Clook Internet Το 2020: Τι λένε οι κριτικές πελατών Clook Internet;

Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Clook

Η Clook Internet είναι μια εταιρεία φιλοξενίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκεται στο Preston και ιδρύθηκε τον Μάιο του 2002. Ο Chris James, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κατέχει τη μητρική εταιρεία Sub 6 Limited. Οι αδελφικές εταιρείες περιλαμβάνουν το Clook Internet USA και το ClookCDN.


Το Clook Internet έχει μια ξεκάθαρη εστίαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο συνδυασμός χρωμάτων σε σίγαση του ιστότοπού του υποδηλώνει ότι η εταιρεία στοχεύει να προσελκύσει μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες χρήστες. Ωστόσο, η κοινή φιλοξενία της διατίθεται επίσης σε άτομα που χρειάζονται χώρο χαμηλού κόστους στο Διαδίκτυο.

Σχέδια φιλοξενίας

Το Clook Internet έχει τέσσερα σαφώς καθορισμένα προγράμματα φιλοξενίας: κοινόχρηστο, μεταπωλητή, διαχειριζόμενο VPS και ειδικό.

 • Η κοινή φιλοξενία ιστοσελίδων παρέχεται σε τρία σχέδια. Όλα αυτά βασίζονται σε Linux. Ασυνήθιστα, κανένα από αυτά δεν προσφέρει απεριόριστους πόρους, εκτός από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, τα όρια χώρου και μεταφοράς θα είναι επαρκή για τον μέσο ιστότοπο της επιχείρησης. Προσφέρονται εκπτώσεις για ετήσιες πληρωμές.
 • Η φιλοξενία ιστοσελίδων μεταπωλητών χωρίζεται επίσης σε τρία σχέδια. Και πάλι, αυτά βασίζονται σε Linux. Στο πρόγραμμα μεταπωλητή-1 χαμηλότερου κόστους, υπάρχει ένα όριο 20 λογαριασμών μεταπώλησης, κάτι που αποτελεί ασυνήθιστο περιορισμό. Το Reseller-2 και το Reseller-3 προσφέρουν στους μεταπωλητές τη δυνατότητα φιλοξενίας απεριόριστων λογαριασμών για τους πελάτες τους.
 • Η φιλοξενία Managed vServer που προσφέρει το Clook Internet είναι ένα μεταμφιεσμένο πακέτο VPS. Φαίνεται ότι είναι μια προσφορά μόνο για Linux. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μία από τις τρεις παραλλαγές, από 30 GB χώρο και 200 ​​Gb μεταφορά έως 90 GB χώρο και 600 GB μεταφορά. Όλα διαχειρίζονται πλήρως και η πρόσβαση ρίζας αποθαρρύνεται.
 • Το Clook Internet προσφέρει δύο αποκλειστικά σχέδια διακομιστών – Power και Extreme. Η Extreme προσφέρει δύο επεξεργαστές τετραπύρηνων Xeon, διπλή μνήμη RAM του σχεδίου ισχύος και διπλή μεταφορά δεδομένων. Και οι δύο διαχειρίζονται πλήρως. Και πάλι, οι πελάτες ενθαρρύνονται να μην ζητήσουν πρόσβαση root. Από τις αναφορές στο cPanel στη σελίδα Δυνατότητες, μπορούμε να υποθέσουμε ότι και τα δύο αποκλειστικά προϊόντα διακομιστή είναι μόνο Linux.

Λειτουργία / Διακοπή λειτουργίας

Το Clook Internet δεν καυχιέται για εγγύηση χρόνου λειτουργίας. Υπάρχει μια σελίδα κατάστασης διακομιστή που είναι δημόσια και αυτό σας επιτρέπει να εξετάσετε το χρόνο λειτουργίας και την απόδοση των μεμονωμένων διακομιστών. Δεν παρέχεται συνολικό ποσοστό λειτουργίας, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι “περισσότεροι” διακομιστές έχουν παράσχει 100% χρόνο λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του κέντρου δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο στον ιστότοπο, αλλά κατάφερα να συμπεράνω ότι πρόκειται για κοινόχρηστη εγκατάσταση.

Οι κοινόχρηστοι λογαριασμοί και οι μεταπωλητές δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά και ο κεντρικός υπολογιστής αποθηκεύει σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας. Οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν την αποκατάσταση μεμονωμένων αρχείων. Αυτό δεν προσφέρεται πάντα σε κοινόχρηστη φιλοξενία και μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για ορισμένους.

Τα διαχειριζόμενα προγράμματα vServer και οι αποκλειστικοί διακομιστές δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας σε καθημερινή βάση. Αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας είναι πλήρεις εικόνες στιγμιότυπου και προσφέρονται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, τα δεδομένα διαμόρφωσης cPanel δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας κάθε βράδυ.

Υποστήριξη

Το Clook Internet υπόσχεται υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, όλο το χρόνο. Ασυνήθιστα, υπόσχεται επίσης ότι το τμήμα υποστήριξής του βασίζεται εξ ολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχει εξωτερική ανάθεση σε άλλη εταιρεία. Προσφέρει μια πύλη υποστήριξης με συνδέσμους σε ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, βάση γνώσεων, σεμινάρια και ένα φόρουμ πελατών. Λάβετε υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του φόρουμ φαίνεται να είναι κρυμμένο από τη δημόσια προβολή.

