eHost.com приключи: Кои са най-добрите алтернативи?

Какво се случи с eHost

В средата на август 2017 г. eHost обяви, че скоро ще се затвори и че новите потребители трябва да използват iPage. От юли 2018 г. eHost спря да поддържа стари клиенти и ги прехвърли на JustHost
(и Sitelio
за клиенти на техния уебсайт строител).


eHost е хостинг компания със седалище в САЩ, първоначално основана през 1996 г. Компанията е закупена от Endurance International Group (EIG) през 2010 г. и се превърна в една от основните й марки на пазара на хостинг за начинаещи. Той е базиран извън Хюстън, Тексас в Съединените щати, където се намира и неговият център за данни.

eHost Алтернативи

За хора, които намериха eHost за привлекателен, сме съставили алтернативи, които ще работят добре.

Bluehost

Bluehost лого

Bluehost е известен с ангажимента си към WordPress, но предлага пълен набор от хостинг планове за онези, които тепърва започват да хостинг до утвърден бизнес.

Подобно на eHost, Bluehost е част от EIG. В резултат на това те предлагат подобни планове. Всъщност основният им план струва същите като eHost: 2,75 долара на месец. Ако обаче искате да получите план, който да хоства неограничен брой уебсайтове, ще трябва да надстроите до плана Plus на Bluehost, който струва $ 5,95 на месец.

Можете да разберете всичко, което трябва да знаете за Bluehost, на нашата страница за преглед, която включва над 480 отзива на клиенти. Или отидете направо към Bluehost
и вижте какво могат да предложат.

SiteGround

SiteGround лого

SiteGround е най-високо оцененият уеб хост. Те предлагат бързи и изключително стабилни сървъри – с продължителност на над 99,99% при нашите тестове през последната година. Те също предлагат най-добрата подкрепа в бранша.

Недостатъкът на SiteGround е, че те са малко по-скъпи. Основният им план, който поддържа един уебсайт, е 3,95 долара на месец. За да хоствате множество уебсайтове, ще трябва да плащате 5,95 долара на месец – но това идва с много предимства като стадиращ сървър.

Научете повече за SiteGround с нашия експертен преглед (и разгледайте 2 900+ потребителски отзива). Или можете да посетите SiteGround сега
.

A2 хостинг

A2 лого за хостинг

A2 хостингът е подобен в много отношения с SiteGround. Нашите тестове показват, че нейните времена на работа не са толкова добри, но скоростите им за зареждане на страници са значително по-бързи.

Основният (един уебсайт) план A2 е $ 3,92 на месец. Техният неограничен план е 4,90 долара. Най-хубавото е, че цените им за подновяване са по-ниски от Bluehost и SiteGround. Трябва да се помни обаче, че A2 хостингът не е толкова лесен за използване. Ако сте нови за уеб хостинга, може да искате да отидете с другите хостове.

Ако искате да знаете повече, разгледайте нашата страница за преглед, която трябва да отговори на всичките ви въпроси. Тя включва над 260 отзива на клиенти. Или просто кликнете върху A2 хостинг сега
.

Услуги и специализации

eHost поддържаше нещата много прости, само с един Linux споделен хостинг пакет. Планът включваше немерно пространство за съхранение и честотна лента. За бързото стартиране на сайта ви eHost предложи инсталатори с едно щракване, включително приложения като WordPress, Joomla и Drupal. Всички клиенти могат да зададат неограничен имейл адрес, бази данни и домейни. Включени бяха рекламни кредити, за да дадем на вашия сайт начален старт в AdWords и рекламната мрежа Yahoo / Bing.

Планът включва също инструмент за създаване на уебсайт, име на домейн и различни скриптове за електронна търговия и пакети, които да ви помогнат да получите магазин онлайн. Рекламираната цена обаче беше въвеждаща ставка, така че цената за подновяване беше по-висока (обикновено двойно).

