MongoDB Hosting: Αυτοί οι οικοδεσπότες είναι μόνοι για παρακολούθηση το 2020

Contents

Συγκρίνετε τη φιλοξενία MongoDB

Το MongoDB είναι μια βάση δεδομένων ανοιχτού κώδικα NoSQL. Με αυτήν την εφαρμογή, θα χρειαστείτε τόσο έλεγχο διακομιστή όσο και ευελιξία, καθώς το σχήμα βάσης δεδομένων μπορεί να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε τον σωστό οικοδεσπότη.


Ένας κεντρικός υπολογιστής πρέπει να πληροί συγκεκριμένες τεχνικές απαιτήσεις για την εκτέλεση του MongoDB. Συνήθως εγκαθίσταται από χρήστη σε ιδιωτικό περιβάλλον όπως VPS ή αποκλειστικός διακομιστής ικανός να χειρίζεται μεγάλα σύνολα δεδομένων με υψηλό φορτίο εγγραφής.

Υπάρχει μια λεπτομερής ανάλυση των αγαπημένων μας οικοδεσποτών αργότερα σε αυτήν την ανάρτηση, αλλά εδώ ρίξτε μια ματιά στους καλύτερους 5 οικοδεσπότες για το MongoDB:

 1. Μπλε Χοστ
  – γρήγορη παροχή και αποκλειστική διεύθυνση IP
 2. Φιλοξενία Α2
  – εύκολη εγκατάσταση με ένα κλικ με σταθερούς διακομιστές
 3. Υγρός Ιστός
  – αξεπέραστη υποδομή και υποστήριξη
 4. Διακομιστής
  – απίστευτες τιμές σε σταθερά σχέδια VPS
 5. DreamHost
  – λογικές τιμές με SSD και απεριόριστο εύρος ζώνης

Πώς επιλέξαμε τους καλύτερους οικοδεσπότες για το MongoDB?

Από περισσότερα από 1.500 προγράμματα φιλοξενίας, αναζητήσαμε προγράμματα VPS και αποκλειστικά διακομιστές που συνοδεύονται από αποκλειστική διεύθυνση IP και πρόσβαση στις συγκεκριμένες θύρες που απαιτούνται από το MongoDB.

Δώσαμε προτεραιότητα στους παρόχους φιλοξενίας που είχαν εξαιρετικό χρόνο λειτουργίας, όλα τα SSD για αποθήκευση και ανώτερη τεχνική υποστήριξη. Και εξετάσαμε αυτήν τη λίστα με την τεράστια βάση δεδομένων με πραγματικές κριτικές πελατών για να καταλήξουμε με τους καλύτερους οικοδεσπότες MongoDB.

Φιλοξενία MongoDB

Το MongoDB είναι ένα είδος βάσης δεδομένων NoSQL, που σημαίνει ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται σε έγγραφα. Αυτό διευκολύνει τη χρήση για απλά έργα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε περισσότερα για το MongoDB και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε το είδος της φιλοξενίας που θα ταιριάζει καλύτερα με τα έργα που θέλετε να κάνετε με αυτό.

Πώς λειτουργεί το MongoDB

Το MongoDB είναι μια βάση δεδομένων που λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τις περισσότερες άλλες βάσεις δεδομένων. Είναι ένα μη σχεσιακό (ή “NoSQL”), βάση δεδομένων προσανατολισμένη στα έγγραφα.

Πολλά από τα οφέλη ταχύτητας και κλιμάκωσης επιτυγχάνονται μόνο εάν η βάση δεδομένων έχει ρυθμιστεί σωστά, σε ένα περιβάλλον βελτιστοποιημένο για να επωφεληθεί από τις δυνατότητές του.

Το MongoDB παρέχει πολλές δυνατότητες που σας επιτρέπουν να κάνετε περισσότερα από απλά ερωτήματα βάσης δεδομένων.

Περάστε λίγο χρόνο κοιτάζοντας τις δυνατότητες του MongoDB, ώστε να γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό.

