Kuinka kehittää lapsiystävällisiä sivustoja: ikäkohtainen opas

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Suunniteltaessa lapsille suunnattua verkkosivustoa tärkein asia, joka sinun on pidettävä mielessä, on, että lapset muuttuvat jatkuvasti. Mikä kiinnostaa heitä 5-vuotiaana, kyllästää heidät 7-vuotiaana, ja mikä hämmentää heitä 7-vuotiaana, houkuttelee heidät 13-vuotiaana..

Muistatko Barney, iso purppura dinosaurus? Kun olit 4-vuotias, rakassit todennäköisesti häntä. Kun olit 10-vuotias, olisit kuristanut jonkun, joka kiinni laulaisi hänen laulunsa!

Joten jos etsit kaikille sopivaa ratkaisua lapsiystävälliselle verkkosivustollesi, olemme pahoillani pettymään. Se ei ole tämän artikkelin tarkoitus, koska esimerkiksi sivusto olisi tuomittu epäonnistumiseen.

Sen sijaan tavoitteemme on antaa sinulle tietoja, jotka auttavat sinua kohdistamaan sivustosi tietylle ikäryhmälle, luomaan hyödyllistä ja houkuttelevaa sisältöä lasten yleisölle ja varmistamaan, että sivustosi on turvallinen ja sopiva lapsille.

Jos olet aikeissa rakentaa sivustoa, joka palvelee kaiken ikäisiä lapsia, suosittelemme, että luot erityisiä osioita eri ikäryhmille joidenkin alla olevien ehdotusten perusteella..

Älä aliarvioi lapsia

Lasten kirjoittamisen alalla yksi ensimmäisistä oppitunneista, jonka uusimmat kirjoittajat oppivat, on koskaan puhua lasten kanssa.

Aikuisena meillä kaikilla on taipumus ajatella lapsia jollain tavalla ala-arvoisina: he eivät ole niin älykkäitä kuin me, he eivät pysty käsittelemään monimutkaisia ​​ongelmia, kaikki heistä välittävät, katsovat televisiota ja pelaavat videopelejä.

Todellisuus on, että lapset ovat yhtä älykkäitä kuin aikuiset, heillä ei ole vain kokemustasoa. Mutta he rakastavat oppimista, ja he osaavat paremmin sulauttaa uutta tietoa.

Ei, he eivät ymmärrä akateemista esseitä hiukkasfysiikasta, mutta jos muotoilet sen uudelleen käsitteillä, joita he ymmärtävät, ja sanoilla, jotka he joko tunnistavat tai voivat purkaa kontekstin perusteella, he ymmärtävät paljon enemmän kuin luulet.

Suunnitellessasi lapsille suunnattua verkkosivustoa, yritä olla näkemättä heitä lapsina, mutta ikätovereina. Lähestyä heitä heidän tasollaan ja kohtele heitä loistavina ihmisinä, jotka ovat innostuneita oppimaan mitä tahansa, kunhan se esitetään kiinnostavassa, ikäystävällisessä yhteydessä.

Ymmärrä lasten ikä

Ennen kuin ostat verkkotunnuksesi verkkotunnuksellesi, sinun tulisi päättää, minkä ikäisiä lapsia kirjoitat. Otsikon, suunnittelun ja sisällön tulee olla räätälöity lasten mielenkiinnon, kokemusten ja ymmärryksen kanssa tällä tasolla.

Tässä on yleiskatsaus eri ikäryhmistä, mutta muista, että jopa näillä alueilla lapset vaihtelevat melko vähän. Haluat ehkä tarjota monenlaista sisältöä lapsille tietyn alueen sisällä ymmärtäen, että jopa samassa iässä lapsilla on erilaiset kyvyt ja kiinnostuksen kohteet.

