Codero през 2020 г.: Какво казват отзивите на клиентите на Codero?

Codero Въведение

Уеб хостинг услугите на Codero са насочени пряко към бизнес и корпоративни потребители. Със 100% гаранция за продължаване на време и SSAE 16 сертификатите, ценовите планове на Codero пропускат споделения хостинг изцяло, като натискат посветен, облачен и управляван хостинг в челната част на началната си страница.


Основана през 1992 г., сега Codero се възползва от ръководството на изпълнителен директор с богат опит в бранша. Преди Sayegh е работил за HP, Dell и Rackspace и има девет патента на името си. Той се присъедини към компанията в началото на 2012 г. Целият мениджърски екип може да се похвали с впечатляваща квалификация и богат опит в ИТ индустрията.

Компанията е със седалище в САЩ и изглежда е частна собственост. Codero има два офиса, единият в Lenexa, KS, а другият в Austin, TX.

Хостинг планове

Codero не предлага споделен хостинг. Те предлагат множество безплатни хостинг планове, с множество опции за всеки тип хостинг в Linux и Windows варианти. Би било невъзможно да се покрие подробно всяка от тях поради чистия брой опции, но ще разгледам някои основни функции.

Ако търсите посветен хостинг, Coder предлага повече от 35 опции, които варират в зависимост от хардуера на сървъра, оперативната памет, кеша, процесора и цената. Възможно е да филтрирате и сравните списъка, за да получите кратък преглед на специалните пакети, които разглеждате.

Можете също така да изберете от три центъра за данни (Phoenix, Ashburn или Chicago), за да получите възможно най-доброто време за отговор от вашия специализиран сървър. Смарт сървърите комбинират функциите на хостинг в облак с удобството и силата на посветен, въпреки че тези планове идват на по-висока цена.

Облачният хостинг може да бъде закупен на час или месечно и се предлага в три варианта: едно ядро ​​плюс 1 GB RAM, две ядра плюс 2 GB RAM или 4 ядра плюс 4 GB RAM. Всички предлагат 50 GB място за съхранение.

Клиентите, които искат да направят план за управляван хостинг, имат четири опции: Специализирана с платена поддръжка, Basic Managed, Select Managed и Premium Managed. Отстраняване на неизправности и архивиране са включени само в най-скъпия план, като при тези планове плаща се и изплатената поддръжка.

Uptime / Престой

За разлика от много споделени уеб хостове, Codero поставят огромен акцент върху ъптайма – толкова много, че предлагат 100% гаранция за ъптайм.

Компанията притежава и управлява три центрове за данни: един в Ашбърн, един в Чикаго и един във Финикс. В уебсайта на компанията се казва, че Codero ще открие още два центъра за данни през 2013 г.: един във Великобритания и един в Амстердам. Инструментите за тестване на скоростта позволяват на клиентите да определят кой център за данни е най-подходящ за тях.

Всички съоръжения на Codero са впечатляващо оборудвани. Всяка от тях има 12-инчови стоманобетонни стени, тавани с гумена изолация и спецификации от Tier III. Сигурността се осигурява чрез денонощен персонал, видеонаблюдение, мантрапи, биометрични брави и други. По отношение на продължителността на работа, Codero разполага с дизелови резервни копия, излишна мощност, N + 1 UPS модули и 48-часови възможности за резервно захранване.

Codero предлага зелен хостинг и това стига по-далеч от някои споделени хостове, които просто купуват кредити, за да компенсират емисиите, въпреки че компанията прави и това. Но в допълнение, Codero всъщност дава възможност на клиентите да изберат сървъри с ниска мощност и натиска облачния хостинг като екологична алтернатива на традиционните хостинг услуги. Нейните центрове за данни са модифицирани така, че да използват по-малко електроенергия и също така засаждат дървета, за да компенсират емисиите.

Резервните копия са изискуеми, тъй като са насочени главно към специализирани хостинг клиенти. Всички бюджети са покрити, от FTP архивиране до пълно управлявано осигуряване на архивиране с планиране.

