Τι είναι το OpenVZ και πώς μπορεί να σας βοηθήσει; (Σύγκριση καλύτερης φιλοξενίας)

Contents

Συγκρίνετε το OpenVZ Hosting

συγκρίνετε τη φιλοξενία του openvz


Τι είναι το OpenVZ?

Το OpenVZ είναι μια λύση εικονικοποίησης που βασίζεται σε κοντέινερ που επιτρέπει στους διαχειριστές τοποθεσιών να αναπτύξουν πολλές, ανεξάρτητες παρουσίες ενός Λειτουργικού Συστήματος σε έναν διακομιστή ιστού.

Τι πρόβλημα επιλύει το OpenVZ?

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που μαστίζουν τους προγραμματιστές εφαρμογών ιστού είναι η τάση των περιβαλλοντικών αλλαγών να επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας μιας εφαρμογής.

Η ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού είναι περίπλοκη και – ακόμη και για τους καλύτερους προγραμματιστές – κάπως μυστηριώδης.

το περιβάλλον επηρεάζει την ανάπτυξη

Ο αριθμός των επιπέδων αφαίρεσης μεταξύ του κώδικα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου και της εκτέλεσης του, σε συνδυασμό με την τυπική εξάρτηση από δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες μεμονωμένες βιβλιοθήκες και βοηθητικά προγράμματα, καθιστά δύσκολο να γνωρίζουμε εάν το λογισμικό που λειτουργεί καλά στον υπολογιστή σας θα λειτουργήσει σωστά όταν αναπτύσσεται σε διακομιστή παραγωγής στο cloud.

Υπάρχει μια άλλη λύση?

Οι προγραμματιστές προσπαθούν να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα γράφοντας έναν συμπαγή κώδικα βασισμένο σε πρότυπα αντί να βασίζονται σε περίεργες παραβιάσεις ή ιδιαιτερότητες εργαλείων για να ολοκληρώσουν τα πράγματα.

Αλλά μερικές φορές η γραμμή μεταξύ του σωστού και του περίεργου τρόπου να κάνεις κάτι δεν είναι πολύ σαφής, ειδικά αν κάνεις νέα και ενδιαφέροντα πράγματα στο λογισμικό σου.

Και μερικές φορές ακόμη και ο καλύτερος κώδικας σπάει όταν αντιμετωπίζετε μια διαφορετική έκδοση κάποιας βιβλιοθήκης ή βοηθητικού προγράμματος από την οποία εξαρτάται.

Επιπλέον, διαφορετικές εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας εξάρτησης.

Ίσως το σύστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου να έχει ένα περίεργο σφάλμα κατά την εκτέλεση της PHP 5.3.2, αλλά το API δεδομένων που διαχειρίζεται το τμήμα αποστολής σας βασίζεται σε αυτήν την ακριβή έκδοση και δεν θα εκτελεστεί σωστά ούτε στα 5.3.1 ή 5.3.3.

Αυτό το είδος συμβαίνει συνεχώς, και είναι απολύτως ενοχλητικό.

Λοιπόν, ποια είναι η λύση; Εμπορευματοκιβώτιο.

Τι είναι το εμπορευματοκιβώτιο?

Το Containerization είναι μια ειδική μορφή εικονικοποίησης, όπου η ιδέα της λειτουργίας λογισμικού σε μια εικονική μηχανή μεταφέρεται στο επίπεδο των μεμονωμένων εφαρμογών.

ορισμός του εμπορευματοκιβωτίου

Τι είναι η εικονικοποίηση?

Εικονικές μηχανές υπήρχαν για λίγο, και μάλλον είστε εξοικειωμένοι με αυτά, τουλάχιστον λίγο.

Μια εικονική μηχανή είναι μια προσομοίωση λογισμικού ενός ολόκληρου πραγματικού υπολογιστή, στον οποίο εκτελείται ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα και ένα σύνολο εφαρμογών.

Πολλοί οικοδεσπότες Ιστού χρησιμοποιούν εικονικές μηχανές για τους πελάτες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Ο πελάτης αλληλεπιδρά με τον δικό του διακομιστή σαν να ήταν ένα φυσικό μηχάνημα κάπου, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια εικονική μηχανή που τρέχει σε υλικό εμπορευμάτων σε ένα κέντρο δεδομένων που ανήκει σε κάποιον άλλο.

Αυτή η εικονικοποίηση διακομιστών επιτρέπει σε πολλούς πελάτες να εκτελούν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες ιστού τους από ένα μόνο μηχάνημα (ή από σύμπλεγμα μηχανών) χωρίς να παρεμβαίνουν μεταξύ τους.

Εικονικοποίηση βάσει κοντέινερ

Η εικονικοποίηση βάσει κοντέινερ (ή κοντέινερ) φέρνει αυτήν την ιδέα στο επίπεδο μιας μεμονωμένης εφαρμογής, αντί για έναν μόνο χρήστη ή πελάτη.

Ένα δοχείο εξομοιώνει μόνο το λειτουργικό σύστημα και όχι ολόκληρο το μηχάνημα.

