Преглед на Vultr: Как измерва облачността на инфраструктурата?

Нашата присъда: №1 за изчисляване на инстанции

Vultr
предлага различни хостинг хостинг планове, включително специализирани облачни сървъри и блокчейн съхранение. Те разполагат с чисто SSD съхранение, процесори Intel Xeon, подборка от персонализирани и стандартни контролни панели и глобални центрове за данни, като ви позволяват да избирате от различни Linux дистрибуции, включително CentOS.


Щракнете върху някой от Vultr
връзки на тази страница, за да получите високоефективен облачен хостинг, започващ от $ 60 на месец.

Професионалисти:

 • Голяма гама от планове както в изпълнение, така и в ценообразуването
 • Здрава облачна инфраструктура
 • Лесно наблюдение на часовите сметки

Недостатъци:

 • Не е за начинаещи
 • Без чат на живо или поддръжка по телефона

Прочетете отзиви от действителните клиенти на Vultr. Ако Vultr не изглежда добре подходящ за вашия сайт, вижте нашата най-добра уеб страница за домакини за алтернативи.

Vultr е най-добрият домакин за вашия уебсайт?

Любопитни ли сте за нещо конкретно? Преминете към нашите най-популярни секции:

 • Експертен преглед – прочетете нашия задълбочен анализ от хостинг специалиста Дейвид Делони.
 • Най-добри отзиви – вижте какво могат да кажат почти Vultr клиентите.
 • Хостинг планове – сравнете най-добрите хостинг планове Vultr и техните цени.
 • Често задавани въпроси – намерете отговорите на най-често задаваните въпроси за Vultr!

Vultr.com
е уеб хостинг компания с екип от над 60 души, базирани в Матаван, Ню Джърси. Те имат 16 центрове за данни през 4 континента и предлагат облачни услуги – включително облачен и специализиран хостинг.

Този хостинг доставчик се грижи за различни клиенти, независимо дали е 2,50 долара на месец хостинг в облак или високоефективен сървър за голи метали. В този преглед ще разгледам какво предлага Vultr и кой е подходящ.

Плюсове и минуси на Vultr

Ако не искате да прочетете цялата рецензия на Vultr, започнете с плюсовете и минусите, за да получите груба представа какво се предлага.

Професионалисти

 • Здрава облачна инфраструктура

 • Голяма гама от планове както в изпълнение, така и в ценообразуването

 • Глобални центрове за данни на 4 континента

 • Чисто SSD съхранение

 • Лесно наблюдение на часовите сметки.

Против

 • Технологичен хостинг и вероятно не е удобен за начинаещи

 • Без чат на живо или поддръжка по телефона

 • Няма гъвкавост в датата на плащане.

Услуги и специализации

Компанията има три основни услуги: Vultr Cloud Compute или VC2, блокчейн съхранение и специални случаи.

VC2 е насочен към интензивни изчислителни задачи, блокното съхранение е за, добре, съхранение, а специалният екземпляр предлага предимствата както на частен облак, така и на управляван сървър.

Едно нещо, което Vultur предлага, че много други хостинг компании не разполагат с root достъп.

Гъвкавост на операционната система и софтуер

Това означава, че потребителите могат да правят големи промени в операционната система, както и да могат да редактират основните конфигурационни файлове, без да се налага да използват файлове като .htaccess на Apache.

Клиентите могат да избират от няколко основни Linux дистрибуции като Ubuntu, CentOS и Debian. Налични са и Windows и FreeBSD. Клиентите могат да качват свои собствени стартиращи .iso файлове. Това означава, че клиентите имат максимална гъвкавост със софтуера.

Те могат да използват основен LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) или да смесват нещата със FreeBSD сървъра, използвайки NGINX за уеб сървъра, PostgreSQL за базата данни и Python за хостинг на действителното приложение.

Vultr Cloud Compute V2

Този основен, но ефективен план за облачни изчисления е много адаптивен и се предлага в 10 различни нива:

Съхранение (SSD)
процесор
памет
Bandwidth
Цена / мес
Цена / час
10 GB1512 MB0,5 TB$ 2.50$ 0,004
10 GB1512 MB0,5 TB$ 3.50$ 0,005
25 GB11024 MB1 TB$ 5.00$ 0,007
55 GB12 GB2 TB$ 10.00$ 0,015
80 GB24 ГИГАБАЙТА3 TB$ 20.00$ 0,030
160 GB48 GB4 TB$ 40.00$ 0,060
320 GB616 гигабайта5 TB$ 80.00$ 0,119
640 GB832 GB6 TB$ 160.00$ 0,238
1280 GB664 GB10 TB$ 320.00$ 0,476
1600 GB2496 GB15 TB$ 640.00$ 0,952

Специализирани екземпляри и опростен голи метали (специални сървъри)

Vultr предлага два специални избора на сървър: Специализирани копия (облачни сървъри) или Опростен Bare Metal (Специализирани хардуерни сървъри).

