Η καλύτερη φιλοξενία Ajax: Ποιο είναι το καλύτερο για τον ιστότοπό σας; [Ενημερώθηκε: 2020]

Contents

Συγκρίνετε τη φιλοξενία AJAX

Το AJAX είναι μια τεχνική κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται συχνά σε διαδικτυακές φόρμες και κουμπιά ιστότοπου. Αν και το AJAX χρησιμοποιείται ευρέως και υποστηρίζεται από όλους τους οικοδεσπότες Ιστού, οι μοναδικές ανάγκες σας σημαίνει ότι ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές είναι καλύτεροι από άλλους.


Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν JSON αντί για XML με AJAX, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει. Θα χρειαστείτε έναν οικοδεσπότη που προσφέρει εξαιρετική ταχύτητα, απόδοση και καλή τεχνική υποστήριξη.

Ακολουθούν οι κορυφαίες 5 επιλογές των ειδικών μας για την καλύτερη φιλοξενία AJAX:

 1. SiteGround
  – η επιλογή μας για τον καλύτερο φιλοξενούμενο web
 2. Μπλε Χοστ
 3. Φιλοξενία Α2
 4. Φιλοξενία InMotion
 5. HostGator

Πώς επιλέξαμε τους καλύτερους οικοδεσπότες AJAX?

Δεδομένου ότι όλοι οι οικοδεσπότες Ιστού υποστηρίζουν το AJAX, αναλύσαμε εκατοντάδες κεντρικούς υπολογιστές σχετικά με την ποιότητα της υποδομής, την ταχύτητα και την απόδοση, την υποστήριξη και τη συνολική αξία τους.

Παραπέμψαμε αυτήν τη σύντομη λίστα με την εκτεταμένη βάση δεδομένων μας με χιλιάδες κριτικές χρηστών.

συγκρίνετε οικοδεσπότες για ajax

Τι θα μάθετε

Είναι σημαντικό πλεονέκτημα να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές του προγραμματισμού. Σε αυτήν τη σελίδα, θα εξοικειωθείτε με τη μέθοδο δέσμης ενεργειών του AJAX και πώς μπορεί να ωφελήσει εσάς ή το έργο σας.

Επιπλέον, για να καλύψετε τον τρόπο λειτουργίας του AJAX, τι κάνει και γιατί, θα μπορείτε να επιλέξετε τα καλύτερα σχέδια φιλοξενίας για τις ανάγκες σας.

Τι είναι το AJAX?

Ακόμα κι αν δεν είστε έμπειροι στην κωδικοποίηση ή στη δέσμη ενεργειών εάν διαθέτετε ιστότοπο, είναι χρήσιμο να κατανοήσετε την ασύγχρονη JavaScript και τη γλώσσα εκτεταμένης σήμανσης (XML) –AJAX, για συντομία – και η σημασία του στη δημιουργία αποτελεσματικών σελίδων για τον ιστότοπό σας.

Πώς λειτουργεί το AJAX?

Το AJAX είναι ένα μέθοδος δέσμης ενεργειών που χρησιμοποιεί JavaScript και για να παρέχει στις σελίδες σας αρθρωτή επεξεργασία δεδομένων. Ονομάζεται ασύγχρονο επειδή επιτρέπει την ενημέρωση μεμονωμένων ή πολλών τμημάτων της σελίδας χωρίς να απαιτείται ενημέρωση ολόκληρης της σελίδας. Αυτό σημαίνει ότι τα μέρη της σελίδας δεν χρειάζεται να «συγχρονίζονται» μεταξύ τους, αλλά μπορούν να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται πληροφορίες ανεξάρτητα το ένα από το άλλο..

Μετάβαση στην υπόλοιπη κριτική.

Γιατί θα χρησιμοποιούσατε το AJAX?