Πώς λειτουργεί η εικονικοποίηση βάσει κοντέινερ?

Το κοντέινερ εκτελεί όλες τις βιβλιοθήκες, τα βοηθητικά προγράμματα και τις εξαρτήσεις που πρέπει να λειτουργεί σωστά η κύρια εφαρμογή και τίποτα άλλο.

Το λειτουργικό σύστημα μέσα στο κοντέινερ και οτιδήποτε άλλο σχετικά με το περιβάλλον μπορεί να τροποποιηθεί ή να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες, ώστε η εφαρμογή να εκτελείται με τον τρόπο που χρειάζεται και αυτό δεν θα έχει καμία επίδραση στην εκτέλεση άλλου λογισμικού εκτός του κοντέινερ.

Αυτό καθιστά επίσης την ανάπτυξη πολύ πιο απλή: Η ιδέα είναι ότι μπορείτε να εκτελέσετε ένα κοντέινερ στο μηχάνημά σας ανάπτυξης, να δημιουργήσετε την εφαρμογή σας και, στη συνέχεια, να αντιγράψετε ολόκληρο το κοντέινερ στον διακομιστή παραγωγής χωρίς απώλεια συνέχειας και χωρίς να ενοχλείτε οτιδήποτε άλλο εκτελείται στον διακομιστή.

Κοντέινερ αγορών: Μια αναλογία για εμπορευματοκιβώτια λογισμικού

Στις πρώτες μέρες της αποστολής, το φορτίο φορτώθηκε σε ένα σκάφος με το χέρι.

Κουτιά, κιβώτια, έπιπλα όλων των σχημάτων και μεγεθών μόλις φορτώθηκαν στη λαβή, ασφαλή όσο το δυνατόν καλύτερα και στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν αργότερα.

Αυτό έγινε με το χέρι, από τους λιμενεργάτες. Αυτό ήταν εξαιρετικά αναποτελεσματικό. Τα πράγματα έσπασαν. Τα πράγματα χάθηκαν. Το φορτίο μετατοπίστηκε, θέτοντας σε κίνδυνο την ισορροπία του πλοίου. Ήταν δύσκολο να σταθμιστεί το φορτίο για σωστή τιμολόγηση.

Τα εμπορευματοκιβώτια αποστολής εξελίχθηκαν

Τελικά, οι ναυτιλιακές εταιρείες ανακάλυψαν την ιδέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Αυτά είναι μεγάλα, ομοιόμορφα κουτιά που μπορούν να φορτωθούν αυτόματα σε ένα πλοίο και να εκφορτωθούν αυτόματα από αυτό από γερανούς και άλλα μηχανήματα.

Οι εξελίξεις στα εμπορευματοκιβώτια αποστολής μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τα εμπορευματοκιβώτια λογισμικού

Τα δοχεία μπορούν να στοιβάζονται. Μπορούν να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού ή σε ένα τρένο.

Μπορούν να είναι ομοιόμορφες τιμές. Φορτώνονται από τον πελάτη ή τους αντιπροσώπους τους, αντί για άτομα που χειρίζονται το πλοίο.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται το πλοίο δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τίποτα για το τι είναι μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο.

Αυτή είναι σχεδόν η ίδια ιδέα με τα κοντέινερ λογισμικού.

Η βασική μείωση του OpenVZ

Το OpenVZ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και ώριμες διαθέσιμες λύσεις εικονικοποίησης βάσει κοντέινερ.

Παρέχει μεμονωμένες, ανεξάρτητες εγκαταστάσεις του πυρήνα Linux.

Κάθε κοντέινερ λειτουργεί ως αυτόνομη παρουσία και μπορεί να εκτελεί τις δικές του εφαρμογές, να κάνει επανεκκίνηση ανεξάρτητα και να χρησιμοποιεί τις δικές του βιβλιοθήκες και αρχεία διαμόρφωσης.

βασικά στοιχεία του openvz

Πώς λειτουργεί το OpenVZ?

Ο πυρήνας είναι το λογισμικό που επικοινωνεί με το υλικό του υπολογιστή. Είναι η χαμηλότερη μορφή λογισμικού.

Αυτός είναι ο πυρήνας του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή και, ως εκ τούτου, έχει τον πλήρη έλεγχο σε ολόκληρο το σύστημα και όλα όσα περιέχει.

Ο πυρήνας θα είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που φορτώνεται όταν ξεκινάτε έναν υπολογιστή.

πώς λειτουργεί το openvz

Έτσι, όταν λέμε ότι κάθε κοντέινερ OpenVZ εγκαθιστά έναν ανεξάρτητο πυρήνα Linux, λέμε ότι κάθε κοντέινερ έχει το δικό του λειτουργικό σύστημα Linux.

Ο ίδιος ο πυρήνας OpenVZ είναι ένας πυρήνας Linux που έχει τροποποιηθεί. Η τροποποίησή του επέτρεψε στον πυρήνα Linux να υποστηρίζει κοντέινερ OpenVZ.

Αυτός ο τροποποιημένος πυρήνας παρέχει εικονικοποίηση και απομόνωση, διαχείριση πόρων και σημεία ελέγχου.

