Η καλύτερη φιλοξενία εγγύησης χρόνου λειτουργίας: Ποιος είναι ο καλύτερος για τον ιστότοπό σας; [Ενημερώθηκε: 2020]

Contents

Συγκρίνετε τη φιλοξενία Uptime Guarantee

Μια γενναιόδωρη εγγύηση χρόνου λειτουργίας που υποστηρίζεται από λογικούς όρους υπηρεσίας είναι μια καλή ένδειξη ενός παρόχου φιλοξενίας που θα εργαστεί σκληρά για να διατηρήσει τον ιστότοπό σας σε σύνδεση. Αν και οι εγγυήσεις λειτουργίας είναι κοινές, δεν είναι καθολικές.


Κατά τον έλεγχο της εγγύησης χρόνου λειτουργίας ενός κεντρικού υπολογιστή, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο εγγυημένο ποσοστό χρόνου λειτουργίας (το 99,9% θα πρέπει να είναι το ελάχιστο), τα ποσά επιστροφής χρημάτων που σχετίζονται με τον υπερβολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας και τα περιστατικά που εξαιρούνται από την καταμέτρηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Ακολουθούμε περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω, αλλά αν βιάζεστε, εδώ είναι οι 5 καλύτεροι οικοδεσπότες εγγύησης χρόνου λειτουργίας:

 1. SiteGround
  – Εξαιρετική απόδοση uptime και γρήγορους διακομιστές
 2. Μπλε Χοστ
 3. Φιλοξενία Α2
 4. Φιλοξενία InMotion
 5. Μηχανή WP

Πώς επιλέξαμε τους καλύτερους οικοδεσπότες για εγγύηση χρόνου λειτουργίας?

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τους κεντρικούς υπολογιστές που προσφέρουν σταθερές εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας που υποστηρίζονται από μια ισχυρή SLA. Στη συνέχεια κατατάξαμε αυτήν τη λίστα για να βρούμε τους κορυφαίους 10 κεντρικούς υπολογιστές εγγύησης χρόνου λειτουργίας.

Φιλοξενία εγγύησης χρόνου λειτουργίας

συγκρίνετε τη φιλοξενία εγγύησης χρόνου λειτουργίας

Τι θα μάθετε

Οι “εγγυήσεις Uptime” εμφανίζονται σε πολλές θέσεις μάρκετινγκ του οικοδεσπότη Ιστού. Ωστόσο, δεν είναι κάθε «εγγύηση» ίση.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε:

 • Πώς να εκτιμήσετε τις ανάγκες σας σε χρόνο αναμονής?
 • Πώς να περιηγηθείτε στις παγίδες κρυφών συμβατικών όρων?
 • Πόσο χρόνο λειτουργίας χρειάζεστε πραγματικά?
 • Πώς πρέπει οι εγγυήσεις uptime να επηρεάζουν την επιλογή σας από έναν οικοδεσπότη Ιστού?

Θα προτείνω επίσης ορισμένους οικοδεσπότες ιστού, με βάση την εμπειρία μου έναν αναθεωρητή τεχνολογίας, για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την αναζήτηση φιλοξενίας.

γιατί ο χρόνος λειτουργίας είναι σημαντικός

Γιατί είναι σημαντικό το Uptime?

Χρειάζεστε τον οικοδεσπότη Ιστού σας για να διατηρείτε τον ιστότοπό σας διαθέσιμο στους επισκέπτες 24/7. Γι ‘αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη με την καλύτερη δυνατότητα διατηρήστε τον ιστότοπό σας σε λειτουργία με ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες προσφέρουν κάποια εγγύηση χρόνου λειτουργίας στους πελάτες τους, αλλά Αυτές οι υποσχέσεις μπορεί να μην είναι καθησυχαστικές να είναι.

Το Uptime είναι κρίσιμο για την επιτυχία του ιστότοπού σας

Η φιλοξενία Ιστού είναι ανταγωνιστική αγορά, και οι οικοδεσπότες προσφέρουν πολλά προνόμια και υποσχέσεις για να ξεχωρίσουν από το πακέτο, από απεριόριστο εύρος ζώνης έως δωρεάν τομείς. Πολλά από αυτά τα μπόνους είναι χρήσιμα, αλλά μερικά από αυτά είναι πραγματικά απαραίτητα.

