Opi 3D-grafiikka: Etkö tiedä rakennekarttaa monikulmion avulla? Aloita tästä!

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


3D-grafiikat, kun ne ovat huippuluokan Hollywood-efektejä ja hyvin palkattuja yritysinsinöörejä, ovat äskettäin siirtyneet valtavirran suunnitteluun.

Ilmaisten avoimen lähdekoodin mallinnus-, renderointi- ja animaatiotyökalujen, kuten Blenderin ja Sketchupin, tuloksena melkein kuka tahansa voi harjoittaa 3D-mallintamista ja hienostunutta animaatiota.

Kun mallintamis- ja renderointiohjelmistovaihtoehdot ovat kasvaneet, niin myös resursseilla, jotka tarjoavat ilmaisia ​​3D-malleja ja lankakehyksiä lataamista ja manipulointia varten.

3D-mallit ilmaiseksi (ja myytävänä)

Alla olevat 20 sivua tarjoavat ladattavia miljoonia 3D-malleja ja metallilankoja.

Selaa kaikkea sotilaslentokoneista hammasharjoihin ja hattujen oraviin. Tämä on uskomattoman paljon työtä, joka on koottu tuhansilta lahjakkailta graafisilta suunnittelijoilta, ja ne kaikki ovat saatavana ilmaiseksi.

