Scala-ohjelmointikieli: Aloittaminen

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Scala on suhteellisen uusi tulokas ohjelmoinnissa, mutta sen suosio on kasvanut nopeasti. Scala on rakennettu skaalautuvaksi, yleiskäyttöön tarkoitetuksi kieleksi, joka yhdistää olio- ja toiminnallisten ohjelmointikieleiden käsitteet ja voidaan helposti integroida olemassa olevaan koodiin.

Scala suunniteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2001 École Polytechnique Fédérale de Lausannessa. Martin Odersky, joka oli aiemmin työskennellyt Generic Java-, javac- ja EPFL: n Funnel-ohjelmointikielellä. Scalan ensimmäinen julkinen julkaisu tuli vuonna 2004, sitä seurasi versio 2.0 maaliskuussa 2006. Se on saavuttanut nopeasti suosion etenkin nykyisten Java-kehittäjien keskuudessa, ja vuonna 2012 se nimitettiin ScriptBowl-kilpailun voittajaksi JavaOne-konferenssissa..

Scala-yleiskatsaus

Joitakin Scalan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Se on oliokeskeinen kieli, joka tukee monia perinteisiä suunnittelumalleja aikaisemmista ohjelmointikieleistä.
 • Se on myös toimiva kieli, jolla on ensiluokkaiset toiminnot, kirjastot ja muuttumattomat tietorakenteet.
 • Se on suunniteltu käytettäväksi tai liitettynä perinteiseen esinekeskeiseen kieleen (kuten Java) ja siirrytty sitten asteittain funktionaalisempaan tyyliin ajan myötä.
 • Scala-kääntäjä voi päätellä useimpien muuttujien tyypit, joten niitä ei tarvitse ilmoittaa.
 • Sen avulla ohjelmoijat voivat nimetä useita piirteitä luokalle ja yhdistää sitten käyttöliittymänsä ja käyttäytymisensä.
 • Se tukee ensiluokkaisia ​​esineitä ja tuntemattomia toimintoja.
 • Scala tukee samanaikaista ja hajautettua laskentaa.

Miksi Scala on suosittu

Yksi tärkeimmistä syistä Scalan menestymiselle on ollut sen tiivis integraatio Java: n kanssa. Yksi tärkeimmistä Scalan taustalla olevista tekijöistä oli korjata Java-ohjelmassa havaitut ongelmat, ja Scala kehitettiin siten toimimaan saumattomasti vanhemman kielen kanssa. Sen lähdekoodi on suunniteltu käännettäväksi Java-tavukoodiin, kääntäjä osaa tulkita Java-luokkia ja osaa hyödyntää Java-kirjastoja, -kehyksiä ja -työkaluja täysimääräisesti. Scala-kirjastoja voidaan käyttää myös Java-koodissa, mikä helpottaa niiden käyttöönottoa olemassa oleviin projekteihin. Kääntämisen jälkeen Scala-ohjelmat voivat toimia Java-virtuaalikoneissa ja Androidissa. Scala voidaan jopa kääntää JavaScriptiin web-pohjaisiin kehitysprojekteihin.

Scala on kuitenkin paljon enemmän kuin vaihtoehto Javalle. Se on tiiviimpi kieli, joka käyttää yksinkertaista, helposti luettavaa syntaksia ja vaatii tyypillisesti murto-osan koodirivistä verrattuna tyypilliseen Java-ohjelmaan. Tämä tekee Scalan koodaamisesta nopeamman, helpommin luettavan ja testattavan. Ja mukana toimivia elementtejä, se tarjoaa tehokkaan, virtaviivaisen vaihtoehdon.

voimavarat

Oppimistavasta riippumatta on helppoja tapoja aloittaa ja hallita Scala.

Oppaat

Scala-oppaita on saatavana paljon verkossa. Scalan virallisella dokumentaatiosivulla on resurssiosa, joka on täynnä oppaita, tyylioppaita ja huijauslomakkeita, mutta nämä ovat selvästi Scala-ryhmän kirjoittamia, eivätkä ne välttämättä ole parhaita resursseja Scalan aloittelijoille. Jos haluat todella oppia kieltä, tutustu näihin sivuihin.

