Συνέντευξη με τον Jason Cohen του WP Engine

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα. Τζέισον Κοέν του WP Engine
Τζέισον Κοέν του WP Engine.


Ο Jason Cohen είναι ο ιδρυτής και CTO της WP Engine.

Ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, έχει εμπειρία τόσο στις επιχειρηματικές όσο και στις τεχνικές πτυχές του web hosting.

Είχαμε μια σύντομη συνέντευξη μαζί του για το WP Engine και το ίδιο το WordPress. ανάπτυξη λογισμικού και διαχείριση μεγάλων έργων · και ακόμη και τη γνώμη του για το πιεστικό ζήτημα του Star Wars εναντίον του Star Trek.

WP Engine και WordPress

WhoIsHostingΑυτό: Όταν ξεκινήσατε το WP Engine, ήσασταν ένας από τους πρώτους οικοδεσπότες που συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά στην αγορά του WordPress. Φυσικά, υπήρξαν πολλοί οικοδεσπότες που πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα σας. Αυτό επηρέασε τη στρατηγική του WP Engine; Πώς ξεχωρίζει η WP Engine από αυτόν τον διαγωνισμό?

Τζέισον Κοέν: Οι πολλοί συμμετέχοντες στο χώρο επικυρώνουν το μέγεθος της αγοράς και τη ζήτηση που δημιουργεί. Ωστόσο, δεν ξοδεύουμε πολύ χρόνο σκεφτόμαστε ανταγωνιστές.

Δεν είναι ποτέ σοφό να οικοδομήσουμε μια στρατηγική γύρω από το «τι κάνουν οι ανταγωνιστές». Ένας λόγος είναι ότι οι εταιρείες έχουν διαφορετικούς στόχους, διαφορετικά κίνητρα, διαφορετικά ποσά κεφαλαίου για να εργαστούν, διαφορετική ομάδα κ.λπ. Επομένως, αυτό που είναι καλό για μια εταιρεία δεν είναι απαραίτητα καλό για μια άλλη.

Επίσης, ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο (πολλές φορές), θα πρέπει να έχουμε τις καλύτερες γνώσεις για το τι χρειάζεται η αγορά, καθώς και τους περισσότερους πόρους για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Επομένως, σκεφτόμαστε τι είναι καλύτερο για τους δικούς μας πελάτες και πού πιστεύουμε ότι η αγορά είναι επικεφαλής – σε αντίθεση με το να κοιτάζουμε στον καθρέφτη της όψης τι κάνουν οι ανταγωνιστές.

WIHT: Μπορείτε να μου πείτε για το περιβάλλον σταδιοποίησης της WP Engine; Νομίζω ότι αυτό είναι ένα φανταστικό εργαλείο. Μπορείτε να εξηγήσετε πώς αυτό ωφελεί τους χρήστες του WordPress?

JC: Στο WP Engine έχουμε δημιουργήσει ένα εργαλείο με ένα κλικ που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν κλώνο του ζωντανού σας ιστότοπου παραγωγής που μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί για να δοκιμάσετε προσθήκες, θέματα, προσαρμοσμένο κώδικα και οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές θέλετε να κάνετε.

Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε κάθε είδους δημιουργικές αλλαγές στον ιστότοπό σας χωρίς να φοβάστε να επηρεάσετε τη ζωντανή τοποθεσία σας. Αφού πραγματοποιήσετε αλλαγές στον ιστότοπο σταδιοποίησης, το εργαλείο μας σάς επιτρέπει να προωθήσετε αυτές τις αλλαγές στον ζωντανό ιστότοπο με το πάτημα μόνο μερικών κουμπιών.

WIHT: Τι ισχύει το μέλλον για τη φιλοξενία WordPress?

JC: Πρόσφατα, έχουμε δει ότι το WordPress κερδίζει δυναμική στον επιχειρηματικό χώρο. Οι εταιρικοί χρήστες απαιτούν ασφάλεια, επεκτασιμότητα, ταχύτητα και υπηρεσίες. Ένας υπέροχος οικοδεσπότης προσφέρει σε όλα αυτά τα μέτωπα.

