Opi JSON: Aloita kannettavan tiedonsiirron kanssa

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


JSON, lyhenne sanoista JavaScript Object NAlun perin ajateltiin tapaa kuljettaa JavaScript-objekteja selaimen ja web-palvelimen välillä. Nykyään nimi on kuitenkin harhaanjohtava, koska JSON: ta voidaan käyttää tiedonsiirtoformaattina käytännöllisesti katsoen minkä tahansa suositun ohjelmointikielen kanssa.

JSONista on tullut oletusvaihtoehto tietojen muotoilulle interaktiivisissa Web-sovelluksissa. Sillä on erittäin kevyt syntaksi ja se on erittäin helppo oppia, lukea ja kirjoittaa.

JSON: n historia

JSONia ei keksitty, se “löydettiin”. Vaikka Douglas Crockford ei ollut ensimmäinen JSON: n käytöstä, hänelle tyypillisesti myönnetään muodon löytäminen, koska hän suostui ensimmäisenä ja määritteli sen käytön vuoden 2001 ympäri. Kuitenkin Yahoo! Kehittäjät, Crockford paljasti, että hän huomasi, että JSON oli käytössä Netscapessa jo vuonna 1996.

Ennen sen löytämistä JSON oli olemassa olemassa olevien selainominaisuuksien tahattomana sivutuotteena. Crockford, ohjelmistoyrityksen State Software -yhtiön perustaja, kehitti AJAX-verkkosovelluskehystä. Valtion ohjelmiston on kuitenkin löydettävä tapa, jolla reaaliaikainen kaksisuuntainen selaimen ja palvelimen välinen tiedonsiirto voidaan luottaa Flash-laajennuksiin tai Java-sovelmiin. Juuri tämä tarve on antanut impulssin JSON: n löytämiselle.

Alun perin Crockford ajatteli JSON: a JavaScriptin kielen osana ja nimitti sen vastaavasti. Koska JSON koostuu kuitenkin pelkistä pilkuista, kiharoista, hakasulkeista ja tiedoista, se voidaan jäsentää helposti taulukkoon tai objektiin millä tahansa ohjelmointikielellä. Kielen riippumattomuuden takia JSON perustettiin itsenäiseksi ECMA-standardiksi vuonna 2013 (ECMA-404), jota laajennettiin ja jota Internet-työryhmän (IETF) kommenttipyyntö (RFC) 7159 viittasi vuotta myöhemmin..

Kuinka JSONia käytetään tänään

JSON on oletusvalinta tiedon siirtämiseen Internetissä. Se on ylittänyt muodot, kuten XML ja CSV, yksinkertaisuutensa ja kielensä riippumattomuutensa vuoksi. Nykyaikainen JSON-toteutus kuuluu yleensä kahteen luokkaan:

 • Verkkopalvelun sovellusliittymät käyttävät JSON-muotoa tietojen toimittamiseen kolmansien osapuolten sovellusten käyttöön.
 • AJAX-vuorovaikutukset käyttävät usein JSON: ää tiedon siirtämiseen palvelimen ja vierailijan selaimen välillä.

Molemmissa tapauksissa JSON: n asiakaspuolen manipulointi JavaScriptin kanssa on tarpeen tietojen tuottamiseksi. Lisäksi, jos tietoja aiotaan käyttää toimien suorittamiseen verkkopalvelimella, palvelinpuolen ohjelmointikieli ja kielikohtaiset JSON-kirjastot tekevät työtä palvelimella.

JSON-tietorakenteet

JSON-tiedot muotoillaan kahteen tietorakenteeseen, joita käytetään yleisesti kaikilla nykyaikaisilla ohjelmointikielellä:

 • JSON ryhmä on luettelo arvoista.
 • JSON esine on kokoelma nimellisarvopareja.

Se voi vaikuttaa tarpeeksi yksinkertaiselta, mutta asiat muuttuvat hieman monimutkaisemmiksi, kun otetaan huomioon, että taulukkojen ja objektien arvot voivat sisältää numeroita, boolean-merkkejä, merkkijonoja, nolla-arvoja tai jopa sisäkkäisiä taulukkoja ja objekteja. Nimet puolestaan ​​voivat olla vain merkkijonoja.

JSON-dataesimerkkejä

Määritelmät ovat hyödyllisiä, mutta vielä hyödyllisempi on nähdä joitain JSON-tietoja. Katsotaanpa yksinkertaista ryhmää.

[ "punainen", "vihreä", "sininen", 7]

Tämä taulukko sisältää neljä arvoa: kolme merkkijonoa ja numero. Otetaan asiat lovi ylöspäin yksinkertaisella esineellä.

{
"tapahtuma": "aamiainen",
"sijainti": "Tiffany",
"muistaa": totta,
"muoto": "elokuva",
"bothKindaLikedIt": totta,
"thingsInCommon": 1
}

Ok, nyt asiat ovat hiukan mielenkiintoisempia. Tässä esineessä meillä on kuusi nimi-arvo-paria. Jokainen nimi on merkkijono ja arvot koostuvat kolmesta merkkijonosta, kahdesta boolean-arvosta ja yhdestä numerosta.

Meillä on aikaa vielä yhdelle esimerkille. Tässä tapauksessa monimutkaisempi objekti sisäkkäisissä matriiseissa ja objekteissa.

{
"contentManagementSystems" : [
{
"nimi": "WordPress",
"percentMarketShare": 58,9
},
{
"nimi": "Joomla",
"percentMarketShare": 6.1
},
{
"nimi": "Drupal",
"percentMarketShare": 4.9
}
]
}

Aloitimme asiat yhdellä nimellä arvo-parilla, joka käyttää nimeä "contentManagementSystems". Arvo on hiukan monimutkainen taulukko (tiedämme sen hakasulkeista johtuen), joka sisältää loput objektin tiedot. Yksinkertaisten arvojen hallinnan sijaan jokainen taulukon arvo on kuitenkin sisäkkäinen nimi-arvo-pari (joka tunnetaan myös nimellä esine ja tunnistetaan sellaiseksi kihara-aukkojen avulla).

