Omnis Network през 2020 г.: Какво казват отзивите на мрежата на Omnis Network?

Въведение в мрежата на Omnis

Omnis Network е основана през 1999 г. и се намира в Torrance, Калифорния. Персоналът работи на място в собствен център за данни. Не успях да изясня кой е основателят, но всички членове на персонала – включително екипът за поддръжка – изглежда се намират в района на Лос Анджелис, според информация на LinkedIn.


Хостинг компанията предлага две основни услуги: Linux облачен хостинг и Windows облачен хостинг. Тези пакети до голяма степен са подобни на обикновените споделени хостинг планове.

Хостинг планове на мрежата на Omnis

Споделеният хостинг на Omnis Network се предлага на Linux или Windows. И двете са облачни хостинг услуги и двете предоставят неметрирано дисково пространство, честотна лента, домейни, псевдоними и поддомейни. Потребителите могат да вкарат специален IP или частен SSL сертификат, ако желаят – това са изискуеми, незадължителни екстри.

В двата плана е включен конструктор на сайтове; Това позволява на потребителите да създават безплатно уебсайт от 3 страници, което очевидно е много ограничено. Ако искате да създадете по-голям сайт, вместо това ще трябва да платите за създателя на Pro или Електронна търговия.

Специализирани сървъри и VPS хостинг понастоящем са маркирани като „скоро идващи“ на уебсайта, така че изглежда, че тези услуги все още не се предлагат.

Време за почивка / престой в Omnis Network

Клиентите на Omnis Network получават 99,9% гаранция за продължаване – това се равнява на 44 минути престой в даден месец. В Споразумението с потребителя няма нищо за тази гаранция и няма оферта за компенсация или кредити по сметката, ако тя не е изпълнена. Компанията не публикува актуални статистически данни или исторически данни, така че е трудно да се каже колко често се среща с този SLA.

Omnis Network има собствен център за данни в Torrance и изглежда, че всички уебсайтове на своите клиенти се управляват от това съоръжение. Компанията предлага малко подробности за своя център за данни, което е доста странно, тъй като се управлява и работи вътре. Добре би било да видите повече данни за неговото съоръжение, особено след като компанията предлага хостинг повече от десетилетие и по презумпция има доста малко опит и изградена инфраструктура.

Omnis Network Support

Всички служители на мрежата за подкрепа на Omnis са базирани в САЩ, а компанията специално казва, че не възлага техническа поддръжка. Клиентите могат да се свържат с домакина чрез чат на живо, имейл или телефон, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Домакинът също предлага база от знания – това е доста добро и обхваща повечето основи, които клиентите ще трябва да знаят. Областта за поддръжка също включва често задавани въпроси и шепа (изключително основни) видео уроци. Видеоклиповете, които намерих в канала му в YouTube, бяха полезни, макар и сравнително кратки.

Omnis Network използва канали за социални медии, за да информира клиентите за време на престой. Това, за съжаление, представя доста изкривена картина на качеството на услугата му; например, на страницата му във Facebook, всяко едно съобщение се отнася до престой или DDOS атака. Вероятно ще има полза от някои положителни послания, за да разчупи лошите новини.

Omnis Network в новините

Проверих няколко новинарски блога и не открих никакви истории за Omnis Network или нейните услуги.

Контролен панел на мрежата на Omnis

Клиентите на Omnis Networks трябва да използват персонализиран контролен панел, наречен просто Мениджър на акаунти – cPanel и Plesk не се предлагат.

Ако искате да погледнете зад кулисите и да видите какъв е Мениджърът на акаунти, можете да видите няколко кратки визуализации на функциите на контролния панел в YouTube канала на Omnis Network. Въпреки че оформлението изглежда ясно, изглежда, че има по-малко инструменти, отколкото би имало в cPanel, и това може да е причина за разочарование, ако сте по-напреднал потребител.

Екстри на мрежата на Omnis

Новите клиенти на Omnis Network могат да заявят безплатно име на домейн, при условие че се регистрират за една година. След първата година домейнът трябва да бъде платен при нормални цени. На клиентите се предлагат също 100 долара кредит в Google AdWords и 25 долара за Yahoo! реклами, при условие че досега не са използвали нито една от тези услуги. Заемът в AdWords на стойност 100 долара изисква минимални разходи в размер на 25 долара.

Има и безплатен създател на сайтове, но не забравяйте – можете да създадете само три страници, преди да трябва да платите, а Pro версията не е евтина.

Декларация за гаранция / анулиране на мрежата на Omnis Network

Omnis Network предлага на клиентите 30-дневна гаранция за връщане на парите. За да поискате възстановяване на сумата по гаранцията, ще трябва изрично да поискате анулиране, когато се свържете с отдела за поддръжка.

Потребителите могат да анулират хостинг акаунта си, като изпратят имейл до отдела за обслужване на клиенти; анулирането е незабавно и не можете да планирате анулиране предварително. В документа за условията и условията на хостинга се казва, че потребителите могат да поискат пропорционално възстановяване на сумата за неизползвана част от хостинг плана си.

Обобщение на мрежата на Omnis

Плановете за хостинг на Omnis Network са ясно и кратко описани и клиентите, които търсят споделен хостинг, ще намерят всичко, което търсят – освен, може би, добре познат контролен панел. Домакинът постоянно информира клиентите си в социалните медии и очевидно има силен опит в хостинга; жалко е, че не популяризира своите центрове за обработка на данни толкова добре, колкото би могъл.