Λοιπόν, τι ακριβώς θα χρησιμοποιούσε ο μέσος κάτοχος ιστότοπου AJAX για να δημιουργήσει; Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές. Είναι πολύ χρήσιμο, για παράδειγμα, όταν συνδυάζεται με τα στοιχεία σύνδεσης ενός πελάτη να παρέχει προσαρμοσμένες πληροφορίες αποστολής βάσει της φυσικής τοποθεσίας του συγκεκριμένου πελάτη.

Ωστόσο, προτού ξεκινήσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στις τυπικές χρήσεις του AJAX στον παρακάτω πίνακα:

χαρακτηριστικόΤι κάνειΓιατί είναι επωφελές
Προσωρινή αποθήκευσηΑποθήκευση δεδομένων για μείωση των χρόνων φόρτωσηςΛιγότερος χρόνος αναμονής
Ασύγχρονα αιτήματαΜειωμένο φορτίο διακομιστήΕξοικονομεί εύρος ζώνης
Ζωντανές ροές και ενημερώσειςΠαράγει νέα δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να φορτώσετε ξανά τη σελίδαΕξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια

Βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε

Ωστε να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες AJAX, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το HyperText Markup Language (HTML), XML και Cascading Style Sheets (CSS) εκτός από το JavaScript και το XML. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την εργασία σας ή έχετε προσλάβει έναν αξιόπιστο επαγγελματία που καταλαβαίνει τον κώδικα για να σας βοηθήσει προτού αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία του ιστότοπού σας.

κοινές χρήσεις ajax

Χρήσεις του AJAX

Το AJAX χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό όταν πρέπει να ελαχιστοποιήσετε το εύρος ζώνης και το συνολικό μέγεθος σελίδας.

Καθώς η τεχνολογία αλλάζει, είναι η ευελιξία συνεχίζει να αυξάνεται για σύγχρονες διαδικτυακές εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το AJAX. Κάποια από τα Οι πιο δημοφιλείς χρήσεις επισημαίνονται παρακάτω:

 • Διαδραστικοί χάρτες
 • Περιεχόμενο πολυμέσων
 • Γλώσσες σεναρίου
 • Ψηφοφορία σε ολόκληρο τον ιστότοπο
 • Δημιουργία και υλοποίηση Widget
 • Επικύρωση φόρμας
 • Αυτόματη συμπλήρωση χαρακτηριστικών

Διαδραστικοί χάρτες

Νήμα Stackoverflow

Το Stackoverflow έχει πολλά νήματα, ένα από αυτά είναι διαδραστικοί χάρτες!

Εναλλακτικά, ας υποθέσουμε ότι η εταιρεία σας έχει πολλές τοποθεσίες στον πραγματικό κόσμο. Παρέχετε έναν διαδραστικό χάρτη που επιτρέπει στους επισκέπτες του ιστότοπου να σχεδιάσουν την πορεία τους από το σπίτι στο πλησιέστερο κατάστημα λιανικής.

Το AJAX είναι αυτό που επιτρέπει στους χρήστες αλληλεπιδράστε με τον χάρτη και λάβετε προσαρμοσμένα αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να ανανεώνετε ολόκληρη τη σελίδα κάθε φορά που κάνουν κλικ σε άλλο μέρος του χάρτη ή εισάγουν νέες πληροφορίες.

Περιεχόμενο πολυμέσων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AJAX για την προβολή περιεχομένου πολυμέσων σε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής ή να τραβήξετε πληροφορίες από τα προφίλ κοινωνικών μέσων ενός νέου χρήστη στο Facebook ή το Twitter. Αυτό θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός νέου λογαριασμού πελάτη στον ιστότοπό σας. ο οι δυνατότητες περιορίζονται μόνο από τους πόρους του διακομιστή σας (και ο προϋπολογισμός σας).

Γλώσσες σεναρίου

Επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε γλώσσα δέσμης ενεργειών που υποστηρίζει JavaScript (συμπεριλαμβανομένων των PHP HyperText Preprocessor (PHP), Python, Perl κ.λπ.), η AJAX απολαμβάνει σχεδόν καθολική υποστήριξη και δεν προσθέτει στον μηνιαίο προϋπολογισμό φιλοξενίας σας.

