Robots Meta Tag: lopullinen opas kehittäjille

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Robottien metatunniste tarjoaa ohjeet verkkoindeksoijille (robotit). Se on vaihtoehto robots.txt-tiedostolle, ja se toteutetaan sivukohtaisesti lisäämällä metatunniste HTML-asiakirjan päähän.

Et löydä HTML5: ssä mainittua robottien metatunnistetta, koska se ei ole muodollisesti osa eritelmää. Tunnistetta ehdotettiin W3C-työpajassa vuonna 1996, ja sen käyttöä selitettiin HTML 4.01: n liitteessä B joulukuussa 1999. Metakrobot-tunnistetta ei kuitenkaan ole koskaan lisätty virallisesti HTML-määritelmään..

Tämä ei tarkoita, että hakukoneet eivät välitä tunnisteesta. Vaikka häikäilemättömät web-indeksoijat voivat (ja tekevät) sivuuttaa tunnisteen, hakukoneiden indeksoijat indeksoivat robottien sisällönkuvauskentän ohjeita verkkosivun sisällön käsittelemiseksi..

Perussyntaksi

Metakrobot-tunnisteen peruskinta on melko yksinkertainen:

Lisätäksesi tunnistetta jokaisen verkkosivun pääelementtiin, jotta sen käyttö olisi tarpeen, on annettava ohjeet indeksointiroboteille. Toisin kuin robots.txt-tiedosto, joka tarjoaa koko maata koskevia ohjeita, robottien metatunniste koskee vain sitä sivua, jolla se näkyy.

Robots.txt vs. Robots Meta Tag

Pinnalla robots.txt näyttää olevan strategisesti parempi kuin robots-metatunniste, koska robots.txt pitää web-indeksointirobotin ohjeet koko sivustolle yhdessä paikassa.

Valitettavasti hakukoneet eivät välitä mukavuudesta. URL-osoitteiden indeksoinnin estämisessä estämisen käyttäminen robots.txt-tiedostossa ei ole yhtä tehokasta kuin noindexin käyttö robottien metatunnisteessa.

Etkö usko meitä? Usko sitten SEO-asiantuntijoita Mozia. He ovat esittäneet vakuuttavan tapauksen valita robots-metatunniste robots.txt-sivustosta.

Robottien ohjeiden tekeminen

Käytössämme syntaksiesimerkissä "ohjeet menevät tänne" paikkamerkitsijänä. Niiden sijaan voidaan käyttää useita erilaisia ​​arvoja.

Hakemisto ja Noindex

Yksi asia, jonka voit kertoa indeksointirobotille, on haluatko sivun indeksoinnin.Oletusarvon mukaan indeksointirobotit olettavat, että heillä on vihreä valo indeksoida jokainen verkkosivu. Joten jos haluat sivun indeksoitua, jätä vain robottien metatunniste pois. Jos et kuitenkaan halua indeksoitua sivua, lisää tunniste merkinnällä noindex arvo.

Seuraa ja Nofollow

Oletusarvon mukaan indeksointirobotit seuraavat kaikkia verkkosivun linkkejä ja indeksoivat linkitetyt sivut (ellei heillä ole ohjeita, jotka estävät indeksoinnin). Joten lisäämällä robottien metatunniste seurata arvo on valinnainen. Käytä kuitenkin nofollow jos et halua, että verkkoindeksoijat seuraavat sivun linkkejä.
Ohjeet voivat myös pelastua toisiinsa. Joten jos haluat lisätä sekä nofollow- että noindex-verkkosivun, voit lisätä molemmat kerralla näin:

Kaikki tai ei mitään

Seuraavat yhdistelmät ovat yleisiä:

 • indeksoi ja seuraa
 • noindex ja nofollow

Voit tehdä tämän pikakäytöllä kaikki ohjeet tai ei mitään.

On olemassa muita avainsanoja, joiden avulla voit toimittaa kohdennettuja ohjeita. On kuitenkin syytä huomata, että kaikki hakukoneet eivät kiinnitä huomiota kaikkiin näihin komentoihin.

 • content = "noimageindex": kehottaa indeksointirobotteja olematta indeksoimasta verkkosivulla näkyviä kuvia. Jos nämä kuvat kuitenkin näkyvät muilla verkkosivuilla, ne indeksoidaan. Kuvien indeksoinnin estämiseksi lisää robotin ohjeet kuvatiedoston mukana toimitettuun HTTP-otsikkoon.
 • content = "noarchive": kehottaa indeksointiroboteja indeksoimaan verkkosivun välimuistiin tallentamatta verkkosivun täydellistä kopiota.
 • content = "nosnippet": kehottaa hakukoneita olemaan jättämättä katkelmaa, kun sivu näkyy hakutuloksissa, ja estää myös sivun välimuistion.
 • content = "NOODP": ohjeistaa hakukoneita olemaan käyttämättä ODP: n sivukuvausta katkelmana hakutuloksissa.
 • content = "NOYDIR": kehottaa Yahoota olemaan käyttämättä Yahoo Directory -sivun kuvausta katkelmana hakutuloksissa.
 • content = "notranslate": kehottaa Googlea olemaan tarjoamatta kääntää verkkosivua.
 • content = "ei saatavilla_ jälkeen: [RFC 850 päivämäärä / aika]": ohjeistaa Googlelle, että sivua ei tule näyttää hakukoneiden tuloksissa tietyn päivämäärän ja ajan kuluttua.

