Lisätietoja Chyrpistä ja ystävistä, mikroblogista ja vaihtoehdoista

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Chyrp on avoimen lähdekoodin microblogging-alusta. Ohjelmisto on suunniteltu olemaan mahdollisimman yksinkertainen ja helppo käyttää. Tämä tietysti tarkoittaa, että ominaisuuksia ei ole kovin paljon.

Hankkeen käynnisti ensimmäisenä yksi kehittäjä Alex Suraci vuonna 2004. Tuolloin sitä kutsuttiin Mynimal CMS.

Suunnittelu oli reaktio WordPressiin, joka nousi tuolloin suosioksi (ja on sittemmin tullut hallitsemaan itse isännöimää blogistamista).

Suraci näki WordPressin liian monimutkaisena, liian “paisuneena” ja liian hitaana. Ohjelmisto, josta lopulta tuli Chyrp, suunniteltiin alusta alkaen helpoksi lukea ja ylläpitää.

Vuonna 2010 Suraci ilmoitti, että hanketta ei jatketa. Toinen kehittäjä otti kuitenkin haltuunsa ja jatkoi työskentelyä Chyrpin kanssa. Kehitys oli sen jälkeen suhteellisen aktiivista, etenkin vuonna 2012, jolloin tuntematon avunantaja antoi pääkehittäjälle mahdollisuuden työskennellä järjestelmän päätoimisena.

Vuoteen 2015 mennessä kehitys näyttää vähentyneen. Virallinen verkkosivusto ei ollut käytettävissä syyskuussa 2015, eikä (vuoden 2016 lopusta lähtien) ole palautettu takaisin.

Hankkeen viralliseen GitHub-repoon on tehty muutama vähäinen kommentti, mutta jonkin aikaa ei ole tapahtunut vakavaa kehitystä.

Chyrpin ominaisuudet ja edut

Kehittäjän kannalta Chyrp on puhdas, hyvin organisoitu ja helppo laajentaa. Kooditietokanta on tarpeeksi pieni, jotta yksi kehittäjä voi todella ymmärtää kaiken. Se on myös erittäin dokumentoitu koodiin.

Jos haluat tietää miten jokin toimii ja ymmärrät PHP: n, löydät sen helposti ja selvittää. Chyrpin laajentaminen on myös erittäin helppoa. Uusia sisältötyyppejä (”höyhenet”) luodaan yksinkertaisesti laajentamalla yhtä luokkaa. Moduuleilla on ennustettavissa oleva suunnittelu ja logiikka.

Chyrp on myös helppo isännöidä. Vaatimukset ovat melko vähäiset, ja ne voidaan täyttää useimmissa jaetussa isännöintisuunnitelmassa. Tarvitset vain PHP 5.2+: n ja joko MySQL 4.1+: n tai SQLite 3+: n. Asennus on melko helppoa, varsinkin jos käytät vain SQLiteä – mutta edes MySQL: n kanssa, se ei ole ollenkaan vaikeaa.

Chyrpin käyttäjille tärkein etu on yksinkertaisuus. Valittavissa on kourallinen teemoja, mutta ei niin paljon, että niistä tulee ylivoimaisia. (Ja uuden teeman luominen ei ole läheskään yhtä monimutkaista kuin uuden teeman luominen WordPressissä.)

Keskitytään bloggaamiseen ja sisällönjakoon, eikä paljon muuta. Toisin kuin WordPress tai muut CMS, ominaisuuksia ei yksinkertaisesti ole niin paljon. Voit kirjautua sisään ja lähettää kohteita, lähettää sähköpostia… ja se on oikeasti siitä.

Ydinmoduulit sisältävät käytettävyyden perusominaisuuksia, kuten kommentit, captcha, merkinnät ja mieltymykset. Chyrpille ei kuitenkaan ole rakennettu verkkokaupan ratkaisuja, keskustelufoorumeita eikä projektinhallintajärjestelmiä. Se on vain microblogging.

”Höyhenet” -ominaisuus rohkaisee bloggaajia ja suunnittelijoita näyttämään erityyppistä sisältöä eri tavalla. Voit lähettää yhden valokuvan, linkin, inspiroivan tarjouksen, videon, tilapäivityksen tai kokonaisen blogiviestin.

Pitäisikö minun käyttää Chyrpia?

Ellei kehitystyöstä käy paljon aktiivisempaa, luultavasti ei – varsinkin jos et ole kehittäjä tai aika vahva tekniikka. Satunnaiselle, ei-tekniselle käyttäjälle sivuston käyttäminen ohjelmistolla, jota ei aktiivisesti paranneta ja tueta, voi aiheuttaa kaikenlaisia ​​ongelmia.

Ei ole käyttäjien ja kehittäjien yhteisöä, joka vastaisi kysymyksiin tai antaisi neuvoja, kun väistämättömät ongelmat ilmenevät, eikä kukaan pysty korjaamaan mahdollisia turvaongelmia..

