Cloud Hosting: Γρήγορη και επεκτάσιμη φιλοξενία για τον ιστότοπό σας

Contents

Συγκρίνετε το Cloud Hosting

Το cloud hosting είναι γνωστό για την επεκτασιμότητα και την αξιοπιστία του. Είναι μια κοινή επιλογή για νεοσύστατες επιχειρήσεις και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, επειδή μπορεί να χειριστεί ξαφνικές αυξήσεις της κυκλοφορίας χωρίς να επηρεάσει την απόδοση του ιστότοπου.


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός κεντρικού υπολογιστή cloud. Για παράδειγμα, ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές θα κλιμακωθούν άμεσα για εσάς. Άλλοι απαιτούν πρώτα να προσαρμόσετε χειροκίνητα τις ρυθμίσεις λογαριασμού.

Ακολουθούν οι επιλογές των ειδικών μας για τους 5 κορυφαίους κεντρικούς υπολογιστές cloud:

 1. SiteGround
  – Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, πλήρως διαχειριζόμενο, δωρεάν SSL
 2. Μπλε Χοστ
 3. Φιλοξενία Α2
 4. HostGator
 5. Υγρός Ιστός

Πώς επιλέξαμε τους καλύτερους κεντρικούς υπολογιστές Cloud?

Έχουμε επιλέξει σύντομα τους υπολογιστές cloud που προσφέρουν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, προηγμένη ασφάλεια, ευκολία χρήσης και ποιοτική τεχνική υποστήριξη. Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε τις ταχύτητες του διακομιστή.

Από αυτά, εντοπίσαμε κεντρικούς υπολογιστές που προσφέρουν ιστότοπους σταδιοποίησης, εργαλεία προγραμματιστών, δωρεάν CDN και αποκλειστικές IP. Τέλος, δημιουργήσαμε χιλιάδες κριτικές χρηστών από την ιδιόκτητη βάση δεδομένων μας.

Τι θα μάθετε εδώ

Το cloud hosting γίνεται όλο και πιο κοινό. Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν πολλοί οικοδεσπότες που το προσφέρουν. Σε αυτό το άρθρο, θα σας το εξηγήσω και θα σας βοηθήσω να αποκτήσετε την καλύτερη φιλοξενία cloud για τις ανάγκες σας.

Φιλοξενία Cloud

Ώρα να δείτε το Cloud Hosting και τους συγγενείς του.

Τι είναι το Cloud Hosting?

Το σύννεφο είναι μια λέξη-κλειδί IT που σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Ανάλογα με το περιβάλλον, μπορεί να σημαίνει απομακρυσμένη αποθήκευση, υπηρεσίες ή συγχρονισμό. Όσον αφορά το web hosting, το cloud hosting σημαίνει μια πιο μοντέρνα, πιο ευέλικτη προσέγγιση στους διακομιστές.

Προτού ορίσουμε τη φιλοξενία σύννεφων, σημειώστε ότι διαφορετικοί κεντρικοί υπολογιστές έχουν τους δικούς τους ορισμούς για τον όρο. Θα εξετάσουμε τα δύο πιο κοινά οφέλη: ελαστικότητα και αξιοπιστία.

Πριν από το σύννεφο

Πριν από το σύννεφο, η φιλοξενία ιστότοπων σήμαινε ενοικίαση ενός τμήματος χώρου διακομιστή από μία φυσική συσκευή. Ορισμένοι τύποι φιλοξενίας εξακολουθούν να λειτουργούν εντός αυτού του ορίου. Για παράδειγμα, εάν νοικιάσατε έναν ολόκληρο διακομιστή, μπορείτε να επιλέξετε τη διαμόρφωση του διακομιστή, εντός των ορίων της συσκευής.

Το Cloud hosting σάς επιτρέπει:

 • Απαλλαγείτε από περιορισμούς διακομιστή, όπως περιορισμοί συσκευών
 • Δημιουργήστε εικονικούς διακομιστές – Συνδυάστε τους πόρους ενός συμπλέγματος μηχανημάτων, και όχι μόνο ενός
 • Χειριστείτε τις αυξήσεις της κυκλοφορίας – Αύξηση των πόρων εν κινήσει, λόγω φιλοξενίας σχεδίων που αυξάνονται για να καλύψουν τη ζήτηση
 • Αυξημένη αξιοπιστία – Αντίγραφα του ιστότοπου μπορούν να τοποθετηθούν σε περισσότερα από ένα μέρη, με έναν δεύτερο κόμβο έτοιμο να αναλάβει εάν ο κύριος κόμβος αποτύχει
 • Καλύτερος χρόνος λειτουργίας – Ορισμένοι οικοδεσπότες που προσφέρουν cloud hosting διαφημίζουν πολύ καλύτερες εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας – 100 τοις εκατό, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διανεμημένοι διακομιστές

Διαφορετικοί οικοδεσπότες παρέχουν αυτήν την απόλυση με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι θα τοποθετήσουν τον ιστότοπο σε πολλές συσκευές αποθήκευσης, ενώ κάποιοι θα χρησιμοποιούν πολλούς εικονικούς διακομιστές.

Επιπλέον, τα σύννεφα απλώνονται συχνά σε διαφορετικές φυσικές τοποθεσίες για επιπλέον προστασία από τις «Πράξεις του Θεού». Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν τεχνολογία εξισορρόπησης φορτίου για να διασφαλίσουν ότι το εικονικό κέντρο δεδομένων μπορεί να αντιμετωπίσει τη ζήτηση καθώς αυξάνεται και μειώνεται.

Τι είναι ακριβώς το σύννεφο?

Η λέξη «σύννεφο» είναι μια τεράστια λέξη-κλειδί αυτές τις μέρες. Και πολλοί άνθρωποι έχουν αμφισβητήσει τι είναι ακόμη και το σύννεφο. Υπάρχει κάπου φυσική; Είναι μόνο αυτό το μαγικό μέρος όπου διατηρούνται όλα τα δεδομένα μας για να ελευθερώσουμε χώρο στις συσκευές μας?

Η ορολογία του cloud είναι συχνά ένας πολύ συγκεχυμένος παράγοντας σε όσους είναι νέοι στο θέμα..

Καλά, το σύννεφο δεν είναι ένα μέρος που κρέμεται στον αέρα πάνω από τα κεφάλια μας όπως πολλοί από εμάς θέλουμε να φανταστούμε. Αντ ‘αυτού, είναι ένας φυσικός χώρος όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα. Εν ολίγοις, το Το cloud είναι ένα δίκτυο διακομιστών. Στοιχεία που αποθηκεύονται στο cloud βρίσκονται σε πολλούς φυσικούς διακομιστές που θα μπορούσε να βρίσκεται σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Τι είναι διακομιστής Cloud?