 • Oppaat: Tämä sivusto opastaa sinut jokaisen kielen peruselementin läpi. Jos harkitset Scalaa, se on hyvä paikka aloittaa. On myös PDF-versio, joka on saman opetusohjelman perusteellisempi versio.
 • Scala-oppaat: Tämä sivusto tarjoaa interaktiivisen perusoppaan.
 • Jenkov.com Scala-opetusohjelma: Tämä sarja tarjoaa kattavan yleiskuvan kielestä ja erittelee sen ohjelmointiperiaatteet sovellusten mukaan.

Kirjat

Koska Scala on suhteellisen uusi ohjelmointikieli, et löydä siitä niin monta kirjaa kuin Java tai C, mutta aloittamiseen on kuitenkin pieni kourallinen kirjoja riippumatta aikaisemmasta ohjelmointikokemuksesta.

 • Ohjelmointi Scalassa: kattava vaiheittainen opas, kirjoittanut Martin Odersky: Scalan luoja on kirjoittanut, tämä kirja alkaa perusteista ja rakentaa edistyneille ohjelmointitekniikoille.
 • Cay Hortsmann: Scala kärsimättömille: Koodipohjainen johdanto kielelle, tarkoitettu kokeneille ohjelmoijille.
 • Joshua Suereth: Scala syvyydessä: tämä kirja on tarkoitettu Java-ohjelmoijille, jotka haluavat integroida Scalan olemassa oleviin projekteihin.
 • Johdatus Mark Lewisin ohjelmointitaiteeseen Scala: yksi harvoista Scala-kirjoista aloittelijoille, tämä otsikko on kirjoitettu johtavaan tietotekniikan tuntiin.
 • Eckelin ja Marshin Atomic Scala: tämä on uusi kirja uusille ohjelmoijille, joka on erityisesti suunniteltu ihmisille, joilla ei ole Java-taustaa.

Video-oppaat

Jos sinulla on vaikea oppia ohjelmointia verkkosivun tai kirjan kautta, nämä videotunnit saattavat olla nopeampia.

 • Scala-ohjelmoinnin oppiminen: Tämä videoharjoitussarja sisältää lähes 5 tuntia opetusta yli 50 oppitunnissa. Projektipohjainen lähestymistapa on suunniteltu auttamaan katsojia muodostamaan reaalimaailman yhteydet käsiteltyihin käsitteisiin.
 • Scala LiveLessons-ohjelmointi: Yli 4 tunnin oppitunneilla tämä koulutussarja hajottaa oppimisen tärkeimmiksi käsitteiksi, kuten perusteiksi, tietoryhmiksi ja objekteiksi..
 • Toiminnalliset ohjelmointiperiaatteet Scalassa: Tämä Martin Odersky -opettajan verkkokurssi avattiin alun perin vuonna 2011, mutta voit silti ilmoittautua ja katsoa kaikkia hänen luentovideoitaan ilmaiseksi.

Muut lähteet

Scala-yhteisö kasvaa koko ajan, samoin kuin uusien ja kokeneiden kehittäjien käytettävissä olevien ilmaisten resurssien määrä. Tässä on joitain parhaista, joita olemme löytäneet:

 • Scalan virallinen verkkosivusto: Tämä sivusto sisältää kaiken, mitä tarvitset aloittamiseen, mukaan lukien binaaritiedostot, sovellusliittymädokumentit, oppaat, postituslistat ja paljon muuta.
 • Glitter: tämä Scala-chat-huone on loistava paikka saada vastauksia kysymyksiin ja liittyä yhteisökeskusteluihin.
 • Ensimmäiset vaiheet Scalaan: tämän intro Scalaan ovat luoneet Martin Odersky ja yllä mainitun hänen ohjelmointi Scalaan -kirjan kirjailijat.
 • Scala-koulu: Nämä Twitter-pohjaiset luennot on suunniteltu auttamaan kokeneita ohjelmoijia siirtymään Scalaan.
 • Java to Scala Cheatsheet: Kuten nimestä voi päätellä, tämä on välttämätön resurssi Java-ohjelmoijille, jotka etsivät työtä Scalassa.
 • Scala Style Guide: Mainitsimme jo Scalan virallisen sivuston, mutta tämä resurssi kannattaa tuoda esiin kaikki yksinään. Jos harkitset Scalaa, tämä on pakollinen asia.

Yhteenveto

Scala on ehdottomasti oppimisen arvoinen kieli riippumatta siitä, onko ohjelmointi uusi tai etsit nopeaa, modernia kieltä, jossa yhdistyvät parhaat olio- ja toiminnalliset ohjelmoinnit. Tässä olevien resurssien pitäisi auttaa sinua pääsemään alkuun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map