Pidä verkkosivustosi hakkeroituna

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Jos omistat tai hallitset verkkosivustoa, turvallisuuden tulee aina olla tärkein mielessäsi. Internetistä on tullut hakkereiden ja verkkorikollisten leikkipaikka. Jokainen verkkosivusto (sisällöstä riippumatta) voi olla potentiaalinen kohde.

Verkkosivustojen omistajat tekevät usein virheen uskoessaan, että heidän sivustonsa eivät tarjoa hakkereille todellista houkutusta, mutta mikään ei voisi olla kaukana totuudesta.

On virhe olettaa, että hakkerit ovat vain varastamaan taloudellisia tietoja ja käyttäjän salasanoja. Usein verkkosivustoja rikotaan, jotta hakkerit voivat luoda väliaikaisia ​​verkkopalvelimia levittääkseen roskapostia ja viruksia ilman omistajan tietämystä..

Tämä ei vain vaaranna itse sivustoa, vaan asettaa sivuston kävijät vaaraan.

Hakkerit pyrkivät löytämään ja hyödyntämään tunnettuja ohjelmistoturvaongelmia. Kaikkien verkkosivustojen omistajien ja järjestelmänvalvojien vastuulla on ryhtyä ennakoiviin toimiin varmistaakseen sivustonsa mahdolliselta tunkeilulta..

Seuraavien vinkien pitäisi auttaa sivuston omistajia ja ylläpitäjiä aktiivisesti käsittelemään verkkosivustonsa tietoturvaa pitämällä heidät tunkeutumattomina ja turvallisia vierailijoille ja asiakkaille..

Monimutkaiset salasanat

Tehokas verkkosivustojen suojaus alkaa vahvojen salasanojen osoittamisesta ja käytöstä sekä järjestelmänvalvojille että paikan päällä olevalle henkilöstölle. Vaikka tämä saattaa tuntua itsestään selvältä turvallisuusväriltä, ​​se on toistava.

Vaikka suurin osa meistä tunnustaa vahvojen salasanojen merkityksen, aivan kuten monet meistä ovat syyllisiä siihen, etteivät ole käyttäneet niitä täysimääräisesti. Monimutkaisten salasanojen käyttö on kriittistä verkkosivustojen järjestelmänvalvojan turvallisuuden ja palvelimen eheyden kannalta.

Toinen verkkoturvallisuuden avaintekijä on salasanojen vaatiminen verkkosivuston säännöllisille kävijöille ja niiden käyttäminen asiakastilien turvallisuuden varmistamiseksi entistä paremmin..

Ihannetapauksessa nämä salasanat tulisi tallentaa hajautettuina arvoina salauksen purkamisen riskin minimoimiseksi, jos sivuston tietokantaa rikotaan.

Ainakin kaikki salasanat olisi salattava käyttämällä uusimpia teollisuusstandardeja sekä sivuston että sen kävijöiden suojelemiseksi.

 • Käyttäjäsalasanojen turvallinen säilyttäminen – hajautus vs. salaus: johdanto käyttäjän salasanojen tärkeydestä, salauksen mahdollisista haavoittuvuuksista ja hajautuksen käytöstä turvallisemman tiedon varastoinnin kannalta.

 • Kuinka luoda salasanasuojattu verkkosivusto: perusopas verkkosivuston suojaamiseen salasanalla asiakkaiden ja sivustojen suojauksen parantamiseksi.

Ohjelmistopäivitykset ja korjaukset

Hakkereiden yleinen taktiikka on automatisoitujen skriptien käyttäminen verkkosivuston tietoturvapuutteiden löytämiseksi ja hyödyntämiseksi.

Yhdistämällä ongelma, sana leviää nopeasti hakkeriyhteisön läpi, ja kun verkkosivuston operatiivisten ohjelmistojen haavoittuvuus on löydetty, jokaisen raidan hakkerit pyrkivät hyödyntämään sitä.

Ohjelmointipäivitykset, jotka ohjelmoijat ja kehittäjät ovat hylänneet, on tarkoitettu pysymään hakkerointikäyrän eteen, korjaamaan virheet ja haavoittuvuudet, ennen kuin verkkorikolliset voivat hyödyntää niitä laajasti..

Säännölliset ohjelmistopäivitykset ovat kriittisiä verkkosivustojen turvallisuuden kannalta, ja niiden tulisi aina olla etusijalla sivuston ylläpidossa. Kolmannen osapuolen ohjelmistoja käyttävien verkkovastaavien tulisi kiinnittää erityistä huomiota päivityksiin ja suojauskorjauksiin asentamalla ne heti julkaisun jälkeen.