Αλλά υπάρχει μια κοινή υπόσχεση ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ή να σπάσει τον ιστότοπό σας: η εγγύηση λειτουργίας.

Τι είναι μια εγγύηση χρόνου λειτουργίας?

Η εγγύηση χρόνου λειτουργίας είναι μια υπόσχεση ότι ο ιστότοπός σας θα είναι ανοιχτός και προσβάσιμος στο διαδίκτυο για ένα συγκεκριμένο ποσοστό του χρόνου. Εάν όχι, δικαιούστε ένα επιστροφή χρημάτων. Πολλοί οικοδεσπότες Ιστού εγγυώνται 99%, 99,99%, 99,999% ή ακόμα και 100% χρόνο λειτουργίας.

Uptime και η αποδοτικότητα του ιστότοπού σας

Εάν βασίζεστε στον ιστότοπό σας για την επιχείρησή σας, είτε μέσω πώλησης προϊόντων ή υπηρεσιών είτε με κέρδη μέσω πωλήσεων συνεργατών ή εσόδων από διαφημίσεις, η εγγύηση χρόνου λειτουργίας είναι ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να έχει άμεσος αντίκτυπος στην κατώτατη γραμμή σας.

Ένας ιστότοπος στον οποίο δεν είναι δυνατή η πρόσβαση είναι ένας ιστότοπος που είναι σας κοστίζει χρήματα για κάθε λεπτό είναι κάτω. Ένας αξιόπιστος κεντρικός υπολογιστής με υψηλό χρόνο λειτουργίας είναι ουσιώδης μέρος της οικοδόμησης της διαδικτυακής σας παρουσίας και μιας αξιόπιστης μάρκας.

Ποιοι τύποι χρόνου διακοπής φοβούνται οι ειδικοί πληροφορικής?

Σε μια έρευνα για επαγγελματίες πληροφορικής που πραγματοποίησε η Απαρτία, εντόπισαν τους μεγαλύτερους φόβους τους και εδώ είναι τα αποτελέσματα.

 1. Απειλή ασφαλείας (ιός, κακόβουλο λογισμικό, ransomware) – 53%
 2. Αποτυχία υλικού – 20%
 3. Εφεδρική καταστροφή δίσκου – 11%
 4. Φυσική καταστροφή – 10%
 5. Ανθρώπινο σφάλμα – 4%
 6. Διακοπή ρεύματος – 2%

Δεν είναι όλες οι εγγυήσεις Uptime ίσες

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες προσφέρουν κάποιο βαθμό εγγυημένου χρόνου λειτουργίας ως μέρος του πακέτου φιλοξενίας τους ως δέλεαρ για πιθανούς πελάτες. Είτε πρέπει εμπιστευτείτε αυτήν την εγγύηση, και χρησιμοποιήστε το για να επιλέξετε τον οικοδεσπότη Ιστού σας, είναι έτοιμο για συζήτηση.

Μεγαλύτερες περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας

Όταν το Twitter ή το Facebook μειώνεται, επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες. Παρόλο που ο ιστότοπός σας ενδέχεται να μην είναι σε αυτήν την κλίμακα (ακόμα!), Υπάρχουν πάντα μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας που εμφανίζονται στον τύπο.

Επιχείρηση / εφαρμογήΑιτίαΧρόνος αργίαςΗμερομηνία
WhatsAppΈνα εσωτερικό ζήτημαΑρκετές ώρες2017
Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου ΒασιλείουWannaCry ransomware4 μέρες2017
StarbucksΕνημέρωση τεχνολογίας μίας ημέραςΜισή μέρα2017
Cloud AWS AmazonΑνθρώπινο λάθος4+ ώρες2017
ASOSΔιακοπή ρεύματος20 ώρες2016
PokemonGoΑπροσδόκητη ζήτησηΞεκινήστε το Σαββατοκύριακο2016

Ο χρόνος λειτουργίας εγγυάται στενότερη εμφάνιση

Μια πιο προσεκτική ματιά στο εγγυημένο χρόνο λειτουργίας

Το πιο κοινό επίπεδο εγγυημένου χρόνου λειτουργίας που αναφέρεται στο διαφημιστικό υλικό είναι, μακράν, 99%.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα σχεδόν αλεξίσφαιρο επίπεδο χρόνου λειτουργίας για τον ιστότοπό σας, αλλά μόλις εσείς περικοπή των αριθμών η εικόνα δεν είναι τόσο ρόδινη.

