CMS: Επισκόπηση των Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Contents

Βρείτε φιλοξενία με αυτές τις δυνατότητες στο CMS

 • Μηχανή έκφρασης
 • ΜΜΗΤ
 • Plone
 • MS DotNetNuke
 • Drupal
 • Τζούμλα
 • Tiki Wiki
 • Umbraco
 • Σκυρόδεμα5

Φιλοξενία Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)

Τι είναι το CMS;

Τι είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου?

Το Content Management System (CMS) είναι μια εφαρμογή λογισμικού που βοηθά στη δημιουργία, επεξεργασία και δημοσίευση περιεχομένου σε έναν ιστότοπο.

Το να έχετε ένα μισό-αξιοπρεπές περιεχόμενο CMS στη διάθεσή σας είναι αρκετά στάνταρ σήμερα. Όχι μόνο είναι πιο βολικό να έχετε στη διάθεσή σας ένα φιλικό προς το χρήστη CMS, αλλά εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και πόρους.

Γιατί πρέπει να μάθω για τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου?

Εάν είστε webmaster, αυτό δεν πρέπει καν να είναι ερώτηση.

Είτε είστε τεχνολόγος, συγγραφέας, συντάκτης ή ακόμη και συνεργάτης πωλήσεων, τα CMS αξίζει να γνωρίζετε.

Για να υποστηρίξουν αυτόνομες ροές εργασίας, πολλές εταιρείες αναμένουν πλέον από το περιεχόμενο, το μάρκετινγκ και το δημιουργικό τους προσωπικό να έχουν βασικές γνώσεις σχετικά με τα τυπικά CMS.

Αυτό κλείνει το χάσμα μεταξύ των τεχνολόγων και ορισμένων ομάδων front-end, εξοικονομώντας ξανά χρόνο και χρήμα.

Τυπικά χαρακτηριστικά ενός CMS

Συνήθως, ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες και διεπαφές:

 • Ενα διοικητική διεπαφή (συχνά αποκαλείται “back-end”) για προσθήκη, επεξεργασία και διαχείριση του περιεχομένου σας
 • Μια βάση δεδομένων για αποθήκευση περιεχομένου και άλλων δεδομένων
 • ΕΝΑ σύστημα templating για το σχεδιασμό και την προβολή του περιεχομένου σε έναν ιστότοπο ή σε άλλες μορφές (όπως μια τροφοδοσία RSS)

Τα CMS μπορούν να είναι γενικευμένες λύσεις που μπορούν να χειριστούν πολλούς διαφορετικούς τύπους περιεχομένου ή μπορούν να εξειδικευτούν για χρήση με έναν συγκεκριμένο τύπο περιεχομένου, όπως δημοσιεύσεις ιστολογίου ή γκαλερί φωτογραφιών.

Τα 3 κύρια CMS

Τα γενικευμένα CMS «Big Three»

Τα ακόλουθα τρία συστήματα λογισμικού CMS – WordPress, Drupal και Joomla – αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειονότητα των ιστότοπων που εστιάζουν στο περιεχόμενο.

Μαζί, αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% των αναπτύξεων του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Και τα τρία είναι έργα ανοιχτού κώδικα γραμμένο σε PHP και χρησιμοποιήστε το σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL.

WordPress

Το WordPress αρχικά σχεδιάστηκε ως πλατφόρμα blogging.

Μέχρι σήμερα, το WordPress εξακολουθεί να προτιμά ένα στυλ παρουσίασης με ημερομηνία-μετά. Δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου που χρησιμοποιείται – είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δημοφιλή και εμπορικά επιτυχημένη έργα ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα στον κόσμο.

Η τεράστια βάση χρηστών και προγραμματιστών σημαίνει ότι υπάρχει ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός θεμάτων και προσθηκών, τόσο δωρεάν όσο και premium, και υπάρχει πληθώρα διαδικτυακής βοήθειας και υλικού εκμάθησης.

