Преглед на Dotster: „Хостинг, на който можете да се доверите“? Ние откриваме фактите за вас.

Въведение в точка

Dotster е американска уеб хостинг компания, която е може би известна най-добре със своите услуги за регистрация на домейни. Компанията е основана през 2000 г. и може да твърди, че е имала над 3 милиона домейна под управление към момента на този преглед.


Dotster е със седалище във Вашингтон в САЩ и е една от марките, притежавани от Endurance International Group, които също сега управляват BlueHost, SuperGreen хостинг и PureHost. Групата Endurance International е масивна компания, която закупи много от най-известните световни марки за уеб хостинг през последното десетилетие.

Хостинг планове

Въпреки че е фокусиран върху регистрацията на имена на домейни, Dotster предлага и опции за уеб хостинг под формата на Linux базиран хостинг и VPS хостинг.

На разположение са три споделени хостинг плана за избор. Клиентите могат да избират договори, вариращи между една и три години.

 • Основният хостинг план позволява само един уебсайт да бъде хостван с до 100 имейл акаунта, 5 FTP влизания и 10 MySQL бази данни. Този план идва с 10 GB дисково пространство и 300 GB месечна честотна лента.
 • Планът за хостинг Deluxe повдига ограниченията за домейни, дисково пространство и честотна лента и позволява до 250 имейл акаунта, 25 FTP влизания и 25 MySQL бази данни.
 • Планът за хостинг Ultra е максимално достъпната услуга чрез вдигане на лимитите на имейл акаунти, FTP влизания и бази данни.

Dotster има три плана за клиенти, които търсят VPS хостинг услуга. Всеки план предлага хостинг базиран на Linux и не поставя ограничения за домейни, бази данни MySQL или пощенски кутии.

 • Стандартният VPS план предлага 512 MB специализирана RAM, 20 GB дисково пространство и 1000 GB месечна честотна лента.
 • Pro планът увеличава специалната RAM на 1024 MB, дисковото пространство до 40 GB и месечната честотна лента до 1500 GB.
 • Премиум планът е VPS план от най-горния край, предлаган с 2048 MD оперативна памет, 60 GB дисково пространство и 2000 GB месечна честотна лента.

Има партньорска програма за хора, които искат да правят пари чрез успешен домейн и хостинг реферали. Dotster предлага и услуга за уеб дизайн и SEO маркетингова услуга за своите клиенти.

Uptime / Престой

Уебсайтът на Dotster не дава никакви гаранции относно продължителността на работа, нито има публикувани статистически данни за времето на работа. Неговите сървъри и се съхраняват в защитен център за данни, който използва HVAC и напълно излишни захранващи системи. Резервни копия на данни и текущата оптимизация на мрежата гарантират, че услугите му остават стабилни и надеждни.

поддържа

На клиентите на Dotster се предлага широк спектър от възможности за самопомощ и поддръжка на клиентите. Те включват база от знания, ръководства за потребителя и видео уроци, всички достъпни в онлайн центъра за помощ. Клиентите могат също така да повишат билети за поддръжка и има номер на телефонна линия, базиран в САЩ, за да предоставят 24/7 поддръжка на клиенти.
Клиентите на Dotster, които закупуват Ultra хостинг план, могат също да закупят премиум пакет за поддръжка като добавка към основния си хостинг план. Това гарантира достъп до най-опитните техници за поддръжка, безплатна линия за помощ и по-бързо време за реакция на поддръжката.
Има както Facebook, така и Twitter акаунти, поддържани от Dotster. Въпреки че не са активни ежедневно, клиентите получават отговор, когато достигат до социалните медии. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че клиентите, които изпитват проблеми, се отнасят към системата за поддръжка на билети или телефонната линия като първа точка на повикване.

В новините

Въпреки че работи повече от десетилетие, няма статии, добри или лоши, свързани с Dotster в основните новинарски блогове или технологични уебсайтове.