Isäntäpalvelun on päivitettävä säännöllisesti verkkosivuston hallittua isännöintiratkaisua, mutta sivuston omistajan ja ylläpitäjän vastuulla on kuitenkin varmistaa, että ohjelmistopäivitykset otetaan käyttöön oikea-aikaisesti ja tehokkaasti.

Älä koskaan oleta vain, että sivustosi on ajan tasalla, tarkista uudelleen palveluntarjoajan kanssa.

 • Miksi tietoturvapäivitykset ovat tärkeitä: Nortonilta ja Symanteciltä tulee tämä lyhyt artikkeli uusimpien ohjelmistopäivitysten ja tietoturvakorjausten merkityksestä turvallisen verkkosivuston ylläpidossa..

 • Verkkosivun suojaus ja ylläpito – mitä sinun on tiedettävä: perusoppaat turvallisen verkkosivuston ylläpitämiseksi säännöllisten ohjelmistopäivitysten ja suojauskorjausten avulla.

Teemat ja laajennukset

Käyttäjäystävällisen sisällönhallintajärjestelmien myötä on entistä helpompaa luoda ja avata yritysluokan verkkosivusto.

Jotta laajennettaisiin näiden sivustojen suorituskykyä ja joustavuutta, kehittäjät ovat kaikki, lukuun ottamatta, tulvinneet markkinat teemoilla ja laajennuksilla, jotka on suunniteltu tarjoamaan toivottavampi käyttökokemus.

On kuitenkin tärkeää olla varovainen, kun asennat mitä tahansa teemaa tai laajennusta, ja käyttää vain niitä, jotka ovat kehittäneet hyvämaineiset kehittäjät.

Hakkerit on tiedetty sieppaamaan laajennuksia, joissa on hyväksyttävää koodia tai haitallista sisältöä. Tutki mahdollisia laajennuksia ja lue toimialan arvosteluita ennen asennusta.

 • Kuinka havaita haitalliset koodit ilmaisissa WordPress-teemoissa ja -laajennuksissa: Tämä yksinkertainen opas selittää joitain ilmaisiin teemoihin ja laajennuksiin liittyviä riskejä ja miten määrittää, aiheuttavatko ne uhkia verkkosivustollesi..

Rajoita kirjautumisyrityksiä

Hakkereiden on tiedetty rikkoneen sivustoja raa’alla voimalla käyttämällä vakiona kirjautumislomaketta päästäkseen käyttäjän tilille.

Yksinkertaisen laajennuksen asentaminen, joka rajoittaa sisäänkirjautumisyritysten määrää tietystä IP-osoitteesta, voi auttaa vähentämään tätä riskiä. Liian monta epäonnistunutta yritystä ja hakkeri on lukittu järjestelmästä.

Et tietenkään halua sulkea tavallisia käyttäjiä, ja suurin osa näistä plugineista sallii yksinkertaisen virhesanoman, joka sisältää kehotteet, joiden avulla käyttäjä muistaa kirjautumistietonsa.

Jälleen on tärkeää astua huolellisesti täällä ja olla varovainen käyttämiesi kehotusten suhteen. Liian paljon sisäänkirjautumisvirhesanomassa olevia tietoja voi viedä älykkään hakkeroinnin pois ja antaa heidän murtaa käyttäjän kirjautumistiedot.

 • Brute Force -hyökkäysten estäminen: tässä lyhyessä opetusohjelmassa käsitellään raa’an joukkohyökkäysten käyttöä verkkosivuston hakkeroinnissa, ja vaiheet, joita verkkovastaavat voivat vähentää riskiin rajoittamalla sisäänkirjautumisyrityksiä ja luomalla hakkeroitavia virheviestejä.

Tiedostojen lataus

Käyttäjien sallimisesta ladata tiedostoja verkkosivustoille on tullut melko yleinen käytäntö, mutta se aiheuttaa tietyn tietoturvariskin.

Vaikka käyttäjien salliminen ladata asiakirjoja ja valokuvia auttaa luomaan interaktiivisempaa verkkosivustoa, se avaa oven myös hakkereille.

Tietoverkkorikolliset voivat käyttää mahdollisuutta ladata tiedostoja, jotka sisältävät viruksia ja haittaohjelmia.

Suojaaksesi sivustosi hyökkäyksiltä tiedostojen lataamisen avulla, sinun tulee asettaa tiukat rajoitukset sallituille tiedostotyypeille ja käyttää asiakkaan tai palvelimen puoleisia validointitekniikoita varmistaaksesi, että vain hyväksytyt tiedostomuodot hyväksytään.

Tehokkaan virustentorjuntaohjelman tulisi myös olla paikallaan kaikkien tiedostojen skannaamiseksi, kun ne ladataan sivustoon.

 • Tiedostojen latauksen tietoturvan parhaat käytännöt: lyhyt kuvaus tiedostojen lataamiseen liittyvistä riskeistä ja vaiheet, joita Web-päälliköt voivat suorittaa sivustonsa suojaamiseksi.