Ψηφοφορία σε ολόκληρο τον ιστότοπο

Το AJAX μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός απλού συστήματος ψηφοφορίας σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Έτσι οι δημοφιλείς ιστότοποι όπως το Reddit χειρίζονται το σύστημα ψηφοφορίας που προωθεί άρθρα στην πρώτη σελίδα.

Δημιουργία και υλοποίηση Widget

Εάν χρησιμοποιείτε CMS όπως το WordPress, τότε οι πιθανότητες είναι καλές ότι ορισμένα από τα γραφικά στοιχεία του ιστότοπου χρησιμοποιούν το AJAX για να λειτουργήσουν. Το AJAX μπορεί κλήση σε οποιονδήποτε διακομιστή, όχι μόνο σε αυτό που βρίσκεται.

Επικύρωση φόρμας

Οι σημερινές φόρμες έχουν συνήθως ορισμένα αιτήματα επικύρωσης για την αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Το AJAX μπορεί να απλοποιήσει αυτήν τη διαδικασία και να βοηθήσει στην επικύρωση φόρμας.

Αυτόματη συμπλήρωση χαρακτηριστικών

Εάν έχετε πραγματοποιήσει μια αναζήτηση χρησιμοποιώντας το Google πρόσφατα, τότε πιθανότατα έχετε παρατηρήσει τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης. Αυτό επιτυγχάνεται με το AJAX. Μπορείς προσθέστε ένα παρόμοιο στοιχείο στη γραμμή αναζήτησης στον ιστότοπό σας για να βοηθήσουμε τους χρήστες να βρουν καλύτερα αυτό που ψάχνουν.

πώς λειτουργεί το ajax

Πώς λειτουργεί το AJAX?

Εάν πρόκειται να ασχοληθείτε με ή να χρησιμοποιήσετε το AJAX, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργεί. Ένα τυπικό σενάριο AJAX ακολουθήστε μια διαδικασία όπως τα 5 παρακάτω βήματα:

 1. Μια ενέργεια στον ιστότοπο ή την εφαρμογή ενεργοποιεί μια απόκριση AJAX.
 2. Στη συνέχεια, το σενάριο AJAX στέλνει ένα αίτημα στον διακομιστή χρησιμοποιώντας XML.
 3. Το σενάριο διακομιστή επεξεργάζεται το αίτημα χρησιμοποιώντας Javascript
 4. Ο διακομιστής στέλνει το σενάριο πίσω στην αρχική του θέση χρησιμοποιώντας XML
 5. Μια δεύτερη συνάρτηση Javascript θα ενημερώσει τη σελίδα με τα νέα δεδομένα, εάν είναι απαραίτητο

κουπόνι φιλοξενίας ιστοσελίδων

Χρειάζεστε γρήγορη φιλοξενία AJAX?
Προς το παρόν μπορείτε να εξοικονομήσετε 67% στην φιλοξενία SiteGround AJAX με αυτόν τον σύνδεσμο έκπτωσης
. Αυτή η προσφορά απευθύνεται αποκλειστικά στους αναγνώστες μας.

Χρήση του AJAX με JSON

Πέρα από το Javascript, το AJAX μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με την ελαφριά γλώσσα προγραμματισμού Javascript JSON, καθώς και πολλά άλλα. Χρησιμοποιείται συνήθως επειδή είναι τόσο ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού που υποστηρίζει Javascript.

Ένα παράδειγμα του JSON, σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό ενημερώσεων κώδικα.

Η ευελιξία με τις γλώσσες προγραμματισμού είναι α τεράστιο μπόνους ευελιξίας και προσαρμοστικότητας.

