Хостинг преглед на Site5: Хостинг за сериозни дизайнери? Ние ще бъдем съдията по това.

Site5 Въведение

Site5 е основана през 2002 г. и казва, че качеството на обслужване е най-големият й приоритет. Пощенският адрес на компанията е в Остин, Тексас, и се гордее с това, че има вътрешен отдел за поддръжка. Хостинг функциите са насочени към клиенти, които се нуждаят от степен на гъвкавост, но те се предлагат на пазара без излишен технически жаргон. Това прави Site5 добър домакин за уеб дизайнери и разработчици, тъй като те често се нуждаят от солиден набор от функции, без тежестта на текущата администрация на сървъра.


В много планове се предлага месечно таксуване в допълнение към стандартните годишни и двугодишни договори. Безплатните услуги за миграция също са включени във всеки рекламиран в момента план.

Основни функции на услугата

Site5 има три категории услуги: споделен, дистрибутор и VPS. Функциите, които виждате, ще варират в зависимост от класа на хостинга, който гледате.

Споделеният хостинг с Site5 не включва cPanel, което вероятно е най-забележимата разлика от дистрибутора и VPS. Вместо това клиентите получават достъп до контролния панел Backstage, който е патентован. Във всички планове дисковото пространство и широчината на честотната лента не са измерени, а Site5 е рядкост, тъй като обяснява много ясно своята политика за несметни ресурси..

Планове за хостинг на дистрибутори са по-добър избор, ако искате cPanel. Можете да разделите пространството си по ваше желание и да препродадете толкова планове, колкото искате. Компромисът е ограниченото пространство и широчината на честотната лента, въпреки че капачката вероятно няма да бъде ограничаваща за по-голямата част от свободните или самостоятелно заетите уеб дизайнери или разработчици..

VPS хостингът се предлага в един аромат: изцяло управляван. Тя включва зададен брой ядра, зададено разпределение на RAM паметта и фиксирана разпределение на честотна лента и пространство също. cPanel и WHM са предоставени, но се таксуват като допълнителна; ако не искате да плащате, можете вместо това да изберете контролния панел SiteAdmin.

Сървъри и инфраструктура

Site5 иска да отбележи, че не препродава сървърите си. При плановете на VPS клиентите могат да избират между различни версии на CentOS, въпреки че някои са по-малко богати на функции от други.

Site5 твърди, че използва центрове за данни в различни глобални места. По време на процеса на регистрация обаче успяхме да изберем само централното местоположение в центъра за данни в САЩ. Не е ясно защо Site5 не е предлагал други местоположения в центъра за данни, тъй като знаем, че тази опция е била налична в миналото, като се предлагат повече от 19 различни места.

поддържа

Site5 има собствен вътрешен отдел за поддръжка, който изглежда е англоезичен екип. Наличен е 24/7. Екипът се грижи за въпросите относно хостинга, а също така извършва безпроблемно мигриране на сайтове за нови клиенти.

Някои хостове ограничават безплатна миграция до само един cPanel акаунт, но е забележимо, че Site5 отива много по-далеч; тя ще мигрира до 25 cPanel акаунта, когато за първи път станете клиент. Той също ще мигрира акаунти, които не са cPanel, до максимум 10. Отново това е необичайно щедро. Миграцията без cPanel включва само бази данни и файлове, така че вашите имейл адреси и FTP акаунти ще трябва да бъдат пресъздадени. За напълно управлявания VPS това е мека граница; компанията казва, че е отворена за миграция на повече акаунти, ако имате нужда от тях. Миграцията се извършва само от понеделник до петък, но услугата се предлага 24/7 през това време.

Компанията казва, че нейните агенти за поддръжка на клиенти напълно коригират проблемите, вместо да искат клиентите да въведат промяна и след това да я тестват, за да проверят дали работи.

Site5 казва, че предлага гарантирано време за реакция на своите инженери по техническа поддръжка. Не можахме да намерим повече подробности за това на уебсайта му, така че би било разумно да се свържете с неговия екип за продажби, ако искате повече информация.

Гаранции и SLAs

Site5 разполага с две гаранции за удовлетвореност. В зависимост от избрания от вас уеб хостинг, ще получите или 15, или 45 дни, за да опитате услугата му. 45-дневната гаранция за връщане на пари се прилага за хостинг на споделени и дистрибутори, докато 15-дневната гаранция за връщане на парите е за хостинг на VPS. Имената и услугите на домейни са изключени от гаранцията.

Като клиент на Site5 ще получите гаранция за 99,9% време за обслужване, подкрепено от кредитни услуги. С увеличаването на времето на престой, размерът на кредита също се увеличава до максимален месечен кредит от 100%. Отново различни планове имат различни кредитни структури. Но ще намерите цялата информация на страницата за гарантиране на Site5. Ако смятате, че непредвиденият престой е превишил 0,1%, ще трябва да повдигнете ръчна рекламация с отдела за таксуване.