 • Miksi tiedostojen lähetyslomakkeet ovat suuri tietoturvariski: tutkitaan perusteellisesti käyttäjän tiedostojen lähettämisen riskejä, esimerkkejä tartunnan saaneista koodeista ja ehdotuksia riskien välttämiseksi.

SSL-suojaussertifikaatit

SSL (Secure Sockets Layer) on suosittu tietoturvaprotokolla, joka muodostaa salatun yhteyden web-palvelimen ja asiakkaan välille.

Tämä varmistaa, että kaikki tietyn verkkosivuston ja sen palvelimen tai tietokannan välillä välitetty tieto pysyy suojassa keskitason ihmisten hyökkäyksiltä.

SSL-sertifioinnista on nopeasti tullut alan standardi, ja se on kriittinen sivustoille, jotka rutiininomaisesti käsittelevät arkaluontoisia tietoja.

 • Mikä on SSL ja miksi se on tärkeää ?: yksityiskohtainen johdanto SSL: stä ja sen käytöstä turvallisen Internet-ympäristön luomisessa käyttäjille ja verkkovastaaville.

 • SSL: n merkitys ja miksi sitä tarvitset: peruskatsaus SSL-tekniikasta ja sen arvosta verkkosivustojen omistajille ja kävijöille.

Sivustojen hakemistojen suojaaminen

Hakkerit voivat käyttää verkkosivuston hakemistotiedostoja havaitakseen ja hyödyntääkseen sivuston peruskoodin tai rakenteen haavoittuvuuksia..

Riskien vähentämiseksi on tärkeää rajoittaa pääsy näihin hakemistotiedostoihin. Tämä voidaan suorittaa kahdella tavalla: joko estää pääsy sivuston hakemistoihin tai edellyttää salasanan todennusta, ennen kuin niitä voidaan käyttää.

Useimmat CMS-alustat sallivat verkkovastaavien estää sivuston hakemistot lisäämällä vain koodirivin .htaccess-tiedostoon. Jos sivuston hakemistojen on oltava tiettyjen käyttäjien saatavilla, näiden hakemistojen suojaaminen salasanalla on aina suositeltavaa.

 • Kuinka poistaa hakemistoselaaminen WordPressistä: tämä yksinkertainen opetusohjelma selittää hakemistojen selaamisen riskit ja kuinka poistaa toiminnot käytöstä WordPress-pohjaisilla verkkosivustoilla.

 • Salasanasuojaushakemisto .htaccess-sovelluksella: Tässä perusoppaassa selitetään, kuinka verkkosivuston hakemistoa suojataan salasanalla .htaccess-tiedoston avulla..

Suojauslaajennusten käyttäminen

Vaikka WordPressiin ja muihin suosittuihin sisällönhallintajärjestelmiin perustuvat verkkosivustot tarjoavat perusturvallisuuden, ne kaikki voivat hyötyä tiettyjen tietoturvalaajennusten käytöstä.

Tyypillisesti nämä laajennukset pakataan palomuuriin ja tarkistavat käyttäjän viestit ja lähettämät virukset ja haittaohjelmat estämällä ne tarvittaessa.

Täysin varustetut laajennukset tarkistavat myös verkkosivuston ytimen, teeman ja laajennukset vahingollisen koodin varalta ja luovat lokin yrittämistä raa’at voimahyökkäykset sivustolle.

 • 10 parasta tietoturvalaajennusta estämään hakkereita: katsaus viimeisimpiin WordPress-tietoturvalaajennuksiin vuodesta 2016 ja niiden tehokkuus hakkereiden pysäyttämisessä ja sivustoturvallisuuden ylläpitämisessä.

 • 10 tietoturvalaajennusta Joomlan verkkosivuston suojaamiseen: valikoima tietoturvatyökaluja Joomla! CMS.

 • 15 + moduulit Drupal-verkkosivustosi suojaamiseksi: työkalut Drupal CMS -sovelluksen kovettumiseen.

Sivustojen lokien tarkistaminen

Suuri osa hakkereiden välttämisestä on verkkosivustosi suorituskyvyn ja liikennehistorian ymmärtäminen.

Sivustojen lokien säännöllinen tarkistaminen antaa verkkovastaaville mahdollisuuden seurata verkkosivuston liikennettä ja sijoitushistoriaa.

Epätavallinen liikenne tai sijoitukset voivat osoittaa, että sivusto on vaarannettu, mikä voi antaa verkkovastaaville mahdollisuuden puuttua asiaan ennen kuin vahingot voidaan tehdä.