0-2

Yleensä tämän ikäiset lapset eivät ole kiinnostuneita verkkoon siirtymisestä, ja on olemassa paljon tutkimuksia, joiden perusteella heidän ei pitäisi olla verkossa. Tarpeeksi lapsia on kuitenkin verkossa tässä iässä, että vauvoille ja taaperoille suunnattuja sivustoja on edelleen olemassa..

Jos päätät suunnitella sivuston alle kolme-vuotiaille lapsille, muista, että olet todella rakentamassa sivustoa heidän vanhempilleen. Tämän ikäiset lapset eivät välitä sanoista, he eivät tunnista numeroita eivätkä luultavasti ymmärrä nettipelejä tai arvoituksia.

He ovat enimmäkseen kiinnostuneita värien ja muotojen katselusta. Suuret esineet, jotka liikkuvat näytöllä, kiehtovat niitä. Todella pienille lapsille monimutkaiset mustavalkoiset kuvat pitävät heidän huomionsa ja stimuloivat heidän aivojaan. Bonuspisteet, jos tarjoat sisältöä, joka voidaan tulostaa, joten lasten ei tarvitse katsoa tietokoneen näyttöä!

3-5

Ajattele esiopetus ja päiväkoti. Useimmat tämän ikäryhmän lapset ovat kiehtoneet väreistä ja muodoista. He saattavat olla kiinnostuneita myös numeroista ja kirjaimista, mutta todennäköisesti he eivät tunnista sanoja tai edes kaksinumeroisia numeroita. Joten pidä asiat yksinkertaisina!

Monilla tämän ikäisillä lapsilla on jo kokemusta videoiden katselemisesta tai pelien pelaamisesta vanhempiensa älypuhelimilla. He ovat odottaneet yksinkertaista navigointia ja välitöntä vastausta toimiin.

Jos verkkosivustosi on liian hämmentävä kiertääksesi tai objektin napsauttamisella ei ole tulosta – tai tulos on viivästynyt tai pelkästään tylsää – on todennäköistä, että he aikovat vaeltaa takaisin suosikkisovellukseensa.

On myös tärkeätä pitää mielessä, että kävijät saattavat katsella sivustoja tietokoneella ensimmäistä kertaa, ja hiiren käyttöön liittyy oppimiskäyrä. Pidä esineesi suuret, joten jopa lapset, jotka kamppailevat pitämään hiiri vakaana, voivat napsauttaa niitä.

6-8

Tähän mennessä useimmilla lapsilla on jonkin verran kokemusta tietokoneen käytöstä ja he ovat siirtyneet mieluummin väreihin ja muotoihin. Heillä on parempi taito, joten esineet voivat olla pienempiä ja navigointi voi olla hieman monimutkaisempaa, mutta älä mene yli laidan.

Haluat silti tehdä asioista mahdollisimman helppokäyttöisiä tai vierailijat turhautuvat nopeasti.

Lukutaito vaihtelee huomattavasti tässä ikäasteessa, joten vaikka tekstin lisääminen on hyvä idea, sinun tulisi pitää se yksinkertaisena. Käytä lyhyitä lauseita, helposti tunnistettavia sanoja ja visuaalisia asiayhteyksiä. Ja älä unohda grafiikkaa. Tämän ikäiset lapset rakastavat edelleen kuvia.

9-12

Tähän mennessä suurin osa lapsista on perehtynyt tekniikkaan, joten voit käyttää monimutkaisempia navigointeja ja pienempiä esineitä. Ne ovat myös kielen suhteen paljon parempia, joten jatka ja lisää kaikki tarvitsemasi sanat.

Muista vain, kuten aikuiset, lapset menettävät nopeasti kiinnostuksensa, jos joutuvat kohtaamaan suuria tekstilohkoja. Hajottaa asiat runsaalla kuvilla ja valkoisella paikalla.

13+

Kiusaus on joko suojata tätä ikäryhmää liikaa tai kohdella heitä aivan kuten aikuiselle. Molemmat impulssit ovat vääriä. Vaikka on tärkeää puhua teini-ikäisten tapaan kuin aikuisille, et voi unohtaa, että heidän kiinnostuksensa ja huolenaiheensa ovat hyvin erilaisia.