Μαθηματικά, το 99% του χρόνου λειτουργίας μπορεί να σημαίνει πολύ χρόνο διακοπής

Σκεφτείτε το:

 • Επτά ημέρες την εβδομάδα κατανέμεται σε 10,080 λεπτά.
 • Ακόμα και με μόλις 1% χρόνο διακοπής λειτουργίας, εξετάζετε 108 λεπτά δυνητικά νεκρού χρόνου ιστότοπου – σχεδόν δύο ώρες την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, θα μπορούσατε να χάσετε ημέρες

Και λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εταιρείες καθορίζουν τις εγγυήσεις λειτουργίας τους βάσει ετήσιων συνόλων, όχι ανά εβδομάδα ή μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε περισσότερες από 3 ημέρες διακοπής λειτουργίας σε ένα χρόνο προτού υποβάλετε αξίωση.

Με το Uptime, το “Close” δεν το κόβει

Όπως μπορείτε να δείτε, ακόμα κι αν 99% έως 99,9% Ο χρόνος λειτουργίας του κεντρικού υπολογιστή μπορεί να φαίνεται σαν σχεδόν τέλειος βαθμός, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό μέρος του ο χρόνος διακοπής έφτασε στην υπόσχεση.

Επιπλέον, αυτό το ποσοστό δεν περιλαμβάνει πράγματα όπως προγραμματισμένη συντήρηση, η οποία συμβαίνει όταν ο κεντρικός υπολογιστής σας πρέπει να αναβαθμίσει τους διακομιστές ή να εκτελέσει πολλές δοκιμές συντήρησης.

Διαβάστε το Fine Print στο SLA σας

Η συμφωνία επιπέδου υπηρεσίας (SLA) θα καθορίσει ακριβώς τι ακριβώς ορίζει η εγγύηση χρόνου λειτουργίας διακομιστή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαφήμιση ενός οικοδεσπότη θα αναφέρει εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9%, αλλά στη λεπτή εκτύπωση δεν θα προσδιοριστεί πραγματικά τι συνεπάγεται αυτή η εγγύηση.

Τύποι διακοπών που συνήθως δεν καλύπτονται από SLA uptime:

 • Προγραμματισμένη συντήρηση
 • Τιμωρία εκτός λειτουργίας για παραβιάσεις των όρων υπηρεσίας
 • Φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί ή πλημμύρες
 • Πράξεις πολέμου, εμπάργκο, ταραχές ή σαμποτάζ
 • Εργατικές διαφορές ή κυβερνητικές πράξεις
 • Αποτυχία του Διαδικτύου
 • Επιθέσεις υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης υπηρεσίας (DDoS) ή της εισβολής.

Μερικές φορές η εξαργύρωση στην Εγγύηση δεν αποδίδεται

Άλλοι οικοδεσπότες θα προσφέρουν πίστωση λογαριασμού για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά συνήθως η νομισματική αξία είναι τόσο περιορισμένη που αξίζει ακόμη και την ταλαιπωρία να έρθει σε επαφή με την υποστήριξη πελατών.

Το “Downtime” μπορεί να μην σημαίνει τι σκέφτεστε

Ακόμα και μετά από αυτές τις τρεις ημέρες διακοπής λειτουργίας, Η υποβολή αξίωσης μπορεί να είναι πιο δύσκολη από ό, τι φαντάζεστε. Πολλές εταιρείες φιλοξενίας θέτουν αυστηρούς περιορισμούς σε αυτό που συνιστά «διακοπή λειτουργίας».

Ποιοι τύποι διακοπής δεν μετράνε?