Често задавани въпроси на Omnis Network

 • Какви хостинг услуги предлага Omnis Network?

  Те предлагат споделен, VPS, посветен и колокационен хостинг в различни нива. По принцип по-високите разходи ще ви осигурят повече дисково пространство, честотна лента и RAM памет. Те не предлагат никакви планове за конкретни дистрибутори.

 • Предлагат ли както Windows, така и Linux хостинг?

  Да, правят го. Всичките им планове се предлагат като Windows или Linux сървъри в зависимост от това, от което се нуждаете.

 • Omnis Network предлага ли услуги за миграция на сайтове?

  Не, те нямат конкретна услуга за миграция на сайтове. Въпреки това има много документация чрез тяхната база знания, за да ви помогне. За трансфери на домейни те имат услуга за тази, която носи малки еднократни допълнителни разходи.

 • Какво е колокационен хостинг?

  Колокационният хостинг е, когато донесете свой собствен сървър и го базирате в техния център за данни. Това е като наемане на физическо пространство, а не наемане на сървърно пространство. Но тя включва неща като физическа сигурност и интернет честотна лента.

 • Каква подкрепа има Omnis Network?

  Всички планове с тях включват 24/7 чат на живо, база знания и телефонна поддръжка. Има и поддръжка по имейл.

 • Омнис предлага ли гаранция за ъптайм?

  На своята споделена хостинг страница те казват, че имат 99,99% гаранция за продължаване.

  Това обаче не се среща в SLA или условията за обслужване. Следователно, няма обвързваща гаранция за продължаване. Свържете се с клиентите за повече информация.

 • Има ли Omnis Network гаранция за връщане на пари?

  Да, те имат 30-дневна гаранция за връщане на парите за споделените си планове. Възстановяването включва закупени услуги, но не включва такси за регистрация на домейн.

 • Какво означава Omnis Network под немерирана честотна лента и дисково пространство?

  Това означава, че няма горна граница на дисковото пространство или честотната лента, стига да сте в съответствие с тяхната приемлива политика за използване и техните условия на обслужване.

  Въпреки това, в техните условия на обслужване, те очертават ограничение за това колко файлове могат да бъдат съхранявани на техните сървъри. Всеки клиент може да съхранява 81 920 файла.

 • Къде са центровете за данни на мрежата на Omnis?

  Техният център за данни е в Аризона. Седалището на компанията е в Калифорния.

 • Какви приложения мога да използвам с Omnis?

  Всички основни приложения, включително WordPress и Magento, могат да бъдат инсталирани чрез контролния панел с едно щракване. Omnis използва Installatron като доставчик на инсталатор с едно щракване. Тази услуга е включена във всички планове.

 • Предлага ли Omnis Network контролен панел?

  Да. Те използват собствен персонализиран патентован контролен панел за всички споделени хостинг планове, както за Windows, така и за Linux. VPS и специализирани сървъри в Linux имат cpanel / WHM или DirectAdmin срещу допълнително заплащане.

 • Омнис предлага ли инструмент за изграждане на уебсайт?

  Да. Те използват SiteBuilder, за да помогнат на клиентите да създадат малък сайт бързо. Безплатната версия обаче включва само 3 страници. За да създадете по-голям сайт, трябва да надстроите SiteBuilder за месечни разходи. Те също предлагат услуги за дизайн на сайта.

 • Какви езици за програмиране са налични?

  В зависимост от това за каква ОС изберете, те предлагат PHP, Python, Perl, Ruby, Dynamic HTML, ASP и .NET.

 • Какъв платежен цикъл използва Omnis?

  Техният споделен хостинг се таксува ежегодно или на две години. VPS и посветен хостинг се таксуват месечно. Таксуването за колокация варира; поддръжка на клиенти за подробности.

 • Има ли отстъпки за по-дълъг договор?

  Да, по-дълъг договор ще ви осигури малка отстъпка.

 • Какви опции за архивиране са налични?

  Не много. Omnis създава резервни копия на своите споделени акаунти на сървъра, но таксува значителна такса за клиентите за достъп до тези файлове и не гарантира, че всичко е архивирано. Препоръчват ви да архивирате сайта си някъде другаде.

 • Какви опции за сигурност са налични?

  Всеки споделен акаунт се предлага с споделен SSL с възможност за закупуване на премиум SSL сертификат.

  Всичките им сървъри са защитени от 24/7 проактивен и реактивен мониторинг.

  За своите специализирани сървъри клиентите имат възможност да купят услуга за защитна стена срещу допълнително заплащане.

 • Омнис предлага ли CDN?

  Не, не го правят. Въпреки това клиентите могат самостоятелно да закупят услуга като Cloudflare сравнително лесно.

 • Какви продукти за домейни предлага Omnis Network?

  Omnis Network предлага услуги за регистрация, прехвърляне и подновяване на домейни, както и защита на поверителността на домейна срещу допълнително заплащане.

 • Безплатни имена на домейни ли са??

  Освен първата година, не. Разходите за регистрация на домейни ще бъдат добавени към месечната Ви сметка след 12 месеца услуга.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map