Тези решения са идеални за приложения, които изискват висока производителност или висока поверителност, тъй като системата не се споделя.

Всички специални планове идват с:

 • 100% гарантирана SLA

 • Твърдотелни устройства

 • Корен достъп

 • Безплатна DDoS защита (само за Северна Америка)

 • Прост за интегриране API

 • Мощен контролен панел на Vultr (или Plesk, cPanel и други алтернативи).

Специализирани облачни сървъри

За тези, които искат повече контрол, отколкото предлага споделена система, специалните случаи позволяват на потребителите да наемат процент от сървър или цяла машина.

Специалният облак е предлага се само в Ню Джърси и Vultr в Япония центрове за данни. Основният специален екземпляр започва от $ 60,00 на месец и разполага с 2 процесора, 8192 MB памет и 10 TB честотна лента.

Сървъри за голи метали

Сървърите Bare Metal са нови и могат да бъдат закупени като един план, предлагащ:

 • E3-1270v6 процесор

 • 8 процесора @ 3.8Ghz

 • 32768 MB памет

 • 5000 GB трафик

 • 10GbE Ethernet.

Този план струва $ 120,00 / месец или във формат за фактуриране на Vultr, $ 0,179 на час.

Контролни панели и приложения

Клиентите управляват своите инстанции чрез атрактивен уеб-базиран контролен панел. Потребителите могат да стартират сървъри, да ги рестартират, да създават нови изображения и да инсталират отново операционната система.

Това прави много лесно да се управлява извън лентата или неща, които са невъзможни без достъп до конзолата, като рестартиране на система, без да сте излезли от системата, както може да се случи при SSH.

Контролният панел също така предоставя на потребителите достъп до поддръжка, таксуване, филиали и статус на акаунта. Те могат да видят тяхното използване на процесора, честотната лента и техните такси от пръв поглед.

Приложения, мобилни приложения и достъп до конзоли

Контролният панел също е достъпно като мобилно приложение, така че клиентите да могат да проверяват сървърите си в движение. Полезно е и за дежурните инженери, тъй като те могат да имат достъп и диагностицират проблеми със сървърите от разстояние, дори когато те може да не са близо до компютър.

Контролният панел предлага конзолен достъп. Това позволява на администраторите да използват командния ред за изпълнение на задачи извън лентата, докато остават влезли в системата.

Vultr също има редица популярни приложения, които могат да бъдат инсталирани с едно щракване, като Drupal, Docker и WordPress. Това спестява на потребителите много време да инсталират тези приложения от нулата.

Vultr инфраструктура и сигурност

Всички екземпляри на Vultr работят на SSD дискове, което дава значително увеличение на скоростта в сравнение с конвенционалните твърди дискове. Това се превръща в по-бързи пъти за зареждане на страницата. SSD дисковете се хостват на високо достъпни клъстери.

Vultr хоства три копия на блокови устройства за съхранение за излишък в случай, че нещо се случи с диск.

Datacenters

Vultr има 16 центрове за данни, разположени на няколко континента, включително Северна Америка, Европа, Азия и Австралия. Vultr може да обслужва уеб страници, използвайки адресиране във anycast.

Центрове за данни на Vultr

9 центрове за данни са разположени в САЩ с още 7 в:

 • Лондон

 • Париж

 • Франкфурт

 • Амстердам

 • Сингапур

 • Токио

 • Сидни.

Това означава, че ако клиент разгърне сървъри в центровете за данни на Vultr на различни места, потребителите ще получат страницата, която е географски най-близка до тях.

Репутацията на компанията и вярата в скоростта се подкрепят от широкото разпространение на центрове за данни в световен мащаб.

Частни мрежи

Vultr позволява и регионални частни мрежи за един акаунт. Клиентът може да има уеб прокси сървър, няколко компютърни сървъра и да блокира съхранение, свързани всички заедно.

