EasySpace през 2020 г.: Какво казват отзивите на клиентите на EasySpace?

Въведение в Easyyspace

Ако търсите хостинг компания в Обединеното кралство, Easyspace може да се побере в сметката. Основана през 1997 г., компанията е част от iomart PLC и хоства уебсайтове на своите клиенти в шест центрове за данни на Обединеното кралство. Други марки iomart включват RapidSwitch, Melbourne Hosting и iomart Cloud, а групата може да се похвали със 100% време за работа във всички свои компании.


Easyspace предлага уеб хостинг и регистрация на домейни, а споделените хостинг услуги са най-известният му продукт. Компанията също така предлага хостинг по имейл, облачен хостинг, VPS хостинг и специални сървърни планове.

Планове за хостинг на Easyspace

Easyspace предлага добър набор от хостинг, от достъпни споделени хостинг до специализирани сървъри. Всичките му сървъри се намират във Великобритания; компанията има дял в шест центъра за данни в цялата страна.

 • Споделеният хостинг е разделен на четири плана: Pic’n’ Mix, StarterPlus, Business и Site Builder. Pic´ n´ Mix е персонализиран план, а StarterPlus е предварително дефинирано, доста типично споделено хостинг решение. Business е модернизирана версия на StarterPlus, докато Site Builder (наричан също и с тромавото си име EasySiteLive Pro) е много основен тип хостинг за нетехнически потребители.
 • Хостингът на електронната търговия е по същество споделен хостинг, сдвоен с шлюзове за плащане и вградени инструменти за електронна търговия. Има три плана: Starter, Business и Pro; пакетът от най-горния клас включва до 10 000 продукта, обработка на плащания HSBC и WorldPay, продуктови рейтинги, интеграция в eBay и RSS емисии.
 • Облачният хостинг се предлага в три плана: бронз, сребро и злато. Всички се базират на платформата VMWare и се цени месечно. Потребителите могат да изберат една от шест Linux операционни системи или три версии на Windows.
 • VPS хостингът може да бъде закупен или с Windows, или с Linux; всеки от тях е разделен на три плана. Всички включват 24/7 поддръжка и контролен панел, Plesk. Има и опция за персонализиране на предлаганите VPS планове или закупуване на VPS MetaTrader.
 • Има четири предварително определени пакета за специализирани сървъри, ако включите пакета за бюджет. Отново потребителите могат да ги персонализират, ако желаят. Потребителите могат да изберат SSD твърд диск и да изберат Windows или Linux за тяхната операционна система.
 • Easyspace предлага goMobi, пакет за мобилни уебсайтове, като отделно хостинг решение. Софтуерът gMobi е по същество инструмент за създаване на сайтове.

При такъв огромен набор от услуги е трудно да се каже какъв е приоритетът, но на споделения хостинг се дава централна сцена на сайта. Като каза това, не мисля, че някой би почувствал, че има липса на избор.

Време за почивка / престой в Easyspace

Освежаващо е да видите хостинг във Великобритания, предлагащ 100% гаранция за продължаване, тъй като изглежда, че малцина са в състояние да направят това. Въпреки това, Easyspace прави – и прилага гаранцията за всичките си услуги, от най-евтиния споделен хостинг план до най-горния му специализиран сървър. Компанията също има страница със системно състояние, но тя не показва никакви исторически данни и не беше актуализирана повече от три седмици, когато посетих.

Easyspace очевидно е много горд с шестте си центрове за данни на Обединеното кралство (разположени в Глазгоу, Манчестър, Мейдънхед, Нотингам, Лестър и Лондон) и ги популяризира в своя уебсайт. Всички съоръжения са собственост и се експлоатират от компанията, което е много впечатляващо. В секцията, посветена на сървърите, има подробна информация за удобствата на всеки център за данни: всеки има пълна сигурност с достъп до Smart Card, N + 1 HVAC покритие и противопожарно захранване, две независими захранвания плюс UPS и дизелови резервни копия, плюс технически инженери на място, които са всички служители на Easyspace.

Клиентите на споделени хостинг планове могат да изберат да предоставят резервно копие, ако желаят – това включва подвижна 8-седмична архивиране на целия акаунт, включително всякакви бази данни. Вероятно това не е безплатно и трябва да бъде платено. Услугите за архивиране на други планове, включително специализирани сървъри, са допълнителна опция. Easyspace изобщо не предлага никакви резервни копия, освен ако клиентът не ги плати и няма да гарантира, че архивирането е валидно, дори и да плащате.

Поддръжка на Easyspace

Както очаквате, целият персонал за поддръжка на Easyspace се намира във Великобритания. Поддръжката по имейл и билети се предоставя 24/7.

За да се свържат по телефона, клиентите трябва да набират номер 0370. 0370 номерата се таксуват с географски тарифи, подобни на номера на 0870 и за съжаление не са безплатни. Не можах да намеря информация за обхвата на работното време за телефонна поддръжка, но изглежда, че тя не се предлага 24/7.