Ο διακομιστής cloud είναι ένας διακομιστής που χρησιμοποιείται για υπολογιστικό νέφος. Αντί να υπάρχει ως πραγματικός φυσικός διακομιστής, a ο διακομιστής cloud είναι ένας εικονικός διακομιστής που εκτελείται σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους. Είναι χτισμένο, φιλοξενείται και παρέχεται σχεδόν. Τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε διακομιστή cloud δεν υπάρχουν σε έναν φυσικό διακομιστή, όπως συμβαίνει με τους αποκλειστικούς διακομιστές. Αντ ‘αυτού, αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να εξαπλωθούν και να αντιγραφούν σε ένα δίκτυο διακομιστών.

Δίκτυο διακομιστή Cloud

Μια οπτική αναπαράσταση πολλαπλών, διασυνδεδεμένων διακομιστών cloud.

Cloud vs Shared Hosting

Αυτό διαφέρει από έναν κοινόχρηστο διακομιστή με πολλούς τρόπους.

Όταν φιλοξενείτε έναν ιστότοπο σε κοινόχρηστο διακομιστή, ο ιστότοπός σας στεγάζεται σε έναν φυσικό διακομιστή μαζί με άλλους χρήστες. Μοιράζεστε τους πόρους του διακομιστή, όπως χώρο στο δίσκο και εύρος ζώνης, με αυτούς τους άλλους πελάτες της εταιρείας φιλοξενίας σας.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η χρήση σας μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των υπηρεσιών φιλοξενίας άλλων ατόμων που μοιράζονται τον διακομιστή μαζί σας και αντίστροφα.

Με φιλοξενία cloud, Οι πάροχοι φιλοξενίας μπορούν να σας προσφέρουν ποσά προεγκατεστημένων και ειδικών πόρων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπηρεσίες σας δεν περιορίζονται στους πόρους που μπορεί να παρέχει ένας διακομιστής.

Και επειδή ο ιστότοπός σας δεν φιλοξενείται σε ένα μόνο φυσικό μέρος, δεν χρειάζεται να μοιράζεστε πόρους με κανέναν άλλο. Αυτό δίνει στους διακομιστές που φιλοξενούνται στο cloud την απόλυτη ισχύ τους.

ΑξιοπιστίαΜηχανισμόςΠόροι
Κοινόχρηστος διακομιστήςΕπιρρεπείς σε ζητήματα, λόγω κοινόχρηστου περιβάλλοντοςΟ ιστότοπος εκτελείται σε φυσικό διακομιστή με άλλους χρήστεςΣταθεροί πόροι
Διακομιστής CloudΚοντά σε ανθεκτικό σε σφάλματα, λόγω Ελατός περιβάλλονΟ ιστότοπος λειτουργεί σε ειδικό περιβάλλον σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφουςΕυέλικτοι πόροι

Μην ξεχάσετε την αξιοπιστία

Αλλο Η διαφορά μεταξύ κοινόχρηστων διακομιστών και διακομιστών cloud είναι αξιοπιστία. Δεδομένου ότι το σύννεφο συνδέει πολλές πηγές πόρων μαζί, είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ανθεκτικό σε σφάλματα.

Τα δεδομένα διανέμονται σε διάφορες φυσικές τοποθεσίες, επομένως ένα πρόβλημα σε μία τοποθεσία είναι απίθανο να επηρεάσει αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο cloud. Συνήθως, τα δεδομένα σας υπάρχουν ως αντίγραφα κατοπτρισμού σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες.

Μην συγχέετε τους διακομιστές Cloud με VPS

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένας διακομιστής cloud και μια εικονική μηχανή είναι τα ίδια πράγματα. Αλλά ένας διακομιστής cloud είναι διαφορετικός από μια εικονική μηχανή.

Μια εικονική μηχανή είναι μια εικόνα υπολογιστή που συμπεριφέρεται σαν υπολογιστής αλλά δεν είναι φυσικός υπολογιστής. Ακούγεται σύγχυση; Είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο απλό από ό, τι φαίνεται.

Μια εικονική μηχανή είναι ακριβώς όπως ένας υπολογιστής μέσα σε έναν υπολογιστή. Τρέχει συνήθως σε έναν φυσικό υπολογιστή, σαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή. Αποκρύπτει προγράμματα και λογισμικό σε αυτήν την εικονική μηχανή αντί να της επιτρέπει να δραπετεύσει στον πραγματικό υπολογιστή.

Τι είναι το Cloud Computing?

Το cloud hosting δεν είναι το ίδιο με το cloud computing. Ουσιαστικά, Το cloud hosting είναι μια μορφή υπολογιστικού νέφους. Ο ορισμός του cloud computing είναι βασικά ο αποθήκευση και πρόσβαση προγραμμάτων ή δεδομένων μέσω του Διαδικτύου. Χρησιμοποιεί ένα δίκτυο απομακρυσμένων διακομιστών αντί για τοπικούς διακομιστές ή τον προσωπικό σας υπολογιστή.

Για παράδειγμα, ασχολείστε με το cloud computing όταν αποθηκεύετε φωτογραφίες ή έγγραφα στο Google Drive ή ακόμα και όταν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οταν είσαι αποθήκευση, διαχείριση ή επεξεργασία δεδομένων χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο και όχι μόνο στη συσκευή σας, συμμετέχετε στο cloud computing. Ο διαδικτυακός χώρος αποθήκευσης στο cloud γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς οι χρήστες απολαμβάνουν την προσβασιμότητα που τους παρέχει.

5 Οφέλη Cloud Computing για επιχειρήσεις

Τα οφέλη του cloud computing είναι πολλά. Για άτομα που χρησιμοποιούν υπολογιστές για βασικές, προσωπικές εργασίες, το cloud computing μπορεί να ελευθερώσει τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής τους. Καθιστά επίσης τα αρχεία μας προσβάσιμα από πολλές διαφορετικές συσκευές και όχι μόνο από μία. Για παράδειγμα, το cloud computing σάς επιτρέπει να ελέγχετε τα e-mail σας από το τηλέφωνο, το tablet, το φορητό υπολογιστή ή έναν υπολογιστή εργασίας. Τα δικα σου Τα e-mails παραδίδονται στους πελάτες e-mail σε οποιαδήποτε συσκευή βλέπετε αντί να υπάρχει σε έναν μόνο φυσικό χώρο.

Επίδειξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω διαδικτύου

Μια σύντομη επίδειξη της διεπαφής webmail, χρησιμοποιώντας το Roundcube μέσω του Siteground.

Για τις επιχειρήσεις, το cloud computing μπορεί σίγουρα να εξαλείψει πολύ ταλαιπωρία, με μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων:

 1. Μείωση κόστους
 2. Πόροι και αποθήκευση
 3. Αποδοτικότητα
 4. Ευκαμψία
 5. Αποκατάστασης καταστροφών

Μείωση κόστους

Μειώνει το κόστος πληροφορικής και τους δίνει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία με το τι μπορούν να κάνουν με τα δεδομένα τους. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν cloud hosting δεν χρειάζεται να διαθέτουν φυσικούς διακομιστές ή υλικό που πρέπει να αναβαθμιστούν ή να επιδιορθωθούν.

