RavenDB Development: Viimeinkin vankka asiakirjapohjainen tietokanta Windowsille?

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


RavenDB on asiakirjakeskeinen NoSQL-tietokantajärjestelmä, joka tallentaa jokaisen asiakirjan JSON-muodossa.

Se kehittyi käytettävissä olevien asiakirjatietokantojen puutteesta, jotka toimisivat Windows-järjestelmässä aiheuttamatta merkittäviä ongelmia. Vaikka siellä on sovelluksia, jotka käsittelevät asiakirjatietokantoja, mitään ei ole kehitetty erityisesti .NET-kehyskäyttöön.

Aloittaminen: Mitä ovat tietokannat?

Tietokantoja käytetään suurten tietomäärien tallentamiseen ja järjestämiseen. Tietokantoja on monen tyyppisiä, mutta ohjelmistojen kehittämisessä yleisimmin käytetty tyyppi on relaatiotietokanta. Useimmat relaatiotietokannat käyttävät SQL-kyselykieltä pääsemään ennalta määritettyihin taulukoihin tallennettuihin tietoihin. SQL-tietokantojen monimutkaisuus johti kehittäjiin löytämään yksinkertaisemman lähestymistavan, joka johti NoSQL-tietokantoihin.

Mikä on NoSQL-tietokanta?

NoSQL-tietokannat tarjoavat yksinkertaisemman ja nopeamman tavan järjestää erittäin suuri määrä erilaisia ​​tietotyyppejä. Sen sijaan, että tietojen tallentamiseksi käytettäisiin ennalta määritettyjä rakenteita, jotka edellyttävät tietokannan ottamista offline-tilaan muutosten tekemiseksi, NoSQL-tietokannat antavat ohjelmoijille mahdollisuuden lisätä uutta tietoa lennossa. NoSQL-tietokantoja on erityyppisiä, riippuen siitä, mitä mallia he käyttävät tietojen tallentamiseen. Yksi malli tietojen tallentamiseksi on asiakirjakeskeinen tietokanta, kuten XML tai RavenDB. Toiset sisältävät avain-arvovarastot, kuten BerkelyDB, laajasarakkeet, kuten Cassandra, kuvaajatietokannat, kuten Neo4J, ja paljon muuta.

Mikä on asiakirjakeskeinen tietokanta?

Asiakirjakeskeinen tietokanta tallentaa kaiken yhden objektin tiedot yhdessä asiakirjassa, tyypillisesti JSON- tai XML-muodossa. Tämä tekee kohteiden kartoittamisesta tietokantaan paljon helpompaa.

RavenDB-historia

Tämän tietokantajärjestelmän takana on Oren Eini, riippumaton konsultti, joka pyrkii edistämään laadukkaita ohjelmistoja ja vähentämään kipupisteitä ohjelmistokehityksessä. Kuten monet ohjelmoijat ja ohjelmistokehittäjät, jotka pyrkivät laajentamaan taitojaan, Oren halusi kasvattaa Erlangin kykyjään edelleen, joten hän ryhtyi lukemaan CouchDB-lähdekoodia.

Tämä herätti kiinnostusta NoSQL: ään. Seurauksena hän aloitti oman dokumenttitietokannansa toteuttamisen. Tämä oli ensimmäinen versio siitä, mistä tuli RavenDB, ja asiat etenivät luonnostaan ​​sieltä.

Kun Oren huomasi, että asiakirjatietokannoilla voisi olla laajempi sovellus ja että .NET-kehittäjät voisivat hyötyä siitä, hän tarkensi alkuperäistä ideaansa ja RavenDB syntyi. Se on vielä nuori projekti, mutta tuo paljon etuja .NET-ekosysteemin taulukkoon.

ominaisuudet

RavenDB on avoimen lähdekoodin kauppa, ja sillä on kaupallinen lisenssi. Siinä on seuraavat ominaisuudet:

 • Se sisältää täysin toimivat .NET- ja Java-asiakassovellusliittymät.
 • Kehittäjät voivat hyödyntää JavaScriptiä kirjastojen käyttämiseen, koska se on REST-pohjainen.
 • Sillä on liipaisutuki, jonka avulla kehittäjät voivat tehdä esimerkiksi asiakirjojen yhdistämisen, tarkistamisen, versioinnin ja valtuuttamisen.
 • Se on skaalautuva ja turvallinen.
 • Se toimii natiivisti Windowsissa.
 • Ja se on rakennettu suorituskykyä ajatellen – säilytystila voi käsitellä jopa 16 TB yhdessä koneessa.

voimavarat

Vaikka se on suhteellisen nuori (alkuperäinen konsepti kehitettiin noin vuoden 2009 aikana), käytettävissä on useita resursseja, joiden avulla voit aloittaa RavenDB: n käytön. Ne sisältävät verkkoresursseja, kirjoja ja parin verkkoyhteisöä, joissa voit kysyä kysymyksiä ja jakaa ongelmasi ja ratkaisusi muiden kanssa.

