Opi Stata-ohjelmointi: Aloita kaivostoiminnan tilastotietojen hankkiminen

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Stata on tilastollista analyysiä tukeva sovellus. Sen on kehittänyt StataCorp ja julkaissut sen vuonna 1985. Sen nimi on johdettu ”tilastoista” ja “tiedoista”, ja sitä käytetään pääasiassa tietojen analysointiin ja erikoistuneeseen tutkimukseen.

Huolimatta siitä, että Stata on yli 30-vuotias, se on edelleen yleisesti käytössä. Sen avulla jokainen analyysi voidaan dokumentoida täysin, ja se voi tuottaa grafiikkaa, simulaatioita ja kaavioita.

Sovelluksesta on neljä erilaista versiota opiskelijaversiosta erittäin suurten tietokantojen versioon. Stata voidaan asentaa Mac-, Windows- ja Unix-tietokoneisiin. Yleisin versio on Stata / IC (IC tarkoittaa ”Inter Cooled”).

Stata-aloitusopas

Stata on oma sisäänrakennettu dataeditori, joka näyttää samanlaiselta kuin laskentataulukon muokkausikkuna. Sovelluksen alaosassa on komentokehoteikkuna. Tämä ikkuna kirjaa kaikki istunnon aikana annetut komennot. Tulokset näkyvät keskusikkunassa.

Kun tietojoukko ladataan, Stata näyttää siinä olevat muuttujat ja tarrat Muuttujat ja Ominaisuudet-ikkunoissa.

Jos haluat pelata Statan kanssa luomatta omia tietojasi, Statassa on joukko esimerkkejä tietoaineistoista ja ylimääräinen kirjasto manuaalisia tietoaineistoja, jotka voidaan ladata Internetistä. Lataa tietojoukot sysuse dir -komennolla ja napsauta sitten tiedostonimen vieressä olevaa käyttölinkkiä tai napsauta kuvauksen nimeä saadaksesi lisätietoja siitä.

Komentojen ja datan tuominen Stataan

Stata voidaan ohjelmoida komentorivillä yllä mainitun komentokehotteen avulla. Kun olet käyttänyt komentoa, voit käyttää sitä uudelleen painamalla PgUp, kunnes komento ilmestyy uudelleen ikkunaan.

Sovellusta voidaan hallita myös graafisen käyttöliittymän kautta tai tuomalla Do-tiedosto (jota kutsutaan myös syntaksitiedostoksi), joka on sarja ennalta määritettyjä komentoja, joita käytetään komentosarjana.

Kokenut Stata-käyttäjät suosittelevat yleensä, että graafista käyttöliittymää vältetään parhaiten, mutta se tarjoaa helpon tavan oppia Statan ohjelmointikieli. Aina kun osoitat ja napsautat komentoa, vastaava koodi näkyy komentoikkunassa, joten voit nähdä, mitä Stata tekee taustalla.

Käytetyt tietojoukot voidaan tuoda Stataan CSV-tiedostosta tai Statatiedostosta. Statan viimeisimmissä versioissa voit tuoda tietoja suoraan Excelistä import excel -komennon avulla.

Stata-peruskomennot

Stata pystyy suorittamaan erityyppisiä laskelmia ja analyysejä, joten se auttaa saamaan perustiedot komennoistaan. Jokainen komento on kirjainkoko, vaikka tiettyjä lyhenteitä voidaan käyttää.

Yllä olevassa osassa mainitsimme import excel -komennon. Tämä on yksinkertainen esimerkki Stata-komennosta toiminnassa:

Tuo excel tiedostonimi.xls, ///
arkki (arkki ‘1’) solutaso (A1: D20) kirkas

Tämä komento määrittää arkin ja tietyt solut, jotka tuodaan arkki- ja solukko-komennoilla. Jos solualueeksi määritetään yksi solu, kaikki kyseisen solun ulkopuolella olevat tiedot tuodaan.