Αυτό μειώνει επίσης το κόστος από την κατανάλωση ενέργειας και επιπλέον προσωπικό που απαιτείται για τη φροντίδα του φυσικού υλικού. Και, αν κάτι πάει στραβά, οι εταιρείες δεν χρειάζεται να επιλύσουν οι ίδιοι τα προβλήματα. Οι πάροχοι cloud τρίτων θα φροντίσουν για επισκευές και συντήρηση διακομιστή.

Πόροι και αποθήκευση

Το cloud computing επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να πληρώνουν μόνο για τους πόρους που χρειάζονται.

Μπορούν εύκολα να κλιμακώσουν τις ανάγκες αποθήκευσης και λειτουργίας τους πάνω και κάτω καθώς η επιχείρησή τους επεκτείνεται ή χαλαρώνει.

Αποδοτικότητα

Εκτός από τη φιλοξενία, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν υπολογιστικό νέφος για να αυξήσουν την αποδοτικότητα στο χώρο εργασίας. Οι υπηρεσίες Cloud επιτρέπουν στους υπαλλήλους και τις ομάδες να συνεργάζονται μαζί.

Αυτό διευκολύνει τη δουλειά, καθώς τα μέλη της ομάδας δεν χρειάζεται να στέλνουν συνεχώς ενημερωμένα αρχεία ή να προσπαθούν να βεβαιωθούν ότι όλοι είναι ενημερωμένοι και ενημερωμένοι για τις αλλαγές.

Ευκαμψία

Το cloud computing επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να εργάζονται σε ένα έργο από διαφορετικές τοποθεσίες. Χρησιμοποιώντας το cloud computing, όλοι όσοι εργάζονται στο έργο τους μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ίδια αρχεία.

Μπορούν να επεξεργαστούν και να ενημερώσουν ενεργά πράγματα σε ένα μέρος που μπορούν να δουν όλοι. Αυτό επιτρέπει επίσης στους υπαλλήλους να εργάζονται από διάφορες τοποθεσίες αντί να χρειάζεται να βρίσκονται στο γραφείο.

Ως αποτέλεσμα, το cloud computing επέτρεψε στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους απομακρυσμένους υπαλλήλους να εργάζονται εξίσου αποτελεσματικά με τους εσωτερικούς υπαλλήλους.

Αποκατάστασης καταστροφών

Το cloud computing βοηθά χιλιάδες επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη κάλυψη για την αποκατάσταση καταστροφών.

Αυτό κανονικά δεν θα ήταν προσιτό για τις μικρότερες εταιρείες.

Κοινές υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες cloud computing. Αυτά κυμαίνονται από εφαρμογές όπως το Dropbox και το Google Drive, έως περιβάλλοντα φιλοξενίας cloud για ιστότοπους και εφαρμογές.

Οι πάροχοι υπηρεσιών cloud καθιστούν το cloud computing προσβάσιμο σε οποιονδήποτε, όχι μόνο στους προγραμματιστές.

Συχνά χρεώνουν μια μηνιαία ή ετήσια συνδρομή για τους χρήστες να χρησιμοποιούν τους πόρους τους. Και, συνήθως μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε περισσότερα επιπλέον αποθηκευτικός χώρος ή αυξημένη ευελιξία.

Οι καλύτερες υπηρεσίες cloud είναι αυτές που επιτρέπουν την αποθήκευση και την κοινή χρήση αρχείων. Αυτά τα είδη υπηρεσιών σάς παρέχουν εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα σας, όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

Αποκτήστε πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα από οποιονδήποτε υπολογιστή. Βρείτε τις φωτογραφίες σας για κοινή χρήση με άτομα από τον υπολογιστή κάποιου άλλου. Παίξτε τη δική σας μουσική στο τηλέφωνο ενός άλλου ατόμου. Όπως είναι σαφές, αυτά Οι υπηρεσίες cloud έχουν πολλές χρήσεις αναψυχής και εργασίας.

Πολλές υπηρεσίες cloud είναι στην πραγματικότητα ελευθερώστε έως ορισμένα όρια χρήσης. Αυτοί οι δωρεάν λογαριασμοί ενδέχεται να θέτουν όρια στο μέγεθος του χώρου αποθήκευσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή στο μέγεθος των αρχείων που μπορείτε να ανεβάσετε. Ορισμένες υπηρεσίες προσφέρουν επίσης μια δωρεάν δοκιμή βάσει χρόνου όταν ξεκινάτε. Ορισμένες από αυτές τις δωρεάν επιλογές υπηρεσιών cloud έχουν ήδη αναφερθεί, όπως το Google Drive και το Dropbox. Άλλοι περιλαμβάνουν MEGA, pCloud, MediaFire και OneDrive.

IaaS, PaaS και SaaS

Το λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS), η πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS) και η υποδομή ως υπηρεσία (IaaS) είναι τρία διαφορετικά μοντέλα υπολογιστικού νέφους.

Η πιο βασική φόρμα, το IaaS, παρέχει τα βασικά δομικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για υπηρεσίες cloud. Αυτοί είναι οι πόροι υπολογιστών που διατίθενται από διακομιστές. Για παράδειγμα, χώρος στο δίσκο και εύρος ζώνης. Οι πάροχοι IaaS παρέχουν στους πελάτες τους διακομιστές cloud και έναν τρόπο πρόσβασης σε αυτούς μέσω ενός ταμπλό ή ενός API.

Εξοικειωθείτε με τις διαφορές μεταξύ IaaS, PaaS και Saas – η κατανόηση διαφορετικών μοντέλων υπολογιστικού νέφους θα σας βοηθήσει στις επιχειρήσεις σας ως webmaster.

Το PaaS είναι το επόμενο βήμα από το IaaS. Το PaaS παρέχει μια πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη λογισμικού. Οι χρήστες του PaaS θα λάβουν ένα πλήρες περιβάλλον φιλοξενίας με λογισμικό διακομιστή καθώς και τους πόρους που διατίθενται από την υποδομή. Αυτό είναι συνήθως αυτό που παίρνετε από βασικούς παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Τέλος, το SaaS είναι πλήρως λειτουργικό και έτοιμο για χρήση λογισμικό. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο SaaS απευθείας από τα προγράμματα περιήγησής τους. Αυτή είναι η μορφή του cloud computing με την οποία θα γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου. Με το SaaS, οι υπηρεσίες τρίτων μεριμνούν για τα πάντα, από τους πόρους του διακομιστή έως τη διαχείριση και την ανάπτυξη λογισμικού.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για τη σωστή φιλοξενία cloud?
Το A2 Hosting ήρθε στην # 1 στις δοκιμές ταχύτητας. Οι αναγνώστες μπορούν προς το παρόν να εξοικονομήσουν πολλά από τα πακέτα cloud VPS τους. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον ειδικό σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Κατανόηση των διαφορών