ο ποικιλία θεμάτων και προσθηκών το καθιστά εξαιρετικά προσαρμόσιμο και ικανός να χειριστεί σχεδόν κάθε περίπτωση χρήσης βάσει περιεχομένου.

Drupal

Το Drupal είναι το πιο δημοφιλές CMS που δεν έχει εγγενή προκατάληψη στις αναρτήσεις ιστολογίου ως κύρια μορφή περιεχομένου (αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιστολόγια).

Το Drupal είναι εν μέρει εμπνευσμένο από το έργο GNU / Linux, οπότε η βασική εγκατάσταση έχει μόνο έναν μικρό «πυρήνα» λειτουργικότητας.

Σχεδόν όλα τα άλλα – ακόμη και τα βασικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται συνήθως από όλους – είναι χτισμένο ως ξεχωριστές ενότητες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τεχνική διαφορά μεταξύ της βασικής λειτουργικότητας και της προστιθέμενης λειτουργικότητας “plugin”, η οποία συμβάλλει στην ισότητα όλων των τύπων περιεχομένου.

Το Drupal μπορεί να ξεκινήσει και να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, αλλά σίγουρα απευθύνεται σε άτομα με τεχνολογικές δεξιότητες που το θέλουν δημιουργήστε μια πλήρως προσαρμοσμένη ανάπτυξη.

Τζούμλα

Το Joomla – Το Joomla παρέχει την εγγενή ευελιξία του Drupal με την ευκολία χρήσης του WordPress.

Αυτό το καθιστά μια πολύ ελκυστική επιλογή για πολλές επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους όπου το WordPress δεν θεωρείται αρκετά ισχυρό.

Ακόμα κι έτσι, το Ο οργανισμός απλά δεν έχει τους συνεχείς τεχνικούς πόρους (ή το προσωπικό) για τη συντήρηση ενός περίπλοκου ιστότοπου Drupal.

Το Joomla θεωρείται σίγουρα υποψήφιο για τα πιο δημοφιλή CMS εκεί έξω. Είναι υπεύθυνο για ένα μεγάλο ποσοστό ζωντανών ιστότοπων. Το Joomla είναι γραμμένο σε PHP και είναι στατιστικά το δεύτερο πιο δημοφιλές CMS παγκοσμίως.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, υπήρξε πάνω από 50 εκατομμύρια λήψεις λογισμικού του Joomla.

WordPress εναντίον Joomla εναντίον Drupal

Στη σημερινή αγορά, καθένα από τα “Big Three” Content Management Systems “έχει τα δικά του μοναδικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για ορισμένους webmasters, η απόφαση για τη χρήση του CMS είναι εύκολη – μπορεί να έχουν μια υπάρχουσα προτίμηση. Εναλλακτικά, γνωρίζουν τα σετ δεξιοτήτων τους και επιλέγουν με βάση την πλατφόρμα που εξυπηρετεί καλύτερα αυτές τις δεξιότητες.