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ajax

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης του AJAX

Όπως όλα τα εργαλεία στο οπλοστάσιο του προγραμματιστή, το AJAX συνοδεύεται από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Έχουμε ήδη αναφέρει ορισμένα πιθανά οφέλη – το AJAX μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη επιταχύνοντας την απόδοση της σελίδας και βελτιώνοντας τους χρόνους απόκρισης. Μπορεί μείωση των φορτίων διακομιστή και δικτύου μέσω της καλύτερης αποτελεσματικότητας και της χρήσης πόρων, προσφέρετε υποστήριξη πολλαπλών προγραμμάτων περιήγησης «εκτός κουτιού» και βοηθήστε στην ανάπτυξη εφαρμογών που βασίζονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες και αρχιτεκτονικές-αγνωστικές.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε AJAX

Ωστόσο, η λίστα για τις αντισταθμίσεις είναι εξίσου εκτεταμένη. Εάν δεν βελτιστοποιηθεί σωστά, μια εφαρμογή AJAX μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απόδοσης δημιουργώντας σχεδόν συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή. Απαιτεί επίσης πρόσβαση στο Διαδίκτυο, η οποία μπορεί να αποτελεί πρόβλημα σε συγκεκριμένες θέσεις.

Χαρακτηριστικά Freedom Versus

Ενώ η AJAX παρέχει στους προγραμματιστές μεγαλύτερο επίπεδο ελευθερίας και μια σειρά δυνατοτήτων για εφαρμογές που βασίζονται στον Ιστό, εξακολουθεί να είναι σχετικά περιορισμένη. Οι τοπικές δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων και αλληλεπίδρασης υλικού της AJAX παραμένουν περιορισμένες.

Η αντιμετώπιση περιεχομένου πλούσιου σε πολυμέσα και γραφικών σε πραγματικό χρόνο είναι επίσης ένα ζήτημα. Επομένως, συχνά απαραίτητο να καταφύγουμε σε άλλες πλατφόρμες για να γεμίσει τα κενά. Για πολύ καιρό, το Flash εκπλήρωσε αυτόν τον σκοπό, αλλά η ερωτική σχέση της βιομηχανίας με το Flash έληξε πριν από λίγα χρόνια.

Ανακτήστε τη JavaScript

Δεδομένου ότι εξαρτάται από τη JavaScript, μια σοβαρή και πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή AJAX απαιτεί σχετικά καλή γνώση της JavaScript, περιορίζοντας έτσι την ελκυστικότητά της. Η υποστήριξη για JavaScript σε προγράμματα περιήγησης για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές μπορεί να αποτελεί πρόβλημα, αναιρώντας ορισμένα από τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών που βασίζονται στον ιστό. Εμπιστευτείτε επίσης το JavaScript έχει ως αποτέλεσμα ζητήματα ευρετηρίασης και ανησυχίες SEO, δηλαδή έλλειψη διευθύνσεων URL φιλικών προς το SEO.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια μπορεί να είναι ένα άλλο ζήτημα. Παρόλο που δεν υπάρχει εγγενώς ανασφαλές για το AJAX, εξακολουθεί να επηρεάζεται από τα περισσότερα προβλήματα ασφαλείας που σχετίζονται με εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό. Ευτυχώς, το AJAX υπάρχει εδώ και χρόνια και οι κίνδυνοι μπορούν να μετριαστούν, αλλά οι λιγότερο έμπειροι προγραμματιστές πρέπει ακόμη να είναι προσεκτικοί.

Ζητήματα προσβασιμότητας

Από την προοπτική του τελικού χρήστη, το AJAX μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πλοήγησης και προσβασιμότητας. Για παράδειγμα, AJAX η πλοήγηση δεν εξαρτάται από την αλλαγή της διεύθυνσης URL, άρα η απόδοση των εντολών του προγράμματος περιήγησης «πίσω» και «ανανέωση» είναι άχρηστη. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται συνήθως από σχεδιαστές και διεπαφές χρήστη φιλικές προς το AJAX.