IaaSPaaSSaaS
 • Υποδομή ως υπηρεσία
 • Εικονική πλατφόρμα στην οποία απαιτείται η λειτουργία περιβάλλοντος και εφαρμογών
 • Περιλαμβάνει αποθήκευση ως προσφορά υπηρεσίας
 • Πλατφόρμα ως υπηρεσία
 • Περιλαμβάνεται το λειτουργικό περιβάλλον, όπως Windows / .NET, Linux / J2EE
 • Οι εφαρμογές επιλογής αναπτύσσονται
 • Λογισμικό ως υπηρεσία
 • Το λειτουργικό περιβάλλον είναι σε μεγάλο βαθμό άσχετο
 • Παρέχονται πλήρως λειτουργικές εφαρμογές (CRM, ERP και e-mail)

Cloud Security: Δημόσιο εναντίον Ιδιωτικό

Καθώς το σύννεφο γίνεται μέρος των σχέσεών μας με εταιρείες τεχνολογίας, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Οι παραβιάσεις ασφαλείας υψηλού προφίλ έχουν κάνει κάποιες επιχειρήσεις νευρικές σχετικά με την υιοθέτηση cloud computing, και γίνεται έρευνα για να προσδιοριστεί πόσο ασφαλής είναι το σύννεφο.

Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις αναφορές σχετίζονται με την αποθήκευση cloud, όπου η κρυπτογράφηση είναι περισσότερο ανησυχητική. Εάν φιλοξενείτε τον ιστότοπό σας στο cloud, ο κεντρικός υπολογιστής σας θα σας ζητήσει απλώς να ακολουθήσετε τις συνήθεις πρακτικές ασφαλείας, όπως η χρήση μοναδικών κωδικών πρόσβασης και η ενημέρωση των σεναρίων. Το γεγονός οτι ο ιστότοπός σας φιλοξενείται στο cloud δεν θα αλλάξει τη βέλτιστη πρακτική ασφάλειας.

Η μία προειδοποίηση είναι αυτή οι περισσότεροι ιστότοποι φιλοξενούνται σε δημόσια σύννεφα. Ο κεντρικός υπολογιστής αναπτύσσει ασφάλεια που σταματά κάθε πελάτη να εισβάλλει στους ιστότοπους ή τους διακομιστές των άλλων και οι περισσότεροι ιστότοποι θα λειτουργούν τέλεια με ασφάλεια σε αυτό το περιβάλλον. Για απόλυτη καλύτερη ασφάλεια, α το ιδιωτικό cloud είναι μια καλύτερη επιλογή, αλλά αυτό είναι φυσικά πολύ πιο ακριβό υπηρεσία.

Τι είναι το Private Cloud Storage?

Η ιδιωτική αρχιτεκτονική cloud βρίσκεται μέσα σε ένα κέντρο δεδομένων του ίδιου του οργανισμού. Ως αποτέλεσμα, τα ιδιωτικά σύννεφα είναι αφιερωμένο σε έναν μόνο οργανισμό αντί να εξυπηρετούν πολλές εταιρείες όπως κάνουν τα δημόσια σύννεφα.

Το ιδιωτικό cloud computing χρησιμοποιείται συνήθως από εταιρείες που χρειάζονται πλήρη έλεγχο στα περιβάλλοντα φιλοξενίας τους. Θέλουν την πρόσθετη προσαρμοστικότητα της ιδιοκτησίας της δικής τους υποδομής. Αυτό είναι καλύτερο για επιχειρήσεις που έχουν απρόβλεπτες ανάγκες πληροφορικής.

Τι είναι το Public Cloud Computing?

Οι δημόσιες υπηρεσίες cloud αφαιρούν όλες τις εργασίες διαχείρισης από τα χέρια σας. Τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτήν τη μορφή υπολογιστικού νέφους δεν είναι υπεύθυνα για οποιαδήποτε διαχείριση του περιβάλλοντος φιλοξενίας τους. Αντ ‘αυτού, το το κέντρο δεδομένων του παρόχου κεντρικού υπολογιστή είναι ευθύνη του κεντρικού υπολογιστή. Απλώς σας παρέχουν τους πόρους και φροντίζουν τα πάντα.

Η ιδιωτική αποθήκευση cloud μπορεί να προσφέρει στους οργανισμούς τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τα δεδομένα τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πόροι τους δεν κοινοποιούνται σε άλλους οργανισμούς.

Από την άλλη πλευρά, ένα υβριδικό μοντέλο cloud είναι ένα περιβάλλον υπολογιστικού νέφους που συνδυάζει τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές υπηρεσίες cloud. Λοιπόν, πώς θα μοιάζει αυτό σε έναν οργανισμό και γιατί θα επιλέξουν οι επιχειρήσεις αυτό?

Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν ιδιωτικό χώρο αποθήκευσης cloud για να φιλοξενούν ευαίσθητα δεδομένα και δημόσιες λύσεις cloud για λιγότερο κρίσιμους πόρους. Αυτό λειτουργεί καλά για φόρτο εργασίας που είναι πολύ δυναμικός. Σημασία, εργασία που είναι απρόβλεπτη και μπορεί μερικές φορές να απαιτεί υψηλότερη ασφάλεια ή διάφορες υπολογιστικές ανάγκες. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις μπορεί να προτιμούν την ασφάλεια ενός ιδιωτικού περιβάλλοντος cloud, αλλά απολαμβάνουν την ευελιξία της προσθήκης πόρων από μια δημόσια λύση cloud όταν οι απαιτήσεις πόρων τους ξαφνικά αυξάνονται.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες; Δείτε το κεφάλαιο μας για το cloud computing στον Ultimate οδηγό μας για Web Hosting.

Cloud Hosting έναντι VPS Hosting

Πολλές φιλοξενίες Οι πελάτες ξεπερνούν την κοινή φιλοξενία, και το επόμενο φυσικό βήμα είναι ένα πακέτο Virtual Private Server (VPS) ή cloud hosting. Στην πραγματικότητα, το cloud hosting και το VPS hosting είναι πολύ παρόμοια:

 • Και οι δύο χρησιμοποιούν οπτικοποίηση στον πυρήνα της υπηρεσίας τους
 • Και οι δύο απομονώνουν τους εικονικούς διακομιστές των πελατών, ώστε να μην παρεμποδίζουν την υπηρεσία του άλλου.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του cloud

 • Πρόσβαση σε μια ομάδα πόρων και όχι σε ένα μόνο μηχάνημα
 • Οι εικονικοί διακομιστές μπορούν να κλιμακωθούν γρήγορα (μερικές φορές αμέσως)
 • Ο χρόνος λειτουργίας μπορεί να είναι καλύτερος.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την υπηρεσία που θα επιλέξετε, μιλήστε στον ιδανικό σας οικοδεσπότη σχετικά με τις ατομικές σας ανάγκες προτού μπείτε σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Cloud VPS

Cloud VPS πόρων μέσω WhoIsHostingThis

Το Cloud hosting και το VPS hosting είναι πολύ παρόμοια. Αν και, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι οι όροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικές εγγενείς διαφορές μεταξύ των δύο.