Αρχική σελίδα MongoDBΑρχική σελίδα MongoDB.

Σχεσιακές βάσεις δεδομένων

Ο πιο κοινός τύπος βάσης δεδομένων είναι μια σχεσιακή βάση δεδομένων στην οικογένεια SQL (Structured Query Language).

Βάσεις δεδομένων SQL

Οι δημοφιλείς σχεσιακές βάσεις δεδομένων περιλαμβάνουν:

 • MySQL
 • MariaDB
 • PostgreSQL
 • Μαντείο
 • Διακομιστής Microsoft SQL
 • SQLite.

Αν και εφαρμόζονται διαφορετικά «κάτω από την κουκούλα», είναι πολύ παρόμοια στον τρόπο με τον οποίο ένας προγραμματιστής ή χρήστης αλληλεπιδρά μαζί τους.

Εάν έχετε εργαστεί με WordPress, Drupal ή Joomla, έχετε χρησιμοποιήσει μια σχεσιακή, SQL, βάση δεδομένων.

Βάσεις δεδομένων βάσει πίνακα

Τυπικές βάσεις δεδομένων τύπου SQL αποθηκεύουν δεδομένα σε μια σειρά πινάκων, με κάθε σειρά του πίνακα να αντιπροσωπεύει μία μόνο καταχώριση.

Οι καταχωρήσεις σε πίνακες μπορεί να σχετίζονται με καταχωρήσεις σε άλλους πίνακες, επιτρέποντας τον σχεδιασμό πολύπλοκων δομών δεδομένων (εξ ου και ο όρος «σχεσιακό»).

Οι σχεσιακές βάσεις δεδομένων είναι εξαιρετικά εργαλεία για την αποθήκευση δομημένων δεδομένων για μεγάλο αριθμό παρόμοιων πραγμάτων.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν γνωρίζετε εκ των προτέρων (όταν αναπτύσσετε την εφαρμογή) για τους τύπους στοιχείων που θα διατηρείτε αρχεία.

Βοηθά επίσης εάν γνωρίζετε ποιες πληροφορίες θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτά.

Επεξήγηση βάσεων δεδομένων NoSQL

Δυστυχώς, στην πραγματική ζωή, δεν γνωρίζουμε πάντα εκ των προτέρων ποιες πληροφορίες μπορεί να χρειαστεί να αποθηκεύσουμε ή ακόμα και μερικές φορές τι είδους πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθούμε.

Επίσης, ορισμένοι τομείς του πραγματικού κόσμου απλά δεν είναι αρκετά δομημένοι για να ταιριάζουν με τον τρόπο με τον οποίο οι βάσεις δεδομένων SQL οργανώνουν δεδομένα.

MongoDB

Το MongoDB είναι μια βάση δεδομένων που βασίζεται σε έγγραφα, μία από τις πολλές νέες “NoSQL” ή μη σχετικές βάσεις δεδομένων.

Αντί να αποθηκεύει αρχεία σε μια σειρά αλληλοσυνδεόμενων σειρών πινάκων, όπου οι πληροφορίες για ένα μεμονωμένο στοιχείο ενδέχεται να εξαπλωθούν σε πολλούς πίνακες, το MongoDB αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο στοιχείο σε ένα ενιαίο έγγραφο.

Χαλαρή δομή

Στη συνέχεια, η βάση δεδομένων επιτρέπει την ομαδοποίηση και την ευρετηρίαση εγγράφων διαφόρων τύπων.

Αυτός είναι ένας πολύ πιο χαλαρός, λιγότερο δομημένος τρόπος οργάνωσης δεδομένων και υπάρχουν τόσο οφέλη όσο και μειονεκτήματα.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το MongoDB

Η σωστή επιλογή για τη λύση διαχείρισης βάσης δεδομένων είναι σημαντική.

Αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να μην έχετε καμία επιλογή με τη βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιήσετε.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα υπάρχον σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή πλατφόρμα blogging, αυτές οι εφαρμογές έχουν ήδη δημιουργηθεί με μια συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Το MongoDB είναι για ανάπτυξη

Σε γενικές γραμμές, το ζήτημα του τύπου βάσης δεδομένων που θα χρησιμοποιηθεί είναι ερώτημα για προγραμματιστές νέων εφαρμογών.

Το MongoDB είναι συχνά μια καλύτερη επιλογή για πολύ μεγάλα σύνολα δεδομένων με πολύ υψηλό φορτίο εγγραφής, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μοιραστείτε τη βάση δεδομένων.

Είναι επίσης η σωστή επιλογή εάν το μοντέλο δεδομένων ή το σχήμα σας είναι ασταθής και πρέπει να αναπτύσσω στο περασμα του χρονου.

Πότε να μην χρησιμοποιείται το MongoDB

Μην χρησιμοποιείτε το MongoDB εάν δημιουργείτε μια εφαρμογή που θα απαιτώ Η SQL συμμετέχει ή συναλλαγές, ή όπου απαιτείται ομαλοποίηση δεδομένων.

Τι χρειάζεστε για να φιλοξενήσετε το MongoDB

Οι κοινόχρηστοι λογαριασμοί φιλοξενίας και οι πάροχοι φιλοξενίας ιστού «έκπτωσης» όπου ο ιστότοπος ή η εφαρμογή σας μοιράζεται μια διεύθυνση IP με άλλους λογαριασμούς είναι εντελώς ακατάλληλοι για τη φιλοξενία του MongoDB.

Μπορείτε να το ξεπεράσετε αγοράζοντας μια αποκλειστική διεύθυνση IP για τον ιστότοπό σας. Αλλά κανονικά, θα πρέπει να φιλοξενείτε το MongoDB σε ένα πρόγραμμα cloud, VPS ή ειδικό διακομιστή.

Τύπος φιλοξενίαςΠλεονεκτήματαΜειονεκτήματα
Κοινή φιλοξενίαΦτηνόςΌχι πολλές επιλογές
VPSΕιδική κατανομή πόρωνΠιο ακριβό
Αφιερωμένος διακομιστήςΠλήρως ιδιωτικόΠιο πολύπλοκο

Άλλοι λόγοι για να πάτε με φιλοξενία υψηλού επιπέδου

Επιπλέον, εάν δημιουργείτε μια εφαρμογή που απαιτεί τη χρήση μιας βάσης δεδομένων NoSQL όπως το MongoDB, πιθανότατα έχετε πολλές άλλες ανάγκες.

Αυτά πιθανότατα δεν πρόκειται να προβλεφθούν επαρκώς σε ένα κοινόχρηστο περιβάλλον φιλοξενίας χαμηλού κόστους.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε πολλά για τη φιλοξενία MongoDB?
Το A2 Hosting βαθμολογεί συνεχώς την κορυφή των δοκιμών ταχύτητας και απόδοσης. Παρέχουν εγκαταστάσεις με ένα κλικ MongoDB και πρόσβαση σε κέλυφος. Αυτήν τη στιγμή οι αναγνώστες μας μπορούν να εξοικονομήσουν έως 50% στα σχέδιά τους. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Χρειάζεστε μια αποκλειστική διεύθυνση IP

Πέρα από αυτό, σχεδόν οποιοσδήποτε σοβαρός διακομιστής ιστού θα λειτουργούσε καλά, εφ ‘όσον έχετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις θύρες 27017 και 28017 (σε πολλούς τυπικούς οικοδεσπότες Ιστού, θα πρέπει να ζητήσετε το άνοιγμα αυτών των θυρών).

Επομένως, εάν μπορείτε να λάβετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP, το MongoDB μπορεί να αναπτυχθεί στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και στο πιο τυπικό υλικό σε επίπεδο παραγωγής.

Στιγμιότυπο οθόνης cloud του MongoDBΣτιγμιότυπο οθόνης cloud του MongoDB.

Τύπος φιλοξενίας

Όταν αναζητάτε έναν κεντρικό υπολογιστή MongoDB, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα ιδιωτικό περιβάλλον φιλοξενίας.

Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS) ή αποκλειστικού διακομιστή.

Τα σχέδια VPS θα είναι ευκολότερα στη διαχείριση από τους αποκλειστικούς διακομιστές και θα παρέχουν περιβάλλον cloud για άμεση, κατ ‘απαίτηση παροχή.

Κέντρα δεδομένων

Η απόδοση είναι πάντα ένα πρόβλημα με τη φιλοξενία ιστοσελίδων. Μια κοινή λύση σε ζητήματα ταχύτητας διακομιστή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα CDN για την παράδοση περιεχομένου από διακομιστές κοντά σε επισκέπτες ιστότοπων.

Επειδή το MongoDB δημιουργεί δυναμικό περιεχόμενο, τα CDN προσφέρουν σχετικά μικρή βοήθεια. Ως αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να αποκτήσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας με ένα κέντρο δεδομένων κοντά στους χρήστες σας. Τα προγράμματα χαμηλότερης τιμής συχνά δεν προσφέρουν επιλογές σχετικά με κέντρα δεδομένων.

Αναζητήστε έναν πάροχο φιλοξενίας που μπορεί να σας παρέχει μια κατάλληλη τοποθεσία κέντρου δεδομένων.

Ποια πλατφόρμα είναι καλύτερη για το MongoDB

Ακριβώς επειδή μπορείτε να εκτελέσετε το MongoDB σε σχεδόν οποιονδήποτε διακομιστή ιστού δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκτελέσετε το MongoDB σε οποιονδήποτε διακομιστή ιστού.

Ρύθμιση MongoDB

Το MongoDB μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να ρυθμιστεί, ειδικά για προγραμματιστές που δεν είναι εξοικειωμένοι με όλα τα πλεονεκτήματά του.

Μεγάλο μέρος του ταχύτητα και επεκτασιμότητα Τα οφέλη επιτυγχάνονται μόνο εάν έχει ρυθμιστεί η βάση δεδομένων σωστά, σε ένα περιβάλλον βελτιστοποιημένο για να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του σημεία.

Η ρύθμιση του MongoDB περιλαμβάνει:

 1. Δημιουργία περιβάλλοντος τοπικής ανάπτυξης
 2. Εύρεση κατάλληλου διακομιστή
 3. Εγκατάσταση του MongoDB
 4. Επιλογή γλώσσας προγραμματισμού
 5. Σχεδιασμός βάσης δεδομένων
 6. Ανάπτυξη της βάσης δεδομένων
 7. Δημιουργία εφαρμογής ιστού.

Επιλέξτε έναν κεντρικό υπολογιστή που ειδικεύεται στο MongoDB

Για αυτόν τον λόγο, σας συνιστούμε να αναπτύξετε τη βάση δεδομένων MongoDB σε έναν κεντρικό υπολογιστή ιστού με εμπειρία στο MongoDB.

Οι κατασκευαστές του MongoDB έχουν μια λύση MongoDB που διαχειρίζεται το cloud και λειτουργεί σε συνδυασμό με την «υποδομή cloud της επιλογής σας» και υπάρχουν αρκετοί άλλοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων που έχουν βελτιστοποιηθεί από το Mongo.

Δημοφιλείς οικοδεσπότες MongoDB

Πολλοί από αυτούς τους υπολογιστές MongoDB χρησιμοποιούν το Amazon Web Services (AWS). Το Google Cloud και το Microsoft Azure είναι επίσης δημοφιλή.

Στιγμιότυπο οθόνης λύσεων MongoDB
Στιγμιότυπο οθόνης λύσεων MongoDB.

Μερικοί από αυτούς τους παρόχους που είναι αφιερωμένοι στη φιλοξενία MongoDB περιλαμβάνουν mLab, Compose και ScaleGrid.

Αυτές οι αφοσιωμένες εταιρείες θα προσφέρουν το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων που χρειάζεστε για να φιλοξενήσετε πλήρως μια βάση δεδομένων MongoDB.