поддържа

Codero са една от малкото хостинг компании, които уточняват местоположението на техния отдел за техническа поддръжка. Цялата поддръжка се предоставя от екипи на САЩ, а поддръжката е достъпна денонощно, през цялата година. Предоставят се високо технически информационни таблици, в които подробно се описват точните характеристики на техните сървъри и услуги.

Отделът за техническа поддръжка е достъпен чрез телефон (само за американски номера), Skype, чат на живо (два канала, един за продажби и един за поддръжка), оскъдна, но активна емисия в Twitter и система за поддръжка на билети. Възможно е също така да се свържете с Codero чрез имейл формуляр или да потърсите в тяхната база знания, която е изчерпателна и подробна.

Компанията има страница за състоянието, която редовно се актуализира и клиентите могат да се абонират за актуализации на състоянието много лесно чрез RSS. С бели книги, справочна документация и речници, които са свободно достъпни на сайта, това очевидно е компания, която подхожда сериозно към подкрепата.

В новините

През март 2011 г. Codero беше обект на мащабна DDOS атака с произход от Китай. Атаката бе насочена към един конкретен сайт, хостван от Codero, въпреки че засегна и много други уеб хостове.

Твърди се, че до 5000 от сървърите му са засегнати в неговия център за данни Phoenix и неговите телефонни и чат услуги също са били прекъснати, което означава, че притеснени клиенти не могат да преминат, за да разберат какво не е наред. Компанията публикува актуализации в Twitter.

По това време главният изпълнителен директор на компанията Джонатан Еварт се премести бързо, за да публикува блог на уебсайта на компанията, в който обяснява произхода на атаката и как служителите на Codero са действали, за да я овладеят. Съдейки по коментарите по неговия пост, вярата на клиентите в Codero не изглеждаше разклатена, въпреки престоите.

CNET
Блог на Codero

Контролен панел

Тъй като Codero се концентрира върху специални хостинг планове, изборът на софтуер за контролен панел изцяло зависи от потребителя. Всички Cpanel, Plesk и WebMatrix са налични (опциите на Linux струват допълнително).

В допълнение, потребителите могат да избират операционната си система от редица различни версии на Linux и Windows. Инсталирането на Windows се предлага с такса за настройка и месечна такса за лиценз; Инсталирането на Linux е безплатно.

Codero Extras

Codero не предлага традиционни безплатни подаръци и ваучери, за да примами потребителите, но има редица отстъпки и оферти.

На новите клиенти се предлага отстъпка, която се прилага, стига потребителят да е платен клиент, което е впечатляващо. Codero също използва гаранция за съвпадение на цените и други отстъпки и оферти за честотна лента.

Политика за гарантиране / връщане на пари

Изглежда няма гаранция за връщане на пари за клиентите на Codero. Въпреки това, 100% гаранцията за продължаване на времето е плюс. Всички клиенти, засегнати от сривове в мрежата, получават автоматично възстановяване на сумата от 5% за всеки час престой, до максимум 100% възстановяване във всеки даден месец.

резюме

Ангажиментът на Codero към върхови постижения е очевиден и плановете му за хостинг се продават по качество, а не като количество. Този вид услуга никога не е евтина, но 100% гаранциите за продължаване на времето са рядкост и Codero е един от малкото домакини, които предлагат това в своите специални планове.

С богат опит в бранша, огромно количество помощни материали и множество специализирани и облачни хостинг пакети, от които да избирате, корпоративните клиенти ще се насладят на стабилността и удобството, които Codero предлага. Да, този вид услуга струва пари, но фактът, че една компания може да излезе от масивна DDOS атака с клиенти от тяхна страна, е свидетелство за лоялността, която вдъхновява.

Често задавани въпроси на Codero

 • Какви хостинг услуги предоставя Codero?

  Codero предлага посветен и облачен хостинг. Всеки от тях се предлага в различни нива, като по-високите нива обикновено осигуряват повече честотна лента, дисково пространство и скорост. За посветени хостове повече пари ще получат и по-добър сървър (например по-бързи процесори). Те също имат продукт, наречен хибриден хостинг.

 • Какво е хибриден хостинг?

  Хибридният хостинг по същество е специализиран сървър с мащабируемост на облачна хостинг система. Той свързва специален сървър към облачна мрежа, така че можете да увеличите мащаба, ако е необходимо.