Tällä ikäryhmällä on myös valtavia eroja lukutasossa. Jos aiot kohdistaa vaikeuksissa oleviin lukijoihin, varmista, ettet pääse putoamisen ansaan. Haluat käyttää yksinkertaisia ​​sanoja ja lauserakenteita, mutta varmista, että tietosi on edelleen suunnattu teini-ikäisille.

Pidä se yksityisenä

Jos luot sivua alle 13-vuotiaille lapsille, sinun on lain mukaan noudatettava tiukkoja tietosuojamääräyksiä, kuten lasten tietosuojalaissa (COPPA) on määritelty..

COPPA vaatii lasten verkkosivustoja asettamaan tietosuojakäytäntönsä helposti saataville ja antamaan selkeät tiedot siitä, miten tietoja kerätään ja käytetään.

Jos aiot kerätä tietoja lapsilta, sinun on ensin hankittava heidän vanhempiensa lupa, ja sinun on annettava vanhemmille tapa nähdä nämä tiedot ja poistaa ne, jos he valitsevat. Vanhemmilla olisi myös oltava mahdollisuus estää lapsia koskevien tietojen kerääminen.

Turvallisin tapa on välttää kaikenlaisten henkilökohtaisten tietojen, myös heidän nimien, kerääminen lapsilta.

Vaikka tämä teko ei kata teini-ikäisiä sivustoja, sinun tulee silti suhtautua heidän yksityisyyttään erittäin vakavasti.

Yleensä oletamme, että teini-ikäiset ovat taitavia, mutta tosiasia on, että he osaavat käyttää Internetiä, ei miten käyttää sitä viisaasti. Monet teini-ikäiset kokevat ilmaisen pääsyn Internetiin ensimmäistä kertaa, eikä heille ole ilmoitettu mahdollisista riskeistä.

Jos sivustosi vaatii henkilökohtaisia ​​tietoja, varmista, että annat tietoja liittyvistä riskeistä, ja varo kävijöitäsi antamasta mitään, mikä helposti tunnistaa heidät todellisessa maailmassa. Jos sivustossasi on sosiaalinen elementti, varmista, että varoitat myös ylittämistä sivustolla.

Vaikka sivustosi voi olla vaaraton, sinun ei pitäisi koskaan olettaa, että kaikki kävijät ovat.

Älä unohda vanhempia

Useimmille nuorille lapsille sivustosi on täysin rajoissa, ellei se saa heidän vanhempiensa hyväksyntäleimaa.

Sen lisäksi, että tarjotaan selkeät tietosuojakäytännöt ja pääsy heidän lastensa tietoihin, on hyvä idea tarjota resursseja, jotka on suunnattu erityisesti vanhemmille..

Tämä voi olla yhtä yksinkertainen kuin sivuston yleiskatsaus, jotta he tietäisivät, mitä heidän lapsensa oppivat ja kokevat, tai se voi sisältää lisäsisältöä, kuten opinto-oppaita tai oppimateriaalia.

Verkkoresurssit

Jotta voit rakentaa menestyvän lapsiystävällisen verkkosivuston, sinun ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Internetissä on kymmeniä suosittuja ja hyvin toteutettuja sivustoja puhtaasti koulutuksesta ja edutainista (pelin kaltaisilla elementeillä varustetusta koulutuksesta) sivustoihin, jotka keskittyvät pelkän hauskanpitoon.

Ennen kuin aloitat sivustosi suunnittelun, tutkia useita tavoitteitasi vastaavia. Huomaa yhdenmukaisten elementtien (värit, asettelut, fontit jne.) Käyttö, kuinka sivustoilla on helppo lasten osallistuminen ja kuinka kunkin sivuston asetetut tavoitteet saavutetaan.