Τιμές

Αλλά θα διαπιστώσετε ότι αυτοί οι υπολογιστές MongoDB θα είναι πιο ακριβοί από τους VPS που προσφέρονται από παραδοσιακές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Άλλες φθηνότερες εταιρείες φιλοξενίας όπως το A2 Hosting έχουν εξειδικευμένα προγράμματα φιλοξενίας MongoDB που μπορείτε να δείτε.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του MongoDB

Όπως όλες οι εφαρμογές, υπάρχουν καλά και κακά σημεία για το MongoDB. Εδώ είναι τα κυριότερα από κάθε τύπο που πρέπει να θυμάστε όταν ψωνίζετε.

Πλεονεκτήματα

 • Λιγότερος χρόνος ανάπτυξης που δαπανήθηκε για το σχεδιασμό δεδομένων
 • Δυνατότητα εξέλιξης ενός μοντέλου δεδομένων με την πάροδο του χρόνου
 • Ευελιξία για εξαιρέσεις, για κομμάτια δεδομένων “oddball”
 • Ταχύτερη εγγραφή στη βάση δεδομένων
 • Απεριόριστα επεκτάσιμο
 • Δεν διαγράφονται διαδοχικές διαγραφές.

Μειονεκτήματα

 • Τα δεδομένα ενδέχεται να μην είναι κανονικοποιημένα (π.χ. πολλαπλές ορθογραφίες)
 • Η λιγότερο αυστηρή μοντελοποίηση δεδομένων ενθαρρύνει τον τεμπέληνο σχεδιασμό δεδομένων
 • Δεν υπάρχουν έλεγχοι για τη συνέπεια των δεδομένων στο επίπεδο της βάσης δεδομένων.

Οι επιλογές μας: Οι τρεις κορυφαίοι οικοδεσπότες MongoDb

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη για το MongoDB. Έτσι θα σας βρούμε στο δρόμο με τους τρεις αγαπημένους μας οικοδεσπότες. Αλλά θυμηθείτε ότι υπάρχουν και άλλοι. Δείτε τη σελίδα σύγκρισης για περισσότερες ιδέες.

Φιλοξενία Α2

A2 φιλοξενία σχεδίων VPS

Η κορυφαία επιλογή μας για βελτιστοποιημένη επιλογή φιλοξενίας MongoDB είναι η φιλοξενία A2. Σας δίνουν μερικά από τα πιο προσιτά σχέδια VPS
με πολλούς πόρους διαθέσιμους για μικρότερους ιστότοπους. Και αν είστε τεχνικά πεπειραμένοι, τα μη διαχειριζόμενα σχέδιά τους δεν μπορούν να νικήσουν.

Το A2 έχει καταστήσει εξαιρετικά εύκολο για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων MongoDB με ένα μόνο κλικ. Παίρνετε επίσης πρόσβαση root στα σχέδια Unmanaged και Core, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε όσα αρχεία διακομιστή θέλετε.

Με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων ανά πάσα στιγμή, σχεδόν δεν υπάρχει λόγος να μην τα δοκιμάσετε.

Διακομιστής

Σύγκριση InterServer

Όπως το A2 Hosting, το InterServer σας προσφέρει επίσης μερικά φθηνά προγράμματα VPS
. Στην πραγματικότητα, εάν δεν χρειάζεστε πολύ δύναμη, μπορείτε να πάρετε ένα σχέδιο για λίγο περισσότερο από ό, τι θα πληρώνατε για ένα κοινό σχέδιο.

Ωστόσο, δεν προσφέρουν την ίδια εύκολη ρύθμιση MongoDB. Η γνώση τους εξηγεί πώς να το κάνετε αυτό, οπότε δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα αν έχετε τεχνική ικανότητα.

