Vapaus linkittää!

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Tutkiessasi verkkosivustoa, saatat olla saanut vähän tekstiä siitä, että sinulla on lupa linkittää sivuston sivuille. Tämä on saattanut tuntua oudolta, koska suurin osa ihmisistä olettaa, että linkitys muille verkkosivustoille on oikein. Itse asiassa useimmat verkkosivustojen omistajat ovat innoissaan, kun teet niin.

Mutta kaikki sivustot eivät tunnu samalla tavalla. Erityisesti jotkut uutissivustot näkevät uutisten kerääjiä, jotka julkaisevat otsikoita ja katkelmia artikkeleistaan ​​plagioinnin muodossa.

Ja se ei ole paljon harppaus nähdä uutiskirjeiden muodostuminen varkauden muodossa linkkien näkemiseen lainkaan plagiointia. Monet uutissivustot ovat pitäneet ongelmia linkittämistä niihin. Ja jotkut ovat lobbaaneet hallituksia tekemään tästä käytännöstä laitonta.

Uutilähteiden näkökulma

Tämä ei ole täysin kohtuuton tapa katsoa asioita. Useimmat ihmiset saavat uutisia mielipiteiden avulla, jotka tiivistävät uutisia. Ja koska mielipiteitä on paljon halvempaa kirjoittaa kuin ilmoitettuja artikkeleita, uutislähteet eivät ole täysin väärässä ajatellessaan, että uutisten kerääjät ja mielipiteiden kirjoittajat varastavat työnsä.

Samoin uutisryhmät ja mielipiteiden kirjoittajat ovat loistava lähde lukijoille alkuperäisille artikkeleille. Ja heidän merkitseminen plagioijiksi on ainakin kyseenalainen käytäntö. Lisäksi tämä käytäntö on jatkunut sanomalehtien alusta lähtien.

Mutta tosiasia on edelleen: uutislähteet ajavat ajatusta, että artikkeleihin linkittäminen on varkauden muoto.

Se tapahtuu kaikkialla maailmassa

Jotkut maat ovat antaneet lakeja, joiden avulla linkittäminen muiden verkkosivuille on laitonta. Sitä pidetään eräänlaisena tekijänoikeuksien loukkauksena.

Espanja

Espanja on keskittynyt suuressa osassa tätä. Se loi niin kutsutun Google-veron. Ajatuksena oli veloittaa Googlelta ja muilta uutisten kerääjiltä linkittäminen uutislähteisiin. On hiukan outoa, kun otetaan huomioon, että Google ja vastaavat sivustot tarjoavat suurimman osan näiden sivustojen liikenteestä.

Lisäksi se muistuttaa paikallisten uutislähetystoiminnan harjoittajien estämistä raportoimasta esimerkiksi New York Timesin ilmoittamia tietoja..

Intia

Eri asiasta on keskusteltu Intiassa jo vuosia. Se on avoimemmin poliittista, jolloin paikallisten poliitikkojen annetaan syytteeseen Internetin käyttäjiä ilmaista mielipiteensä. Vuonna 2015 Intian korkein oikeus puolusti yksilöllisiä ilmaisuoikeuksia Internetissä.

Mutta tuomioistuin päätti olla vastustamatta nykyistä verkkosivustojen estojärjestelmäänsä, jota on kritisoitu siitä, ettei sillä ole riippumatonta valvontaa.

Euroopan unioni

Aikaisemmat lait ovat huolestuttavia. Mutta isompi kysymys on, miten ne kasvavat. Todennäköisesti suurin huolenaihe on koko EU: n pyrkimys tarjota espanjalaistyylinen ”link-vero”.

Kuten Techdirt esitti yllä olevaan artikkeliin, ”Perusajatuksena on, että innovaatioiden epäonnistuneet sanomalehdet haluavat syyttää kolmansien osapuolten kokoajaa (lähinnä Google News) siitä, että se” vahingoittaa ”liiketoimintaa, koska linkittää tarinoihin katkelmien avulla, ja sitten lähettää liikennettä noille sanomalehtien verkkosivustoille. ”

Kuvittele rajoitettu tulevaisuus

Useimmille sisällöntuottajille tämä ei ole koskaan ongelma. Mutta monet suuret uutistoimistot haluaisivat, että muut maksavat etuoikeuden linkittää sisältöönsä. Tällaisten lakien tuloksena olisi muuttaa Internetin luonnetta perusteellisesti ja rajoittaa huomattavasti reilun käytön määritelmää.

Nykyään kohteina voivat olla Google ja Yahoo, mutta lopulta se voi olla mikä tahansa verkkosivusto – etenkin sosiaalisen median verkkosivustot. Kuvittele, jos ihmiset eivät voisi twiittiä äskettäisestä lentokone-onnettomuudesta tai luoda Facebook-viestiä suuresta myrskystä – maksamatta sanomalehteä. Ja muista: tämä olisi sanomalehti, josta hyötyisi lisääntynyt liikenne heidän verkkosivustoilleen.

Tärkeämpää on kuvitella kielteisiä vaikutuksia poliittiseen keskusteluun, jos henkilökohtaisten bloggaajien olisi maksettava linkittää uutisiin, jotta lukijat pääsevät kertomaan tarinoistaan..

Tämän ja muiden syiden seurauksena on tärkeää, että kaikki Internet nousevat seisomaan ja sanovat “Ei!” Ja juuri siitä linkitetään kampanjan linkitysvapaus.

Pysy avoimen Internetin puolesta

Mikään ei ole avoimen internetin kannalta oleellisempaa kuin linkitysmahdollisuus. Se on linkki, joka tekee verkosta vallankumouksellisen tekniikan, josta se on. Internet ilman linkkiä on kuin vuoden 1987 internet. Harvat meistä haluaisivat mennä takaisin kolmeen vuosikymmeneen.

Taistelujen aika on nyt! Kerro maailmalle, että kannatat avointa linkittämistä Internetissä asettamalla sivustollesi “Freedom to Link” -kuvan. Sanotaan, että seisot avoimen internetin puolesta, jossa tietoja siirretään henkilöille ilmaiseksi.

Ymmärrä, emme puhu täällä plagiointia. Puhumme jostakin uskomattoman yksinkertaisesta: oikeudesta sanoa muille: “Katso tämä tarina.” On melko uskomatonta, että taistelemme jopa tästä. Mutta ilmeisesti ei ole oikeutta, että meidän ei tarvitse taistella suojellakseen.

Ole osa taistelua! Voit vain kopioida alla olevan upotuskoodin ja liittää sen verkkosivuillesi. Olemme luoneet kolme erilaista versiota. Siinä on linkki tälle sivulle, joka selittää asiaan liittyvät ongelmat.

Vapaa linkittää!Vapaus linkittää!Vapaus linkittää!

Toimi tänään!

Siksi on välttämätöntä, että toimimme kaikki yhdessä tämän oikeuden ylläpitämiseksi. Ja voit auttaa tekemään niin näyttämällä verkkosivuillasi vapauden linkittää -grafiikan. Suorita se nyt varmistaaksesi, että ylläpidämme avointa Internetiä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map