Το Best Cron Jobs Hosting: Ποιο είναι το καλύτερο για τον ιστότοπό σας; [Ενημερώθηκε: 2020]

Συγκρίνετε τη φιλοξενία εργασιών Cron

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το cron για να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε στον διακομιστή σας. Αλλά δεν παρέχουν όλοι οι κεντρικοί υπολογιστές την πρόσβαση που χρειάζεστε για να ρυθμίσετε εργασίες cron.


Εάν θέλετε να προγραμματίσετε άμεσα εργασίες στον διακομιστή ιστού σας, θα χρειαστείτε πρόσβαση ssh ή ένα εργαλείο cron μέσα στο cPanel ή σε άλλο πίνακα ελέγχου. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές ενδέχεται να περιορίσουν τον αριθμό των εργασιών cron που μπορείτε να εκτελέσετε σε κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας.

Ακολουθούν οι επιλογές του ειδικού μας για τους καλύτερους οικοδεσπότες εργασίας cron:

 1. Μπλε Χοστ
  – Απλός προγραμματισμός εργασίας cron από το cPanel
 2. Φιλοξενία Α2
 3. HostGator
 4. GreenGeeks
 5. Χοντρή αγελάδα

Πώς επιλέξαμε τους καλύτερους οικοδεσπότες για εργασίες Cron?

Επιλέξαμε τους κεντρικούς υπολογιστές που σας επιτρέπουν να προγραμματίσετε εύκολα εργασίες cron από τον πίνακα ελέγχου ή που παρέχουν πρόσβαση ssh.

Ελέγξαμε αυτήν τη λίστα στη βάση δεδομένων μας με χιλιάδες αυθεντικές κριτικές πελατών. Στη συνέχεια, επιλέξαμε τους οικοδεσπότες με τα υψηλότερα συνολικά σκορ.

Φιλοξενία εργασιών Cron

Το Cron είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού σε Linux και άλλα συστήματα που βασίζονται σε Unix και εκτελεί εντολές βάσει κανόνων χρονισμού που καθορίζονται σε cron tables (crontab). Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτοματοποίηση κοινών εργασιών που πρέπει να επαναλαμβάνονται σε προγραμματισμένη βάση.

Θέλετε να εκτελείτε τακτικά προγραμματισμένες δοκιμές καπνού στον διακομιστή παραγωγής σας κάθε βράδυ; Θέλετε να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη σελίδας μία φορά την ώρα; Πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων τρεις φορές την ημέρα και να αποθηκεύσετε το αρχείο εξόδου σε άλλο μηχάνημα?

Δεν χρειάζεστε υπενθύμιση ημερολογίου και ασκούμενο με χαμηλή πληρωμή. Χρειάζεστε μια δουλειά cron.

Πώς λειτουργεί το cron?

Το Cron είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που εκτελείται στο παρασκήνιο του λειτουργικού συστήματος και εκτελεί εντολές όπως έχει προγραμματιστεί.

Αυτό επιτυγχάνεται με μερικούς διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικά συστήματα, αλλά τείνουν να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο:

 1. Η διαδικασία cron ελέγχει τα αρχεία crontab για να βρει τη συντομότερη εντολή που έχει προγραμματιστεί να εκτελέσει.
 2. Ορίζεται ως “ξυπνητήρι” και κοιμάται μέχρι να εκτελεστούν οι εργασίες.
 3. Ξυπνάει εγκαίρως για να εκτελέσει την εργασία.
 4. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, ελέγχει το πρόγραμμα για την επόμενη πιο σύντομη δραστηριότητα. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Φυσικά, οι λεπτομέρειες υλοποίησης (για παράδειγμα, ο τρόπος χειρισμού των διαδικασιών “ύπνου” και “αφύπνισης”) ποικίλλουν από εργαλείο cron σε εργαλείο cron, καθώς και από λειτουργικό σύστημα σε λειτουργικό σύστημα. Η έννοια του «cron» περιλαμβάνει την ιδέα του προγραμματισμού και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το σύστημα, όχι οι λεπτομέρειες εφαρμογής.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν προγραμματιστή cron

Εάν έχετε πρόσβαση στο σύστημα αρχείων του διακομιστή, η ρύθμιση εργασιών cron είναι αρκετά εύκολη.

