Daily.co.uk Το 2020: Τι λένε οι κριτικές πελατών Daily.co.uk;

Σημαντική ανακοίνωση: Το Daily.co.uk είναι πλέον μέρος του Tsohost.

Το Daily.co.uk (επίσης γνωστό ως Daily Internet) είναι μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που στοχεύει χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία εδρεύει στο Νότινγχαμ και προσφέρει μια σειρά από σχέδια φιλοξενίας, όπως φθηνή κοινή φιλοξενία σε Windows και Linux, καθώς και εγγραφές ονομάτων τομέα.


Ιδρύθηκε από τον Abby Hardoon το 2006, το Daily Internet PLC ονομαζόταν αρχικά Hostvue (UK) Ltd. Ο κ. Hardoon δημιούργησε στο παρελθόν το Host Europe PLC το οποίο διαχειρίζεται πολλές γνωστές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των 123-Reg, WebFusion και Magic Moments Internet. Πούλησε το Host Europe στην Pipex για 31 εκατομμύρια λίρες το 2006 και ξεκίνησε επίσημα το Daily Internet το 2007.

Σχέδια φιλοξενίας

Το καθημερινό Ίντερνετ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις καταχωρίσεις ονομάτων τομέα, στην κοινή χρήση φιλοξενίας και στη φιλοξενία VPS, αλλά προωθεί τα σχέδια VPS στην κύρια σελίδα του. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των υπηρεσιών φιλοξενίας ιστού.

 • Τα σχέδια VPS χωρίζονται σε παραλλαγές Linux, Windows και Windows Hyper-V. Σε κάθε παραλλαγή, υπάρχει μια σειρά σχεδίων με διαφορετικές προδιαγραφές. Όλοι προσφέρουν πρόσβαση root και οι χρήστες Linux μπορούν να επιλέξουν το λειτουργικό τους σύστημα. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σε κάθε σχέδιο, και ασυνήθιστα, προωθείται περισσότερο στον ιστότοπο από ό, τι η κοινή φιλοξενία. Η υποστήριξη και η διαχείριση δεν περιλαμβάνονται και χρεώνονται επιπλέον. Δεν περιλαμβάνονται αντίγραφα ασφαλείας.
 • Η κοινή φιλοξενία ιστότοπων διατίθεται σε τρία σχέδια: Starter Pro, Home Pro και Unlimited Pro. Το Starter Pro είναι ένα πολύ βασικό, πολύ χαμηλού κόστους πρόγραμμα που προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης αλλά όχι πολλά άλλα. Το πιο ακριβό πρόγραμμα είναι ένα πιο παραδοσιακό απεριόριστο κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν κοινόχρηστη φιλοξενία Windows ή Linux. Δεν περιλαμβάνονται αντίγραφα ασφαλείας.
 • Η φιλοξενία μεταπωλητών χωρίζεται σε δύο σχέδια, v2 Starter και v2 Unlimited. Οι μεταπωλητές μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο 20 λογαριασμούς πελατών στο πρόγραμμα Starter. Ο χώρος στο Web περιορίζεται σε μόλις 1 GB στο Starter. Δεν υπάρχουν όρια χώρου ή εύρους ζώνης στο πιο ακριβό σχέδιο, αν και επιτρέπονται μόνο 5 βάσεις δεδομένων MySQL. Αυτό σημαίνει ότι η “πραγματική” μεταπώληση με πολλές εγκαταστάσεις WordPress δεν θα ήταν αμφισβητήσιμη. Και πάλι, δεν περιλαμβάνονται αντίγραφα ασφαλείας.
 • Η φιλοξενία ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων με παρόμοια χαρακτηριστικά και οφέλη με τις κοινές υπηρεσίες φιλοξενίας. Η κύρια διαφορά είναι το επιπλέον σύνολο δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου, αν και δεν είναι όλα αυτά δωρεάν. Για παράδειγμα, οι πελάτες στο eShop Personal δεν μπορούν να δημιουργήσουν κατάστημα Facebook, Μετάφραση Google ή σελιδοδείκτες κοινωνικής δικτύωσης. Από τα τρία πακέτα, το eShop Enterprise είναι το πιο ολοκληρωμένο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αυστηρά όρια στον αριθμό των προϊόντων και των κατηγοριών που μπορούν να δημιουργηθούν. Το Daily Internet αναφέρει ότι χρειάζεται αντίγραφα ασφαλείας για την αποκατάσταση καταστροφών, αλλά συνιστά στους πελάτες να δημιουργούν μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας μέσω του συστήματος eShop.
 • Η άμεση φιλοξενία ιστοτόπου είναι ένας άλλος τύπος πακέτου δημιουργίας ιστότοπων. Υπάρχουν δύο παραλλαγές: Plus και Pro. Αυτά είναι αρκετά τυπικά, βασικά σχέδια φιλοξενίας ιστότοπων που διατίθενται στο εμπόριο σε άτομα που προτιμούν να μην μπουν στην τεχνική πλευρά της φιλοξενίας ιστότοπων. Δεν περιλαμβάνονται αντίγραφα ασφαλείας. Οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν μια αμοιβή ώστε το προσωπικό του Daily Internet να δημιουργήσει τον ιστότοπό του για αυτούς.