Κατά κανόνα, ο χρόνος διακοπής λόγω σφάλμα χρήστη, όπως κακός κωδικός από έναν εξωτερικό προγραμματιστή, δεν μετράει. Και συνήθως, ο οικοδεσπότης σας δεν θα σας οφείλει τίποτα για προγραμματισμένο διακοπή λειτουργίας λόγω συντήρησης.

“Μέχρι και το 50% του χρόνου διακοπής λειτουργίας του διακομιστή προκαλείται από κακώς αναπτυγμένες ενημερώσεις κώδικα.” Ο Paul Burns, Technology Services Group, σε συνέντευξη με την TechRadar.

Ελέγξτε το συμβόλαιό σας

Όσον αφορά τις εγγυήσεις λειτουργίας, πληρώνει πάντα διαβάστε τη λεπτή εκτύπωση.

Κοιτάξτε προσεκτικά τους όρους της σύμβασής σας και θα παρατηρήσετε μια γλώσσα που συνήθως σχετίζεται περισσότερο με τους ασφαλιστές από τους φιλοξενούμενους του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, τυπικές ρήτρες όπως «ανωτέρα βία» θα περιορίσουν την ευθύνη του οικοδεσπότη σας για οτιδήποτε συμβαίνει εκτός ελέγχου, όπως οι σεισμοί και οι πλημμύρες.

Το Pingdom είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για την παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας.

Έχει σημασία ο τύπος φιλοξενίας?

Φυσικά, ορισμένοι τύποι φιλοξενίας θα έχουν λιγότερο χρόνο διακοπής από άλλους. Τις περισσότερες φορές, αυτό οφείλεται στη ρύθμιση υλικού και τη συνολική ζήτηση στους διακομιστές από οτιδήποτε άλλο.

Αφιερωμένη ή φιλοξενία VPS

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε αποκλειστικό διακομιστή ή σχέδιο VPS, θα υπάρχει πολύ λιγότερη πίεση πόρων στους διακομιστές.

Θα εξακολουθείτε να υπόκειται σε διακοπή λειτουργίας που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης, αλλά το οι πιθανότητες του ιστότοπού σας να είναι εκτός σύνδεσης λόγω σφάλματος χρήστη θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό.

Φιλοξενία Cloud

Μια άλλη επιλογή φιλοξενίας που θα μείωση της πιθανότητας διακοπής λειτουργίας είναι το cloud hosting.

Η φιλοξενία Cloud είναι παρόμοια με τη φιλοξενία VPS στο ότι δανείζεστε τους πόρους διακομιστή πολλών φυσικών διακομιστών. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν εξαρτάστε από κανένα φυσικό διακομιστή, ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας μπορεί να μετριαστεί στο δίκτυο.

Μεταπώληση

Τέλος, εάν σκοπεύετε να γίνετε μεταπωλητής, να αποκτήσετε πραγματική εμπειρία με το μέσο χρόνο λειτουργίας του κεντρικού υπολογιστή σας είναι σημαντικό.

Θα θέλατε να είστε σίγουροι ότι προσφέρετε φιλοξενία με υψηλό χρόνο λειτουργίας, διαφορετικά να είστε έτοιμοι να χειριστείτε πολλά θυμωμένα αιτήματα πελατών αναρωτιέστε γιατί οι ιστότοποί τους έχουν περάσει τόσο πολύ χρόνο εκτός σύνδεσης.

Πρέπει να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη με βάση την εγγύησή τους?

Οποιοσδήποτε webmaster θα ήθελε να βρει έναν οικοδεσπότη με πραγματικό εγγυημένο χρόνο λειτουργίας 100%, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις μια τέτοια υπόσχεση. Ακόμη και η πιο φιλόδοξη εγγύηση είναι μια λεπτή ασπίδα ενάντια στα αποτελέσματα του Νόμου του Murphy.

Οι εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη χαμένη επιχείρηση

Αλλά αυτή είναι μικρή άνεση όταν αντιμετωπίζετε το συνέπειες της διακοπής λειτουργίας για τον δικό σας ιστότοπο.