Πίνακας σύγκρισης: WordPress εναντίον Joomla εναντίον Drupal

Χαρακτηριστικό / AspectWordPressJoomlaDrupal
Πώς περιγράφουν τον εαυτό τους“Το WordPress είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο, ιστολόγιο ή εφαρμογή.”“Online σε δευτερόλεπτα, εύκολο στην προσαρμογή, ελευθερία ανάπτυξης.”“Είμαστε το κορυφαίο CMS ανοιχτού κώδικα για φιλόδοξες ψηφιακές εμπειρίες που προσεγγίζουν το κοινό σας σε πολλά κανάλια.”
ΑδειαΔωρεάν, ανοιχτού κώδικαΔωρεάν, ανοιχτού κώδικαΔωρεάν, ανοιχτού κώδικα
Ευκολία στη χρήσηΣυνήθως θεωρείται το πιο εύκολο.Μεταξύ του WordPress και του Drupal.Με το Drupal 7, η διεπαφή χρήστη έγινε πολύ φιλική προς τον χρήστη. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά απαιτούν πρόσθετες γνώσεις.
Με λίγα λόγιαΈνα από τα αγαπημένα των bloggers για ευκολία στη χρήση, μια σειρά από εργαλεία blogger. Δεν απαιτείται γνώση κωδικοποίησης. Τεράστιο θέμα και αγορά προσθηκών. Μεγάλη κοινότητα χρηστών και πωλητών. Διαθέσιμες εκδόσεις μεταφοράς και απόθεσης.Απλή εγκατάσταση. Εύκολη επεκτασιμότητα. Φιλικό για προγραμματιστές. Ενεργή κοινότητα dev. Διαδικτυακά μαθήματα. Μεγάλος αριθμός προσθηκών και εξαρτημάτων.Γνωστή για τα ισχυρά χαρακτηριστικά SEO. Η καλύτερη επιλογή για προηγμένη, ευέλικτη λειτουργικότητα. Ισχυρές δυνατότητες ταξινόμησης για προσθήκη ετικετών, κατηγοριοποίηση και οργάνωση σύνθετων ή εκτεταμένων συλλογών περιεχομένου.
Επαγγελματικές συμβουλές:Βεβαιωθείτε ότι οι προσθήκες σας είναι ενημερωμένες, διαφορετικά ο ιστότοπός σας θα είναι ευάλωτος σε εισβολή. Υπολογίζεται ότι το 78% των παραβιασμένων ιστότοπων χρησιμοποιούν WordPress (ανά Sucuri.net)Προσέξτε να σχεδιάσετε την αρχιτεκτονική του περιεχομένου σας πριν δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. αποφύγετε την υπερβολική χρήση ένθετων ιεραρχιών.Χρησιμοποιήστε έναν οικοδεσπότη Ιστού που ειδικεύεται στο Drupal. Χρησιμοποιήστε το Varnish and Memcached και παρακολουθήστε τη φόρτωση του ιστότοπού σας με εκπληκτική ταχύτητα.
PlugIn / Module / Component Marketplace?
Θέμα Αγορά
Υποστηριζόμενες βάσεις δεδομένωνMySQL, MariaDBMySQL (InnoDB), SQL Server, PostgreSQLMySQL, MariaDB, Percona, PostgreSQL, SQLite. Ο Microsoft SQL Server και το MongoDB υποστηρίζονται από ειδικές ενότητες.
Τελευταία σταθερή έκδοσηWordPress 4.9.5Joomla 3.8.6Drupal 8

Επιλογή του σωστού CMS

Εάν, ωστόσο, είστε νέοι στον ιστότοπο Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου, εσείς μπορεί να μην είναι σίγουρο ποιο CMS είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας. Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται να αποφασίσετε μεταξύ ενός από τα Big Three ως CMS για το επόμενο ιστολόγιο, τον ιστότοπο ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε πλατφόρμας για να τις ελέγξετε.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρείτε αυτά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα χρήσιμα για τη λήψη της απόφασής σας. Η ύπαρξη πάρα πολλών επιλογών είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι θέμα προοπτικής.

Γιατί το WordPress ως CMS;

Γιατί να επιλέξω το WordPress σε σχέση με άλλα CMS?

Πριν πάρετε πολύ λεπτομερείς λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το WordPress, φαίνεται δίκαιο να πείτε ότι το WordPress δεν έχει μονοπώλιο στο blogging.

Τόσο το Drupal όσο και το Joomla μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου η ανάπτυξη περιεχομένου και το blogging είναι οι κύριοι στόχοι του ιστότοπου.

Είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι το WordPress μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για προσαρμοσμένη ανάπτυξη ιστού.

Ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στο blogging, το WordPress είναι σχεδόν καθόλου. Ως πλατφόρμα διαχείρισης άλλου ιστότοπου, υπάρχουν λίγα συστήματα που είναι ευκολότερα στη χρήση για άτομα με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας με ηλεκτρονικές εκδόσεις.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ενδιαφέρεστε για το WordPress?
Το SiteGround διευκολύνει τη δημιουργία και την εκκίνηση ενός ιστότοπου WordPress. Προς το παρόν μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 67% σε πακέτα SiteGround. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Έχει αρκετές προσαρμοσμένες δυνατότητες στο WordPress?