Както при повечето основни планове, трябва да имате предвид, че неопределената честотна лента не е непременно неограничена. Компании като eHost наблюдават потребителите, за да се уверят, че използването им попада в приемливи граници. Малко бизнес уебсайтове ще надхвърлят нормалното потребление на ресурси, но ако сте пуснали много скриптове, може да сте помолени да надстроите. Изпълнението на услуги с интензивна честотна лента, като уебсайтове за изтегляне на файлове, обикновено е забранено в този вид планове.

Въпреки че материалът за поддръжка на eHost се отнася до VPS и специализирани сървъри, изглежда, че те не са достъпни за закупуване.

Продължава след потребителски прегледи

Поддръжка и обслужване на клиенти

Поддръжката беше достъпна 24/7 по телефона, чат на живо и имейл. eHost заяви, че на телефонните обаждания ще се отговаря за по-малко от 2 минути. Имаше и набор от онлайн уроци, обхващащи основни задачи за администриране на хостинг.

Ако трябва да мигрирате вашия сайт от друг хост, ще трябва да направите това сами. Миграционната помощ не е предоставена. Ако се премествате от хост cPanel, ходът трябва да е сравнително лесен, тъй като eHost също предоставя cPanel. Преминаването от хост с различен контролен панел би могло да бъде технически сложно и е задача само за опитни потребители.

Инфраструктура и архивиране

eHost използва 24 часов мониторинг на мрежата. Цялата лична информация за вашия акаунт, като например данни за кредитна карта, е събрана с помощта на SSL сигурност и се съхранява на защитени сървъри. Компанията предлага ограничена информация за своя център за данни, различен от местоположението му. Имаше едно, CyrusOne, съоръжение в Хюстън, Тексас.

Бизнес клиентите и здравните специалисти трябва да отбележат, че eHost не е съвместим с HIPAA. Съответствието с PCI също не е гарантирано в неговия споделен хостинг план.

eHost поддържа автоматизирани архиви за всички сървъри, но тези се изпълняват само веднъж седмично. Нещо повече, архивирането се съхранява само за една седмица, преди да бъдат подменени. Всеки акаунт, използвал повече от 20 гигабайта данни, няма да бъде включен в тази резервна схема. eHost ще архивира базите данни на клиентите, но не и файловете. Ако сте били загрижени за загуба на данни, винаги е добра идея да създадете своя собствена резервна система.

Гаранция за ненавременна работа

eHost предложи 99,9% гаранция за продължаване, без да включва планирана поддръжка. Ако не успеят да изпълнят тази гаранция, може да сте получили право на едномесечен кредит по сметката. От вас се очаква да предоставите доказателства за прекомерния престой в рамките на 30 дни след края на месеца, а окончателното решение ще бъде до eHost.

Политики за фактуриране и анулиране

eHost прие плащане чрез основни кредитни карти, банкови преводи, Western Union, чекове и парични преводи. Планът eHost се подновява автоматично, освен ако не са направени други договорености. Клиентът трябваше да гарантира, че информацията за плащанията им остава актуална, за да се избегнат закъснели плащания, тъй като всички сметки, които не са платени в рамките на 15 дни от датата на фактурата, могат да бъдат спрени или прекратени.

eHost предложи 30-дневна гаранция за връщане на пари за споделени хостинг услуги. Всяко анулиране в рамките на този период за първоначалните купувачи ще получи пълно възстановяване, минус цената на регистрацията на домейна. Ще трябва да поискате анулиране, след което пишете на отдела за поддръжка, за да поискате възстановяване на сумата в рамките на 90 дни. Ако сте пропуснали тази стъпка, няма да получите възстановяване.

Анулирането след 30 дни може да доведе до продължително възстановяване на сумата, въпреки че това беше оставено по преценка на eHost.

заключение

Ако имате нужда от основно, споделено хостинг решение, което ще ви позволи бързо да настроите вашето онлайн присъствие с малко караница, eHost веднъж предложи правилното решение. Трите алтернативни хостове, които посочихме тук, трябва да задоволят нуждите на всеки, обслужван преди това от eHost.

eHost.com Често задавани въпроси

 • Предложи ли eHost VPS хостинг?