Υποστήριξη JavaScript

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα είναι η υποστήριξη JavaScript, η οποία μπορεί να απενεργοποιηθεί από την πλευρά του χρήστη για διάφορους λόγους. Αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται συνήθως αναπτύσσοντας μια έκδοση του ιστότοπου που δεν είναι AJAX, η οποία είναι μια πρακτική λύση. Απαιτεί ακόμη από τους προγραμματιστές ιστού να δαπανούν πολύτιμους πόρους και χρόνο.

Τι να ψάξετε στο AJAX

Τι πρέπει να ψάξετε σε έναν κεντρικό υπολογιστή AJAX?

Δεδομένου ότι το AJAX είναι ένα σενάριο πελάτη που απλώς επικοινωνεί με το περιβάλλον του διακομιστή δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή φιλοξενίας σας. Απλώς θέλετε να επιλέξετε το καλύτερο περιβάλλον φιλοξενίας για τις ανάγκες σας.

Χαρακτηριστικά για έναν κεντρικό υπολογιστή AJAX

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ψάχνετε τον καλύτερο οικοδεσπότη για τον ιστότοπό σας; Παρακάτω εξετάζουμε μερικά γενικές δυνατότητες κεντρικού υπολογιστή που θέλετε για αναζήτηση σε έναν κεντρικό υπολογιστή AJAX:

 • Ένα σταθερό ποσό χώρου αποθήκευσης και εύρους ζώνης για την υποστήριξη της εφαρμογής ή του ιστότοπού σας
 • Τουλάχιστον 99,9% χρόνος λειτουργίας, έτσι ο ιστότοπός σας παραμένει συνδεδεμένος
 • Απεριόριστοι τομείς και δημιουργία λογαριασμού email
 • Επιλογή διακομιστή Linux ή Windows, εάν χρειάζεστε ASP.NET
 • Στερεά τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα

Οι καλύτεροι οικοδεσπότες AJAX

Κορυφαίοι 3 οικοδεσπότες για AJAX

Το εργαλείο στην κορυφή αυτής της σελίδας θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε εκατοντάδες κεντρικούς υπολογιστές με βάση δεκάδες διαφορετικές λειτουργίες. Ωστόσο, οι ακόλουθοι τρεις οικοδεσπότες είναι οι τρεις κορυφαίες επιλογές μου για κεντρικούς υπολογιστές για το AJAX.

SiteGround

Στιγμιότυπο οθόνης αρχικής σελίδας Siteground

Αν ψάχνετε για μια απίστευτη αξία, τότε είναι δύσκολο να κάνετε καλύτερα από το Siteground
. Ακόμη και τα βασικά κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας είναι γεμάτα με χαρακτηριστικά, ενώ είναι πολύ υψηλής απόδοσης. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη φιλοξενία συνομιλίας AJAX, η οποία προσφέρει ένα προσαρμοσμένη λύση εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή το AJAX συνομιλία σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Τα πακέτα του είναι αρκετά φθηνά για να ξεκινήσετε, ωστόσο, μπορείτε να κλιμακώσετε τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας χωρίς να ξοδέψετε πάρα πολλά στη φιλοξενία.

BlueHost

Στιγμιότυπο οθόνης αρχικής σελίδας Bluehost

Ένας άλλος πάροχος φιλοξενίας είναι η Bluehost
. Με αυτόν τον κεντρικό υπολογιστή, αποκτάτε έναν δωρεάν τομέα και τη δυνατότητα αναβάθμισης σε φιλοξενώντας απεριόριστους ιστότοπους. Μπορείτε επίσης να πάρετε απεριόριστος χώρος ιστότοπου, μη μετρημένο εύρος ζώνης και απεριόριστη δημιουργία λογαριασμού email.

Όλες αυτές οι δυνατότητες θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί με AJAX. Ωστόσο, έχετε μόνο τη δυνατότητα χρήσης διακομιστών Linux, επομένως δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ASP.NET όταν χρησιμοποιείτε το AJAX.

