Internetin historia

Disclosure: Tukisi auttaa pitämään sivuston toiminnassa! Ansaitsemme lähetysmaksun joistakin tämän sivun suosittelemista palveluista.


Riippumatta siitä, oletko kasvanut tietokoneiden kanssa vai tutustutko heihin aikuisina, on nyt vaikea kuvitella maailmaa, jossa Internetiä ei ole.

Luotamme Internetiin hallitaksemme rahaa, etsiä työpaikkoja, edustaa itseämme ammattimaisesti ja pitää yhteyttä läheisiin rakkaisiin ympäri maata tai jopa ympäri maailmaa..

Verkon historia

Käytämme Internetiä tutkimiseen, oppimiseen ja itsemme suorittamiseen projektien toteuttamiseen, joita emme tiedä miten tehdä etsimättämättä ohjeita.

Yritykset käyttävät Internetiä yhteistyöhön toimistojen ja jopa salin välillä. Rahoitustransaktiot hoidetaan sekunneissa. Viestintä on välitöntä. Jopa paikallis- ja liittohallituksemme luottavat Internetiin päivittäisen toimintansa hallinnassa.

Itse Internet on tuskin viisikymmentä vuotta vanha ja maailmanlaajuinen verkko alle kolmekymmentä, mutta jos jompikumpi niistä katoaisi, nykyaikainen liiketoiminta loppuu vain. Kuinka tällainen vaikutusvaltainen järjestelmä kehittyi niin nopeasti? Kaikki alkoi yksinkertaisella idealla J. C. R. Licklideriltä.

ARPANET

Psykologi ja tietotekniikan asiantuntija Licklider esitti vuonna 1960 idean tietokoneiden verkosta, joka oli kytketty toisiinsa ”laajakaistaisilla viestintälinjoilla” ja jonka kautta he voisivat jakaa tietojaan.

Licklider palkattiin puolustustutkimuksen edistyneiden tutkimusprojektien viraston (DARPA) tietokonetutkimuksen päälliköksi, ja hänen pieni ideansa aloitti.

Vuoteen 1966 mennessä MIT: n tutkija Lawrence G Roberts oli kehittänyt suunnitelman ARPANET-tietojärjestelmästä, joka on suunniteltu kestämään virrankatkoksia, vaikka muutama tietokoneista olisi ollut passiivinen.

Ensimmäinen ARPANET-linkki tehtiin 29. lokakuuta 1969 Kalifornian yliopiston ja Stanfordin tutkimusinstituutin välillä. Vain kaksi kirjettä lähetettiin ennen järjestelmän kaatumista, mutta se oli kaikki tietokonetutkijoiden tarvitsema rohkaisu.

ARPANET-järjestelmään lisättiin lisää yliopistoja ja isäntiä järjestelmän vakaantuessa, ja vuoteen 1981 mennessä järjestelmässä oli yli 200 isäntää.

ARPANETin seurauksena syntyi joukko muita tietokoneverkkoja, mukaan lukien Merit Network, CYCLADES ja ensimmäinen kansainvälinen pakettiverkko, IPSS. Niin monien erilaisten järjestelmien kanssa oli kuitenkin kehitettävä jotain niiden integroimiseksi yhdeksi.

Robert Kahn DARPA: sta ja Vinton Cerf Stanfordin yliopistosta työskentelivät yhdessä ratkaisun parissa, ja vuonna 1977 Internet Protocol Suite -sovellusta käytettiin linkittämään saumattomasti kolme eri verkkoa.

Käyttäen tätä uutta protokollaa tiedonsiirtoon, Kansallinen tiedesäätiö perusti vuonna 1986 NSFNETin, joka pystyy käsittelemään 1,5 megabittiä sekunnissa ja joka korvasi nyt vanhentuneen ARPANETin.

Internet

WWW luotiin menetelmäksi navigoida nyt laajassa kytkettyjen tietokoneiden järjestelmässä. Euroopan ydintutkimusjärjestön (CERN) urakoitsija Tim Berners-Lee kehitti alkeellisen hypertekstin ohjelman nimeltä INQUIRE.

Ohjelma on suunniteltu antamaan tiedot helposti käyttäjien saataville ja antamaan käyttäjälle mahdollisuuden tutkia suhteita eri sivujen välillä (ts. Napsauttamalla päästäksesi verkkosivuston eri osioihin).

Vuoteen 1990 mennessä Berners-Lee kehitti Robert Cailliau: n avulla Internetin luuston ääriviivat, mukaan lukien selain ja web-palvelin.

Valitettavasti maailma ei ollut valmis hänen ideoilleen. Verkko oli silti sarja yksinkertaisia ​​tekstisivuja, vaikea navigoida ja useimpien ihmisten käytettävä.