Εικονικοποίηση και απομόνωση

Κάθε κοντέινερ στον υπολογιστή είναι εντελώς ξεχωριστό.

Κάθε συμπεριφέρεται ως αυτόνομος διακομιστής και έχει τα δικά του αρχεία, χρήστες και ομάδες, δίκτυο, συσκευές, δέντρα επεξεργασίας και αντικείμενα IPC

Διαχείριση πόρων

Κάθε κοντέινερ OpenVZ έχει τις δικές του ποσοστώσεις δίσκου, έτσι ώστε να μπορεί να εκχωρηθεί περιορισμένος χώρος στο κάθε δίσκο.

Το OpenVZ διαθέτει επίσης έναν προγραμματιστή εισόδου / εξόδου για τη διανομή του διαθέσιμου εύρους ζώνης του διακομιστή στα κοντέινερ.

Ο χρήστης beancounters ορίζει όρια και εγγυήσεις για τη χρήση των πόρων του συστήματος από κάθε κοντέινερ.

Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες φιλοξενίας να προσφέρουν σχέδια VPS με αποκλειστικούς πόρους για κάθε λογαριασμό στο διακομιστή.

Μπορούν να κατανέμουν πόρους σε διαφορετικούς λογαριασμούς με βάση τα σχέδια για τα οποία πληρώνει ο χρήστης.

Σημείο ελέγχου

Αυτό επιτρέπει τη μεταφορά των κοντέινερ μεταξύ φυσικών διακομιστών χωρίς να κλείσει το κοντέινερ.

Αντ ‘αυτού, το κοντέινερ καταψύχεται, αποθηκεύεται σε ένα αρχείο δίσκου και, στη συνέχεια, μεταφέρεται σε άλλο φυσικό διακομιστή και ξεπαγώνεται. Η προκύπτουσα καθυστέρηση είναι μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του docker και του openvz

Η διαφορά μεταξύ ενός εμπορευματοκιβωτίου Docker και ενός εμπορευματοκιβωτίου OpenVZ

Αν γνωρίζετε σχετικά με το κοντέινερ, πιθανότατα έχετε ακούσει για το Docker. Πρόκειται για μια τεχνολογία λογισμικού που παρέχει κοντέινερ.

Αντί να δημιουργεί έναν εικονικό διακομιστή όπως κάνουν τα κοντέινερ OpenVZ, τα κοντέινερ Docker έχουν μόνο μία εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να κάνει μόνο ένα πράγμα.

Εν ολίγοις, το Docker δεν είναι μια μορφή εικονικοποίησης. Αντ ‘αυτού, αναπτύσσει εφαρμογές μέσα σε κοντέινερ λογισμικού.

Πώς να δημιουργήσετε ένα κοντέινερ με OpenVZ

Πρέπει να δημιουργήσετε ένα κοντέινερ για να εκμεταλλευτείτε το OpenVZ. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Το πρώτο είναι να δημιουργήσετε το δικό σας από το μηδέν. Το δεύτερο είναι να αρπάξετε ένα προκατασκευασμένο κοντέινερ και να το κατεβάσετε για δική σας χρήση.

Αυτά τα πρότυπα κοντέινερ συνοδεύονται από το λειτουργικό σύστημα για το κοντέινερ σε ένα συμπιεσμένο αρχείο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά εντολών για να δημιουργήσετε το κοντέινερ.

Μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες εντολές για να το κάνετε από μια απλή διαδικτυακή αναζήτηση.

Απαιτήσεις φιλοξενίας OpenVZ

Το OpenVZ απαιτεί Linux. Η ομάδα ανάπτυξης του OpenVZ συνιστά ιδιαίτερα το CentOS ή το Red Hat Enterprise για την εκπλήρωση αυτής της απαίτησης.

Οι άλλες απαιτήσεις υποστηρίζονται ευρέως, αλλά απαιτούν συγκεκριμένη εμπειρία Linux για τη σωστή διαμόρφωση.

φιλοξενία για το openvz

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε διακομιστής Linux?

Ενώ το OpenVZ θα μπορούσε, θεωρητικά, να εγκατασταθεί στους περισσότερους διακομιστές Linux (δεδομένης της σωστής εμπειρογνωμοσύνης), συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιείτε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που υποστηρίζει συγκεκριμένα το OpenVZ και βελτιστοποιεί τους διακομιστές τους για να το εκτελεί σωστά..

Τι γίνεται με το VPS?

Εάν σκοπεύετε να διαχειριστείτε ένα περιβάλλον VPS, τότε θα χρειαστείτε έναν πίνακα ελέγχου για τη διαχείριση.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να ρυθμίσετε εικονικούς διακομιστές για πώληση σε άλλα άτομα για φιλοξενία.

Και πάλι, δεν το συνιστούμε, εκτός εάν γνωρίζετε πραγματικά τι κάνετε.

Αξιολόγηση του πίνακα ελέγχου OpenVZ?