Φιλοξενία InMotion

Στιγμιότυπο οθόνης αρχικής σελίδας InMotion Hosting

Ένας άλλος μεγάλος οικοδεσπότης για αρχάριους που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη είναι το InMotion Hosting
. Το InMotion προσφέρει φιλοξενία υψηλότερης απόδοσης που είναι ιδανική για επιχειρήσεις όλων των τύπων σε προσιτές τιμές. Δεδομένου ότι οι διακομιστές είναι όλοι SSD, αυτό οδηγεί σε βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τους περισσότερους άλλους κεντρικούς υπολογιστές.

Με το InMotion, έχετε επίσης πρόσβαση στο πρόγραμμα εγκατάστασης Softaculous, το οποίο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε υπάρχοντα πλαίσια AJAX όπως το AjaxAC ή το xAjax με το πάτημα ενός κουμπιού. Συν, θα λάβετε ένα δωρεάν όνομα τομέα, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και μια επιλογή κέντρου δεδομένων κατά την εγγραφή σας.

συμβουλές φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ψάχνετε για ποιοτική φιλοξενία AJAX?
Σκεφτείτε SiteGround
ή Φιλοξενία Α2
. Και οι δύο προσφέρουν γρήγορη φιλοξενία και εξαιρετική υποστήριξη πελατών.

Άλλα χαρακτηριστικά στις Τεχνολογίες

 • Πρόσβαση CGI
 • Podcast
 • SAAS
 • το δικό σας Cloud
 • PaaS
 • Λιμενεργάτης
 • OpenStack
 • μπούκλα
 • ImageMagick
 • FFmpeg
 • ΛΑΜΠΑ
 • σε μνήμη

Συχνές ερωτήσεις της Ajax

 • Τι είναι το Ajax και πώς διαφέρει από το JavaScript και το XML?

  Δεν είναι διαφορετικό, το Ajax σημαίνει ασύγχρονη JavaScript και XML και είναι ένα σύνολο τεχνικών ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού. Το ασύγχρονο στοιχείο σημαίνει ότι οι εφαρμογές μπορούν να στέλνουν ή να ανακτούν δεδομένα από το διακομιστή οποιαδήποτε στιγμή, στο παρασκήνιο. Λόγω του Document Object Model των ιστοσελίδων, ορισμένα στοιχεία του ιστότοπου μπορούν να ενημερωθούν μόνοι τους, χωρίς να ανανεωθεί ολόκληρο το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

 • Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ακριβώς το Ajax?

  Το Ajax είναι μια ομάδα τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σε διάφορους συνδυασμούς για τη δημιουργία ιστοτόπων και εφαρμογών πλούσιων σε περιεχόμενο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει JSON, HTML, CSS και άλλα πρότυπα για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήστη και περισσότερη διαδραστικότητα. Το Ajax μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση περιεχομένου ήχου ή βίντεο, ενοποίηση με κοινωνικά δίκτυα και άλλα.

 • Γιατί είναι τόσο δημοφιλές το Ajax?

  Το Ajax είναι το de-facto βιομηχανικό πρότυπο επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα δέσμης ενεργειών ικανή να υποστηρίζει JavaScript, όπως PHP, Perl, Python και άλλα. Στο τμήμα στυλ, η Ajax βασίζεται σε HTML, CSS, XML και JavaScript, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν περιβάλλοντα πλούσια σε περιεχόμενο χωρίς υπερβολική κωδικοποίηση.

 • Πόσο απαιτητικό είναι το Ajax όσον αφορά τη φιλοξενία?

  Εξαρτάται πραγματικά από το τι σκοπεύετε να κάνετε και πώς το κάνετε. Εάν δεν μπορείτε να βελτιστοποιήσετε σωστά τους ιστότοπους Ajax, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε πολλά προβλήματα απόδοσης. Βασικά, μια κακή εφαρμογή Ajax θα χρησιμοποιήσει την ασύγχρονη προσέγγιση για τη δημιουργία υπερβολικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή. Ωστόσο, εάν γίνει σωστά, δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα.

 • Μπορεί το Ajax να μειώσει τη χρήση του εύρους ζώνης?