Ενώ μια εγγύηση χρόνου λειτουργίας θα σας αποζημιώσει για το κόστος φιλοξενίας σας όταν ο οικοδεσπότης σας δεν διατηρήσει τον ιστότοπό σας ζωντανό, εξακολουθεί να ισχύει δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις χαμένες ευκαιρίες και εισόδημα που προκύπτει από αυτόν τον χρόνο διακοπής.

Ερευνήστε τις πιθανές κριτικές υποδοχής από πελάτες

Αντί να βασίζεστε σε αξιώσεις λειτουργίας δικτύου, το καλύτερο στοίχημά σας είναι αποκαλύψτε μόνοι σας τα δεδομένα χρόνου λειτουργίας μέσω κριτικών φιλοξενίας και αξιώσεων πελατών.

Αυτή δεν είναι η πιο ασφαλής επιλογή, αλλά μπορεί να χρωματίσει μια πιο ακριβή εικόνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην αναζήτηση φιλοξενίας.

PROTIP: Παρακολουθήστε τακτικά το χρόνο λειτουργίας του ιστότοπού σας με ένα εργαλείο όπως το Pingdom ή το UptimeRobot.

Ο χρόνος λειτουργίας δεν πρέπει να είναι ο μόνος σας αποφασιστικός παράγοντας

Γι ‘αυτό επιλέγοντας έναν οικοδεσπότη βασίζονται αποκλειστικά στην εγγύηση λειτουργίας τους δεν είναι υπέροχη ιδέα.

Αντ ‘αυτού, αναζητήστε έναν κεντρικό υπολογιστή με ένα σταθερή φήμη για την εξυπηρέτηση πελατών, υποστήριξη για τις δυνατότητες που χρειάζεται ο ιστότοπός σας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής μιας γενναιόδωρης εγγύησης χρόνου λειτουργίας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα μείνετε απαρατήρητοι όταν ο ιστότοπός σας δεν λειτουργεί.

καλύτεροι οικοδεσπότες εγγύησης χρόνου λειτουργίας

Οι επιλογές μου για φιλοξενία παρόχων με τις καλύτερες εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας

Μπορεί να είναι ένας πόνος που προσπαθεί να ανακαλύψει ποιοι οικοδεσπότες έχουν τις καλύτερες εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας, επειδή είναι η καλή εκτύπωση μερικές φορές δύσκολο να βρεθεί στους ιστότοπούς τους. Έτσι, έχω επιλέξει σύντομα αυτούς τους τρεις κεντρικούς υπολογιστές που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις επιλογές σας γρήγορα.

Φιλοξενία InMotion

Προσφορές InMotion 99,99% χρόνος λειτουργίας και είναι γνωστή για το προηγμένο υλικό διακομιστή και την εξαιρετικά αξιόπιστη ομάδα υποστήριξης. Αυτή η εγγύηση λειτουργίας επεκτείνεται ακόμη περισσότερο στο 99,999% με την ειδική φιλοξενία πακέτο και την έξυπνη τεχνολογία δρομολόγησης.

Όσον αφορά την αξία που παίρνετε για τα χρήματά σας, η φιλοξενία InMotion είναι μια από τις καλύτερες. Επιπλέον, εάν μεταφέρετε τον ιστότοπό σας στο InMotion, η ομάδα του θα μεταφέρει τον ιστότοπό σας σε έναν από τους διακομιστές του κατά τη διάρκεια της αλλαγής, σε αποφύγετε τυχόν περιττές διακοπές λειτουργίας.

inmotion-uptime Εγγύηση χρόνου λειτουργίας της InMotion

HostGator

Εάν βρίσκεστε στην αγορά για έναν φιλικό προς τον προϋπολογισμό οικοδεσπότη που προσφέρει σταθερό χρόνο λειτουργίας σε γενικές γραμμές, εξετάστε το HostGator. Η εγγύηση λειτουργίας του HostGator είναι 99,99%, συν υποστηρίζεται στους όρους παροχής υπηρεσιών. Έτσι, εάν ο διακομιστής σας πέσει κάτω από το 99,9% χρόνο λειτουργίας μπορείτε λάβετε πίστωση ενός μήνα στο λογαριασμό σας.