Η δύναμη του WordPress προέρχεται από την ικανότητά του να προσαρμόζει. Οι επιχειρήσεις δεν θέλουν μια προσέγγιση ενός μεγέθους για όλους. θέλουν τη δύναμη να κάνουν έναν ιστότοπο να φαίνεται και να αισθάνεται ακριβώς όπως θέλουν. Εκεί υπερέχει το WordPress. Οι εταιρικοί πελάτες απαιτούν επίσης διαφορετικό επίπεδο τεχνικής υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών. Εμείς στην WP Engine έχουμε αναπτύξει μια προσέγγιση λευκού γαντιού για εταιρικούς πελάτες που αυξάνει την ικανοποίηση των πελατών και βοηθάει στην προβολή των πλεονεκτημάτων του WordPress ακόμη περισσότερο.

Μέσα από τις προσπάθειές μας, η WP Engine συνέβαλε σημαντικά στην καθιέρωση του ίδιου του WordPress ως πλατφόρμας που μπορεί να αναπτυχθεί αξιόπιστα σε μια σειρά εταιρικών σεναρίων. Συμμετείχαμε στην εισαγωγή ή τη διάδοση δυνατοτήτων πλατφόρμας που έχουν γίνει βασικά χαρακτηριστικά της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της σταδιοποίησης ιστότοπου (όπως αναφέρουμε παραπάνω), της ενοποίησης με εργαλεία ροής εργασίας προγραμματιστών και προηγμένων στρατηγικών προσωρινής αποθήκευσης. Με την πρόσφατη κυκλοφορία της υπηρεσίας Page Performance, η WP Engine προσθέτει ένα επίπεδο που είναι πιθανό να συνεχίσει να εξελίσσει τις προσδοκίες των πελατών για μια διαχειριζόμενη προσφορά WordPress. Performance Intelligence για ιστότοπους, των οποίων η απόδοση της σελίδας είναι το πρώτο προϊόν, θα είναι ένας τομέας συνεχούς επένδυσης για εμάς.

Ανάπτυξη και διαχείριση λογισμικού

WIHT: Τι είδους περιβάλλον ανάπτυξης χρησιμοποιείτε?

JC: Χρησιμοποιούμε μια ποικιλία γλωσσών εδώ στο WP Engine. Η Python είναι η προσπάθειά μας αν δεν είναι μέσα στο ίδιο το WordPress, αλλά έχουμε Erlang, Java και ναι, επίσης, Ruby-on-Rails. Στο WP Engine επιλέγουμε το κατάλληλο εργαλείο για την εργασία. και πάλι, χρησιμοποιούμε το Ruby on Rails για την πύλη χρήστη μας και είναι υπέροχο!

Σήμερα υπάρχουν επίσης όλα τα πράγματα του DevOps, τα οποία είναι αρκετά περίπλοκα ώστε ουσιαστικά να είναι και γλώσσες, όπως το Ansible, το Docker Universe, το Hadoop Universe και άλλα, τα οποία χρησιμοποιούμε.

WIHT: Η σκέψη σας φαίνεται να έχει εξελιχθεί λίγο – όπως και οι γλώσσες. Το 2011, γράψατε μια ισχυρή άμυνα της Java ενάντια σε επιθέσεις από τους λάτρεις της Ruby και της Python.

JC: Παραμένω πίσω από αυτό το άρθρο. Αν έπρεπε να διαχειριστώ μια ομάδα 100 προγραμματιστών που εργάζονται σε μία μόνο βάση κώδικα, θα προτιμούσα το Java από το Rails. Στις ράγες είναι πρακτικά αδύνατο. Στην Ιάβα είναι δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν τέτοιες ομάδες σε όλο τον κόσμο που λειτουργούν καλά.

WIHT: Φαίνεται ότι κάθε χρόνο υπάρχει μια νέα «καυτή» γλώσσα, παρόλο που η γλώσσα δεν είναι ποτέ ουσιαστικά διαφορετική από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως. Αυτό σας επηρεάζει στην ανάπτυξή σας?