Λειτουργία / Διακοπή λειτουργίας

Δεν υπάρχει αναφορά σε εγγύηση χρόνου λειτουργίας στον ιστότοπο Daily Internet. Σε ένα δελτίο τύπου του 2010, βρήκα μια αναφορά για εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9%, αλλά αυτό σχετίζεται συγκεκριμένα με την υπηρεσία email Hosted Exchange – όχι με την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων.
Το καθημερινό Διαδίκτυο διαθέτει σελίδα κατάστασης συστήματος, αλλά ενημερώνεται μόνο εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η εταιρεία δεν δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία λειτουργίας στον ιστότοπό της.
Προσφέρονται αντίγραφα ασφαλείας, αλλά είναι επιπλέον χρεώσιμα. Το καθημερινό Διαδίκτυο χρεώνει 25 £ ετησίως για εβδομαδιαία αντίγραφα ασφαλείας και 45 £ ετησίως για καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας. Τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται σε διαφορετικό διακομιστή στον ιστότοπο του πελάτη και είναι προσβάσιμα μέσω FTP.

Υποστήριξη

Το πρωτεύον κανάλι υποστήριξης του Διαδικτύου είναι η βάση γνώσεων του. Υπάρχει μια εντυπωσιακή σειρά τεκμηρίωσης τεχνικής βοήθειας που θα σας βοηθήσει να απαντήσετε στις περισσότερες ερωτήσεις που έχουν οι αρχάριοι και οι ενδιάμεσοι χρήστες.
Η υποστήριξη παρέχεται μέσω email και ενός αριθμού τηλεφώνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός φαξ. Και οι δύο είναι αριθμοί 0845 και επομένως δεν είναι ελεύθεροι να καλέσουν. Οι πελάτες εκτός του ΗΒ ενδέχεται να δυσκολευτούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους αριθμούς καθόλου.
Δεν παρέχεται προσωπική υποστήριξη όλο το εικοσιτετράωρο. Το καθημερινό Διαδίκτυο ανοίγει μόνο το τμήμα τηλεφωνικής υποστήριξής του από τις 09:00 έως τις 17:30 τις καθημερινές, εξαιρουμένων των αργιών. Η υποστήριξη μέσω email παρέχεται μέσω ενός συστήματος έκδοσης εισιτηρίων από τις 7 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ. τις καθημερινές και από τις 11 π.μ. έως τις 7.30 μ.μ. τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Σε προγράμματα VPS, φαίνεται ότι η βοήθεια εγκατάστασης δεν περιλαμβάνεται και πρέπει να πληρωθεί. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες VPS το συμπεριλαμβάνουν δωρεάν.
Η εταιρεία διαθέτει μια ενεργή ροή Twitter που ενημερώνεται με γεγονότα και αναρτήσεις ιστολογίου κάθε λίγες μέρες. Δεν χρησιμοποιείται για υποστήριξη. Η σελίδα του στο Facebook είναι επίσης μονόδρομη ροή και το προσωπικό αλληλεπιδρά σπάνια με τους πελάτες. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Abby Hardoon, ο ιδρυτής της εταιρείας, «Likes» την περιστασιακή ανάρτηση.