Επιπλέον, το HostGator είναι εξαιρετικό, καθώς μπορεί εύκολα να κλιμακωθεί μαζί σας καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει, μεταφέροντάς σας εύκολα από ένα κοινόχρηστο σχέδιο σε ένα ειδικό πακέτο φιλοξενίας.

hostgator-uptime Πίνακας ελέγχου του HostGator cPanel

DreamHost

Αν ψάχνετε για έναν οικοδεσπότη που μπορεί να υπερηφανεύεται το ιερό grail του 100% uptime σε προσιτή τιμή, τότε το DreamHost μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Οι διακομιστές του Dreamhost είναι πλήρως βελτιστοποιημένοι για να εξασφαλίσουν τον υψηλότερο δυνατό χρόνο λειτουργίας, με ενσωματωμένες λειτουργίες ψύξης, γεννήτριες ενεργειακής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και Παρακολούθηση διακομιστή 24/7.

Εάν ο ιστότοπός σας είναι εκτός σύνδεσης λόγω αποτυχίας στους διακομιστές του Dreamhost, τότε θα είστε αντισταθμίζεται για μια δωρεάν ημέρα φιλοξενίας για κάθε ώρα ο ιστότοπός σας είναι εκτός σύνδεσης.

dreamhost-uptime Η βοήθεια του DreamHost με την παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπού σας

Γιατί συμβαίνει το Downtime της φιλοξενίας?

Σε έναν τέλειο κόσμο, ο ιστότοπός σας θα ήταν ζωντανός 100% του χρόνου. Δυστυχώς, αν και υπάρχουν πολλοί καλοί οικοδεσπότες Ιστού εκεί έξω, κανένα από αυτά δεν είναι τέλειο.

Όταν οι webmasters σκέφτονται τι προκαλεί διακοπή λειτουργίας, το χειρότερο συχνά έρχεται στο μυαλό. Αλλά χάκερ οπλισμένοι με επιθέσεις DDoS δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες του χρόνου διακοπής λειτουργίας?

Ο χρόνος διακοπής μπορεί επίσης να προκληθεί από τέσσερις βασικούς παράγοντες:

 1. Βλάβη εξοπλισμού: ελαττωματικό υλικό, ελαττώματα λογισμικού
 2. Σφάλμα χειριστή: κακός κώδικας, τυχαία διαγραφή αρχείων, μη ασφαλής πειραματισμός
 3. Καταστροφές: σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές
 4. Προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας: για συντήρηση, αναβαθμίσεις κ.λπ..

Με όλους αυτούς τους κινδύνους και τις πιθανότητες, η ερώτηση δεν είναι εάν ο ιστότοπός σας θα έχει χρόνο διακοπής λειτουργίας, αλλά πότε.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι οικοδεσπότες διαθέτουν εφεδρική γεννήτρια ή δύο στη θέση τους για να αποτρέψουν την υπερβολική διακοπή λειτουργίας όταν χτυπήσουν καταστροφές. Εναπόκειται σε εσάς να παρακολουθείτε τον χρόνο λειτουργίας του ιστότοπού σας, αλλά είναι δύσκολο να προετοιμαστείς για κάθε εκδήλωση που θα μπορούσε να φέρει έναν διακομιστή εκτός σύνδεσης.

Άλλες λειτουργίες στην Υποστήριξη

 • Τηλεφωνική υποστήριξη

Εγγύηση άσκησης Συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι η εγγύηση λειτουργίας?

  Στον ανταγωνιστικό κλάδο φιλοξενίας ιστοσελίδων, πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν επιπλέον προνόμια, δυνατότητες και εγγυήσεις για να προσελκύσουν νέους πελάτες να εγγραφούν.

  Μια τυπική εγγύηση που προσφέρουν πολλοί οικοδεσπότες Ιστού είναι η εγγύηση χρόνου λειτουργίας, η οποία υπόσχεται ότι ο ιστότοπός σας θα είναι ζωντανός ένα ορισμένο ποσοστό χρόνου (συνήθως μεταξύ 99% και 99,99%). Εάν δεν είναι, ενδέχεται να πληροίτε τα κριτήρια για να λάβετε επιστροφή χρημάτων για το χρονικό διάστημα λειτουργίας του ιστότοπού σας.