Τα αρχεία προγραμματισμού ονομάζονται “crontabs” ή “cron tables”. Υπάρχει ένα αρχείο για ολόκληρο το σύστημα (συνήθως στο φάκελο / etc /), καθώς και (σε ​​νεότερα συστήματα) ένα για κάθε χρήστη. Τα crontabs χρήστη εκτελούν εντολές ως αυτόν τον χρήστη και έτσι εξαρτώνται από τα δικαιώματα αυτού του χρήστη. Το crontab σε όλο το σύστημα λειτουργεί ως διαχειριστής και έτσι το αρχείο μπορεί να επεξεργαστεί μόνο από έναν χρήστη με δικαιώματα διαχειριστή.

Ένα αρχείο crontab είναι απλώς ένα αρχείο απλού κειμένου με μία γραμμή για κάθε προγραμματισμένη εργασία. Μπορεί να μοιάζει με αυτό:

30 08 10 06 * /home/backup/backup.rb
00 11,16 * * * /home/python-tests/smoke.py
00 09-18 * * * /home/emailer/notifications.php
00 09-18 * * 1-5 /home/gps/dispatch.ping.js

Αυτό μπορεί να φαίνεται συγκεχυμένο, αλλά είναι αρκετά απλό. Κάθε γραμμή αντιπροσωπεύει μία μόνο προγραμματισμένη εργασία. Οι αριθμοί και οι αστερίσκοι αντιπροσωπεύουν το προγραμματισμένο (πότε να κάνετε κάτι) και το κείμενο μετά είναι μια εντολή κελύφους. Κατά την προγραμματισμένη ώρα, το cron εκτελεί την εντολή ακριβώς σαν ένας χρήστης να πληκτρολογήσει αυτήν την εντολή σε ένα παράθυρο τερματικού.

Στο παραπάνω παράδειγμα, όπως είναι συνήθως, αυτές δεν είναι συγκεκριμένες εντολές για να κάνουν κάτι μόνοι τους, αλλά σενάρια που θα εκτελεστούν. Η λογική της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ή της εκτέλεσης δοκιμών καπνού, ή ειδοποιήσεων μέσω email ή του ping του διακομιστή gps περιέχεται σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα αλλού.

Αν θέλετε να κάνετε κάτι απλό με ένα cron, δεν υπάρχει λόγος να μην πληκτρολογήσετε τις εντολές bash απευθείας στο αρχείο crontab:

0 0 * * * mv /home/app/error.log / home / σφάλματα / $ (ημερομηνία +% F) .log

Αυτό μετονομάζει το αρχείο καταγραφής σφαλμάτων σε ένα όνομα αρχείου με βάση την τρέχουσα ημερομηνία και το μετακινεί σε έναν ειδικό κατάλογο για τέτοια αρχεία καταγραφής. Η ρύθμιση αυτής της εργασίας είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία καταγραφής σφαλμάτων δεν συσσωρεύονται σε ένα γιγαντιαίο αρχείο.

(Φυσικά, ένας άλλος τρόπος θα ήταν να δημιουργήσετε αρχεία βάσει ημερομηνίας μέσα από την αναφορά σφαλμάτων μιας εφαρμογής, καθώς δημιουργούνται τα σφάλματα. Αλλά ίσως χρειαστεί να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο.)

Οι περίεργοι αριθμοί στην αρχή κάθε γραμμής αναφέρονται στο πρόγραμμα. Η σημειογραφία είναι λίγο δύσκολο να το συνηθίσετε, αλλά είναι διαχειρίσιμο (και μπορείτε πάντα να το αναζητήσετε).