Στα νέα

Πριν από την ίδρυση του Daily Internet, ο Abby Hardoon έφτασε στα πρωτοσέλιδα για την απόπειρα απομάκρυνσης των διευθυντών από το διοικητικό συμβούλιο Host Europe μετά από μια διαφωνία.
http://www.guardian.co.uk/business/2003/may/01/4

Πίνακας Ελέγχου

Στα περισσότερα από τα πακέτα VPS, στους χρήστες παρέχεται cPanel με WHM ή Plesk 11 (Linux) ή Plesk 11 μόνο (Windows). Αυτό ισχύει για όλα τα σχέδια εκτός από το φθηνότερο Linux VPS που δεν έχει εγκατεστημένο λογισμικό πίνακα ελέγχου.
Στα προγράμματα Hyper-V Windows VPS, στους Καθημερινούς πελάτες του Διαδικτύου παρέχεται το WebsitePanel αντί για μια πιο γνωστή λύση όπως το cPanel. Υπάρχει μια διαδικτυακή επίδειξη στον ιστότοπο, αλλά ο σύνδεσμος είχε διακοπεί τη στιγμή της σύνταξης αυτής της κριτικής.
Ένας ξεχωριστός πίνακας ελέγχου, MyDaily, παρέχεται μόνο για διαχείριση ονόματος τομέα.

Πρόσθετα

Οι κοινόχρηστοι πελάτες φιλοξενίας λαμβάνουν ένα δωρεάν όνομα τομέα (.co.uk ή .com) ή μια δωρεάν μεταφορά .com. Το καθημερινό Διαδίκτυο παρέχει επίσης στους κοινόχρηστους πελάτες φιλοξενίας με 100 £ πιστώσεις Google AdWords. Οι κοινόχρηστοι φιλοξενούμενοι πελάτες έχουν δωρεάν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη Fotalia.
Οι κατασκευαστές ιστότοπων περιλαμβάνονται δωρεάν σε κοινόχρηστα προγράμματα. Αν και είναι διαθέσιμοι κατασκευαστές ιστότοπων για κινητά και αποθήκευση cloud, αυτά είναι δωρεάν μόνο σε δοκιμαστική βάση. Οι πελάτες στο Unlimited Pro έχουν πρόσβαση σε πιστοποιητικό SSL. Ορισμένα εργαλεία που αναμένετε να είναι δωρεάν, όπως η υποβολή μηχανών αναζήτησης, χρεώνονται.
Σε προγράμματα φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου, τα δωρεάν ονόματα τομέα περιορίζονται σε ένα co.uk στο eShop Business και ένα co.uk ή .com στο eShop Enterprise. Οι πελάτες λαμβάνουν τις ίδιες πιστώσεις Google Adwords με τους κοινόχρηστους πελάτες φιλοξενίας.
Τα προγράμματα VPS συνοδεύονται από μία δωρεάν διεύθυνση IP.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων / Πολιτική ακύρωσης

Τα καθημερινά VPS και τα κοινά προγράμματα φιλοξενίας προσφέρουν ελάχιστη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών. Αυτό εξαιρεί τα ονόματα τομέα που χρεώνονται σε πλήρη τιμή εάν το πακέτο ακυρωθεί. Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών δηλώνουν σαφώς ότι δεν προσφέρονται επιστροφές χρημάτων μετά από 7 ημέρες.

Περίληψη

Το καθημερινό Διαδίκτυο προωθεί σαφώς τις υπηρεσίες του σε πελάτες που αναζητούν έναν κεντρικό υπολογιστή με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που προσφέρει φιλοξενία VPS. Εάν θέλετε την ευελιξία ενός κεντρικού υπολογιστή που προσφέρει φιλοξενία Windows και Linux, θα βρείτε πολλά σχέδια που ταιριάζουν, αλλά λάβετε υπόψη τους περιορισμούς του πίνακα ελέγχου στο σχέδιο Hyper-V.
Παρά το γεγονός ότι οι τιμές του είναι πολύ ανταγωνιστικές, ορισμένα από τα όρια που επιβάλλονται στα σχέδια είναι πολύ χαμηλά και φαίνεται ξεπερασμένα. Για παράδειγμα, ο λογαριασμός μεταπωλητή «Απεριόριστα» διαθέτει μόνο 5 βάσεις δεδομένων και 10 γραμματοκιβώτια. οι περισσότεροι μεταπωλητές θα το ξεπεράσουν γρήγορα. Οι λίστες χαρακτηριστικών για όλες τις υπηρεσίες φαίνονται πλούσιες, αλλά μόλις ανακαλύψετε τις λεπτομέρειες, διαπιστώνετε ότι τα σχέδια δεν είναι τόσο γενναιόδωρα όσο εμφανίζονται για πρώτη φορά: η έλλειψη αντιγράφων ασφαλείας είναι ένα καλό παράδειγμα.
Η περιορισμένη υποστήριξη θα είναι μια ανησυχία για τους χρήστες που θέλουν να γνωρίζουν ότι η βοήθεια είναι πάντα διαθέσιμη. Επιπλέον, η περιορισμένη εγγύηση επιστροφής χρημάτων σημαίνει ότι υπάρχει μόνο μια εβδομάδα για να δοκιμάσετε το Drive Daily Internet προτού ο πελάτης είναι κλειδωμένος σε ένα πρόγραμμα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια τεράστια λεπτομέρεια για το τι προσφέρεται, οπότε δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις μπροστά.
Το καθημερινό Διαδίκτυο βασίζεται σαφώς σε μια καλή σταθερή φήμη και μια καθιερωμένη φήμη στον κλάδο και η βάση γνώσεων είναι πραγματικά πολύ καλή. Εάν θέλετε το δίχτυ ασφαλείας όλο το εικοσιτετράωρο, δωρεάν εφεδρικά αντίγραφα ή πραγματικά απεριόριστους πόρους, ίσως καλύτερα να κοιτάξετε αλλού.