Το Cloud hosting, όπως γνωρίζουμε, επιτυγχάνει τη λειτουργικότητά του με τη διάδοση πόρων σε πολλά κοινόχρηστα μηχανήματα. Όμως, αυτοί οι πόροι είναι αφιερωμένοι σε εσάς σαν να έχετε τον δικό σας διακομιστή.

Από την άλλη πλευρά, ένα VPS σας παρέχει τον δικό σας διαχωρισμένο διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε το δικό σας τμήμα ενός πραγματικού διακομιστή με τους δικούς σας πόρους. Επομένως, είναι εύκολο να δούμε ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι πόροι των χρηστών είναι απομονωμένοι, ώστε να μην επηρεάζουν άλλους χρήστες στους ίδιους διακομιστές.

Cloud Hosting έναντι Dedicated Servers

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν επιλογές VPS και cloud hosting. Άλλοι παρέχουν μόνο το ένα ή το άλλο. Πολλές εταιρείες διαθέτουν επίσης αποκλειστικούς διακομιστές που μπορούν να παρέχουν υψηλότερο έλεγχο στους χρήστες.

Οι αποκλειστικοί διακομιστές διαφέρουν από τις επιλογές φιλοξενίας cloud και φιλοξενίας VPS. Όταν αγοράζετε έναν αποκλειστικό διακομιστή, αγοράζετε τη χρήση ολόκληρου του διακομιστή. Αυτό διαφέρει από ένα VPS όπου απλώς εκχωρείτε συγκεκριμένους πόρους σε πολλούς κοινόχρηστους διακομιστές. Οι πόροι αποκλειστικών διακομιστών είναι εντελώς απομονωμένοι σε έναν μόνο πελάτη φιλοξενίας.

Cloud Dedicated

Αποκλειστικοί πόροι διακομιστή μέσω WhoIsHostingThis

Οι αποκλειστικοί διακομιστές είναι μια δημοφιλής επιλογή για μεγάλες λειτουργίες, για προφανείς λόγους.

Ως αποτέλεσμα, είναι σαφές ότι βλέπουμε ότι οι αποκλειστικοί διακομιστές έχουν τον μεγαλύτερο έλεγχο που μπορείτε να έχετε σε ένα απομακρυσμένο περιβάλλον φιλοξενίας. Δεδομένου ότι διαθέτετε ολόκληρο τον διακομιστή, μπορείτε να διαμορφώσετε το περιβάλλον φιλοξενίας σας όπως θέλετε. Οι αποκλειστικοί διακομιστές θα επιτρέψουν επίσης τα βέλτιστα επίπεδα απόδοσης. Και, καθώς είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί το διακομιστή, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Αντίθετα, η φιλοξενία VPS και cloud είναι πολύ φθηνότερη από τους αποκλειστικούς διακομιστές. Με τα σχέδια VPS να εμφανίζονται στην κορυφή ως η πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή για άτομα που χρειάζονται περισσότερη ισχύ από ό, τι τους επιτρέπει η κοινή φιλοξενία.

Πώς να αναζητήσετε έναν πάροχο φιλοξενίας cloud.

Οι περισσότερες μεσαίες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από το cloud hosting. Τα φτηνά κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας θα είναι επαρκή για να καλύψουν τις απαιτήσεις προσωπικών ιστότοπων και μικρών επιχειρήσεων. Συνήθως, οι επιχειρήσεις μετακινούνται στο cloud όταν αναπτύσσουν τα περιβάλλοντα φιλοξενίας κοινόχρηστου web hosting.

Όταν αναζητάτε έναν πάροχο φιλοξενίας cloud, θέλετε να βεβαιωθείτε για μερικά πράγματα. Πρώτον, θέλετε να μάθετε για τα κέντρα δεδομένων και την υποδομή της εταιρείας:

 • Χρησιμοποιούν την εξαιρετικά γρήγορη ισχύ του SSD cloud hosting?
 • Πού βρίσκονται οι διακομιστές τους?
 • Είναι ασφαλείς αυτές οι τοποθεσίες σύμφωνα με τις προσδοκίες σας?

Μπορείτε συχνά να βρείτε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις στους ιστότοπους των εταιρειών φιλοξενίας.

Σημείωση: Ωστόσο, μερικές φορές οι εταιρείες δεν θα αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες των διακομιστών τους ή τις λεπτομέρειες της υποδομής τους. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι νοικιάζουν ή κατέχουν διακομιστές στο κέντρο δεδομένων μιας άλλης εταιρείας αντί να διαθέτουν δικό τους.

Υποδομή διακομιστή

Οι δίσκοι SSD είναι πολύ πιο γρήγοροι από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Έτσι, ιδανικά, θα επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας που χρησιμοποιεί δίσκους SSD στους διακομιστές. Το SSD σημαίνει μονάδα στερεάς κατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη στον σκληρό δίσκο. Ως αποτέλεσμα, το Η ταχύτητα του διακομιστή δεν εξαρτάται από την ταχύτητα περιστροφής του δίσκου όπως συμβαίνει με τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους.

Οι παραδοσιακοί σκληροί δίσκοι μπορούν να ονομάζονται SATA ή SAS. Έτσι, όταν κοιτάζετε διαφορετικούς κεντρικούς υπολογιστές, προσέξτε αυτές τις προδιαγραφές. Συνήθως, εάν ένας πάροχος φιλοξενίας διαθέτει φιλοξενία που βασίζεται σε SSD, θα το διαφημίσει αρκετά ανοιχτά λόγω της τεράστιας αύξησης της ταχύτητας που μπορείτε να λάβετε από αυτά.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Θα θέλατε επίσης να μάθετε τι είδους λειτουργίες ασφαλείας υπάρχουν για την προστασία των δεδομένων σας. Δεδομένου ότι το cloud hosting τοποθετεί τα δεδομένα σας μαζί με τα δεδομένα άλλων χρηστών, οι κίνδυνοι ασφαλείας είναι πολύ υψηλότεροι από ό, τι με τους αποκλειστικούς διακομιστές. Και, οι πληροφορίες σας κατανέμονται σε πολλούς διακομιστές, σε αντίθεση με την κοινή φιλοξενία όπου παραμένει σε έναν μόνο διακομιστή.

Η ασφάλεια είναι πολύ διαφορετική από την εκτέλεση της επιχείρησής σας σε ιδιωτικό δίκτυο cloud. Η εσωτερική υποδομή διακομιστή σημαίνει ότι η εταιρεία σας μπορεί να είναι σίγουρη ότι η οι διακομιστές είναι ασφαλείς από εξωτερικές απειλές.

Με τους διακομιστές φιλοξενίας cloud, πρέπει να εμπιστευτείτε τον πάροχο υπηρεσιών cloud για να τους διατηρήσετε ασφαλείς. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να είστε πιο άνετοι να φιλοξενείτε με έναν πάροχο που διαθέτει το δικό του κέντρο δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν αυστηρό έλεγχο στην ασφάλεια της εγκατάστασης. Και, συχνά απαριθμούν όλες τις λειτουργίες ασφαλείας που διαθέτουν, όπως 24/7 στελεχωμένες εγκαταστάσεις και παρακολούθηση κάμερας ασφαλείας.