voimavarat

Useimmat robottien sisällönkuvauskentät ovat melko yksinkertaisia. Jos aiot tarjota monimutkaisia ​​ohjeita, tässä on muutamia resursseja, joiden avulla voit oppia lisää näistä tunnisteista.

 • Robots.txt Ultimate Guide: opi käyttämään robots.txt-tiedostoa vaihtoehtona robots-metatunnisteelle.
 • Metarobotit-tunnisteen lopullinen opas: tämä viesti sisältää taulukon, jossa luetellaan komennot, joihin eri hakukonerobotit kiinnittävät huomiota.
 • Robotit metatunniste ja X-robotit: opi kuinka Googlebot käsittelee robottiohjeet.
 • Tietoja robotista tag: virallinen yleiskatsaus robotien sisällönkuvauskenttään.

Robottien metatunnisteiden lisääminen verkkosivustoosi

Jos haluat lisätä robottien sisällönkuvauskenttiä sivustoosi, voit kopioida tässä artikkelissa esitetyt tunnisteet ja liittää ne sivustosi HTML-koodiin. Lisäksi on työkaluja, joiden avulla voit luoda mukautettuja ohjeita ja lisätä tunnisteita automaattisesti sisällönhallintajärjestelmien luomille verkkosivuille.

 • Kehittynyt metatunnistegeneraattori ja Google-hakutulosten esikatselu: Luo tällä työkalulla sisällönkuvauskentät, mukaan lukien robottitunnisteet, ja katso esikatselu siitä, kuinka Google näyttää sivustosi näiden sääntöjen ollessa voimassa.
 • Vapaa metatunnistegeneraattori: luo sisällönkuvauskentät, mukaan lukien robottitunnisteet, selkeässä HTML-muodossa. Tämä työkalu luo ylimääräisen name = "generaattori" merkitse luultavasti ei haluat käyttää.
 • WordPress-laajennus, sisällönkuvauskentän hallinta: lisää helposti laaja valikoima metakoodeja yksittäisille sivuille.
 • WordPress-laajennus, GA-metatunnisteet: aseta metakoodit helposti koko sivuston alueella tällä yksinkertaisella laajennuksella.
 • Joomla-laajennus, Easy Frontend SEO: hallitse robotin sisällönkuvauskenttiä helposti.
 • Joomla-laajennus, Tag Meta: yksinkertainen sisällönkuvauskentän laajennus.
 • Joomla-laajennus, Metarobotit: luo tunnisteita radionäppäimellä.
 • Drupal-moduuli, mukautettu meta: luo minkä tahansa tyyppisiä metatunnisteita yksinkertaisella muodolla.
 • Drupal-moduuli, metatunnisteet Solmun tyyppi: lisää metakoodeja solmua kohti.

Ole hyvä, hallitse robottejasi

Jos haluat hallita sitä, kuinka indeksointirobotit indeksoivat sivustosi, robotit-metatunniste on hyvä mekanismi. Se on helppo ymmärtää, helppo toteuttaa ja sillä voi olla voimakas vaikutus hakukoneiden indeksointiin verkkosivustollesi.

Käytä sitä hyvin, ja robottien sisällönkuvauskenttä varmistaa, että hakukoneet käsittelevät sivustoasi haluamallasi tavalla. Käytä sitä huonosti, ja hakukoneet saattavat unohtaa kaiken sinusta.

Varmista vain, että käytät sitä varovaisesti.


Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän koodaukseen ja verkkosivustojen kehittämiseen liittyviä oppaita, oppaita ja infografioita:

 • Hyvän HTML: n luominen: tämä on vankka johdanto hyvin muotoilun HTML-koodin kirjoittamiseen ja HTML-tarkistinohjelmiston käyttämiseen.
 • CSS3 – Johdanto, oppaat ja resurssit: tämä on loistava paikka aloittaa verkkosivujen asettelun oppiminen.
 • ASP.NET-resurssit: Tämä opas opastaa sinua Microsoftin .NET-kehysten avulla verkkosivujen luomiseen.

HTML aloittelijoille – lopullinen opas

Jos todella haluat oppia HTML: ää, olemme luoneet kirjanpituisen artikkelin, HTML aloittelijoille – Ultimate Guide ja se on todellakin parasta opasta; se vie sinut alusta alkaen oppimiseen.

HTML aloittelijoille - lopullinen opas HTML aloittelijoille – lopullinen opas

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map