Логично те ще изглеждат като собствена мрежа, въпреки че са хоствани с отдалечена компания. Всеки сървър може да има множество IPv4 адреси, с опция за поддръжка на IPv6.

Vultr разполага и с BGP съобщение за IP адрес на клиента, което означава, че клиентът може да използва собствените си IP адреси с Vultr.

Отличен избор за разработчици

Клиентите могат също така да използват API на Vultr за автоматично завъртане на инстанции и заявка за тяхното състояние. Всички операции се извършват над стандартен HTTP.

Това прави Vultr добър избор за хора, разработващи уеб приложения. Тъй като API използва HTTP и JSON, разработчиците могат да го използват с почти всеки скриптов език, тъй като много от тях вече съдържат библиотеки за обработка и на двата метода..

Сървърите на клиентите, разпределени в центрове за данни, ще се провалят в случай, че се понижи допълнителна надеждност, използвайки един и същ IP адрес.

Поддръжка на клиенти, време за изпълнение и таксуване

Техническата поддръжка се обработва чрез създаване на билети през таблото за управление. Екипът за поддръжка на клиенти на Vultr не предлага чат на живо или поддръжка по телефона.

Vultr също има обширен раздел с документацията на своя уебсайт, който обхваща редица общи административни задачи. Той трябва да подхожда на всички, от начинаещи до опитни Unix / Linux съветници.

Темите включват инсталиране и конфигуриране на Linux, уеб сървъри и други популярни приложения.

Гаранция за неувреме и компенсация

Компанията претендира за а 100% хост на възел на хост и мрежа в своята SLA.

Vultr предлага кредити за безработица в случай, че компанията претърпи прекъсване, до 672 часа в случай на прекъсвания над седем часа.

Фактуриране на хостинг услуги

Vultr няма дългосрочни договори, което дава на клиентите повече гъвкавост. Vultr може да таксува потребителите или по месец, или по час.

Потребителите могат да плащат чрез популярни кредитни и дебитни карти.

резюме

Vultr е хостинг компания, специализирана в облачните изчисления и по-важното, бърз облачни изчисления. Това е добър избор за тези, които искат персонализирано изживяване.

С множество центрове за данни и SSD съхранение Vultr е надеждна опция за почти всяко приложение.

Ако сте уеб разработчик – тепърва започвате или с дългогодишен опит – те са добра опция. Посетете Vultr.com
сега да видим дали са подходящи за вас.

Често задавани въпроси Vultr

 • Какъв тип хостинг предлага Vultr?

  Vultr предлага два различни типа облачен хостинг: Vultr Cloud Compute (VC2) и Vultr Dedicated instance (Специални облачни сървъри). Третият вид хостинг план е конвенционален специализиран сървър, наречен Bare Metal Simplified.

 • Има ли Vultr поддръжка за чат на живо?

  Vultr не предоставя поддръжка за чат на живо. Единственият начин за поддръжка на клиенти, предлаган от Vultr, е система за електронни билети. Потребителите могат да представят билет на екипа за поддръжка с общи запитвания, докато съществуващите клиенти могат да отправят и технически запитвания.

 • Какъв тип съхранение предлага Vultr?

  Наред със своите мощни облачни сървъри и хостинг услуги, Vultr предлага чисто SSD съхранение. Най-големите налични пакети за съхранение включват или 2 × 240 GB SSD блокове за съхранение, или алтернативно 4 × 120 GB SSD блокове.

 • Как работи почасовото фактуриране с Vultr?

  Vultr сметки за всички свои хостинг услуги на почасова ставка. До месечна граница на 672 часа (28 дни) от онлайн време, потребителите се таксуват по съответните часови тарифи. Онлайн времето над 28 дни идва без допълнителни разходи. Например, ако имате договор за специален сървър на Bare Metal и сте били онлайн за 592 часа миналия месец, ще ви бъде таксувано 592 x вашата почасова ставка.

 • Как се изчислява таксата за честотна лента?

  Таксите за честотна лента не се изчисляват на индивидуална входяща или изходяща основа. Общите такси за честотна лента на вашия облачен хостинг или специален план за сървър се определят от най-високата честотна лента или на вашия входящ или изходящ трафик. Ако имате входяща честотна лента от 15 GB и изходяща честотна лента от 8 GB, ще бъдете таксувани за 15 GB честотна лента.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map