Simula: Pidetäänkö ensimmäistä olio-ohjelmointikieltä?

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Simula on nimi kahdelle läheisesti sukulaiselle 1960-luvulla kehitetylle ohjelmointikielelle. Kielen ensimmäinen versio, Simula I, kehitettiin ALGOL: n jatkeena, ja siihen on lisätty erityisiä työkaluja ja ominaisuuksia reaaliaikaisten tapahtumien ja järjestelmien simuloimiseksi..

Kielen toinen versio, Simula 67, kehitettiin muutamaa vuotta myöhemmin (vuonna 1967), ja siinä otettiin käyttöön useita käsitteitä, jotka myöhemmin muodostavat perustan oliokeskeiselle ohjelmoinnille. Tällä kielen versiolla oli valtava vaikutus useiden muiden kielten kehitykseen, samoin kuin koko tietokoneohjelmoinnin ja kielisuunnittelun yleiseen osaan.

Kohteiden suuntaaminen Simulassa

Simula on suunniteltu erillisten näyttelijöiden järjestelmien simuloimiseksi. Tämä johti keksijöidensä luomaan tavan kapseloida esineen määritelmä, esineen ominaisuudet ja sen toiminnot yhdeksi laskentakäsitteeksi, jota kutsuttiin “esine.”

Objekti edustaa luokan tiettyä esiintymää, joka määrittelee tietyn tyyppiset objektit, nimeltään a “luokka.” Joten siellä voi olla luokka nimeltään henkilö ja tietty esimerkki henkilöstä nimeltä Bob.

Simulassa voi olla myös alaluokkia. Sakkiohjelmassa voi esimerkiksi olla luokka Piecelle ja alaluokka jokaiselle palatyypille: Sotilas, Rook, Knight, Bishop, Queen, King.

Luokka määrittelee jäsentensä yleiset ominaispiirteet, kun taas objekti kuljettaa kyseiselle objektille merkityksellisiä erityistietoja.

Esimerkiksi luokka Queen -lääkärillä voi olla menetelmiä kuningatar liikkumisen määrittelemiseksi, kun taas mustalla Queen -objektilla voi olla ominaisuuksia, jotka määrittelevät värin ja nykyisen sijainnin.

Kielen suunnitteleminen tällä tavoin mahdollistaa esimerkiksi shakkipelin esittämisen tietokoneohjelmassa kokoelmana kappaleista, joilla on erityiset kyvyt, asemat ja historia. Toisella luokalla, Playerilla, voi sitten olla menetelmiä taulun analysoimiseksi ja pelin pelaamista koskevien päätösten tekemiseksi.

Simulan vaikutus

Tästä ajattelusta tietokoneohjelmoinnista on tullut “normaali” useimmille kehittäjille, mutta se oli aivan uusi Simulan kanssa. Nykyään olosuhteisiin suuntautumista käytetään kaikenlaisissa järjestelmissä ja sovelluksissa, mutta näiden tekniikoiden kehitykseen johti tarve simuloida todellisia reaalimaailman kohteita..

Työskentely Simulan kanssa johti melkein suoraan Smalltalk-kieleen, jossa määriteltiin tarkemmin oliokeskeisiä käsitteitä. C ++, ehkä järjestelmien ohjelmoinnin tärkein kieli, on saanut inspiraation Simulasta.

Lisäksi suurin osa tietokoneohjelmointikieleistä on nykyään oliokeskeisiä ja olio-ohjelmointi on ohjelmistokehittäjien ensisijainen koodausparadigma. Käsitteellisesti Simula vaikutti kaikkiin näihin kieliin. Monia nykyään suosituimpia kieliä ei myöskään inspiroinut suoraan Simula, vaan ne inspiroitiin tai rakennettiin muiden olemassa olevien kielten päälle. Esimerkiksi Ruby ja PHP ovat molemmat inspiroineet C: tä++.

