Opi IDL-ohjelmointi tietojen visualisoimiseksi

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


IDL eli Interactive Data Language on tietokoneohjelmointikieli, jota käytetään pääasiassa datan analysointiin ja datan visualisointiin. Vaikka se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1977 (juurtensa menivät vielä pidemmälle) ja ovat laajuudeltaan hiukan erikoistuneita, se on edelleen tärkeä kieli 40 vuotta.

IDL: ää kehitetään edelleen aktiivisesti, ja sitä käytetään laajasti avaruustieteessä – mukaan lukien NASA: n ja Euroopan avaruusjärjestön tekemässä tärkeässä tietoanalyysityössä..

IDL: n historia

IDL: n nykyinen hyödyllisyys avaruussuuntautuneessa tietojen analysoinnissa johtuu suurelta osin sen käsitteestä ja historiasta. 1970-luvulla David Stern työskenteli Coloradon yliopistossa Boulderissa ilmakehän ja avaruusfysiikan laboratoriossa (LASP)..

Siellä hän aloitti työskentelyn suunnitella tapoja, joiden avulla tutkijat ja muut tutkijat voivat testata hypoteeseja ja suorittaa data-analyysiä yksin ottamatta tietokoneohjelmoijia kehittämään tarkoitukseen liittyviä sovelluksia.

Ensimmäinen yritys tähän oli PDP-12: n ohjelma, nimeltään Rufus. PDP, tai Ohjelmoitu tietojenkäsittely, oli eräänlainen ensisijainen mikrotietokone, jota käytettiin erilaisissa datanalyysitoimenpiteissä.

Rufus ei ollut vielä kieli, vain Fortranissa kirjoitettu laskentaohjelma. Rufus kehittyi LASP: n erilaisten tarpeiden ohella, mukaan lukien versio, jota käytettiin Mariner-Marssi-operaatioiden tietojen analysointiin.

Rufus-työ johti lopulta täysimittaiseen ohjelmointikieleen nimeltä SOL. Tämä oli suunniteltu toimimaan PDP-8: lla (sama PDP-versio, jota käytettiin Mariner-työssä) ja oli syntaksissa ja tyyliltään hyvin samanlainen kuin Fortran.

David Stern perusti Research Systems Inc (RSI) -nimisen yrityksen markkinoidakseen Rufuksella aloitettua työtä. RSI: n ensimmäinen tuote oli interaktiivinen datakieli, joka oli suunniteltu toimimaan PDP-11: llä.

RSI: n ensimmäinen asiakas oli NASA. Seuraavat versiot, jotka on kirjoitettu VAX / VMS-alustalle, ovat hyväksyneet muut ilmailu- ja tähtitiedeteollisuuden merkittävät toimijat, kuten Kansallinen ilmakehätutkimuskeskus (NCAR), Michiganin yliopisto, Coloradon yliopisto ja Merivoimien tutkimuslaboratorio..

Yleiskäyttöisten tietokoneiden noustessa RSI muutti IDL-kehityksen painopisteen VAX / VMS: stä Unixiin. Tämä vaati uudelleenkirjoitusta C: ssä, ja tämä uudelleenkirjattu versio on tällä hetkellä käytetyn kielen “geneettinen esi-isä”. Kieli on kuitenkin tuskin pysynyt staattisena.

Teknologian muuttuessa IDL: ään on otettu käyttöön monia uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi 1990-luvun alussa otettiin käyttöön tapahtumapohjaiset graafiset käyttöliittymät (GUI).

1990-luvun lopulla otettiin käyttöön sekä verkkopalvelut että olio-ohjelmointi. Kieli on tällä hetkellä (tästä kirjoituksesta alkaen) versiossa 8.5, ja se on saatavana kaikilla tärkeillä alustoilla ja käyttöjärjestelmissä.

RSI vaihtoi omistajia muutaman kerran, mukaan lukien lyhyen ajanjakson, jolloin sen omisti Eastman Kodak (elokuvayhtiö).

Yhtiö muutti nimensä Exelis Visual Information Solutions -yhtiöksi, joka oli Exelis ITT: n kokonaan omistama tytäryhtiö. Exris osti Harris Corporation vuonna 2015. David Stern ei ole enää mukana kehityksessä.

IDL: tä on käytetty useissa tärkeissä tähtitieteen aiheisiin liittyvissä hankkeissa. Sitä käytettiin käsittelemään Halleyn komeetan kuvia, jotka otti Euroopan avaruusjärjestön Giotto-avaruusalus, ja sitä käytettiin myös Hubble-kaukoputken ongelmien diagnosointiin..

Tietoja kielestä

IDL on dynaamisesti tyypitetty, vektoripohjainen kieli, jonka syntaksi on samanlainen kuin Fortran. Se on erityisen taitava käsittelemään matriiseja ja matriiseja. Kieli tarjoaa työkalut matemaattiseen analyysiin ja – mikä tärkeintä – datan visualisointiin.