Το WordPress μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για προσαρμοσμένη ανάπτυξη ιστού, αν και αυτός δεν είναι ο βασικός σκοπός της πλατφόρμας.

Εάν είστε μια μικρή επιχείρηση ή blogger που δεν χρειάζεται μια πλήρως εξοπλισμένη πλατφόρμα ιστότοπου, βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Εάν χρειάζεστε απλά κάτι για τη διαχείριση περιεχομένου – τότε το WordPress θα πρέπει να είναι το τέλειο CMS για τον ιστότοπό σας.

Κατοπιν τουτου, Εκτεταμένη επιλογή προσθηκών και λειτουργιών του WordPress αφήστε αρκετό χώρο για να το κάνετε δικό σας. Πολλοί από τους μεγαλύτερους ιστότοπους του κόσμου λειτουργούν στην πραγματικότητα στο WordPress, κάτι που θα πρέπει να είναι ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι.

Όταν το WordPress δεν είναι η καλύτερη επιλογή

Εάν σκέφτεστε σοβαρά ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου όπως το Drupal ή το Joomla μέσω του WordPress, τότε πιθανότατα έχετε ήδη ελέγξει το WordPress.

Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε αποφασίσει ότι δεν θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

Σε γενικές γραμμές, οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό εμπίπτουν σε ένα από τα ακόλουθα:

 • Διαχείριση διαδικτυακού καταστήματος
 • Ευκαμψία
 • Τροποποιήσεις PHP
 • Ασφάλεια
 • Εκτέλεση

Διαχείριση διαδικτυακού καταστήματος

Το WordPress δεν είναι το καλύτερο CMS για το χειρισμό ενός διαδικτυακού καταστήματος με μεγάλο αριθμό προϊόντων, λειτουργικότητα καλαθιού αγορών, επεξεργασία παραγγελιών κ.ο.κ..

Ευκαμψία

Το WordPress είναι όχι αρκετά ευέλικτο για τις ανάγκες ανάπτυξης και προγραμματισμού ιστού.

Αυτό συχνά εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις των προγραμματιστών, αλλά αξίζει να σημειωθεί.

Τροποποιήσεις PHP

Θέλετε να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στο πλαίσιο PHP και χρειάζεστε κάτι λιγότερο περίπλοκο από την αρχή.

Ασφάλεια

Έχετε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του CMS. Λόγω της ευρείας χρήσης του, είναι ένας κοινός και δημοφιλής στόχος για χάκερ.

Εκτέλεση

Ανησυχείτε για την απόδοση – Το WordPress δεν είναι μια ελαφριά επιλογή, που μπορεί να επηρεάσουν σημαντικές μετρήσεις, όπως χρόνους φόρτωσης σελίδας.

Το WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για προσαρμοσμένη ανάπτυξη ιστού, αλλά είναι καλύτερο όταν χρησιμοποιείται για τον βασικό του σκοπό – blogging και δημοσίευση περιεχομένου.

Η Κοινότητα WordPress

Η κοινότητα του WordPress έχει επικεντρωθεί περισσότερο σε προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων για να επεκτείνει τις δυνατότητές της, ενώ άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην υποστήριξη από ένα ισχυρότερο πλαίσιο.

Επιχειρήσεις που αναζητούν μια επαγγελματική πλατφόρμα ανοιχτής πηγής περιεχομένου που μπορεί να χειριστεί ευέλικτο προγραμματισμό μπορεί να βρει το Drupal ή το Joomla να είναι μια καλύτερη λύση για τις ανάγκες τους.

Γιατί το Drupal ως CMS;

Γιατί να επιλέξω το Drupal ως CMS μου?

Στην επιφάνεια, το Drupal μοιάζει πολύ με πολλά άλλα σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου και περιλαμβάνει πολλές αποδοτικές δυνατότητες απόδοσης και επιλογές για προσαρμοσμένη ανάπτυξη ιστού. Το WordPress έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του Drupal για όσους βρίσκονται στον τομέα των διαδικτυακών εκδόσεων.