Η InterServer πωλεί τα σχέδια VPS της από το “slice”. Ένα slice είναι 1 Core CPU, 1 GB μνήμη και 25 GB χώρος στο δίσκο. Εάν αγοράσετε 4 φέτες ή περισσότερες, παρέχουν διαχειριζόμενη υποστήριξη. Με επιπλέον χρέωση, μπορείτε να λάβετε οποιονδήποτε από τους πίνακες ελέγχου cPanel, Plesk ή DirectAdmin.

Υγρός Ιστός

Σύγκριση LiquidWebLiquid Web Cloud VPS.

Το Liquid Web προσφέρει φιλοξενία cloud VPS σε διακομιστές υψηλής απόδοσης. Τα σχέδιά τους τείνουν να είναι πιο ακριβά
από αυτά του A2 Hosting και του InterServer. Αλλά αυτή η τιμή έρχεται με μερικές από τις καλύτερες υποδομές στην επιχείρηση – με AWS, Google Cloud και Microsoft Azure.

Το Liquid Web περιλαμβάνει μια αποκλειστική διεύθυνση IP, πλήρη πρόσβαση root και 100% χρόνο λειτουργίας δικτύου (οι δοκιμές μας υποστηρίζουν αυτό το αντίγραφο ασφαλείας). Προσφέρουν επίσης πίνακες ελέγχου InterWorx, cPanel και Plesk.

Άλλες δυνατότητες στο NoSQL

 • CouchDB

προσφορές φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για σοβαρή φιλοξενία MongoDB?
Το Liquid Web παρέχει φιλοξενία MongoDB υψηλής απόδοσης, πλήρη πρόσβαση root και 100% χρόνο λειτουργίας. Οι αναγνώστες μας μπορούν επί του παρόντος να λάβουν ειδικές τιμές για τα προγράμματα Liquid Web χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
.

Συχνές Ερωτήσεις MongoDB

 • Τι είναι το MongoDB?

  Το MongoDB είναι ένα μη σχεσιακό (NoSQL), σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων προσανατολισμένο στα έγγραφα. Ελέγχεται από κώδικα εφαρμογής από προγράμματα οδήγησης γραμμένα για διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από την 10gen (τώρα MongoDB Inc) το 2007 ως μέρος ενός προϊόντος PaaS που δημιούργησαν.

 • Τι είναι ένα μη σχεσιακό σύστημα βάσεων δεδομένων?

  Τα περισσότερα συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων είναι σχεσιακά. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται σε έναν αριθμό σχετικών πινάκων, σύμφωνα με ένα περίπλοκο σχήμα δεδομένων που πρέπει να σχεδιαστεί πριν από τη χρήση του συστήματος. Κάθε δεδομένο ερώτημα τραβάει συνήθως από πολλούς πίνακες, επομένως τα δεδομένα πρέπει να συγκεντρωθούν όταν είναι προσπελάσιμα.

  Σε μια μη σχεσιακή βάση δεδομένων, οι πληροφορίες που αφορούν μία μόνο εγγραφή συνήθως αποθηκεύονται σε ένα μόνο μέρος. Το MongoDB είναι μια βάση δεδομένων προσανατολισμένη στα έγγραφα, που σημαίνει ότι οι πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη εγγραφή αποθηκεύονται σε ένα μόνο τμήμα σειριακών δεδομένων που ονομάζεται έγγραφο.

 • Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης μη σχετικών βάσεων δεδομένων?

  Ένα μη σχετικό μοντέλο εγγράφου δεν το καθιστά ιδιαίτερα καλό για πολύ κανονικοποιημένα, δομημένα σύνολα δεδομένων. Μερικές φορές, οι ενημερώσεις μπορούν να δημιουργήσουν ασυνέπειες. Για παράδειγμα, εάν μια συλλογή αναρτήσεων ιστολογίου αποθηκεύει το όνομα του συγγραφέα ως χαρακτηριστικό και μια ξεχωριστή συλλογή ονομάτων συγγραφέων περιέχει βιογραφικές πληροφορίες, η αλλαγή του ονόματος του συγγραφέα θα διακόψει τη σύνδεση. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με μια σχεσιακή βάση δεδομένων.