Συμπεριλαμβανόμενοι πόροι

Όπως και με οποιοδήποτε πρόγραμμα φιλοξενίας, θα θελήσετε να δώσετε προσοχή στους πόρους που θα λάβετε επίσης. Ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας ισχυρίζονται ότι μπορείτε να αποκτήσετε απεριόριστο χώρο στο δίσκο και εύρος ζώνης με τα σχέδια φιλοξενίας cloud. Η Bluehost είναι μια τέτοια εταιρεία που προσφέρει αυτό. Προσοχή όμως, αυτοί οι πόροι είναι απεριόριστοι μόνο υπό κανονική χρήση του ιστότοπου. Οι πελάτες που αποθηκεύουν μεγάλα αρχεία ή χρησιμοποιούν τον λογαριασμό φιλοξενίας για μεταφορά αρχείων ενδέχεται να υπερβούν τα όρια χρήσης του προγράμματος φιλοξενίας.

Hostgator Cloud

Το Hostgator προσφέρει εσωτερική σύγκριση των υπηρεσιών τους, συμπεριλαμβανομένου του Cloud Hosting.

Γι ‘αυτό μου αρέσει να βλέπω σαφώς καθορισμένα όρια πόρων, όπως στα σχέδια cloud από το HostGator. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε το ακριβές μέγεθος του χώρου στο δίσκο και το εύρος ζώνης που έχετε στη διάθεσή σας. Το Cloud hosting σάς επιτρέπει να αυξάνετε εύκολα τους πόρους σας όταν αντιμετωπίζετε αυξήσεις επισκεπτών ή υψηλότερες απαιτήσεις απόδοσης ούτως ή άλλως.

Πίνακας ελέγχου φιλικός προς τον χρήστη

Κατά την αναζήτηση ενός κεντρικού υπολογιστή, πολλά άτομα θα θέλουν να λάβουν υπόψη τη φιλικότητα προς τον χρήστη του πίνακα ελέγχου. Τα άτομα που χρησιμοποιούν cloud hosting δεν είναι πάντα προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που έχουν πολλές τεχνικές γνώσεις τείνουν να προτιμούν σχέδια VPS για υψηλότερο έλεγχο στο περιβάλλον φιλοξενίας τους.

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό ο πίνακας ελέγχου από τον πάροχο φιλοξενίας να είναι διαισθητικός στη χρήση. Πολλοί οικοδεσπότες χρησιμοποιούν μια προσαρμοσμένη έκδοση του cPanel για αυτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα ελέγχου για να δείτε τη χρήση των πόρων σας και να κλιμακώσετε τα δικαιώματά σας όταν χρειάζεστε περισσότερο ή λιγότερο.

Επίδειξη cPanel

Επίδειξη cPanel.

Είναι σημαντικό να μπορείτε να το κάνετε αυτό, ώστε ο ιστότοπός σας να μπορεί να λάβει την ισχύ που χρειάζεται. Αλλά επίσης, έτσι ώστε να μην πληρώνετε για αχρησιμοποίητους πόρους όταν δεν τους χρειάζεστε.

Εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας

Κατά τη φιλοξενία στο cloud, είναι εύκολο να βρείτε πολύ υψηλότερες εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας από ό, τι για την κοινή φιλοξενία ιστού. Αυτό οφείλεται στο πολλαπλά κατοπτρισμένα αντίγραφα των δεδομένων σας τα οποία κατανέμονται σε διάφορους διακομιστές. Εάν ένας διακομιστής τερματιστεί, είναι απίθανο ο ιστότοπός σας να έχει διακοπή λειτουργίας, καθώς τα αντίγραφα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Φροντίστε να δοκιμάσετε και να λάβετε κάποια αποζημίωση, σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα με τον κεντρικό υπολογιστή σας. Κανένα κακό στην προσπάθεια!

Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος φιλοξενίας σας διαθέτει εγγύηση χρόνου λειτουργίας για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να περιμένετε συνεπή λειτουργία. Πολλοί θα σας δώσουν κάποιο είδος αποζημίωση εάν αντιμετωπίσετε επίσης σημαντικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Δωρεάν Cloud Hosting

Υπάρχουν μερικές εταιρείες που προσφέρουν κάποια μορφή δωρεάν φιλοξενίας cloud. Αυτές είναι οι Υπηρεσίες Ιστού Amazon (AWS), το Google Cloud Platform και το Microsoft Azure. Αυτές οι τρεις εταιρείες παρέχουν μοντέλα υπολογιστικού νέφους PaaS και IaaS. Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας παρέχουν στους πελάτες τους λύσεις PaaS.

Το AWS είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές φιλοξενίας για προγραμματιστές, επειδή παρέχουν στους πελάτες τους πλήρη έλεγχο μέσω ενός μοντέλου IaaS. Με το δωρεάν επίπεδο AWS, οι χρήστες τους αποκτούν 12 μήνες για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους.

Amazon Web Services Cloud Hosting δωρεάν

Το Amazon Web Services Cloud Hosting έχει ένα δωρεάν επίπεδο 12 μηνών.

Το Google Cloud Platform έχει επίσης ένα δωρεάν επίπεδο. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν, να δοκιμάζουν και να αναπτύσσουν εφαρμογές. Η υποδομή τους είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη όπως θα έπρεπε να είναι η φιλοξενία cloud. Η δωρεάν δοκιμή τους είναι επίσης διαθέσιμη για 12 μήνες ή περισσότερο έως ότου έχετε χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο ποσό πίστωσης.

Το Microsoft Azure είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για δωρεάν φιλοξενία cloud. Έχουν μοντέλα IaaS και PaaS για τις υπηρεσίες cloud computing. Αυτό σας δίνει επιλογές για διαχειριζόμενες και μη διαχειριζόμενες υπηρεσίες.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που θέλουν πλήρη διαχείριση cloud hosting θα πρέπει να πληρώσουν για ένα πρόγραμμα φιλοξενίας. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές για να διαλέξετε. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους και γνωστούς οικοδεσπότες Ιστού που προσφέρουν διαχείριση cloud hosting είναι SiteGround, HostGator, Bluehost και LiquidWeb. Οι κεντρικοί υπολογιστές όπως αυτοί συνήθως παρέχουν ένα εγγύηση επιστροφής χρημάτων για τουλάχιστον 30 ημέρες. Αυτό είναι υπέροχο, επειδή σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες τους προτού δεσμευτείτε πλήρως.