Το Drupal προσφέρει σημαντικούς εκδότες και ιστότοπους με χιλιάδες σελίδες περιεχομένου, προηγμένες και ευέλικτες επιλογές για προσθήκη ετικετών, κατηγοριοποίηση, οργάνωση και προβολή του περιεχομένου τους. Αυτό οφείλεται στις ισχυρές δυνατότητες ταξινόμησης του Drupal.

Επιπλέον, το Drupal είναι γνωστό για τα ισχυρά χαρακτηριστικά του SEO.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σημαντικοί ιστότοποι όπως το The Economist, οι Tesla Motors και ο Λευκός Οίκος επέλεξαν το Drupal.

Οι κύριοι λόγοι για να επιλέξετε το Drupal είναι:

 • Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους, οπτικά ελκυστικούς, εύχρηστους ιστότοπους από το μηδέν
 • Μπορείτε να οργανώσετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας με σχεδόν απεριόριστους τρόπους
 • Η υψηλή απόδοση είναι ενσωματωμένη.

Όταν το Drupal δεν είναι η καλύτερη επιλογή

Σε σύγκριση με το Drupal, το WordPress είναι πιο φιλικό στους διαχειριστές ιστότοπων που χρησιμοποιούν έναν ιστότοπο για την επεξεργασία περιεχομένου και τη δημιουργία πολλών ιστολογίων.

Το Drupal είναι ένα πιο περίπλοκη πλατφόρμα και ίσως καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αν είστε προγραμματιστής που θέλει πραγματικά να προσαρμόσει έναν ιστότοπο ή εάν χρειάζεστε προηγμένη λειτουργικότητα.

Εάν ο πρωταρχικός σκοπός σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο ως πύλη κοινότητας πολλαπλών blogging, τότε το WordPress μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα.

Εάν επιλέγετε μια προσαρμοσμένη πλατφόρμα ανάπτυξης ιστού με ένα εύχρηστο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, πιθανότατα θα βρείτε το Drupal να είναι μια καλύτερη επιλογή για την επιχείρησή σας από το Joomla.

Ενώ οι δυνατότητες ανάπτυξης των δύο πλατφορμών είναι παρόμοιες, το Drupal παρέχει μια ευκολότερη στη χρήση διεπαφή για τη διαχείριση περιεχομένου.

Γιατί το Joomla ως CMS;

Γιατί να επιλέξω το Joomla ως CMS μου?

Όσον αφορά την εμπειρία χρήστη, το Joomla αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά για προγραμματιστές, σχεδιαστές και διαχειριστές περιεχομένου σε σύγκριση με το Drupal και το WordPress, ειδικά εκείνους με πιο προηγμένα σετ δεξιοτήτων.

Παρά τη μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών και την ευρεία χρήση του ως ένα από τα τρία κορυφαία Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου του Διαδικτύου, έχει εμπειρία οι προγραμματιστές τείνουν να θεωρούν ότι το Joomla είναι απογοητευτικό και μη φιλικοί για τους εαυτούς τους, σχεδιαστές front-end και διαχειριστές περιεχομένου.

Όταν το Joomla δεν είναι η καλύτερη επιλογή

Συγκριτικά, το Drupal και το WordPress έχουν μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, γεγονός που καθιστά και τους δύο μια πιο σοφή επιλογή για ιστότοπους που έχουν πολλούς χρήστες με διαφορετικούς βαθμούς εμπειρίας στον Ιστό.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον προγραμματισμό, το WordPress θα είναι μια καλύτερη πλατφόρμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε σύγκριση με το Drupal και το Joomla.

Εμπειρία κοινότητας και προγραμματιστών

Υπάρχει μια μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών που εργάζονται επίσης με το Drupal και το WordPress, έτσι κι εσείς είστε είναι πιθανό να βρει περισσότερη υποστήριξη για οποιεσδήποτε προκλήσεις χρησιμοποιείτε αυτά τα CMS αντί για το Joomla.