Tulet kohtaamaan monia muita komentoja aloittaessasi Statan kanssa työskentelyä. Jotkut perusteista on hyvä tietää:

 • näyttö näyttää laskelman tuloksen
 • yhteenveto näyttää yhteenvedon tiedoston tiedoista (seuraa sitä tutkittavien muuttujien kanssa)
 • auta näyttää komennon tai toiminnon ohjeet (käytä sitä yksin tai seuraa sitä komennon nimellä, johon tarvitset apua)
 • jos puuttuu () on yksi monista tavoista, joilla voit suodattaa Stata-palautetut tiedot kyselyssä tietojoukolle
 • kaavio piirtää kuvaajan tietojoukon tiedoista; sitä seuraa graafin tyyppi, X-akselimuuttuja ja y-akselimuuttuja
 • kuvata näyttää tiedoston tiedot
 • ei uusi estää Stataa avaamasta uutta tulosikkunaa joka kerta, kun suoritat komennon
 • kuva luo kumoamispisteen projektillesi (muista: Statassa ei ole sisäänrakennettua kumoamiskomentoa)
 • puhdas palauttaa kyselyn tulokset ilman taulukon reunusta
 • asia selvä tyhjentää kaikki tiedot RAM-muistista, kun komento on suoritettu. Tämä on tärkeää, koska Stata lataa kaiken tietonsa RAM-muistiin, ellei toisin määrätä. Kun työskentelet suurten tietojoukkojen kanssa, tietokone voi hidastaa tai kaatua
 • Etsi se etsii Stata-laajennuksia tai laajennuksia, jotka voivat parantaa sen toimivuutta
 • /// kertoo Statalle, että komento jatkuu seuraavalla rivillä; Voit kommentoida kaltevuuden jälkeen, jos haluat, ja kommentit jätetään huomioimatta, jos ne ovat samalla rivillä
 • ; kertoo Statalle, että komento on valmis
 • poistuminen sulkee sovelluksen; tämä vastaa tiedoston napsauttamista -> Poistu hiirellä

Kun olet tottunut työskentelemään Statassa, voit tallentaa komennot Do-tiedostoon Editor-ikkunan avulla. Voit myös tallentaa tekstitiedoston .do-tunnisteella ja suorittaa sitten Do-tiedoston Statassa käyttämällä do-komentoa, jota seuraa tiedostonimi. Stata käyttää samoja kommentointimenetelmiä kuin C ++ ja muut kielet; kaksoisviiva // kommentoi kaiken rivin lopussa, kun taas / * ja * / voidaan käyttää kokonaisen osan kommentointiin alussa ja lopussa.

Seuraa työtäsi

Yksi Statan suurimmista vahvuuksista on kyky kirjata kyselyjä, mikä tekee siitä korvaamattoman tutkijoille, joiden on todistettava, kuinka he ovat tehneet tietyt johtopäätökset. Jotta loki voi olla aktiivinen, noudatetaan muutama vaihe.

 1. Luo hakemisto projektillesi. Oletuksena Stata toimii C: DATA-tiedostossa, joten erillisen hakemiston luominen pitää asiat siistinä.
 2. Ota sisäänkirjautuminen päälle. Käytä lokia komennolla seuraamalla sitä haluamallasi tiedostonimellä.
 3. Tallenna komennot aina Do-tiedostoon. Vaikka tämä ei ole ehdottoman välttämätöntä, siitä on apua, kun haluat toistaa tuloksen tai peruuttaa komentojen päälle.

Lisätietoja

 • StataCorp YouTube Channel: helppo sulauttaa ohjevideoita Statan eri ominaisuuksista.
 • Johdanto Stataan: PDF-pikaopas Stata 8: een Harvard Kennedy Schoolista.
 • Statalisti: keskustelufoorumi, jossa Stata-käyttäjät voivat vaihtaa tietoja ja apua.
 • UCLA Stata Resurssit: hakemisto ilmaisista kursseista, moduuleista, linkkeistä ja usein kysytyistä kysymyksistä Stata-sovellusten perus- ja välikäytöstä.
 • Stata-opetusohjelma Princetonin yliopistosta: Germaín Rodríguezin erinomainen Stata-opas.
 • Tee tiedostoja ja projektinhallinta: kuinka luoda tiedostoja ja seurata komentojasi.
 • Stata 14 -makrot: viiteopas joihinkin Stata-version 14 makroihin.
 • StataCorp NetCourses: Stata-valmistajien maksetut kurssit, joiden tarkoituksena on helpottaa uusien käyttäjien käyttöä edulliseen hintaan.

Yhteenveto

Stata on vanhempi ohjelmointikieli ja kehitysympäristö, joka on suunniteltu ratkaisemaan tilastolliset ongelmat. Mutta aktiivinen yhteisö käyttää sitä edelleen laajalti. Jos teet vakavaa tilastollista työtä, Stata on hyvä kieli tietää. Tämän esittelyn ja suositeltujen resurssien avulla sinun pitäisi olla matkalla.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map