JC: Διαφωνώ ότι οι γλώσσες δεν είναι ουσιαστικά διαφορετικές. Ενώ φυσικά είναι αλήθεια ότι θα μπορούσατε να γράψετε το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού σε οποιαδήποτε γλώσσα, υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην εμπειρία από αυτό, π.χ. στο πόσο γρήγορα στο v1.0, πόσο εύκολο στη συντήρηση, πόσο πιθανό είναι ο κώδικας να λειτουργεί σωστά σε πέντε χρόνια, αν μια ομάδα 50 προγραμματιστών μπορεί να εργαστεί σε αυτό, πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθεί, η διαθεσιμότητα βιβλιοθηκών και πολλά άλλα.

WIHT: Επομένως, δεν πιστεύετε ότι οι προγραμματιστικές λειτουργίες είναι κακό?

JC: Υπάρχουν περισσότερες από μία γλώσσες μόδας ετησίως, και αυτό είναι εντάξει. Είναι καλό που διερευνούμε διαφορετικές ιδέες. συχνά τα καλύτερα μπαίνουν στις ώριμες γλώσσες. Για παράδειγμα, οι αντιλήψεις Python έχουν μιμηθεί από άλλους, το Ruby κλείνει επίσης, το Javascript και το CSS έχει γίνει πρακτικό σε κλίμακα με τις εφευρέσεις των SASS και TypeScript και των αδελφών τους. Το Node.js έχει μεταμορφώσει τι μπορεί να είναι το Javascript. Το Go έχει αποδειχθεί ότι είναι σημαντικό, τροφοδοτώντας όλο και περισσότερα πράγματα (π.χ. Docker) και σίγουρα δεν είναι μανία. Η κριτική επιτροπή μπορεί ακόμα να είναι εκτός RUST, αλλά είναι ενδιαφέρον. Αυτά είναι καλά πράγματα!

WIHT: Αν και ο κώδικας ανοιχτού κώδικα μπορεί να διαχειριστεί με οποιονδήποτε τρόπο, η φύση του τείνει να είναι πιο αναρχική από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις από την κορυφή προς τα κάτω στην ανάπτυξη, όπως μπορεί να βρείτε που συζητήθηκε στο The Mythical Man Month. όπου ομάδες ομάδων έγραφαν νέα λειτουργικά συστήματα για ιδιοσυγκρασιακό υλικό…

JC: Δεν μπορείτε να συγκρίνετε τη σύγχρονη διαδικασία ανοιχτού κώδικα με την επιχειρηματική διαδικασία 40 ετών. Καλύτερα θα ήταν να το συγκρίνουμε με τη σύγχρονη διαδικασία κλειστού κώδικα.

WIHT: Τότε ποιες είναι οι αντισταθμίσεις μεταξύ έργων ανοιχτού και κλειστού κώδικα?

JC: Το να χωρίζεις ανθρώπους σε ένα έργο του δίνει δύναμη γιατί νέες ιδέες μπορούν να ευδοκιμήσουν και να εισέλθουν, έτσι συνεχίζεται η καινοτομία ακόμη και μετά την ωριμότητα. Ωστόσο, πολλά έργα ανοιχτού κώδικα δεν διαθέτουν τον οργανισμό να συνεχίσει με το 90% του drudge-work που απαιτείται για να είναι επιτυχές οποιοδήποτε έργο λογισμικού, ενώ μπορεί απλά να επιβληθεί εντολή με κλειστό κώδικα.

WIHT: Όταν μιλάμε για ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα, τείνουμε να εστιάζουμε στα θετικά της. Πιστεύετε ότι η επανάσταση ανοιχτού κώδικα (λόγω έλλειψης καλύτερης λέξης) είχε ως αποτέλεσμα κακή ποιότητα κώδικα; Ή μήπως ο μεγάλος αριθμός ματιών αντισταθμίζει τυχόν αρνητικές πτυχές?