Η πρότασή μας για τους περισσότερους επίδοξους ιδιοκτήτες ιστότοπων που δεν έχουν εμπειρία στην ανάπτυξη θα ήταν να αποφύγουν το Joomla και να χρησιμοποιήσουν το WordPress.

Για τους επίδοξους προγραμματιστές που θέλουν να έχουν μια καλύτερη εμπειρία επέκτασης των δεξιοτήτων τους με ένα CMS, η πρότασή μας θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το Drupal over Joomla.

Γιατί άλλα CMS;

Άλλα αξιόλογα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου

Το WordPress, το Joomla και το Drupal είναι οι ηγέτες της αγοράς στα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου, αλλά σίγουρα δεν είναι οι μόνες διαθέσιμες επιλογές.

Εάν κανένα από αυτά τα τρία δεν είναι αυτό που ψάχνετε, σκεφτείτε μερικές από αυτές τις λιγότερο δημοφιλείς, αλλά εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις.

Εδώ είναι η λίστα του 9 CMS αξίζει να γνωρίζετε, ακολουθούμενη από λεπτομερή σλιπ:

 1. Ματζέντο
 2. Κινητικός ΤΥΠΟΣ
 3. Tiki Wiki
 4. Μηχανή έκφρασης
 5. Σκυρόδεμα5
 6. Τύπος ζωής
 7. Πυρήνας
 8. Μάμπο
 9. SilverStripe

Ματζέντο

Το Magento Open Source είναι ένα ευέλικτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα σχεδιασμένο για μεμονωμένους επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να ξεκινήσουν με έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εάν ο τελικός σας στόχος δεν είναι απλώς ένας ιστότοπος ή ένα blog, αλλά ένα πλήρες ηλεκτρονικό κατάστημα, το Magento θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας.

Κινητικός ΤΥΠΟΣ

Ο κινητός τύπος είναι μια καυτή επιλογή. Επειδή τα πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου είναι όλα ανοικτού κώδικα, δεν υπάρχουν πάρα πολλά εμπορικά επιτυχημένα CMS κλειστού κώδικα (ιδιόκτητα και εμπορικά) στην αγορά.

Ο κινητός τύπος ήταν νικώντας τις πιθανότητες σε αυτό το σημείο από το 2001. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά του και η λεπτή, φιλική προς το χρήστη σχεδίαση διαχειριστή το καθιστούν δημοφιλές σε πολλούς εμπορικούς bloggers και εταιρικούς ιστότοπους.

Tiki Wiki

Το Tiki Wiki μπορεί να είναι το πιο ασυνήθιστο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα έργο ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στην κοινότητα (που σημαίνει ότι δεν συνδέεται με μια εταιρική οντότητα) και έχει τον δηλωμένο στόχο να είναι Πλατφόρμα CMS με τις περισσότερες δυνατότητες. Κάνει τα πάντα.

Είναι το ακριβώς αντίθετο από τη φιλοσοφία του Drupal σε στυλ GNU / Linux: αντί να είναι όλα ενότητες, όλα είναι στον πυρήνα.

Δεν υπάρχουν προσθήκες. Το λογισμικό και η κοινότητα που το αναπτύσσει είναι συναρπαστικό. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι εξαιρετικά πρακτικό για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Μηχανή έκφρασης

Το ExpressionEngine είναι ένα αρκετά δημοφιλές ιδιόκτητο CMS, χτισμένο πάνω από έναν πυρήνα ανοιχτού κώδικα (CodeIgniter).

Σκυρόδεμα5

Το Concrete5 είναι ένα όμορφο νέο CMS με έμφαση στην εμπειρία του χρήστη. Συνδυάζει τη δύναμη ενός CMS με το ευκολία χρήσης ενός δημιουργού ιστότοπων, και τα καλύτερα στυλ σύγχρονου σχεδιασμού.

Τύπος ζωής

Το LifeType είναι αξιοσημείωτο για τη χρήση του Subversion (ένα σύστημα ελέγχου εκδόσεων που χρησιμοποιείται από προγραμματιστές λογισμικού) ως μηχανή αποθήκευσης περιεχομένου.