 • Lokitarkistusprosessi tietoturvaongelmien havaitsemiseksi: vaiheittainen opas rutiininomaisen lokien tarkistusstrategian kehittämiseksi verkkosivuston suojausprofiilin parantamiseksi.

Säännöllisten varmuuskopioiden pitäminen

Verkkosivun varmuuskopiointi pilveen ei välttämättä estä hakkereita ja verkkorikollisia, mutta se tarjoaa toimintatavat, jos sivusto vaarantuu.

Määrä seisokkeja voi vaikuttaa vakavasti verkkosivuston sijoitukseen, auktoriteettiin ja tuloihin.

Tekemällä ja pitämällä säännöllisiä varmuuskopioita verkkosivuston palauttaminen on helpompaa, jos sitä rikotaan tai haittakoodilla tartutetaan, jolloin verkkosivustot voivat palautua nopeammin ja täydellisemmin hyökkäyksestä..

 • Kuinka luoda Web-sivuston varmuuskopiointistrategia: Tämä lyhyt opetusohjelma käsittelee säännöllisten varmuuskopioiden merkityksen verkkosivuston turvallisuudelle ja sisältää vinkkejä tehokkaan palautussuunnitelman luomiseen.

 • 22 pilvitallennusratkaisua pienyrityksille: Business News Daily tarjoaa tämän lyhyen katsauksen tehokkaimmista ja edullisimmista pilvipohjaisista varmuuskopioratkaisuista pienyritysten omistajille.

Yleisiä neuvoja

Suuri osa verkkosivuston suojaamisesta on perehtyminen uusiin ja esiin nouseviin turvallisuusuhkiin.

Tässä esitettyjen vinkkien lisäksi on tärkeää, että kaikki verkkovastaavat ja verkkosivustojen omistajat ovat ajan tasalla tietoturvaongelmista ja ryhtyvät toimenpiteisiin voidakseen pitää sivustonsa turvallisina ja uusimpien suojausominaisuuksien mukaisina..

Seuraavien artikkeleiden ja opetusohjelmien pitäisi auttaa antamaan verkkovastaaville syvempi käsitys verkkosivustojen tietoturvasta.

 • 15 tapaa suojata verkkokauppasivustoasi hakkeroinnilta ja petoksilta: Tämä lyhyt opas keskittyy verkkokauppasivustojen turvallisuuteen liittyviin huolenaiheisiin tehokkaimmista tavoista suojata sivusto hakkereilta ja tietoverkkorikollisilta..

 • Vinkkejä verkkosovellusten tai verkkosivustojen suojaamiseen: Tämä Michiganin yliopiston IT-osaston laatima kattava opetusohjelma käsittelee verkkosivustojen ja verkkosovellusten koodauksen mahdollisia haavoittuvuuksia..

 • Kuinka pitää verkkosivustosi turvassa: Tämä lyhyt artikkeli kattaa verkkosivustoturvallisuuden perusteet painottaen sitä, miten tunnistaa mahdollinen uhka ja kuinka määrittää sivustosi on vaarannettu.

johtopäätös

Vaikka hakkereiden ja tietoverkkorikollisten kaikkia online-uhkia ei voi koskaan olla mahdollista kokonaan poistaa, on mahdollista vähentää näitä riskejä merkittävästi toteuttamalla aktiivisia toimia sivustosi, tietosi ja kävijöidesi turvaamiseksi..

Verkkosivun turvallisuus on kaikkien verkkosivustojen omistajien ensisijainen vastuu, ja sen tulisi olla tärkein kaikkien verkkovastaavien ja IT-ammattilaisten mielessä.

Suojattu verkkosivusto ei vain suojaa sivustoa ja sen kävijöitä, vaan se myös lisää luottamusta ja auktoriteettia, joka tarvitaan onnistuneen ja kestävän Internet-läsnäolon luomiseen.

Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän verkkosivustojen kehittämiseen ja hallintaan liittyviä oppaita, opetusohjelmia ja infografiikkaa:

 • Kuinka luoda verkkosivusto: siirry askel taaksepäin ja selvitä paras tapa perustaa verkkosivusto. CMS: ien vieressä on vaihtoehtoja.

 • Google-sijoitukset: ymmärrä, diagnosoi ja korjaa: mitä hyötyä on verkkosivustosta, jos kukaan ei tiedä siitä? Opi kaikki ansaitsemiesi Google-sijoitusten saamisesta.

 • Lopullinen luettelo verkkovastaavan työkaluista A-Z: Löydä kaikki työkalut, joita tarvitset sivustosi hallinnan helpottamiseksi.

Ultimate Guide to Web Hosting

Tutustu Ultimate Guide to Web Hosting -oppaaseen.

Se selittää kaiken, mitä sinun on tiedettävä tietoisen valinnan tekemiseksi.

Ultimate Guide to Web Hosting
Ultimate Guide to Web Hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map