Toisin sanoen tämä on JSON-objekti, joka sisältää joukon objekteja. Sain sen? Hyvä.

voimavarat

Joten nyt tiedät, mikä JSON on, mutta ehkä haluat oppia käyttämään JSON: ää oikein. Jos niin, sinulla on onnea. Tässä on hienoimpia JSON-resursseja, joita web tarjoaa:

 • Mozilla Developer Network JSON -dokumentaatio on kattava katsaus JSON-syntaksiin ja asiakaspuoleiseen JSON-vuorovaikutukseen.
 • W3Schools tarjoaa perustason JSON-esittelyn, joka osoittaa JSON-syntaksin ja vertaa XML: ää JSON: iin.
 • Mikä on JSON: Secret Geekin (AKA, ei-salainen Leon Bambrick) 3 minuutin JSON-opetusohjelma on lyhyt kaatumiskurssi JSON-syntaksissa, käytössä ja sen samanlaisuudessa XML: n kanssa.
 • JSON.org on virallinen JSON-verkkosivusto, joka sisältää laajan luettelon ohjelmointikielen mukaan järjestetyistä JSON-toteutuksista.

JSON ja suosikkikielesi

Kuten olemme maininneet useita kertoja, JSON-tietoja voidaan käyttää käytännöllisesti katsoen minkä tahansa ohjelmointikielen kanssa. Olemme löytäneet muutaman opetusohjelman, jotka auttavat sinua aloittamaan JSON: n käytön web-kehitykseen Java-, PHP- tai .NET-kehyksen kanssa.

 • Opi käyttämään JSON: ää Java: n kanssa lukemalla Java-sovellusliittymä JSON-prosessointiin: Johdatus JSON: ään Oracle Technology Network -verkostossa.
 • Jenkov.com-sivuston Java JSON -opetusohjelma kattaa kolme suosittua Java JSON -jäsentäjää ja linkit saman kirjailijan toiseen opetusohjelmaan, joka opettaa sinun rakentamaan oma JSON-jäsennin.
 • Käytä JSON: ää PHP: n kanssa viittaamalla PHP-käsikirjan JSON-osioon. Vuodesta PHP 5.2, JSON on niputettu PHP-ytimeen. Seurauksena on, että JSON: n käyttö PHP-sovelluksen kanssa on yhtä helppoa kuin tutustuminen eri kielille rakennettuihin JSON-toimintoihin.
 • Jos haluat hallita JSON: n käyttöä PHP: ssä, tutustu kohtaan JSON: n käsitteleminen kuin pomo PHP: ssä on perusteellinen opetusohjelma, joka käsittelee edistyneitä tekniikoita.
 • Käytä JSON: ta .NET-kehykseen viittaamalla Johdanto JavaScript Object Notationiin (JSON) JavaScriptissä ja .NET Microsoft Developer Network -verkostossa.

Kirjat

Jos pidät koulutustasi painetussa ja sidotussa muodossa, tässä on kolme parasta mahdollista JSON-tekstin ostoa:

 • Johdanto JavaScript-objektimäärittelyyn: Lindsay Bassettin JSON: n (2015) kokonaisopas (JS) (2015) on tiivis opas JSON-toteutukseen, joka kattaa Web-sovellusliittymät, palvelinpuolen kielikirjastot ja asiakaspuolen JSON-käsittelyn..
 • Tom Marrsin JSON at Work (2016) -sovellus näyttää sinulle, kuinka työskennellä JSON: n kanssa JavaScriptiä, jQueryä, HTML5: tä, Rubya ja Javaa käyttämällä.
 • Alkaen JSON (2015), kirjoittanut Ben Smith, sanoo, että se kattaa ”alkavan” JSON: n, mutta totuus on, että tämä teksti kattaa paljon enemmän kuin perusteet.

Yhteenveto

JSON on tiivis, kielestä riippumaton muoto tiedon siirtämiseen verkkopalvelimien ja selainten välillä. Se on valittu tiedonsiirtomuoto nykyaikaisille AJAX-pohjaisille interaktiivisille verkkosovelluksille ja verkkopalvelusovellusliittymille. Onneksi JSON on myös helppo aloittaa ja se toimii melkein varmasti hienosti suosikkiverkkokehitysympäristössäsi.

Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän koodaukseen ja verkkosivustojen kehittämiseen liittyviä oppaita, oppaita ja infografioita:

 • XML-resurssit: Kun ajatellaan korvatavan HTML, se on edelleen erittäin suosittu tietojen tallennus- ja siirtökieli.
 • PHP-esittely ja resurssit: suosituin palvelinpuolen ohjelmointikieli maailmassa – ja syystä.
 • ASP.NET-resurssit: Tämä opas opastaa sinua Microsoftin .NET-kehysten avulla verkkosivujen luomiseen.

Mitä koodia sinun pitäisi oppia?

Hämmentynyt siitä, mitä ohjelmointikieltä sinun tulisi oppia koodaamaan? Tutustu infografiaan, mitä koodia sinun tulisi oppia? Se ei keskustele vain kielten eri näkökohdista, vaan vastaa myös tärkeisiin kysymyksiin, kuten “Kuinka paljon rahaa teen Java-ohjelmointi elantonsa varten?”

Mitä koodia sinun tulisi oppia?
Mitä koodia sinun pitäisi oppia?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map