Aplus през 2020 г .: Какво казват отзивите на клиентите на Aplus?

Въведение в Aplus

Aplus хостинг е специализиран в споделен хостинг на евтини цени, а плановете му се базират на инструменти за създаване на сайтове. Тя е насочена към бизнес потребителите, които искат бързо да създадат два или три уебсайта или магазини за електронна търговия, без да се задълбочават в технически подробности.


Хостинг доставчикът има сложно минало. Основана е като дъщерна компания на Abacus America, Inc през 1993 г. През годините компанията е свързана с редица други компании, включително Names4Ever и TheDomainRegister (сега огромни домейни). Aplus започва да предлага уеб хостинг услуги през 1998 г. и е закупена от Catalyst Investors, компания със седалище в Ню Йорк, през 2006 г. Сега тя е собственост на Deluxe Corp, компания за бизнес услуги в размер на 1,4 милиарда долара, която предлага редица печат, хостинг и проверка услуги.

Седалището на Aplus е в Shoreview, MN, в корпоративната сграда Deluxe.

Холус планове на Aplus

Хостингът на Aplus има три основни плана, които са базирани на Linux.

Първият е бизнес план, който предлага два безплатни домейна, 100 имейл адреса, 200 GB пространство за съхранение, 2000 GB честотна лента и създаването на уебсайт.

Професионалният план включва 3 безплатни домейна, 250 имейл адреса, 300 GB място за съхранение, 3000 GB честотна лента, създаване на уебсайт и допълнителен инструмент за създаване на сайтове, Mobile Express, за мобилни сайтове.

Планът за електронна търговия включва неограничено пространство за съхранение и честотна лента, 500 имейл адреса и редица скриптове за електронна търговия: EasyStoreMaker Pro, osCommerce и Pinnacle Shopping Cart.

Ограничение от 2 GB се прилага за всяка пощенска кутия, хоствана на сървърите на Aplus.

Аплус Uptime / Престой

Политиката за гарантиране на нивото на обслужване на Aplus посочва 99,9% гаранция за продължаване, която съдържа редица неудобни клаузи.

99,9% цифрата е средно за три месеца, а не за един месец. Гаранцията важи само за „критични“ услуги: имейл, хостинг и т.н. В случай, че Aplus не изпълни обещанието си за продължаване, клиентите могат да поискат възстановяване в размер на 10% -50% от месечните си такси за обслужване.

За да предявят иск по гаранция за продължаване на време, 20% от клиентите на Aplus трябва да са засегнати от същия проблем. Клиентите също трябва да поискат кредита си в рамките на 60 дни след края на месеца, когато възникна проблемът.

Ако нивото на услугата падне под 92%, клиентите имат право да прекратят договора си без неустойка.

Съобщение за пресата от 2008 г. сочи, че центърът за данни на Aplus се намирал във Phoenix, AZ. Това прессъобщение предхожда придобиването на компанията от Deluxe Corp, така че не е ясно къде се намира нейният център за данни в момента.

Поддръжка на Aplus

Aplus предлага 24/7 поддръжка чрез имейл формуляр, чат на живо и телефонен номер в САЩ. Клиентите са помолени да се свържат с отдела за обслужване на клиенти в Deluxe for Business, за да регистрират заявки за поддръжка.

Той твърди, че предлага уики и често задавани въпроси, но не можах да ги намеря на уебсайта, въпреки че е възможно те да са скрити зад страница за вход. Връзката към Центъра за обучение отвежда потребителите до фирмен блог, който обхваща общи теми за уеб хостинг, а не нещо специфично за компанията.

Хостингът на Aplus има активни страници в Twitter и Facebook. Емисия в Twitter е чисто еднопосочен поток от съобщения и ретуити. Персоналът взаимодейства с клиентите на страницата във Facebook, въпреки че обикновено дискусиите се изпращат по имейл доста бързо.

Потребителите трябва да отбележат, че търсенето на уебсайта на Aplus.net за поддръжка и информация търси също MerchEngines, Deluxe For Business, Deluxe Social, LogoMojo и EasyContact. Добре е да стесните търсенето си, ако търсите нещо конкретно за хостинг продуктите на Aplus.

Aplus в новините

Не можах да намеря каквато и да е преса, свързана с услугите на Aplus, след като тя беше придобита от Deluxe Corp, така че не изглежда, че домакинът е срещал проблеми с висок профил, които привлякоха вниманието на репортерите.

Контролен панел на Aplus

Aplus предлага персонализиран контролен панел, наричан просто DFB Control Panel. Не се споменава за Cpanel, Plesk или друг стандартен панел, който се предлага на клиентите, така че е безопасно да приемем, че това е единствената налична опция.

На уебсайта на компанията няма документация за контролния панел на DFB и няма помощна документация, която да описва неговите функции.

Същият контролен панел се споделя между клиентите на Aplus, EasyContact и MerchEngines, които са всички компании, собственост на Deluxe Corp.

Aplus Extras

Единствените безплатни предложения, предлагани на клиентите на Aplus, са безплатните имена на домейни, които получават при регистрация: два безплатни домейна на най-евтиния план, три на другите два плана. Тези домейни са безплатни само за една година и трябва да бъдат подновени и платени след това. Няма оферти за рекламни кредити.

Инсталаторите и скриптовете с едно щракване включват инструмент за проучване, уики инструмент, WordPress, phpBB, Joomla и Coppermine Photo Gallery. Клиентите на електронната търговия имат достъп до три допълнителни скрипта за електронна търговия.

Основното предложение на Aplus е неговият създател на сайтове, EasySiteWizard Pro и няколко създатели на мобилни уебсайтове. Професионалният план включва един допълнителен конструктор на мобилни сайтове, Mobile Express DIY; това може да се привърже към друг план срещу заплащане. Останалите двама строители на сайтове получават допълнителни плащания по трите плана.

Декларация за гаранция / анулиране на връщане на пари от Aplus

При регистрация за Aplus клиентите имат спокойствието, което идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Въпреки това няма информация за гаранцията в нейния документ за Условия за ползване или на нейния уебсайт.

Резюме на Aplus

Плановете за хостинг на Aplus са съсредоточени около инструментите за създаване на уебсайтове; допълнителни функции съществуват, но те са доста добре скрити. Възможно е да създадете уебсайт с помощта на EasySiteWizard Pro и да надстроите до WordPress във времето.

Освен това Aplus има предимството да бъде подкрепена от масивна компания, което означава, че услугите му трябва да бъдат доста стабилни. Функциите му за поддръжка обаче са централизирани в Dexluxe Corp и изглежда, че един и същ отдел за поддръжка обслужва редица различни уебсайтове.

Бях по-притеснен от липсата на информация в уебсайта, но беше трудно да разбера кой е собственик на компанията, докато не проучих другаде. Гаранцията за връщане на пари от Aplus също не е добре дефинирана, а гаранцията за 99,9% ъптайм има редица строги клаузи, които я правят доста непривлекателна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map