Daily.co.uk Συχνές Ερωτήσεις

 • Το Daily.co.uk παρέχει φιλοξενία Linux και Windows?

  Το Daily.co.uk προσφέρει φιλοξενία που βασίζεται σε Linux και Windows ως μέρος της πλήρους σειράς προϊόντων της, η οποία περιλαμβάνει κοινόχρηστα, VPS και ειδικά προγράμματα φιλοξενίας διακομιστών.

  Τα ειδικά σχέδια και τα προγράμματα VPS είναι πλήρως διαμορφώσιμα και περιλαμβάνουν επιλογή λειτουργικού συστήματος, χώρου στο δίσκο και πολλά άλλα.

 • Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις που πρέπει να γνωρίζω?

  Όλες οι χρεώσεις για τα προγράμματα φιλοξενίας του Daily.co.uk αναφέρονται σαφώς στον ιστότοπο. Παρόλο που δεν φαίνεται να χρεώνονται υψηλότερες τιμές για την ανανέωση του προγράμματος, οι πελάτες θα πληρώσουν επιπλέον τέλη εάν υπερβαίνουν τα όρια εύρους ζώνης.

  Σημείωση: οι αναφερόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

 • Μπορούν οι πελάτες να εγγράψουν έναν τομέα χωρίς να φιλοξενήσουν στο Daily.co.uk?

  Ναι, είναι δυνατόν για τους πελάτες να παραγγείλουν ένα όνομα τομέα με πολλά δημοφιλή TLD. Οι πελάτες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν το απόρρητο και να δημιουργήσουν μαζικές παραγγελίες για τομείς.

 • Περιλαμβάνεται δωρεάν τομέας με πρόγραμμα φιλοξενίας?

  Πολλά από τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας του Daily.co.uk περιλαμβάνουν έναν δωρεάν τομέα .com ή .co.uk, υπό την προϋπόθεση ότι ο πελάτης επιλέγει τουλάχιστον ένα χρόνο μακροπρόθεσμα.

 • Τα σχέδια από το Daily.co.uk υποστηρίζουν πολλούς ιστότοπους σε ένα μόνο σχέδιο?

  Είναι δυνατή η εγγραφή πολλών τομέων και η φιλοξενία τους από ένα μόνο σχέδιο.

 • Ποιοι είναι οι όροι πληρωμής του Daily.co.uk?

  Μπορείτε να επιλέξετε μηνιαία ή ετήσια προγράμματα, αλλά επιλέγοντας ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα θα έχετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής περιλαμβάνουν μεγάλες πιστωτικές κάρτες όπως Visa και MasterCard μαζί με το PayPal.

 • Το Daily.co.uk έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων?

  Η εταιρεία προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών για την οποία οι πελάτες δικαιούνται πλήρη επιστροφή χρημάτων μείον τα τέλη για στοιχεία όπως η εγγραφή τομέα.

 • Τι είδους υποστήριξη παρέχει το Daily.co.uk?

  Οι πελάτες μπορούν να λάβουν υποστήριξη με μερικούς τρόπους, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το σύστημα εισιτηρίων υποστήριξης.

  Αν και ο μέσος χρόνος απόκρισης θα είναι 4 ώρες, είναι δυνατό να κάνετε το αίτημά σας υψηλότερη προτεραιότητα και να λάβετε ταχύτερη απόκριση.

  Η υποστήριξη για ανοιχτά εισιτήρια είναι διαθέσιμη από τις 7 π.μ. έως τις 9:30 μ.μ. κάθε μέρα.

 • Πού είναι τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας?