Mutta kaikki muuttui vuonna 1993, kun julkaistiin Mosaic-selain, jonka avulla käyttäjät voivat tutkia multimediaa verkossa. Vuonna 1993 otettiin käyttöön myös ensimmäiset modernit hakukoneet.

Vaikka aikaiset hakukoneet olivat alkeellisia, lähinnä manuaalisia ja indeksoivat pääasiassa vain otsikoita ja otsikoita, WebCrawler alkoi vuonna 1994 indeksoida verkkoa indeksoimalla aktiivisten verkkosivustojen kokonaiset sivut.

Tämä tekniikka avasi oven tehokkaammille hakukoneille ja antoi mahdolliseksi helposti etsiä valtavia määriä kytkettyä tietoa.

Samana vuonna Berners-Lee perusti World Wide Web Consortiumin (W3C) auttamaan edelleen kehittämään verkon helppokäyttöisyyttä ja saavutettavuutta, ja teki siitä standardin, jonka mukaan verkon tulisi olla yleisön saatavilla ilmaiseksi ja ilman patenttia..

Web 2.0

Vielä osittain nimetty dot-com-buumi vuonna 1999 näki monien liikuttavan yrityksiään verkossa, kuten sanomalehtiä, jälleenmyyjiä ja viihdetoimistoja..

Noina varhaisina aikoina verkkosivustot tekivät ja julkaisivat perinteisesti omia tietojaan, joita sivuston kävijät vain katsoivat, ja tekijöiden ja käyttäjien välinen vuorovaikutus oli vähäinen tai ei lainkaan..

1990-luvun lopun suuri askel oli kaukana Usenet-uutisryhmistä ja kohti sovelluksia, kuten Yahoo Clubs, josta lopulta tuli Yahoo Groups. Itse asiassa vuonna 2001 Google osti Usenet-arkiston ja teki siitä perustan omille Google-ryhmille.

Verkon kasvaessa jatkuvasti käyttäjät alkoivat vaatia entistä enemmän vuorovaikutusta käymissään sivustoissa, ja tulos – johon yleensä viitataan nimellä Web 2.0 – oli sosiaalisempi Internet.

Web 2.0: lle on ominaista vuorovaikutteiset verkkosivustot, sosiaalisen tiedon jakaminen, käyttäjän luoma sisältö, verkkoyhteistyö, sulautetut sovellukset ja multimedia, mobiiliyhteydet ja – tietysti – sosiaalinen media.

Se on verkko, jossa sivuston omistajat ja heidän yleisönsä ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa, tavallisista käyttäjistä voi tulla sisällöntuottajia ja kävijät voivat luoda ainutlaatuisen, henkilökohtaisen Internet-kokemuksen.

Mobiiliverkko

Samanaikaisesti kun Internet oli siirtymässä Web 2.0 -verkkoon, myös maailmanlaajuinen verkko alkoi siirtyä pois kiinteistä työasemista ja tilaa vievistä kannettavista tietokoneista, kun yhä useammat käyttäjät alkoivat käyttää verkkosisältöä matkapuhelimiensa kautta..

Varhaisissa verkkoyhteydessä olevissa puhelimissa oli pieniä näyttöjä, heikkoja prosessoreita ja ne olivat yhteydessä hitaisiin langattomiin yhteyksiin. Tämän seurauksena perinteisten verkkosivujen katseleminen oli turhauttavaa. Milloin miljoonat älypuhelimet alkoivat myydä joka vuosi, Internet mukautui nopeasti matkapuhelinkäyttäjille.

Aluksi suurin osa verkkosivustoista toteutti tämän luomalla täysin erillisen sivuston mobiiliyleisölle. Nämä sivustot käyttivät vähemmän grafiikkaa ja yksinkertaistettua tekstin asettelua siirtonopeuden ja luettavuuden parantamiseksi.

Seuraavan vuosikymmenen aikana matkaviestinten käyttö kuitenkin jatkoi kasvuaan, mobiililaitteet vahvistuivat ja matkaviestinverkot nopeutuivat. Mobiilisivustosta tuli kykenevä samaan multimediakokemukseen kuin perinteisiin verkkosivustoihin, ja useiden sivustojen ylläpito tuli tehottomaksi.

Useimmat verkkosivustojen ylläpitäjät ovat luopuneet erillisestä sivumallista suosien mukautuvien verkkosivustojen hyväksi, jotka mukauttavat asetteluaan käytettävän laitteen tyypin tai näytön koon perusteella.

Samanaikaisesti, kun älypuhelimista ja tablet-laitteista tuli hallitseva mobiilitekniikka, monet verkkosivustot alkoivat myös tarjota samanlaisia ​​ominaisuuksia ja sisältöä mobiilisovellusten kautta, mikä antoi heidän mahdollisuuden hyödyntää mobiililaitteille ominaisia ​​ominaisuuksia ja muodostaa yhteyden käyttäjiin reaaliaikaisilla ilmoituksilla..