 • Така че няма споделен хостинг?

  Правилно, без споделен хостинг. Облачното им решение наистина започва сравнително евтино, за да се превърне в конкурент срещу споделен хостинг. Свържете се с клиентите за повече информация относно ценообразуването в облак.

 • Предлагат ли продукт, специфичен за дистрибутор?

  Да. Те имат специфична програма за дистрибутори, която включва отстъпка в зависимост от обема на сървъра, който наемате.

 • Какви опции за сигурност са налични с Codero?

  Те предлагат Codero Cloud Firewall, включена във всички облачни хостинг пакети, които предлагат подобрена сигурност. Те също предлагат DDoS защита чрез CloudFlare и имат възможност за услуги за управлявана защитна стена срещу допълнително заплащане.

 • Кодеро има ли CDN?

  Да, те предлагат CDN услуга чрез CloudFlare. Това включва допълнителна защита от DDoS атаки в допълнение към увеличената скорост на уеб страниците.

 • Какви опции за архивиране са налични с Codero?

  Те предлагат както възстановяване при бедствия (чрез EVault), така и редовни резервни услуги (чрез R1Soft или EVault) за техните специализирани сървъри срещу допълнително заплащане.

 • Има ли неограничено дисково пространство и честотна лента в плановете на Codero?

  Не. Всеки план има ясни ограничения за дисковото пространство и честотната лента.

 • Къде се намират центрове за данни на Coderos?

  Те управляват три центъра за данни: във Финикс, Далас, Ашбърн, Вирджиния.

 • Каква поддръжка предлага Codero?

  Те предлагат чат на живо и денонощна поддръжка по телефона, както и база от знания и система за билети. Те също така поддържат акаунт в Twitter за актуализации относно състоянието на услугите им.

 • Какъв вид гаранция за ъптайм предлага Codero?

  Те предлагат 100% гаранция за ъптайм. Те ще кредитират Вашата сметка 5% за всеки 30 минути, когато сървърът ви е изчезнал. Вижте Codera SLA за пълни условия.

 • Как мога да плащам с Codero? Какви са циклите на фактуриране?

  Техните цикли на фактуриране работят месечно и клиентите могат да плащат чрез основна кредитна карта, банков превод, PayPal или чек.

 • Има ли стандартни отстъпки?

  Да. Те редовно провеждат промоции (вижте уебсайта за подробности), както и отстъпки, достъпни за предварително плащане месеци предварително. Те имат и съответствието на цената на Codero.

 • Какво съвпада с цената на Codero?

  Съответствието на цените е обещание на Codero да съвмести цената на всеки конкурент за един и същ продукт и услуга. Просто трябва да качите офертата или да се свържете с обслужването на клиенти с цената и спецификациите, за да я получите.

 • Какви приложения мога да използвам?

  Codero не предлага поддръжка на приложения чрез инсталатор с едно кликване. Можете обаче да инсталирате нещо като Softaculous за инсталиране на приложения с едно щракване сравнително лесно с контролен панел за малка допълнителна такса.

 • Какъв контролен панел мога да използвам с Codero?

  Те предлагат Plesk Control Panel или RESTful API на своите облачни сървъри (в зависимост от това за каква ОС изберете). За своите специализирани сървъри клиентите могат да избират и cPanel.

 • Какви езици за програмиране мога да използвам с Codero?

  Тъй като предлагат само облачни и специализирани сървъри, клиентите могат да използват какъвто език за програмиране искат.

 • Помага ли Codero при миграцията на уебсайтове?

  Не, те нямат помощ за миграция на уебсайтове. Те обаче препоръчват услуга за миграция, която можете да използвате срещу допълнително заплащане.

 • Codero предлага ли инструменти за изграждане на уебсайт?

  Не. Codero не предлага никакви инструменти за изграждане на уебсайтове или друга помощ за начинаещ хостинг. Те са склонни да се харесат на тези с по-значителни хостинг нужди.

 • Има ли партньорска програма с Codero?

  Да, има. Те изпълняват своите партньорски програми чрез комисия Junction и мащабират своите изплащания в зависимост от стойността на продажбата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map