  Η Daily.co.uk έχει τόσο την έδρα της όσο και τα κέντρα δεδομένων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Πιο συγκεκριμένα, τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας βρίσκονται στο East Midlands, τα οποία διαθέτουν ασφάλεια 24/7, πλεονάζοντα τροφοδοτικά, προηγμένους περιβαλλοντικούς ελέγχους και πολλαπλές συνδέσεις Tier 1.

 • Παίρνω απεριόριστο εύρος ζώνης και χώρο στο δίσκο με τα σχέδια του Daily.co.uk?

  Ναι, η εταιρεία προσφέρει σχέδια με απεριόριστο εύρος ζώνης και χώρο στο δίσκο. Ωστόσο, δικαιούστε αυτές τις δυνατότητες, εφόσον δεν επηρεάζετε τη συνολική απόδοση του διακομιστή. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει λογαριασμούς χρησιμοποιώντας πάρα πολλούς πόρους.

 • Χρησιμοποιεί η εταιρεία CDN?

  Όχι, το Daily.co.uk δεν προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης ενός CDN για οποιοδήποτε από τα προγράμματα φιλοξενίας του.

 • Τι είναι η εγγύηση λειτουργίας του Daily.co.uk?

  Η εταιρεία προσφέρει εγγύηση 99,99% uptime μόνο για τα ειδικά προγράμματα διακομιστή της. Δεν αναφέρεται καμία αποζημίωση για οποιαδήποτε εμπειρία εκτός λειτουργίας.

 • Τι χρησιμοποιεί ο πίνακας ελέγχου Daily.co.uk?

  Το Daily.co.uk χρησιμοποιεί έναν αριθμό πινάκων ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου ενός εσωτερικού που ονομάζεται MyDaily για διαχείριση τομέα μαζί με το cPanel και το Plesk.

 • Κάνει το Daily.co.uk τακτικά αντίγραφα ασφαλείας?

  Ναι, η εταιρεία προσφέρει στον πελάτη μια πληρωμένη επιλογή ως μέρος ενός πακέτου φιλοξενίας για να κάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.

 • Ποιες γλώσσες δέσμης ενεργειών υποστηρίζονται από το Daily.co.uk?

  Η εταιρεία υποστηρίζει μια σειρά από δημοφιλείς γλώσσες σεναρίων που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των PHP, ASP.NET, Perl και Ruby on Rails.

 • Το Daily.co.uk θα με βοηθήσει να μεταφέρω έναν υπάρχοντα τομέα ή ιστότοπο από άλλο πάροχο φιλοξενίας?

  Η εταιρεία δεν αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα βοηθήσουν στη μεταφορά τομέων ή ιστότοπων.

 • Παρέχει το Daily.co.uk τα εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία εύκολα ενός ιστότοπου?

  Το Daily.co.uk προσφέρει μια σειρά πακέτων που θα βοηθήσουν τους πελάτες να σχεδιάσουν έναν ιστότοπο.

  Αυτά τα πακέτα περιλαμβάνουν πακέτα εγκατάστασης με ένα κλικ, όπως το WordPress που θα βοηθήσουν τους πελάτες να δημιουργήσουν ένα blog και να δημιουργήσουν στατικές ιστοσελίδες.

  Επιπλέον, ως μέρος της επιλογής επί πληρωμή, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Instant Website της εταιρείας για να δημιουργήσουν ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας μια απλή διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης.

 • Τι χαρακτηριστικά ασφαλείας παρέχει το Daily.co.uk στα προϊόντα τους?

  Παρόλο που δεν παρέχονται συγκεκριμένες υπηρεσίες ασφαλείας, όπως η προστασία DDoS, το Daily.co.uk χρησιμοποιεί 24/7 παρακολούθηση μαζί με προστασία κατά των spam και anti-virus για email.

 • Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία για να φιλοξενήσω έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου?

  Το Daily.co.uk παρέχει όλα τα απαραίτητα πακέτα για να φιλοξενήσουν οι πελάτες ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Περιλαμβάνουν πιστοποιητικά SSL και τη δυνατότητα εγκατάστασης δημοφιλών διαδικτυακών πλατφορμών καταστήματος, όπως OpenCart και osCommerce.

 • Το Daily.co.uk προσφέρει προγράμματα φιλοξενίας κατάλληλα για ροή βίντεο?

  Ναί. Μερικά ιδανικά σχέδια για ροή βίντεο περιλαμβάνουν VPS και ειδικά προγράμματα φιλοξενίας διακομιστών.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map