 • Ποια μορφή δεδομένων χρησιμοποιεί το MongoDB?

  Το MongoDB αποθηκεύει πληροφορίες στο BSON. Αυτή είναι μια δυαδική έκδοση του JSON με πρόσθετα στοιχεία. Αυτό βοηθά στην επιτάχυνση ορισμένων τύπων ανάπτυξης, επειδή το JSON μπορεί να καταναλωθεί απευθείας από εφαρμογές που υποστηρίζονται από JavaScript. Αν δεν πρόκειται να αναπτυχθείτε για το MongoDB, πιθανώς δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά για το BSON.

 • Γιατί να επιλέξω το MongoDB για το έργο μου?

  Δεν χρειάζεται να προκαθορίσετε το μοντέλο δεδομένων σας, επομένως το MongoDB είναι ιδανικό για περιβάλλοντα συνεχούς ανάπτυξης όπου το μοντέλο δεδομένων απλά δεν είναι γνωστό στην αρχή. Επιπλέον, το μοντέλο εγγράφου ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο που σκεφτόμαστε πολλούς τομείς δεδομένων και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα αντικείμενα σε εφαρμογές. Αυτή η ομοιότητα μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό πιο διαισθητικό.

 • Χρησιμοποιεί το MongoDB πίνακες?

  Όχι. Μια μεμονωμένη εγγραφή στο MongoDB αποθηκεύεται σε ένα έγγραφο και όχι σε μια σειρά πίνακα. Έγγραφα παρόμοιου τύπου αποθηκεύονται σε συλλογές. Οι βάσεις δεδομένων NoSQL χρησιμοποιούν ένα εντελώς διαφορετικό παράδειγμα για τον τρόπο χειρισμού των δεδομένων. Είναι καλύτερο να μην προσπαθήσετε να συμφιλιώσετε το ένα με το άλλο.

 • Ποια λειτουργικά συστήματα υποστηρίζουν το MongoDB?

  Όπως τα περισσότερα συστήματα βάσεων δεδομένων, το MongoDB είναι ανεξάρτητο από την πλατφόρμα. Δεδομένου ότι ο πηγαίος κώδικας είναι διαθέσιμος, θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σύστημα. Δυαδικές διανομές είναι διαθέσιμες για Windows, Mac OS X και πολλές γεύσεις του Linux. Υπάρχει ακόμη και μια έκδοση που υποστηρίζεται από την κοινότητα διαθέσιμη για το Solaris.

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω το MongoDB σε κοινόχρηστη φιλοξενία?

  Το MongoDB συνήθως δεν παρέχεται ως τυπική λειτουργία με κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας. Θα χρειαστείτε μια αποκλειστική διεύθυνση IP, πρόσβαση SSH και συγκεκριμένες θύρες ανοιχτές. Επιπλέον, ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές το θεωρούν ότι είναι πλούσιο σε πόρους, κάτι που θα μπορούσε να σας εμποδίσει να το χρησιμοποιήσετε. Τέλος, λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα διαμόρφωσης που δεν θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα.

 • Τι γλώσσες προγραμματισμού μπορώ να χρησιμοποιήσω με το MongoDB?

  Το MongoDB υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα γλωσσών προγραμματισμού. Τα προγράμματα οδήγησης είναι διαθέσιμα για C, C ++, C #, Go, Java, Node.js, Perl, PHP, Python, Ruby, Scala, Switch και άλλα. Υπάρχουν προγράμματα οδήγησης που υποστηρίζονται από την κοινότητα για πολλές άλλες γλώσσες. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο MongoDB προσφέρει εξειδικευμένα μαθήματα για Java, Node.JS και Python.

 • Ποιοι τύποι εφαρμογών είναι κατάλληλοι για το MongoDB?

  Το MongoDB είναι μια καλή επιλογή για εφαρμογές που έχουν μεγάλο αριθμό εγγραφών που δεν βασίζονται σε σχέσεις με άλλους τύπους εγγραφών. Ένας κατάλογος βιβλιοθηκών είναι ένα καλό παράδειγμα. Το MongoDB είναι επίσης μια καλή επιλογή για απροσδιόριστα έργα όπου δεν είστε βέβαιοι πού κατευθύνεστε.