Останалата информация за поддръжката на Easyspace е скрита далеч и видима само за плащащите клиенти, така че не беше възможно да се оцени качеството на предоставения материал за поддръжка.

Easyspace в новините

Не открих новинарски новини за Easyspace, така че трябва да приемем, че хостингът му е сравнително надежден и стабилен.

Панел за управление на Easyspace

Както бе споменато по-рано в прегледа, Plesk се предлага на хостинг планове на VPS. Клиентите на специален сървър могат да избират Plesk (Linux / Windows) или cPanel (само за Linux), но това се таксува като надстройка.

Клиентите на споделения хостинг трябва да използват персонализирания контролен панел на Easyspace. Тъй като информацията за поддръжката й е заключена извън гледката, не е възможно да се установи какво представлява контролния панел.

Екстри на Easyspace

Клиентите на споделен хостинг получават 75 паунда от кредита в Google Adwords, но те трябва да депозират 25 британски лири, за да заявят това. Клиентите получават също кредити за MailingManager, програма за имейл маркетинг и безплатна пробна версия на пакет за електронна търговия. Инсталаторите с едно щракване включват 50 пакета: WordPress, Joomla, Mambo, osCommerce и други.

Както може да очаквате, клиентите на други хостинг планове (включително облачни и VPS хостинг) не получават бонуси за подслаждане на сделката.

Политика за гаранция / анулиране на връщане на парите в Easyspace

Срокът за гарантиране на връщане на парите на Easyspace е много кратък – само 7 дни. Заявките за анулиране трябва да се повдигат през контролния панел на домакина, използвайки системата за издаване на билети.

Много хостинг пакети на Easyspace се предоставят за дълги срокове от няколко години. Важно е да проучите подробно Общите условия на Easyspace, за да сте сигурни, че знаете правата си, ако искате да отмените. По принцип всички изплатени пари са невъзстановими и всички пакети ще се подновят автоматично, освен ако не бъдат анулирани. Ако методът на плащане се провали, може да бъдете таксувани £ 15 за изпратено до вас писмо. Ако решите да подновите ръчно, ще бъдете таксувани £ 3 допълнително.

Обобщение на Easyspace

Easyspace очевидно инвестира в качество и хостинг плановете му са всеобхватни и на добра цена. Обединените центрове за данни на Обединеното кралство ще се харесат на клиенти в Европа и фактът, че управлява собствени съоръжения, определено работи в негова полза. Хубаво е да видите как хостинг компания открито обсъжда своите съоръжения и ги популяризира на своя уебсайт.

За съжаление, има някои дяволи в детайлите, когато става въпрос за хостинг пакетите на Easyspace. Изглежда, че телефонната поддръжка е ограничена и се предоставя чрез безплатни телефонни номера. Издаването на персонализиран контролен панел ще бъде основен недостатък за по-опитните хостинг потребители на споделени хостинг планове. Дори плановете на VPS не предлагат опция cPanel, което е истински срам, тъй като това е нещо, което много клиенти търсят.

Въпреки това, Easyspace очевидно е компания, която се грижи за своите клиенти и е вложила време и усилия в разработването на цялостни хостинг планове. От вас зависи да решите дали желаете да търгувате кратка гаранция за връщане на пари за „истинска“ хостинг компания във Великобритания.

Често задавани въпроси на EasySpace

 • Предлага ли EasySpace хостинг на Windows?

  Да. EasySpace предлага както Linux, така и Windows хостинг в зависимост от вашите предпочитания.

 • Предлага ли EasySpace някакви миграционни услуги?

  Не точно. Те предлагат някаква помощ при миграцията и ще помогнат при миграция на място за по-големи проекти, но само за Microsoft 365 или MS Exchange миграции.

  За WordPress или други уеб приложения за ОС те не предлагат никаква поддръжка.

 • Какъв вид хостинг предлага EasySpace?

  EasySpace предлага споделени, VPS и специализирани планове както на Linux, така и на Windows сървъри с множество нива на обслужване за всеки продукт.

  Те също предлагат хостинг за дистрибутори, но само като част от сестринската им компания Easynic.

  Техните VPS и специализирани хостинг услуги идват напълно управлявани, полу-управлявани и самостоятелно управлявани.

  Те също така предлагат различни специализирани продукти за споделен сървър, специфични за електронната търговия, бизнеса, блоговете и стартовите пакети.

 • Какви опции за плащане предоставя EasySpace? Има ли отстъпка за подписване на по-дълъг договор?

  EasySpace таксува ежегодно за техните споделени планове и месечно за своите VPS и специални опции.

  Клиентите на споделен хостинг могат да получат до 20% отстъпка, ако купят пет години хостинг наведнъж.