Πυρήνας

Ο πυρήνας δεν βρίσκεται πλέον υπό ενεργό ανάπτυξη. Αντικαταστάθηκε από το έργο LMNucleus.

Μάμπο

Το Mambo ήταν κάποτε το πιο δημοφιλές CMS στον πλανήτη, με πάνω από το 40% των ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Του Ο χρήστης και ο προγραμματιστής έμειναν ξηροί μετά από ένα περίεργο περιστατικό πνευματικών δικαιωμάτων περίπου το 2005. Το Joomla είναι ένα παράγωγο έργο, που ξεκινά ως ένα πιρούνι της βάσης κώδικα Mambo και περιλαμβάνει έναν αριθμό προγραμματιστών Mambo στην αρχική του ομάδα.

SilverStripe

Το SilverStripe είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα CMS που έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας PHP. Είναι ένα από τα λίγα CMS που διαχωρίζουν τις εργασίες και τις διεπαφές χρήστη που χρησιμοποιούνται από συγγραφείς περιεχομένου (που εργάζονται με εργαλεία επεξεργασίας WYSIWYG) και σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστοσελίδων, οι οποίοι λάβετε περισσότερες προβολές που μοιάζουν με IDE του προϊόντος.

Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου και Φιλοξενία

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου προορίζονται αποκλειστικά για τη διαχείριση του περιεχομένου σας, είτε πρόκειται για αναρτήσεις ιστολογίου, εικόνες ή βίντεο. Ως εκ τούτου, θα χρειαστείτε κάποιο τρόπο εξυπηρέτησης του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να βρείτε φιλοξενούμενες εκδόσεις του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου σας. Για παράδειγμα, Η Automattic προσφέρει μια φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress της Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου εκτός από την αυτόνομη έκδοση του.

Επιλέγοντας το δικό σας πρόγραμμα φιλοξενίας

Ωστόσο, εάν δεν επιλέξετε μια φιλοξενούμενη έκδοση, θα πρέπει να δείτε τη δική σας φιλοξενία Ιστού. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του οικοδεσπότη Ιστού σας.

Υποστήριξη βάσης δεδομένων

Αν υποστηρίζεται το επιλεγμένο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου. Αυτό περιλαμβάνει την απαιτούμενη βάση δεδομένων.

Για παράδειγμα, εάν το CMS σας χρησιμοποιεί PostgreSQL, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο οικοδεσπότης Ιστού σας υποστηρίζει βάσεις δεδομένων PostgreSQL.

Ευκολία εγκατάστασης

Πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσετε το CMS σας – για παράδειγμα, το WordPress, που είναι τόσο δημοφιλής επιλογή, μπορεί συχνά να εγκατασταθεί σε διακομιστές χρησιμοποιώντας προγράμματα εγκατάστασης με ένα κλικ.

Μια λιγότερο δημοφιλής επιλογή μπορεί να απαιτεί από εσάς να κάνετε τα πάντα με μη αυτόματο τρόπο

Εκτέλεση

Επειδή το Drupal είναι γενικά πιο ελαφρύ (και επομένως εκτελεστικό) από το WordPress, ενδέχεται να μπορείτε να αγοράσετε ένα πακέτο με λιγότερο ένταση πόρων όταν χρησιμοποιείτε το Drupal.

Εάν χρησιμοποιούσατε το WordPress, του οποίου η τυπική εγκατάσταση συνοδεύεται από πολλές περισσότερες δυνατότητες, ίσως θελήσετε να επιλέξετε ένα πιο ακριβό, πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά πακέτο φιλοξενίας

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συνδέσει με τις ειδικές σελίδες φιλοξενίας μας, όπου εξετάζουμε τις καλύτερες επιλογές για ένα δεδομένο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου. Εάν ξεκινάτε την αναζήτηση για τον τέλειο οικοδεσπότη Ιστού σας, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με αυτές τις σελίδες.