προσφορές φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε πολλά για το cloud hosting?
Το SiteGround – με βαθμολογία # 1 από τους αναγνώστες μας – είναι γνωστό για την εξαιρετική υποστήριξη πελατών του. Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να εξοικονομήσετε μεγάλα ποσά στα σχέδιά τους. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Cloud Hosting

Παρά ορισμένες προβλέψεις του κλάδου, η φιλοξενία cloud δεν έχει καταστήσει την κοινή φιλοξενία ξεπερασμένη. Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις όταν η κοινή φιλοξενία εξακολουθεί να υπερβαίνει το σύννεφο. Είναι φθηνότερο, για αρχή. Και διαφορετικοί κεντρικοί υπολογιστές προσφέρουν διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας cloud. Αυτό από μόνο του είναι ένα σημείο προσοχής, επειδή η σύγκριση της φιλοξενίας cloud είναι δύσκολη.

Πλεονεκτήματα

 • Πολλοί κεντρικοί υπολογιστές χρεώνουν μόνο για τη χωρητικότητα που χρησιμοποιείτε, επομένως είναι φθηνότερο για ορισμένους ιστότοπους
 • Μπορείτε συχνά να κλωνοποιήσετε, να αναπτύξετε και να αφαιρέσετε διακομιστές σε μια στιγμή
 • Ο ιστότοπός σας δεν θα περιοριστεί ποτέ από τις προδιαγραφές ενός φυσικού μηχανήματος
 • Οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να διαθέτουν επιτόπιο υλικό, μειώνοντας τα έξοδα
 • Το cloud hosting είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο και οι εταιρείες πρέπει να πληρώσουν μόνο για τους πόρους που θέλουν
 • Για οργανισμούς, οι εργαζόμενοι μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο από οπουδήποτε στον κόσμο χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή αντί να περιορίζονται σε εσωτερικά μηχανήματα
 • Οι απώλειες δεδομένων μειώνονται από την ύπαρξη περιττών αντιγράφων και τακτικών αντιγράφων ασφαλείας
 • Τα τρίτα μέρη μπορούν να σας προσφέρουν εγγυήσεις για το χρόνο λειτουργίας.

Μειονεκτήματα

 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, το άλμα τιμών από κοινόχρηστο σε φιλοξενία cloud είναι τεράστιο
 • Δεν μπορείτε πάντα να ελέγχετε από πού στον κόσμο προβάλλεται ο ιστότοπός σας
 • Μπορεί να χάσετε κάποιο από τα στοιχεία ελέγχου που θα απολαύσετε με έναν παραδοσιακό διακομιστή, καθώς ο πάροχος φιλοξενίας μπορεί να τοποθετήσει κάθε παρουσία διακομιστή στη δική του πλατφόρμα cloud, αφαιρώντας μέρος της πρόσβασης που αφιερώνονται και απολαμβάνουν οι πελάτες VPS
 • Οι υπηρεσίες cloud τρίτων ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που φιλοξενούνται σε αυτές
 • Οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα εάν το Διαδίκτυο τους μειωθεί
 • Χωρίς φυσικό έλεγχο του διακομιστή ή της ασφάλειας.

Οι 3 κορυφαίες επιλογές μου για το Cloud Hosting

Με τόσες πολλές επιλογές για φιλοξενία cloud, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε από πού να ξεκινήσετε. Έτσι, έχω συγκεντρώσει τα τρία αγαπημένα μου. Είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε και να συγκρίνετε άλλες εταιρείες φιλοξενίας.

Siteground

SiteGround

Το Siteground χρησιμοποιεί δίσκους SSD στους διακομιστές του για εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτωσης. Σε σύγκριση με το LiquidWeb Hosting, τα σχέδιά τους είναι πιο ακριβά για παρόμοιους πόρους. Όμως, το SiteGround περιλαμβάνει καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και δωρεάν CDN. Μπορείτε επίσης να λάβετε απλές εγκαταστάσεις με ένα κλικ από μια τεράστια ποικιλία εφαρμογών για προσθήκη στους ιστότοπούς σας, όπως WordPress, Magento, Drupal και Joomla. Τα κέντρα δεδομένων τους υποστηρίζονται από χαρακτηριστικά φυσικής ασφάλειας υψηλού επιπέδου για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλοξενούμενων δεδομένων σας.

LiquidWeb

SiteGround

Το LiquidWeb είναι μια από τις αγαπημένες μας επιλογές για την εγγύηση 100% λειτουργίας. Έχουν και VPS και αποκλειστικές επιλογές διακομιστή που χρησιμοποιούν cloud hosting. Αν και αυτά διαχειρίζονται πλήρως, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση root στον διακομιστή. Αυτό είναι κάτι που κάνει το VPS cloud hosting διαφορετικό από το κανονικό cloud hosting. Και, οι υπηρεσίες cloud της LiquidWeb περιλαμβάνουν πρόσβαση στο cPanel, έτσι οι άπειροι χρήστες μπορούν να κλιμακώσουν άμεσα τους πόρους τους χωρίς τεχνικές γνώσεις.

Hostgator

SiteGround

Για τη φθηνότερη διαθέσιμη φιλοξενία cloud, το HostGator είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τα σχέδια φιλοξενίας cloud είναι συγκρίσιμα σε σχέση με την κοινή φιλοξενία, καθιστώντας τα εξαιρετικά προσιτά για μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες. Για να διατηρήσουν τις τιμές χαμηλές, παρέχουν πολύ λιγότερους πόρους από ότι τόσο το LiquidWeb όσο και το SiteGround. Αλλά αυτό τα καθιστά ιδανικά για φιλοξενία μικρότερων έργων στο cloud.

Άλλες δυνατότητες στους τύπους φιλοξενίας

 • Συντοπισμός
 • Διαχειριζόμενο WordPress
 • VPS
 • Διαχειρίζεται
 • Αφιερωμένος διακομιστής
 • Κατασκευαστές ιστοσελίδων
 • Κοινή φιλοξενία
 • Μεταπωλητής

Συχνές ερωτήσεις στο Cloud

 • Τι είναι το cloud computing?

  Το cloud computing είναι ένας τρόπος ομαδοποίησης πόρων υπολογιστών μαζί και η αντιμετώπιση μιας μεγάλης ομάδας υπολογιστών σαν να ήταν ένας μόνο υπολογιστής.

  Ένα περιβάλλον υπολογιστικού νέφους μπορεί να έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες μεμονωμένους υπολογιστές σε δίκτυο μαζί και στη συνέχεια να εκτελέσει μία ή πολλές εικονικές μηχανές σε αυτό το σύμπλεγμα υπολογιστών.

 • Τι είναι το «σύννεφο;»

  Το σύννεφο (με ένα συγκεκριμένο άρθρο, σαν να υπήρχε μόνο ένα) είναι μια λέξη-κλειδί μάρκετινγκ που είναι λίγο πολύ άσκοπη.

  Το cloud computing είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης τεράστιων πόρων υπολογιστικών πόρων, αλλά δεν υπάρχει ένα «cloud» όπου συμβαίνει όλο το cloud computing.

 • Είναι το Διαδίκτυο το σύννεφο?

  Όχι. Το Διαδίκτυο είναι μια δέσμη μεμονωμένων μηχανών που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά ενεργούν ανεξάρτητα.