Simula Resurssit

sivustot

 • Simula-kielen yleiskatsaus – Yksityiskohtainen esittely oliokeskeiseen ohjelmointiin Simulassa sekä paljon historiallista tietoa kielestä ja sen kehityksestä.
 • Simula Language Reference – Linkit kielidokumenteihin.
 • Simulaatiomenetelmät – Proseduurit ovat luokkiin liittyviä toimintoja, joita muut kielet yleensä kutsuvat “menetelmät.”
 • Simulan synty – perusteellinen kielen historia’Varhainen kehitys ja vaikutus muihin kieliin.
 • Online Simula Compilerator – Kääntää ja käyttää Simula-koodia selaimessa.
 • Simulaattiviite – yksityiskohtainen kielen historia, jossa on paljon hyödyllisiä linkkejä.
 • Simulaation syntaksi kuvaajat.

Kirjat

 • Simula Begin – Klassinen Simula-oppikirja, kirjoitettu vuonna 1979
 • DEMOS-järjestelmä erillisten tapahtumien mallinnukseen Simulassa
 • Johdanto Simula 67: een
 • Olio-ohjelmointi Simulan avulla
 • Johdatus ohjelmointiin Simulan avulla
 • Simulointi voimakkaasti kirjoitetuilla kielillä: Ada, Pascal, Simula…

Simula UKK

Onko Simula olio-suuntautunut?
Enimmäkseen. Simula 67 (kieli, jota useimmat ihmiset tarkoittavat sanoessaan “Simula”) esitteli joukon käsitteitä, joista tuli perustana oliokeskeistä ohjelmointia (OOP). OOP-kentän teoria ja käytäntö ovat kuitenkin kehittyneet paljon vuodesta 1967 lähtien, ja Simula ei vastaa kaikkia ominaisuuksia, joita tavallisesti pidetään välttämättöminä täysin objektiiviselle kielelle.

Mikä on Simula?
Simula keksittiin tietokonesimulaatioiden luomiseksi. Se on johtanut objektisuuntautumisen kehittämiseen – ensimmäisistä diskreettisistä asioista, joita oli simuloitava järjestelmässä, tuli ensimmäinen “esineet.”

Mikä ero on Simula I: n ja Simula 67: n välillä??
Simula I, jota alun perin vain kutsuttiin “Simula,” oli kielen ensimmäinen versio.

Vuonna 1967 julkaistu Simula 67 oli merkittävä laajennus. Tämä on versio, joka lisäsi objektisuuntauksen ja muut ominaisuudet, joista myöhemmin tuli vakio-osia nykyaikaisissa ohjelmointikielissä.

Nykyään kukaan puhuu “Simula” viittaa melkein aina Simula 67: een.

Käytävätkö ihmiset yhä Simulaa?
Ei niin paljoa. Se’s mahdotonta sanoa sitä “ei kukaan” käyttää sitä, mutta kielten tuki ja kiinnostus ovat tällä hetkellä varmasti erittäin heikot. Siellä on turvasatama’t ole ollut uusia simulaatioita koskevia kirjoja pitkään aikaan, ja suurin osa verkkoresursseista on useita vuosia vanhoja tämän kirjoittamisen jälkeen.

Suurin osa Simulan kiinnostuksesta on ollut tutkijoiden ja kouluttajien keskuudessa.

Miksi minun pitäisi oppia Simula?
Jos tavoitteesi on oppia koodaamaan, jotta voit rakentaa sovelluksia ja ansaita elantonsa kehittäjänä, luultavasti ei pitäisi’T. Simula on tässä vaiheessa enimmäkseen tärkeä historiallinen kieli. Kieli olisi opittava oppia, jos olet kiinnostunut tutkimaan oliopohjaisten ohjelmointiparadigmien kehitystä.

Kuten kaikki vanhemmat kielet, myös joitain vanhoja Simula-ohjelmia on ulkona, joita käytetään edelleen. Jos sinut kehotetaan työskentelemään yhden näiden ohjelmien kanssa (tai korvaamaan sen nykyaikaisella järjestelmällä), sinä’Minun on opittava kieli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map