Seuraavat resurssit auttavat sinua löytämään tehokkaita verkkosivustoja ja suunnittelemaan oman lapsiystävällisen sivustosi.

 • American Library Association: Upeita verkkosivustoja lapsille: Ennen kuin aloitat rakentaa oman sivusi lapsille, sinun tulee tutustua muihin menestyneisiin lasten verkkosivustoihin. Tämä sivusto on koonnut monia parhaimmista, joten kotitehtäväsi on puoliksi valmis. Bonus, sitä päivitetään säännöllisesti, joten voit pysyä tietämässäsi – ja ehkä jonain päivänä lisätä oma sivusi lisätäksesi heidän luetteloonsa.

 • Common Sense Media: Parhaat lapsiystävälliset verkkosivustot: kuten ALA-sivusto, tämä sivu on koonnut luettelon lapsille parhaista sivustoista. He vievät askeleen pidemmälle ja jakavat luettelon ikäryhmittäin. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos päätät edelleen kohderyhmäsi tai heille parhaiten sopivan sisällön tyypin.

 • Intuit Small Business -blogi: Lapsiystävällisen verkkosivuston rakentaminen: Tämä pikaopas tarjoaa hyödyllisiä neuvoja lasten yksityisyyttä koskevien liittovaltion lakien noudattamisesta ja sisältösi räätälöimisestä lapsille. Sen sisältöehdotukset on suunnattu ensisijaisesti pienille lapsille, joten jos kohdistat tweensiin tai teini-ikäisiin, kannattaa myös tarkistaa yllä oleva Common Sense Media -linkki varmistaaksesi, että sivustosi on ikäsi sopiva.

 • Smashing Magazine: Lapsille tarkoitettujen verkkosivustojen parhaat käytännöt: tämä pidempi opas tarjoaa joukon ehdotuksia, joissa esitetään yhdenmukaisuus ja erot sivustosuunnittelussa eri ikäryhmille.

 • Lasten verkkotietosuojalaki: FTC-sivusto tarjoaa yleiskatsauksen COPPA-säädöksistä, ohjeita noudattamiseen ja noudattamissuunnitelman, jonka avulla voit käydä läpi varmistaaksesi, että sivustosi ryhtyy asianmukaisiin toimiin nuorten kävijöiden yksityisyyden suojaamiseksi..

johtopäätös

Lasten verkkosivuston suunnittelun ei tarvitse olla pelottava tehtävä, mutta sinun on tehtävä kotitehtäväsi ennen kuin aloitat.

Lasten kiinnostukset ja kyvyt vaihtelevat suuresti, joten kun olet valinnut kohdeyleisön, tutkia muita tälle ikäryhmälle suunniteltuja sivustoja ja analysoimaan heidän tarjoamansa sisällön tyyppi.

Tärkeintä on muistaa, että tehtäväsi ei ole vain sellaisen sisällön esittäminen, jonka luulet lasten oppivan; sinun on tarjottava heitä kiinnostavaa sisältöä, jotta he innostuisivat ja haluavat oppia.

Lisää lukemista ja resursseja

Meillä on enemmän tekniikkaan ja oppimiseen liittyviä oppaita, oppaita ja infografioita:

 • + Matematiikan opiskelijan opas & Resurssit: vinkkejä ja työkaluja matematiikan oppimiseen.

 • Koulutussivustot lapsille: loistava luettelo verkkosivustoista, joiden avulla lapset voivat oppia.

 • Verkkoresurssit digitaaliseen lukutaitoon luokkahuoneessa: erilaisia ​​tapoja käyttää Internetiä luokkahuoneessa.

Luo ikälle sopiva lapsiystävällinen verkkosivusto

Haluatko oppia luomaan loistavia verkkosivustoja lapsille? Tutustu infografiaan, rakenna ikäkohtainen lapsiystävällinen verkkosivusto:

Luo ikälle sopiva lapsiystävällinen verkkosivusto
Luo ikälle sopiva lapsiystävällinen verkkosivusto

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map