Για τον αποκλειστικό έλεγχο των διακομιστών OpenVZ, ο πίνακας ιστού OpenVZ μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Σας επιτρέπει να ελέγχετε το υλικό και τους εικονικούς διακομιστές.

Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τα κοντέινερ στον διακομιστή σας. Επίσης, μπορείτε να διαχειριστείτε τους πόρους του υλικού σας.

Ο πίνακας ελέγχου SolusVM είναι μια δημοφιλής επιλογή για φιλοξενία πελατών. Επιτρέπει τόσο στον διαχειριστή του διακομιστή όσο και στους πελάτες τους να διαχειρίζονται εύκολα το VPS.

Έτσι, ακόμα κι αν δεν παρέχετε φιλοξενία αλλά αντί να το χρησιμοποιείτε, θα μπορείτε να επωφεληθείτε από το πάνελ SolusVM για τη διαχείριση του VPS σας.

Αυτός ο πίνακας ελέγχου επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν επανεκκίνηση, τερματισμό και επανεκκίνηση του VPS. Θα μπορούν επίσης να δουν στατιστικά στοιχεία VPS και να επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε πολλά για τη φιλοξενία OpenVZ?
Η φιλοξενία Α2 σκόραρε # 1 στις πρόσφατες δοκιμές ταχύτητας και απόδοσης. Τα φιλικά προς τους προγραμματιστές προγράμματα VPS χρησιμοποιούν τεχνολογία OpenVZ. Οι αναγνώστες μας μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 50% για αυτά τα σχέδια. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
και συνδεθείτε σήμερα.

Πώς σχετίζεται το Containerization με το VPS Hosting?

Εάν έχετε ψωνίσει για έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, σίγουρα έχετε συναντήσει σχέδια VPS.

Είναι ισχυρά, ευέλικτα και ιδανικά για επιχειρήσεις. Ωστόσο, τι φιλοξενεί το VPS?

Το VPS σημαίνει Virtual Private Server. Ακριβώς όπως ακούγεται, αυτοί είναι εικονικοί διακομιστές και όχι φυσικοί.

Τι είναι το VPS Hosting?

Το εικονικό περιβάλλον είναι πολύ παρόμοιο με το περιβάλλον φιλοξενίας ενός αποκλειστικού διακομιστή, αλλά χρησιμοποιεί ένα κοινόχρηστο περιβάλλον φιλοξενίας.

Τεχνικά, η φιλοξενία VPS είναι ένας συνδυασμός κοινής φιλοξενίας ιστοσελίδων και ειδικής φιλοξενίας.

Πώς λειτουργεί το VPS Hosting με κοντέινερ?

Η φιλοξενία VPS χρησιμοποιεί τεχνολογία κοντέινερ για την εκτέλεση πολλαπλών εικονικών λειτουργικών συστημάτων στον ίδιο διακομιστή.

Κάθε μεμονωμένο λειτουργικό σύστημα λειτουργεί ως αποκλειστικός διακομιστής.

Αυτό επιτρέπει στα προγράμματα VPS να προσφέρουν ιδιωτική φιλοξενία και αποκλειστικούς πόρους, αλλά με πολύ φθηνότερο κόστος από τους αποκλειστικούς διακομιστές.

Αυτό βελτιώνεται κατά την κοινή φιλοξενία με τέσσερις βασικούς τρόπους:

 1. Διατηρεί τα αρχεία του ιστότοπού σας απομονωμένα από άλλους λογαριασμούς χρηστών στο διακομιστή.
 2. Σας δίνει συνήθως πρόσβαση root στις λειτουργίες του διακομιστή.
 3. Σας δίνει πλήρη έλεγχο σε οποιεσδήποτε εφαρμογές διακομιστή θέλετε να εγκαταστήσετε.
 4. Απομακρύνει τους κατανεμημένους πόρους σας, ώστε να μην χρειάζεται να τους μοιραστείτε με κανέναν άλλο.

Είναι το VPS Hosting καλύτερο από το Dedicated Hosting για το OpenVZ?

Σε σύγκριση με την ειδική φιλοξενία, έχουμε ήδη αναφέρει ότι τα προγράμματα VPS είναι φθηνότερα.

Ωστόσο, επιτρέπουν επίσης την πλήρη διαχείριση της φιλοξενίας σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με καμία από τις τεχνικές δυνατότητες εκτέλεσης ενός διακομιστή, όπως αναβαθμίσεις υλικού ή ενημέρωση ασφαλείας.

Αυτό καθιστά το VPS hosting μια τόσο δημοφιλή επιλογή μεταξύ επιχειρήσεων όλων των μεγεθών.

OpenVZ έναντι άλλης τεχνολογίας εικονικοποίησης

Εάν έχετε ακούσει για το OpenVZ, είναι πιθανό να γνωρίζετε επίσης για το KVM. Το KVM είναι μια άλλη μορφή τεχνολογίας εικονικοποίησης.

Οι άνθρωποι μπορεί να αναρωτιούνται ποιο είναι καλύτερο όταν εξετάζουν τη φιλοξενία VPS. Διαφορετικοί οικοδεσπότες Ιστού θα προσφέρουν διαφορετικές μορφές εικονικοποίησης.