Kehittäjät ja tekniset tinkererit saattavat kuitenkin löytää Chyrpistä arvokkaan alustan. Koodi, sellaisena kuin se on olemassa, on vankka, hyvin järjestetty ja dokumentoitu. Jos olet PHP: ssä (tai yrität oppia sitä), Chyrp on kunnollinen projekti viettääksesi aikaa.

Vaihtoehdot Chyrpille

Jos pidät Chyrpistä tai käytät sitä jo, saatat etsiä muita samanlaisia ​​ohjelmistosovelluksia. Oikean Chyrp-vaihtoehdon löytäminen riippuu siitä, mitkä Chyrpin ominaisuusryhmät sinua kiinnostavat. Tässä on muutama vaihtoehto:

Chyrp Lite

Selvin korvaava Chyrp on Chyrp Lite. Chyrp Lite on Chyrpin haarukka, joka luotiin sen jälkeen, kun Chyrpin kehitys näytti supistuvan vuonna 2015. Se on pitkälti yhden käyttäjän / kehittäjän, Daniel Pimleyn, työ..

Chyrp Lite on “aggressiivinen” kunnostus Chyrp-koodista. Chyrpin näkökulma, jonka Pimley kiinnosti säilyttämisestä, oli sen vähäinen tehokkuus. Chyrp Lite on tarkoitettu entistä laihaammaksi ja tehokkaammaksi – tästä nimi.

Käyttäjän kannalta projektit ovat suurelta osin samanlaisia. Chyrp Lite -sivuston HTML-lähtö on reagoiva, ARIA-merkitty, saatavissa oleva ja semanttinen.

WordPress- ja Post-muodot

Jos Chyrpin tärkein ominaisuus on Feathers-järjestelmä, joka mahdollistaa erityyppisen sisällön näyttämisen eri tavoin helposti, WordPress saattaa olla hyvä valinta sinulle.

Sillä on edelleen kaikki samat “ongelmat”, jotka Chyrpin luoja ensin havaitsi – se on erittäin suuri, monimutkainen järjestelmä, joka tekee paljon asioita. Kukaan yksittäinen kehittäjä ei voi tietää koko kooditietokantaa sisälle ja ulos.

Kaikesta huolimatta se on erittäin helppo asentaa ja käyttää. Suurin osa web-isäntäyrityksistä tarjoaa WordPress-hosting-suunnitelmia.

WordPress esitteli Post Format -ominaisuuden versiossa 3.1. Postimuodot ovat vain pala viestiin liittyviä metatietoja, jotka tunnistavat sen tietyntyyppiseksi sisältöksi: sivu, galleria, linkki, kuva, tarjous, tila, video, ääni ja chat.

Teemat voivat sitten vapaasti käyttää (tai olla käyttämättä) kyseistä nimeämistä viestin näyttämiseksi eri tavalla. On monia ilmaisia ​​WordPress-teemoja, jotka tukevat Post-muotoja.

Tumblr

Chyrp ajateltiin mikrotunnisteeksi. Ennen kuin mikrotunnisteita kutsuttiin mikrotunnisteiksi, niitä kutsuttiin tumbleblogiksi tai tumblelogeiksi. Jos et välitä juomablogin itsestään ylläpitämisestä, hyvä vaihtoehto Chyrpille on Tumblr, suosituin microblogging-sivusto..

Tumblrillä on kaikki ominaisuudet, jotka käyttäjille pitävät Chyrpistä – sen asettaminen on helppoa, erityyppinen sisältö näkyy eri tavalla, voit lähettää sisältöä mistä tahansa.

Oman hosting-suunnitelmasi hallintaan luopuminen tarjoaa myös yhteyden suurempiin Tumblr-yhteisöihin, jolloin sisällön jakaminen on helpompaa..

johtopäätös

Chyrp oli loistava idea, mutta vanhentuneen projektin ohjelmistojen käyttö ei tuskin koskaan ole hyvä idea. Kokeile jotakin näistä Chyrp-vaihtoehdoista ja muista – sisällölläsi on enemmän merkitystä kuin mitä (mikro) blogikoneella käytät.

Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän verkkokehitykseen liittyviä oppaita, opetusohjelmia ja infografiikkaa:

 • PHP-esittely ja resurssit: oppia kaikki kielet, joihin Chyrp on koodattu.

 • Verkko-ohjelmointi Internet-pistorasioilla: oppia kaikki verkottumisesta Internetissä.

 • MySQL-esittely ja resurssit: MySQL on yksi suosituimmista tietokannoista Internetissä – ja yksi Chyrpin käyttämistä oletus tietokannoista..

Kuinka valita oikea CMS

Etkö ole varma, mitä CMS: ää haluat käyttää? Katso artikkeli, kuinka valita oikea CMS.

Lopullinen luettelo verkkovastaavan työkaluista A-Z
Kuinka valita oikea CMS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map