Viralliset lähteet

Seuraavat resurssit tarjoavat luettelon virallisista verkkosivustoista, asiakirjat ja aloitusvaiheet.

 • Virallinen verkkosivusto: RavenDB: n online-koti, josta voit oppia lisää ja ladata sen.
 • RavenDB-dokumentaatio: tänne kaikki viralliset asiakirjat tallennetaan.
 • Hibernating Rhinos: RavenDB: n ulkopuolella syntyneellä yrityksellä on loistava blogi, jossa on hieno kokoelma oppaita ja artikkeleita.
 • Ayende.com: Oren Einin virallinen blogi, joka kirjoittaa salanimellä Ayende Rahien ja julkaisee säännöllisesti blogiviestejä, joissa esitellään esimerkkejä käytetystä järjestelmästä.

Online-oppaat

Tämän osan oppaat vaihtelevat alusta edistyneempiin ja kattavat kaiken yleisistä konsepteista tiettyihin sovelluksiin.

 • RavenDB – Johdanto: johdanto-artikkeli, joka selittää perusteet koodiesimerkkeillä.
 • RavenDB: n käytön aloittaminen: toinen johdanto-artikkeli, jonka on julkaissut Code Mag.
 • RavenDB: n piilotetut ominaisuudet: Tässä artikkelissa tarkastellaan kahta RavenDB: n vähemmän tunnettua ominaisuutta ja osoitetaan, kuinka ne voivat parantaa sovellustasi ja yritystäsi.
 • RavenDB-yleiskatsaus: esitys, jossa on korkeatasoinen tekninen kuvaus sen ominaisuuksista ja ominaisuuksista.
 • Asiakirjatietokannat ja RavenDB: toinen diaesitys, joka tarjoaa yleiskatsauksen useista dokumenttitietokannoista.
 • Maantieteelliset haut RavenDB: llä: edistyneempi opetusohjelma, joka näyttää kuinka suorittaa monimutkaisia ​​geospatiaalisia hakuja.
 • Hibernating Rhinos Youtube Channel: sisältää useita video-oppaita RavenDB: llä.

Kirjat

Jos haluat mieluummin perusteellista lukumateriaalia, seuraavat kirjat tarjoavat sinulle paljon tietoa ja hyödyllisiä neuvoja.

 • RavenDB 2.x Aloittelijan opas (2013), kirjoittanut Khaled Tannir: esittelee avainkäsitteet ja opettaa sinulle kaiken asennuksesta dokumenttien luomiseen ja hakemistojen hakemiseen. Tämä kirja antaa sinulle vankan perustan, jolla voit luoda .NET-sovelluksesi.
 • RavenDB High Performance (2013), kirjoittanut Brian Ritchie: Tämä kirja siirtyy perusteiden ulkopuolelle ja opastaa sinua rakentamaan skaalautuvia sovelluksia käyttämällä järjestelmän rikkaita ominaisuuksia ja laajennettavuutta.
 • Itamar Syn-Hershko: RavenDB toiminnassa (2013): täydellinen opas, joka siirtyy perustietojen kattamisesta sukellukseen ydinominaisuuksiin ja tekniikoihin.

Verkkoyhteisöt

Jos tarvitset apua matkalla tai haluat yksinkertaisesti puhua muiden kanssa seuraamalla samaa vaihetta kuin sinä, harkitse liittymistä seuraaviin ryhmiin.

 • Google-ryhmä: erittäin aktiivinen Google-ryhmä, jota käytetään yleiseen tukeen ja keskusteluun.
 • StackExchange: Kaikkien ohjelmointiin liittyvien kysymysten paikka, StackExchange-sivustolla on kohtuullinen määrä aiheita, jotka keskustelevat Ravenista.

Go Forth ja Master Raven

Tämän luettelon resurssit ovat vain jäävuoren huippua, mutta niiden pitäisi tarjota hieno lähtökohta kaikille, jotka haluavat siirtyä asiakirjakeskeisiin tietokantoihin. Kun olet hankkinut sen, olemme varmoja, että keksit muutama oma ideasi. Joten nyt on aika aloittaa RavenDB: n hallitseminen.

Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän koodaukseen ja kehittämiseen liittyviä oppaita, oppaita ja infografioita:

 • ASP-resurssit: Ota selvää .NET-kehyksen komentosarjoista.
 • SQL-resurssit: yleinen SQL-resurssimme, joka on kriittinen kaikille relaatiotietokannan kehittäjille.
 • Johdanto ADO.NETiin: Opi kaikki tästä järjestelmästä minkä tahansa tietokannan käyttämiseksi .NET-kehyksen sisällä.

Ultimate Guide to Web Hosting

Jos aiot luoda tietokantapohjaisia ​​sovelluksia, joudut isännöimään niitä jonnekin. Tutustu Ultimate Guide to Web Hosting -oppaaseen. Se selittää kaiken, mitä sinun on tiedettävä tietoisen valinnan tekemiseksi.

Ultimate Guide to Web Hosting
Ultimate Guide to Web Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map