Koska älypuhelinten vuosittainen myynti on nyt miljardeja ja suurin osa web-selauksista tehdään nyt mobiililaitteilla, on harvinaista löytää sivusto, joka ei ole mobiililaitteiden kanssa yhteensopiva. ja pian tällaiset sivustot ovat täysin vanhentuneita.

Sosiaalinen media

Maailmanlaajuista verkkoa pidettiin alusta alkaen sosiaalisena rakenteena, joka yhdisti tutkijoiden ja tutkijoiden yhteisöjä ympäri maailmaa. Mitä enemmän järjestelmä kasvoi, sitä yhteydeksi yhteisöstä tuli.

Vuonna 1996 tämä yhteys otti valtavan harppauksen käyttöönotettaessa ilmaisen pikaviestintäsovelluksen ICQ. Yhtäkkiä Internetin käyttäjät voivat kommunikoida minkä tahansa etäisyyden päässä reaaliajassa.

Seuraavana vuonna AOL julkaisi oman pikaviestiohjelmansa AIM, joka suosii uutta tekniikkaa. Vuonna 1997 otettiin käyttöön myös maailman ensimmäiset blogit.

Tänä aikana yritykset alkoivat myös kokeilla erikoistuneita sosiaalisia verkostoja, kuten Classmates.com, jossa käyttäjät, joilla jo oli yhteys, voivat yhdistyä ja kommunikoida verkossa.

Sitten vuonna 2002 Friendster esitteli maailman sosiaalisessa verkostoitumisessa sellaisena kuin me sen tunnemme. Verkkoyhteisön tarkoituksena on paitsi kommunikoida jo olemassa olevien ystävien kanssa, myös rakentaa uusia suhteita yhteisten ystävien ja kiinnostuksen kohteiden kautta.

Vuonna 2003 MySpace ja LinkedIn liittyivät sosiaalisen verkostoitumisen areenalle. MySpace on suosittu sosiaalista mediaa miljoonille käyttäjille, ja se on suunnattu ensisijaisesti nuorille aikuisille sen näyttävillä mukautuksilla, musiikin integroinnilla ja sisäänrakennetulla blogilla..

Hyvin erilaisella lähestymistavalla LinkedIn kohdistui yritysyhteisöön ja pyrkii luomaan uudelleen työaikojen jälkeisen verkkoympäristön verkossa. Tähän päivään saakka se on edelleen maailman suosituin ammatillisen verkottumisen sivusto.

Kolme vuotta myöhemmin sosiaalisen median maailma muuttui ikuisesti Facebookin julkisen julkaisun myötä.

Vaikka sivusto avattiin vuonna 2004, se oli rajoitettu yliopistokampuksille kahden ensimmäisen vuoden ajan. Julkistamisen jälkeen sivusto kasvoi nopeasti satoihin miljooniin käyttäjiin, ja tällä hetkellä sillä on yli 1,5 miljardia aktiivista käyttäjää kuukaudessa.

Näiden varhaisten edelläkävijöiden menestys loi tietä uusille sosiaalisen median markkinoille, kuten Twitter, Pinterest ja Tumblr.

Yhdistettynä mobiilin voimaan, sosiaalisista verkostoista on tullut myös palveluita, kuten Uber ja Airbnb, joiden avulla käyttäjät voivat tarjota palveluja, joita perinteisesti tarjotaan vain suurten yritysten kautta suoraan toisilleen..

Asioiden Internet

Ajatus laitteiden yhdistämisestä Internetiin niiden hallitsemiseksi kaukaa ei ole mitään uutta, mutta kun Internet-yhteydet kasvavat nopeammin, yhteystekniikka pienenee.

Ja mobiilimaailman ansiosta voimme pysyä jatkuvasti yhteydessä, tietokoneiden ulkopuolella olevien asioiden hallintaan on tullut seuraava looginen askel verkon kehityksessä.

Internet antaa meille mahdollisuuden hallita päivittäisiä laitteita huoneen toiselta puolelta tai maan toiselta puolelta olohuoneemme valojen himmentämisestä DVR: n asettamiseen autojen käynnistämiseen..

Ja kun esineiden Internet kasvaa edelleen, tästä yhteydestä on tullut kaksisuuntainen viestintä. Laitteemme voivat nyt ottaa meihin yhteyttä, ilmoittamalla meille, kun automme tarvitsee huoltoa, hälyttävät meille, kun huoneen lämpötila laskee liian alhaiseksi, ja jopa ilmoittavat meille, kun maito on loppunut.

