεαστούν αρνητικά.

  Η επεξεργασία και η μνήμη μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα από τον διακομιστή ιστού, επειδή οι κακές γραπτές εφαρμογές και τα αργά ερωτήματα βάσης δεδομένων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ακόμη και για ιστότοπους με ελάχιστη επισκεψιμότητα.

 • Υπάρχουν άλλα μειονεκτήματα στη χρήση ενός κοινού προγράμματος φιλοξενίας?

  Ναί. Δεν έχετε άμεση πρόσβαση στο διακομιστή ή στο λειτουργικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές που χρειάζεστε ή θέλετε ή να αλλάξετε περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.

  Τα περισσότερα κοινόχρηστα περιβάλλοντα φιλοξενίας είναι βελτιστοποιημένα για PHP και MySQL (και πιο συγκεκριμένα για WordPress) και μπορεί να είναι μια σοβαρή ταλαιπωρία για την εκτέλεση εφαρμογών χρησιμοποιώντας πράγματα όπως το Ruby on Rails, το Node.js ή το MongoDB.

  Είναι επίσης δύσκολο να ρυθμίσετε τεχνολογίες ανάπτυξης και ελέγχου εκδόσεων όπως το Git ή να κάνετε οτιδήποτε μοιάζει με συνεχή ενοποίηση.

 • Πρέπει να αποφύγω τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας?

  Οχι απαραίτητα. Για όλα τα μειονεκτήματά τους, τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας παρέχουν έναν πολύ προσιτό τρόπο για να δημιουργήσετε έναν βασικό ιστότοπο ή ιστολόγιο και να λειτουργεί πολύ γρήγορα. Οι περισσότεροι ιστότοποι δεν θα χρειαστούν ποτέ τίποτα περισσότερο.

 • Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την κοινή μου εμπειρία φιλοξενίας?

  Χρησιμοποιήστε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) για να εκφορτώσετε μέρος της εργασίας του διακομιστή ιστού.

  Ελαχιστοποιήστε και συνδυάστε πόρους όπως αρχεία CSS και JavaScript για να αποθηκεύσετε τόσο αιτήματα όσο και εύρος ζώνης (αυτά μπορούν επίσης να παραδοθούν μέσω CDN).

  Εάν εκτελείτε WordPress ή παρόμοιο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο προσωρινής αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε κύκλους επεξεργασίας.

  Εκτελέστε οργανωτικά μηνύματα μέσω τρίτου μέρους όπως εφαρμογές Google και χρησιμοποιήστε μια ξεχωριστή υπηρεσία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το MailChimp αντί να στείλετε μηνύματα μέσω του κοινόχρηστου διακομιστή σας.

  Εάν έχετε προβλήματα που σχετίζονται με παράνομη συμπεριφορά από άλλους που μοιράζονται τη διεύθυνση IP σας, επικοινωνήστε με τον πάροχο φιλοξενίας σας. Μπορείτε επίσης να λάβετε τη δική σας διεύθυνση IP.

 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας?

  Οι εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές (VPS) είναι η πιο συνηθισμένη εναλλακτική λύση και περισσότερο από επαρκείς για τις περισσότερες εφαρμογές.

  Μια άλλη επιλογή είναι η καλύτερη κοινή χρήση φιλοξενίας. Δεν είναι όλες οι κοινόχρηστες φιλοξενίες ίδιες. Ορισμένοι οικοδεσπότες προσφέρουν κοινά σχέδια που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των ιστότοπων που φιλοξενούνται.

 • Πώς συγκρίνεται η κοινή φιλοξενία με το VPS?

  Το VPS θα είναι γενικά καλύτερο από την κοινή φιλοξενία. Αλλά μπορεί να μην χρειάζεστε ή θέλετε το επιπλέον κόστος. Επιπλέον, η φιλοξενία VPS συνοδεύεται από μεγαλύτερη ευθύνη για τη διαχείριση του περιβάλλοντος του διακομιστή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η κοινή φιλοξενία μπορεί να είναι καλύτερη για εσάς.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map