Контролен панел

Докато VPS хостинг клиентите на Dotster получават познатия cPanel / WHM за нуждите на администрацията на уебсайта си, клиентите му за споделен хостинг се предоставят с персонализиран контролен панел.
Персонализираният панел е съпоставим с cPanel, така че опитните потребители не трябва да имат прекалено големи трудности да се адаптират към него. Dotster предоставя полезен видео тур и видео урок за клиентите да се запознаят с персонализирания контролен панел.

Екстри

Клиентите на споделения хостинг на Dotster получават набор от безплатни маркетингови инструменти, за да им помогнат да започнат. Те включват кредити за Google Adwords, Yahoo! / Bing маркетингови кредити за търсене, Facebook кредити, безплатен списък на Yellowpages.com, безплатен телефонен номер, базиран в САЩ, без такси и инструменти за уеб администратори на Google.
Хостингът на Dotster поддържа WordPress, Drupal, Joomla, PHP-Nuke, TikiWiki, Perl, Python и други. Има и безплатен инструмент за изграждане на плъзгане и пускане на сайтове за хора, които не се чувстват уверени да изграждат сайт от нулата.
Хостингът с Dotster също е екологичен и компанията използва високоефективни сървъри, за да намали консумацията на енергия в своя център за данни. Компанията участва в редица програми, за да компенсира и въглеродния си отпечатък.
Това включва закупуване на 150% кредити за възобновяема енергия и засаждане на дървета за всеки нов клиент. Тези схеми позволяват на компанията да предоставя на своите клиенти екологично чисти хостинг значки, които да се показват на техните собствени уебсайтове.

Политика за гарантиране / връщане на пари

Докато гаранцията за връщане на пари не е рекламирана на сайта на Dotster, документът с Общите условия се отнася до 30-дневна гаранция за връщане на парите. Гаранцията за връщане на пари обещава възстановяване на хостинг такси, ако клиентът анулира в рамките на първите 30 дни от срока им. Възстановяването не включва такси за регистрация на домейни и разходи за други допълнителни услуги.
Клиентите, които отменят хостинга си преди края на договорения срок, могат или не могат да бъдат таксувани за пълния договор.
Това е по преценка на Dotster и не изглежда да има подробности за това как те биха решили да таксуват клиента за оставащия срок на договора. Това изглежда е доста типична клауза в договорите, предоставени от Endurance International Group.

резюме

Услугите на Dotster са сравнително стандартни и предлагат малко иновации, дори в сравнение с други марки на Endurance International Group, като Domain.com. Това може да обезкуражи някои клиенти, които искат да преминат хостинг от съществуващ доставчик на Endurance International Group, но хората с основни нужди може да не са твърде загрижени.

Често задавани въпроси с точка

 • Dotster предлага ли Linux и Windows хостинг?

  Да. Dotsters предлага както базиран на Windows, така и Linux базиран хостинг. Техните VPS сървъри обаче са базирани на Linux (CentOS).

 • Какви хостинг продукти предлага Dotster?

  Dotster предлага споделен и VPS хостинг в редица нива. Като цяло по-скъпите нива имат повече бази данни и имейл акаунти с няколко други льготи. Вижте уебсайта на Dotster за пълна разбивка.

 • Ще ми помогне ли Достър да мигрирам моя сайт?

  Да, но ще дойде с еднократно допълнително заплащане.

 • Как мога да платя?

  Споделените планове се фактурират от една до три години. За хостинг на VPS, Dotster сметки месечно или годишно.

 • Има ли отстъпки?

  Да. Има редовни продажби, обикновено за първата година на хостинг. Няма отстъпки, свързани с подписване на по-дълъг договор за споделени планове. Има обаче отстъпка за плановете на VPS, ако плащате пред, а не от месец в месец.

 • Ще скочи ли цената ми много с подновяването?

  Не е много вероятно. Докато Dotster прави някои промоционални цени, те са склонни да не добавят безплатни допълнителни екстри безплатно за първата година – обичайният виновник за скоковата цена за подновяване.

