Εισαγωγή CodeIgniter, Tutorials και πόροι

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Το Code Igniter είναι ένα δημοφιλές πλαίσιο ανάπτυξης εφαρμογών για PHP. Είναι ελαφρύ και εύκολο στη μάθηση.

Η γενική τάση με τα πλαίσια ανάπτυξης εφαρμογών είναι η προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων με την πάροδο του χρόνου. Η ομάδα ανάπτυξης CodeIgniter, από την άλλη πλευρά, επέλεξε να διατηρήσει το πλαίσιο όσο το δυνατόν πιο απλό. Υπάρχει μια ισχυρή προτίμηση για τη σύμβαση έναντι της διαμόρφωσης. δηλαδή, υπάρχει συνήθως ένας τυπικός τρόπος για να κάνετε τα περισσότερα πράγματα και δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο και να αναπτύξετε ενεργειακή διαμόρφωση και να λάβετε αποφάσεις.

Το πλαίσιο παρέχει έναν μικρό αριθμό βασικών χαρακτηριστικών. Λόγω αυτού του μινιμαλισμού, η βάση κώδικα είναι σχετικά μικρή (λιγότερο από 2MB, συμπεριλαμβανομένης της τεκμηρίωσης.

Υπάρχουν φυσικά και μειονεκτήματα σε αυτήν την προσέγγιση, φυσικά. Για έναν έμπειρο προγραμματιστή PHP, το πλαίσιο είναι εύκολο να μάθει. Δεν σας κάνει πάρα πολύ, οπότε αν γνωρίζετε ήδη τι κάνετε, ξεφεύγει από το δρόμο σας και ας αναπτυχθούμε.

Για άπειρους προγραμματιστές που μπορεί να θέλουν ένα πλαίσιο να κάνει πολλά πράγματα «αυτόματα», ο Code Igniter μπορεί να φαίνεται πολύ ελάχιστος.

Σχετικά με τις εκδόσεις CodeIgniter

Από αυτό το γράψιμο, υπήρξαν τρεις σημαντικές αριθμημένες εκδόσεις του πλαισίου CodeIgniter. Η τρέχουσα έκδοση είναι CodeIgniter 3, αλλά μπορείτε να βρείτε πολλές εφαρμογές που εκτελούνται σε καθεμία από τις δύο προηγούμενες μεγάλες εκδόσεις. Η έκδοση 2 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και ένα μεγάλο ποσοστό των υπαρχόντων εφαρμογών CodeIgniter είναι αυτή η έκδοση.

Το CodeIgniter ακολουθεί τις σημασιολογικές αρχές εκδόσεων, επομένως η έκδοση 3 δεν είναι συμβατή προς τα πίσω με τις εφαρμογές που γράφονται στην έκδοση 2. Είναι δυνατή η αναβάθμιση μιας υπάρχουσας εφαρμογής, αλλά είναι αρκετά περίπλοκη.

Εάν εργάζεστε σε μια υπάρχουσα εφαρμογή, ίσως χρειαστεί να μάθετε την έκδοση 2. Ωστόσο, εάν ξεκινάτε ένα νέο έργο, θα πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε την τρέχουσα έκδοση. Αυτό θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από μια σειρά βελτιώσεων και διορθώσεων ασφαλείας, όπως:

Σεμινάρια

Τα σεμινάρια και άλλοι πόροι που αναφέρονται εδώ καλύπτουν CodeIgniter 2 ή 3. Βεβαιωθείτε ότι το σεμινάριο που χρησιμοποιείτε αντιστοιχεί στην έκδοση του έργου στο οποίο εργάζεστε.

Έκδοση 2

 • Εκμάθηση Codeigniter: Μάθετε τον Codeigniter σε 40 λεπτά είναι μια μοναδική εισαγωγή στο πλαίσιο για έμπειρους προγραμματιστές PHP.
 • Το CodeIgniter Tutorial for Beginners είναι μια σημαντική εισαγωγή στο πλαίσιο, κατάλληλη για έμπειρους προγραμματιστές που είναι μόνο αρχάριοι με το CodeIgniter, όχι PHP.
 • Αυτή η σειρά μαθημάτων από το FormGet ξεκινά έναν νέο προγραμματιστή CodeIgniter από αρχάριους έως προχωρημένους.
 • Το CodeIgniter Tutorial είναι μια επισκόπηση βίντεο του πλαισίου. Παρέχει μια πολύ βασική εισαγωγή, χρήσιμη για την κατανόηση των δυνατοτήτων.
 • Το Codeigniter Video Tutorial for Beginners είναι ένας φανταστικός πόρος που καθοδηγεί τους αρχάριους σε όλη τη διαδικασία, από την εγκατάσταση έως τη δημιουργία μιας εφαρμογής.

Έκδοση 3

 • Το CodeIgniter Tutorial από το Tutorials Point είναι μια εξαιρετική βήμα προς βήμα καθοδήγηση του πλαισίου, για απόλυτους αρχάριους.
 • Τα PHP CodeIgniter Tutorials for Beginners είναι μια συλλογή σεμιναρίων με αλληλουχία που βοηθά τους νέους προγραμματιστές CodeIgniter να μάθουν το πλαίσιο από την αρχή.
 • Το PHP MVC Framework CodeIgniter Tutorial for Beginners είναι ένα premium (επί πληρωμή) μάθημα από την Udemy, παρέχοντας σχεδόν 100 βίντεο διαλέξεις που καλύπτουν CodeIgniter μέσα και έξω.

Αναφορά

 • Η επίσημη τεκμηρίωση CodeIgniter είναι η πρώτη πηγή για να αναζητήσετε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με το πλαίσιο.
 • Το CodeIgniter Παράδειγμα Εφαρμογής είναι ένα repo GitHub το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το σχεδιασμό εφαρμογών CodeIgniter.