  Приемат се плащания с кредитни карти, както и алтернативни методи за плащане. Компанията приема както PayPal, така и Worldpay плащания.

 • Получавате ли безплатен домейн с хостинг?

  Всеки споделен хостинг план включва един домейн за година (.co.uk са включени за две години) и неограничен поддомейни. VPS и посветен хостинг не включва безплатен домейн, но можете да го закупите от EasySpace.

 • Включена ли е поверителност на Whois?

  Не, но се предлага за закупуване.

 • Каква поддръжка е налична?

  EasySpace предлага телефонна поддръжка, базирана във Великобритания, 9:00 – 17:30, от понеделник до петък. Те също имат система за издаване на билети и база знания с ръководства за самопомощ.

 • Поддръжката е налична на няколко езика?

  Не. Поддръжката е достъпна само на английски.

 • Къде са центровете за данни на EasySpace?

  EasySpace има 10 центрове за данни, изпъстрени във Великобритания в Лондон, Глазгоу, Лестър, Нотингам, Манчестър и Мейдънхед. Седалището им е в Глазгоу.

 • Какви езици за програмиране поддържат?

  EasySpace поддържа PHP 5.6, Perl 5.10.1 и Phyton за Linux и ASP.Net 4.5 за Windows.

 • Има ли EasySpace гаранция за връщане на парите?

  Да, те имат 7-дневна гаранция за връщане на парите за всички нови покупки в уеб хостинг.

 • Има ли EasySpace гаранция за ъптайм?

  Да, те имат 100% гаранция за ъптайм за всеки календарен месец за всички свои хостинг продукти.

  Тази гаранция покрива само клиентите за престой, причинен от EasySpace, а не смекчаващи фактори.

  Кредити се предоставят, ако EasySpace не изпълни тази гаранция. Свържете се с поддръжката на клиенти за повече информация.

 • Какви приложения мога да използвам с EasySpace?

  EasySpace осигурява инсталиране с едно щракване на над 50 различни приложения с всичките им споделени хостинг планове, включително WordPress, Joomla, b2evolution и Drupal.

  Те също така имат достъп до колички за пазаруване в електронна търговия на безплатна пробна версия, но в крайна сметка те получават допълнителни разходи.

 • Какви функции за защита предлага EasySpace?

  SSL сертификатите могат да се добавят към всеки хостинг продукт за допълнителни годишни разходи. EasySpace разполага с пълна гама от SSL сертификати, налични в зависимост от това от какво ниво на сигурност се нуждаете.

  Функциите за електронна поща в техните споделени планове също могат да бъдат осигурени с имейл вируси и филтри за спам срещу допълнително заплащане.

  EasySpace също защитава собствените си сървъри от DDoS атаки и има 24/7 сканиране на вируси и зловреден софтуер.

 • Какъв контролен панел предлага EasySpace?

  Те предлагат Plesk за техния VPS продукт и Plesk или cPanel за своя Cloud VPS.

  За своите специализирани сървъри те имат Plesk, cPanel или ESCP, собствен патентован контролен панел.

  Техните споделени планове идват безплатно със собствен ESCP с възможност за надграждане до Plesk (на цена).

 • Какво означава EasySpace под „неограничена честотна лента“.

  Това не е неограничено. Това означава, че ограниченията на правилата им за справедливо използване са достатъчно високи, че повечето клиенти никога няма да ги ударят – което ги прави неограничени.

  Споделените планове получават 250 GB на месец честотна лента, VPS получават 1 TB на месец, а специализираните сървъри получават 5 TB на месец.

 • И какво означава EasySpace под „неограничено съхранение“?

  За съхранение те не предоставят цифрова капачка, но вместо това очертават няколко неща в правилата за честна употреба, които не сте позволени да правите, включително използването на вашето хранилище за архивиране на файлове и съхраняване на медии. Вижте тяхната политика за честна употреба за повече информация.

 • EasySpace предлага ли CDN услуги?

  Не, те не предлагат CDN услуги. Те обаче предлагат кеширане на SSD.

 • Какви системи за архивиране има EasySpace?

  Всички споделени планове включват ежедневно архивиране.

  На всички свои хостинг продукти те предлагат архивиране и възстановяване, което архивира сайт на всеки 8 седмици, като клиентите избират дали искат да запазят това старо копие или просто да го напишат.

  Тази опция е включена в някои по-високи нива на споделен хостинг, но за повечето планове трябва да се добави за допълнителни разходи.

  Техните специализирани сървъри могат също да добавят резервно копие в облак с допълнителни разходи на GB.

 • Има ли EasySpace инструмент за изграждане на уебсайт?

  Да. Те предлагат както услуги за уеб дизайн, така и достъп до собствения си конструктор на уебсайтове за плъзгане и пускане, EasySiteLive PRO. Той се предлага срещу допълнително заплащане, но включва безплатна пробна версия. Свържете се с клиентите за повече информация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map