 • Какъв вид приложения мога да използвам?

  Dotster използва SimpleScripts, за да позволи инсталиране на различни приложения с едно щракване.

  SimpleScripts предоставя достъп до стотици приложения като системи за управление на съдържанието (напр. WordPress, Drupal и Joomla) и опции за електронна търговия (напр. OSCommerce, Magento, CubeCart).

  SimpleScripts предоставя също приложения за създаване на уебсайтове, форуми, чат и уикита. Той е включен във всички планове.

 • Предлага ли Dotster гаранция за връщане на парите?

  Да. Някои от техните политики имат 30-дневна гаранция за връщане на парите, при която връщате всички пари, изразходвани за хостинг плана.

  Не са включени такси, свързани с такси за регистрация на домейн, такси за настройка и всякакви допълнителни екстри.

  Ако искате да запазите домейна си, ще трябва да го купите за всичко, което Dotster е платил за него – ако не го искате, Dotster го пази и няма да бъдете таксувани.

 • Предлага ли Dotster гаранция за ъптайм?

  Не. Dotster не гарантира конкретна продължителност в никое от техните Общи условия или където и да е другаде на уебсайта им.

 • Мога ли да регистрирам домейн в Dotster?

  Да. Те имат услуги за регистрация на домейни и повечето планове включват безплатно име на домейн като част от някаква промоция. Клиентите имат възможност да добавят към поверителността на домейна, както и други домейни към акаунта си.

 • Предлага ли Dotster неограничена честотна лента и съхранение?

  Нещо като. Те рекламират „мащабируема честотна лента“ и „неограничено пространство на дисковете в уебсайта“. Но това всъщност не е така.

  Dotster предлага зададено количество честотна лента на клиент на споделен сървър, което е достатъчно високо, че 99,5% от клиентите никога не знаят, че е там.

  Ако обаче вашият сайт започне да използва повече ресурси, Dotster си запазва правото да ограничи трафика си.

  Подобна история е със съхранението – лимитът е достатъчно висок, няма значение – обаче, ако използвате споделения си сървър за нещо, забранено в Условията за ползване, и избухнете през прага, най-вероятно ще бъдете отрязани.

 • Каква поддръжка има Dotster?

  Dotster предлага чат на живо, електронни билети и поддръжка по телефона.

  Те също имат премийна поддръжка, включена в техните планове за споделяне на по-високи нива и достъпна за закупуване за останалите нива. Премиум поддръжката ви осигурява ускорени билети и по-добро обслужване по телефона.

  Те имат и център за знания за самопомощ.

 • Какъв контролен панел използва Dotster?

  Dotster предлага cPanel / WHM достъп до своите VPS сървъри. Техните споделени продукти (Windows или Linux хостинг) използват vDeck контролен панел. Това е включено във всички планове.

 • Има ли маркетингова помощ??

  Да. Всеки споделен план на Linux се предлага с рекламни кредити. Хостингът на Windows и VPS обаче не. Те също предлагат SEO помощ като допълнителна услуга за месечно заплащане.

 • Каква сигурност предлага Dotster?

  Те предлагат набор от SSL сертификати, които клиентите могат да закупят срещу допълнително заплащане. Те също имат SiteLock на разположение за допълнителна покупка.

 • Предлага ли Dotster архивиране?

  Да. Те архивират сървърите си ежедневно и поддържат архивирането в продължение на две седмици. Те също така препоръчват и на клиентите да архивират своите сайтове.

 • Къде са центровете за данни на Dotster?

  Центровете за данни на Dotster са в Масачузетс. Седалището на компанията е във Ванкувър, Вашингтон.

 • Предлагат ли мрежа за доставяне на съдържание (CDN)?

  Да. Клиентите имат възможност да закупят SiteLock като и допълнителна услуга.

 • Какви езици за програмиране се поддържат?

  Те поддържат PHP, Perl и Python за своите Linux и VPS сървъри, както и Active Perl и PHP за хостинг на Windows.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map