Εναλλακτικές λύσεις για τα CMS

Εναλλακτικές λύσεις για τα CMS

Τα CMS δεν είναι οι μόνες επιλογές σας για τη δημιουργία ιστότοπου και τη διαχείριση του περιεχομένου σας. Οι φιλοξενούμενοι κατασκευαστές ιστότοπων είναι καλές επιλογές που, για πολλούς ανθρώπους, λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένα CMS.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε:

 • BoldGrid
 • Sitebuilder.com
 • Squarespace
 • Γουέμπλι
 • Wix

BoldGrid

Το BoldGrid δεν είναι αυστηρά μια εναλλακτική λύση CMS – είναι στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που χτίστηκε πάνω από το WordPress (άλλοι κατασκευαστές ιστότοπων τείνουν να χρησιμοποιούν μια ιδιόκτητη επιλογή).

Παίρνετε πρόσβαση σε εύχρηστα εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων με τη δύναμη του συστήματος CMS WordPress.

Sitebuilder.com

Το Sitebuilder.com είναι ένας Άγγλος πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας και δημιουργίας ιστότοπων.

Παρέχει μια δωρεάν επιλογή, αλλά μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε πιο premium δυνατότητες. Έρχεται με περιορισμένες ενοποιήσεις με εταιρείες όπως το PayPal, έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε μικρής κλίμακας επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου με αυτό το προϊόν.

Squarespace

Το Squarespace είναι ένας δημιουργός ιστότοπων all-in-one που υπερηφανεύεται για τα επαγγελματικά σχεδιασμένα, όμορφα πρότυπα και την κορυφαία εξυπηρέτηση πελατών.

ο Το προϊόν είναι πολύ εύκολο στη χρήση και έχει σχεδιαστεί για ακόμη και τους νεότερους χρήστες.

Γουέμπλι

Το Weebly είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων με πλήρη χαρακτηριστικά και διαθέτει έναν εξαιρετικό συνδυασμό χαρακτηριστικών τόσο για αρχάριους όσο και για άτομα με περισσότερη εμπειρία. Δοκιμάστε το δωρεάν και αναβαθμίστε αν ξεπεράσετε το δωρεάν πρόγραμμά σας.

Wix

Το Wix είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων γύρω από (με βάση τον αριθμό των χρηστών).

Το Wix είναι σχεδιασμένο για να βοηθά όλους να δημιουργήσουν έναν όμορφο ιστότοπο, ανεξάρτητα από το αν το άτομο έχει προηγμένες δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδων ή όχι.

προσφορές φιλοξενίας ιστοσελίδων

Χρειάζεστε εύκολη φιλοξενία CMS?
Το Wix διευκολύνει τη δημιουργία ιστότοπου επαγγελματικής ποιότητας. Δεν απαιτούνται τεχνικές δεξιότητες. Μπορείτε να λάβετε το Wix σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Περίληψη των CMS

Σύνοψη των επιλογών CMS

Τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου είναι υπέροχα εργαλεία για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο και τρέξιμο.

Όχι μόνο παρέχουν μια σταθερή πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να χτίσετε την εργασία σας, αλλά απλοποιούν επίσης πολλές από τις διαδικασίες που διαφορετικά θα χρειαζόταν να χτίσετε τον εαυτό σας.

Αυτό περιλαμβάνει θέματα, ασφάλεια και άλλα χαρακτηριστικά διαχείρισης.

Είναι όλα διαφορετικά

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου ίσα.

Το Drupal, το Joomla και το WordPress κυριαρχούν στην αγορά και, γενικά, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτές τις επιλογές.

Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην αγορά, οπότε ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας, σίγουρα θα βρείτε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Τέλος, αφού έχετε επιλέξει ένα CMS και όλα έχουν ρυθμιστεί, θα χρειαστεί να εξυπηρετήσετε την εργασία σας στο Διαδίκτυο. Αυτό απαιτεί γενικά τη χρήση ενός web host, οπότε έχουμε παράσχει ορισμένους πόρους για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map