 • Η εγγύηση χρόνου λειτουργίας σημαίνει ότι ο ιστότοπός μου δεν θα είναι ποτέ εκτός λειτουργίας?

  Όχι. Είναι μια κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι η εγγύηση χρόνου λειτουργίας είναι μια υπόσχεση ότι ο ιστότοπός σας θα είναι ζωντανός, ανεξάρτητα από το ποσοστό του χρόνου που υποσχέθηκε. Στην πραγματικότητα, είναι μια υπόσχεση να σας επιστραφεί αν ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας για περισσότερο από το αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

  Ακριβώς επειδή μια εταιρεία φιλοξενίας ιστού προσφέρει εγγύηση χρόνου λειτουργίας δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ διακοπή λειτουργίας πέρα ​​από αυτό.

 • Τι θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του ιστότοπου?

  Σε έναν τέλειο κόσμο, οι ιστότοποι θα ήταν πάντα διαθέσιμοι και διαθέσιμοι ανεξάρτητα από το τι. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές πιθανές περιστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού σας.

  Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών αιτιών για διακοπή λειτουργίας του ιστότοπου, όπως κακόβουλη εισβολή ή επιθέσεις DDoS, σφάλματα λογισμικού ή ελαττώματα υλικού, σφάλμα χειριστή εκ μέρους του οικοδεσπότη ή του ιδιοκτήτη του ιστότοπου, προγραμματισμένος χρόνος διακοπής για ενημερώσεις ή συντήρηση ή ακόμη και φυσικές καταστροφές που προκαλούν ζημιά ο διακομιστής σας, όπως σεισμούς, πυρκαγιές ή πλημμύρες.

 • Ποιος προσφέρει εγγυήσεις λειτουργίας?

  Είναι πλέον συνήθης πρακτική για τις περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων να προσφέρουν εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας από 99% έως 99,99% uptime. Πολύ λίγοι οικοδεσπότες προσφέρουν εγγύηση 100% uptime και ορισμένοι δεν προσφέρουν καμία επίσημη εγγύηση.

 • Τι είδους εγγύηση χρόνου λειτουργίας είναι στάνταρ?

  Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρουν εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας θα αναλύσουν λεπτομερώς την εγγύηση στους όρους παροχής υπηρεσιών (TOS) ή στα έγγραφα συμφωνίας επιπέδου υπηρεσίας (SLA).

  Συνήθως θα καθορίζει ακριβώς τι εννοούν με το χρόνο διακοπής λειτουργίας και μπορεί να αποκλείσει το χρόνο διακοπής που προκαλείται από τυχαία συμβάντα ή αναπόφευκτα ατυχήματα, όπως πλημμύρα, σεισμός ή τρομοκρατική επίθεση (ναι, ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας το αναφέρουν στους όρους τους).

  Οι λεπτομέρειες θα καθορίσουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο μετρούν το χρόνο λειτουργίας, τον τρόπο υπολογισμού της επιστροφής χρημάτων για τυχόν διακοπές εκτός της εγγύησης και πώς και πότε πρέπει να ζητήσετε την επιστροφή χρημάτων.

 • Πρέπει να εμπιστευτώ την εγγύηση λειτουργίας του οικοδεσπότη Ιστού μου?

  Ίσως θελήσετε να ερευνήσετε το ιστορικό του χρόνου λειτουργίας και του χρόνου διακοπής του οικοδεσπότη ιστού σας προτού αγοράσετε ένα σχέδιο για να βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία φιλοξενίας τους είναι αξιόπιστη.

  Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις λεπτομέρειες των όρων υπηρεσίας και της συμφωνίας σε επίπεδο υπηρεσίας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πώς λειτουργεί η εγγύηση λειτουργίας και πώς να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων εάν ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας.

 • Πώς μπορώ να παρακολουθώ τον χρόνο λειτουργίας και τον χρόνο διακοπής του ιστότοπού μου?

  Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία στο διαδίκτυο για την παρακολούθηση και παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας του ιστότοπού σας. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το χρόνο διακοπής λειτουργίας, ώστε να γνωρίζετε εάν και πότε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για το κόστος φιλοξενίας σας.

  Ωστόσο, πολλές εγγυήσεις uptime ορίζουν ότι η παρακολούθηση uptime για τους σκοπούς της εγγύησης uptime θα πραγματοποιείται εσωτερικά μόνο από την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων, οπότε ενδέχεται να μην λάβετε επιστροφή χρημάτων εάν τα εργαλεία παρακολούθησης τους έρχονται σε αντίθεση με τα δικά σας.

 • Ποιες είναι οι κοινές εξαιρέσεις και προϋποθέσεις για εγγυήσεις λειτουργίας?

  Οι εγγυήσεις Uptime συχνά αποκλείουν τυχόν διακοπή λειτουργίας που προκαλείται από σφάλμα χρήστη, προγραμματισμένη συντήρηση διακομιστή από την εταιρεία φιλοξενίας, ή αναπόφευκτες και συμπτωματικές αιτίες πέρα ​​από τον έλεγχο της εταιρείας φιλοξενίας ιστοσελίδων.

  Πολλές εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας ορίζουν ότι η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας και του χρόνου διακοπής εσωτερικά για τους σκοπούς της εγγύησης, επομένως η παρακολούθηση διακοπής λειτουργίας ενδέχεται να μην επαρκεί για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

  Τέλος, οι εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας περιλαμβάνουν συνήθως την ακριβή διαδικασία και ένα χρονικό όριο για την αξίωση της επιστροφής χρημάτων για το χρόνο διακοπής λειτουργίας. Ορισμένα απαιτούν από εσάς να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών από τη διακοπή λειτουργίας. Εάν περιμένετε περισσότερο από 30 ημέρες, δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων.

 • Πώς μπορώ να λάβω επιστροφή χρημάτων για διακοπή λειτουργίας?

  Η εταιρεία φιλοξενίας ιστού σας πιθανότατα θα αναφέρει με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών ή τη συμφωνία σε επίπεδο υπηρεσίας.

  Συνήθως, πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών μέσω email ή εισιτηρίου υποστήριξης εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Φροντίστε να ελέγξετε για λεπτομέρειες πριν ζητήσετε την επιστροφή χρημάτων σας και κατά προτίμηση πριν εγγραφείτε σε πρόγραμμα φιλοξενίας.

 • Πόσο θα μου επιστραφεί?

  Το ποσό της επιστροφής χρημάτων για το χρόνο διακοπής λειτουργίας μπορεί να ποικίλλει σημαντικά από τον κεντρικό υπολογιστή στον άλλο. Πολλοί θα προσφέρουν επιστροφή των τελών φιλοξενίας μόνο για τη στιγμή που ο ιστότοπός σας ήταν πραγματικά εκτός λειτουργίας. Συνήθως, θα λάβετε την επιστροφή χρημάτων ως πίστωση στον λογαριασμό σας, για εφαρμογή στο επόμενο τιμολόγιό σας.

 • Πρέπει να επιλέξω την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων με βάση την εγγύησή τους?

  Ενώ η εγγύηση χρόνου λειτουργίας δεν είναι κακό πράγμα που προσφέρεται, δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός λόγος για την επιλογή του web host σας.

  Η εγγύηση χρόνου λειτουργίας δεν παρέχει πραγματική απόδειξη ως προς το ιστορικό του οικοδεσπότη ιστού σας, επομένως αξίζει να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τις κριτικές και τις αξιολογήσεις τους για να δείτε αν μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν στην εγγύηση.

  Ακόμα κι αν λάβετε επιστροφή χρημάτων για διακοπή λειτουργίας, η ζημιά στον ιστότοπό σας (όπως χαμένα έσοδα ή συνδρομητές) έχει ήδη γίνει. Ένα καλό ιστορικό έχει μεγαλύτερη σημασία από μια εγγύηση χρόνου λειτουργίας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map