резюме

Site5 предлага своите хостинг пакети за гъвкавост, лекота на използване и качество на поддръжката и ясно е помислил какво искат уеб дизайнерите и разработчиците на свободна практика от хостинга. Преминаването на вашите данни от стария ви хост трябва да е просто благодарение на безплатните безплатни миграции, а пускането на VPS на много сайтове е много по-лесно с включената услуга за управление. Потенциалните недостатъци включват липса на специални сървърни планове и факт, че местоположенията на сървъри извън САЩ не винаги са достъпни.

Site5 Често задавани въпроси

 • Къде се намира компанията?

  Пощенският адрес на Site5 е в Хюстън, Тексас в Съединените щати.

 • Специализира ли Site5 за Linux или Windows хостинг?

  Не. Site5 предлага само хостинг за Linux.

 • Сайт5 предлага ли VPS хостинг?

  Да. Наличен е управляван VPS хостинг.

 • Каква гаранция за удовлетвореност се предлага?

  Споделените и дистрибуторски планове идват с 45-дневна гаранция за връщане на парите. VPS пакетите се предлагат с 15-дневна гаранция за връщане на парите. След този 45-дневен или 15-дневен период, няма възстановяване на суми, ако се откажете.

 • Цените за подновяване ли са повече от интро цената?

  В някои случаи да. Site5 предлага отстъпки, ако платите предварително. Можете да заключите първоначалната си отстъпка, като плащате напред с до две години.

 • Какви опции за поддръжка са предоставени?

  Site5 предлага имейл, чат на живо и поддръжка по телефона. Чатът на живо е достъпен 24/7, докато телефонната поддръжка е достъпна от понеделник до петък, 10 AM-6PM EST (UTC -0500).

 • На какви езици е налична техническата поддръжка?

  Поддръжката е достъпна само на английски език.

 • Какъв е минималният срок на договора?

  Клиентите могат да плащат един месец наведнъж, или могат да плащат предварително, до две години. Не забравяйте, че Site5 не предлага възстановяване на суми след първоначалния 45-дневен период на връщане на парите, така че ако отмените частично през своя цикъл на фактуриране, няма да получите провъзстановено възстановяване.

 • Какви ограничения за пространство и пренос на данни има?

  Site5 предлага неограничено дисково пространство и неограничена честотна лента при уеб хостинг планове. Реселърските планове и VPS плановете са ограничени от размера на диска и честотната лента на конкретния план.

 • Предлага ли Site5 пакети за дистрибутори?

  Да. Има няколко планове за дистрибутори, така че можете да разделите и препродадете уеб хостинг пространство на клиенти или клиенти.

 • Как да мигрирам съществуващия си уебсайт?

  Site5 предлага безплатен трансфер на целия ви уебсайт. Безплатната услуга за миграция е ограничена до 25 cPanel акаунти или 10 не-cPanel акаунти. Профилите, които не са cPanel, могат да бъдат мигрирани само ограничено.

 • Какви контролни панели се предлагат?

  Хостинг плановете идват с Backstage, персонализирана тема за cPanel на Site5. Реселърските планове идват с cPanel / WHM. VPS плановете се предлагат с Backstage, но можете да изберете да използвате cPanel / WHM срещу допълнително заплащане.

 • Какви опции за плащане се поддържат?

  Освен основните кредитни карти, клиентите могат да плащат и чрез PayPal.

 • Какво е правилото за архивиране на Site5?

  Резервните копия на сървъра се извършват през нощта и се запазват за 7 дни. Има и опции за изпълнение на вашите собствени архиви.

 • Добър избор ли е Site5 за множество сайтове?

  Да. Той предлага редица опции за множество сайтове. Някои от неговите уеб хостинг планове предлагат неограничена поддръжка на домейн.

 • Какви езици за разработка поддържа Site5?

  Неговите хостинг планове за Linux поддържат Perl, PHP, Python, Ruby и Ruby on Rails.

 • Има ли Site5 инсталатори с едно щракване?

  Да. Инсталаторите с едно щракване за инструменти като WordPress могат да бъдат инсталирани чрез контролния панел Site5 SiteAdmin или чрез функцията Softaculous в cPanel.

 • Предлага ли Site5 поддръжка на Magento?

  Да. Magento се поддържа изцяло от Site5, дори при споделени хостинг планове.

 • Предлага ли Site5 CDN услуги?

  Да. Включена е поддръжката на CloudFlare.

 • Има ли отстъпки от планове за училища и с нестопанска цел?

  Site5 не предлага безплатен хостинг за нестопански печалби.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map