Τόσο το KVM όσο και το OpenVZ είναι δημοφιλείς επιλογές παρόχων φιλοξενίας.

OpenVZ εναντίον KVM εναντίον Xem

OpenVZ KVM Xem

Μπορεί να φιλοξενήσει μόνο λειτουργικά συστήματα Linux.

Εκτελεί κοντέινερ χρησιμοποιώντας κοινόχρηστο πυρήνα που παρέχει περισσότερη διαθέσιμη μνήμη στους χρήστες από το KVM.

Επιτρέπει την πλήρη κοινή χρήση πόρων στο διακομιστή, καθώς οι χρήστες μοιράζονται τον ίδιο πυρήνα. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για εφαρμογές υψηλής έντασης πόρων.

Οι διακομιστές OpenVZ συνήθως κοστίζουν λιγότερο από τους διακομιστές KVM επειδή μπορούν να υπερβιαστούν (θα αναφερθούμε παρακάτω).

Για την πώληση φιλοξενίας, το OpenVZ είναι πιο εύκολο να ρυθμιστεί και να συντηρηθεί

Μπορεί να φιλοξενήσει Windows, Linux και προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα.

Απαιτείται εκτέλεση πυρήνα μέσα στο VPS. Οι χρήστες έχουν τον δικό τους πυρήνα, παρέχοντας ένα πιο απομονωμένο περιβάλλον. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης λιγότερη διαθέσιμη μνήμη.

Επιτρέπει στους χρήστες του λογαριασμού να ορίσουν μια μέγιστη και ελάχιστη τιμή για τους πόρους τους. Έτσι, χρησιμοποιούν μόνο τους πόρους που χρειάζονται για την εκτέλεση εφαρμογών στο VPS.

Πιο ακριβό από τους διακομιστές OpenVZ λόγω της καλύτερης απομόνωσης.

Για άτομα που πωλούν φιλοξενία, το KVM είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθεί.

Μπορεί να φιλοξενήσει λειτουργικά συστήματα Linux και Windows

Απομόνωση εντελώς κάθε μεμονωμένου λογαριασμού VPS. Κάθε λογαριασμός έχει έναν ειδικό πυρήνα.

Πιο απομονωμένη και αποκλειστική λύση από το OpenVZ.

Περιλαμβάνει τη δυνατότητα προγραμματισμού πόρων CPU και παρέχει όριο δίσκου στους χρήστες.

Επιτρέπει αυστηρά εγγυημένους πόρους σε κάθε χρήστη του συστήματος.

Παρέχει την καλύτερη υποστήριξη για διακομιστές παιχνιδιών.

επιλογές κεντρικού υπολογιστή για το openvz

Τι να ψάξετε σε έναν κεντρικό υπολογιστή OpenVZ

Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού ενδέχεται να υπερβούν τους πόρους τους. Αυτό σημαίνει ότι εκχωρούν περισσότερους πόρους στους πελάτες τους από ό, τι επιτρέπει ο διακομιστής, ελπίζοντας ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν όλοι οι πόροι τους.

Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς οι αεροπορικές εταιρείες θα κάνουν κράτηση πτήσεων με την ελπίδα ότι λίγοι άνθρωποι δεν θα εμφανιστούν.

Συνήθως μόνο σκιερές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων θα συμμετάσχουν σε αυτό. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε έναν δημοφιλή οικοδεσπότη Ιστού, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε.

Πρόσεχέ για αυτό

Όταν ψωνίζετε για σχέδια VPS και κοιτάζετε διακομιστές OpenVZ, βεβαιωθείτε ότι δεν σας τοποθετούν σε σύστημα με πάρα πολλά κοντέινερ.

Ένα πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι ότι ο πάροχος φιλοξενίας σας μπορεί να σας παρέχει εγγυήσεις πόρων.

Μπορείτε να μιλήσετε για υποστήριξη από την εν λόγω εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων ή να αναζητήσετε κριτικές πριν ξεκινήσετε ένα σχέδιο VPS εάν ανησυχείτε για αυτό.

Οι περισσότερες καλές εταιρείες φιλοξενίας δεν θα πουλήσουν τους πόρους τους, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να είστε πολύ προσεκτικοί.

Μάθετε περισσότερα

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το OpenVZ, ανατρέξτε στο OpenVZ.org. Εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση και τη χρήση της τεχνολογίας εικονικοποίησης στον ιστότοπό τους που βασίζεται στο wiki.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του OpenVZ?

Μιλήσαμε για το καλό, το κακό και το άσχημο. Εδώ είναι μια γρήγορη ανάλυση όλων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του OpenVZ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη κάθε ένα από αυτά πριν λάβετε την τελική σας απόφαση.