 1. Sketchupin 3D-varastossa on esivalmistettu 3D-malli melkein kaikesta mitä tarvitset. Haku “kulho” tuottaa yli 4000 tulosta. Kokoelmassa on miljoonia malleja, minkä vuoksi Sketchup kutsuu sitä maailman suurimmaksi 3D-mallikirjastoksi.
 2. TurboSquid väittää olevansa suurin 3D-tuotteiden kirjasto myytävänä kaikkialla maailmassa. Se tarjoaa jättimäisen valikoiman ilmaisia ​​ja maksettuja lankakehyksiä, mukaan lukien 3D-mallit autoista, hahmoista, ajoneuvoista, anatomiasta, eläimistä ja useista muista luokista. Heidän ilmaisessa kirjastossaan on hämmästyttävän suuri joukko yli 17 000 3D-esinettä, kaikesta aseista linnoihin soodakannuihin, dinosauruksiin, taloihin ja paitoihin. Ne tarjoavat ilmaisia ​​tiedostomuotojen muuntamisia ja myös ilmaisia ​​lisenssejä.
 3. Cgtraderilla on kymmeniä luokkia kaikenlaisille 3D-malleille todellisesta maailmasta ja mielikuvituksesta. Monet maksavat suhteellisen alhaisen hinnan, mutta tarjolla on runsaasti ilmaisia ​​maksuja.
 4. 3dsky on 3D-malleja lataava sivusto, joka on keskittynyt realistisiin kodin kalusteisiin ja kalusteisiin, aivan kuten SweetHome3D, mutta jossa on hienostuneempia taidetta. Heillä on myös uskomattoman laaja valikoima yli 180 000 kohdetta, tuhansia ilmaisia ​​vaihtoehtoja. Heillä on jotain mitä voit kuvitella niin kauan kuin se liittyy jollain tavalla kotiin, ja heidän esineensä näyttävät niin todellisilta, että voit melkein tavoittaa ja koskettaa heitä.
 5. Hum3D voittaa todennäköisesti viileän kilpailun 3D-mallin maailmankaikkeudessa. Heillä on Tumbler Batmobile Christian Bale -sarjasta, samoin kuin kaikenlaiset muut hienot autot. (A 1976 IH Scout II? Ei mitenkään!) He myös pakatavat kuorma-autoihin, linja-autoihin, sotilasajoneuvoihin (paljon sotilasajoneuvoja), lentokoneisiin, sota-aluksiin, aseisiin ja kaikenlaiseen tekniikkaan kameroista kannettaviin tietokoneisiin ja puhelimiin. Mallit ja kehysten kehykset esitetään hyvin, kohtuullisin hinnoin, ottaen huomioon erittäin laaja valikoima käytettävissä olevia tiedostomuotoja.
 6. Sketchfabissa on aika mahtavaa 3D-sisältöä. Joidenkin erittäin lahjakkaiden ihmisten malleja on satoja silmiinpistäviä, mutta kaikkia niitä ei voi ladata. Löydät mallit, jotka voit tarttua napsauttamalla sivun yläosassa olevaa ”Tutki” -valikkokohtaa ja valitsemalla sitten ”ladattava”.
 7. GrabCAD antaa sinun ladata miljoonien erilaisten esineiden 3D-malleja ja kehyksiä, fidget-kehruista ajoneuvoihin ja täysin käytettävissä olevaan Iron Man -pukuun.
 8. Clara.iossa on lähes 80 000 ladattavaa 3D-objektia, kaikki ilmaiseksi. Kokoelma sisältää ajoneuvoja, ihmisiä, aseita, sotilaita, tankkeja, tieteiskirjallisia esineitä, kuten robotteja, Tähtien sota-rekvisiitta, avaruusaluksia, arkkitehtuuria ja muita pieniä osia, kuten Pokemon- ja Minecraft-malleja. Objekteilla on valtava valikoima tiedostotyyppejä.
 9. Thingiverse on MakerBot-digitaalisten tulostimien palvelu. Se on paikka, jossa 3D-mallinntajat jakavat työnsä ja ihmiset, jotka tarvitsevat malleja löytääkseen ne. Sivustolla on ladattavissa yli 800 000 mallia. Täällä on paljon vaikuttavaa sisältöä, kaikki haettavissa nopeasti avainsanan perusteella.
 10. Free3D sisältää laajan kokoelman todella viileitä, tavallisesta poikkeavia 3D-kehyksiä ja malleja. Heillä on arkkitehtuuri, autot, lentokoneet, kasvit, eläimet, tekniikka, urheilu, aseet ja paljon muuta. Osa näistä tavaroista on todellista maailmaa, ja osa fantasiasta tai tieteiskirjallisuudesta. Se on kaikki todella hyvin tehtyä ja ladattavissa edes kirjautumatta.
 11. CadNav isännöi jättimäistä valikoimaa 3D-malleja ladattavaksi. Heillä on kymmeniä luokkia, joten sanomme sen sijaan, että luetteloisimme ne kaikki, vaan heillä ei ole paisley-yksisarvista. Sen pitäisi kattaa se. Heillä on kaikkea taloustavaroista sotilaallisiin aseisiin myyttisiin pedoihin.
 12. SweetHome3D on loistava resurssi, josta voit ladata satoja 3D-malleja kaikesta, joka liittyy taloihin ja taloihin. Se sisältää portaat, suihkukaapit, wc, viinihyllyt, huonekalut, valaisimet, laitteet, kasvit, ihmiset, lemmikit ja muut. Kaikki tiedostot ovat ladattavissa ilmaiseksi .obj-tiedostoina. Joskus ne on pakattu tiedostoina .mtl, .png, .jpg ja muut tiedostotyypit.
 13. Daz3D: llä on vain muutamia ilmaisia ​​3D-malleja, joita voi ladata (13 kirjoituksen tekohetkellä), mutta ne vaihtavat ilmaisia ​​kappaleita säännöllisesti, joten on mahdollista kerätä melkoinen kokoelma pysymällä heidän tarjouksensa päällä. Heidän mallinsa ovat erittäin elinkelpoisia tietokoneanimoituja, sisältäen liikkuvia hiuksia ja realistisia ilmeitä. Heillä on myös laaja valikoima halpoja maksettuja 3D-malleja.
 14. CreativeMarket tarjoaa tuhansia 3D-malleja. Heistä puuttuu ilmainen luokka, mutta niiden kehyksistä voi hakea kätevällä suodattimella, jonka avulla voit asettaa hintaluokasi. Voit myös etsiä tiedostotyypin perusteella, mikä on hieno ominaisuus.
 15. NASA 3D: llä on arkisto malleja ja resursseja 3D-graafisen animaation tarkoituksiin. Se on aika siisti luettelo, vaikka osa teoksista näyttääkin hieman “viime vuosikymmeneltä”. Löydä 3D-malleja NASA-moduuleista, miehistöajoneuvoista, satelliiteista, puvuista, laskupaikoista, asteroideista ja muusta. Mallit ovat saatavana .3ds-tiedostoina. Kaikki ovat ilmaisia.
 16. Design Connected -sivulla on sivu 184 mallista sisävalaisimia ja kalusteita. Se ei ole valtava valinta verrattuna joihinkin muihin 3D-resursseihimme, mutta pyhä lehmä on tämä asia realistinen. Jos en olisi tiennyt, että nämä ovat 3D-malleja, olisin ollut varma, että ne on tuotettu ammattimaisesti. Sinun on luotava tili, jotta voit ladata ilmaisia ​​malleja. Jos sinulla on varaa maksaa heidän suhteellisen matala kehyskohtainen hintamerkki, heillä on vielä 6 000+ mallia, jotka kannattaa katsoa.
 17. Fiverrin avulla saat erikoistuneen työn halvalla. Jos tarvitset 3D-malliksi muuttun tuotteen tai muun todellisen esineen, Fiverrillä on ihmisiä, jotka tekevät sen muutamasta dollarista.
 18. Sharecg on eräänlainen catchall 3D -malliresurssi: yksi niistä sivustoista, joissa he päästävät ketään oven ulkopuolelle. Siellä on joitain kunnollisia malleja, mutta sinun on tehtävä hihassa kahlaa löytääksesi helmet. Silti siellä on paljon sisältöä, ja sen voi ladata ilmaiseksi rekisteröinnin ja kirjautumisen avulla.
 19. CADdetails sisältää tuhansia 3D-malleja koti- ja puutarhamalleista, jotka on ladattavissa ilmaiseksi, lähinnä .rfa- ja .skp-muodoissa.
 20. Augment.com voi luoda ja optimoida 3D-malleja. Muutamasta sadasta dollarista kuukaudessa asiakkaat saavat 1000 mallinäkymää sekä lisäosia, kuten mukautetun logon ja offline-käytön.