  Не. EHost предложи един споделен хостинг план. Имаше някои препратки към VPS хостинг в неговата база знания, но няма индикации, че плановете на VPS никога не са били налични.

 • EHost предложи ли хостинг на Windows?

  Не. EHost предложи само един споделен хостинг план за Linux.

 • Помогна ли eHost за миграцията на сайтове?

  Не. EHost не предостави никаква техническа поддръжка за миграция на сайта. Бихте могли сами да мигрирате уебсайтовете си, в зависимост от софтуера или CMS, който използвате.

 • Имаше ли неограничено пространство за съхранение и честотна лента?

  Да. eHost осигури неограничена честотна лента и пространство за съхранение. На практика това обикновено означава, че eHost би очаквал вашият сайт да попадне в разумни граници и че уебсайтът консумира нормални количества ресурси. eHost заяви, че 99.95% от клиентите попадат в тази категория. На всеки клиент, използващ изключително големи количества хранилище или честотна лента, ще бъде издадено предупреждение.

 • Какъв контролен панел беше предоставен?

  Всички клиенти на споделен хостинг бяха снабдени с cPanel. Оказа се, че eHost използва по-рано vDeck.

 • Предоставя ли eHost безплатно име на домейн?

  Да. Имате едно безплатно име на домейн, когато се регистрирате за хостинг акаунта си.

 • Имаше ли гаранция за продължаване на времето?

  Да. eHost гарантирано 99,9% ъптайм, измерен месечно. Ако имате престой извън този период, можете да изискате кредитен кредит за 1 месец. Ако смятате, че вашият сървър не осигурява адекватна производителност, eHost може да ви премести на друг сървър. За целта ще трябва да поръчате нов хостинг акаунт от същия тип, който имате в момента, и след това да повишите билет, за да мигрирате данните си от стария си акаунт в новия. След това можете да промените DNS и да закриете стария акаунт.

 • Предложи ли eHost инсталиране на скрипт с едно кликване?

  eHost предложи Design Suite с всеки хостинг план. Това включва инсталатори с едно кликване за софтуер като WordPress и b2Evolution. Ако имате нужда от по-голяма гъвкавост, можете да поискате Quickinstall за MOJO Marketplace да бъде активиран във вашия акаунт. Това предложи около 100 скрипта, които можете да инсталирате чрез cPanel.

 • Предоставя ли eHost безплатни изображения и други медии?

  Не. EHost не предлага никакви безплатни медии за изтегляне.

 • Какви езици за програмиране бяха налични?

  Всички клиенти бяха създадени с PHP 5.4, но можеха да поискат да преминат към PHP 5.5 или PHP 5.6. Ruby on Rails, PEAR, Python и Perl бяха налични.

 • Приемаше ли eHost плащания от Paypal?

  Да. Можете да плащате чрез PayPal или повечето основни кредитни карти.

 • Може ли да плащате месечно?

  Да. eHost ви позволява да плащате за вашия хостинг месец на месец, така че можете да се откажете по всяко време. Ако решите да платите за година или повече предварително, може да ви бъде предложена отстъпка от цената на хостинга.

 • Имаше ли мрежа за доставяне на съдържание (CDN)?

  Не. Ще трябва да създадете свой собствен CDN, ако искате да използвате такъв.

 • Къде бяха центровете за данни на eHost?

  eHost използва Центъра за данни на CyrusOne в Хюстън, Тексас в САЩ.

 • Бихте ли могли да хоствате повече от един уебсайт?

  Да. eHost ви позволи да използвате неограничени домейни с вашия акаунт.

 • Имаше ли eHost специални оферти за ученици и училища?

  Не. EHost не предлага планове с отстъпка за студенти, училища и организации с нестопанска цел.

 • Имаше ли eHost програма за дистрибутор?

  Не. EHost предлага само един план, който не може да се използва за препродажба.

 • Ще eHost архивира вашия уебсайт за вас?

  Не. Трябваше да създадете архиви ръчно с помощта на cPanel.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map