  Το σύννεφο είναι μια δέσμη μηχανών που λειτουργούν ως θεμέλιο για μία ή περισσότερες εικονικές μηχανές.

 • Υπάρχουν πολλά σύννεφα?

  Ναί. Πολλές εταιρείες και άτομα ασχολούνται με κάποια μορφή cloud computing.

 • Μπορώ να έχω το δικό μου σύννεφο?

  Ναί. Το OpenStack είναι μια εφαρμογή λογισμικού που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας cloud. Εάν έχετε μια συλλογή υπολογιστών δικτύου, θα μπορούσατε να εκτελέσετε το OpenStack σε αυτούς και να δημιουργήσετε το δικό σας σύννεφο.

 • Τι σημαίνουν οι άνθρωποι όταν λένε «Το σύννεφο»?

  Συνήθως, το “Cloud” αναφέρεται σε εφαρμογές που δεν είναι κεντρικές. Για παράδειγμα, το Google Drive είναι μια εφαρμογή cloud. Πού είναι τα δεδομένα σας; Στο cloud της Google, όχι σε συγκεκριμένο διακομιστή.

 • Δεδομένου ότι είναι αποκεντρωμένη, οι υπηρεσίες που βασίζονται σε σύννεφο είναι κακές?

  Όχι. Το cloud computing επιτρέπει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων του υπολογιστή.

  Τα αρχεία δεν περιορίζονται πλέον από το μέγεθος των μεμονωμένων μονάδων δίσκου. Πολλοί υπολογιστές μπορούν να συνεργαστούν σε ένα δύσκολο υπολογιστικό πρόβλημα. Το εύρος ζώνης είναι διαθέσιμο για απροσδόκητες αυξήσεις κυκλοφορίας.

  Το cloud computing δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση σε ένα πρόβλημα υπολογιστών, αλλά είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε καλύτερα τους υπολογιστικούς μας πόρους.

 • Ποια είναι τα οφέλη του cloud computing?

  Το cloud computing είναι εγγενώς επεκτάσιμο. Η εικονική μηχανή στην οποία εκτελείται μια συγκεκριμένη εφαρμογή αντλεί πόρους υπολογιστών από μια μεγάλη ομάδα πόρων – πολύ μεγαλύτερη από αυτήν ενός συγκεκριμένου υπολογιστή.

  Εάν η δραστηριότητα αυξάνεται ξαφνικά, περισσότεροι πόροι είναι άμεσα διαθέσιμοι. Εάν υπάρχει τάση ανάπτυξης, περισσότεροι υπολογιστές μπορούν να προστεθούν για να κάνουν το σύννεφο μεγαλύτερο. Αυτό καθιστά την παροχή πόρων πολύ πιο βολική.

  Επιπλέον, το cloud computing μπορεί να είναι πιο αξιόπιστο, επειδή η αποτυχία ενός κομματιού υλικού δεν καταργεί απαραίτητα ολόκληρο το σύμπλεγμα.

 • Ποια είναι τα μειονεκτήματα του cloud computing?

  Μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας, καθώς κάθε επίπεδο αφαίρεσης μεταξύ χρηστών εφαρμογών και πραγματικού υλικού ενδέχεται να διευθύνεται από διαφορετικό οργανισμό και δεν υπάρχει πραγματική εγγύηση ότι οι πάροχοι υπηρεσιών στο χαμηλότερο επίπεδο δεν θα κατασκοπεύουν, δεν θα κλέβουν δεδομένα ή θα κλείνουν..

  Μπορεί επίσης να υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με τον αριθμό των επιπέδων αφαίρεσης, τα οποία μπορούν να επιβραδύνουν την απόδοση σε σύγκριση με την εκτέλεση εφαρμογών σε γυμνά μέταλλα.

 • Υπάρχει κάτι παραπλανητικό για το όνομα “cloud computing”?

  Ως μεταφορά, το «σύννεφο» είναι ένας προβληματικός τρόπος να περιγράψουμε τι συμβαίνει. Μια πιο ακριβής αναλογία μπορεί να είναι «ομαδοποιημένος υπολογισμός πόρων».

  Η ονοματολογία έχει σημασία επειδή επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για την υποδομή cloud. Οι άνθρωποι τείνουν να το σκέφτονται ως κάποια αιθέρια, νεφελώδη οντότητα στην απόσταση από την οποία μπορούν να ανεβάζουν δεδομένα και να παίζουν τη μουσική τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

  Αντ ‘αυτού, μιλάμε για εκατομμύρια πραγματικούς, πραγματικούς υπολογιστές που βρίσκονται σε κτίρια σε πραγματικές τοποθεσίες.

  Αυτό το αρχείο που ανεβάσατε στο Dropbox δεν είναι στον ουρανό. Είναι ένας ή περισσότεροι δίσκοι σε ένα ή περισσότερα κέντρα δεδομένων κάπου.

  Αυτοί οι πόροι κοστίζουν χρήματα, καταλαμβάνουν χώρο, χρησιμοποιούν ενέργεια. Η φαντασία τους ως σύννεφο βοηθάει να αγνοήσουμε αυτήν την πραγματικότητα. Αυτό καθιστά εύκολο να αγνοήσουμε τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, το απόρρητο, τη νομιμότητα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

 • Τι είναι το cloud hosting?

  Αυτό εξαρτάται από την εταιρεία και το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συνήθως, σημαίνει ότι η εταιρεία φιλοξενίας συγκεντρώνει πόρους από μεγάλο αριθμό διακομιστών, τους οποίους μπορεί να έχει ή όχι και, στη συνέχεια, εκτελεί μια δέσμη εικονικών μηχανών πάνω από αυτό το σύμπλεγμα.

  Εάν λάβετε έναν λογαριασμό VPS, το VPS σας είναι πιθανώς μία από αυτές τις εικονικές μηχανές. Τα κοινά προγράμματα φιλοξενίας ομαδοποιούνται, εκτελούνται σε μία από αυτές τις εικονικές μηχανές.

 • Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού χρησιμοποιούν κάποιο είδος αρχιτεκτονικής φιλοξενίας cloud?

  Ναί. Ακόμα κι αν δεν το διαφημίζουν ως τέτοιο ή το δίνουν διαφορετικό όνομα (το “πλέγμα” και το “σύμπλεγμα” είναι και τα δύο δημοφιλή), το cloud computing έχει γίνει αρκετά τυπικό για εταιρείες φιλοξενίας λόγω των πλεονεκτημάτων της κλιμάκωσης και της αξιοπιστίας.

  Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που παίζουν συγκεκριμένα την ιδέα της «φιλοξενίας σύννεφων» ενδέχεται να προσπαθούν να επισημάνουν αυτά τα οφέλη σε εσάς. Ή μπορεί απλώς να χρησιμοποιούν μια δημοφιλή λέξη-κλειδί.

  Είναι σημαντικό να κοιτάξετε πέρα ​​από τον τίτλο και να διαβάσετε ποιες υπηρεσίες παρέχονται πραγματικά από εταιρείες φιλοξενίας που σας ενδιαφέρουν.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map