  Ναι, μια καλή εφαρμογή Ajax μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των αιτημάτων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης για τη δημιουργία HTML. Αυτό οδηγεί επίσης σε χαμηλότερους χρόνους απόκρισης, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν πρέπει να ενημερώσετε μόνο ορισμένα στοιχεία στον ιστότοπο.

 • Υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας που πρέπει να γνωρίζω?

  Όχι πραγματικά. Το Ajax βασίζεται σε ευρέως χρησιμοποιούμενα πρότυπα και τεχνολογίες. Στο παρελθόν είχε προβλήματα με ορισμένα προγράμματα περιήγησης. Τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα έχουν επιλυθεί με την πάροδο των ετών, επομένως δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα συμβατότητας από την πλευρά του πελάτη ή του διακομιστή.

 • Το Ajax προκαλεί προβλήματα στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης?

  Το περιεχόμενο που αποδίδεται δυναμικά συνήθως δεν είναι ορατό στις μηχανές αναζήτησης, επομένως οι ιστότοποι Ajax που βασίζονται σε μεγάλο δυναμικό περιεχόμενο δεν τείνουν να το βαθμολογούν καλά στις κατατάξεις αναζήτησης. Τα προγράμματα ανίχνευσης ιστού δεν εκτελούν JavaScript. Ορισμένες τροποποιήσεις διευθύνσεων URL είναι επίσης απαραίτητες.

 • Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα φιλοξενίας που σχετίζονται με το Ajax?

  Είναι δύσκολο να πούμε – Η Ajax βασίζεται σε διάφορα πρότυπα και τεχνολογίες. Εάν κάποιο από αυτά τα συστατικά αρχίσει να έχει κακή συμπεριφορά, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Ευτυχώς, οι περισσότεροι τείνουν να λειτουργούν σαν ρολόι και οι περισσότεροι οικοδεσπότες ενημερώνουν συχνά όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με το Ajax.

 • Είναι Ajax δωρεάν?

  Ναι, το Ajax είναι πρότυπο διαδικτύου και είναι δωρεάν. Είναι μια συλλογή από πολλές τεχνολογίες ιστού που είναι δωρεάν στη χρήση, όπως HTML, CSS, XML και ούτω καθεξής. Η χρήση του Ajax δεν πρέπει να προκαλεί επιπλέον κόστος.

 • Είναι δύσκολο να μάθει ο Ajax?

  Το Ajax μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ανάπτυξη εφαρμογών επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια σειρά διαφορετικών τεχνολογιών. Το μειονέκτημα είναι ότι η καμπύλη εκμάθησης για εφαρμογές Ajax μπορεί να είναι απότομη, ανάλογα με το τι σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε.

 • Δεδομένου ότι το Ajax αντιμετωπίζεται από την πλευρά του πελάτη, δεν θα δημιουργήσει πιθανά προβλήματα ασφαλείας?

  Αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να μετριαστούν, αλλά η ασφάλεια από πλευράς πελατών είναι πάντα ανησυχητική. Μοιράζεται τις ίδιες ευπάθειες που σχετίζονται με άλλες εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό. Είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε έμπειρους προγραμματιστές που παρακολουθούν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας.

 • Τι πρέπει να προσέχω όταν επιλέγω έναν κεντρικό υπολογιστή Ajax?

  Αυτό εξαρτάται από την επιλογή των διαφόρων στοιχείων που θα χρησιμοποιήσετε στα έργα σας. Δεν υπάρχει απλή απάντηση, απλά πρέπει να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες σας και να παρέχει τις τελευταίες εκδόσεις τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη Ajax.

 • Μπορεί το Ajax να χρησιμοποιηθεί για σύνθετους ιστότοπους και όχι για παιχνιδιάρικες εφαρμογές ιστού?

  Ναι, το Ajax χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά για πολλές μεγάλες υπηρεσίες όπως οι Χάρτες Google και τα φόρουμ vBulletin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map