Η ζωντανή συνομιλία είναι διαθέσιμη, αλλά η μόνη επιλογή στην αρχική σελίδα είναι να συνομιλήσετε με την ομάδα πωλήσεων. Δεν μπόρεσα να βρω μια επιλογή για συνομιλία με το προσωπικό τεχνικής υποστήριξης, επομένως μπορώ να υποθέσω ότι δεν προσφέρεται υποστήριξη με αυτόν τον τρόπο. Η τηλεφωνική υποστήριξη παρέχεται χρησιμοποιώντας και τους δύο αριθμούς ΗΠΑ και ΗΒ.

Η εταιρεία διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς στο Twitter, το Google+ και το Facebook. Το προσωπικό αλληλεπιδρά προσωπικά με πελάτες μέσω Twitter και Facebook, αλλά η σελίδα του Google+ δεν χρησιμοποιείται καθόλου. Η ομάδα εμφανίζεται ως φιλική και ανεπίσημη και φαίνεται χαρούμενη να συνομιλείτε στα κοινωνικά μέσα.

Στα νέα

Από όσο μπορώ να δω, το Clook Internet δεν έχει βιώσει μεγάλα σκάνδαλα που έχουν φτάσει στις προθεσμίες.

Πίνακας Ελέγχου

Σε όλους τους πελάτες του Clook Internet παρέχεται cPanel, αν και αυτό δεν προωθείται όσο θα μπορούσε. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το cPanel είναι αποθηκευμένες σε μια διάκριση κάτω από το “Why Clook;” μενού: αυτό είναι κρίμα, επειδή είναι συνήθως ένας βασικός παράγοντας στην απόφαση αγοράς.

Στους πελάτες μεταπωλητών προσφέρεται επίσης WHM, κάτι που θα περίμενε κανείς.

Πρόσθετα

Το Clook Internet δεν προσφέρει δωρεάν. Φαίνεται ότι η εταιρεία προτιμά να προωθεί σταθερή τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες καλής ποιότητας. Το Softaculous (και διάφορα scrips) προσφέρονται μέσω του cPanel και οι μεταπωλητές και οι διαχειριζόμενοι διακομιστές μπορούν να ζητήσουν από το RvSkin να προσαρμόσει τον πίνακα ελέγχου τους.

Οι μεταπωλητές διαθέτουν μια μοναδική διεύθυνση IP. Οι αποκλειστικές διευθύνσεις IP μπορούν να κανονιστούν, αλλά κοστίζουν επιπλέον και ο οικοδεσπότης λέει ότι η ανάγκη για μια αποκλειστική IP πρέπει να αιτιολογηθεί προτού εκχωρήσει μία. Οι αποκλειστικές IP χρεώνονται επίσης στα προγράμματα φιλοξενίας VPS. Οι αποκλειστικοί πελάτες διακομιστών λαμβάνουν τέσσερις διευθύνσεις IP ως στάνταρ.

Πολιτική εγγύησης / ακύρωσης επιστροφής χρημάτων στο Διαδίκτυο Clook

Το Clook Internet προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών χωρίς αμφιβολία. Οι πελάτες μπορούν απλά να ζητήσουν ακύρωση και να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, δεν προσφέρονται επιστροφές χρημάτων.

Περίληψη

Οι πελάτες που αναζητούν μια φτηνή υπηρεσία φιλοξενίας ενδέχεται να αποβληθούν από τα όρια πόρων στην κοινή χρήση και τη φιλοξενία μεταπωλητών του Clook Internet, αλλά αυτό μπορεί πραγματικά να είναι μια λογική στρατηγική.

Με το κλείδωμα κάθε πελάτη σε ένα συμφωνημένο ανώτατο όριο πόρων, οι οικοδεσπότες Ιστού μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους – και τους πελάτες τους – από ιστότοπους hogging πόρων που δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά. Αυτό το καθιστά μια σταθερή επιλογή για τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και είναι μια μη συμβατική προσέγγιση.

Όπως είναι, η εταιρεία φαίνεται να εκτείνεται σε δύο αγορές. Τα χαρακτηριστικά του παρατίθενται με υπερηφάνεια, αλλά ο κεντρικός υπολογιστής δεν παρέχει λύσεις χωρίς διαχείριση. Οι τιμές της εταιρείας θα ενδιαφέρουν τους αρχάριους, αλλά το αντίγραφο δεν καθορίζει ορισμένους από τους τεχνικούς όρους που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή κάθε πακέτου. Επίσης, δεν προσφέρονται δωρεάν δώρα – ούτε καν ένα όνομα τομέα.

Ο ιστότοπος του Clook Internet περιέχει πολλές τεχνικές αναφορές, αλλά το συνολικό αντίγραφο του ιστότοπου είναι αρκετά μακρύ και ασαφές. Βρήκα αρκετά λάθη καθώς διάβασα κάθε σελίδα. Η εταιρεία βρίσκεται σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο, οπότε θα ήταν υπέροχο αν η ομάδα αποφάσισε ποια αγορά θέλει να εξυπηρετήσει περισσότερο. Αυτό θα το βοηθούσε να ενισχύσει την παρουσίασή του και να πουλήσει πραγματικά τα καλύτερα χαρακτηριστικά του.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map