JC: Και στις δύο περιπτώσεις, όταν έχετε μια επιτυχημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη βάση κώδικα, οι νέες αλλαγές είναι δύσκολες και επικίνδυνες και απαιτούν διαδικασίες. Αυτό ισχύει σίγουρα για το WordPress και το Drupal, αλλά και για Linux, MySQL και SQLite και άλλα. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να πείτε “το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι κακής ποιότητας”.

Σίγουρα τα έργα που μόλις ανέφερα είναι υψηλότερης ποιότητας κώδικα (όσον αφορά σφάλματα, επιδόσεις και ασφάλεια) από σχεδόν οποιοδήποτε έργο κλειστού κώδικα, εν μέρει επειδή τόσα πολλά άτομα έχουν εργαστεί σε αυτό.

Υπάρχει πολύ ασταθές ανοιχτό λογισμικό “shelf-ware”, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή τα έργα γίνονται στο ύπαιθρο. Αν κοιτάξατε σε αποσπασμένα έργα κλειστού κώδικα, θα ήταν καλύτερα; Μερικές φορές πιέζουν ακόμα και όταν θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ράφι!

WIHT: Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός με τη MySQL, συμπεριλαμβανομένων των δικών της καταστημάτων. Πώς σας φαίνεται το μέλλον της MySQL?

JC: Η MySQL παραμένει ένα από τα πιο αποδοτικά, σταθερά και ισχυρά εργαλεία στον κόσμο. Υπάρχουν Percona, Maria, και τώρα πράγματα όπως η Aurora, που είναι όλα συναρπαστικά. (Χρησιμοποιούμε το Percona στο WP Engine.) Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η MySQL είναι πάντα η καλύτερη επιλογή! Αλλά η MySQL δεν αποτελεί στοιχείο της στοίβας μας για την οποία ανησυχούμε καθόλου.

Αστεία πράγματα

WIHT: Πρώτος υπολογιστής?

JC: TI 99 / 4A με 16kb RAM

WIHT: Πρώτο πρόγραμμα / σενάριο που γράψατε (γλώσσα, σκοπός, ηλικία)?

JC: TI BASIC – ένα παιχνίδι κειμένου (π.χ. “πηγαίνετε βόρεια”)

WIHT: Πρώτο όνομα τομέα που έχετε εγγραφεί; Πότε και γιατί?

JC: FastScheduler.com – ένα εργαλείο που έφτιαξα στο κολέγιο για να εγγραφώ σε μαθήματα που ήταν ακόμη διαθέσιμα και η συμπλήρωση ενός προγράμματος σύμφωνα με ό, τι λέτε είναι βέλτιστο.

WIHT: Star Trek ή Star Wars?

JC: Και τα δύο, αλλά αν πρέπει να διαλέξω, Trek.

WIHT: Είστε ένας σειριακός επιχειρηματίας, bootstrapper, επενδυτής και γονέας – προφανώς ένας υπεύθυνος ανάληψης κινδύνων. Ακολουθούν τα χόμπι σας; Καταδύσεις στον ουρανό; Ορειβασία; Ιππασία με σκούτερ?

JC: Συνήθιζα να πετάω αεροπλάνα, αλλά όχι. Διατηρώ τον κίνδυνο μου για το γραφείο, οπότε η ζωή στο σπίτι είναι ήσυχη συγκριτικά. (PS: το να είσαι γονέας είναι το πιο ριψοκίνδυνο από τα πράγματα που αναφέρεις. Για παράδειγμα, είναι το μόνο που δεν μπορείς να αποφασίσεις να σταματήσεις.)

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Jason Cohen για τον χρόνο και τις γνώσεις του. Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο του WP Engine
για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress και ακολουθήστε τον Jason στο Twitter @asmartbear.

Μηχανή WP

WhoIsHostThis παρέχει μια εκτενή συλλογή πληροφοριών σχετικά με το WP Engine στη σελίδα κριτικών φιλοξενίας: γνώμη εμπειρογνωμόνων, δεκάδες κριτικές πελατών, συχνές ερωτήσεις, σχέδια, δυνατότητες και πολλά άλλα.

Εικόνες που χρησιμοποιούνται με άδεια του WP Engine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map