Internet-yhteyslaitteista on tullut laajalle levinnyttä, ja liike on vasta alkuvaiheessa. Tulevina vuosina yhä useammat laitteet, joiden kanssa olemme vuorovaikutuksessa, ovat yhtä yhteydessä verkkoon kuin mekin..

Internetin keksintö oli suuri muutos, jotta maailma sopeutui siihen. Se on muuttanut kaiken yritysviestinnästä sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja uuden tekniikan käyttöönoton myötä se jatkaa elämämme ja työskentelytapojemme muutosta.

On varmaa, että siihen on tulevaisuudessa paljon mielenkiintoisempia innovaatioita.

johtopäätös

Kuinka internetin käyttö on muuttunut vuosien varrella?

Tapa kommunikoida ja jakaa tietoja on muuttunut. Ottaen huomioon, että yli kolme miljoonaa sähköpostiviestiä lähetetään joka toinen. Arvioiden mukaan keskimääräinen toimistotyöntekijä viettää noin 30% ajastaan ​​sähköpostissa, joten siitä on tullut valtava osa työpäiväsi.

Kun et työskentele (ja joskus kun olet), käytät todennäköisesti sosiaalista mediaa kommunikoidaksesi ystäväsi kanssa ja osallistumalla seitsemään miljardiin sosiaalisen median jakoon, joita tapahtuu joka päivä.

Etsitkö reseptiä, juuri kuulemasi kappaleen sanoituksia tai paikallista thaimaalaista ravintolaa, se on Internet, johon tarvitset apua.

Monille meistä tapa, jolla rentoudumme päivän päätteeksi, perustuu Internetiin. Videoiden suoratoiston nopea nousu Internetissä saa aikaan kaapeliverkkojen sekoituksen.

Internet on edennyt pitkälle. Ja alle 50-vuotiaana digitaalinen vallankumous on vasta alkamassa. Kun katsotaan taaksepäin, kuinka pitkälle olemme tulleet, saa meidät kysymään: miltä Internet näyttää seuraavan 50 vuoden aikana?

Lisälukema

Internetin kehittäminen oli ja on monitahoinen pyrkimys, jossa monet erilaiset avustajat ja yritykset kehittivät pieniä segmenttejä, jotka yhdessä kasvattivat sitä mitä nykymaailma on.

Voit saada laajempaa tietoa siitä, kuinka Internetistä on tullut mitä se on, tutustu seuraaviin linkkeihin.

 • Internetin historia vuosikymmenen mukaan
 • Internetin alkuperä
 • Internetin varhainen historia (PDF)
 • Internetin lyhyt historia
 • NSF ja Internetin synty: 1960-luku
 • Internet-pioneerit
 • Internetin ja sitä rakentaneiden korkeakoulujen historia
 • Internet: miten se kaikki alkoi (PDF)
 • Internetin menneisyys ja tulevaisuus (PDF)
 • Ken Kingin luento Internetin alkuperästä
 • Internetin historiallinen aikajana
 • Verkon synty
 • Pieni historia Internetistä (PDF)
 • Internetin interaktiivinen aikajana
 • Internetin historia itsensä mukaan
 • Internetin keksintö
 • CERN WWW-tutkimus
 • CERN ja Internetin keksintö.

Voit myös nauttia

Täällä WhoIsHostingThis.com teemme vain vähän, mutta tutkimme ja tarjoamme tietoa ja työkaluja internetin käyttäjille. Tässä on joitain omia artikkeleitamme, infografioita ja videoita, jotka liittyvät Internetin historiaan.

 • Internet: Sitten ja nyt: Infografiamme siitä, kuinka paljon Internet ja elämämme ovat muuttuneet viime vuosikymmeninä. Tai voit katsoa sen perusteella lyhyttä videota.
 • Web-hakukoneiden historia: opi kuinka siirtyimme yksinkertaisista hakukoneista, jotka olivat usein kaukana luottamuksesta, nykyisiin käyttäjiin, jotka ovat suurelta osin luotettavia.
 • Kahdeksan tietokonevirusta, jotka toivat Internetin polvilleen: melkein heti kun Internet tuli suosituksi, siitä tuli merkittävä hakkereiden kohde. Tässä infografiassa tarkastellaan perusteellisesti kahdeksan suurta hyökkäystä.
 • Kuusi organisaatiota, jotka salaa ylläpitävät Internetiä: Vaikka kuulostaa salaliitolta, nämä kaikki ovat kriittisen tärkeitä Internetin ylläpitämisessä. Lisätietoja tästä kiehtovasta infografiasta.
 • Ohjelmointi: Kielet, aikajana ja oppaat: Jaquard-kangaspuusta 1801 HTML5: n julkaisemiseen vuonna 2014 ja sen jälkeen voit oppia kaiken ohjelmoinnin historiasta (ja kuinka se tehdään!) Tällä tyhjentävällä oppaalla.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map