Suosittu 3D-mallinnus- ja renderointiohjelmisto

Tässä on luettelo kahdeksasta tehokkaasta 3D-mallinnus- ja animaatiotyökalusta.

 1. Blender on kultastandardi 3D-renderoinnille ja mallinnukselle, lähinnä siksi, että se on ilmainen. Jotkut käyttäjät kuitenkin kiistävät sen kömpelön ja usein hämmentävän käyttöliittymän (UI). Blender on avoimen lähdekoodin toimittaja, joka tarjoaa fotorealistisen renderoinnin ja nopean mallinnuksen, kuvanveistämisen ja takilan.
 2. Maya on yksi Autodeskin 3D-mallinnuksen, renderoinnin ja animaation ohjelmistopaketeista. Sen käyttöliittymää pidetään paljon sujuvampana ja helpompi oppia kuin Blenderin, mutta korkea vuotuinen hintalaji estää monia graafikoita.
 3. Sketchup on toinen ilmainen 3D-mallinnusohjelman lataaminen. Se on suhteellisen nopea oppia, sillä sisäänrakennetulla tietokannalla aloittelijat voivat saada asiantuntemusta nopeasti. Sillä on myös oma kirjasto, joka sisältää miljoonia ilmaisia ​​3D-objekteja. Pro-lisenssit sisältävät ylläpidon ja tuen.
 4. Keyshot-renderointi- ja animaatio-ohjelmisto on suunnattu nopeiden, huomiota herättävien visuaalien luomiseen. Tieteellisesti tarkat ympäristöasetukset ja tarkka materiaaliohjaus tekevät siitä monipuolisen työkalun 3D-töihin tuotekuvista täyteen animaatioon.
 5. 3Ds Max on toinen mallinnus-, animaatio- ja renderointivaihtoehto Autodeskiltä. Se lupaa realistisen 3D-animaation, helpon, tehokkaan mallinnuksen ja suoraviivaisen käyttöliittymän. Sen korkea hintalappu pelottaa monia matalan tai keskitulotason graafikoita.
 6. Maxonin Cinema 4D on helppokäyttöinen, tehokas ja siinä on vankat mallinnusominaisuudet. Sitä pidetään hyvänä lähtökohtana 3D-graafiselle työlle ja animaatiolle, mutta ei niin vankka kuin Autodeskin Maya.
 7. Tinkercad on yksinkertainen työkalu 3D-mallien luomiseen. Ei animaatio-ohjelmistoja, tämä ohjelma alkaa muotoilla, yhdistää ja säätää niitä sitten uusien mallien ja esineiden luomiseksi. Sitä voi käyttää vapaasti, ja vaikka se kuulostaa yksinkertaiselta, se kykenee tosiasiallisesti tuottamaan melko vaikuttavia kuvioita.
 8. 3D Slash, kuten Tinkercad, ei salli animaation rakentamista, mutta antaa 3D-grafiikan luoda. Sen käyttöliittymä on intuitiivinen ja siinä on hauskoja (joskin hieman epäkäytännöllisiä) ominaisuuksia, jotka saavat 3D-mallinnuksen tuntumaan videopelin pelaamisesta. Siellä on ilmainen online-versio, joka tarjoaa erittäin edullisia premium-versioita.

johtopäätös

Ei tarvitse maksaa omaisuutta (tai edes mitään), jotta löydettäisiin erinomaiset 3D-mallit melkein jokaiselle tahansa kuviteltavalle esineelle.

Kun nämä mallit ovat työpöydälläsi, on helppo löytää ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelmisto mallinnusta, renderöintia ja animaatiota varten.

Vaikka joillakin työkaluilla ja malleilla on isot hintalaatut, yllä olevat luettelot tarjoavat riittävästi 3D-mallinnusresursseja pitämään jopa maustetun ammattilaisen mukana toimitetun sisällön ja työkaluja vuosien ajan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map