Πλεονεκτήματα του OpenVZ

 • Καλή απόδοση CPU για χρήστες
 • Ο κεντρικός υπολογιστής χρειάζεται λιγότερους πόρους λόγω ενός κοινόχρηστου πυρήνα
 • Οι χρήστες αποκτούν τους δικούς τους αποκλειστικούς πόρους
 • Δεν περιπλέκεται στη ρύθμιση και τη συντήρηση
 • Θα παρέχει τις φθηνότερες επιλογές VPS

Μειονεκτήματα του OpenVZ

 • Ένα VPS μπορεί προσωρινά να πάρει πόρους από άλλο όταν δεν χρησιμοποιούνται
 • Όταν δεν υπάρχουν εφεδρικοί πόροι στο διακομιστή, ο διακομιστής μπορεί να τερματίσει αυτές τις διαδικασίες
 • Δεν είναι ιδανικό για διακομιστές παιχνιδιών ή έργα web που απαιτούν μεγάλη χρήση πόρων
 • Όχι τόσο αξιόπιστο και σταθερό όσο άλλες επιλογές όπως το KVM
 • Μπορεί να τρέξει μόνο το λειτουργικό σύστημα Linux

Κορυφαίοι 3 κεντρικοί υπολογιστές για OpenVZ

Με τόσους οικοδεσπότες, μπορεί να είναι συντριπτικό να καταλάβετε ποιος διαθέτει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε. Προτείνουμε να ξεκινήσετε με τους κεντρικούς υπολογιστές παρακάτω όταν αναζητάτε φιλοξενία OpenVZ.

κεντρικός υπολογιστής για το openvz

Μέσω WhoisHostingThis.com

Φιλοξενία Α2

Το A2 Hosting διαθέτει μερικές από τις φθηνότερες διαθέσιμες επιλογές VPS.

Στιγμιότυπο οθόνης τιμής φιλοξενίας

Είμαστε πάντα ευχαριστημένοι με την εκπληκτική τους υπηρεσία στους 20x ταχύτερους διακομιστές Turbo.

Οι έμπειροι προγραμματιστές μπορούν να αποκτήσουν εξαιρετικά φθηνά
, μη διαχειριζόμενα σχέδια VPS από το A2 με πλήρη πρόσβαση root και πολλούς πόρους.

Οι άπειροι χρήστες θα πληρώσουν περισσότερα για διαχειριζόμενους διακομιστές, αλλά αυτές οι τιμές είναι ακόμη πολύ πιο προσιτές από τις LiquidWeb’s.

Ένα πράγμα που αγαπάμε για τη φιλοξενία Α2 είναι το εκπληκτικό τους “Οποτεδήποτε” εγγύηση επιστροφής χρημάτων
.

Υγρός Ιστός

Τα σχέδια VPS του Liquid Web
είναι χτισμένα σε μερικές από τις πιο ισχυρές και ασφαλείς διαθέσιμες αρχιτεκτονικές.

Στιγμιότυπο οθόνης υγρού Ιστού

Αν και οι τιμές τους
είναι πιο απότομα από ό, τι μπορείτε να βρείτε αλλού, πληρώνετε για σταθερότητα σε επίπεδο επιχείρησης και 100% εγγύηση χρόνου λειτουργίας.

Τα διαχειριζόμενα σχέδια εικονικού διακομιστή τους
Συμπεριλάβετε πλήρη πρόσβαση root, ώστε οι προγραμματιστές να έχουν πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος φιλοξενίας.

Επειδή χρησιμοποιούν το cloud VPS, οι πόροι σας μπορούν να είναι εγγυημένοι και πλήρως αφιερωμένοι.

HostDime

Το HostDime αξίζει μια θέση ως προτεινόμενος κεντρικός ιδιωτικός διακομιστής.

Τα σχέδια VPS τους έρχονται με μικρότερα ποσά πόρων, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν πολύ φθηνότερες τιμές
από το Liquid Web και το A2 Hosting.

Στιγμιότυπο οθόνης HostDime

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσετε ότι όλα τα σχέδιά τους δεν είναι διαχειριζόμενα. Χρησιμοποιώντας την επιλογή σας διανομής Linux, αυτοί οι εικονικοί διακομιστές εκτελούν Virtuozzo και OpenVZ.

Λάβετε εξαιρετικά επεκτάσιμους πόρους, άμεση ανάπτυξη VPS και πλήρη πρόσβαση root.

προσφορές φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για σοβαρή φιλοξενία OpenVZ?
Το Liquid Web παρέχει προγράμματα OpenVZ υψηλής απόδοσης με ασφάλεια εταιρικού επιπέδου. Αυτήν τη στιγμή οι αναγνώστες μας μπορούν να λάβουν ειδικές τιμές για αυτά τα σχέδια. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Άλλες λειτουργίες στα Εργαλεία

 • Σκατά
 • RapidWeaver
 • Επεκτάσεις FrontPage
 • WebDAV
 • Αλογάκι της παναγίας
 • Visual Studio .NET
 • Dreamweaver

Συχνές ερωτήσεις OpenVZ

 • Ποιοι είναι μερικοί καλοί λόγοι για τη χρήση του OpenVZ?

  Ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο το OpenVZ είναι καλό είναι ότι το open source του. Αν και δεν διαθέτει κάποια ευελιξία από τους εμπορικούς ανταγωνιστές του για εικονικοποίηση, το OpenVZ είναι τόσο καλό όσο οι κορυφαίοι ηγέτες της αγοράς στην εξυπηρέτηση πολλαπλών εικονικών μηχανών Linux σε διακομιστή Linux όπως το CentOS ή το Red Hat Enterprise. Η συνολική εξοικονόμηση και η συγκρίσιμη απόδοση είναι ένας σκληρός συνδυασμός για νέους προγραμματιστές ή παρόχους φιλοξενίας.

 • Υπάρχουν λόγοι για να μην χρησιμοποιήσετε το OpenVZ?

  Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση κοντέινερ ή την εικονικοποίηση, ή ακόμη και την έλλειψη διαχείρισης διακομιστή ιστού γενικά, τότε το OpenVZ δεν είναι πιθανώς η καλύτερη λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία εικονικών μηχανών. Το μεγαλύτερο ελάττωμα με το OpenVZ είναι ότι περιορίζει την πρόσβαση σε συσκευές που δεν είναι ήδη εικονικές. Εξαιτίας αυτού, καμία πραγματική (ή φυσική) συσκευή δεν θα αλληλεπιδράσει με το OpenVZ.

 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για το OpenVZ?

  Το OpenVZ είναι στην πραγματικότητα μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα σε σχέση με το Virtuozzo, το οποίο είναι ένα εμπορικό λογισμικό διακομιστή που αναπτύχθηκε από την Odin για εικονικοποίηση εταιρικής κλίμακας, όταν τα λειτουργικά συστήματα είναι αγωνιστικά ανοιχτού κώδικα. Οι εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα για το OpenVZ περιλαμβάνουν το VirtualBox από την Oracle, το QEMU για τους υπεύθυνους φιλοξενίας ανοιχτού κώδικα που εκτελούν virtualization υλικού. Άλλες εναλλακτικές λύσεις για το OpenVZ είναι εμπορικές τεχνολογίες εικονικοποίησης όπως το Xen από το Citrix και το VMware.

 • Πρέπει να ξέρω πώς να προγραμματίζω για να χρησιμοποιήσω το OpenVZ?

  Ναί. Αν και ίσως να μην χρειάζεται να είστε καλά καταρτισμένος προγραμματιστής ιστού για να λειτουργείτε το OpenVZ ως πλατφόρμα εικονικοποίησης, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να προγραμματίζετε σε διακομιστές Linux. Λόγω της πολυπλοκότητας της ρύθμισης του λογισμικού διακομιστή, συνιστάται ιδιαίτερα οι κάτοχοι ιστότοπων ή οι μπλόγκερ που θέλουν να ρυθμίσουν το OpenVZ να συνάπτουν συμβόλαιο με έναν επαγγελματία προγραμματιστή πριν προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν απευθείας τον διακομιστή. Συμβουλευτείτε τον πάροχο φιλοξενίας σας εάν χρειάζεστε μια πρόταση για το ποιον να επικοινωνήσετε σχετικά με αυτήν την εξαιρετικά τεχνική υπηρεσία.

 • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη φιλοξενία του OpenVZ?

  Για να αναπτύξετε το OpenVZ, θα χρειαστείτε έναν διακομιστή συμβατό με Linux – το CentOS ή το Scientific Linux είναι οι προτιμώμενες πλατφόρμες. Υπάρχουν οδηγίες εγκατάστασης του Debian στο επίσημο wiki, αλλά η προτιμώμενη μέθοδος CentOS ή Scientific Linux χρησιμοποιώντας το RHEL 6. Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα για τα κοντέινερ σας. Μόλις μορφοποιηθεί σωστά, θα πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο αποθετηρίου OpenVZ και να το ανεβάσετε στο καθορισμένο αποθετήριο στον διακομιστή. Μόλις εισαγάγετε ένα συγκεκριμένο κλειδί στο διακομιστή σας, το OpenVZ θα πρέπει να εγκατασταθεί με επιτυχία και θα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του Kernal και στη διαμόρφωση του συστήματος.

 • Υπάρχουν πρόσθετες συγκεκριμένες προτάσεις φιλοξενίας?

  Μόλις εγκαταστήσετε το OpenVZ, εγκαταστήστε τους πυρήνες, διαμορφώστε το σύστημα, εγκαταστήστε τα εργαλεία και επανεκκινήστε – ίσως να μην έχετε πολλά να εξετάσετε όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Το OpenVZ δεν είχε ποτέ μια πολύ επιτυχημένη γραφική διεπαφή χρήστη (GUI). Ενώ ένα GUI εισήχθη το 2007, δεν εξελίχθηκε ποτέ στην προηγούμενη έκδοση 0,1. Αντί να περιλαμβάνεται ένα GUI για διαχείριση συστήματος, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη προτύπων Linux OS για να βοηθήσετε στη λειτουργία της εγκατάστασης OpenVZ, καθώς και των εικονικών μηχανών που αναπτύσσετε μέσω του OpenVZ.

 • Πρέπει να ανησυχώ για την εγκατάσταση?

  Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε πλήρως το OpenVZ μόνοι σας και δεν έχετε εμπειρία με την εγκατάσταση και ρύθμιση παραμέτρων λύσεων εικονικοποίησης, τότε ναι η εγκατάσταση αυτού του λογισμικού θα πρέπει να είναι λίγο ανησυχητική. Επειδή το OpenVZ είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, η εγκατάσταση και η εγκατάσταση θα απαιτούν περισσότερη χειροκίνητη εργασία από μία από τις εμπορικές εναλλακτικές λύσεις. Συμβουλευτείτε τον προτιμώμενο ειδικό πάροχο φιλοξενίας για να δείτε εάν έχουν μια λίστα με ειδικούς διαχείρισης διακομιστών που μπορείτε να επικοινωνήσετε πριν ξεκινήσετε αυτό το έργο.

 • Τι σημαίνει αυτο-φιλοξενείται; Δεν χρειάζεται να τρέχω έναν διακομιστή μόνοι μου?

  Οι αυτο-φιλοξενούμενοι διακομιστές και οι σχετικές πλατφόρμες τους δεν απαιτούν από εσάς να αποκτήσετε προσωπικά τον διακομιστή και να τον διαχειριστείτε για να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας. Αντίθετα, η αυτο-φιλοξενία σημαίνει απλώς ότι η φιλοξενία δεν παρέχεται απευθείας από την ομάδα ανάπτυξης που δημιούργησε το λογισμικό και τα συστήματα που χρησιμοποιείτε για την εκτέλεση της πλατφόρμας εικονικοποίησης. Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα εικονικοποίησης ανοιχτού κώδικα που φιλοξενείται από τον εαυτό σας, θα πρέπει να συμβάλετε με έναν πάροχο φιλοξενίας πριν δημιουργήσετε την πλατφόρμα σας και να βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν ειδική φιλοξενία ως επιλογή με τα πακέτα.

 • Χρειάζομαι διαχειριζόμενη φιλοξενία για να χρησιμοποιήσω το OpenVZ ως πλατφόρμα εικονικοποίησης?

  Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από την απάντησή σας στην ερώτηση “πόση ευθύνη είστε διατεθειμένοι να αποδεχτείτε για τη συντήρηση του ιστότοπού σας;” Όσο πιο περίπλοκο γίνεται το περιβάλλον εικονικοποίησης, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη σας για επαγγελματικά διαχειριζόμενες υπηρεσίες. Η κοινή φιλοξενία συχνά συνοδεύεται από ορισμένες διαχειριζόμενες υπηρεσίες. Εάν έχετε μια αποκλειστική λύση φιλοξενίας, ωστόσο, ενδέχεται να απαιτούνται διαχειριζόμενες υπηρεσίες στο πλαίσιο της συμφωνίας σας. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό ισχύει για οποιαδήποτε πλατφόρμα εικονικοποίησης που φιλοξενείται από τον εαυτό σας – όχι μόνο για πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα όπως το OpenVZ.

 • Μπορώ να φιλοξενήσω το OpenVZ σε κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας?

  Τα κοινά σχέδια φιλοξενίας είναι πιθανώς ανίκανα να φιλοξενήσουν το OpenVZ λόγω της πολυπλοκότητας της φιλοξενίας πλατφορμών εικονικοποίησης που απαιτούν σημαντικό αριθμό πόρων για την κλιμάκωση της αναπαραγωγής διακομιστών. Αντί να χρησιμοποιείτε κοινόχρηστη φιλοξενία για τα δικά σας προσωπικά έργα εικονικοποίησης, μάλλον θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός αποκλειστικού διακομιστή Linux.

 • Πώς συγκρίνεται το OpenVZ με το Virtuozzo ως πλατφόρμα εικονικοποίησης?

  Το OpenVZ είναι η έκδοση ανοιχτού κώδικα του Virtuozzo. Ενώ το βασικό πλαίσιο των δύο εφαρμογών είναι παρόμοιο, υπάρχουν μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά για καθεμία από τις οποίες πρέπει να λάβετε υπόψη προτού επιλέξετε απλά το ένα πάνω στο άλλο. Σύμφωνα με πολλές αναφορές από έμπειρους επαγγελματίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, το Virtuozzo διαθέτει έναν καλύτερο πίνακα ελέγχου και καλύτερα hacks πυρήνα – κάτι που έχει νόημα δεδομένης της κατάστασής του ως εμπορικού λογισμικού. Λόγω της οικονομικής δέσμευσης, ένας πάροχος φιλοξενίας πρέπει να επενδύσει με την Odin για να αποκτήσει άδεια για το Virtuozzo, πολλοί πάροχοι φιλοξενίας που προσφέρουν το Virtuozzo έχουν μια πιο σταθερή υποδομή. Το Virtuozzo κάνει καλύτερη δουλειά στο να παρέχει διαχείριση μνήμης και να αναφέρει τη χρήση μνήμης σε σύγκριση με το OpenVZ. Ένα άλλο μεγάλο όφελος για το Virtuozzo έναντι του OpenVZ είναι ο περιοριστής εισόδου / εξόδου, ο οποίος θα αποτρέψει την υπερφόρτωση του διακομιστή σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map