Υπάρχουν 5 “κουλοχέρηδες”, το καθένα χωρισμένο με ένα διάστημα και το καθένα αντιπροσωπεύει μια μονάδα χρόνου – ημέρες, λεπτά, ώρες, κλπ.

* * * * * *
| | | | | |
| | | | | + – Έτος (εύρος: 1900-3000)
| | | | + —- Ημέρα της εβδομάδας (εύρος: 1-7, 1 όριο για τη Δευτέρα)
| | | + —— Μήνας της Χρονιάς (εύρος: 1-12)
| | + ——– Ημέρα του μήνα (εύρος: 1-31)
| + ———- Ώρα (εύρος: 0-23)
+———— Λεπτό (εύρος: 0-59)

Ο προγραμματιστής cron αναζητά αντιστοιχίες μοτίβων μεταξύ των αριθμών και του ρολογιού του συστήματος. Ένας αστερίσκος σημαίνει οποιαδήποτε τιμή ταιριάζει.

Έτσι, για παράδειγμα:

* * * * *

Αυτό θα ταιριάζει ΚΑΘΕ έλεγχος ενάντια στο ρολόι, οπότε θα εκτελείται κάθε λεπτό.

Εάν πρέπει να εκτελείτε κάτι κάθε πέντε λεπτά, μπορείτε να το κάνετε αυτό:

* / 5 * * * *

Για να εκτελέσετε την εντολή μία φορά το χρόνο, μπορείτε να κάνετε:

0 0 1 1 * *

Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα ταιριάζει όταν το λεπτό είναι 0 και η ώρα είναι 0 (μεσάνυχτα), την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα. Οι δύο αστερίσκοι σημαίνουν ότι δεν έχει σημασία ποια ημέρα της εβδομάδας είναι ή τι έτος είναι. Αυτή η εργασία θα εκτελείται μία φορά το χρόνο, την 1η Ιανουαρίου.

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε μια καλή προσφορά για τη φιλοξενία cron jobs?
Το A2 Hosting σημείωσε μόλις # 1 στις δοκιμές ταχύτητας και απόδοσης. Μπορείτε να λάβετε εξαιρετικές τιμές για τα φιλικά προς τους προγραμματιστές σχέδια. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
για να πάρει τη συμφωνία.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον προγραμματισμό cron

Πρέπει να έχετε πρόσβαση στο ίδιο το διακομιστή ή το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή. Εάν πρόκειται για έναν απομακρυσμένο διακομιστή που χρησιμοποιείται για ένα περιβάλλον φιλοξενίας ιστού, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτόν χρησιμοποιώντας το ssh ή έναν πίνακα διαχείρισης απομακρυσμένου διακομιστή όπως το Ajenti.

Ορισμένοι πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων (όπως το CPanel) παρέχουν επίσης πρόσβαση σε προγραμματιστή cron. Συχνά, αυτά τα εργαλεία του πίνακα ελέγχου παρέχουν ένα GUI που απλοποιεί το καθήκον της ρύθμισης του προγράμματος (έτσι δεν χρειάζεται να θυμάστε τι σημαίνουν οι αριθμοί).

Ωστόσο, δεν παρέχουν όλοι οι οικοδεσπότες Ιστού αυτού του είδους την πρόσβαση. Πρόκειται ουσιαστικά για διοικητική λειτουργία και ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας περιορίζουν τους πελάτες τους από αυτήν.

Εάν χρειάζεστε πρόσβαση σε κάποιο είδος αυτοματοποιημένου προγραμματισμού cron, φροντίστε να ελέγξετε αν η εταιρεία φιλοξενίας το παρέχει πριν επιλέξετε.

Άλλες δυνατότητες στη Διαχείριση διακομιστή

 • Πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής
 • Αρχείο
 • βίντεο
 • Ανώνυμο FTP
 • Πρόσβαση SSH
 • FTPS
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map