Muita kielen ominaisuuksia ovat:

 • Erilliset nimitilat muuttujille, toiminnoille ja menettelyille
 • Monisäikeiset toiminnot ja menettelyt
 • Funktion argumentit välitetään viittauksella
 • Nimiä parametreja kutsutaan avainsanoiksi, jotka ohitetaan viittauksella
 • Nimeltään parametrin perintö sisäkkäisissä rutiineissa c

  alls;

 • Yleiset lohkoilmoitukset ja järjestelmämuuttujat, jotka jakavat muuttujat erillisten rutiinien välillä
 • Perusmuoto olio-ohjelmoinnista
 • Jatkuva, globaali kasa osoitin- ja objektimuuttujille
 • Yhdistelmädatatyypit, kuten merkkijonot, homogeenisen tyyppiset taulukot, luettelot, tiivistelmätaulut ja yksinkertaiset (ei-hierarkkiset) tietuerakenteet.

voimavarat

Verkkoresurssit

 • JHU / APL / S1R IDL -kirjasto: kirjasto, jossa on yli 600 yleiskäyttöistä tähtitieteen rutiinia IDL: lle.
 • Craig Markwardtin IDL-kirjasto: rutiinit ja oppaat.
 • Opi IDL: rutiinien ja oppimateriaalien kokoelma, jota ylläpitää Texasin professori&M University, joka on kirjoittanut useita kirjoja kielestä.
 • Coyoten opas IDL-ohjelmointiin: yksi parhaista IDL-tietolähteistä verkossa; melkein kokonaan yhden IDL-asiantuntijan ja -harrastajan työ.
 • Slug’s Guide to IDL: Yksinkertaistetut selitykset IDL-käsitteistä opiskelijoille.
 • Robbien IDL-ohjelmointi: hiukan häiriintynyt kokoelma henkilökohtaisia ​​IDL-projekteja ja työkaluja.
 • MichaelGalloy.com: IDL-kehitystä käsittelevä blogi Modern IDL: n kirjoittajalta.
 • Rob Dimeon IDL-ohjelmat: toinen henkilökohtainen työkalukokoelma IDL-kehittäjältä.

Työkalut

 • Idlwave: IDL Emacs-muokkaus ja kuori-tila
 • Motley IDL -kirjasto: kokoelma rutiineja useista objektigrafiikan luokista, perusluokka widget-sovelluksille ja useille siihen rakennetuille sovelluksille, toiminnot, jotka helpottavat skaalatun datan esittämistä akseleilla, luokkia netCDF-tiedostojen käyttämistä varten ja useita apurutiineja.
 • TeXtoIDL: rutiinikokoelma, joka helpottaa kreikkalaisten kirjainten, alaindeksien ja ylikirjoitusten käyttöä IDL-piirrosten tarrojen tekemisessä.

toteutukset

IDL: n kanonista toteutusta hallinnoi nyt Harris Corporation, ja se löytyy heidän verkkosivuiltaan.

On olemassa kaksi avoimen lähdekoodin vaihtoehtoa:

 • GDU-tietojen kieli
 • Fawlty kieli.

Kirjat IDL: ssä

 • Johdatus ohjelmointiin IDL: n avulla: Kenneth Bowmanin interaktiivinen datakieli: loistava johdanto-teksti, joka sopii ihmisille, joilla on vähän minkäänlaista ohjelmointikokemusta.
 • Liam Gumleyn käytännöllinen IDL-ohjelmointi: erittäin selkeä ja suoraviivainen kuvaus todellisten IDL-ohjelmien rakentamisesta todellisten ongelmien ratkaisemiseksi.
 • Objektiivinen ohjelmointi IDL: llä Ronn Kling: OOP-kyky lisättiin IDL: ään 1990-luvun lopulla. Tässä vaiheessa se oli kauan sitten, mutta kielenkäytön kulttuurilla oli jo ollut 20 vuotta kehitystä. Vielä nykyäänkin monet IDL-ohjelmoijat eivät käytä OOP-tekniikoita. Tämä kirja, joka ei edellytä OPP-käsitteiden tuntemusta aloittamiseksi, osoittaa, kuinka objektiohjattua ohjelmointimenetelmää sovelletaan IDL: ssä.
 • Sovelluskehitys IDL: n kanssa Ronn Kling: Tämä kirja siirtää IDL-kehittäjän ad-hoc-ohjelmoinnista erityisiä analysointitehtäviä varten täysimittaisten sovellusten rakentamiseen kielellä.

Ei pidä sekoittaa …

IDL tarkoittaa myös rajapinnan määritelmäkieltä. Tämä ei ole tietty kieli, vaan pikemminkin kuvaus tietyntyyppisistä kielitoiminnoista.

IDL: t ovat spesifikaatiokieliä, joita käytetään suunnitella vuorovaikutusta kahden ohjelmistojärjestelmän välillä kielestä riippumattomasti. Rajapintamäärityskieliä on useita.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map