 • Το MongoDB συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ομαλοποίησης δεδομένων?

  Όχι. Το MongoDB δεν εφαρμόζει ούτε ένα αυστηρό σχήμα δεδομένων. Στο MongoDB, η ομαλοποίηση δεδομένων και το συνολικό σχήμα επιβάλλονται από το επίπεδο εφαρμογής, αντί για το επίπεδο δεδομένων. Ωστόσο, το MongoDB δεν έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλό βαθμό τυπικής ακεραιότητας δεδομένων. Για αυτόν τον λόγο, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για πράγματα όπως τα συστήματα πληρωμών.

 • Τι είναι δύσκολο?

  Το MongoDB παρέχει δυνατότητα κλιμάκωσης μέσω της δυνατότητας θραύσης μιας βάσης δεδομένων. Αυτό σημαίνει απλώς ότι τα δεδομένα χωρίζονται σε κομμάτια και αυτά τα κομμάτια αποθηκεύονται σε πολλούς υπολογιστές. Ως αποτέλεσμα αυτού, το MongoDB φιλοξενείται καλά σε ένα κατανεμημένο περιβάλλον όπως ένα σύννεφο.

 • Ποιες είναι οι πιο κοινές εναλλακτικές λύσεις για το MongoDB?

  Οι σχεσιακές βάσεις δεδομένων είναι εναλλακτικές για το MongoDB. Αυτές περιλαμβάνουν MySQL, PostgreSQL και SQLite. Αλλά τις περισσότερες φορές, το MongoDB θα αντικατασταθεί καλύτερα με μια βάση δεδομένων προσανατολισμένη στα έγγραφα. Το CouchDB είναι πολύ δημοφιλές και παρόμοιο με το MongoDB. Άλλες βάσεις δεδομένων NoSQL που δεν είναι προσανατολισμένες στα έγγραφα περιλαμβάνουν το Cassandra και το BigTable.

 • Μπορεί το MongoDB να χειριστεί πολυδιάστατα δεδομένα?

  Ναί. Τα έγγραφα μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε άλλα έγγραφα, δημιουργώντας δεδομένα με τη δομή των πολυδιάστατων συστοιχιών. Μην αφήσετε την ετικέτα NoSQL να σας μπερδέψει. Το MongoDB είναι πολύ ισχυρό. Έτσι μπορεί να κάνει τα περισσότερα πράγματα που θέλετε. Όπου μπορεί να υποφέρει είναι η σχετική απόδοση όταν ασχολείται με πολύ δομημένα δεδομένα.

 • Γιατί δεν μπορώ να κάνω ΕΓΓΡΑΦΗ στο MongoDB?

  Η εντολή JOIN συνδυάζει πίνακες σε ένα ερώτημα SQL. Είναι ένας τρόπος οργάνωσης δεδομένων από διαφορετικές τοποθεσίες. Δεν χρειάζεται να ΣΥΝΕΧΕΤΕ τίποτα στο MongoDB, επειδή το μοντέλο δεδομένων δεν υποστηρίζει την ιδέα ότι οι πληροφορίες σχετικά με ένα αντικείμενο πρέπει να εξαπλωθούν σε πολλούς πίνακες.

 • Ποιοι τύποι εφαρμογών δεν είναι κατάλληλοι για το MongoDB?

  Το MongoDB δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για όλα τα έργα. Οποιοσδήποτε τύπος εφαρμογής όπου η συνοχή των δεδομένων έχει μεγάλη αξία ή απαιτείται, ή όπου πρέπει να διατηρηθεί ένα αυστηρό μοντέλο δεδομένων, είναι ακατάλληλο για αυτό. Τα χρηματοοικονομικά συστήματα είναι μια ιδιαίτερα κακή περίπτωση χρήσης.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map