Εργαλεία

Το CodeIgniter είναι ένα μινιμαλιστικό πλαίσιο, επομένως πολλές λειτουργίες που μπορεί να ενσωματωθούν σε άλλα πλαίσια διατίθενται ως πρόσθετο ή ξεχωριστή λειτουργική μονάδα. Υπάρχουν πολλά από αυτά, που κυμαίνονται από μικροσκοπικά βοηθητικά προγράμματα, έως κατασκευαστές εφαρμογών υψηλού επιπέδου. Ακολουθούν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσθετα CodeIgniter μεγάλης κλίμακας:

 • Το Bonfire είναι ένα αυτοματοποιημένο πρόσθετο διαχείρισης διαχειριστή και προφίλ για το CodeIgniter.
 • Το Fuel CMS είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα που έχει δημιουργηθεί πάνω από το CodeIgniter.
 • Το Ignition-Go είναι ένα αρθρωτό πλαίσιο δημιουργίας εφαρμογών που δημιουργήθηκε με CodeIgniter και Twitter Bootstrap.

Το καλύτερο μέρος για να βρείτε περισσότερα είναι το Awesome CodeIngiter, μια επιμελημένη λίστα με τα καλύτερα και πιο χρήσιμα εργαλεία CodeIgniter.

Κοινότητα

Το CodeIgniter είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα με μια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών.

 • Το CodeIgniter source repo στο GitHub είναι το κεντρικό μέρος για την ανάπτυξη του CodeIgniter.
 • Τα CodeIgniter Forums και το CodeIgniter subreddit είναι τα δύο καλύτερα μέρη για αλληλεπίδραση με προγραμματιστές CodeIgniter online.

Βιβλία για CodeIgniter

Αυτά τα βιβλία καλύπτουν την τρέχουσα έκδοση του Code Igniter.

 • Το Practical CodeIgniter 3 (2016), του Lonnie Ezell, είναι ένας οδηγός all-in-one που σας οδηγεί από το να μην γνωρίζετε τίποτα για το CodeIgniter έως τη δημιουργία σύνθετων εφαρμογών ιστού με CodeIgniter και σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης όπως το Composer.
 • Ο οδηγός δοκιμών CodeIgniter (2016), από τους Suzuki και Whitney, είναι ένα βιβλίο για τη χρήση του PHPUnit για αυτόματες δοκιμές στο CodeIgniter.

Προηγούμενες εκδόσεις του CodeIgniter

Τα παρακάτω βιβλία είναι τα καλύτερα διαθέσιμα για παλαιότερες εκδόσεις του πλαισίου.

 • Το CodeIgniter for Rapid PHP Application Development (2007), του David Upton, ήταν το οριστικό βιβλίο για το CodeIgniter όταν η τρέχουσα έκδοση ήταν 1.x.

 • Το CodeIgniter Web Application Blueprints (2015), από τον Rob Foster, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και τις κοινώς χρησιμοποιούμενες τεχνικές για την κατασκευή εφαρμογών με το CodeIgniter. Ο Foster έγραψε επίσης το επόμενο βιβλίο στη λίστα μας και και οι δύο στοχεύουν στο CodeIgniter 2.x.

 • Το CodeIgniter 2 Cookbook (2013), του Rob Foster, είναι μια συλλογή συνταγών ή καλών λύσεων σε προβλήματα που συναντώνται συνήθως.

Πρέπει να μάθω CodeIgniter?

Το CodeIgniter είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλαίσια PHP, κατατάσσοντας σταθερά μεταξύ των 5 κορυφαίων προτιμώμενων πλαισίων από προγραμματιστές PHP. Έχει καλή βαθμολογία τόσο για τα “στην εργασία” όσο και για “προσωπικά έργα”, που σημαίνει ότι είναι μια εξαιρετικά απασχολούμενη δεξιότητα και πιθανότατα θα σας αρέσει να τη χρησιμοποιείτε.

Η εκμάθηση πώς να δημιουργείτε εφαρμογές στο CodeIgniter – ειδικά εάν γράφετε μόνο εφαρμογές PHP από το μηδέν ή με CMS όπως το WordPress – θα αυξήσει σημαντικά το εύρος των δυνατοτήτων σας.

προσφορές φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για μια εξαιρετική προσφορά φιλοξενίας CodeIgniter?
Η A2 Hosting κατέλαβε την πρώτη θέση στις πρόσφατες δοκιμές ταχύτητας και απόδοσης. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 50% στα σχέδιά τους. Απλώς χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και γραφήματα που σχετίζονται με την κωδικοποίηση και την ανάπτυξη:

 • Πόροι PHP: αυτός είναι ο οδηγός πόρων για την εκμάθηση της PHP και τη βελτίωση ως κωδικοποιητή.
 • Σύνθεση καλής HTML: Πρόκειται για μια σταθερή εισαγωγή στη σύνταξη καλά σχηματισμένου HTML και στη χρήση λογισμικού επικύρωσης HTML.
 • CSS3 – Εισαγωγή, Οδηγοί & Πόροι: αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε τη διάταξη της ιστοσελίδας.

Τι κώδικα πρέπει να μάθετε?

Μπερδεμένοι με ποια γλώσσα προγραμματισμού πρέπει να μάθετε να κωδικοποιείτε; Ρίξτε μια ματιά στο infographic μας, τι κώδικα πρέπει να μάθετε; Δεν συζητά μόνο διαφορετικές πτυχές των γλωσσών, αλλά απαντά σε σημαντικές ερωτήσεις όπως, “Πόσα χρήματα θα κάνω προγραμματισμό PHP για τα προς το ζην;”

Τι κώδικα πρέπει να μάθετε;
Τι κώδικα πρέπει να μάθετε?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map